Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

A tudományos fokozatok jelentősége

2012.01.18. 10:10 ripők

 Földünk lakóinak száma rohamosan gyarapszik, az élőhelyek és erőforrások egyre szűkösebben állnak rendelkezésre. Civilizációs vívmányainknak köszönhetően az érdekérvényesítés és a társadalmi ranglétrán való feljebbkapaszkodás érdekében nyílt erőszakot már nem ildomos használni, ezért hangzatos címek, titulusok megszerzésével igyekszik az ember előnyösebb pozícióba kerülni.

 

  Manapság csak úgy hemzsegnek a telefonkönyvekben a Dr, habil, PhD, DLA, DSc és más, az egyszerű ember szemében titokzatosnak és különlegesnek tűnő rangjelzések, de ne higgyük, hogy ez csak újkori sajátosság. Egy közösség tagjai mindig is igyekeztek megkülönböztetni magukat a többiektől, utalni saját tevékenységi területükre, készségeikre.

 
  Kutatások szerint az intelligens népeknél így alakultak ki a vezetéknevek pl: Kovács, Schmied, Szabó, Goldman, Schweinsteiger, míg a bugyutább és elmaradottabb nemzetek megelégedtek a felmenőkre való utalással (pl: Gustavson, Szergejevics stb.), hisz nehéz ott így kitűnni, ahol mindenki halász vagy földtúró, bugris. Mellékszál, de vannak sunyibb nemzetek, akik képviselői igyekeznek elrejteni valódi identitásukat, ezért teljesen értelmetlen szavakat választanak vezetéknévnek, így lehetetlenítve el, hogy lenyomozzák őket. (Pl: Fico, Gwanko, Hirohito)
 
 
  A tudomány fejlődésével és specializálódásával eljutottunk egy olyan szintre, ahol a kutatók egyre kisebb területeken igyekeznek egyre részletesebb ismereteket felhalmozni. Teljesen felesleges vizsgálódások, gondolatkísérletek és "javaslatok" összefoglalásaként többszáz oldalas, dögunalmas köteteket körmölnek tele és dédelgetnek, mint saját szellemi terméküket. Hová vezet ez - kérdem én.
  Tömeges jelenség, hogy a ma szakértői oda sem nézve képesek megstoppolni egy kiszakadt vastagbelet vagy történetesen a legmesszebbmenőkig tájékozottak a fűszerpaprika őrlemények érzékelt és mért színjellemzőivel kapcsolatban, de az élet egyéb területein vagy akár a társas érintkezés szabályait tekintve súlyos kihívásokkal küszködnek. Elnéző mosollyal szemléli a többség a nerdek és geekek ilyetén előretörését; a kissé bogaras szobatudósok a nagyközönség kedvenceivé lettek, holott képtelenek intelligens társalgást folytatni környezetükkel, halkést használni, nem is beszélve a diplomáciában nélkülözhetetlen selymes kedélyeskedésre való alkalmasságról.
  Sajnálatos, hogy modern világunkban a sokmindenre nyitott, érdeklődő egyének, akiket valaha polihisztorként tiszteltek, ma súlyos hátrányban vannak ezekkel az autisztikus vonásokkal rendelkező, a szociális kapcsolatokban oly alacsony szintű jártasságot mutató lelki nyomorékokkal szemben. Szomorú, de az emberiség a klikkesedés, az elmagányosodás, a bezárkózás felé halad.
  Küzdjön Ön is e romboló folyamatok ellen! Ossza meg jelen értekezésemet sajátjaként a fészbúkon, ha tudja, hogyan kell!
 
Önnek mennyi, szerzői jogsértés miatt vesztett perben megállapítható, letiltható jövedelme van?

13 komment

Címkék: tudomány karrier baszás kémia ripők négerbűnözés friedman juci talpinkója sok lóvé

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr703573097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2012.01.18. 14:05:12

hihetetlenül időszerű poszt, szívemből gratulálok!

kiraaaaa 2012.01.18. 19:50:15

Én a tudományos fokozatot elbíráló bizottság vezetője akarok lenni! A nokiás doboz persze nem elég, az Aréna kivetítőjének doboza az alapmértékegység.Csak szólok!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2012.01.18. 21:12:10

Én nem vagyok a klikkesedés ellensége. A Doktor, doktorabb és legdoktorabb címek mellé a KDR (kigondoltam doktor) titulust is bevezettetem az akadémiával.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.01.18. 23:16:42

Mindig mondom: Aki Chevy Chase-t szereti, az rossz ember nem lehet.

Ha valakit érdeked, nekem megvan dvd-n a chevy chase összes. Ami csak megjelent tőle magyarul. Merthát nyelvvizsgám ugyan van, de külföldiül nem nagyon értek.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.01.19. 00:04:45

@bogancs: Mondd csak: tízes skálán mennyire vagy buzi?! Csevi Csézre kapod fel a fejed, holott itt mély, társadalmunk alapjait megrengető problémákról esett szó. Gondolom, közösen kollokváltál Lakatos Márkkal, te toklyó...

kiraaaaa 2012.01.19. 13:57:01

@ripők: nekem a pasiról(csevi cséz) egy skót balladaforma jut eszembe.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.01.19. 14:06:55

@kiraaaaa: Nekem meg a Toldiból a cseh vitéz. Bájgúnár.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2012.01.19. 15:28:20

@bogancs:

jó, hogy nem vhs-en ajánlgatod. 2012 van ám, ha nem tudnád, a dvd halott formátum. linux alól online kell filmet nézni, közben twitteled a legjobb jeleneteket, és lájkolod a színészeket.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.01.19. 19:32:49

@Levéltáros:

Én egy vhs-dvd kombi lejátszóval átmásoltam a régi jó filmjeimet vhs-ről dvd-re hogy el ne vesszen és azt nézem.

Ezekről a módszerekről amit ajánlottál még sosem hallottam. De eléggé buzisnak hangzik.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.01.19. 19:37:10

@ripők:

"társadalmunk alapjait megrengető problémákról esett szó"

Na ne röhögtess! Ugye nem Elnök urunk plágiumgétjét próbáltad feszegetni?!

Elárulom neked, hogy az okosok mindent plagizálnak és nem buknak le, sőt sikeresek lesznek. A lúzerek plagizálnak és lebuknak, a stréber lúzerek meg maguktól próbálnak kigondolni valamit, persze aztán az életben nem fogják semmire vinni.

"Persze most nem a ti blogotokra célzok, de hát (hehe) tudod hogy van ez. Kéz-kezet mos. Addig nyújtózkodjál amíg a takaród ér." - (Golfőrültek 2.)

dr. Natúrblondi 2012.01.19. 22:23:28

Én is szereztem gyorsan egy doktori címet.

Rosszindulatú Vászka 2012.01.21. 15:21:15

Namost azért azt szögezzük le hogy doktor és doktor közt is van jelentős és ügyrendi külömbség. Mert pl. a sebész, az orvos, de a picsológus csak egy elszabott anyatoszó bölcsész. Meg az összes többi orvos is.

Nomeg ne mossuk már az össze az ojan haszontalan tudományágban kurkászó gyógyegereket, mint az atomfizikus, meg a csillagász az ojan valós és jelentős és sokakat érdeklő tudományágban jeleskedő doktort, mint példul az élsportok, de leginkább az olimpia.

Továbbá javaslom, hogy hamár úgyis újra összeírják az agyarokat, hátha megint kellenek ágyútölteléknek, akkor lehetne egységesítni a címeket katonai rang szerint, lehessen tudni ki a bokorugró gyalogbaka, és ki a hadvezér őrmester. Mert nem mindegy. És eszerint lehetne jogokat osztani, hogy a magasabb rangú polgár a sor elejére álhasson a kupoldában meg a kocsmában a regruták elé.
süti beállítások módosítása