Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

A könyv

2010.06.07. 08:15 Panther_V

,,INKÁBB A SZÉP KÖNYV IRÁNT VALÓ ÉRDEKLŐDÉST IGYEKEZTEM FELKELTENI, VALAMINT ÁTPLÁNTÁLNI ABBÓL A SOK ÖRÖMBŐL, GYÖNYÖRŰSÉGBŐL, AMIT NEKEM A SZÉP KÖNYVEKKEL VALÓ FOGLALKOZÁS JELENTETT"

Tevan Andor

zinte mindannyian - ezen sorok olvasóit értem ezalatt -  találkoztunk már könyvnek  nevezett tárggyal. Valószínűleg sokaknak az otthonában is található néhány - vagy éppen sokszáz, esetleg ezer példány ezzel díszítve közvetlen környezetünk, más esetekben elcsúfítva, rágcsálók, molyok tanyájává, puszta porfogóvá téve azt.
Könyvek - mint gondolatok, fontos és kevésbé fontos információk tárolására szolgáló eszközként bizonyos értelemben több ezer éve is léteztek.
Ám még a középkorban is kevesek kiváltsága volt birtoklása - a mai formáját ekkorra már megközelítette: azaz borítója volt, mely az összefűzött lapokat rejtette. Ezeken fáradságos, kézi munkával előállítva szerepelt az írás, gyakran képekkel illusztrált formában.


A különböző vallások képviselői ekkoriban még - nagyon helyesen - sikerrel tartották távol nem csak az átlagembert, hanem a világi vezetőket is. Dicső Kálmán királyunkat az írott betű iránti szeretete miatt Könyves gúnynévvel illette az egyszerű nép.
Eleinte az ipari könyvkészítés csak a kódexmásoló csuhások munkáját vette el - ennek hozadékául ők fokozták a pezsgő-, bor-és sajtkészítő tevékenységüket,nyaranta gyógynövényeket szedegettek a jó kis ürmöshöz, likőrhöz. Jellemző adalék, hogy mikor végül a 2. évezred közepe táján egy német fickó megteremtette a könyvek tömeges gyártásának alapjait, vevőinek azt lódította, hogy kézzel készültek.
Valójában az átlagember a múlt század fordulójáig legfeljebb a hivatalokban vagy a templomban láthatott könyvet, ez nem baj nem is volt rá szüksége.
Ekkora azonban már a középrétegek is rendelkeztek kisebb-nagyobb könyvtárakkal, természetesen ezek döntő többsége - csakúgy mint példaképeiknél a főuraknál - kizárólag az illető intelligenciáját, széles látókörét voltak hivatottak jelezni, s lakberendezési célokat szolgáltak.

Olvasóink születésének századában már az egyszerűbb otthonokba is eljutottak a könyvek - illetve gyakran könyvformát öltött, így a könyvespolcon könyvnek látszó tárgyak mint pl. a különféle Csíziók, majd később kalendáriumok. Jobbmódú városiaknál lexikonok sorakoztak a polcokon.

Egyre többen jártak iskolába, a kommunizmus térhódításával a nők után az elmaradott proli és napszámos rétegek is. Ezzel a kiválasztott rétegek hatalmas hibát követtek el. Bár a történelem során sok dokumentált esetben előfordultak könyvégetések - gondoljunk csak az alexandriai könyvtárra vagy a `30-as évek Németországára -, ezeknek a célja ellenfelünk megalázása, kultúrájának elpusztítása volt. Ez helytelen, s nem érte nem érhette el a valódi célt. A könyv csodálatos dolog lévén meg kellene maradjon korlátozott hozzéférésűnek. Egy ígéretes utópiát vázol fel egy szerzô - kinek írásából film is készült, de a jó alapötletből - a világháború utáni évek dafke liberalizmusától fertőzötten - helytelen végkicsengést vázol fel.

A rádió, a televízió, majd az Internet feltalálása viszont lassan visszavezet minket a helyes útra, s a könyv újra az értő, avatott kevesek kiváltsága lehet.


A könyv részei*

A könyv részeinek ismerete azért is hasznos, hogy pontosan tudjuk azonosítani és használni könyveinket.
A könyveknek vannak formai és tartalmi részei.

1. A könyvek formai részei
A könyvnek formailag két fő része van:
A könyvborító, ami állhat:
- védőborítóból
- kötéstáblából
- gerincből
- fülszövegből
A könyvtest (belső rész), ami állhat:
- védőlapból
- előzéklapból
- címlapból
- számozott oldalakból
- mellékletekből, táblákból
 A könyv külső részét a kötéstábla (vagy borítófedél), a gerinc (a könyvtestet fogja össze) és a védőborító együttesen alkotja. A kötés szerint beszélhetünk kemény kötésű, kötött könyvről vagy puha kötésű, fűzött könyvről. A kötéstáblán megtaláljuk a szerző nevét és a könyv címét.
    A színes védőborító védi a kötéstáblát, és a figyelem felkeltésére is szolgál. A könyv védőborítójának két behajtott oldalára nyomtatott szöveget fülszövegnek hívjuk. Ebben általában ismertetés található a szerzőről, a könyvről vagy kedvcsináló az olvasáshoz.
    A könyv belső részét a kötéstáblák közé illesztett lapok alkotják. Ez a könyvtest. A lapok sorrendjét számozás határozza meg. A védőlap és az előzéklap nincs számozva, ezek a könyvtest többi részét védik.
A címlapon a könyv legfontosabb adatai szerepelnek:
- a mű szerzője
- címe, illetve annak kiegészítése
- a kiadó neve, székhelye és a megjelenés éve
- a kiadásra vonatkozó megjegyzés
- könyv létrejöttében részt vevők nevei
De találhatunk kiegészítő adatokat is a címlapon:
- eredeti cím
- ha a könyv egy sorozat tagja, akkor a sorozat címét
- a szerzői jogvédelemmel kapcsolatos adatokat, jele: ©, neve: copyright
Ez azt jelenti, hogy a könyv a szerző vagy a kiadó tulajdona, a hozzájárulásuk nélkül nem lehet kiadni, sokszorosítani és terjeszteni a művet.
 A szerzői jogok a szerző életében és a halálától számított hetven éven át részesülnek védelemben. A jogvédelemre jogosult neve és a jogosultság kezdőéve rendszerint az első kiadás megjelenésének évét jelöli.
- nemzetközi azonosító szám (ISBN-szám)
A címlap hátoldalán vagy az utolsó oldalon találjuk a kolofont. Ez egy görög eredetű szó, kiadói, nyomdai adatokat közöl.
Magyarországon 1974 óta használnak ISBN számot. Ennek segítségével a világ bármely pontján be lehet azonosítani a dokumentumot. Két egyforma ISBN szám nincs, minden könyvnek egyedi száma van. A 963 Magyarországot jelöli, a második egység a kiadót azonosítja, a többi szám a kiadvány önálló és ellenőrző száma. Például: ISBN 963 07 6539 X.
 
2. A könyvek tartalmi részei
A könyv tartalmi részét megelőzheti az előszó és a bevezetés. Az előszó a könyv megjelenésének, keletkezésének körülményeiről ad tájékoztatást. A bevezetést a szerző írja, segítségképpen a téma megértéséhez. A tartalmi rész után az utószó következhet, ami az alkotás végén található és a szerző művel kapcsolatos közléseit tartalmazhatja.
    A mű szövegét az író tagolhatja részekre, fejezetekre, alfejezetekre. Előfordul, hogy ezeket a könyv minden lapjára ráírják. Ezt élőfejnek nevezzük. Az élőfej a lexikonokban fontos szerepet kap, hiszen segít az eligazodásban.
    A jobb megértést segítik a lábjegyzetek (a lap alján levő magyarázat) és a széljegyzetek (a lap szélén elhelyezett magyarázat).
    A tartalomjegyzék is a könyv használatát segíti. Megmutatja a mű felépítését. Az ismeretközlő művekben mutatókat is találhatunk. Ezek betűrendben sorolják fel a könyvben szereplő fontos fogalmakat, személyneveket, földrajzi helyeket.
    A melléklet és a függelék olyan információkat tartalmaz, amiket a szerző fontosnak talált, de nem akart a műben elhelyezni. (például táblázatok, rövidítések, nagyobb képek jegyzéke) Néha hibajegyzéket is jelentetnek meg a könyvhöz, amely javításokat tartalmaz. Mindez bekerülhet a könyvbe is de önállóan is megjelenhet.
    Ha egy könyvet kell bemutatnunk, akkor a könyv részei lesznek segítségünkre. A fülszöveg segítségével a könyv tartalmáról is beszélhetünk, de a tartalomjegyzék is nagy segítség lehet.

 

* Szerzôk és szerkesztôk kézikönyve, Gyurgyák  János

87 komment

Címkék: könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr532052508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2010.06.07. 09:01:04

ott rohadjon meg az aki kitalálta az olvasást és írást és főleg az aki könyvbe rendezte

tasha 2010.06.07. 09:46:13

elmentem Rayhez. Öreg.
Gratula Pantera!

Friedmann Juci 2010.06.07. 11:10:33

Muci drága. Nehogymár másoljunk a szerzők és szerkesztők kézikönyvéből. Vagy ha de, akkor forrásmegjelölés. Ha már a könyvnél tartunk.
A szennycímoldalt különbenis kihagytad. :*

Friedmann Juci 2010.06.07. 11:12:03

(kurva blog.hu baszakszik a rohadék kommentekkel, elnézést a kiakadásért)

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 11:48:46

Kimaradt az a csodálatos kép, ami a BBC A fény századai TUDOMÁNYOS és ISMERETET is terjesztő sorozatában az Alexandriai Könyvtár égéséhez készült és XV. századi kódexek lángolnak benne. Ugye, tudjuk, hogy McLuhan Freud-fóbiás állat volt, mert valójában a nemsoká meghaló televíziózás nem lerombolta a Gutenberg Galaxist, hanem táááámaszkodik rá. És ez a BBC filmen zseniálisan látszik, főleg a XIV. századi velencei kalmárnak öltöztetett Arisztotelesz nagyon fasza benne. Sajnos az én gépem Gutenberg korabeli , de majd Panther előguglizza azt a csodás tudományosfilmjelenetet

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 11:50:00

@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan: Sőt, por alakban szippanthatod őket csőbegyűrt bankkártyán által, ha belefér az orrlikadba.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 11:52:26

@kreatívszajha: a szennylap fontos, régen ismizésre csetelésre használták a szerelmes fiatalok ill a titkosan (verssorok halvány ceruzázása) kódolt üzeneteket oldalszámozták oda.
Én job könyveket úgy olvasok, hogy a fontosabb oldalszámokat pár memory szóval oda irkálom ki és így még a könyv kiolvasása után is tudom, HoppyLőrinc melyiken bukkan föl először. Hanyadikon.

Friedmann Juci 2010.06.07. 11:58:28

@Frick László Emlékzenekar: KÖNYVbe nem firkálok, szentségsértés. Ellenben fos könyvbe bármikor bármit. Akár lópéniszt is. Vagy királylányt.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 12:02:49

Egy barátom úgy olvasott könyveket, hogy amint VÉGzett egy oldallal, kitépte és ellopta.
Később könyvtári könyveket lopott, majd ezeket nem véletlenül telefonfülkékbe felejtette azelőtt, hogy a Felejtsd Telefonfülkében a Könyveidet netmozgalom kipuruttyant. (még nem volt inter, csak arpanet )

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2010.06.07. 12:49:26

13 éve lógok a podolini kísértettel budakeszi könyvtárnak, de az a baj, hogy pár éve elázott az esőben.

Friedmann Juci 2010.06.07. 13:06:02

@periplaneta plumbum: az a baj, hogy számolod. de majd ha összefutsz a könyvtárosnénivel a villamoson, jól seggbecsapdos a pálcájával, és rögtön visszaszolgálatod a tulajdont.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 13:06:34

Panther, ha elolvasod Tatjana Tolsztaja Kssz! című könyvét, utána a reveláció erejével A HyeronimBosch avatarú csávó fog megragadni.

vadon.blogter.hu/291591/kssz_-tatjana_tolsztaja_regenye_javitott_recenz

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 13:07:59

Benyegyikt, Benyegyikt Nyunyeszkij rajzművészetét úgy megihletné, hogy el kellene használnia egy félguriga Sylvia papírtörlőt!

tasha 2010.06.07. 13:08:14

En nem vagyok hajlando visszavinni a Harisnyas Pippit, mar vagy 23 eve.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 13:11:32

Egyszer nem volt már tényleg mit olvasni egy M-zárolt telepen, a dudvában találtam egy ruszkibetűkkel írott SZAROS könyvet és hogy ne kelljen megfogni, két bottal olvastam, az egyikkel szorítottam és a másikkal lapoztam. Sokszor olvastam seggtörlésre már használt nyomtatvány és újság lapokat, amiket a szél sodort csupasz bokrok ágaira, azokat is pálcával olvastam.

Külön érdekesség ronggyá ázott könyvet olvasni: szedni szét a lapokat (míg vizes, lehet!)

Benyegyikt, Benyegyikt!

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 13:19:15

@kreatívszajha: Sebeők Jánosnak is van valami fóbiája, de neki a fehér tiszta [gép]papírral, pedig az ő anyukája rajzolta az egyik legjobb hajtogatóskönyvet, állatkerteset! Szerintem kevés ilyen anyuka volt, aki ennyira fasza könyvet készített a még sok-sok egyéblehetőséget is magábanrejtő, de máris a zsenialitás jeleit mutató ksifiának.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 13:22:05

@Frick László Emlékzenekar: Sebők Éva Állatszálloda Réber László rajzaival

(az útmutató az egy Devecseri G. nevű katonatiszté, azt hiszem, kulturtiszt volt és Karinthy Gábor haverja.
Minhta a Kigindoltam vezérkarát látnám!
2.bp.blogspot.com/_5c-LZ6Hx69c/SK7rzRIoNJI/AAAAAAAAAQY/CJBbh4Ez3b8/s400/allatszalloda_k.jpg

tasha 2010.06.07. 13:25:31

Fehérlófia a 80-as evek kozepéböl, csodalatos illusztrációval

Friedmann Juci 2010.06.07. 13:26:52

@Frick László Emlékzenekar: réber lászló rajzaival tündérke. :) de legalább javítottad magad. amúgy igen.

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.06.07. 13:34:27

Igen... a könyv... jó is.
A lóposzt idézetét egy 60 éve íródott könyvből írtam ki...
Jó volt forgatni, megfogni.
Jó.

Friedmann Juci 2010.06.07. 13:38:15

@Csönd-Nesz-Rizs.®: főleg, ha már omlik a papír, mint az égett, megszáradt rétestészta, és büdös, mint a padlás.

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2010.06.07. 13:50:23

@kreatívszajha: most számoltam csak ki, nem volt nehéz. egyébként nem hiszem, hogy bántanának, összesen kettő felszólítást küldtek, hogy vigyem vissza, vagy ha nincs meg, akkor gépeljem le és köttessem be. de mindkettőt még közvetlen a kölcsönzést követő egy évben küldték. vagy három.@Frick László Emlékzenekar: igen, ha ők is eső idején felejtik a szabad ég alatt.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 13:58:21

@kreatívszajha: Vannak törékenypapírra nyomtatott könyvek, főleg a békekölcsönjegyzés idejéből. Szűz lapok s forgatnád, hamu, hamu, hamu és mamu

Friedmann Juci 2010.06.07. 14:01:07

@periplaneta plumbum: túl sokat várnak ezek a könyvtárosnők.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.07. 14:51:54

Nekem a Hahota c. kiskönyvek voltak a kedvenceim, abból is a James-vicc volt a legjobabb. Majdnem olyan jól mulattam rajta, mint Mikó István Bruhaha nevű televíziós műsorán.

tasha 2010.06.07. 14:59:59

@21méter: Mikó István? A magyar Denidevito? buzogányos szép napot

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.07. 15:01:47

@kreatívszajha:

Baszdki, igazad van az lemaradt. Azért az nyilván világos mindenkinek, hogy nem én írtam.

tasha 2010.06.07. 15:08:44

@Panther_V: azert ennyi konnyet nem erdemel ez a kis malor, hali

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.07. 15:17:55

@tasha:

Nem mellesleg az Ó, mesebeli afrika előadója, a Hagyjátok Robinsont címszereplője.

BÚÉK!

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 15:57:29

@21méter: Hahota.. azt folytatták nagyban Matula Magazin néven? Pap buziszemüvegben, azon kellett nevetni.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 15:58:32

@tasha: Várjál, a Magyar PómeKártni! Abban volt a Magyar Lennyon Mácsai Pál?

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.06.07. 16:31:48

@Frick László Emlékzenekar:

És a téntáról még nem is szóltunk, amit aztán piért, és ápisz (pláne várszegimegpirexpapír) hiányában boldog -boldogtalan írástudó főzött, időnként jócskán megmérgezve magát, és a nagyérdemű olvasót.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.07. 16:57:50

@21méter:
A Hahota magazin elévülhetetlen érdeme a képregényes formátumú Piff volt, meg az Asterix és Obelix. Ezen kívül gyerekkori olvasmányaim közé tartoztak a Kockás füzetek Conan a barbárral és a Pókemberrel.

Azt hiszem, a gellert viszont akkor kaptam, amikor felfedeztem apám Galaktika és Kozmosz gyűjteményét, ahonnan elsőként az Alapítványt sikerült kiemelnem.
A könyvolvasás rituáléjához pedig hozzá tartozik a kinyitott könyv megszaglása, hogy kellően átérezhessük az érettünk megölt fák és a frissen kent gépolaj illatát is.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 17:08:19

@LadyCarambole: És a Képes Újságban Mészáros András pulikutyás magyarpif-je?? Az karavánsajt vót?

Friedmann Juci 2010.06.07. 17:42:56

@Flat Eric / sta press: köszönöm. még nem olvastam elégszer.

eMBé · http://konyvespolc.blog.hu 2010.06.07. 18:31:05

Érdekes bejegyzés, érdekes gondolatmenet. :)

gebsi42 2010.06.07. 18:51:10

"a múlt század fordulójáig". Jelentem a múlt század a huszadik század volt. Gondolom a 19. századot akarta mondani a szerző.

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2010.06.07. 18:58:12

gondolom a szerző ujjpéter és a tóth a vé árpád kisunokája, mert nem tudom hogy került címlapra ez a fos.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.07. 21:05:52

@gebsi42:

Nem. Azt akartam mondani, amit mondtam.

szanalmas 2010.06.07. 21:54:47

Na, ezt kerestem:

izebigyoka.blogspot.com/2008/06/blog-post_21.html

Én sajnos nem tudok olvasni, de szeretem a könyveket, mert hozzájárulnak a jó hangulathoz!!
Nekem is van sok.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.08. 01:54:13

@szanalmas: Sajnos ebben a műfajban sem vagy úttörő, te kis pioneer. Ne felejtsd el fóliával letakarni a gerinceket, ki ne szíjja a csudálatos színeket a szobailevegő a polcsorokon,
bezzeg amerikában lehet kapni dekoratív üres gerinceket is, és így a láthatatlan szabad részeken, belül titokban lehet valamit tárolni, ruhákat, síléceket, csontvázakat, ereklyéket.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.08. 08:03:31

@Frick László Emlékzenekar:

Ez jó.

De a mostanim a legfaszább, Tamást meg én se szerettem míg józan életû voltam.

tasha 2010.06.08. 08:05:02

ti sosem alszatok`?
he?

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.08. 08:06:45

Frick alszik, általában hajnalig nincs itt délutántól. Abba belefér.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.08. 08:08:02

@Panther_V: Fasza ez az avatar, de mi lesz, ha a kommentembe valaki pl öt perc múlva beleolvas és hülyének néz?

És én Bereményit se szterettem, amíg meg nem írtam nagyapám regényét, utána jól elszégyelltem magam.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.08. 08:09:26

Ha biztosan tudnám, hogy nőiolvasók nem olvasnak ebbe a kommentembe bele, meg merném írni, mit tudnék csinálni egy ilyen ideális nővel, mint aki a képen azon gondolkodik, mitől jobb John Bart Az út vége c. regénye, mint Updike Nyúlcipője.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.08. 08:09:52

@Frick László Emlékzenekar:

Akkor nem lesz semmi. Vagy kimoderálod magad a francba. Hiába nem divat, de egyszerûen nagyszerû. Mert én vagyok a skála kópé.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.08. 08:10:30

Bár az illúzióromboló, a lábkörmein a setét padlizsánszín laG.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.08. 08:11:08

De biztos gombás a lábkörme szegénynek... megértem...

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.08. 08:11:10

@Frick László Emlékzenekar:

Az gy komoly filozófii probléma, de elôbbitôl 18 évesen kicsit megborultam míg utóbbit komolytalannak tartva, évekkel késôbb ol vastamel.

tasha 2010.06.08. 08:11:20

@Frick László Emlékzenekar: Inkabb Az Uton mellett tornek landzsat, Updike mar downdike.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.08. 08:11:47

Valamit állítsatok már a komentelhetőségi időn, mert azt hiszik, hogy 2 percet kell egyen gondolkodnom

tasha 2010.06.08. 08:29:33

@Panther_V: ezt mar egyszer betetted nekem

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.08. 08:32:27

@tasha:

Nem vagyok magammal mindig képben, de ezt tudom.

tasha 2010.06.08. 08:33:36

@Panther_V: csak akkor masok voltunk, aze:)

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.08. 22:47:17

@Frick László Emlékzenekar:

Ilyen irodalomtörténeti csemegékben te nagyobb gourmet vagy.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.08. 22:52:05

@LadyCarambole:

Igen? Nálam pont fordítva volt, először olvastam Marquezt és csak később fedeztem fel a Hahota kiskönyvek zsenialitását. Ma már csak a postaládámba dobott vagy utcán a kezembe nyomott szórólapokat olvasom. Szerintem ez az igazi művészet és a korszerű tudomány egyetlen forrása.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.09. 06:46:06

@Flat Eric / sta press: Ezt a téntafőzés még egyzser! Tökre egy Trócsányi Zoltán Hiánypótló Egylet is leszünk, pl Trócsányinak volt egy könyve a reterátokról és a budikról, de sajnos a téntafőzést nem írhatta meg. Van egy Trócsányi könyvem, magyar furcsaságok, kisalakú, jó papíron minden cikkelyéhez van metszet, minden! Könyvészeti remekmű és elfér apácazárdai diáklányszoknya [-> prepa]havikötötartó belső kis titok zsebében! Mert a budikönyv főleg nők (és apácák, lásd a szarkutató apácát Heinrich Böll-nél!!) körében volt népszerű.

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.06.09. 08:41:58

@Frick László Emlékzenekar:

Sajnos hiányos műveltségem, és érdeklődési köröm szűk horizontja miatt az említett alkotó munkásságára eddig nem fókuszáltam. De soraidból nyilvánvalóvá vált, a "mű" is bizonyítéka annak, hogy a nők az anyagcsere természetes folyamatán kívül, milyen más, akár élvhajhász célokkal használják az árnyékszéket.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.09. 10:11:40

@Flat Eric / sta press: És a WC-csészét (-> via H. Böll azt hiszem, a Katherina Blum ..)

Frick László Emlékzenekar 2010.06.09. 10:15:08

Nem-e lehetne-e az illusztráción látható gusztusos némberről egy még csak nem is csalog zsolt-i sekélységű, majdnem emmányuellesen nőierotikus félpornóbejegyzést? Ad notam" Sonkáját lapogatván Kundera lágy, szalonnásan, itt ott már cellulitoidosan ragyásra hízlalt esszéregényeinek súlyát véltem a..." satöbbi?
süti beállítások módosítása