Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Minden idők 5 legfontosabb feminista filmje

2020.02.19. 15:25 "the dragon"

Ezen blog felületén nem ritkán olvasni zseniális írásokat - lásd #dragon_mondja -, de hajlok arra, hogy mintha adósak lennénk a zseniális és egyben fontos posztokkal. Ezt a tartozást igyekszem most leróni, amikor a progresszív társadalomfejlesztés egyik legrelevánsabb dimenzióját idézem meg, és adok kapaszkodót a jelenség megértéséhez. Próbálom mindezt a legkevésbé szájbarágós formában megtenni, a modern popkultúra  - bár kénytelen vagyok néhol kitekintést tenni bizonyos rétegműfajok felé is - talán legfontosabb eszköze, a film által. Bár sejtem, hogy felvilágosult törzsközönségünk esetében nyitott dimenzókapukt döngetek, mint holmi botcsinálta Quinn Mallory, de reményem szerint az ÜZENET a szelek szárnyán messzire jut, és alkalmasint termékeny talajra talál.

Következzen tehát az öt legjelentősebb olyan film, melyet bátran nevezhetünk, és nevezzünk is bátran feministának!

 

5. helyezett: Zaklatás (Disclosure, 1994)

Michael Crichton zseniális regényéből készített thriller legnagyobb erénye, hogy bő húsz évvel elébe ment az amúgy harmatgyenge, sztereotíp és mélyen nőellenes Metoo mozgalomnak, amikor bemutatta a munkahelyi zaklatás lélektanát. A történet akár sablonosnak is tűnhet, hiszen ki ne hallott volna olyan sztorit, amiben a főnök megpróbálja előbb orális szexre, majd közösülésre kényszeríteni egy beosztottját, majd miután az nemet mond, kipaterolja a cégtől... Például én nem, mivel az áldozatok jellemzően belemennek a buliba. DE NEM EZÚTTAL! A szerző ugyanis csavar egyet a klisén, és a zaklató szerepében ezúttal egy női hölgyemény tetszeleg, az elszenvedő fél pedig egy férfi, méghozzá - a készítők finom humorára jellemzően - a létező legperverzebb arcú példány, Michael Duglas. Őt azt hiszem, még egy vérbeli hímsovén sem tudná őszintén sajnálni.

Szeretném azt hinni, hogy 2020-ban már nem tartunk ott, hogy a nő csupán egy gyenge, az eseményekkel sodródó karakterként jelenhet meg a vásznon és az életben, hanem alakítani, sőt dominálni is képest azt! Hogy ehhez néha nagy görénynek kell lennie, az tulajdonképpen mellékes, hiszen a feminizmus legfontosabb célkitűzése az, hogy a két nemet azonos mércével mérjék. A film bár óriási és merész lépést tesz a társadalmi egyenlőség felé, fehér hollóként egyedül maradt, idővel - Demi Moore mellének ereszkedésével párhuzamosan - pedig nimbusza is megkopott. Így fordulhatott elő, hogy pár napja amikor egy nő meglékelte az urát egy jégcsákánnyal, amiért az kritizálta a főztjét, a társadalmi reakció kimerült a heherészésben, és a leggusztustalanabb áldozathibáztatásban.

Ritkán írok ilyesmit, de ma, amikor a remakek, a rebootok és a folytatások korát éljük, igazán nem ártana ha valaki - és lehetőleg Michael Bay - elkészítené a Zaklatás Kettőt. A nőknek igenis lehetőséget kell adni, hogy kimutassák a foguk fehérjét! Lányok, ne fogjátok vissza magatokat*, menjenek el bátran a badass grrrrlz életérzés irányába!

8 komment

Címkék: feminizmus intelligencia dragon mondja zseniális poszt

A pusztulás ellen

2020.01.03. 22:05 Kadarka Jánoska

Nem nagy újdonság, hogy az emberiség útja a pusztulásba vezet, ezt nálam sokkal nagyobb elmék már régen megírták, Krasznahorkai László például. Aki ismeri az életművét, az tudja, hogy a Mester csakis egy dologról ír, miszerint a világunk pusztulása elkerülhetetlen, az általános romlás lassan felemészt mindent. Nekünk egy dolgunk van, küzdeni ellene az utolsó leheletünkig. Gyűjteni és tovább örökíteni minden tudást, legyen szó a kertművelésről, a templomépítésről vagy a főzésről. Ha törekszünk a tökéletességre és ennek megfelelően végezzük a munkánkat, akkor ideig-óráig feltartóztathatjuk a világot eluraló általános romlást. Más célja az életünknek nem lehet.

Belenéztem a legutóbbi posztokba és kommentekbe, és először elszomorodtam, de aztán eszembe jutottak a Mester szavai és megkeményítettem a lelkemet. Nincs más út, csak a küzdés a romlás ellen.

Elsőnek a könnyű ellenfelet veszem célba, az Indexet. A blog.hu alól olyan ütemben szedik ki az erőforrásokat, hogy az tűrhetetlen. Bármire kattint az ember, hosszú másodpercekbe telik, mire a szerverek reagálnak és válaszolnak.

INDEX! AZ ANYÁD PICSÁJÁÉRT SORVASZTASZ EL MINKET!

A második ellenfelem a sunyi, alattomosan terjedő rothadás, ami úgy tűnik, eddigre teljesen beleette magát a Kigondoltam posztjaiba és kommentjeibe. Nevezetesen az írásjelek utáni szóközök mellőzése.

"3223 karaktert írhatsz még."

írjon a faszom,ennyit is kár volt

Frikk, az egyik megtűrt szerzőnk írta ezt az egyébként tartalmilag jó hozzászólás-részletet. De mindent, ismétlem mindent lerombol a vessző utáni szóköz hiánya, élvezet nulla, keserűség száz.

Ha ez egyedi eset lenne, akkor nem hoznám fel ide, hiszen ki nem botlik meg (én). De a tendencia egyértelmű. Elemeztem Frikket, egy éve még százból kilencvenhárom esetben jól használta az írásjelek utáni szóközt, mára ez hatvanegy százalékra csökkent. Elütések, hallom a Frikk-kedvelők felhorkanását, de hát LÓFASZT. VEGYÉTEK ÉSZRE A ROMLÁST! Nincs, és nem is lehet tolerancia a továbbiakban evvel az általános romlással szemben. Minden olyan poszt és komment törölve lesz, kerüljön az percekbe a szerverhiány miatt, amiben a vessző vagy pont után nincs szóköz. Pont.

ROMLÁS. ELLEN. ÁLLUNK.

57be7c69543c13d0be35fc3850460b76.jpg

23 komment

Félholdmánia

2019.11.10. 19:02 villám.ló.láng.nyelv

sarlkalap.gif

felhold.jpg

A féholdmánia (lunatis-mania), egy általam felfedezett, speciális betegség, melynek során a beteg minden, félhold alakú dolgot mániásan keres és gyűjt. 

A mánia elszenvedője absztrakciót végez az őt körülvevő, félhold-alakú tárgyakról, és azokat, vagy azok képviselőjét maga köré gyűjti.

Habár komplex, nagyívű terveket sző a félhold-mániás, amelyeket később kivitelez, egyetlen motívációja, hogy minél több félholdat lásson maga körül.

Vigyázzunk az ilyen beteggel, hiszen mániája olyan méreteket tud ölteni, amely ezrek, tízezrek vagy milliók életét befolyásolhatja. A betegség diagnózisa -tervezetten elrejtett természeténél fogva- nagyon nehéz, körültekintést igénylő munka. A betegség gyógyítását speciális intézetben kell véghez vinni, ahol még a WC kagyló és ülőke is szögletes. Gyógymódja széles spektrumon mozog, a kneipp-kúrától az elektrosokkig.

A félhold-mánia sajnos ragadós, rendkívül sokan szenvednek tőle.Jelenleg kb. 1 milliárd 800 millió azok száma a Földön, akik valamilyen szinten félhold-mániásak.

Legyünk óvatosak, és ha sok félholdat kezdünk látni magunk körül azonnal gyanakodjunk. Legelőször önvizsgálatot kell tartanunk, utána feltétlenül keressünk fel egy szakembert, aki segít a minket körülvevők közül beazonosítani a félhold-mániást.

30 komment

Címkék: kommunizmus sajtmártás gímszarvas darnózseli szaúdarábia sétapálca nagyszakáll kergekór

A Fejlett Oiropid Marketingkultúrák Túlzottan /Túlzóan Szexuális Kontextusba Helyezett Ábrázolásairól

2019.08.17. 04:51 Frick László Emlékzenekar

PHD disszertáció és tessék:

22 komment

Címkék: pina tudomány nagybőgő csikló vonó maimarketing pinanyalókutyák autoerotikus fulladás maszturbációsalapú nagyonfejlettársadalmak oiropidok phd disszertáció ÁRA 35000Ft nesztek elküldtem újra kertitörpeszakállas gendersemlegesek pinaszaft természetazonos Biologische Natur MuschiFlutsch Kein Pfand Kein Rückangabe! kettőscélúflakon csipszen és kólán hízott oirópai kuffersegg dönert majszolnak a kufferseggű lányok nagyszinpad egyszemélyestársadalom egyszemélyesközösség önmagábanyílótársadalom kétembereskoitusz egyembereskoitusz

Háromszor kettő, azaz összevissza hét (na jó, lehet csak öt vagy hat) érv amellett, hogy miért álítcsuk meg a hetérákat!

2019.08.13. 19:51 radairosseb

Végképp elkerülhetetlenné vált a hetérák megálítása. A hetéraság befolyásos, bűnös és beteges. Mindgyárt meg is mondom aszt is, hogy miért!!!

csok.jpg

 

29 komment

Címkék: homoszexualitás szex tudomány betegség szexualitás biológia férfiak bűn baszás intelligencia szexuális zaklatás heteroszexuális férfiasság bűnös ánusz seggbőlszájba végbélnyílás seggszáj rada asszonyállatok alcsútitörpe metoo konszenzuális szex

A megoldás mindenre

2019.08.02. 19:26 Kadarka Jánoska

Elég sok globális probléma fenyegeti az emberiség nagy részét kihalással – szerencsére nekem van egy átalakított faházam a hátsó kertben, amiben átvészelem majd az ilyen helyzeteket –, ezért mostanában fokozott figyelemmel fordulok a problémák felé. Sok a probléma, kevés a megoldás, ezért az olyan eseteket igyekszem elkapni, amikor egy megoldás több problémát is megold. Na, ez pont ilyen.

Probléma 1: elfogy a föld tüdője, mert szakmányban vágják kifelé a fákat az Amazonas mellett. Mind meghalunk, mert nem lesz elég oxigén.

Probléma 2: a globális felmelegedés. Ami eddig fagyott volt, az felolvad.

A megoldás röviden: ültessünk fákat a kiolvadó szibériai mezőkre. Szibéria háromszor akkora, mint a piszlicsáré amazóniai őserdők, és ha csak a felét beültetjük fával, már több is lesz, mint elég. Ugye Szibériába eddig azért nem ment épeszű ember, mert túl hideg volt ott. De ha felmelegszünk, akkor egy kellemes rét lesz az egész, amibe milliárdnyi facsemetét lehet elültetni.

A projekt kettő globális problémát annulál azonnal, de nekem egy Nobel-díj elég lesz. Szavazzatok rám!

153_a_megoldas_mindenre_1.jpg

151 komment

Címkék: zsidóbűnözés ánusz garantált minőségű legkiválóbb poszt a címke kizárólagos használója levéltáros az illegális címkehasználat büntetendő Na most ez egy új címke aminek az értelme egyelőre titkos de később teljesen érthető lesz sőt világbirodalmak alakulnak rá mert így bizony nem kommunikál senki

Merőleges világok

2019.03.20. 23:15 Kadarka Jánoska

Képzettebb olvasóink, a minimum két akadémiai tagsággal rendelkező ún. pro-akadémikusok, az űrben járt űrhajósok és a Kigondoltam egyes szerzői tudják, hogy a párhuzamos világok nem sci-fi szerzők agyszüleményei, hanem tényleges valóságok. Párhuzamosak.

Nem itt megvitatandó tény, hogy léteznek olyan valóságok, amik csak kicsinykét térnek el a miénktől. Ezeket nevezzük gyűjtőfogalomként párhuzamos valóságnak. A párhuzamos világok fizikájáról annyit, hogy a húrelmélet adja az elméleti hátteret, a bozonokkal és a fotonok nyugalmi tömegével kapcsolatos kutatások pedig a bizonyítékot arra, hogy tényleg léteznek. Egyelőre nem tudunk átlépni beléjük, de már tudjuk, hogy léteznek.

Ámde. Egy ideje mélyebben foglalkozom a témával, mert lett egy csomó szabadidőm. Hogy miért, azt most nem árulom el, annyi elég legyen, ha kijön egy hír, hogy megvan a rák ellenszere, akkor képzeljétek oda a nevemet. Szóval. Ha van párhuzamos valóság, akkor az Euklideszi geometria nem csak a valóságokon belül, de magára a valóságokra is alkalmazható. Lehetnek párhuzamosok, és lehetnek metsző egyenesek is. Valóságon belül, és a valóságokra vonatkozóan is.

A párhuzamos valóságokat már elegen tárgyalták, azokat hagyjuk. Most a merőleges valóságokat vizsgáljuk meg. Mert vannak olyanok is, hiszen az Euklideszi geometria is létezik. És nyilván kivetíthető bármire, mint ahogy nemcsak a kifestőkönyvet, de az asztalt és a falakat is össze lehet firkálni.

Milyenek a merőleges világok?

Van néhány magától értetődő következtetés, például, hogy egy merőleges világban radairosseb írja azt, hogy ez egy szenzációs értekezés, és szörcsi (az éppen aktuális álnevén) játssza el a buzi műcigány szerepét. De hogy ne hagyjuk el a tudomány vérrel felszentelt oltárát, álljon itt néhány megkérdőjelezhetetlen ismérve a merőleges világoknak:

  1. A merőleges világokban a föld lapos. Vannak néhányan, akik a gömbföld mellett érvelnek, de a többség hülyének tartja őket.
  2. A merőleges világokban nem minimálbér van, hanem maximálbér. A közgazdaságuk emiatt jóval egyszerűbb, a folyamatokat sokkal jobban kordában lehet tartani, ha a nulla és a meghatározott maximum között vannak a fizetések, mintha a minimum és a végtelen között lennének.
  3. A merőleges világokban a neandervölgyi maradt fenn, és a homo sapiens pusztult ki. Ultramélyre merülve a merőleges fizikába, egyes világokon a dinoszauruszok még mindig élnek, és a 229 millió éves tudományuk segítségével éppen a merőleges világokba való átlépésen dolgoznak.
  4. A merőleges világokban a kínaiak lentről felfelé írnak, a pandzsábi és kannada írás balról jobbra tart.
  5. A PI értéke 3,1514 a merőleges világokban, ez elsőre nem egyértelmű, de ha valaki ilyen PI-vel rajzol koncentrikus köröket merőleges síkokra, rájön a változás lényegére.

paralleluni.jpg

Az értekezésem többi részét egy merőleges világban publikálom, a kitartó olvasók ott megtalálhatják.

30 komment

Címkék: fizika zseniális poszt

Itt az idő (...) válasszatok! /Petőfi Sándor - Nemzeti Dal (részletek)/

2019.01.12. 04:06 "the dragon"

Sajnos a mai világban a józan ész megszűnt hívószó lenni, a felelős, termékeny párbeszéd helyett immár kizárólag érzelemalapú politizálás zajlik szeretett szép Hazánkban. Csúcsételmiségi kötelességünk minimuma, hogy legalább itt, a tudomány templomában őrizzük a lángot - mint hajdanán Zoroaszter hívei -, különben egyszer csak azt vesszük észre, hogy már a mi szellemi erőterünkben is DJ Jeszy pörgeti a zsoltárokat köcsögpiros Pioneer lemezjátszóján...

Ennek az értékőrző, egyszersmind forradalmi feladatnak első lépéseként elkészítettem a mai magyar belpolitika két fenegyerekének összehasonlító elemzését, hogy egyszer és mindenkorra el tudjuk végre dönteni, hogy akkor most a Kalergi-terv a megoldás, avagy Német Szilárdra testáljuk-e az első éjszaka jogát, így biztosítva a nemzet megmaradását. A pontozásnál - bárki megláthatja - törekedtem az objektív és érvelő értékelésre, így az eredményből bátran levonhatjuk a messzemenő igazságot.

 

Versenyző

 

kepkivagas.JPGSoros György

(Dzsordzsi bácsi)

facebook_1547262153987.jpgOrbán Viktor (O1G)
Családi állapot Van egy buzi fia, és még az anyját is megölné. Van egy buzi fia, és egy bárcsak leszbikus lánya. (Pedig eskü úgy néz ki, kövér trampli!) Utóbbiakat nekünk kell eltartani. 1-0
Testfelépítés Kókadt vén trotty, szerintem vámpír is. Száz kiló alatt disznó és férfi nem számít! Big like! Buddhának is nagy a hasa, oszt mégiscsak jó ember volt!  1-1
Pedigré Holokauszton (is) nyerészkedő kilincsorrú zsidrás. Döngölt padlóra pottyantott kivagyi cigány. Ez majdnem nullázott… Nószkór.  1-1
Fajtajelleg extra Natalie Portman leszophatna. Bangó Margit nem szophatna le. Apróságnak tűnhet, de férfiember számára fontos az ilyesmi. 1,5-1
Személyzeti Politika Csíra hippi szocmunkások, baszatlan jogvédők. Szöllősi György, meg az a csávó, aki a seggszőrét ültette a fejbőrébe, de nem maradt meg…* Mégegyszer mondom, Szöllősi György. 2,5-1
Nemzeti vízió Másfélmillió írástudatlan afgán betelepítése. Másfélmillió írástudó magyar kitelepítése. Ha legalább tádzsikok lennének! Nószkór. 2,5-1
Egyes térelválasztó elemekhez fűződő viszony Lebontaná a kerítést. Nem bontaná le a kerítést (amíg Mészáros Lőrincnek nincs MÉH telepe). A kerítés éves szinten legalább 37 embert visszatart a határsétéstől, szóval jár a fél pont! 2,5-1,5
Birtokolt médiumok 444 blog 476 újság, TV, rádió, blog Bár a Dankó Rádiót hivatalosan még nem húzta be...;) 2,5-2,5
Vagyon 8 milliárd dollár ~10 milliárd dollár Kicsire is adunk, igaz, csak fél pontot. 2,5-3
Várható élettartam** (A potenciális jövőbeni károkozás tükrében.) -10 év 20 év A legfontosabb pont dönt, és ez így van jól! 3,5-3


* Legközelebb próbálkozzon szeméremszőrzettel, annak természetes lesz a közeg.

** Soros Györgynél amerikai adattal számultunk, mert fő a módszertani pedantéria!

 

Konklúzió:

A számok nem hazudnak, a zsarnoknak mennie kell! Állítólag Frei Tamásnak van egy jó kontaktja...

 

29 komment

Címkék: tudomány zsidók végbélnyílás dragon mondja zseniális poszt

A férfiak kézmosásárul

2018.10.12. 21:46 Kadarka Jánoska

Senkinek ne legyen kétsége arról, hogy a nők koszosabbak a férfiaknál. Aki látott már tinédzser lányszobát, pláne fürdőszobát, az nem kérdőjelezheti meg az igazságomat. De most nem általánosan a higiéniáról akarok írni, hanem csak a férfiak kézmosási szokásáról.

Ha egy férfi vécére megy, négyféle módon intézheti a kézmosást:

1. Sehogyan. Ezekről nem akarok írni, ezek olyanok, mint a koszos tinédzser lányok. Undorítóak, nyilvánosan kellene őket vízágyúval megtisztítani. Ha ilyet látsz, köpd le azonnal.

2. Vizelés ELŐTT mos kezet. Ezek azok a férfiak, akik szerint a farkuk annyira tiszta, hogy hozzányúlni csakis tiszta kézzel szabad. Az Einsteinnek tulajdonított mondást – amit valójában Nikola Tesla mondott –, miszerint hiába rázod, az utolsó csepp úgyis a gatyádba megy, nem ismerik. De nem ez a baj velük, hanem az, hogy teljesen félreértik a saját jelentőségüket. Azt hiszik, hogy fontosak. A farkuk, a személyük, minden. Ideális partnerei az időközben felnőtt koszos tinédzser nőknek. Egészséges ember elkerüli az ilyen aberráltakat.

3. Vizelés ELŐTT és UTÁN is kezet mos. A lépcsőházi emberek, a vélemény nélküliek, az akaratgyengék. Akik mindenkinek próbálnak megfelelni, de a gyengeségük miatt senkinek nem kellenek. Ajánlom, hogy te se akard őket.

4. Vizelés UTÁN mos kezet. Rögtön kettő kategóriába kell csoportosítani az ilyeneket:

- A normálisok. Semmi különös, anyuka megtanította, hogy pisi után kézmosás. Ettől még lehet tömeggyilkos és szívsebész is.

- A szuperintelligensek. Átlátjuk a problémát, és tudjuk is rá a megoldást. Kezet mosunk.

151_a_ferfiak_kezmosasarul_1.jpg

33 komment

A Sargentini jelentés margójára

2018.09.14. 14:15 villám.ló.láng.nyelv

szargentin.jpg

Azon felül, hogy Sargentini egy bomlott agyú, zavaros, bukott wannabe-politikus, aki ráadásul liberális és nő is, sikerült a jelentését teljesen zavarossá tenni. Ugyanis nem nagyon lehet megtudni, hogy a jelentés miről és kiről is szól. 

A jelentés ugyanis egyszerre szól visszaélésekről, jogállamiságról és a migrációról. 

Ne lepődjünk meg tehát, hogy hőn szeretett Vezérünk a migrációt látja a jelentés fő témának, míg sokan mondjuk a visszaéléseket vagy épp a jogállamiság körül tapasztalható problémákat látták a jelentésben, és azok miatt szavaztak úgy, ahogy.

A politika egy szakma és igen, egy tudomány. A témák tálalása, feldolgozása tematizáláson keresztül történik. Fontos lépés a politikában az elkenés, elmosás és valamilyen téma jelentőségének az áttételezése, a téma segítségével egy másik téma 'meghajtása'.

Mivel semmiben sem tud -nem akar- ez a rendszer egyértelműsíteni (adott problémák tematikus rész-elemekre lebontása, az elemek optimális megoldása, a probléma átfogó megoldásának kidolgozása, majd kivitelezés), a jelentést mindenki arra fogja  használni, amire éppen jónak látja.

Így vesznek el igen égető problémák, így keletkeznek a vészmegoldások és így alakul ki a politikai döntéshozók teljes bénulása, mikor egy probléma kezelhetetlenné eszkalálódik. A rendszernek bár proaktívnak kéne lennie -kurva anyjukba, ezért kapják a fizetésüket-, de marad a problémára várás, majd a pánikszerű, esetleges reakció, ami általában a legrosszabb forgatókönyv. Kicsinyes emberi és hatalmi játszmák eszközévé válik egy-egy probléma ahelyett, hogy a tényleges témakörre és annak megoldására koncentrálnának. 

Hát így megy ez.

24 komment

Címkék: feminizmus liberális wankel-motor patkány anyádpicsája kergemarhakór tetűírtás egetbaszás

Üzleti lehetőségek a napkitörések kapcsán

2018.07.13. 22:53 Kadarka Jánoska

Nem tudom, mennyit kell itt magyarázni, hogy mi lesz a következő komolyabb napkitörés hatása, mindig elvesztem azt a cetlit, amire felírom az olvasók átlag iq-ját. Röviden a lényeg: minden elektronikusan tárolt adat el fog veszni. Google keresési előzmények, Facebook profil, bankszámla adatok, az Ügyfélkapu meg az ott feltöltött adóbevallás, és hát Észtország kompletten. Ők még 2013-ban papírmentessé váltak, mindent elektronikusan intéznek. A napkitörésig.

Nehéz idők jönnek arra, akinek nem lesz kinyomtatott bankszámlakivonata. Vagy a sárga csekk jobb széle arról, hogy befizette a gázszámlát. Egyszóval papír, papír, és harmadszor is papír. Aki nem nyomtat, az nem éli túl a digitalizált világ összeomlását.

Három stratégiát ajánlok a befektető olvasóknak:

  1. 1. Nyomtasson ki mindent magának, illetve pénzért a szomszédoknak. Kis pénz van benne, a rábeszélő képességtől függ, mennyire lehet beparáztatni az ismerősöket, de aki jó ebben, az sokat tud nyomtatni. Pénzért.
  2. 2. Papírgyárak részvényeinek a megvásárlása, esetleg papírgyár alapú befektetési alapokba való befektetés. Amint összeomlik a digitális gazdaság, megyünk vissza a papírhoz, akkora emelkedés lesz, hogy kiakadnak a profitszámlálók.
  3. 3. Erdőültetés, esetleg vásárlás. A papír miatt, ezt is nem magyarázom.

Na most. Aki ezt elolvassa, annak azt ajánlom, hogy vegyen egy új tintapatront a két éve beszáradt helyébe, és nyomtassa ki ezt a tanulmányt, mert aranyat fog érni, amikor a nap kisüti a biteket.

150_uzleti_lehetosegek_a_napkitoresek_kapcsan_1.jpg

A komolyabb szabadidővel rendelkező olvasóknak pedig csak annyit mondok, kőtábla. Lassú, de örök.

17 komment

Üzleti lehetőségek a globális felmelegedés kapcsán

2018.05.20. 18:35 Kadarka Jánoska

A világ számos tudományos műhelyében foglalkoznak a kollégák a globális felmelegedés feltérképezésével és a felmelegedés lehetséges hatásaival. Az üzleti élet prominensei ugyanakkor pénzt csinálnak a felmelegedésből. A régimódiak a felmelegedést tagadva próbálják kifacsarni az utolsó dollárokat a régi, környezetromboló üzletekből, a startup nemzedék meg új megoldásokkal készül a nagy változásra. De csak egy olyan műhelye van a világnak, ahol az üzleti szemlélet és a tudományos gondolkodás is olyan magas szinten van, hogy semmi máshoz nem fogható üzleti lehetőségek is feltárásra kerülnek.

Kartográfia.

Tudományos háttér

Azt sokan tudják, hogy a jég olvadása megemeli a tengerszintet. Elég sok szárazföld fog a tenger alá kerülni, például Hollandia és Banglades nagy része, ezek az országok igazán nagy bajba fognak kerülni. De hát mit gondoltak, amikor a tengerpartra költöztek. Felelőtlen népek, jobb is lesz, ha eltűnnek.

Aki látott már térképet, az tudja, hogy a tengerszint feletti magasság az egy fontos jelzőszám a térképeken. A Kékes 1024 méter, a Csomolungma 8848, hogy csak néhány jelentős hegycsúcsot említsek. De vajon mennyi lesz a magasságuk 2060 körül? Bizony, a Kékes 1023, a Mount Everest 8847 méter lesz a tengertől mérve, köszönhetően a globális felmelegedésnek és a jégsapkák olvadásának.

A jelenlegi földgömbök, az atlaszok és a térképek mind elavultak lesznek, ki kell cserélni őket. Ugyanúgy, mint amikor kiderült, hogy van egy olyan földrész, hogy Amerika. Senki nem árul már olyan térképet, amiről Amerika hiányzik. Eladhatatlan lenne, amióta Amerigo Vespucci berajzolta az új kontinenst a térképére. Akkor lecserélték az összes világtérképet, mert lett egy új földrész. Most le fogják cserélni az összes térképet, mert megváltozik mindennek a magassága.

149_uzleti_lehetosegek_a_globalis_felmelegedes_kapcsan_1.jpg

Ez a sok szám a térképen mind lecserélendő.

Akinek esze van, az a kartográfiába fektet. Ha van iparág, ahol fellendülés várható, akkor az a térképészet. Minden, ismétlem minden le lesz cserélve. De nem kell semmit innoválni és bevezetni, csak a számokat egyel csökkenteni. Zéró beruházás, maximális haszon. Na, ez az üzlet, nem rakéta, a stadion meg az elektromos autó.

14 komment

Eszmélet

2018.04.15. 23:11 villám.ló.láng.nyelv

Image result for cockroach on orange

 

Csak ami nincs, annak van bokra,
csak ami lesz, az a virág,
ami van, széthull darabokra.

(.....)

Rab vagy, amíg a szíved lázad -
úgy szabadulsz, ha kényedül
nem raksz magadnak olyan házat,
melybe háziúr települ.

(.....)

Igy iramlanak örök éjben
kivilágított nappalok
s én állok minden fülke-fényben,
én könyöklök és hallgatok.

8 komment

A hit ereje, avagy magyar történelem dióhéjban (1990-2026)

2018.03.16. 10:44 szanalmas

2018 újra a csodavárók éve!

 

Antall takarodj!

Boross takarodj!

Horn takarodj!

Orbán takarodj!

Medgyessy takarodj!

Gyurcsány takarodj!

Bajnai takarodj!

Orbán takarodj!

2022: Te is takarodj!

2026: Ő is takarodjon!

2027: Mindmeghaltunk!

11 komment

Az univerzum egy gumilabda

2017.10.21. 10:10 erő.est.ormok


bouncy_ball.jpgKétségkívül az elmúlt hét legnagyobb tudományos felfedezése a LIGO által detektált neutron-csillag egybeolvadást megelőző gravitációs hullámok es az azt követő kilonova-jelenség összekapcsolása volt. 

Az emberiség számára végképp bizonyítottá vált, hogy a téridő szerkezete nem stabil, hanem tetszés szerint összenyomható.

Az index újságírója ezzel kapcolatban eljutott odáig, hogy a villamoson ezekben a pillanatokban a velünk szemben ülő ember kissé közelebb került a téridő hajlásnak köszönhetően.

De vajon hányan jutottak el addig, hogy egy 130 millió fényévnyire levő jelenség nemcsak a szemben ülő szimpatikus úriembert rendezi át szép csöndben, hanem MINDENT ebben a 130 millió évnyi gömbben? Elgörbítette a téridőt és ezzel 'közelebb' majd 'távolabb' húzta-nyomta a mi holdunkat. A napunkat. A naprendszerünket. És az összes anyagot ebben a 130 millió fényévnyi sugarú gömbben, aminek közepén a neutroncsillag van. De mi lesz, ha eléri a téridő-szerkezet hullámzása az univerzum szélét?

Ennek az egésznek a jelentősége óriási! Eddigi tapasztalt világunk azt mutatta, hogy univerzumunk egy gumilabda, amelyen belül milliónyi objektum kering bizonyos szabályok szerint, kb mint a csillámok azokban a gumilabdákban, amelyekben folyadék van.

Egy biztos: a labda nyugalmmi állapotában bármit csinálhat a sok-sok csillám a gumilabdán belül, bizonyos szabályokat követve, a labda alakjára egy-egy csillámnak nincs hatása. A labda alakjára csak mi vagyunnk hatással, mikor azt nyomizzuk vagy pattogtatjuk.

Viszont ha belegondolunk, a mostani felfedezéssel olyan, eddig csak elméleti szinten feltételezett jelenség lett megmutatva, hogy az asztalunkon lévő gumilabdában minden külső behatás néllkül a fényes kis lapkákból kettő el tudja  érni azt, hogy előbb körülötte minden egyes lapka megmozduljon, azután pedig a gumilabda alakja is megváltozzon!

Ha az egész jelenséget az univerzumra vetítjük át, és  ez eddigi fizika, asztrofizikai és elméleti fizikai ismereteinket ennek a modellnek az értelmezésére használjuk, akkor rájövünk, hogy van esély arra, hogy az unverzumunk lehet, hogy TÉNYLEG egyfajta gumilabda, amit néha leejt egy kisgyerek a polcról - ezt hívjuk mi nagy bummnak.

És a polcán még sok-sok ilyen labda van...

Egy szónak is száz a vége: mindenképp májgombóc levest fogok enni ebédre.

 

34 komment

Címkék: orbán serrano orrszarvú elmélet gránátalma alakformálás ganaj tetűírtó