Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Adó

2011.05.10. 14:48 szanalmas

 Adót az ember már születése előttől fizet és gyakran még halála után is. Szomorú dolog ez, a mindenkori hatalomnak pénzt fizetni, hogy aztán ebből a pénzből a politikusok jól megéljenek és olyan dolgokat találhassanak ki amivel még jól meg is szívatják azokat akikből élnek. Az adó egy nonszensz dolog, mert bebizonyosodott, hogy sosem elég belőle, és csupa baromságra használják, meg ellopják. Annyi féle adó van, hogy a faszom se kezdi felsorolni, mert sosem lenne vége. Magyarországon fizetnek az emberek és cégek a világon a legtöbb adót, és persze itt a legkisebbek a bérek. A rendszerváltoztatgatás óta ezt a problémát egyik hazug politikai csoportnak sem sikerült megoldania, de még csak fel sem merült értelmes ötlet. Ebből is látszik, hogy a magyar adózó sorsa sanyarú, csak a vérszívó állam rémséges butasága mérgezi folyamatosan hazafias lelkét.
A benzinben például több az adó mint az előállítási költsége, adózni kell ha az adózott jövedelmedből vett ingóságod vagy ingatlanod eladod. Az adózott jövedelmedből újra adót fizetsz ha vásárolsz. Szóval van, hogy azt a kis pénzedet 3-4 vagy még több esetben lenyúlja a köcsög állam, lassan azért is adót kell fizetni, hogy adózhass... Az lesz az adóbefizetési adó. Sőt, manapság már akkor is több adót fizet az adózók többsége, ha azt ígérik, hogy csökkentik az adót. Már úgy tudnak hazudni bazmeg, hogy észre sem veszed!
Na, ezért tart itt ez az ország...
Én csak azt tudom javasolni, hogy aki teheti, kerülje el az adózást, mert nem szép dolog, hogy dolgozunk látástól Mikulásig, oszt' semmi látszata, mert luxusra és mutyira költik a nemzetgyilkosok! Vagy esetleg lenyúlják a tuggyukkik. Meg a kisebbségek. Meg az extraprofitosok. Picsába már az egésszel, vesszen az adóhivatal, ébredjetek magyarok!!!
 
Szavazz a Kigondoltam Pártra!

31 komment

Címkék: aljasság

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr722893099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Commandante Jayasuriya 2011.05.10. 16:09:05

Határozottan állítom, hogy nem igaz a cikkíró azon állítása, hogy baromságokra költik a pénzt!

Csak menjen el az író úr egyszer az Adriára, sétáljon be egy marinába (yacht-kikötő), és megláthatja hova költik a pénzét. Inkább büszkének kellene lennie arra, hogy a legnagyobb yachtok magyar zászló alatt hajóznak, nem pedig fikázni itten a jól bevált sógor - koma rendszert.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.05.10. 22:34:09

@Commandante Jayasuriya:

Majd ha az Azúr-part lesz tele magyar yachtokkal, akkor vevő leszek a cinikus kommunista kirohanásaidra, de addig is ¿Por qué no te callas?

_nyuszi_ 2011.05.10. 22:41:19

én már egyszer bosszúból elkerültem az adózást, de a kibaszott apek észrevette. szemetek.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.05.10. 22:44:58

Mi a faszom történt a blogmotorral? Posztok és kommentek tűnnek el mindenfelé...

_nyuszi_ 2011.05.10. 22:50:25

@"the dragon":
két napja ez van. ezért tart itt ez az ország.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.05.10. 23:00:49

@"the dragon":

Ez a poszt is el volt nekem tűnve, talán valami illegális ÁFA ügy miatt így bönteti az APEH a bloghut.

De száncsi, az adókérdésre van egy nagyszerű megoldás: a beszedett adót meg kell adóztatni. Az Apeh beszedi az SZJA-t, de a beszedett adó miatt jövedelme keletkezik, ami után adót fizet, de ettől jövedelme keletkezik stb. Nem részletezem, közülünk mindenki rendelkezik klasszikus műveltséggel, Zénón paradoxonát ismeritek Arisztotelész és a teknősbéka versenyfutásáról. Ha egyszer bekényszerítjük az Apehet egy ilyen végtelen körbe, az SZJA-ra sose lesz ideje!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.05.10. 23:15:14

Levéltáros, Száncsó posztjáért mondjuk nem kár. A megoldási javaslatod egyébként elegáns, csak sajnos a párhuzamod nem ül. Ezt csak azért mondom, mert eldőlt, hogy pénzügyminiszterem már nem lehetsz, de szörcsi felszopóembere igen!

szanalmas 2011.05.11. 09:26:08

@"the dragon":

Ez töltelék poszt, te kukachernyó, írtam ami eszembe jutott, azért ilyen szar. A "jobb" posztokat lopni szoktam!
Amúgy amikor publikáltam, már akkor is szar volt a blogmotor, ha belejavítottam publikálás után, akkor eltűnt a poszt. Minden javítás után. Az index egy kalap szar sajnos. Viszont átköltözni meg szinte lehetetlen, meg gondolom az összes többi is ilyen szar. Mi meg nem érünk rá írni egy jó blogmotort ami persze elsőre tökéletes lenne. Kár, hogy kevesen vagyunk, ezért szar a világ!

@Levéltáros:

Nem értesz te az adóhoz, az ide látszik! Az apeknak nincs felügyeleti szerve, tehát ők szarnak a szabályokra!

büdösmackó 2011.05.11. 09:30:26

@szanalmas:

nagyon is jó poszt ez, hihetetlenül jól megírtad, csak úgy gördült a szemem az olvasásakor!

az a gond vele, hogy néha meg volt jelenve, néha nem.

és amit írsz... frappáns, ötletes és minden szava sajnos igaz!!

Commandante Jayasuriya 2011.05.11. 09:48:57

@"the dragon":

Egyre inkább az a gyanúm, hogy a tájékozatlanság hangja szól belőled.
Nem tudom miért nyilvánul meg valaki, aki mindössze egy lyukas teknőben ringatózott legfeljebb, egy olyan döntően fontos kérdésben, mint a magyar tengerhajózás problémaköre.
Ahhoz, hogy releváns véleményt alkothass a témában, jó lenne legalább annyit tudnod, hogy a katamarán nem két nőnemű által lefolytatott szexuális aktusról készített felnőttfilm címe, hanem egy speciális célokra épített kéttestű hajótípus.
Ezek után természetesen azt sem feltételezem rólad, hogy sejted-e mi is az az 50 lábas hajó, mert nyilvánvalóan azt képzeled, hogy félszáz zománcozott főzőedényből összeszerelt úszóalkalmatosságról beszélek.

szanalmas 2011.05.11. 10:11:23

@büdösmackó:

Én mondtam, hogy alapítsunk egy szervezetet és kezdjük el a választási hadjáratot, ma gyakorlatilag elég lenne politika ellenesnek lenni, és a politikusi gazdaságvezetési alkalmatlanságot hangsúlyozni! Az embereknek elegük van a köcsög politikusokból, olyan csapatra van szükség akik tudnak számolni és nem bölcsészek hanem szakemberek, viszont a gazdasági változtatásokhoz szükséges lépéseket el tudják magyarázni a számolni és logikusan gondolkodni nem tudó embereknek. És azok mi vagyunk az extra magas ikunkkal! Az ilyen Hoffmann Rózsa féle -évekig hülyeségeket kitaláló de mégsem a picsába elzavarható- izékre senkinek nincs szüksége!
Lépni kell bazmeg, mert még a végén visszajön Feri, és akkor sosem lehetünk Kelet-Európa Monacoja!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.05.11. 10:16:56

Na, végre látom is a posztot, ami egyébként csodás!
Akik ránk szavaznak, azoknak kapásból megígérhetjük, hogy máris hozzánk hasonlóan állammá válnak az államban, és többé eztán nem kell adózniuk, hiszen azt mi sem tesszük, sőt, mélyen elítélünk minden ilyen tevékenységet!

(Szerintem az első éjszaka jogának visszaállításáról még ne kezdjük el a propagandát, erre ráérünk majd akkor, ha magas szellemünk belengte már az egész sárgolyóbist!)

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.05.11. 10:33:17

@Commandante Jayasuriya:

Tudom ám, hogy világ életedben matróz szerettél volna lenni, akik egymás közt élnek nemi életet - kivéve a norvég haditengerészet esetében -, de satnya kis buzi létedre nem bírtál el még a vasmacskával sem...

Most elmondom neked, hogy még tizenhárom éves sem voltam, amikor először engedtek egy negyven fő befogadására alkalmas folyami hajó kormánya mögé! (Az más kérdés, hogy majdnem nekivezényeltem a partnak, így azóta sem próbálkoztam újra... )

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.05.11. 10:37:37

@LadyCarambole:

Attól, hogy te külföldön háztartásbeliskedsz, mi még fizetjük az adót tisztességgel! Mármint az ÁFA-t és a szesz jövedéki adóját.

Commandante Jayasuriya 2011.05.11. 11:01:19

@"the dragon":

Nyilván a sokkoló gyermekkori élmény hatása lehet, hogy te azoknak a 19.század végén élt defetistáknak a szellemi örökségét hordozod magadban, akik megtorpedózták az alternatívaként a Nagykörút helyére tervezett csatorna megépítését.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.05.11. 11:01:55

@"the dragon": Szinte gondoltam, hogy te is a karvalytőke lelkes támogatója vagy!
Buznyókám, a ház borát és pálinkáját kell inni, nem pedig az imperialista kizsákmányolókat támogatni, amikor beugrasz a tecsóba vagy az ósanba a karton sörért!

Commandante Jayasuriya 2011.05.11. 12:01:26

@"the dragon":

Ami pedig a vasmacskát illeti...
Veled ellentétben, én tisztában vagyok azzal, hogy nem érdemes éjjel kiengedni, mert úgysem fogja meg az egereket. És hát hiába is viszed az ágyikódba lefekvéskor, akármilyen lelkesen simogatod, úgysem fog dorombolni neked.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.05.11. 16:52:40

@Commandante Jayasuriya:

Csak mert nem vagyok egy Cousteau kapitányba oltott Vasco da Gama, még nem kéne velem ilyen lekezelő módon bánnod! Elvégre sok dologhoz meg én értek jobban... Például minden máshoz!

killercsiga 2011.05.11. 21:12:11

@Levéltáros:
ha jól emlékszem Arisztotelész feloldással nyert, mert a teknős Akhilleusz Katáját harapdálta
Apeh meg nincsen csak a NAV, ami nettó eszközérték
és végül, de utolsó sorban túl sötét a bőröd ahhoz, hogy tudd, mit jelent az eszjéa

az adóról egyébként a középkori zsidó faktoringcégek jutottak eszembe, akik a rádió ősei voltak

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.05.11. 21:23:02

@killercsiga:

Arisztotelész hibás tanítása miatt Julius Cesar elmebeteg lett, és felgyújtotta Rómát, miközben elefánton le akarta rohanni Hannibált. Ennyit a klasszikáról, és most a jelen: ha NAV-ot írunk, senki nem tudja, miről van szó, ellenben az Apeh említésétől mindenkinek görcsbe rándul a segge.

szanalmas 2011.05.12. 08:19:09

@Levéltáros:

A NAV-ról természetesen minden értelmes heteró fehér férfinek a Norton™ AntiVirus jut eszébe.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.05.12. 12:47:52

@szanalmas:

Te számítógépszerelő, nem kell tudálékoskodnod, itt a Kigondoltamon mi, bölcsészek vagyunk többen!

szanalmas 2011.05.12. 19:36:24

@Levéltáros:

Az igazi férfiak feltalálják, értik és használják a technikai vívmányokat, a bölcsészek meg buzik, akiket simán át lehet baszni mindennel mert nem értenek hozzá! Ennyi.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.05.12. 19:48:22

@szanalmas:

Tévedsz, mint mindig, te szerencsétlen. Egy igazi férfi ugyanis a hagyományos módszerekkel, akár puszta kézzel is képes elvégezni azt a munkát - méghozzá gyorsabban, hatékonyabban, jobban -, ami a mindenféle IT-s pixelfaszú görényeknek csak gombnyomásra működő kütyükkel sikerül!

szanalmas 2011.05.12. 20:11:48

@"the dragon":

Gondolom, a kommentedet is levélpapírra írtad és a postás hozta a blog.hu-ra, te sápkóros!
süti beállítások módosítása