Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Moonwalk

2021.05.13. 12:18 dzsessz.szesz.zen

Kurva anyád tiktokos fasz!

Most, hogy jön a választás, kétségbeesetten próbálkoznak mindennel a politikusok az életünkbe bemászni. Mivel a média, mint olyan átdefiniálódott az  utóbbi tíz évben, és már az egyes 'nemzedékek' kb. 3 éve nőnek ki, és nem harminic évente, így összeköthetőek az IOS verziók kódgenerációjával és a mobilokon futtatható applikációkkal.

Ezek a nemzedékek már nem néznek tévéhíradót, klasszikus tévécsatornát sem, az írott média túl hosszú, a digitális média nem érdekes, a fészbúk a nagyinak van, az  insta uncsi, a snapchatot égő használni. Kétségbeejtő jelenség ez a marketingeseknek és a politikusoknak, szét kell szóródni és be kell ágyazódni a social media kis bugyraiba, valahogy be kell mászni az emberek zsebében tartott mobiltelefonba.

Ennek a kínlódásnak láthatjuk a jeleit, és követhetjük nyomon, hogy milyen kétségbeesetten próbálnak mind a cégek, mind a politikusok beáramlani a célcsoportok életébe.

De hamár bele akar mászni valaki a fiatalok életébe és táncos tik-tokon keresztül belopni magát azok szívébe egy múnvalkkal, akkor szánjon már rá egy órát, hogy megtanulja: a múnvalk spiccből indul, a lábujjakkal majd talppal nyomja magát hátra az illető és a másik lábbal csak csúszik hátra, tehát a teljes testsúly egy lábon van a lépés során. 

Így lehet elérni azt, hogy valaki úgy tűnik, előre megy de közben hátra halad. Értjük mi a szimbólumot, de ezt megfelelően kéne demonstrálni. Így nemcsak nevetséges valaki a tiktokon a célközönsége szemében, de szánalmas is.

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr116558374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2021.05.14. 08:11:14

Újságot egyedül a te degenerácinód olvasott, dagadék! Tévét azért nézett még a következő is. Nem a múlcázad másodikfeli agymosási teknikákok a világ közepeji!

dzsessz.szesz.zen 2021.05.14. 14:56:58

@radairosseb: tudom bazdmeg, részben erről is szól a cikk, de gondolom nem olvastad el, csak beírtál valami faszságot! És ne küldj maszturbálós tik-tok linket magadról, szórakoztass vele mást!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2021.05.14. 15:12:52

@dzsessz.szesz.zen: Nem, ez a cikk nem erről szólt, csak tese olvastad, csak kómentolol! Főleg, hogy nem szólt semmiről, és főleg, hogy nem is cikk, hanem blógposcth! De amiről szólt, ha valamiről, akkor a szokásos nyavajgásodról, hogy régen minden jobb volt, mert mindenki újságot olvasott meg tévét nézett! Hát nem volt jobb, és nem mindenki!!!443!+!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2021.05.14. 15:13:29

@dzsessz.szesz.zen: A linket meg kérem vissza, egy háker törte fel a fitymabőrkeményedésemet, csakis úgy juthatott hozzád!4%%%%!!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2021.05.14. 18:52:40

Nagyon fiatalos, modern szemléletű "kontent", kizárólag gratulálni tudok! Alig várom a sorozat folytatását, ahol trapéznadrág, nyloning "kombóhoz" illő spakli-barkó létjogosultságának elemzéséről lesz szó!

Páska Süme 2021.05.25. 23:18:49

éberpöfék majomszáz.

Frick László Emlékzenekar 2021.05.27. 06:41:12

@ripők: A mai angol tévéjátéksorozat felhozatalából [ Oxford és Cambridge,nhetente egy gyilkosság, mellett Glecsfaszomszter, szóval a Cambridge-dzsel szomszéd falu tiszteletese,de a jelmeztárból Virginia Woolf -korabeli szűzvénlánykalapkákat vettek elő,de hát a Murdock Nyomozó Rejtéjeiben is svájci 2017-es alumínium félversenybicikli rájflija van a vadiújvadnyugat korabeli talpigszoknyásbiciklizőnő biciklijének,kicsikre nem adnak.

Szerzőijogi és perelhetőség elleni okokból is Beatles-korabeli vagy régebbi kosztümösök most a menőfilmek,nem minden TarantinoPonyvaergénye, baszod.

Úgy se szoktál nekem hinni, mta már annyira gyűlölödorbánt,hogyymégengem is összecsomagolsz vele... de kérdezd nagyapádat,ő néz még tévét. (ami nem a 12"-nál nagyobb kijelző fogaalma)

Frick László Emlékzenekar 2021.05.27. 06:44:01

Szerintem a Moonwalkk-ból mindenkinek annyi jön le,mint az Őszödi beszédből az elkúrtúkk, csak ez a Moonwalk-ból a fehér Friderikusz Sándor Zokni.

Nincs szerkesztési jogom,de kérema Szerzőt,hogy a Friderikusz Sándor Zokni -t vegye a cimkék közé.Köszönöm.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2021.05.27. 07:22:22

@Frick László Emlékzenekar: Amit te mai angol tévéjátéksorozatnak vélsz, azokat a múlt században forgatták. Kérj valamék onokától egy Netfliksz jelszót, aztán doberdózzál itten a kampós botoddal!

Frick László Intézet 2021.05.27. 07:55:53

@ripők: A múlt században azok az autók,amiken ma az öreg bácsi tévénézők élvezni tudnak az OxfordiCambridzsiGlecserfaszom sorozatokban,még kisbefektetők garázsaiban roskadoztak az egérszarrakások alatt,nem ennyire vadiújnak néztek ki.

Az régen,az Élet és Irodalom szépidejében volt, midőn a tévékritikusnak nem kellett tévétnéznie,mert a sok hülye olvasója se nézte.

Hétfőn meg adásszünet volt.

Darvasi László tévékritikus korszakában pedig már kódolható videórecorderek voltak időzítővel,úgyhogy nyugodtan sörözhetett vagy seggnyalhatott a jóképű [-> Olyan Aranyos ] Laci teremfoci kereteiben akkor jelentősnek számító írók-újságíróknak,közben a rekorder vette fölszépen amegírt kritikájához az adást. És ha Guszti bácsi megkérte, hozott neki Szofit.

El kell, hogy keserítselek:Már Friderikusz Sándor is felfogta,hogy a televíziózás műfaja is halott

ennek ellenére ha poenkodni szeretnél televízióra gyárott termékekről....hiHHHHHHetetttTTTtleeeen, de sajnoshogy igaz:

televíziót kéne nézned.

Nadehát így szoktálte engem leorbánfasszopózni meg a saját karikatúrámnak beállítani azzal, hogy ennyi szart,amit én írok,ki a fasz fog olvasni, ezért benyalják a kétfilléres és max 60 karakteres DrRIPosztodat.

Köszönöm a labdát :)

Frick László Intézet 2021.05.27. 10:03:42

@ripők:
1.A Netfliksz meg a Prálymtálym gombokat birkakörmölő bicskával kiműtöttem a tévétávirányítómból -mint anno Viszockij magából Paris-ban az antikoltablettát.

2.Az utolsó liberális szellemű képrenyőre gyárott termék a Vészhelyzet,a Született Feleségek meg az Így jártam anyátokkal c.shitcomok voltak, ezek ellenpólusa a népnevelő véleménydiktátor (és egyben a picsaember burleszk önkéntelen-önparódiája) A szolgálólány neséje 4 évaddal hosszabbra lett fossorozata. Van még Larry David, de hát az ennyire vén szarok de genetice liberálsok, nem nagy szám hetvenhatévesenlibsinek lenni. Próbálná meg a geci 60 évesen liberálisnak lenni...
3.A teleksz,a Zindeksz meg az Ojronyúz és a 444, a Szabad Európa Rádió, az Amerika Hangja vagy a Deutsche Welle (vagyis a Politico ] megengedheti magának, hogy andrás-kereszt alakzatban fossa le a humán etológiát meg a kultúrantropológia kutatási módszereit. Az Amanpour volt, aki az ánusznyaló csicskáinak nem tudottoda szólni, hogy mielőtt a barbár nyugat-balkáni junta un "külügyminisztere" elkezdene pofázni neki, legalább a wécén ülve szakítván a drága idejükből, nézzenek már rá a balkáni borzanárójunta ellenzékének a jutyúbcsatornáira, hogy tényleg úgy van-e, ahogy az indiai faszi olyan aranyosan megírta a Washington Post American Online version-ben.

Mi,sajnos,jugoszláv [ azaz a Szovjet Befolyási Zóna] kultúrantropológia- meg történelem és politikaibuzik,köcsög humán etológusok a tudomány oltárára téve... bevallom... tökre elavult un "televíziósműsorokat" is kell nézzünk,ezekben ugyanis kurvasok az élőhelyszínes-élőszereplős a legkisebb VFX-et meg Zöld Hátteret nélkülöző műsor. Pl ha az ember szeretné tudni, hogy az USÁ-ban, ha betont kell talicskázni,akkor az ennyire Dreckig Dzschob-ot ott,és kik csinálják, mert hogy nem a reality sztárjai vagy a sok hülye picsa, akiknek jó úgy is, ha az eleven azonnalkötő betonba belebassszák a cédrusfát hogy két év alatt kirohaggyon,amit meghagynának a termeszek...

Gondolod, hogy az indexben vagy a New York Times-ban vagy a Daily Telegraph-ban olvashatsz riportot angol bányavárosi fasszopó proletárszajhákkal, akik elkezdenek zokogni Jaime Olivier-nek, hogy ők szegények ahhoz, hogy a napi 30 Font ára drog meg pia,a 10 Font ára energiaital mellé még 6 Fontot arra áldozzanak, hogy a munkanélküli segélyen tengetett napjaikból főzésre basszanak el 2 értékes órát? Inkább hozatnak gyorskajcsit 12 fontért. Önfeláldozóan eszika műkaját, a két gyerek orrát meg a takony, a seggük lyukait meg a kaki eszi véresre,osszák be maguknak a csipszet kólával.

Ezt a fejlett fairtrade-életet előlegezte meg Ulrike Meinhofnéni még a múlt század 70-es éveiben, mint életmódbaloldali maóista.

dzsessz.szesz.zen 2021.05.27. 11:35:42

@Frick László Emlékzenekar: Eme szent blogra nem illik illuminált állapotban kommentezni. Tájékoztatlak, hogy te vagy a kigondoltam bloggazdája, így állításod, hogy nincs szerkesztési jogod, merő kitalálmány! Te blogok Gyúrcsánya!!!

Frick László Intézet 2021.05.27. 14:36:50

@dzsessz.szesz.zen: Azt hittem, nagyobb bűnbe számít, ha valaki nem tud annyira olvasni és ezért abba a tévhitbe ringatja magát, hogy a szöveget (amit képtelen mondattanilag is csak feldolgozni)részegen írták. Erről a közhelyszerűségről ismerem meg a politikailag megbízható véleménydiktatúrapárti telex-szopó indexnyaloncokat. Mit szedek,aggyak neki is,mit tolok,ő is kér, ne igyak annyit, de még inkább keressem meg az elgurútt gyóccerot oszt vegyem be szépen.

Beszélgethetünk erről a részegen írásról is,ugyanis az un "magyar gonzó"-k,mint Dr Bólya Péter orvos vagy Szily László amerikaiseggnyaló stréber jógyerek, elhitték azt Hunter S.Thomsonnak,bogy a gonzó tökrészegen ír.

pedig? :ó,dehogy.

Sarkadi Imre magyar életművész és gonzó csinált olyant, hogy beállt makettrészegen nyomdai kefelevonatot javított.Járni és beszélni már nem tudott, viszont egyszer a szokásosnál részegebben csinált meg egy légtornászmutatványt a bajcsy-zsilinszky úti lakása ablakában, történetesen a IV.emeleten és rutinból mellélépett a párkánynak,majd a mélybe zuhant.

Krúdy Gyula,a gonzók Khu Fu fáraója naponta 2 vagy 3 alkalommal itta le magát,reggel 6-ra befejezte az ipart egy mester utcai,kizárólag benfenntes vendéglátósok számára nyitva maradt kocsmában egy liter termelői-valódi gyógyborral,hazasétált a Margitszigetre reggel fél hétre , 11órakor felkelt és most figyelj

Ahogy Szily László se bedrogozva ír, csak éppen stimulálni rászippant valamit a soros kiütésére,úgy Gyula bvácsi is mindössze néhány stampedlit nyomott be,viszont egyszerre 4-5kíziratot folytatott,amit a szerkesztőségi hivatalszolgák oldalankint hordtak el tőle.16 oldaltletudott 14ó30-ra és azonnal tűzött elsőt berúgni.

Mond el ezt egy olyan idült alkoholistának,mint Magyari vagy Uj Péter vagy Para. Ká Imre. . Akik csak azért találják meg délután, amibe belefogtak,mert alvóüzemmódban hagyták a laptopjukat. Gyula bácsi meg szimultán írt 4-5 cuccost és SOHA-sOHA nem is láthatta a készírását,levonatot nemlehetett neki adni,mert azonnal eladta volna még hat másik folyóiratnak.

A Bájer Zsót meg ki se tud józanodni,viszont rendszeresen vadászik és zsírpörköltet zabál.

Soha ne ítéld keményen azokat,akik, veled szemben,zseniális írók. Ez olyan,mintha elkezdenéd Mozartot azzal vádolni, hogy csak klimpírozott.

Nem.Mozart
úgy írta a kottákat, ahogy én gépbeverem a szar szóközbillentyűmmel,a gépíró tudásom miatt leült billentyűzetű laptopomon az éppen valamimet.

Csakén rendesen végigíroma bekezdéseket,a Nagy Rekviem eredeti kézirata meg úgy nézett ki:Michael Haydn Rekviemje, csak többfokúan,kezdjük egy schweifolt Sananderinivel, két petty Händl trottelwaisaa, hat punktus Reitelwander strudlfleinzli,pont, AllegroInversiani de Monte, fleichtestes Rundform sexi-vieri-siebeni Hauptmotív Aus, gefleischtet undertollenoberwalzenbrunn, tiki halfdortenbrunnertief, punktgesamt waitavordereidenschleiff. Ezt aztán Süßmayer kikottafejezte kottákba.

www.youtube.com/watch?v=EUKFK2ezoCQ

Csak Mozartnak ott voltak a haverjaimeg a lyuksógora Süßmayr (dugta Constanze-t és mindig röhögtek egyszerre-együttélvezés közben a hülye szarjankón, hogy mit se sejt) , akik kijavították ugy-ahogy a kottáit.Akarnagy pl zongoraversenyek előtt tudakolta,mi van a zongoraslammal,Mozart vihogott,hogy az a fejében lesz majd meg a nzlladik előadáson.

Mozart egész életében..-soha.. egy normáliss előadását nem is hallhatta a műveinek.

Én pedig? - ki nem szarja le,amit írok,ki olvasmár ennyire bonyolult mondatokat,még Dr Ripők is úgy van vele, hogy bármit rámkajabálhat,úgyse jártoik[=olvastok] utána. Ugye testvérem @ripők:

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2021.05.27. 17:27:02

@Frick László Intézet: Száz szónak is egy a vége! Van pár egész jó brit sorcsi.

Frick László Intézet 2021.05.27. 18:01:17

@ripők: Sorcsi..ez nincsen meg nekem.Mi az. Az lejön, hogy pestiül van, gügyögcsi akcentcsike. De hogy mondjuk mink,disznószarszagú parasztok?

Frick László Intézet 2021.05.27. 18:07:37

@ripők: Addig is,amíg a válaszodat várom,a BREXIT óta vigyázni kell a brit kifejezésnek az alpesi valuta alakú alkalmazásával,mert skótul a BREXIT-et AXIT-nekmondják és nem minden alap nélkül. Ha a kárpátajjaimagyar büdös ukrán,akkor poszt berxitiánusan nem mindenki brit,aki angilaliz.

Az alábbi képen rendezői balról látható strici legális bárcásprostikat futtatott (2401-et) ,rálépett az üzletágmonopolistáinak,ajamiknaka tyúkszemére éspl ennyire verikazóta is krumplira a fejét az angilali börtönökben.
pedig ez a csávó egy embernek a börtönben a szabadulása előtt 3 nappalagyonveréséértnemvolnult be a börtönbe, hanem a szokásos vérnőszés, rablás,gyilkosságok, zsarolás nemsorolom,3év után elkapták és errevégül2,5 évet kellett ülnie. A 40-iklegveszélyesebb magyar bűnöző volt és Chanel Tunnelnek nézik a jamik a vastagbelét (persze az ánusza felől)
e3.365dm.com/16/07/1600x900/zsolt-blaga-and-jeno-burai-1_3519467.jpg?20160704131319

Jaj,el ne felejtsem, hogy az angilali börtönbe a jamik juttatták,összesen csak egy csajjal,ahogy bánt,azt sikerült rábizonyítani.

Frick László Intézet 2021.05.27. 18:22:55

@ripők: Az angol teleregény sorozatokból az Undorító család műfajt kamelom, az Ez Anglia 1986 a belépő a műfajba.

Aztán következhet az a kamu üzleti brókeres sorozat meg a szőke négernő,amivel bepalizta a filmcézárokat a kötelező két gernyó fehér geci és a sok olyan aranyos néger (és mongolid) buzzanccsal [Te is messérűhetel vagy mi a címe, T...hetetlenek vagy hogy.

Nagyon sokáig az Arcade Fire nevű kedvenc zenekaromról azt hittem, hogy egy Undorító Család series melléktermékei, de aztán hála istennek kiderült, hogy annál is rosszabb:kanadaiak.

A cinemaxon van egy pilot-mak szánt egészestés, de az annyira jólsikerült, hogy az ötletelők feszt beleokádnak a treatmentbe. A címben kétnév van,Jill vagy Jenny az egyik vagy miafaszom
www.youtube.com/watch?v=8vN2vqaEBhM

A Das [sic!] Melankolische Mädchen is kurvajólenne,ha papírszemétből tépték volna és nem környezetkíméletlenül élőszereplősre csinálják fix dobozokba préselve.

A német picsa annyira undortó benne, hogy ha néger menekültlennék, teszkószatyornba rejszolnék inkább vagy repatriálnék.

Amúgy "film"nek PET palack darálék teliszarva.

Azért lett magyar operatőre,mert az egyenlőbánásmód jegyében nőt,aki azt hiszi, hogy operatőr,ilyent tudtak találni.

A nemtávoli cél az, hogy német rendezők fele pinás legyen akkor is,ha az istennbek sem akarna 12%-nál nagyobb arányban pinás a "film"-művészeti egyetemre jelentkezni.

www.youtube.com/watch?v=erjZqomkK0s

TRAVI:Mire vársz itt?
NEJLONPICSA A kapitalizmus halálára.
TRAVIJó.Akkor én is.

Ezt a filmet egyébként egy igazi írónő rendezte,aki egész életében nem látott mást, "filmet" mint koreai fiúzenekarok videóklipjeit.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2021.05.27. 19:03:01

@Frick László Intézet: Tulképp ez az operatőrködés még egy nagy hókuszpókusz. Bekapcsolod, kikapcsolod, amikor aszongyák. Ilyen kisvakondnadrágos trógerek löködnek jobbra-balra egy ilyen átalakított hajtányon, aztán néha zoomolsz, néha nem.

Frick László Intézet 2021.05.28. 06:06:59

@ripők: Szergej Dovlatov örmény-zsidó-oroszkeverék szovjet újságíró eleinte belpiacos emigráció kereteiben a Szovjetúnión belül Észtországgal próbálkozott,amihez előszörkét hónapot vendégmunkásként fizikaimelólehúzásávalkellett bizonyítania,tehát tűzoltónak jelentkezett egy tallini kazánházba. Az észt lap tele is volt zsidómenekülltekkel.A fotósnak,ahogy Dovlatov mutatja,egy olyan Szmena 8M típusú fényképezőgépe volt,mint nekem. Tudod...ezek ...negatívra dolgoztak,üveg lencse volt bennük,a filmet vissza kellett tekerni a kazettába,a sötétben kivenni,hívóba tenni,felkapcsolni a piroslámpát,pirosfényben babrálni ott a jellegzetes fotószoba-szagban, a fixáló tepsiben már láthattad a műűűvészeted eredményét.A fotós a Szovjetúnió Tulajdonában álló 120 Rubel-es Zorká-ját már még mikor elpiálta.

És ez az ember minden idők egyik legnagyobb szovjet sajtófotósa volt,senki nem tudott különbséget tenni az őSzmena 8M-melkészített és a moszkvai központi lapok nyugatiimport Pentacon Elektra Zeiss (már Románia is Nyugat-ba számított)-szel készített képeiközött.

A fotós gépe zárját gemkapoccsal buherálta meg, hogy működni tudjon.

Annyit akartam ezzel csak mutatni, hogy a fotóművészt az az ujja teszi,amivel elsüti a zárat. A képkivágás, a másodperctörtrésze,amiben a kép elkészül.

A Szmena 8M-et én vaku nélkül használtam.
A Salzburgi Vár-ban.Ahol középkori homály uralkodott és a rendpárti szabálykövető japántúristák persze nem merték a Nikon-jaikat villogtatni az egysing hsszú objektívjeket letakarózva illegették a mellkasukon.

És akkor az egyik japán turista egy Sorry-val elémlépett,udvariasan megkérdezte, hogy mutathat-e valamit a többieknek.

Ott ájuldoztak a Szmena 8M-men,és én nem tudtam,mi a fasz van.Számomra a fényképezőgép dobozka volt,amibe a filmet fűztem.

Így kellett megtudnom, hogy a Szmena 8M-ben üvegből van a lencse,ezen ájuldoztak a japánok.
Sokan azt hiszik,hogy filmrendezőnek filmművészeti egyetemet kell végezni.Nem.Az azoknak a csajoknak való,akik az Egyenlő Bánásmódra játszván szeretnének annyira kreatívan bánni egy film egyébként takarékos,mondjuk 25 MillióDolláros költségvetésével, ahogy a Tarantino szokta,felújíttatja a filmköltségvetéséből a kedvenc autóját aranyáron,az autósrófolók minden költséghely összes számaihoz egy-egy nullával írnak többet,mint amikor csak egy sima hétköznapi büdösparasztot húznak le.Aztán hazaviszi az autót. Persze benne a Second Unit Crew Assistant csajjal,akivel megigértette, hogy előtte két napig nem mos lábat meg a picsáját ki.

Az ilyen kreatív csajok,akik egyébként jól matekozzák ki azt, hogy az EgyenlőBánásmód-nak köszönhetően biztos, hogy kapnak költségvetést az egészestés nagyjátékfilmjük treatment-jére, inkább két hónap maldívszigetekben gondolkodnak a baricsajszikkal meg pár szalámifaszú négerrel.

Búcsúzóul elmesélem neked, hogy a kis Federico-ból hogyan lett a nagy és Fellini filmrendező.Hát úgy, hogy moziba járt,naponta 8-12 órán át nézett filmeket. Amikor ezzel végzett,akkorra már kurvajól megtanult rajzolni -nehogy valami Dr Máriáss -féle baromkodást képzeljél el.

A másik,ami nélkülözhetetlen egy filmrendező számára,azt Andrej Tarkovszkij az Andrej Rubljov c.filmjében az A Harangöntőinas c. intermezzojában ábrázolta.

Egy 31 éves frissen (még csak5-7 éve...)végzett taknyoskis filmrendező már egy egészestés nagyjátékfilmre kap keretet.

A MOSZFILM és Hollywood zsidajainak egy srófra járt az agyuk,viszont Hollywodban nem volt akkora az antiszemitizmus,mint a Szovjetúnióban,ahol ez teljesen nyílt és intézményesített is volt az apaineveken való gúnyolódásig,különösen az Arikics, Donatics [végig csakaz orosz kultúrát a CNN leleplezőriportjaiból ismerő amerikai Harvardon is a CIA ösztöndíjára a fejüket megjátszós kiscsákók szokták végigmondani,mint Davidovics,hát az egyszerűen Danics és kész)

Tarkovszkij azt a cselt választotta,ami közhelyes:egy gyomorforgató,az élettel össze nem egyeztethető háborúsnovellát, Valgyimir Bogomolov Ivan c. giccsét.

A Sztalker esetében pedig a Sztrugackij fivérek Piknik az árokparton c.Sci-Fi novelláját.

Eddigre azonban a Központi Bizottság -nál kitanulták Tarkovszkij cseleit.Megvárták,amíg a negatívot master-be vágja és elküldi a MOSZFILM hívólaboratóriumába,ott egyszerűen sósavba mártották a tekercseket oszt helókarácsony lett a filmnek, Tarkovszkij a hírre kapott szívinfarktusból felgyógyulván újra összeszedte az összes engedélyeket,de legfőképpen a Rubel-eket ,sőt,még nyugati-nyugati forgatásiengedélyt és Dollár-keretet is szerzett.

Az amerikaiak gondoltak arra,hogy ezt a kellemetlen büdösruszkit eltörlik a Solaris remake-jével,aminek kiherlésére A Nagy George Clooney-t fogadták fel főszerelőként.(Később ezzel a Clooney-val heréltettékki a Catch 22-t,hogy a Google keresőn leárnyékolja a McCarthy bizottság elé való Mike Nichols-féle adaptációt,amiben a feldühödött Orson Welles is kért és kapott is szerepet.

De a Sztalker-nek már nem tudnának nekivágni.
Csak ennyit, arra, hogyan kell megtanulni a dudát fújni.

Frick László Intézet 2021.05.28. 06:11:54

@ripők: Lábjegyzet: Elkellmesélnem egy Orson Welles anekdotát.Orson annyira felbaszta a hollywood-i háttérhatalom agyait,hogy leállíttatták egy forgatását és elvették akeretét,majdOrson ügyvédjeinek a hatásra "vigasz"-bóladtak egy kurvanyagy keretet Brazíliában dokumentumfilmetforgatni,úgy voltak vele, hogy Wellesnem fog tudni lejönni a zambó nők alkalmanként bő egydecis citrátos tejföl szerűpinaszaftjárólakis pecek nagyságú rózsás csiklóikkal, tudod,ezeka kutyacsöcsú csajok.

Csakhát...Orson... Nemhiába
volt Erich von Stroheim tanítványa,tudodd,adobozkameg a kétségtelenül zambópinaszagú mutatóujj. Welles hazajött a brazildokumentumfilmmel,aháttérhatalmiakmeg fényértüvöltöttek az első tízperc után az alábbi kifogással:

FAKAFF,EZ A SZAR TELE VAN NÉGEREKKEL!

És ezzel el is jutottam a mondanivalóm Fassbinderi mélyégeibe.

dzsessz.szesz.zen 2022.08.23. 15:41:45

nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból mamuszosnőstől!!!
süti beállítások módosítása