Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

A popkultúra térhódítása

2013.05.06. 13:45 "the dragon"

Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy eredetileg az amerikai magaskultúráról szerettem volna posztolni, de végiggondolva a dolgot, a nulla darab releváns festő, a nulla darab komponista (már aki nem Hollywoodnak dolgozott), a halálfetisiszta elmeháborodott és a saját homoszexualitásától megittasult költők, valamint a néhány jópofa ifjúsági regényen kívül csak pecás sztorikkal előrukkoló írók méltatása együttesen is elférne holmi szerencsesütibe rejtett cetlin, így kénytelen voltam e jóval emészthetőbb témához nyúlni. (Közben felállítottam egy elméletet is, miszerint az amerikai magaskultúra igenis létezik, csupán annyira mélyen honol, hogy Magyarországról popkultúrának látszik, de nem vagyok én holmi esztéta, hogy efféle akadémiai vitákba bonyolódjak...)

Az amerikanizálódás első hulláma - néhány évtized késéssel - a 70-es években ért el Magyarországra, a farmernadrágos, hosszú hajú és meglehetősen mosdatlan suhancok képében, akik igénytelen basszus akkordokra rázták a fejüket. A vasfüggöny áldásos hatásának - de fogalmazhatunk úgy is, hogy az ország akkor még működő immunrendszerének - hála azonban ez a jelenség elszigetelt maradt. A nyolcvanas években pedig fokozatosan lecsengett, a főkolomposokat leszámítva, a néhány ezres rajongótábor konszolidálódott, mára tisztes családapává/anyává váltak, és csak nagy ritkán, nosztalgiázásképpen hallgatnak mindenféle szar zenéket. Persze a viharfelhők nem vonultak el, sőt, hiszen az ekkoriban divatikonná váló énekesek - Madonna például - már egy sokkal szélesebb réteget volt képes megmozgatni, s mondjuk ki, meghülyíteni. A rendszerváltás sajnos egy kulturális identitásválság közepette érte az országot, ami után - mindenféle állami kontroll híján - jó ötletnek tűnt a sikeres külföldi előadok alkotta sémákat koppintani. Mármint a producereknek, elvégre az egyszer használatos epigonok ideig-óriáig élnek csak meg a gagyiból, miközben a vén fingok, mint Bródy János, még mindig talicskával hordják haza a pénzt. Persze ez a lényegen nem változtat, manapság a jó magyar zene nem létezik, így nem is csoda, hogy az emberek beérik az amerikaival... (Szeretnék egy bekezdést megspórolni magamnak, így ezt a gondolatmenetet tessék átültetni a filmekre is. Remélem, azt senkinek nem kell magyaráznom, hogy az Acapulco akciócsoport mennyivel szerethetőbb sorozat teszem azt a Kisvárosnál...)

A hamburger kérdés már fogósabb. Elvégre napokig lehet érvelni a csalamádés rántott hús mellett, ami szent meggyőződésem szerint a világ legfelkapottabb éttermeinek menüjéről is kiemelkedne, csakhogy, a magyar társadalom az évtizedek során telítődött ezzel a savanyú-sós-omlós ízorgiával, csömörében pedig a az amerikai gyorsétteremláncok (és kínai kifőzdék) műanyag, íztelen, kihűlt gusztustalanságai felé fordult. De tényleg, tegye fel a kezét az, aki valaha evett már úgy Mekiben (vagy kínaiban), hogy utána elégedetten nyalta meg mind a tíz ujját, és oldotta meg a nadrágszíját, hogy repetázzon egy kicsit! Senki?! Na ugye. Ez valami olyasmi lehet, mint a mai német politikai elit viszonya a holokauszttal, bűntudatunk van, amiért a világ más tájain élőkkel szemben a mi nagyanyáink remekül tudtak főzni, és most vezeklünk érte... Más kérdés, hogy ezzel amúgy is gazdag külföldiek zsebét tömjük, miközben a Lehel piacon vecsési káposztát áruló néninek már a Füles magazinra sem futja, de ha a lelki békénknek ez kell, hát pusztuljon az öreglány!

Az amerikai futball köré épülő kultusz viszont már bőven az érthetetlen kategóriába tartozik. Tisztázzuk, ez egy olyan sport, ami a dinnyehordás és a ketrecharc legrosszabb hagyományait ötvözi, ráadásul a szabályrendszerét a TV társaságok, illetve a reklámozók az idők folyamán végtelenül vontatottá formálták. Persze a buta amerikaiaknak kifejezetten jó, hogy a tíz másodperces akciókat folyvást egyperces blokkokkal szakítják meg, mert így legalább a kommentátorok el tudják nekik magyarázni, hogy mi is történt a pályán, de egy labdarúgáson szocializálódott tisztességes magyar ember ebben aligha leli örömét. A jelenségről szinte mindent elmond, hogy az első számú NFL rajongó Magyarországon megegyezik az ország egyik legnagyobb bunkójával. Persze még mindig jobb, mintha a baseballt kezdenék nyomni a sporttv-n, az agyalágyult benga négereknél ugyanis csak sörhasú, kopaszodó kubaiak érdekelnek kevésbé. De a tendenciákat figyelembe véve nem nyugodhatunk meg, hisz ki tudja, mit hoz a holnap...

Mindennek a legalja azonban a Starbucks, az amerikai antikultúra címerállata. Budapestről tudni érdemes, hogy - sok rákfenéje mellett, persze - pezsgő kávéházi élete egykoron Európa szerte híres volt. Számtalan gondolkodó, művész, politikus alkotott az örökkévalóságnak egy-egy csésze jó fekete mellett. (Férfiak voltak, egyébként.) Manapság viszont divattá lett papírpohárból szürcsölni a felvizezett köpetet - mintha csak az amerikai sörökről volna szó, de tényleg... -, ráadásul súlyos ezreket fizethetünk az "életérzésért", feltéve, ha teljesen hülyék vagyunk. A legviccesebb egyébként az, hogy az ilyen helyek vendégköre komoly átfedést mutat azokkal, akik mindenféle felkapott bisztrókban kényeztetik a "hihetetlenül kifinomult" ízlelőbimbóikat spenótos-tejszínes francia szarságokkal... Teszik ezt rettentő hitelesen, mindenesetre. Lehetne ezt a jelenséget hosszasan boncolgatni, térdre borulni a remek marketing gépezet előtt, de egy valamit nem lehet, mentséget találni a magyar és egyetemes értékek ilyetén aláásására! Starbucks, California Coffee Company, és ti többi hasonszőrűek, a kurva anyátok, remélem egy forradalom majd azokat állítja a falhoz először, akiknek köze volt hozzátok!

220 komment

Címkék: társadalom intelligencia férfiasság dragon mondja

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr665283399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.10. 14:50:20

@"the dragon": A lényeg, hogy te be vagy oltva! A többit rendezzük testvériesen, ahogy jó cimborákhoz illik!

Néger Ignácz nyug. m. kir. sóhivatali tárnok 2013.05.10. 17:36:54

@"the dragon": A logikából csúfot űző, csúsztatásokkal, féligazságokkal és hamis premissákból kiinduló balkáni argumentatiós trükkökkel operáló "érvelési" technikád sajnálatos módon lehetetlenné teszi a komoly és tárgyszerű academicus vitát!

Annyit azért megjegyeznék, hogy egyes forradalmi, heterodox (divatos anglicizmussal: unortodox) elméletek szerint Szt. Mónika ősei valójában Foeniciából való magyar tudatú, szumír-szittya eredetű parthusok voltak! Ágoston atyja, Patricius Aurelius pedig a magyar ősnéppel rokon etrusc felmenőkkel rendelkező római polgár volt!

Ha más egyébben nem is, a "cui prodest?!" kérdés felvetésében tagadhatatlanul sikerült a dolog lényegére tapintanod. Vajon kinek, kiknek is állhatik érdekében civilisatiónk tartóoszlopául szolgáló eszmények tiszteletreméltó megalkotóit kedvezőtlen színben feltüntetni?! Elárulom, nem a négereknek, ők legföljebb eszközként használtatnak valakik által ebben a setét, fondorlatos küzdelemben!

Néger Ignácz nyug. m. kir. sóhivatali tárnok 2013.05.10. 17:40:38

@"the dragon": Az pedig, hogy miféle Frankensteint idéző machinatiók által sikerült Myra püspökéből és pogány germán, skandináv mythologiai alakokból megteremteni Santa Claus synchretista, blasphemicus figuráját, az inkább fenti dolgozatod tárgykörébe tartozik!

Néger Ignácz nyug. m. kir. sóhivatali tárnok 2013.05.10. 17:42:18

@radairosseb: Erről legföljebb azok a buggyantott árpalétől és filléres lőrétől böfögő bakák mesélhettek volna, akik igénybe vették túlárazottnak éppen nem mondható szolgáltatásait!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.10. 18:56:08

@Néger Ignácz nyug. m. kir. sóhivatali tárnok:

Majd' kétezer év távlatából, A-pontból B-be jutni képzelőerő nélkül, pusztán szillogizmusok segítségével aligha lehetséges!

De mivel nem állhatom, ha egy vita parttalanná válva gátját veti az alkotó munkának, így van egy kompromisszumos javaslatom. Egyezzünk meg abban, hogy ebben a kérdésben nem egyezik a véleményünk!

És akkor már abban is, hogy te egy hülye buzi vagy, aki gyakorta téved, például most...

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.05.10. 19:05:34

@"the dragon": áh, nekem a magyar ugar már csak egzotikum, csak tudományos szempontból érdekel, mint jelenség.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.10. 19:14:58

@Dinamuki:

Máshjol sem fenékig tejfel a kolbászkerítés!

www.youtube.com/watch?v=cQ0m0cOCuyQ

(Asszem túl korán kezdtem ma dzsinntonikozni, hogy már most ilyen szőkecigány-vernyákolást hallgatok...)

Néger Ignácz nyug. m. kir. sóhivatali tárnok 2013.05.10. 21:44:48

@radairosseb: Azt hittem, csak dysgraphiában szenvedsz, de látom, az értő olvasással is gondjaid vannak. No de semmi baj, majd megpróbálok tőmondatokban fogalmazni és igyekszem kerülni a complexebb grammatikai structurák használatát.

Legalább azt megtudtam, kik lopják az akácokat az erdőmből!

Néger Ignácz nyug. m. kir. sóhivatali tárnok 2013.05.10. 21:49:29

@"the dragon": Elegánsabban is elismerhetted volna, hogy meghajolsz sophisticált érveim gondosan kimunkált rendszere előtt, de hát – lásd, kivel van dolgod – spongyát rá!

Nem szeretnék rád ijeszteni, de az imént hallottam biztos forrásból, hogy a budget-n tátongó likak befoltozásának céljából az erre illetékes hatóságok megkezdték a kecskéiket a fürdőszobában tartó és alantas ösztöneiktől hajtva rendszeresen szexuálisan abuzáló állatkínzók kemény bírságolását; szóval, légy résen!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.10. 22:10:52

@Néger Ignácz nyug. m. kir. sóhivatali tárnok:

Ezt úgy mondod, mintha nem te találtad volna szarva közt a tőgyét...

Amúgy kikérem magamnak, állatokkal sosem közösülködöm! Bár egyszer édesanyád, idősbb Néger Ignáczné rá akart bukni a kékeresre, de tartottam magam sziklaszilárd elveimhez, így az előjáték után - elvertem, mint jég a határt - ellöktem magamtól! Le a lépcsőn.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.05.10. 22:47:58

@"the dragon": most látom, hogy ebben a klipben szerepel a kedvenc sorozatom, a Breaking Bad egyik főhőse, Aaron Paul.. nahát.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.10. 22:56:53

@Dinamuki:

Olyan, mint a panelproli, csak bérelt lakókocsiban él.

Rákerestem erre a brékinbedre, és arra kell következtessek, hogy te egy narkomán szarház vagy! Megköszönném, ha lenyelnéd a nyelved, vagy ilyesmi...

Néger Ignácz nyug. m. kir. sóhivatali tárnok 2013.05.10. 23:06:50

@radairosseb: @"the dragon": Rájöttem ám, hogy ti valójában testvérek vagytok; azt azonban kénytelen vagyok bevallani, nem tudom, hogy ha sziámi ikrek egymás pöcsével játszadoznak kora gyermekkoruktól fogva, az vajon vérfertőzésnek, avagy egyszerűen csak buzantériának számít-e?! Remélem, jól sikerült a separatio, azt beszélik, a chirurgusok ma már csodákra képesek!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.10. 23:14:18

@Néger Ignácz nyug. m. kir. sóhivatali tárnok:

Ezen az elméleten csak mosolyogni tudok. Elvégre ki látott már olyat, hogy egy hozzám hasonló, szőke, kékszemű, Adonis-szerű csodalénynek egy nyüzüge, szagló kokeró legyen az ikre... A Pénzvonat című film óta senki!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.10. 23:28:41

A kiskésit, most látom csak, hány óra. Picit ledőltem szundizni egy fárasztó nap után, öt óra magasságában.
Lehet, hogy ki kéne porszívóznom.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.11. 00:10:19

@ripők:

Kezdem kapizsgálni, hogy miért is utálnak téged a szomszédaid, mint a friss kutyafost. A füstölés csak az utolsó csepp lehetett a pohárban!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.11. 00:17:40

@"the dragon": Ahogy elnéztem a rosszindulatú és savanyú ábrázatukat, kétségtelenül lehet összehasonlítási alapjuk!
Csak a lelked megnyugtatása végett közlöm, hogy méltatlankodásod hatására úgy döntöttem, hogy a takarítás ráér még egy hétig.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.11. 00:39:08

@ripők:

Szó sincs méltatlankodásról, sőt! Tulajdonképpen már dörzsölgetni kezdetem a tenyerem, mivel elképzeltem a kétségbeesett picsogásod, amiért a gaz szomszédok pillanatragasztót nyomtak a bejárati ajtód zárszerkezetébe...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.11. 00:43:13

@"the dragon": Elképzelni sem tudom, miféle gettóban laksz, ahol az ilyesmi akár az említés szintjén is felmerülhet! Egyébként, ha valamelyik megpróbálja, személyesen hajtogatok ördöglakatot a járókeretéből. Velem nem lehet csak úgy packázni!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.11. 10:04:04

@ripők:

Sosem tapasztaltam még effélét a gyakorlatban, csupán isteni szikraként ötlött fel bennem e furfang, amikor azon tűnődtem, vajh' milyen úton-módon tenném pokollá egy hozzád hasonló, deviáns szomszéd életét!

Ha jól megfizetnek, úgy éljek, örömmel állnék lakóközösséged szolgálatára, amolyan Moriarty professzor szerű bűnözési tanácsadóként! Pár hét múlva pedig, amikor golgotajárásod záró akkordjaként, magzati pózba görnyedve, a saját vizeletedtől átitatott mackónadrágban vegetálsz majd a közös képviselőd lábtörlőjén, Nemezisként hajolok majd föléd és súgom a füledbe: "Sic Semper Tyrannis, hát még a magadfajta, éjszaka porszívózó, piromániás kis köcsögök!"

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.11. 10:17:18

@"the dragon": Nézd, egy efféle zsúfolt falanszterben a tolerancia az egyetlen üdvös megoldás. Én is roppanthatnék radiusokat és ulnákat, amikor a vasárnapi csendespihenő alatt valaki Konföderációs zászlót fúr fel a házgyári elválasztó-elemre, de ehelyett inkább - jelzésértékű gesztusként - abbahagyom az erkélykorlát flekszelését.
Tekintettel kell lennünk másokra, ezt tudhatnád.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.11. 14:50:07

@ripők:

Nagy geci vagy, hogy elloptad a showt a Santiagos kommenttel, de megbocsátok, mert azóta is ezen röhögök!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.11. 18:42:07

@Kekszemu:

Biztos Franciaországban, vagy valami ilyesmi buzi helyen... Nem sajnálom tőle, aki Magyarországon életképtelen, annak nincs más hátra, csak az emigráció szánalomkenyere!

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.05.11. 22:29:26

@Kekszemu: Sajnos nem elég távol ezektől a hülyéktől, a virtuális tér összeköt minket..

Kekszemu 2013.05.11. 22:32:54

@Dinamuki: azért a virtuális térben nagyobb szabadság van. Nem megy az ember olyan helyre ahol nem érzi jól magát!
Annyira azért nem rossz itt :-)

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.12. 08:35:24

@"the dragon": Reggel nyolc előtt semmiképp! Az már alkoholizmus, az álmoskönyvek szerint.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.12. 10:09:24

@ripők: Épp ezért nem szabad soha reggel nyolc előtt inni, csak este nyolc után! Aztán reggel nyolc után folytathatod!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.12. 10:24:36

@ripők: Meg a folyadék és ásványi anyagok bevitele miatt!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.12. 10:33:03

@radairosseb: Az elektrolit-háztartás kétségbevonhatatlanul alapvető. Mindemellett ott van ugyebár az életérzés, hogy az ember glottgatyában és atlétatrikóban is az élet császára lehet ezen a borongós vasárnap délelőttön. Ez nagyon progresszív, bémeg!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.12. 10:35:42

@ripők: Pnognesszív az lenne, ha belepnognesszálnák az ánuschodba, de jobb híján beérem a szesszel!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.12. 10:38:42

@radairosseb:

Az alkohol közismerten vízhajtó hatású, én például kizárólag fogyókúrás jelleggel fogyasztom!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.12. 10:39:31

@"the dragon": Ippeg. Mesélj, mi volt! Megszaladt a bonbonmeggy?!

@radairosseb: A beleprogresszálásról meg azt írják, hogy csak leoltott lámpák mellett, éjszaka, lepedőrésen keresztül. De ha közelítesz, istenbizony sikítok!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.12. 10:51:19

@"the dragon": Reggel nyolc mindig elmúlt már, úgyhogy kezdheted/folytathatod a fogyókúrádat. Viszont a leojtott lámpával, lepedőrésen át baszás csak felétek, izmaeliták felé szokás!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.12. 10:58:35

@radairosseb: Ki beszélt itt baszásról, te tulok?!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.12. 11:04:39

@ripők:

A részletek homályosak, de emlékeim szerint egy swing klubban (pontosan olvassatok, gecik, nem swinger klubban!) roptam gyülevész külföldiekkel, filmszakadásig.

Ami, figyelembe véve, hogy mennyire rühellek mindenféle idegen nációt, főleg ha a szent anyaföldünket becstelenítik jelenlétükkel, morálisan vállalhatatlan... Megyek is gyónni nemsoká!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.12. 11:15:52

@radairosseb: Az nem mérvadó, te krokodilagyú.

@"the dragon": Gondolom, önfeledten, riszálva karaokéztál valami afrikaans slágert az uborkacsöcsű orvosegyetemista, Mugabe-lányok gyűrűjében. Csak kibukik a kabuki, ha lehull az álca!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.12. 11:31:06

@radairosseb: Az áldóját, tényleg. Itt az ideje, hogy meg kő vesselek!

**büdösmackó** 2013.05.12. 12:30:08

brillíroztok a bálna posztban, látom.
nyehehe!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.12. 17:11:31

@ripők:

Noha valóban egyre inkább négereknek áll a világ, az igazán jó helyeken még szerencsére feketelistán vannak! Így Peachella és Lutisha kihagyni kényszerült a tegnapi mókát...

@**büdösmackó**:

Az állatvédőknél ostobább jószágokat keresve sem találni. Kedvenc történetem valamelyik apró-cseprő kaukázusi háború idején esett meg, amikor egy amerikai NGO képviselője megkereste a helyi ENSZ megfigyelők főnökét azzal, hogy alapítványuk egymillió dollárral tudná támogatni a váláságövezetben működő állatjóléti szervezeteket. Amikor megtudta, hogy a környéken ilyesmi igazság szerint nincs, ugyanis a kóbor kutyákat rendszerint megeszik, meg csak nézett, mint hal a szatyorban!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.12. 18:31:22

@"the dragon": Teringettét, a négerekről jut eszembe, hogy kezdődik a Fradi meccs! Ma ilyen sport napot tartok, a Formula 1-es közvetítést is félig végignéztem hanyattfekve, a hasamon billegetett tányérnyi gombapörköltet kanalazgatva.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.12. 19:37:37

@ripők:

Az ETO-meccs, te kripli! Viszont irigylem a fiatalos vitalitásod, nekem a mindennapi futás és gyúrás mellett egyszerűen már nem marad energiám a labdarúgásra...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.12. 19:42:47

@"the dragon": Nézd, bazmeg. Az ember elropogtat minden nap egy Centrum Silvert, közvetlenül a Peponen kapszula után és egész egyszerűen csak arra nincs energiája, amire nem akarja. Én a te korodban egy megterhelő ebéd után simán nyomtam pár órányi FIFA 1992-t és meg sem kottyant!

**büdösmackó** 2013.05.12. 19:49:33

nyehh... a jobbak vasárnap este DTS minőségben aidát hallgatnak és olvasgatnak.

Műveletlen barmok vagytok.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.12. 19:56:32

@**büdösmackó**: Még ha Turandot-t mondtál volna, tán az érdeklődés szikrája is felcsillan bennem, de így csak öntök mégegy kis forró lábvizet és szisszentek egy újabb sert.
Empirikusan is igazolhatom, hogy a "borra sör: meggyötör" egy háttérhatalmi ármánykodás csupán.

***Büdösmackó*** 2013.05.12. 20:06:03

@ripők: pukkínit csak a buzik hallgatnak. Amint lemegy az Aida, jöhet Máhler 6. és 7. szimfóniája DTS-en! Rezegjen a szomszéd bele! Nyehehe!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.12. 20:08:56

@***Büdösmackó***: Ha így látod, akkor kompenzálok némi Parsifallal, a kommentátortól amúgy is agyfaszt kapok.

**büdösmackó** 2013.05.12. 20:23:19

@ripők: pukkíni után kizárólag bartók divertimentója semlegesít. a kezelés nélkül lassan de biztosan dígó buzi leszel!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.12. 20:30:23

@**büdösmackó**: Bartók fülsértő disszonanciáját vitán felül csak a kultúrsznob sükebókák propagálják.
Ez olyan, mintha festészet terén Yoko Ononak csinálnál hírverést! Nagyot zuhantál a szememben!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.12. 20:36:00

Na jó, nem is olyan rossz. Másra emlékeztem.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.05.12. 20:36:30

"Érintkezésünk nem termel patinát, amely alatt ép és tömör maradnánk." Petri György

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.12. 20:43:28

@Dinamuki: Szép átkötés Petry Zsoltról, Muki! Mesélj valamit, hogy ityeg!

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.05.12. 20:56:00

@ripők: Találkoztam magyar zenészekkel, akik sokat utaztak, és nem kaptak enni, csak szendvicset, és felajánlottam, hogy a meleg étel felét kifizetem, de a szervező megsértődött, mondván, hogy amúgy is kapnak gázsit, és ez egyébként se az én dolgom, ami igaz. Túlbuzgólkodtam a dolgot.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.05.12. 21:02:43

@Dinamuki: Addig filóztam, míg rájöttem, hogy te csakis egy zurichi limuzinchauffeur lehetsz. Gondolom, ezért ajánlottad csak a táp ellenértékének felét. A saját személyes biztonságod érdekében remélem, hogy végül nem halt éhen az Irigy Hónaljmirigy Zenekar!

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.05.12. 21:05:30

@ripők: Nem, hisz megkapták a szendvicset. De sztem nem laktak jól vele..

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.12. 21:06:34

@Dinamuki:

Megértem, hogy nagy tisztelője vagy Petri Györgynek, elvégre leghíresebb találmánya, a Petri-csésze nélkül meg sem foganhattál volna!

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.05.12. 21:43:32

@"the dragon": Az idézetre koncentrálj! Ugye hogy jól megmondja, és ez csak egy részlet egy hosszabb versből.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.12. 22:04:55

@Dinamuki:

Nagyon okos gondolat, bár én inkább olyasmi szobor lennék, mint Hadik András lováé a Várban, ha érted, hogy mondom... Hihi!

(Ha nem értenéd, akkor mutatom: hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Hadik-lovasszobor.jpg )

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.05.12. 22:35:49

@"the dragon": Igen, valóban a lónak ez a része jellemez téged a legjobban!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.12. 22:40:46

@Dinamuki:

Csupán érzékeltetni szerettem volna, hol mondanék le a patináról az érintések javára... A kurva anyád, hogy nem értékeled a jó poénokat!

szanalmas 2013.05.13. 12:53:02

@Panther V.:

Szasz, Panti, QR-kódos anyádat! Nem vagyok egy kó-moly zene rajongó, de tetszett és jól éreztem magam, mert jól nyomták a fiatalok, és volt decibel is! Amúgy vatszap van, meséljél, vén Macskavati!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.13. 13:08:12

@**büdösmackó**: @szanalmas:

Micsoda elbaszott sznobok vagytok! Persze a legszomorúbb az egészben, hogy a fellengzésen túl - lehalkított erősítőnél, hogy más ne hallja - csak egy DJ Bobo válogatáslemezzel tudjátok igazán jól érezni magatokat...

szanalmas 2013.05.13. 14:31:18

@"the dragon":

Te könnyen beszélsz, rólad mindenki tudja, hogy Bangó Margit fan vagy és a Fekete Vonatra vered!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.13. 15:15:49

@szanalmas:

Csak a tényszerűség kedvéért, még az Orient expresszre sem verném ki soha!

szanalmas 2013.05.13. 15:24:52

@"the dragon":

Hahaha, az Orient expresszt láttam tegnap mikor mentünk a koncertre!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.13. 16:02:28

@szanalmas:

Így hirtelen el sem tudom dönteni, melyik élmény lehetett életed csúcspontja....

szanalmas 2013.05.13. 16:05:46

@"the dragon":

Az majd hétvégén lesz, mikor belefojtalak a kacsaúsztatóba!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.05.14. 00:14:37

@szanalmas:

Halkan jegyzem meg, az alkohol a bátorságot ugyan sokszorozza, de erősebb bizony nem leszel tőle! Szóval ajánlom helyette a gumibogyószörpöt, köcsög!

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2013.05.14. 23:03:45

Cucukáim - csatlakoznék, ha tudnám a kapucsengő kódját (a fene a pofátokba, hogy senki se szólt!! - meg az enyémbe, hogy én se, na)

szanalmas 2013.05.14. 23:17:14

Amúgy meg ripők buzi!

szanalmas 2013.05.14. 23:17:44

@Panther V.:

Köszke, épp elfogyott a lisztem.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2013.05.14. 23:45:15

@szanalmas:
elköltözött(ek) belső termeink, é snem bírok bejutni :(

szanalmas 2013.05.14. 23:55:20

@Panther V.:

Hát baszki, ez királyság. Na, ez a természetesség szinte csak a kibaszott USA-ban létezik... Sajnos!

@Zsit (nyau és rémizé):

Küldök meghívót, de regelni kell a bloggerrre!

szanalmas 2013.05.14. 23:57:29

Jajj, nem tudok küldeni, szörcsi a főnök, majd ő küld!

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.05.15. 06:59:59

Felülök, bár vonakodva,
az összeszerelt vonatokra.
Szétszereltre nem is tudnék,
azzal elég nagyot buknék.
Az ablakból nem integetek,
De lengedeznek a ligetek.
Indulok, mert vár a munka,
Kilenc óra egyhuzamba.

kiraaaa 2013.05.15. 19:54:51

Én is kérek meghívót!
Mert csak.

szanalmas 2013.05.15. 23:42:13

@kiraaaa:

Merre csavarogtál, mikor az ég zengett?!

spájdernecc 2013.05.16. 14:44:00

ennyire azért még nincs nyár
süti beállítások módosítása