Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

A Nagy Váltás -bizniléksz

2011.10.13. 07:07 Kadarka Jánoska

Ép testben ép lélek, mondja minden felvilágosult ember, és a legkülönbek nemcsak mondják, hanem építik is testüket és lelküket. Az egyik aranyszabály, amit minden, az egészségére valamit is adó embernek követnie kell, az az adalékokkal és tartósítószerekkel teletömött mesterséges ételek fogyasztásának a teljes és kompromisszumokat nem tűrő elutasítása.

Mekiben normális ember nem eszik.

A természetes anyagokat tartalmazó, magas tápértékű és egészséges ételek legbiztosabb forrása a Burger King® étteremhálózat, itt eszik a tudatos egészségvédő. De azt csak az őskingerek tudják, hogy nem volt mindig könnyű ragaszkodni a Burger King® ételeihez, ugyanis 1983 és 1990 között nem Coca-Cola® termékeket, hanem pepszit árultak az éttermekben. Szerencsére 1990-ben győzött a józan ész és a felvilágosultság, és a Burger King® onnantól nem csak az ételek, de az italok tekintetében is tökéletes élelmiszerforrás.

Az 1990-es italátállás, a Nagy Váltás az élelmiszeripar legnagyobb logisztikai teljesítménye volt mind komplexitásában, mind méretében, azóta sem volt ehhez fogható projekt a világon. Az átállás 1990. május 31-én, zárás után történt meg a 8542 Burger King® étterem mindegyikében, június elsejétől pepszi helyett csak a Coca-Cola® frissítő italait lehetett megvásárolni mindenhol. A váltást természetesen hatalmas munka előzte meg: ki kellett szállítani mindenhová a Coca-Cola® italporokat tartalmazó készleteket; el kellett készíteni az új éttermi feliratokat; az új italkeverő berendezéseket üzembe kellett állítani úgy, hogy a meglévő pepszis eszközöket ez ne zavarja; és mindezt a világ 55 országában.

Az egyik legemlékezetesebb átállás a Chatham-szigeteki Burger King® étteremben történt. A munka különlegességét az adta, hogy a dátumvonal pontosan az étterem közepén húzódott, és húzódik ma is. (A nemzetközi dátumvonal az a képzeletbeli vonal, amelytől keletre a naptári dátum egy nappal késik a tőle nyugatra lévőtől.) A Chatham-szigetek legfőbb turistavonzó attrakciója maga a dátumvonal, ami a főszigeten fut keresztül, így egy lépéssel egy nappal előre- illetve visszaléphet az ember bármikor. A Burger King® jól megtervezett marketingfogással pontosan a dátumvonalra építette az ottani éttermét, a rendeléseket a dátumvonal egyik oldalán vették fel, az ételeket pedig egy nappal később, a másik oldalon adták át a vásárlóknak. Ez az eljárás roppant népszerű volt a turisták körében, az étterem még külön panaszkönyvet is kiállított a számukra, hogy a vicces panaszaikat bejegyezhessék, egy napja várok a Whopper® szendvicsemre, de megéri, és ehhez hasonlókat.

A pepszi – Coca-Cola® váltás viszont pont az étterem speciális helyzete miatt szinte kivitelezhetetlen volt: az étterem melyik oldalán vegyék figyelembe a május 31-i dátumot, a rendelésfelvételnél, vagy az ételkiadásnál? A projektmenedzsment és a Chatham-szigeteki Burger King® étterem vezetése zseniális megoldással hidalta át a problémát, előnyt kovácsoltak a hátrányukból: a két oldalt, a rendelésfelvételt és az ételkiadást megfordították, így egy nappal előbb kapta meg a vevő az ételt, minthogy megrendelte volna. Ital a jövőből, árulták a rendelésfelvételnél az üdítőket, pepszit fizet, és Coca-Cola® frissítőt kap! A vevők imádták a helyzetet, óriási siker lett az átállásból, amit egyébként rendelés-oldali május 31-én hajtottak végre.

A másik emlékezetes átállás a közelünkben, az ausztriai Salzburgban történt. Ott kiszivárgott a Nagy Váltás időpontja, és néhány fanatikus pepszi rajongó, ún. pepszer megpróbálta meghiúsítani a Coca-Cola® bevezetését. Az átállás előtti napra időzített italpor szállítást a teherautó eltérítésével megakadályozták, ugyanakkor a salzburgi Burger King® étterem telefonvonalait is elvágták, ezért az étteremmenedzsment nem tudta a központot értesíteni a katasztrófahelyzetről, és vészforgatókönyv híján a helyieknek rögtönözniük kellett. A kihívás nagyságát, és a stressz alatt sem megtörő inspiráló hangulatot a legjobban a Burger King® belső lapja, a KitchenKingNews archív cikke adja vissza:

KitchenKingNews: És végül hogyan oldották meg ezt a megoldhatatlan feladatot?

Franz Schultz, étteremvezető-helyettes: Okosan. Kicseréltünk minden pepszi feliratot Coca-Cola® feliratra, de továbbra is pepszit adtunk üdítőként. Senki nem vette észre.

Még rengeteg érdekes történet fűződik a Nagy Váltáshoz, ismert és névtelen hősök küzdelme a váratlan akadályokkal, nehézségekkel és problémákkal. Egy biztos: az élelmiszeripar, a logisztika és a vendéglátás hármasa feledhetetlent alkotott a Burger King® étteremhálózat Coca-Cola® üdítőitalokra való átállításával.

37 komment

Címkék: történelem egészség hamburger garantált minőségű legkiválóbb poszt a címke kizárólagos használója levéltáros az illegális címkehasználat büntetendő

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr833298592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.10.12. 23:08:01

Úgy tudom, hogy a gyomorsav sősavból és pepsiből áll. Szerintem nagy hibát követett el a BK. A megfelelő emésztéshez való jog az ún. negyedik generációs emberi jogok közé tartozik. Hasonlóan a tisztességes faszveréshez szükséges intim videóhoz való jog és a kisgyermekek hisztivel történő kikényszerítés elleni határozott fellépéshez való joghoz. Az ENSZ közgyűlésének idei szeptemberi ülésén napirendi pont volt egy negyedik generációs emberi jogi egyezségokmány elfogadása. Ez eddig nem tisztázott okok miatt meghiúsult, ezért a magyar diplomaták kivonultak a közgyűlésről, valamint a Külügyminisztérium külön jegyzékben fejezte ki nemtetszését az ügyben.

Asszem iszok egy kofolát.

Frick László Emlékzenekar 2011.10.13. 07:55:45

Ilyent csak annak a boldog nemzedéknek a gyermeke képes alkotni, akinek nem kellet innia Tropi cola-t és Bambi-t.

Frick László Emlékzenekar 2011.10.13. 08:00:30

Már Kosztolányi Didécske gyógyszerész nagybátyjai is tudtak bambit gyártani. Koraiaromás vegyületekből egy XIX: sz. végi gyógyszerész a következőket tudta:
szalma íz és illat (szalmakölni)
ibolya íz és illat (ibolya kölni)
málna szörp (Bambi I.)
A hígított mészkénlésárga színűt akkoriban nem narancsnak nevezték, de a Bambi II-őt azt ige,
Elterjesztették, hogy a Bambi kátrányból van, pedig nem . csak az ízét adta kőolajszármazék.
Persze posztmodern stílusban [Kádár és a vérkút] Kádárné marika mnéni árokzsírjából lenne a sárga Bambi [-> szőkekóla]

Megmondjam, milyen ízű az a legendás bambi is kaphatós igazi Bambi?

Az nóósztalgikússok kiköpnék, mint a Belfegor-t...

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.10.13. 08:21:12

Uh, emlékszem az első kólára meg fantára, amit anyámék a bűnös Nyugatról hoztak nekünk...na de hagyjuk a nosztalgiát, ellenben és mellesleg minden intelligens heteroszekszuális férfi a Wendy's-ben eszik, mert azért az mégis csak egy nő!
Bár ti persze nyugodtan toljátok Archi papa éttermeiben is a habosított szart, a Burger King meg bele se merek gondolni kié lehet, olyan raúzsakeresztes összefonódások vannak itt!
És akkor jön a Levéltáros a GMT-vel, hát beszarás!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.10.13. 08:56:06

@21méter:

Micsoda háttérinformáció, köszi!

@Frick László Emlékzenekar:

Haladni kell a korral, nem nosztalgiázni. SpaceSprite, FutureFanta, CoolCola, ilyesmit igyál, ne a Bambin merengj. Biztos sokat ittál gyerekkorodban a Bambi kódnevű idegméregből, részvétem.

@Carambole:

Gondoltam, hogy jön egy okostojás a Wendyzzel, ez a liberális értelmiségi kedvence, akik azt hiszik, hogy lehet minőségi hamburgert csinálni gyorséttermi módszerekkel. Tartósítószer abban is annyi van, hogy sose halunk meg! Vagy legalábbis nem rohadunk szét a koporsóban. Szalonna, barnakenyér, hagyma, pálinka, én mást nem fogyasztok sose.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.10.13. 12:03:42

@21méter:

Normális vagy, baszod?! Szerinted itt tudja rajtam kívül bárki is, hogy a gyomorban tényleg termelődik egy Pepsi-n_evű enzim? Ha már efféle poénokkal operálsz, legalább magyaráznád el...

Amúgy meg a negyedik generációs emberi jogokat azért dobták végül sutba, mert - a cigányokat nem számítva - négy generáció aligha élhet együtt, így az első generációs jogok automatikusan elévültek volna! Nem hiába szorgalmaztuk ezt mi, és persze a muzulmánok, meg az oroszok... Tehát minden olyan állam, melyet heteroszexuális igaziférfiak vezetnek! Majd legközelebb.

Commandante Jayasuriya 2011.10.13. 13:01:31

@"the dragon":

Te is csak azért tudsz a Pepszi-n létezéséről, mert amikor az általad elfogyasztott sok lőre hatására perforált a gyomrod és kórházba kerültél, kihallgattad miről beszélnek az orvosok.

Commandante Jayasuriya 2011.10.13. 13:05:04

Na @Levéltáros, te aztán szép kis firma vagy...!
Aki összetéveszti a Kokát a kakával, az ne írjon ilyen fontos kérdésről posztot.

Frick László Emlékzenekar 2011.10.13. 13:13:55

@Levéltáros: Neked úgy jött le, hogy nosztalgiáztam a Bambin? -az írtam SZAR. persze nem milyen egyenesen, hanem körül, de akkor neked leteszem tmbrloid egyszerűségbe: FS

Egyébként teát jó inni. De nem muszáj.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.10.13. 14:00:06

@"the dragon":

Nem könnyű kenyér a kultúrmisszió, de büszkén viselem a keresztet, és egyben köszönöm, hogy afféle botcsinálta Cirenei Simonként te is segítesz nekem.

LucecitaGonzales 2011.10.13. 15:32:37

Szerintem ez nem igaz. Csak úgy mondom.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.10.13. 15:53:55

@LucecitaGonzales:

Én tényeket soroltam, dokumentált eseményeket, te meg itt szerintezel. Szerintem ez szemtelenség.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.10.13. 16:50:51

@Commandante Jayasuriya:

Oktalan kijelentésed után ne lepődj meg, ha a Cezar pincészet hitelrontás miatt bíróság elé citál a közeljövőben! Aztán majd mehetsz Strasbourgba Uj Péter nyomán...

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.10.13. 17:01:10

@21méter:

Érteni vélem, hogy a krisztusi kor küszöbén megcsap már a halál fagyos lehellete, de legalábbis az öregség penetráns hónaljszaga, viszont inkább leszek Cirenei Simon, mint Veronika, hogy aztán lanolinos törlőkendővel mosdassalak... Arra ott van ripők!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.10.13. 17:03:14

@LucecitaGonzales:

Hahó, szingli vagy már? Csak azért kérdem, mert est komor őre úgy tűnik ismét partiképes!

LucecitaGonzales 2011.10.13. 17:10:57

@"the dragon": Ó, már mindjárt, úgyhogy kössz, hogy szóltál, szerintem feltétlen összeboronálódunk.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.10.13. 19:08:46

@LucecitaGonzales:
Azt megnézném, Luszi!
(Ha nem zavar benneteket, fel is venném, hadd tanuljunk!)

@"the dragon":
Hát ha még azt is tudnád, hogy igazából csak előenzim termelődik benne, bár gondolom, erre nem terjed ki az általános iskolai bioszoktatás.

@Levéltáros:
Nono, álljon meg a menet, határozottan emlékszem, hogy az intelligens heteroszekszuális férfiakat hoztam fel példának!

Parafon 2011.10.13. 22:29:00

A gyomor végzi a fehérjék bontását. Ezt praktikusan sósavval teszi. A pepszin azért termelődik, hogy a gyomor falát (ami egy simaizom, azaz fehérje) ne eméssze meg. Ez egy pirosas réteget alkot, ami bevonja a gyomor falát, és ugye folyamatosan megújul. A hányás is ettől olyan, mintha sárgarépa lenne benne.
De persze én nem tudhatom, nem speciális osztályba jártam, meg felzárkóztatóba, csak sima áltisibe.

Kit érdekel az egyik cukros szóda vs másik cukros szóda? Inkább arra várnék valami tudományos, tényszerű, és alapos állásfoglalást, hogy most akkor a felnőttkori tehéntejfogyasztás egészséges, káros, vagy semleges?

(A BK tényleg pár körrel jobb, mint a Meki. A sznob faszok, mint én is, meg nem a Wendyzzbe járnak, mivel megszűnt, hanem a Subwaybe.)

RomBold! (törölt) 2011.10.13. 22:34:50

@Parafon: Subwaybe mindenki jár, néha még nádi trollok is.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.10.13. 22:47:36

@Parafon:

Magadfajtának leginkább a bikatej fogyasztását ajánlanám, ahhoz már úgy is hozzászokott a langyos kis gyomorfalad. És egyébként minimális a tejcukor tartalma,tehát ennél pohosabb nem is leszel tőle. A tehenet ugye csak kb 6000 éve háziasította az ember, ami evolúciós léptékben semmi, ezért van annyi a látens laktózintoleráns. Még jó, hogy nekik nincs büszkeségmenetük.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.10.13. 22:53:23

@Parafon: @RomBold!:

Hát nem tudom. Én most ettem végig egy palacsintaleves-hátszín-banánsplit kombinációt a Fatálban, és biztosra veszem, hogy a Subway bőven bekaphatja...

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.10.13. 22:55:59

@21méter:

Inkább halott/nigger/falusi körjegyző, mint nő! Remélem ezt nem kell magyaráznom...

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.10.13. 23:27:41

@21méter:
Lehet, hogy Bob Marley volt, és így a no woman, no cry nótája is teljesen más értelmet nyer!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.10.13. 23:28:41

@"the dragon":

Ez így teljesen érthető, bár megnéznék egy Eötvös József, Tupac Shakur találkozót.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.10.13. 23:30:03

@Carambole:

De remélem nem a sub bass monster-i értelemben!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.10.13. 23:59:11

@21méter:

Méz-, vagy iszapbirkózásban? Tudod mit, ne is válaszolj! Egyszerűen undorító vagy, beteges képzelgéseidet pedig legközelebb steiner kristóf fülébe sugdosd inkább...

Frick László Emlékzenekar 2011.10.14. 04:46:54

@Levéltáros: Nem kötözködtem, de csak a szokásos reflex áldozata lettél, ami az index vállalat légkörében olyan, mint a bányászoknál a szilikózis.
Tanképpen a legjobb, amit az ember kommentelhet: "zseniális poszt". A haladójóoldali politikaimegfelelő bloggerek ugyanis annyira buták, hogy bele se olvasnak Hamvas Béla műveibe, úgyis tudják, hogy okkultan trükköző öregúr volt. Pedig ha vennék a fáradságot, jól megtudnák, hogy a zseniális nemegyenlő a dicsérettel

Frick László Emlékzenekar 2011.10.14. 04:52:00

@Parafon: Én úgy tudtam, hogy sznob vagyok, mert a Nordsee-ben eszem csakis halat meg pároltzöldséget

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.10.14. 08:17:10

@Frick László Emlékzenekar:

Szinte egyszerre hördült fel itt minden indexvállalatos, hogy azt válaszoljam erre, zseniális komment.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.14. 14:23:28

zseniális poszt*

*fricklászlóemlékzenekari értelemben

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.10.14. 17:13:00

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

Na jól van, te talpnyaló, szaladj csak Frikkhez. Klassz.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.10.14. 23:33:47

azé néha lehet mekibe menni, nmem olyan vészes az

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.10.15. 00:07:06

@Laci Today Magazin:

Lehet, de minek. Egy meki sincs a dátum vonalon.

Frick László Emlékzenekar 2011.10.16. 07:38:19

@Levéltáros: @Carambole: A Laci Today Magazin szerintem úgy lehet ezzel, mint a bisexual-pont-húdegáz, ha bejön be, ha nem akkor is
süti beállítások módosítása