Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Útmutató a korszerű táplálkozáshoz

2010.08.07. 07:00 Commandante Jayasuriya

Az élőlények fejlődéstörténetének ismeretében nem túl merész dolog kijelenteni: Táplálkozás nélkül nincs élet !

A fajok fennmaradását nagymértékben meghatározta az élőlények táplálékszerzési piramisán elfoglalt helyük. Az ember az élelemszerésért folytatott öldöklő harcban kiemelkedő képességekről tett tanúbizonyságot, ezért feljutván a piramis csúcsára, tudatosan képes irányítani a táplálkozási szokásokat meghatározó folyamatokat. Azonban az evés, nemcsak a létfenntartás egyik alapvető eszköze, hanem fontos, közérzetünket befolyásoló tényező. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mikor, hol, milyen táplálékot veszünk magunkhoz.

Eleink, az ősembertől a XX. század második feléig minden frinc-francot felzabáltak, hogy éhségüket csillapítsák. Kétpofára faltak fel bármit, ami a kezük ügyébe került. De hogyan is ne tették volna ezt, sőt viselkedésük szinte természetesnek is tekinthető, hiszen hites táplálkozási szaktanácsadók hiányában mi mást cselekedhettek volna? Tudatlan bélpoklosok módjára tömték magukat zsíros cubákokkal, ellenőrizetlen eredetű húsokból készített pecsenyékkel. Hektó és pintszámra öntötték magukba a különféle borokat, bódító párlatokat, majd későbbi feltalálásuk után, a még egészségtelenebb söröket vedelték. A helytelen táplálkozás következményeként, igen kevesen érték el a nyugdíjba vonuláshoz szükséges életkort, ezért hosszú évszázadokon át, igen praktikusan be sem vezették azt.

A fejlődést azonban nem lehetett feltartóztatni, felvirágzott a korszerű táplálkozás korszaka. Az első fecskék a gyorséttermek voltak, ezeknek sikerült átformálni az emberek étkezési szokásait. Térhódításuk nyomán elterjedtek a gyorsan falható, igényes papundeklidobozból fogyasztható étkek. A gyorséttermek sikere nagyrészt arra a tudományos kutatások eredményein alapuló fúziós módszerre vezethető vissza, melyben összehangolták az ősi, rituális kézzel-lábbal, eszcájg nélkül történő zabálást, és az élemiszervegyészet által kifejlesztett, nagyipari módszerekkel előállított ételjellegű termékek mérték nélküli fogyasztását. Ez nagy előrelépés volt a táplálkozás történetében, s egyben mérföldköve is a modern gasztronómia kialakulásának. Egyszer és mindenkorra véget ért a zsíros pörköltek, toros káposzták, és a régimódi panírba bundázott rántott húsok korszaka.

Befellegzett a paprikás szaftban úszó borsos tokánynak is, már csak a letűnt múlt kóros csökevénye a csülkös-kolbászos-tejfölös bableves. Azért elvétve, néhány eldugott helyen találkozhatunk olyan "Kifőzde", vagy "Kisvendéglő" elnevezésű sötét lebujjal, ahol a még szépszámban létező, deklasszálódott lumpen elemek titkos szeánszaikon halászlét, vagy csemege sertéssültet esznek pirított burgonya, és párolt káposzta körítéssel. Jóérzésű polgártársaimnak saját, és gyermekeik biztonsága érdekében javaslom, jobb ha nagy ívben elkerülik ezeket a fokhagymás rántás ártó bűzét árasztó, lepukkant bejzliket.

Felismerve a helyzet tarthatatlanságát, és a néprétegek egyre szélesebb körben kibontakozó igényét arra, hogy a ma embere végleg felhagyjon régi, rossz beidegződéseivel, végre igazi, magasan kvalifikált szakemberhad áll rendelkezésünkre. Kitűnő módszereik hatásosan segítik legyőzni az idegsejtekbe mélyen bevésődött, ősi ösztönök által vezérelt, vissza-vissza térő zabálási vágyat. Az objektivitás szigorú elvéhez ragaszkodva egy módszertant sem szeretnék kiemelni, de elévülhetetlen érdemei miatt mégis szólnom kell egy páratlan tudású szakemberről, aki egyedülálló módszerével embertársai millióinak mutatta meg, a korszerű táplálkozáshoz vezető helyes utat. Ő, és fáradhatatlanul szálkás neje, aki a hazai szilikátipar fellendítésében is komoly szerepet vállal, szinte keblére ölelve azt, speciális ételekkel ajándékozta meg az "Ápdét" konyhaművészeti remekek iránt fogékony fogyasztókat. Fanatikus rajongóiknak esztétikus műanyag dobozban viszik házhoz a különleges, béltisztitó hatású étkeket. Gomba módra szaporodnak városainkban azok a norbipékség-nek nevezett szentélyek, ahol módszerük követői beszerezhetik frissen sütött péksüteménynek álcázott, napi hashajtószer szükségleteiket.

Vajon néhány évtizede gondolta volna valaki is közülünk, hogy a gépkocsi gumiköpenye milyen komoly szerepet fog betölteni a korszerű táplálkozásban? Ugye senki sem! De hogy napjainkban semmi sem lehetetlen, azt bizonyítja a Michelin autógumigyár története, amelynek gumialapanyagú termékeit ugyan egyre kevesebben ismerik, (gépsoraikat átállították a jobban jövedelmező csillaggyártásra) szerte a világon étterem tulajdonosok, és séfek ezrei álmodoznak arról, hogy minél több "Michelin-csillag"-ot szerezzenek. (Ami egyébként nem más, mint egy egyszerű, olcsó kivitelű festett bádogtábla, amit a restaurácia bejárati ajtajának félfájára szoktak néhány jancsiszöggel kitűzni.)

 

A dolog lényege az, hogy a kiválasztott éttermek különlegesnek mondott alapanyagokból, olykor csírákból, tücsökből, bogárból, de még suvasztott fakéregből is kreált ízkombinációkkal lepik meg vendégeiket, melyekre való hivatkozással olyan borsos számlát állítanak ki, hogy annak láttán kifizetője csillagokat lát. E csillagok száma, és nagysága alapján történik azután, az egységek minősítése. Ez már valóban a legmodernebb manifesztációja, mondhatni nonplusszultrája, szinte kozmikus formája napjaink táplálkozáskultúrájának, hiszen  igen közel áll, a legegészségesebbnek tartott, nulla energiabevitelnek megfelelő fényevésnek.

Ázsia gyakran Európa előtt járt mind a tudomány, mind a korszerű gasztrokultúra terén. Eme kép álljon követendő példaként, hogyan is táplálkozik helyesen, a fényevő, az igazi XXI. századi ember...!

42 komment · 1 trackback

Címkék: pörkölt rántotthús zsír fényevés kozmikus michelin csillag mesterszakács táplálkozástudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr182194981

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Boldog csirkének finomabb a tojása? 2010.08.07. 08:16:14

A napokban kiadott egy közleményt a Baromfi Terméktanács, amiben cáfolja, hogy jelentősége lenne a tyúkok tartási módjának a minőség szempontjából: A Baromfi Termék Tanács közleményében egy amerikai kutatásra hivatkozva kijelenti, hogy a tojás...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Friedmann Juci 2010.08.07. 07:28:34

a novenyevo picsakrol is lehetett volna nehany szot ejteni. ettol eltekintve egesz olvasmanyos cikk volt a reggeli szaras melle.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.08.07. 08:15:25

Ez egy nagyon szuper cikk! Még több ilyet!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.08.07. 08:17:27

Pont ma értekeztem én is az evészetről. Ld:trackback

Friedmann Juci 2010.08.07. 08:34:01

@bogancs: muszáj itt okvetlenkedned?

Yvettebabacool 2010.08.07. 08:41:34

Fantasztikus iras, se sava, se borscha, kivaloan illik a cimben enmlitettekhez.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.08.07. 08:48:54

@Friedmann Juci: Bocs, úgy akartam írni, hogy okvetETlenkednem.

Egyszavas komment mégis van benne poén is, meg egy kis fricska is.

De mint tudjuk, nem tudok viccet mesélni..

Friedmann Juci 2010.08.07. 08:51:09

@bogancs: poén?!?! fricska?!!! mit gondolsz magadról, ennyi elég? ide? nekem? takarodj a szobádba algebrát tanulni kicsim!

Friedmann Juci 2010.08.07. 08:54:27

@bogancs: pótvizsga előtti nyarakon nincsenek szombatok!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.08.07. 08:57:27

Tudom én az algebrát, csak az a baj, hogy mindig fejben számolom ki a megoldást és lustaságból nem írom papírra a levezetést.

De attól még tudom. Ha valaki, Te ezt igazán megérthetnéd.

Friedmann Juci 2010.08.07. 08:58:11

szóval a növényevő picsákat csak azért próbálkoztam felhozni, mert ha már a korszerűségnél tartunk, akkor szót kell ejtenünk a cukkiniről is.

Friedmann Juci 2010.08.07. 08:59:57

@bogancs: hazudsz fiam, hazudsz. de majd szólok a godnokbácsinak. ő tudni fogja, mi a dolga.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.08.07. 09:04:32

@Friedmann Juci: Cukkiniről és a tojásról.

Magam részéről a cukkinit utálom. Akkor már inkább a meki.

Friedmann Juci 2010.08.07. 09:07:23

@bogancs: cukkini, tojás, parmezán. magam részéről utállak.

Yvettebabacool 2010.08.07. 09:26:21

gyerekek megy a Spongebob, huzzatok vissza az agyba....anyu meg nincsen erre felkeszulve

Commandante Jayasuriya 2010.08.07. 09:37:34

@Friedmann Juci:

A kérdés az, hogy szeletelve használandó, vagy egészben, és akkor a méret a lényeg...

domini cane 2010.08.07. 10:04:34

@Friedmann Juci: Jucus , Jucus.A cikkini valóban kettőshasznosítású növény.Olyan bioizé.

szanalmas 2010.08.07. 12:11:33

Apád fasza egyen fényt, hülyegyerek!
Talán bizony nem vagy magyar, hogy bajod van a finomságainkkal?!
Én bezzeg bármit ehetek, mert szép vagyok és fitt!
Látszik, hogy a fényevő lobbi túlsúlyos gyermeke vagy! Zöldséget meg egyenek a növényevők! Bazmeg!

szanalmas 2010.08.07. 12:13:58

@bogancs: anyádat ufózd le cicuka.

Yvettebabacool 2010.08.07. 12:26:13

@Commandante Jayasuriya: nekem csak a kiugrott kis piaristak jutnak

Commandante Jayasuriya 2010.08.07. 12:32:34

@szanalmas:

Ez az útszéli hangnem méltatlan az itt folyó elmélyült kutatómunkához, és teljességgel megengedhetetlen egy tudományos blogon!
Megszólalásod minden kétséget kizáróan nyilvánvalóvá teszi, hogy te is az élelmiszereket vegyi úton előállító, természetazonosnak nevezett mérgeket pancsoló multik bértollnoka vagy.

Commandante Jayasuriya 2010.08.07. 12:35:02

@Yvettebabacool:

Szomorú, bár egyre több van belőlük.

Friedmann Juci 2010.08.07. 13:13:23

@Commandante Jayasuriya: cukkeráj. szancsi nem lehet ilyen cukis.

Commandante Jayasuriya 2010.08.07. 13:26:06

@Friedmann Juci:

Azt én nem is mondtam, sőt annyira nem is okos, mint némelyik coca.

Yvettebabacool 2010.08.07. 13:34:24

bezzeg az en Helmutomnak nincsen parja

PesszimPista 2010.08.07. 22:03:12

Patent Munka! (csaupa nagy -aza pontosan egy db.- m betűvel!)
Mondhatni, le lennék nyűgözve, ha elisolvastam volna. Pediglen, igencsak.

rubint réka zsírkommandó 2010.08.09. 08:52:38

Kedves posztíró,

Férjem nevében is köszönöm szakértő munkánk elismerését!

Commandante Jayasuriya 2010.08.09. 14:04:58

@rubint réka zsírkommandó:

Kedves Réka!

Részemre megtiszteltetés, hogy köszönő szavakkal illetsz. Nagy érdeklődéssel szemlélem szilikoncicijeid növekvő méreteit, és azt a nyilván a hatás-ellenhatás elvén alapuló jelenséget, tangabugyid pántjának szélességének változását, amelyek fordított arányban, folyamatosan csökkenő tendenciát mutat.
Még néhány köbcentit implantáltass fent, és már csak egy cipőzsinegnyi marad lent, -mindannyiunk örömére.

C.J.
süti beállítások módosítása