Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Minden idők 5 legfontosabb feminista filmje

2020.02.19. 15:25 "the dragon"

Ezen blog felületén nem ritkán olvasni zseniális írásokat - lásd #dragon_mondja -, de hajlok arra, hogy mintha adósak lennénk a zseniális és egyben fontos posztokkal. Ezt a tartozást igyekszem most leróni, amikor a progresszív társadalomfejlesztés egyik legrelevánsabb dimenzióját idézem meg, és adok kapaszkodót a jelenség megértéséhez. Próbálom mindezt a legkevésbé szájbarágós formában megtenni, a modern popkultúra  - bár kénytelen vagyok néhol kitekintést tenni bizonyos rétegműfajok felé is - talán legfontosabb eszköze, a film által. Bár sejtem, hogy felvilágosult törzsközönségünk esetében nyitott dimenzókapukt döngetek, mint holmi botcsinálta Quinn Mallory, de reményem szerint az ÜZENET a szelek szárnyán messzire jut, és alkalmasint termékeny talajra talál.

Következzen tehát az öt legjelentősebb olyan film, melyet bátran nevezhetünk, és nevezzünk is bátran feministának!

 

5. helyezett: Zaklatás (Disclosure, 1994)

Michael Crichton zseniális regényéből készített thriller legnagyobb erénye, hogy bő húsz évvel elébe ment az amúgy harmatgyenge, sztereotíp és mélyen nőellenes Metoo mozgalomnak, amikor bemutatta a munkahelyi zaklatás lélektanát. A történet akár sablonosnak is tűnhet, hiszen ki ne hallott volna olyan sztorit, amiben a főnök megpróbálja előbb orális szexre, majd közösülésre kényszeríteni egy beosztottját, majd miután az nemet mond, kipaterolja a cégtől... Például én nem, mivel az áldozatok jellemzően belemennek a buliba. DE NEM EZÚTTAL! A szerző ugyanis csavar egyet a klisén, és a zaklató szerepében ezúttal egy női hölgyemény tetszeleg, az elszenvedő fél pedig egy férfi, méghozzá - a készítők finom humorára jellemzően - a létező legperverzebb arcú példány, Michael Duglas. Őt azt hiszem, még egy vérbeli hímsovén sem tudná őszintén sajnálni.

Szeretném azt hinni, hogy 2020-ban már nem tartunk ott, hogy a nő csupán egy gyenge, az eseményekkel sodródó karakterként jelenhet meg a vásznon és az életben, hanem alakítani, sőt dominálni is képest azt! Hogy ehhez néha nagy görénynek kell lennie, az tulajdonképpen mellékes, hiszen a feminizmus legfontosabb célkitűzése az, hogy a két nemet azonos mércével mérjék. A film bár óriási és merész lépést tesz a társadalmi egyenlőség felé, fehér hollóként egyedül maradt, idővel - Demi Moore mellének ereszkedésével párhuzamosan - pedig nimbusza is megkopott. Így fordulhatott elő, hogy pár napja amikor egy nő meglékelte az urát egy jégcsákánnyal, amiért az kritizálta a főztjét, a társadalmi reakció kimerült a heherészésben, és a leggusztustalanabb áldozathibáztatásban.

Ritkán írok ilyesmit, de ma, amikor a remakek, a rebootok és a folytatások korát éljük, igazán nem ártana ha valaki - és lehetőleg Michael Bay - elkészítené a Zaklatás Kettőt. A nőknek igenis lehetőséget kell adni, hogy kimutassák a foguk fehérjét! Lányok, ne fogjátok vissza magatokat*, menjenek el bátran a badass grrrrlz életérzés irányába!

 

4. helyezett: A nimfomániás 1-2. (Nymphomaniac, 2013) 

Kettőezertizenhárom Karácsonyán nem csupán a Megváltó születését ünnepeltük, hanem ugyanazon a napon mutatták be Lars von Trier aktuális fekete komédiáját, melynek nem titkolt célja a klasszikus női szerepek nyugdíjazása volt. Húsz évvel a Zaklatás után főhősként ismét egy erős, öntudatos nőt kapunk, aki - éppen egy általa provokált erőszakos aktus után lábadozva -, évtizedes merítésben mutatja be harcát a képmutató társadalom ellen. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy Bernie Sanders-i értelemben vett forradalom első fecskéjeként megy szembe úgy a hagyományos nemi szerepekkel, mint a kapitalizmussal, meg úgy en bloc a jogrenddel.

A film legfontosabb üzenete azonban - tűnjön bár evienciának -, hogy a NEM minden körülmények között NEMet jelent. Ha a nő gyakorlatilag mindenkivel - még négerekkel is - kefél, aki nem tud elszaladni előle, a NEM akkor is NEM. Ha még egy pedofilt is képes leszopni puszta szánalomból, a NEM akkor is NEM. Ha egyedül attól tud nedvesedni, ha a szart is kikorbácsolják belőle, a NEM akkor is NEM. Aki pedig az első félszeg NEMre nem kusshad el gyorsan, legyen bár az az egyetlen élő férfi, aki emberszámba veszi a főszereplőt, azt le is kell lőni a faszba. Pusztuljon! 

Talán egyesek szerint kár feláldozni a forma, a tett és a gondolat harmóniáját a következetesség oltárán, de az ilyen fanyalgók alapvetően nem értik  posztmodern szellemi hadviselés természetét. Nagyon erős üzenet, nagyon erős vizualitással megtámogatva. Bár a film néha elmegy a fantasy irányába, például amikor szexuális aktust mutat be két alapvetően vékony nő között, így is joggal gondolhatjuk ezt a 2010-es évek legmívesebb feminista görbe tükrének, a társadalom pedig jobban teszi, hogy ha elborzad, amikor belenéz!

 

3. helyezett: The Revenge of Yukinojo (雪之丞変化, 1935)

Természetesen nem szeretnék a kulturizmus bűnébe esni, és csupán nyugati szemlélettel áthatott alkotásokat beemelni a kánonba, a következő választásom mégis bőven túlmutat a politikai korrektség kényszerítő erején. És bár számos erős feminista film született az elmúlt évtizedekben Csádtól Szaúd-Arábián át Bolíviáig, ez a japán pionír az, mely saját jogon is helyet követel a legnagyobbak között.

A történet címszereplője Yukinojo, a híres kabuki színész, aki felnőve bosszút akar állni apja gyilkosain, akik egyébként férfiak, de ezen aligha lepődik meg bárki is. A film látványvilága ugyan nem összehasonlítható Kuroszava akcióival, a történetének komplexsége mégis bárkit fejbekólint. A pillanat, amikor a bosszúhadjárat vélelen, ártatlan - ráadásul női! - áldozatot is ejt, szinte az örökkévaóságig nyúlik, az ideológiailag kevésbé képzett feminista pedig csak keresi az állát, illetve a válaszokat a miértekre, mint legutóbb talán az Antigoné után. Nem akarom lelőni a poént, de az érzelmi hullámvasút garantált!

A film másik erőssége pedig, hogy egy olyan kultúrát mutat be - a tradícionális japán kabuki színházat -, amely már a XVII. század közepétől bátran nyúl a kemény, már-már maszkulin női karakterekhez. Bármibe lefogadom, hogy aki megnézi ezt a filmet, annak első dolga lesz lefoglalni egy jegyet Tokyoba, persze csak akkor, ha a emiatt nem kell kihagynia az újjáalakuló Bikini Kill egyetlen koncertjét sem!

 

2. helyezett: Jacquie et Michel TV - Gang Bang Destruction Of Beatrice (Jacquie et Michel TV - Gang Bang Destructeur Pour Beatrice, 2019)

A szinte találomra választott francia romantikus drámában nem elsősorban a vizualitás az, ami megfogja az embert. Akár odáig is merészkedhetnék, hogy számomra, a legtöbb tisztességes magyar férfihoz hasonlóan a túlsúlyos nők látványa - pláne ha mezítelenek is - inkább taszítóan hatnak. Ámde éppen itt érhető tetten a film páratlan ereje, amikor a mondanivaló és a művészi kifejezés úgy körözi le a képen látott borzalmakat, mint Baumgartner Zsoltit egy igazi Forma 1-es pilóta. Miről van ugyanis szó? Egy átlagnál bőven csúnyább nő úgy vezet négy atlétát - már elnézést a kifejezését - a faszánál fogva, mintha legalábbis Sába királynője lenne.

27605734758096477313_thumb.png

Mióta Teddy Meldrum elhálta a nászát Madge Cartwrighttal, pontosan tudjuk, hogy még a legalávalóbb nők is hatékony praktikákkal rendelkeznek. Cinikusabb kutatótársaim ezen a ponton talán kinyitnák azt a kérdést, hogy a feminizmusnak, mint eszmeáramlatnak van-e  egyáltalán bármi alapja, vagy pedig már most is minden adut műkörmök markolnak. Ezek az eretnek gondolatok azonban nem számolnak a morállal, illetve a méltósággal, mely bizonyíthatóan akár nők tucatjainak is sajátja lehet. Ők pedig - és nagyon helyesen - nem akarnak nemtelen eszközökkel hadakozni, ezért is bölcsebb, ha ennek a zsánernek meghagyjuk a dobogó második fokát...

 

 A világ legfontosabb feminista alkotása: Gattaca (Gattaca, 1997)

Gattaca?! Jó-jó, való igaz, hogy minden idők egyik legjobb scifijéről van szó, de mitől lenne feminista?! Hiszen női karakter talán egy van benne, az is huszadrangú mellékszerepben. Ez mind igaz. Csakhogy az eszme néha elválik a formától, a mondanivaló pedig úgy tud megragadni egy egész generáció homloklebenyében, hogy az érintett észre sem veszi. Ezért vagyok én itt, hogy felhívjam a figyelmet a nem nyílvánvalóra! Nincs mit.

Mert miről is szól a film. Az alapvetően gyengébb képességű, "degenerált" főszereplő iszonyatos elszántsággal, kitartással, munkával helyettesíti azt, amit a biológia elvett tőle, hogy elérje a célját, áttörve az üvegplafont felrepüljön az űrbe. Dereng már?! Nem?! Akkor tessék szépen befáradni egy egyetemi könyvtárba - de tényleg, bármelyikbe -, és megszámolni, hány lányt és hány fiút találtok ott. Segítek, a fiúk a szomszédos kocsmában hülyülnek. Remélem, hogy a reveláció-szerű felismerés után senki sem kételkedik abban, hogy Ethan Hawk helye a feminista pantheonban valahol Simone de Beauvoir és Billie Jean King között található...

Ja, és (SPOILER) sikerül neki (SPOILER VÉGE). A recept tehát ismert, sőt, kettő is, lásd az előző filmet...

Egy szó, mint száz, hajrá csajok! Csak így tovább - meg így, és így -, a XXI. század kétségtelenül a tiétek. És mint lelkes feministáé, azért egy kicsit az enyém is.

33 komment

Címkék: feminizmus intelligencia dragon mondja zseniális poszt

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr9715481138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2020.02.19. 15:34:20

*Azért annak örülnék, ha személy szerint engem a jövőben elkerülnének a túlsúlyos (50+ kg) és az éltes (25+) nők nyíltan szexuális ajánlatai. Előbb nézzetek tükörbe, az Isten szerelmére!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2020.02.19. 15:49:29

Eddig csak olyantól láttam leírva a "hölgyemény" szavat megidézőlyel nélkül, akinek legalább etycer járt már a végbelében a farkam, és ez a természeti törvény ezúttal sem sérült!!3+4!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2020.02.19. 17:03:28

@radairosseb: Felteszem, sem írástudóhoz, sem a nőkkel szemben tisztelettudó úriemberhez nem volt szerencséd a szegénysoron. Szóval nem lep meg a dolog, te retkedék.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2020.02.19. 18:19:15

@"the dragon": Megnyugotdam, hogy nem osztályozod be magad tisztelettudó úriembernek! Szép dolog az önismered!

villám.ló.láng.nyelv 2020.02.20. 19:06:50

Fantasztikus poszt, csak gratulálni tudok! Megjegyzem, a szerző igazán besorolhatná művét egy tudományágba, remélem nem gondolja komolyan, hogy a filmtudomány vagy a gender szak tényleg az.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2020.02.21. 03:32:58

@villám.ló.láng.nyelv:

Mindig szántam azokat a holisztikus látásmódot nélkülözni kénytelen embereket, akik kényszeresen meg akartak ragadni egy-egy diszciplína szűkre szabott keretei között. Ne haragudj, de nem esek ebbe a csapdába!

Viszont az kimondottan szórakoztat, ahogy gender studies néven megpróbálják becsatornázni a tudományos életbe a menstruációs puffogást. Arról nem is beszélve, hogy legalább az a sok kövér aktivistanő addig sem az utcán rontja a levegőt!

Azért remélem, hogy társszervünk, az MTA legalább még egy darabig nem fogja hivatalos lapjaként elismerni a Marie Clairet.

Amúgy meg nem vagyok csaj, kurvára nincs szükségem folyamatosan pozitív visszaigazolásra a teljesítményemet illetően, szóval legközelebb akár érdemben is hozzászólhatnál a kutatott témához, ahelyett, hogy körbedícsérnél, mint valami feka repper a designer cipőket!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2020.02.21. 07:42:34

@radairosseb:

Ha nem lennék úriember, bizonyára nem ismerném el, ha valaki még nálam is fontosabbat alkotna akármilyen témában. Pedig most ez következik!

Ugyanis immár hivatalosan is ez minden idők műfajfüggetlenül* legjelentősebb feminista produktuma:

index.hu/kultur/cinematrix/2020/02/20/steven_spielberg_mikaela_spielberg_porno/

* Nota bene, jártam én már olyan pakisztáni hardcore együttes koncertjén is, ahol a frontrepper egy tizenhat éves lány volt. Szóval tudok egyet s mást a progresszióról, nem csakúgy a levegőbe beszélek!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2020.02.21. 09:16:37

@"the dragon": HÁt esztet a filmet nem a Spalberg, hanem az Élet rendezte így!

annamari4062 2020.02.23. 19:56:30

Örömmel tapasztalom, hogy a blog szerzői immáron felhagytak a korábban néhány írásban meg-megjelenő nőgyűlölettel, és kiállnak a női egyenjogúság, a feminizmus eszmerendszere mellett! Ki gondolta volna korábban, hogy a szerzők gondolkodásának eme pozitív irányú evolúciója megtörténhet!

Szerintem a Most már elég! (eredeti cím: Enough) című filmnek mindenképpen helye lenne az 5 legfontosabb feminista film között. Javaslom a Tisztelt Szerzőnek, hogy ez a figyelemreméltó alkotás váltson fel egy kevésbé jelentős filmet a cikkben szereplő listán!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2020.02.24. 03:14:22

@annamari4062:
Nem tudom, honnan veszed a bátorságot, hogy a konyhából felülbíráld a kutatásom, de a hozzászólásod komolyságát mutatja, hogy egy olyan latínó muff filmjét ajánlottad figyelmünkbe, aki legjobb esetben is csak a takarítónő, esetleg a szárazdajka karakterét tudja hitelesen hozni. Ezek pedig aligha feminista témák.

Ugyan személy szerint nem emlékszem, hogy akár én, vagy bármely más kutatótársam elhamarkodott általánosításokba bocsátkozott volna úgy a nők, mint egyéb nyamvadt kisebbség vonatkozásában, de ha ilyen tendenciák tettenérhetőek voltak is, most nagy nyilvánosság előtt elhatárolódok. A hiteles tudós legnagyobb ellensége ugyanis a sztereotípia és a dogmatizmus. Ahogy a zsidókra sem mondhatjuk, hogy buzeráns állat mind, úgy természetesen a nők - értve itt a nemzőképes korosztályt- sem egyformák. Vannak ilyenek is, vannak olyanok is. Például a feleségem, illetve Zooey Deschanel egyaránt fantasztikus nők, míg ott vannak azok, akik nem a feleségem, sem nem Zooey Deschanel, ők pedig jellemzően mezei szartartályok. És ez a változatosság adja az élet, egyszersmind a tudomány szépségét, virágozzon hát száz virág!

annamari4062 2020.02.29. 13:09:20

@"the dragon": Természetes, hogy a hozzád hasonlóan a kubikos talicska mellől elszabadult "tudósok" tévedéseit az írástudó ember igyekszik korrigálni. A kemény fizikai munka, amit végzel tiszteletreméltó, de sajnos láthatóan nem rendelkezel a mély társadalmi folyamatok megértéséhez szükséges ismeretekkel, tapasztalatokkal, gondolkodási képességekkel. Ezt természetesen nem rovom fel neked hibaként, csak jó szándékú segítséggel terelgetlek a helyes útra.

Az jó dolog, hogy legalább láttál egy-két filmet, amelyben Jennifer Lopez szerepel, és elismered, hogy hitelesen alakította a takarítónőt (a film végére előléptették és elnyerte egy igen sikeres és jóképű férfi szerelmét) valamint "szárazdajkát", értsd anyát ( a film végére megtanult verekedni, és az addig őt bántalmazó férjét laposra inzultálta) alakított. Ezek a témák kifejezetten feministák. Remélhetőleg így, hogy a filmek történéseinek, mondanivalójának alapvető aspektusaira felnyitottam a szemedet, revideálod álláspontodat.

Dicsérendő, hogy értékeled, hogy nem egyformák a nők. Az viszont elszomorító, hogy pl. a legközelebbi női hozzátartozóidat is a mezei szartartály kategóriába sorolod, hiszen ők sem a feleséged és nem Zooey Deschanelek. Ismételten nem hibáztatlak, hogy ennyire egysíkúan látod a világot, örülök, ha néhány mondattal rávilágíthatok a részben tájékozatlanságból adódó téves következtetéseidre. De nem irányíthatom mindig a lépteidet, javaslom, igyekezz tanulni, művelődni! Most láttam egy hirdetésben, hogy az általános iskolát be nem fejezett embereknek indítanak a munkaügyi központok tanfolyamokat, amelyek a hallgatók általános műveltségének fehér foltjait hivatottak kitölteni. Szerintem ennek nagyobb hasznát vennéd, mintha ad hoc módon, segítség nélkül látnál neki az alapvető ismeretek megszerzésének szép, ám rögökkel teli útján.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2020.03.02. 03:26:47

@annamari4062:

Mérhetetlen szűklátókörűségre vall, hogy te a "szartartályt" valamiféle pejoratív jelzőként értelmezted. Holott, ha valaha béreltél volna már lakóautót, akkor tudnád, hogy komoly feláras extráról van szó, ami nagyon hasznos tud lenni, ha az emberre rájön a szükség és ürítenie kell. Csak arra vigyázzunk, hogy használaton kívül csukva tartsuk a száját!

Nem várom el, de helyénvalónak gondolnám, hogy miután megvilágítottam tűpontos hasonlatom minden aspektusát, hamut szórnál oktondi fejedre és bocsánatot kérnél nőtársaidtól ezért az értelmetlen heccelésért!

Ennél is szomorúbb, hogy a kommented után nyilvánvalóvá vált, miért szerepelnek le a magyar diákok a PISA teszteken. (Merem remélni, hogy az indokolatlanul kioktató stílus és a gagyi romkomok iránt érzett vonzalmad napvilágra kerülése után meg sem próbálod tagadni, hogy kisiskolás tanítónéni vagy. Ezt innentől axiómaként kezeljük.) Hiszen félig-meddig analfabéták hogyan is tudhatnák felkészíteni a jövő nemzedékét az értő olvasásra!

A hivatkozott hozzászólásomban ugyanis definiáltam a nő fogalmát ("
értve itt a nemzőképes korosztályt"). Ezek után azt gondolni, hogy van olyan közeli hozzátartozóm, akire vonatkozik a világra szóló megfejtés, minimum elhamarkodott, de inkább ostoba (és persze téves!) feltételezés.

Végezetül, a Jennifer Lopez életműre vonatkozó bekezdésed sajnos értelmezhetetlen, mivel fogalmam sincs milyen filmekre utalgatsz. A karakterére ugyanis nem filmélményeim, hanem a latino nőknek az amerikai társadalomban betöltött szerepe alapján következtettem. De köszönöm, hogy megerősítetted, helyesen.

U.i.: Jut eszembe, egy filmet mégis láttam, amiben szerepelt! A Pénzvonatban Wesley Snipes pediglen pont azt teszi vele, amit kidolgozott felsőtestű heteró férfiembernek tennie kell! És ebben ki is merült a hozzáadott értéke. (Bár a kamera ezt már nem mutatta, de esetleg aktus után plusz potért ki is takarított...)

white flower 2020.03.05. 01:28:51

Keresek valakit, aki régen itt volt.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2020.03.05. 09:38:13

@white flower:

Sajnos meghalt. :'( Túladagolás... rémes történet, ne is beszéljünk róla!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2020.03.08. 19:03:45

Boldog nemzetközi nőnapot kívánok minden káprázatos hölgyeménynek!

Nem lehetünk nekik elég hálásak nekik, amiért világra hozták az emberiség legnagyobb gondolkodóit, államférfiait, hadvezéreit, feltalálóit. Big respect!

Fun fact: Engem is anya szült, ráadásul csak egy, amit magam is alig hiszek.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2020.03.17. 01:30:19

@villám.ló.láng.nyelv: Hogy jössz ahhoz, hogy ilyen alpári módon pocskondiázd a Szűz Mária óta legnagyobb hatású nő életművét?! Te hímsoviniszta genny.

szanalmas 2020.03.24. 09:03:57

Komolyan hihetetlen, ahogy a sportújságírástól eljutottál a filmkritikáig, te Réz (faszú) Andrásba oltott Kancsó Péter szerelemgyerek.
Gondolom, a következő fokozat a femina.hu lesz, ahol ecetből, E300-ból és szódabikarbónából állítod elő a csodaszert, ami megmenti az univerzumot a gyilkos ufóyetivírustól!
A kurva anyádat, te homár!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2020.03.28. 09:57:38

@szanalmas:

Látva azt, hogy gyakorlatilag minden témában otthonosabban mozgok, mint az adott diszciplína legjelesebb szakértői - rakétatudomány, jövőkutatás, a Méd Birodalom története,
hajózási jog, adópolitika, szociálpszichológia és igen, minden más mellett a sport, valamint a filmek - nyilván nehezen hihető, hogy ezek számomra csupán hobbit jelentenek. Pedig pontosan ez a helyzet. Téged is szívesen kikupállak majd rendszergazdaságból (rendszergazdálkodásból?), ha térden állva könyörögsz két három hétig...

szanalmas 2020.03.28. 17:41:28

@"the dragon":

"gyakorlatilag minden témában otthonosabban mozgok, mint az adott diszciplína legjelesebb szakértői"
Rgó nem értesz semmihez!

7. éve nem csinálok semmit - pláne nem informatikát -, szóval egyelőre az kéne tudni (lásd Clerks 2), hogy nagy csiklójú lány vagy, vagy kispöcsű kisfiú! Bár a végeredmény ugyanaz! Te pamacs!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2020.03.29. 10:05:52

@szanalmas: Na végre, révbe ért a karriered! Mindig mondom, hogy csak az a lúzer dolgozik, akinek nincs elég pénze... Én is jobb szeretek csak kötetlenül kigondolni dolgokat, meg froclizni a csöpögő ormányú zsidókat!

Üdv az elit ligában! Apropó, ideje nicket váltanod...

szanalmas 2020.04.01. 23:33:15

Volt egyszer egy… Hollywood

Gondolom, én vagyok az utolsó, aki megnézte, de bátran állíthatom, hogy egy kalap szar az egész!

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2020.04.03. 21:53:20

Csodás értekezés, most, hogy kiszabadultam az operatív törzsből egy kis szabad levegő szippantásra, rögtön idejöttem és elaléltam, micsoda nagyszerű kutatóink vannak még a harmadik vonalban is. Nem rossz ez a tanulmány vázlat, akár még igazi Kigondoltam-poszt is lehet belőle néhány éves kutatás és átdolgozás után. Mindenesetre a Bikini Kill hintért örök hála, most is őket hallgatom.
A szerzőnek egy javaslatom van, legyen végre egy nője, akkortalán jobban megérti a feminizmust. De akárhogyan is van, a dolgozat nagyszerű, kettes alá!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2020.04.05. 10:06:44

@Kadarka Jánoska: Évek óta próbálkozom, hogy legyen végre egy nőm, de a siker kapujában a feleségem állandóan kiveri a hiszti. Márpedig én melyen elítélem a nők elleni erőszakot, ezért is próbálom kerülni azokat a szituációkat, amikor nyugtatólag kénytelen vagyok megcsapkodni szegényt... Mert ilyen jó szívem van. (Ez nem vonatkozik arra, hogy ha betölti a harmicat, kérdés nélkül elásom. De el ám!)

Viszont annak semmi értelmét nem látom, hogy az 1948 előtti értékelési rendszer szerint osztályzod a posztokat. Az efféle horthyfasizmust nem tűröm a blogon!

Frick László Intézet 2020.06.22. 14:52:16

1. Broad City
Keimelt epizód az összes.
Az összesbőlkiemelt epiződ: Shit bucket
dal:
www.youtube.com/watch?v=k5TL0Whqp28
Ilana Glazer fékjei és ellensúlyai:
www.youtube.com/watch?v=Zg1gowSbmf8

2. Better Things
www.youtube.com/watch?v=VA7frrTYrlk
4.évad megy, bazmeg :D
Azt hiszem tökéletesen elég Pamela Adlon szellemi terméke,
tessék:
m.blog.hu/du/dudenbuch/image/eztforditsdnekemmagyarra.jpg

nem tudom, hogy vannak-emég opinás blogtündérek itt.

Jánoska, nem jópofán erőlködni kell bazdmeg, teljesen elég tök komolyan venni a címet és akkor ez a két series MINDENT & VISZ

és nem kell vacak, tengerifúrótornyi dolgozók számára gyártott fosfilm beugratóját kiretusálnod.
Glazerék ezt úgy oldják meg, ha nem latino cuki díszbuzit vagy dísznégert sorakoztatnak fel vagy díszholokausztúlélőt,hogy egyszerűen egy prg segitségével Glazer csunnyáját vagy a picsáját kihomályosítják a képből, mintha tejüvegen át.

Arról ne is beszéljek, hogy Glazer az a nőnek látszó Shit Sock, aki 30 évesen 40-nek is látszik.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2020.07.06. 03:03:00

@Frick László Intézet:

Te mi a transzgender kurva anyádról beszélsz, he?! Eleve, miért nézne bárki kövéröregcsúnyanős sorozatokat?! Egyáltalán ki a fasz tud arról, hogy létezik ilyesmi?!

Fú, most nagyon felbasztad az agyam, elbasztad a napom, ráadásul beáraztad magad egy kriptomomentumos trollnak.

Frick László Intézet 2020.08.15. 05:38:25

@"the dragon": Te nem tudtad azt, hogy annyira öreg vagyok, hogy az un "kényszertelevíziózás" kategóriájában még? Hallottálmár Kapitány Ivánról? Milliárdos vállalkozó a csávó...hagyjukmár az elméletiseskeddést.. beszéljünk a gyakorlatról, szóvalkapitány úr egy rendesigazimilliárdos,akinekmilliárdokaat termelnek ilyenek,amikrőlte nem akarsz tudni.

Ma mára faluszociográfia is könnyű,otthonrólvégezhetőinternetes munka,a szociográfus,miután egy jót kardoztak (ez egyébként gay szakkifejezés, amit csudálkozom, hogy nem tudsz magadtól...) hanyattfekve cigiznekés körülnéznek már,mi az élet van a vidéki falvakkal,plÖkörapátival meg a hol a faszomba játszódik már A mi kis falunk. Tudod,azok a filmek,amiknek budget honorkategóriás "forgatókönyvei" vannak és ha a színész túlrészeg ahhoz, hogy ne legyen öszinte,akkir a tökfilkó,akit rendezőnekültettek oda kapitányék , válla fölött a producer,plkapitány vagy a kapitányné, rárivallnak a színészre, hogy ne csinálja már a Grétsy Lászlót, hanem mozogja be a szar szöveget és a hülye dikciót.

Serény Vélemény 2020.09.25. 12:04:55

A világ legantifeministább filmje:
A hajnalok itt csendesek. (А зори здесь тихие)

Ez egyben a legjobb is szerintem. MINDEN benne van, ami miatt ott rohad meg a világ, ahol van, ha nőkre bízzák. Az benne a szuperszép, hogy egy igazi kommunista író, igazi kommunista háborús kisregényéből készült.
és a 72-es verzió is csúcs, meg a 2015-ös is.
És a 72-est érdemes megnézni az eredeti szinkronnal is, meg felirattal is.

szanalmas 2020.09.30. 16:28:36

@Serény Vélemény:

A faszért kell neked új szót kitalálni a hímsovinizmusra. Azért mert vettél egy fokost Zakopánéban, még nem vesz be a Betyársereg!
Jancsó bármelyik filmje jobb példa! Embereld meg magad, te makréla!

szanalmas 2020.12.16. 00:50:08

@-bobolysza-:

Szevasz bobó, látszik, hogy csak a drogon jár az eszed, te GAMF-os bölcsész!
süti beállítások módosítása