Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

A Médiatörvény margójára

2011.01.26. 00:24 Rosszindulatú Vászka

 

Új szelek az online sajtó hátsó fertályába

"Nyelvében él a Nemzet" (ismeretlen ősemós)

Parázs viták és indulatok kereszttüzében pörkölődik ez a remek új törvény, pedig, ha a zsigeri szabadságféltők és megmondóverebek belegondolnak, tisztán látható, hogy remek dolog!

"Mert igenis a gyengeség jele, egyben szegénységi bizonyítvány egy országról, ha zsurnalisztái és mikróbloggerei felelőtlenül és tét nélkül gyalázkodhatnak Nemzetünk nagyjainak háta mögött. Itt az idő, hogy rend és tisztesség legyen ezen a hun rögvalón és ezt a világnak is megmutassuk. Egységes, erős, szervezett és összetartó ország látszatát kell mutatnunk kifelé!" - Dr. Kocsárdy Bódog Gusztáv, Irodalmi Államvédelmi Hivatal, vizsgálóbiztos helyettes

Elmúlt az a világ, amikor egy félreérthető Szabad Föld vagy Népszava cikk kapcsán több olvasói-szerkesztői levélváltás után oszlott a kétely, s homály, most erre ebben a rohanó élettempóban nincs idő, most elsőre kell nem csak jót, de helyeset, igazat is írni. Remélem lesz egy potens és rátermett hivatal, aki segít ebben az egyszeri sajtós jómunkásembernek, szeretve, féltve de határozott akarással vezetve a betűk ingoványában a hibázni készülő írástudót. Ha kell, akkor meg kell védeni enmagától és tőle a Nagyérdeműt!

A nyelv, a magyar szűntelenül változó, fejlődő közeg, avittos szavak kikopnak (pl.: petrencésrúd, moszkvicskarburátor, vagy sajtószabadság) - ahogy a veteményesből is kell tépni a gyom ot, úgy nyelvünket is meg kell tisztítani az idejétmúlt, használhatatlan szavaktól. Illetve modernizálni, ha a szükség és rátermett nyelvészakadémikusaink úgy vélik helyesnek, ezzel is megmutatva a hozzánk csatolt európai országoknak, hogy nekünk fontosak a NENY-ben megfogalmazottak (p.: romameggy, romapecsenye, hébertojás, vagy franciakakas).

Szükséges továbbá, hogy ifjaink megfelelő szellemi táptalajon pallérozzák elméjüket, az iskolai tananyagok és kötelező olvasmányok átszervezése, ésszerűsítése is. Pl.:

Javasolt: Wass Albert, Márai, Reményi, Dsida, Arany,  a Szentírás és hasonlók

Nem ajánlott, de megtűrhető: Radnóti, Pilinszky, Ady

Káros, egyenesen tiltandó: Szerb Antal, Örkény, Reich, Karácsony Benő, Malamud

Természetesen nem kívánnánk, hogy az olvasó közönség cenzúrázva érezze magát, mint a kommunista diktatúra gyalázatos éveiben, nem lesz autódafé és betiltott könyvek listája. Minden Magyarországon megjelent könyv és újság továbbra is hozzáférhető lesz mindneki számára a Széchenyi Könyvtár olvastermében, aki regisztrál a szolgáltatásra és igazolja, hogy megfelelő képzettsége van a történelmileg- avagy irodalmilag vitatott, vagy túl nehézkesen befogadható írások értelmezéséhez - nyitvatartás: minden hónap második csütörtökje, reggel 06:00-06:19 óráig).

22 komment

Címkék: irodalom magyarország komment liberalizmus igazságbeszéd

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr182611376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fenehorizont 667 2011.01.26. 09:58:57

hej, de rágörcsöltél az index-címlapra.
szeretnéd mi, kis gyökér? :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.01.26. 14:44:36

@fenehorizont: Menj a picsaba!

Ugye maj ezekre az akadalyositott irastermekekre a 18-as karika is ki lesz rakva?

A konnyebben hozzaferhetokre? pl veszek egy napilapot, remelem a 18-as karika ott lesz az elejen!

Meg itt is!
Meg a 18 even feluliek homlokaba is billogozzak ugye?

egyebkent milyen parazs vita van?
Mert en objektive olvasva sok-sok forrasbol a hireket, csak azt tudtam leszurni, hogy az EU elmondja aggodalmat, Orbancosek meg akkorakat hazudnak(minden masban is persze), hogy epp nem szakad rajuk az eg.

spájdernecc 2011.01.26. 16:16:46

a magam részéről ragaszkodok a petrencésrúdhoz, Szerb Antalhoz és vuduelenhez.
az olyan öreg szamizdathuszár, mint te ne izguljon, legrosszabb esetben visszatérnek a régi szép idők

Rosszindulatú Vászka 2011.01.26. 17:23:29

@spájdernecc: megin elviszik a Demszkyt meg a Buktort a szervek? Na alig várom...

spájdernecc 2011.01.26. 17:25:22

@Rosszindulatú Vászka:
jó buli lenne
/ van egy lezsírozott stencilgépem, de pszt! /

Rosszindulatú Vászka 2011.01.26. 18:44:43

@spájdernecc: ááááááááááááááá, szamizdat meg tamizdat... zsírkirájság!

_nyuszi_ 2011.01.26. 20:42:50

ebbe a blogba csak hétfőnként kommentelek.

szanalmas 2011.01.26. 21:40:05

Apád faszát, ez hülyeség, de olyan fáradt vagyok, hogy a franciakakas csak másodikra esett le!

Frick László Emlékzenekar 2011.01.27. 16:29:48

Stréber ez a cikk, Vászka. Ennyire nem kell. Fárasztó már nagyon ez a wassalbertizálás. Kétségtelen, hogy a "médiatörvény" összeförmedői meg akarták adi a gyesznóknak, ami a gyesznőknak jár (a kádéenpének)
De összességében ez olyan Andrassew Iván-os hiszti. Nem áll jól neked (bár nem példanélküli :D ) Ha hisztizni akarsz, Bächer Iván utánzásánál alább ne add.

Pl az a felnőttartalom elfogadom sat, már régen Zónijós Norma amit a Libelyális Bácsik És Nénik is megszavaztak. Akkor, amikor a kommentek kötelező regisztrációját elrendelték, akkor bezzeg minden jókiffió kussolt.

Mit jelent a gyermek számára a felnőptt tartalom elmúútáje má 18,,? azt, hogy itt fasza pornólképek meg pornómindenek lesznek, hajrá!!!

Ilyenn szempontból viszont Kedves Dógozók, az olyan lánykákra, akik kinevetik a pornózabáló kisfiúkat és nem élvezni, hanem kacarászni járnak a pornóra, mekkora marhaságok vannak, nos ezekre a lánykákra nem gondol a szerzősereg, összesen tán ha egy faszi van fönn, az a karácsonyi manó a kis kukikácal, holott a 9-12 éves kislányszegmens kockáshasú lőcsfaszú vízipólós size csávókon szeret kacarászni.

Frick László Emlékzenekar 2011.01.27. 16:33:31

@Rosszindulatú Vászka: A blogspoton 670 éve szabály ez a felnőttartalmas gombozás

Ráadásul Pilinszky inkább a matulistafikaista indexen préda, hiszen katolikus AZAZ klerikális dög , ugye, butíccsa a népet (hisztizek már neked andressewül kicsit, hogy értsd:) pedófillpapókok nyalója (volt...) A Vigilia házimanója, Rónay György barátja, ilyesmi.

Rendes zattejjista ütivágja. Az a szerencse, hogy IGe bácsi nem ismeri, ezért nem pellengérezte még ki.

Rosszindulatú Vászka 2011.01.27. 16:45:11

@Frick László Emlékzenekar: hát minnyár besírok :(
Andrassevezni engemet? Ivánt szeressük, bár egyenetlen író. Csak miatta szokom a sábbáti népszabit néha.

Jelzem, sztem ez a 18 karikás hiszti műbalhé és tovább mutat. Ezen a vonalon haladunk Eufémiába. Úgy vélem minden mesterséges korlát csak gátolja a szellemi fejlődést. Nem lehet a külvilágot kizárni. Vannak erre kisérletek, de műanyag, nem életképes a külvilág nélkül, vagy nem emberkomform. Ezt én így látom.

Vagyis az adott hejzet tüneti kezelése zsákucca. Vastagon. Sztem.

U.i.: Albival az a gondom, hogy közel sem annyira jó, mint ahogy fétisizálják. A fajilag tematikus irodalom zsákutca, persze van közeg. akik a kohézió okán olvasnak. Na ők nem szeretik a könyveket.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.27. 17:04:45

Nagyon jól indul ez az értekezés, az "elsőre kell nem csak jót, de helyeset, igazat is írni" szinte zseniális.

Aztán túl sok az ismétlés, pedig egyértelmű, ha saját érveket használsz Vászka, azok jobbak, mint a sok szájtépő másolása. Több Vászka, kevesebb Vass Albert!

@márnyuszi.:

Keddenként majd kimoderálunk.

Rosszindulatú Vászka 2011.01.27. 19:03:47

Minden propagandának népszerûnek kell lennie és szellemi színvonalát a felvilágosítandók legkevésbé képzett rétegének befogadóképességéhez kell szabni.
Minél nagyobb az a tömeg, amelyre hatást kell gyakorolni, annál kevésbé legyen magas a propaganda szellemi színvonala. Ha tehát a propaganda a háborúban való kitartás fokozását célozza, és éppen ezért az egész népre irányul, a túlságosan magas szellemi elõfeltételek kerülésére a legnagyobb gondot kell fordítani.
Minél kisebb a tudományos tehertétel és minél inkább a tömeg érzelméhez szól a propaganda, annál átütõbb az eredmény. Ez a propaganda helyességének és helytelenségének legkitûnõbb fokmérõje, és semmi szín alatt sem egynéhány tudósnak vagy esztétikai ifjoncnak a kielégítése.
A tömeg befogadóképessége nagyon korlátolt, értelme kicsiny és éppen ezért nagyon feledékeny. Ezekbõl a tényekbõl kifolyólag tehát minden hathatós propaganda csak néhány pontra kell, hogy szorítkozzék. Ezt a néhány pontot és néhány tételt addig kell vezérszavakban ismételni, amíg az utolsó is megérti ebbõl a szóból azt, amit akarunk.

Frick László Emlékzenekar 2011.01.28. 05:57:16

@Rosszindulatú Vászka: A gond az, hogy ez a 318 karikázás csak jellegzetes indexes ügyességgel van MOST elővéve.
Todd aszony szerint 2009-ben történt a mulasztás. Zónijós és világnorma miatt kéne már jó régen, tavalyelőtt kellett volna, ezt a gombozást megcsinálni, de most jön jól az indexnek gellert adva provokálnia a jóérzésű Igazak-at. Mert az igaz, tökre igaz, hogy a +18 gombozás fölösleges, de erről 2009-ben kellett volna a hiábavaló vitát nyitni . Ha Amerika és a Zónijó úgy akarja, akkor lennie kell +18-as gombnak. Előbb vagy utóbb. És ha ez lenne az egyetlen múltökörsége, ami a jelen nyakába van varrva.
Bánthatatlan Gábort mindenki kamelja, Még a Cigány Sajtószabaccsággyíkoss is. Totálisan tisztelik és ezért mindent elengednek neki. Elbaszta pl az 500 milliárdos Zónijós Támogatási keretet azzal, hogy 95%-át a 4-es metróra akarta költeni, most a Zónijó visszavette a keretet, de a sajtórabság miatt Bánthatatlan Gabikának ezt is elengedik.

A propaganda meccs állása 2379: 24 a Jóoldal és Igazak javára. Ebből az un "médiatörvény"-hez kapcsolható öngólok száéma eddig 403, de nagy sorozatban még pár hónapon belül várható 300-400 öngól, miközben persze a Jóoldal Megfelelői bombákat lődöznek.

Wass Albertről annyit, hogy ki van ragadva a maga korából.

Nézd, neked is más lenne a véleményed, ha a kerületet, ahol laksz, Mogyoródhoz csatolnák és útlevelet kéne váltanod a szomszéd kerületbe (ez fájó pl a Ludovikánál, ugye a Ferencvárosi oldalon lerőgdalják a Fordodoról a tükröt és végighúzzák az ódalát bicskávakl, de külföldön, azaza a Ludovika oldalánál az ingyenes parkolókban meg nem. Aztán, ha átvágsz a parkon és a Korányi'n megint külföldön vagy Nem tudom, mit szlna jóoldali mai ifjúságunk, haa a jó édesanyja meglátogatásához útlevél kellene és vegzálnák a határon határőrök. (Gondolom, nem jártál még autóval Romániában, pl a múlt század 80-as éveiben milyen izgi volt..)

Frick László Emlékzenekar 2011.01.28. 06:05:24

@Rosszindulatú Vászka: Hogy kik és miért csinálnak Wass, a közepes képességű mesemondó körül cirkuszt, hogy egy Wass Albertistával nem tudom elolvastatni Móricz Erdélyét, ez esztetikai nevelési probléma is. De az viszont, hogy 2001-ben egy Wass Albertéhez képest mégközepesebb kis tárca attól lesz elfogadható a Népszabiban, mert odafityesztettek egy mondatot: arról, hogy az író megáll a sarkon: Wass Albertet árulnak. Vagy egy mégközepesebb novellában a jávorbajszos vadászkalapos ballonkabátos utas (élőben, amikor az író vele utazott: nyug államigazdaság igazgató, 1957 óta az MSZMP tagja) kezébe Wass Albert könyvet hazudik és ETTŐL alkalmas megjelenésre az írása az Élet és Irodalomban, a Népszabadságban vagy a Népszavában (A ManCS talán nem züllött le ennyire...)
Na, ez barátom a súlyos.

És persze ez aztán fokozta a WAss kultuszt, sok butuska nem azért tart egy polc Wass Albertet, mert képes lenne olvasni, hanem jó érzés látnia, hogy anyukája meg apukája, akik azt hiszik, hogy a Kádár-rendszernek köszönhetik a diplomáéjukat, agyi vérzsírtolulást kap...
Azt tartom szomorúnak, hogy a jóóoldali megfelelő stréberek szerint RETTEGNÜN meg ÚÚÚT/ÁLKOZNUNK kéne a wassalbertiánusoktól.

Közben kis stréberek ezek, akik 1967-ben meg Vietnámmal lettek volna, 1978-ban meg az afganisztáni halaó felvilágosultateista erőkkel.

És most magyarázd meg nekem, mutasd a különbséget Vászka, a Wass Albert fikázással nyomdafestékrealkalmas közepesíró és a wassalbertinus kis buta között.

Rosszindulatú Vászka 2011.01.28. 07:10:44

@Frick László Emlékzenekar: igazából nem is Albival van a gond - aki sztem egyx erős közepes író - hanem a közönségével. Akik erőlködnek Hamvassal, merhogy a Karnevált lehet regényként is olvasni, meg erőlködnek a Füveskönyvvel (mer a többi túl bonyolult nekik). Aztat vágom, hogy hogy egy eszme nem felelős azokér, akik hirdetik, csak fles, hogy mennyi álca szmog hirdeti az eszmét, holott alfabéta.

És az ojan rokonszenves erdéji szépírók, mint pl. Karácsony Benő, aki nem tom mennyire volt magyar, sztem de, aki csíkos ruhában halott meg lengyelországba, meg nem hunkomform, pedig szépíró volt, az tutifix!

Kifordult világ ez, talmi értékekkel. Ott tartunk, hogy évezredek óta már az írott szónak senem van becsülete. Szégyen.

Frick László Emlékzenekar 2011.01.28. 13:19:13

@Rosszindulatú Vászka: A Karnevállal nem lehet mit tenni, ugyanis regény. (Edzésképen a Szilvesztert javallom s aztán a Karneválhoz kellenek olvasási képességek, nem egy Gerlóczy Marci, amit félrészegen ágyra dőlve á lá Grecserna Krisztand elóvasóó. Fél óra alatt. Ceruza, post it lapkák (vagy a hátsó szennylapra jegyzetelni)

Egyáltalán, a Direkt morál és a rossz lelkiismeret leküzdése nélkül ... közírónak képzelnie magát valakinek is. Juj.

A világ bele attól van kifordulva, hogy a sajtórabszágért tüntetni lehet. Petőfi, mint a grillcsirke, forg a sírgödrében ha jutott neki, mert ahol beszélni lehet, ott hallgatnak. Ugye, január 3-a óta nincsen sajtószabadság, de azért azt lehet mondani, hogy a kormány össze vissza hazudik, de azt nem lehet kimondani, hogy valójában mindenki össze vissza, de elsősorban szelektíve hazudik
mindjárt itt van a +18-as gomb, ammivel kapcsolatban nem válaszoltál semmit. Ez uggyani nem mostani divat (médiatörvénykényszer9 hanem 2009-ből maradt Zónijósnormás Restancia. És nem tudsz még egy országot mutatni a Zónijóban, ami ennyire zónijósnormás mint mink.

DE most jó ugye a +18-as gombozást belebaszni EBBE a levesbe, holott a leve még 2009-ben elfőtt, mi?

Nem a hazudozás a baj, hanem a túlzásba esés, a szelektív ténykezelés, a hisztéria, a stréber karrierista nyalás.
Olyan hülye vagyok, két mondatot se tudok rikkantani, akor kimegyek leragtapaszolt szájinkóval, kidüllesztem a hemükémet, jujdetiilytakózokk.

Az a baj, hogy szülők 300ezer Ft-okat áldoznak arra, hogy "újságírópapírosok" legyenek a gyerekeik.
Olyan papírra, ami maxx arra jó, hogy az ember leszuigszalagozott szájinkóval stréberkedjen.
Miközben a téma ott rohad az utcán heverve el észbevétlen.

2005 óta nincsenek tények meg okok, amiket föl lehetne tárni,. okés... de nincsenek tavaly május óta se??

Vászka, Vászenyka, galambosckám:
Megérdemelné ez az ország a fehérorosz sajtóviszonyokat, meg istenuccse!

Frick László Emlékzenekar 2011.01.28. 13:27:29

@Rosszindulatú Vászka: Ki bassza szájba az írott szót? A koránfarkastkiáltó ostoba sünike! Farkast kiált -amikor a gyík szalad. Medvét kiált , amikor jön a sakál. Elefántot ordéjj, amikor gyön a marha. Oszt amikor a farkas tényleg jön? A kakaska már baszik rá.

Rosszindulatú Vászka 2011.01.28. 15:19:27

@Frick László Emlékzenekar: monnyuk a Korán az egy elég libsi cucc, nem tehet arról, akik hisznek benne. Ahogy a Talmud is. Progresszív írások, korukat meghazudtolván. Ezekhez képest a Szentírás csontosabb. No de mindegy, mikor ott tartunk, hogy már megint újraértelmezzük történelmünket (nuris ez a progresszív történelem, hogy fojton újragondoljuk).

A sajtószabadság meg egy hagymázas álom, hasonlóképpen a szabadság meg szerelem nevű múló állapotokhoz. Aztat nem tudom, ez tragédia-e, mert ugye a nyomtatott sajtó végnapjait éli, már a TV-híradó is oszlik, az internet idejétmulttá és avittá tette.

Az írott szó becsülete meg? Mikor én megtehetem, hogy Anyám nyelvét lábbal tiporom sportbúl és sokaknak ez még csak nem is tűnik fel? Hát nem tudom. Azt látom, hogy a Könyv, mint ojan kezd megint likszuscikké válni, mint a századelőn. Nem biztos, hogy ez baj. A morálism állapotok, amik itten vannak a hun rögvalóba na az baj. De nem lehet embereket kényszerművelni,ebbe a komenisták foga is beletörött (szeretem ezeket a képzavarokat, bocs).

A hagyományos sajtó halott. Igény senincs rá. Bejött Örkény úr írása, miszerint a bulvárhírek már csak időbenisége senem releváns, egy pár éves hirig pont annyira érdekes, mint egy zsírúj.

Ezen a cenzúra csak cizellál, sok jelentősége nem van. Monnyuk az mókás lesz, ha megint beköszönt az AB könyvek kora és szamizdatba olvassák a fiatalok az Arisztofánész fingós cuccait, mint most a Májnkampfot. De hüjéket minden társadalom termel.

Abba megegyezhetünk, hogy a sajtószabadság egy ábránd. Mióta nyomtatott betű van, azóta. Bár ez lassan kihal, mármint a nyomtatás.

Frick László Emlékzenekar 2011.01.28. 15:29:59

@Rosszindulatú Vászka: A Korán tényleg elég liberális cucc, mert úgy copyzták össze innen onnan és még így is 241 szúrája lóg (vagyis nem tudják beilleszteni) 1400 éve bütykölik a muszlim hittudósok a Koránt, de még nem végeztek, tökre olyan, mint egy Magyar Bálint féle oktatási reformtervezet.

A január 3-i Népszabi az egy Örkény megvalósulás, online volt a legfaszább.
A Népszabi, az hagyján, a Népszabi egész története maga a hazugság, nézd meg az 1956. november 3-i címlapját, még a november 1-jei Kádárnál tartanak, amihez képest a 4-i szám.. és ez így megy azóta is...

de hogy a MaNcs is beszopta??

Azt hiszem, amig lehet beszélni, szüntelenül kisérletet kell tenni a beszédre. Szüntelenül szavakat keresni.
Vége már annak a negyedszázaddal ezelőtti opporójizmusnak, amikor Esterházy Wittgensteinre hivatkozva nembeszélt.

Rosszindulatú Vászka 2011.01.28. 17:35:11

Hát a Korán ragasztása nem külömb a Biblia kanonizálás ügyi ragasztásánál. Sztem.

Az 56-os sajtóhiriget meg kár forszírozni, akkor mindenki sunnyogott. Főleg utána. A Népszabiban meg meg az egyetlen jóság az Iván bácsi zónázása, bár elég egyenetlen író, azér okoz örömet. Sztem.

De abba megegyezhetünk, hogy a nyomtatott sajtó végnapjait éli. A boltba papírpoharas kávét ivó és tömegközlekedő júzer tarcsa életbe, de ők inkább valami borzongni vágyva bulvárosat vesznek. A minőségi újságírás halott. Nincs, Mexünt. Igény sincs rá.

Frick László Emlékzenekar 2011.01.31. 08:27:26

@Rosszindulatú Vászka: Sok a baj ezzel a Tóta-féle és legújabban a Magyar Gyermekben megfigyelhető összedobálgatós, hajánáfogva kontextusbahúzgálós kompilálgatással, ami simán a Bibliát is [kanonizálván] ragaszgálósnak fikáza le. Az egyik gond az, hogy a Biblia két részből áll, a régebbi része jórészt a zsidók szent irata és magam az én félműveltségemmel egy rabbiképzőt végzettel se mernék leállni vitázni. De már egy zsidó hitudóssal a Biblia új részéről sem.

A Koránt analfabéta megrendelője a Jézus evangéliumokra figyelmeztetve is rendelte meg, Jézus bevett prófétája a moszlimoknak, így nem sok jóra számíthat az a Magyar Gyermek-csemete 2040-ben, aki jézusfikázással operálna a Budai Északi Nagymecset oldalában.

A Biblia régirészét kb az írás feltalálása idején kezdték el leírkálni addig fejben gondozott és néhányszáz generáció által csiszolt történetekből. Pl a fogoly inkák hahotáztak a büdös pizarrókokon, amikor Noé történetével akarták nevelni őket, mert ők már azt ismerték, csak olajág helyet pálmaágat és nem galamb, hanem varjú vitt, a többi lényegében stimmelt, úgy, hogy egyébként nemrég 20000 évews emberilábnyomot találtak egy mexikói barlangban , ahol az ős-ős-ős-ős-ős-ősinká ős-ősei hagyták azt maguk után…

A zsidó hittudomány 2000 éve kb 4 főbb iskolára oszlott, ezek vitáztak (politikaiélethalálharcot víttak) egymással. Saul, aki hivatásos keresztényüldöző volt, már Pál apostol korában röpke 3 hónapos vitákat folytatott zsidó hittudósokkal.

Az újrésze a Bibliának a négy evangéliumból van összeragasztva, de nem ér véget, a Korán aftertörténetei főleg szájhagyomány után léteznek, pedig elég rumlis korszak volt, a próféta női családtagjainak közreműködésével.
Saulus Pál tanítása olvasható az új részhez ragaszgálva és persze simán kiolvasható, hogy János apostol miben nem értett egyet véle. Ésígytovább.

Érdekes Pál pogányfelfogása, minden nemkeresztény és nemzsidó pogány. A zsidó nempogány. A keresztény vagy zsidó vagy nem, számára indifferens.

Szorozd meg ezt azzal, hogy pl a dialketikus vitamódszert is, a tagadvaállítást, a cáfolvabizonyítást is ismerték, ez a Magyar Gyermek célpiaca számára értelmezhetetlenül bonyolult.

A régi Bibliára vonatkozóan csak a chaszid Talmud-magyarázó anekdota kincs szerénységre in… tene olyat, aki legalább tudása korlátait képes belátni. (aki nem látja be, azt persze a perspektíva becsapj, a golyó minden pontján más csak lejjebb van… )

Nem is régen 40 éve egy juhászati ágazatvezető, aki elvégezte a foxi-maxit, szakszerűbben fikázta a bibliát, mint Tóta szabadidejében. Ennek az oka az, hogy a foxi-maxik dialektikus módszereket is alkalmaztak az oktatásban vagy pl teológiai alapismereteke is tanítottak a hatékonyabb ateista propaganda érdekében.

Lehetetlen elvárni egy mai netokratív ateistától és vallásfikázótól Korán értelmezést, hát akkor mit várunk a Biblia értelmezésétől? Nem az a kérdés, hogy dédnagyanyám sírját okádom-e le, ha kereszténytfikázok, hanem az, hogy amíg a kersztényfikázás mogyoróit erre zörgetik, a moszlím igazhitűek szépencsönden amott kikapják a diót. Ennyire műveletlen tahó netokratív Magyar Gyermekséggel vágni neki a harcnak? -nem kunszt pedofilpapozni, de majd megnézném a jógyerekeket a seggbekukiban gazdag moszlím kulturával szemben. vagyis én nem nézem meg, ugyanis addigra meggebedek, de te Vászenyka még élvezheted a műsort! Ha megnézem az Isteni Matula által (ez a Magyar Gyermek régi, bonyolult, még szövegeket is tartalmazó változata) hoaxált katolikuspaot meg egyházképet.. Szegény Magyar Gyermek a hoax alapján nem találna meg egy mai katolikus papot.

A keresztények birkanépség, de a zsidó nem.

Nyilván ez lehet az oka, hogy a bibliafikázás gennytonnáinak 97,84%-a az Új Részt éri a Bibliából és nem a régirészt. A zsidó nem az a türelmes birkafajta: egy 19 éves rabbiképzős nagyon csúnyán megszorítana egy jógyereket mondjuk ha Mózes-fikázásban akarna úgy tobzódni, mint a gazdag Jézusfikázó netirodalom copymakijai.

Érdekes az is, hogy Saulus Pál pogányokra és nempogányokra osztotta föl a társadalmakat, ahová munkára elindult. Pogány volt mind a nemkeresztény és nemzsidó.A nemkeresztény zsidó nem volt pogány Saulus Pál tekintetében.

A Koránban nincs választási lehetőség (a kétszázvalahány lógvahagyott szúra nem alternatíva [apokrif] , inkább kimaradt törmelék). A Bibliában van választási lehetőség, Jánosnak nem tetszik Pál tanítása, de hagyja. Nekem sem tetszik Pál tanítása, főleg a retorikai-politikofilozófiai részek, hiszen Pál a modern politikofilozófia egyik atyja is, nem csak az egyházé és egyenesen vezethető le az index Zrt, Tóta W és a Magyar Gyermek módszertana Pál-ból. Csak ők nem váltottak, ők decensen Saulusok. De Saulus semmivel sem kevésbé értett a retorikához, a dialektikához vagy a politikofilozófiához, mint Saulus.

Amikor a zsidó filozófiaiskolák vitáztak, nem pusztán Talmudismeretről kellett számot adni, nem volt elégséges az, hogy a történet szerint bizonyítsa igazát a vitázó, HANEM pusztán módszertanilag is számon kérték vitapartnerei a tudást.

Ma ez nem szükséges, a cél szentesíti az alkalmatlan eszközt, így persze Orbán Mubarak, ha pedig Kádár képéét ügyesen szerkesztem bele a Magyar Gyermekbe, azal teremtek kontextust. Senki nem kiált szakmai einstandot és nem küld vissza a rabbiképző előkészítőjébe tanulni.

Vagyis nem látom be, legtöbbször nem a történettel van baj, a bibliafikázók igazában (vagyishogy tökhülyék bibliaismeretből) hanem az alapokkal, tehát a retorikai-filozófia műveletekkel van baj: úgy lesz nekik 2+3=7 hogy két alma meg négy körte egyenlegeként 8 tököt mutatnak és kijelentik, hogy az 7 alma.

Kevdenc példám IGe Jézusfikázása, amikor import lopott anyagból kimutatja, hogy Jézus analfabéta volt. Persze a bibliából mutatja ki. A bibliában többször is felkeresik vagy meghívják Jézust a farizeus iskola hívei –analfabétával szóba se állnak, mert az nem az a tudás-rangszint. Többszötr rabbinak is nevezik zsidók Jézust. Szegény Ige és a mai Jézus fikázók papír irkákat meg a legjobbesetben ónirónokat képzelnek el és iskolapadokat. Nem tudják, hogy Jézus korában egy kereskedő a fontos feljegyzéseit noteszét öszvér hátán maimérték szerint 50 kg szárított birkabőr formájában vitte magával. Jézusnak meg sokszor a maga kétlábán kellett menteni a bőrét, nemhogy a 30-40 fontosabb mondatát leírván cepelje magával. (A pergamenreírás affélébe számított, mint ama a laptop). Kérdés: butának tartom-e IGét? –még hülyének sem. Az oka: Ige legkomolyabb fikázói is sokkal butábbak, mint Ige. Ige nem tesz mást, mint amit Pál tett, amikor a zsidó tudósok rómaiak előtt perbefogták, ugyanazt teszi, mint a TASZ vagy az index szelektíven kezel tényeket, mert ÉPPEN arra van szüksége. A zsidók a római jog alapján fogták perbe és Pál ANNAK a jognak megfelelve (amire fütyült) vágta ki magát. Nem akart ő [felségárulásér]t odaveszni… Ige meg úgy van vele, hogy a főcél egy kisebb szentcélt megér. És agy van vele a Magyar Gyermek meg a Népszabadság jan. 3-i címlapjának készítői is.
süti beállítások módosítása