Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Stephen Hawking

2014.07.20. 12:32 A Mester és Margaritából a Mester


hawking.gifVannak emberek, akik úgy vélik, testi-, lelki-, és szellemi fogyatékra való tekintet nélkül mindenkinek joga van nyilvánosan véleményt formálni az élet és a világmindenség keletkezésével kapcsolatban. Mások persze azt tarják, olyasvalaki ugyan mégse kérdőjelezze már meg Isten létét, aki a saját seggét sem tudja kitörölni. Jelenlegi ismereteink alapján elvben egyenrangú elméletekről van szó, hisz végérvényesen egyik igazsága mellett sem lehet pálcát törni. De Stephen Hawking karriertörténetének célzott bemutatásán keresztül odáig azért eljuthatunk, hogy legalább 80:20 arányban azok javára billen a mérleg, akik szerint a retardáltaknak talán illő volna nagyobb körültekintéssel megfogalmazni a mondandójukat, esetleg csöndben meghúzni magukat..

Stephen Hawkingot hallomásból mindenki ismeri. Ő az az ember, aki ha begurul egy zsúfolásig megtelt előadóterem katedrájára, néhány elfojtott kuncogást leszámítva - azt is csak a hatodik sortól hátrafelé - síri csend telepszik a hallgatóságra. Ami egyrészt tekintélyének köszönhető, másrészt pedig annak, hogy különben senki sem értené géphangú nyökögését. No igen, de honnan is eredezik az a bizonyos tekintély?!

Tudósról lévén szó, kézenfekvő megoldás lenne, hogy tehetsége, szakmai kiválósága emelte a legnagyobbak közé, azonban ennek köze sincs a valósághoz. Az életrajzából ugyanis kiderül, hogy roppant középszerű alak volt, 8 évesen tanult meg olvasni, és nem csupán az általános iskolában voltak tanulási problémái, de később az egyetemen is csak tengett-lengett. Jelzésértékű, hogy még doktori tanulmányai alatt is úgy váltogatta nézeteit a kozmológia legfontosabb kérdéseiben, mint más az alsógatyáját. Pályafutása kezdeti szakaszán elkerülték a zajos sikerek, a kitüntetések, a tv szereplések, mondhatni legfeljebb egy tanársegédi karrier nézett ki neki valami vidéki főiskolán, de akkor beütött a krach, súlyos betegséget diagnosztizáltak nála!

Vitathatatlan, az Amyotrophiás lateralsclerosis rettenetes kór - még a neve is szörnyen ijesztő, bár ha ALS-nek rövidítjük, akkor nem annyira -, de ahelyett, hogy méltósággal várta volna be végét, hősünk inkább megpróbálta a maga javára fordítani a tragédiát, és elindult a celebbé válás rögös útján. Persze nem lett egyből az a PlayStation 2-re kötött rolleres Berki Krisztián (a herevasalós, nem pedig a tiszteletre méltó tornász bajnok), aki ma, de egyre nagyobb sikerrel furakodott be a szakállas nőkön és kétfejű bárányborjakon csámcsogó, a lábatlan sprintereket és hegymászókat piedesztálra állító bulvár világába. Ahogy romlott az állapota, úgy szaporodtak szakmai kitüntetései és médiaszereplései egyaránt. Persze nincs új a nap alatt, 130 éve Joseph Merrick-kel volt menő bandázni, most épp Stephent futtatják, pár év múlva talán Szili Katalin fogyatéka is elfoglalhatja méltó helyét az európai kultúra fősodrában...

Az emberek már csak ilyenek (legyenek akár szőrös szívű, a tudomány talaján szilárdan álló elmék is), ösztönösen felkarolják a gyengéket, az elesetteket, szolidarizálnak velük, meg minden. Főleg ha elég egy lájkot nyomni a kampányukra a facebookon, vagy Daniel Day-Lewisnak Oscart-díjat adni A bal lábam főszerepéért, mert a pénztárcába már lényegesen kevesebben nyúlnak, legfeljebb egy csomag szájjal festett képeslap erejéig. És ez így is van rendjén, a pozitív diszkriminációnak megvan a maga helye. Ám a jelenség azon nyomban veszélyessé válik, amint a jogos kritika nem tud utat találni a politikai korrektség sövénykerítésén, és csak azért kell elfogadnunk, hogy teszem azt a fekete lyukak által elnyelt anyag egy párhuzamos univerzumba jut, mert aki mondta, attól az is nagy teljesítmény, hogy ápolói segítséggel megeszik egy szelet vajaskenyeret.

Úgy gondolom, hogy a mindenki számára elfogadható megoldást az jelentené, ha a Paralimpia mintájára megszerveznék a hikomatok tudományos életét is, ahol aztán lehetne osztogatni a különböző kitüntetéseket, annak kockázata nélkül, hogy az elhangzó istentelen felvetéseket túlontúl komolyan kéne vennünk. Mert mindannyian tudnánk, ez a teljesítmény bizony heteroszexuális fehér férfiak között a serdülő szintet sem üti meg.

Ami pedig Stephen Hawkingot illeti, itt lenne az ideje, hogy a Cambridge-i Egyetem gondnoka begörgesse végre valamelyik fészerbe, és lekapcsolja a villanyt...

 

(A posztot wmikinek ajánlom, akit remélem bátran nevezhetek igaz barátomnak és harcostársamnak a tudományfetisiszta, testnevelésből felmentett, legalizációpárti nyamvadékokkal szembeni szent háborúban.)

273 komment

Címkék: tudomány liberalizmus bölcsesség ostobaság zseniális poszt

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr836509421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.20. 12:46:27

Stephen Hawkingot amúgy tuti lenyomnám ujjszkanderben is, de ez nem tartozik szorosan a poszthoz.

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.20. 12:48:40

És külön felhívnám a figyelmet a második képre. A roki, a paki, a néger, a nő és az indián... Tisztára mint valami újragondolt Village People!

Donald kacat 2014.07.20. 20:52:36

Az égiek nagyon egyenlőtlenül oszták szét a testi és egyéb tulajdonságokat az emberek között! Itt van pl. egy zenekar, amit 4 testvér alapított, ami közül 3 bombanő. Hogy lehet ezt összehozni??

www.youtube.com/watch?v=1ov6USLXwGA

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.20. 21:25:12

@Donald kacat:

Azért sem fogok az elbaszott Kelly Family linkendre kattintani, te perverz!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.07.21. 10:23:16

Tetcene, ha lenne nyomik között külön tudományos megmérettetés, mi, Margiska! Ott talán lenne esélyed a futottak még kategorinában!

Sólyom Tomi 2014.07.21. 14:19:21

"Úgy gondolom, hogy a mindenki számára elfogadható megoldást az jelentené, ha a Paralimpia mintájára megszerveznék a hikomatok tudományos életét is"

Dehiszen ez már megvalósult, és Kigondoltam blognak hívják

(((:

szanalmas 2014.07.21. 14:36:53

@Sólyom Tomi:

Ez jó poén volt, hogy dögölnél meg!

Sólyom Tomi 2014.07.21. 14:38:50

@szanalmas: Szíven ütött, kicsi fiú? Akarsz beszélni róla?
(((:

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.21. 18:14:23

@Sólyom Tomi: @szanalmas:

Jellemző, hogy ti itt kedélyeskedtek, épp csak egymás faszát nem veszitek a szátokba, ahelyett, hogy egy olyan szomorú témát boncolgatnánk, mint a hikomatbűnözés, ami a rendszerváltás óta ezermilliárdokkal rövidítette meg a tisztességes, adófizető magyar emberek tömegét... De nem is csodálkozok, hisz nekünk Mohács kell!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.21. 18:16:12

@radairosseb:

Hát ép ez az, én a futottak még kategóriában lennék, bezzeg ezek a Stephen Hawking-félék még ott sem!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.21. 18:20:14

@Donald kacat:

Nézd, ha heteroszexuális fehér férfinek gondolnálak, akkor azt hinném, hogy valami tingli-tangli Corrs számot küldtél, de így második nekifutásra is a Jackson Five és a Backstreet Boys között vacillálok...

Sólyom Tomi 2014.07.21. 18:23:08

@A Mester és Margaritából a Mester: Szép dolog az önkritika, de senki nem kíváncsi rá, szóval ne inkább ne az interneten gyakorold!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.21. 18:37:55

@Sólyom Tomi:

Én meg azt mondom, ha mindenki csak tetovált néger granny pornót nézegetne a neten, mint te, akkor a világ egy nagyon szomorú hely lenne.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.07.21. 19:45:00

@Sólyom Tomi:

Jó meglátás, csak kevered a szereplőket. Az élet a paralimpia, és mi vagyunk a valódi krém!

Sólyom Tomi 2014.07.21. 20:17:24

@Kadarka Jánoska: Szóval te vagy itt a kidobófiú? (:

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.07.21. 20:46:13

@Sólyom Tomi:

Ja dehogy, én itt egyszerű elnök és vezérigazgató vagyok.

Sólyom Tomi 2014.07.21. 20:50:37

@Kadarka Jánoska: Ó, bocsánat! Persze marhák közé is kell egy vezérbika! (=:

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.21. 20:52:19

@Donald kacat:

Hahh, gondoltam, hogy a Backstreet Boys-sal ráhibázok, te burnyák! Bár tájékoztatásul közlöm, hogy ők nem voltak testvérek, csak olyanok, mintha...

Egyébként 1995 és 2003 között a Cypress Hill - Rednex szélsőértékeken belül nem történt olyan a zenei életben, amiről ne tudnék. Annál is inkább, mert az egyik doktori fokozatomat a 90-es évek életigenléséből szereztem! Mint Dr. Alban.

Donald kacat 2014.07.21. 21:39:28

@A Mester és Margaritából a Mester: sejthettem volna, hogy a színvonalasan kimunkált, szép és örömöt sugárzó emberek által előadott Corrs slágerekkel gyöngyöt vetek a disznók elé, akik csak a coca cola mámorban fetrengő, dekadens amerikai hülyéktől indulnak be, de az életigenlést összehozni a mások szájában turkálással, fogfúrással, köpőcsészével, és fogkorona beültetéssel egyenesen hajmeresztő.

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.21. 22:06:23

@Donald kacat:

Mit tudsz te a szépségről?! Megmondom őszintén, a szépség - az ismert előnyök mellett - rettenetesen nagy tehertétel is. Például először bennem is mindenki csak az alsógatyamodellt látja, így keményen meg kell küzdenem a sztereotípiákkal, ha azt akarom, hogy a nemzetközi kapcsolatokat szakértő agysebészként, a kvantummechanika úttörőjeként, valamint jeles filantrópként is tiszteljenek!

Amúgy Dr. Alban sem véletlenül ugrott be. Már napok óta Chivas Regalt kell szednem a bölcsességfogamra...

szanalmas 2014.07.21. 22:25:40

@Sólyom Tomi:

Ne szmájlizzál, vigyori, mert örökre betiltalak!

@A Mester és Margaritából a Mester:

Nem gondolod, hogy egy hikomatra pazarlom az energiám, egyrészt mindent elmond róla, hogy elméleti(!) fizikus (hahahahhahahahaha, ergó csak gügyögni tud bármiről is, de másrészt meg még ami a legeslegszörnyűbb szívás neki, hogy elméletben dug. Muhaha! Szóval tőlem lehet gazdagabb, mint levéltáros, vagy szörcsi, de a szekszuláris élete is olyan, mint emezeké, földön fekvőkbe meg nem rúgunk. Nagyot!

Sólyom Tomi 2014.07.21. 22:27:43

@szanalmas: Tilts csak, ha kifogytál az érvekből (((:

szanalmas 2014.07.21. 22:38:54

@Sólyom Tomi:

Te valami virtuális mazochista vagy, aki arra élvez, hogy kitiltják, hát lófaszt tiltalak ki akkor! Szenvedj!

Sólyom Tomi 2014.07.21. 22:44:39

@szanalmas: Hiába is próbálkozol, boldog és kiegyensúlyozott ember vagyok, aki nem az interneten éli ki magát (((:

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.21. 22:49:21

@szanalmas:

Most komoly, hogy épp te állítasz valakit pellengérre, csak mert elméletben dug?! Ha jól tudom, a te házasságod volt az, amit akadémián oktattak, mint a világ leggázabb párkapcsolata, ahol a nő kriptoleszbikus, a "férfi" pedig egy középhosszú hajú IT-s lúzer...

szanalmas 2014.07.21. 23:20:24

@Sólyom Tomi:

Gondolom, Bódi Magdira rejszolsz kétnaponta, te traktor lendkerék, és giroszkópba vered ki! Lájkold magad a fészbúkon!

szanalmas 2014.07.21. 23:21:43

@A Mester és Margaritából a Mester:

Na de azóta kurva hosszú a hajam, le vagy maradva!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.21. 23:48:37

@szanalmas:

Ezek szerint emeled a tétet... Most már tényleg csak az a csávó szerencsétlenebb nálad, aki kidobta a nyertes lottószelvényét!

www.borsonline.hu/20140414_o_a_vilag_legszerencsetlenebb_embere

Sólyom Tomi 2014.07.21. 23:51:18

@szanalmas: Magamat lájkolni? Azt hogy a csöcsbe kell már? Taníts, Mester! (((:

szanalmas 2014.07.21. 23:59:51

@A Mester és Margaritából a Mester:

Nézd, a te Fedák Sárid mindent visz, hisz borsonline-t olvasol! Ki vagy tiltva!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.22. 00:02:34

@szanalmas:

Reméltem, hogy ezzel tromfolsz majd, de a helyzet az, hogy csupán beírtam a gógelbe, hogy "a világ legszerencsétlenebb embere" és ezt a cikket dobta ki.

Jelzem, beperelhetnéd a keresőt alaptalan hiteljavításért, mert nem szerepelsz az első öt találat között...

szanalmas 2014.07.22. 00:08:06

@A Mester és Margaritából a Mester:

Bazmeg, te olyan vagy, mint egy állatkölyök, képtelenség haragudni rád! :D

szanalmas 2014.07.22. 00:10:51

@Sólyom Tomi:

Csalódtam benned, mégis ki vagy tiltva! Most!

Donald kacat 2014.07.22. 00:17:14

@A Mester és Margaritából a Mester: mi tagadás, lehet, hogy tényleg jó lennél modellnek, ahogy pl. Keith Richards képeit is mutogatják a brit iskolákban a drogok használatából eredő károk demonstrálására, úgy a te alsónacis képeiddel is lehetne illusztrálni a szükségszerű testi-lelki leépülést, amelyet az ó amerikai popkultúra élvezete okoz!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.22. 00:21:41

@szanalmas:

Ahogy az ősi mondás tartja, ne kezd el nyalogatni a dákeszt, csak ha fel vagy készülve, hogy a végén cigányútra megy a cuccos!

szanalmas 2014.07.22. 00:23:08

@Donald kacat:

Dragon valójában Stephen Hawking maga, puncit utoljára a szülőszobában látott a születésekor, de nem szoktuk ezzel cikizni, mert toneránsok vagyunk. Eleget szivatjuk azzal, hogy az orrával gépel.

szanalmas 2014.07.22. 00:27:48

@A Mester és Margaritából a Mester:

Hiába hízelegsz, @Sólyom Tomi: is megmondta, hogy ki Az igazi Mester!!!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.22. 00:28:18

@Donald kacat:

Élvezete, hahh?! Én a popkultúrával is szigorúan tudományos alapon foglalkozom.

Például szerény személyem dolgozta ki azt az úttörő elméletet is, miszerint a nyugati világ vulgárfukuyamai pozitivizmusának nem is a WTC elleni merénylet, hanem a Backstreet Boys - Show me the meaning of being lonely c. száma vetett véget! De legalábbis az jelentette a vég kezdetét.

Erre varrj gombot, öcsisajt...

szanalmas 2014.07.22. 00:30:16

@Sólyom Tomi: Az tök hülyén néz ki, hogy kezdédé!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.22. 00:30:49

@Sólyom Tomi:

Flakon, ennyi szesz után már annak is örülök, hogy viszonylag kevés bekszépsszel lehozok egy kommentet. De azért a kurva anyád!

szanalmas 2014.07.22. 00:32:31

@A Mester és Margaritából a Mester:

Nem lehet nem észrevenni, hogy minden második kommentedben fiúzenekarokat reklámozol, te búza!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.22. 00:38:00

@szanalmas:

Héllóka, Dagobert bácsi volt az, aki BSB klippeket kezdett el linkelni... Én csak kihoztam a legtöbbet a gyalázatból!

Sólyom Tomi 2014.07.22. 01:19:49

@szanalmas: (((: Hülyén nézel ki te is, fiam, de azért még ne add fel!!!!4

@A Mester és Margaritából a Mester: Anyámat ne szidd, sose tudhatod, kiről beszélsz, ha érted, hogy mondom (((:

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.22. 18:45:39

@Sólyom Tomi:

Értem, hogyne érteném! És annyi biztos, hogy soha többet nem fogok adakozni az S.O.S. Gyermekfalunak, ha hozzád hasonló hulladékot ont magából...

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.22. 18:46:46

@szanalmas:

Írhatnék, akár a félig érett paradicsom vegetatív funkcióiról is. De alig hiszem, hogy ez kellően érdekes téma lenne...

Sólyom Tomi 2014.07.22. 19:38:43

@A Mester és Margaritából a Mester: Értem én, hogy utálod magad, de miből gondolod, hogy hasonlítok hozzád? (((:

annamari4063 2014.07.22. 20:36:20

@A Mester és Margaritából a Mester: Megbocsáss, de eddig is írtál már olyan témákról, ami méltán nem tartott igényt a művelt közönség érdeklődésére. Pl. előszeretettel írsz saját testrészeid méreteiről, ami lássuk be, egy fokkal sem érdekfeszítőbb információhalmaz, mint a félig érett paradicsom létért való küzdelmének problematikája.

A poszthoz: Remélem, csak tudatos írói túlzásnak, átvitt értelemben használt képi megjelenítésnek tekinthető, hogy szegény Stephen Hawkingot egy fészerbe akarod száműzni, lekapcsolt villannyal. Gondolj a környezetszennyezésre, a járványügyi előírásokra, a zöldek demonstrációjára!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.22. 21:27:21

@annamari4063:

Ha tudnád, hogy a blog fénykorában - amikor még az internet nem csak béna macskás képekből állt, és mi is stabilan címlaposan voltunk - hány és hány vadabb napokat látott bokatetkós üzletasszony, Hermann Hesse-rajongó klasszika-filológia szakos bölcsészlány, unatkozó budai fiatalanyuka küldött nekem csücsörítős szelfiket, annak reményében, hogy közelebbi ismeretségbe kerülhetnek ama becses testrészemmel!

Szóval nem értünk egyet, igenis érdekes, hovatovább kevés nemzeti kincsünk egyike.

A poszthoz: Nem tudom, hogy a zöldeknek van e hivatalos álláspontja a kozmosszal kapcsolatban, de Hawking azzal biztos bevágódott náluk, hogy bioetanollal hajtja meg a csicskahintaját!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.22. 21:30:33

@Sólyom Tomi:

Kevés dologban vagyok biztosabb, mint abban, hogy nem hasonlítasz rám. Már csak azért sem, mert se szép, se okos nem vagy!

Sólyom Tomi 2014.07.22. 21:33:14

@A Mester és Margaritából a Mester: Örülök, hogy nem tetszem, hiszen ez azt mutatja, hogy nem vagy buznyák (((:

Még egy dolgot hozzávennék, hogy a faszom nagyobb a tiédnél, méghozzá szignifikánsan!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.22. 21:52:34

@Sólyom Tomi:

Legfeljebb akkor, ha félkilós karfiol nőtt rá a HPV-től, esetleg néger vagy. Az biztos, hogy én egyikkel se büszkélkednék a helyedben!

annamari4063 2014.07.22. 23:09:25

@A Mester és Margaritából a Mester: Értem. Tehát e méltatlan, lélekölő üldöztetés miatt alakult ki benned az a reflex, ha egy nőnemű kommentelő jelenik meg a blogon, rögtön azt feltételezed, molesztálni akar téged. Sajnálom, hogy nőtársaim nem tartották tiszteletben férfiúi szemérmedet, s az intellektusod tisztaságát holmi bűnös légyottokkal akarták beszennyezni.

Szerintem tartsd múzeumban a nemzet e páratlan kincsét!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.23. 16:33:57

@Sólyom Tomi:

Engem elképesztő nehéz kihozni a sodromból... talán ha összetett mondatokkal próbálkoznál!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.23. 16:42:54

@annamari4063:

A helyzet az, ha a tapasztalat és a pszichológia tudománya – bár a nőkről lévén szó talán célszerűbb az etológiára hivatkozni – egy irányba mutat, akkor bizony ott nincs helye kétkedésnek.

Alább vázolnám, hogy miféle gondolati evolúció játszódik le azon nők fejében, akik egynél több kigondoltam posztot olvastak végig (pláne kommenteltek!) az idők folyamán:

- ez meg mi a szar?
- én egy értelmes, tanult, komoly nő vagyok… hogy jönnek ahhoz, hogy…!
- hát ezek nagyon hülyék, de…
- be kell valljam, szórakoztat…
- most komolyan, kik ezek?
- főleg drag... A Mester és Margaritából a Mester, elképesztő ez a laza stílus, a kikezdhetetlen érvelés, a reneszánsz műveltség…
- talán még a fasza is nagy, ahogy azt állítja… na, kislány, szedd már össze magad! /elpirul/
- de tényleg, tuti, hogy hatalmas, úúúgy bekapnám
- hamm-nyam-nyam

Szóval, ha azt állítod, hogy nem buknál rám, akkor vagy hazudsz, vagy egy kicsit lassabban forognak kerekeid a megszokottnál. De nem gáz, kivárjuk!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.07.23. 17:57:08

@A Mester és Margaritából a Mester: A renenszászon lassan fél évezrede túl vagyunk már, hahó!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.23. 19:42:41

@radairosseb:

A reneszánszon majd akkor leszünk túl, ha születik nagyobb festő, mint Tiziano, nagyobb gondolkodó, mint Machiavelli és lesz erősebb hadseregünk, mint Hunyadi Mátyás idejében volt. Meg úgy egyébkéntis akkor, ha én azt mondom!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.23. 19:44:27

@Sólyom Tomi:

Például, ha mesélnél anyád szifiliszéről. Az eléggé érzékenyen érintene...

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.07.23. 21:10:29

@A Mester és Margaritából a Mester: Anyám is festett úgy körmöt, mint akármelyik Lucecáó a tévében! Maciavellinél nagyobb gondolkodónak itt vagyok én, a Nátó meg úgy odatenné Mátyás hadseregét, mint egyszer. Szóval igyekezhetnél jobban, paraszt!

annamari4063 2014.07.23. 21:27:30

@A Mester és Margaritából a Mester: Az általad prezentált érvrendszerben néminemű sántikálás figyelhető meg. Az adatlapod szerint 2014. 06. 11-én regisztráltál, és eddig 2, azaz kettő darab posztot írtál. Ez a teljesítmény azért nem emelt a kortárs magyar próza piedesztáljára, s nem indokolja a vágytól pihegő hölgykoszorú jelenlétét.
Több utalás sejteni engedte, hogy esetleg te vagy a Dragon nevű blogposztíró aktivista másik nickje. Ez az eshetőség viszont arra a szomorú tényre mutat rá, hogy szégyelled eddigi tevékenységedet, s meg akarsz szabadulni eddigi írásaid következményének nyomasztó súlya alól.
Szerintem a nők általad bemutatott "gondolati evolúciója" leginkább a te vágyálmaidban létezik.

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.24. 08:28:32

@annamari4063:

Na, mintha nem lenne ezer példa a művészi szabadság ilyetén kiteljesedésére! Így vált Cassius Clayből Muhammad Ali, Paff Daddyből P. Diddy vagy épp Szürke Gandalfből Fehér Gandalf!

Ami pedig a kortárs magyar prózát illeti... Volt egy időszak, amikor megengedtem a mai magyar irodalmi kánon egyik legtehetségesebb (és legtermékenyebb) tagjának, hogy posztoljon a blogomon. Képzelheted, másról sem tudott értekezni, csak arról, hogy milyen íze/illata/állaga van a Karcag-délicigányvárosból szalajtott 16 éves cigánylányok nunicsuszijának. Egy szó, mint száz, szerintem messze túlbecsülöd ezt a bagázst, ugyanis én egy mezei bevásárlócetlivel is kenterbe verem az összes buznyákot!

Ha arra célzol, hogy a nők képtelenek a gondolati evolúcióra - és mind olyan primitív egységgyök, mint a barátnőd a kövérblogon -, akkor azt kénytelen vagyok kikérni minden olyan (relatíve) értelmes nő nevében, akik igenis rá akarnak bukni a dákeszemre!

szanalmas 2014.07.24. 11:41:50

@annamari4063:

Nem ő szégyelli, hanem mi!!!!!

annamari4063 2014.07.24. 19:15:27

@A Mester és Margaritából a Mester: Ahhoz, hogy valaki a művészi szabadságával éljen, előbb művésszé kellene, hogy váljon. Nem elég, hogy a tanár néni hajdanán ötöst adott a fogalmazására. Amúgy egyszerű névváltoztatásról beszélhetünk, amire más-más okok vezethetnek. A te esetedben Szanalmas nevű barátod indokolta meg a névcsere szükségességét, már ha az ő kommentje valóságmaggal bír.

Csak és csupán hipotézisként fogadjuk el azt az állítást, hogy a posztjaid hatására áhítozó leánycsoportok ajánlották fel neked ajkaikat. Kérdem én, hol vannak ezek a rajongó hölgyikék most? Netalán csalódtak a látványban? Hiszen mostanában itt főleg marcona és kevésbé marcona férfiemberek folytatnak vitákat pl. a hímtagjuk méretét illetően.

A kövérblogra pedig pont a Kigondoltam linkjén keresztül jutottam, tehát a hölgyemény inkább a te barátnőd, mint az enyém! Nem én töltöttem azzal egy egész hétvégét, hogy eszmét cserélhessek vele! (Igaz, ami igaz, emlékezetesen szórakoztató volt műsor!)

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.24. 21:34:00

@annamari4063:

A felvetés, hogy szánalmas a barátom lenne, egyszerűen felháborító! Ha férfi lennél, most képen törölnélek egy kesztyűvel, holnap hajnalban pedig vérbefagynál a párbajtéren.

Tovább viszont nem érdemes tagadni, a szövegértés nem tartozik erősségeid közé, sőt, én már azt is kezdem megkérdőjelezni, hogy az angolwc használata gond nélkül menne... Ugyanis én sehol nem írtam olyat, hogy ezek a faszra ácsingózó cemendék sikerrel járták volna! Ellenkezőleg, nagyjából a második neked címzett hozzászólásomban deklaráltam volt, hogy kövér, csúnya, öreg nők (tehát a magadfajták) hiába is ábrándoznak rólam, kötögessenek inkább, vagy adagolják túl a valeriánat...

De szerencséd van, ugyanis - a végszóra érkezett - @ripők: nem veti meg az öregecskedő, lelakott lepattanót. Ha sterilizáltatjátok magatokat - biztos, ami biztos alapon -, ám legyen, áldásom rátok!

annamari4063 2014.07.25. 23:06:08

@A Mester és Margaritából a Mester: Érdekes, hogy a szövegértő képesség alacsony színvonalát éppen te hozod szóba. Mint már többször leírtam, nem törekszem a veled való személyes ismeretségre, de hát ezt mindketten tudjuk. Ennél szellemesebb riposztot várna az ember egy laza stílusára oly büszke fiatalembertől. (Már ha nem egy idősödő trottyos varjú vagy.)

Azon a fordulaton is túl voltunk már néhányszor, hogy a külsőmre, koromra célzol, holott személyes találkozás hiányában maximum elképzeléseid lehetnek erről. Érdemesebb lenne a fantáziádat ennél kreatívabb célokra használni,például egy társközvetítő irodát nyithatnál, hiszen nagyon szíveden viseled a környezetedben élők párkapcsolati boldogságát. Így szervezett formában gondoskodhatnál Ripők barátod randevúiról is. (Jó, tudom, nem a barátod.)

A rajongó hölgyek rajongását pedig többnyire csak fokozza (fokozná), ha a imádott férfiú ellenáll(na).

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.07.26. 00:30:07

@annamari4063: Bazmeg anélkül, hogy bármivel igyekeztelek volna elbájolni, hát feszt reám hivatkozol. Nem kárhoztatlak, meginogtál. Azonban most, kapcsolatunk elején igyekszem leszögezni: ebből te nem eszel.

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.26. 05:02:20

@annamari4063:

Valóban, csupán elképzeléseim lehetnek, azonban a kellő rutinnal - jópár kigondoltamos culához volt szerencsém az évek alatt, és közülük még legkevésbé gáznak is legényszakálla volt! - és intuícióval felvértezve ez az elképzelés gyakorta még pontosabban is írja le a valóságot, mint mint maga a valóság!

Te például nem vagy még végzetesen öreg, a közvélekedés kövérnek sem tartana - én mondjuk igen, mert a vastag combok és hasi tájékon lévő +3 kiló miatt legfeljebb ellenszélben tudnálak megkülönböztetni egy vágósúlyban lévő kocától, szag alapján -, de a fejed, na az valami botrány! Még Dr. Moreaunak is rémálmai lennének attól a mongúz-faszorrú majom hibrid ábrázattól, amivel sakkban tartod a környezeted! És még kopaszodsz is.

(Ne rémülj meg, nem nyomoztattalak le, egyszerűen csak ennyire jó vagyok!)

annamari4063 2014.07.26. 19:34:45

@ripők: Ne aggódj, a mi kapcsolatunknak nincs se eleje, se közepe, se vége. Csak a Mester bőrébe bújt Woland provokációjának engedtem, mikor egyszer-kétszer a személyeskedés bűnébe estem, amit természetesen szánok-bánok.

annamari4063 2014.07.26. 20:17:03

@A Mester és Margaritából a Mester: Nem igazán értem, miért áldozol időt, agykapacitást az én külcsínem elképzeléséhez. Ráadásul az intuíciódnak semmi köze a valósághoz, ami talán a nőkhöz fűződő tapasztalatok hiányának tudható be. Nem vagyok a promiszkuitás híve, de egy kis gyakorlatszerzés azért nem ártana neked a szebbik nemmel kapcsolatban.
Azért provokálsz, hogy védekezzek. Ha ezt nem tudnám, leírnám, hogy soha egy dkg súlyfeleslegem nem volt, s kevesen bírnak ilyen homokóra-alakkal, mint én. (És megesküdnék Ripők következő étekalkotására, hogy ez így van.) De természetesen nem engedek a provokációnak! Szerintem ne a virtuális térből "ismert" hölgyek külsejével foglalkozz. Ha összeszeded a bátorságodat, talán sikerül megismerkedned egy lánnyal, akinek némi udvarlás után akár a kezét is megfoghatod.

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.27. 10:31:03

@annamari4063:

A Nap felkel, a fű zöld, a nők "nem igazán értenek" dolgokat. A megoldást valahol a stílusgyakorlat, és a saját humorom szenvedélyes szeretete vonalon keresgéld...

Amúgy ez a lányokkal való ismerkedés dolog mindig is érdekelt, csak az asszonypajtás valami okból kifolyólag eleddig mindig mereven elzárkózott hasonló felvetéseimtől. Szerintem le kéne ülnötök csacsogni egy kicsit, hátha meg tudnád győzni, hogy márpedig nekem erre feltétlen szükségem van, hogy jobb emberré váljak!

annamari4063 2014.07.27. 15:55:40

@A Mester és Margaritából a Mester: Én is azért nézek be ide, hogy "kimozogjak" az agymenéseitek elől. Az asszonypajtásnak pedig mindig igaza van.

fogyasztói magastartás 2014.07.28. 15:09:49

észveszejtően grandiózus poszt, csak gratulálni tudok

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.28. 20:52:13

@annamari4063:

És úgy érzed, hogy ebbéli szándékodban rendszerint sikerrel jársz?

(Csupán azért merem leírni az egyébként joggal tiltott kérdőjelet, mert ebben az esetben legkevésbé kérdésről, inkább egy foghegyről odavetett cinikus kijelentésről van szó.)

A Mester és Margaritából a Mester 2014.07.28. 21:59:32

@fogyasztói magastartás:

Ja, minek tagadni, nagyon oda lett téve!

Viszont a következő posztom óhatatlanul is Jennifer Lopez TOP5 menstruációs görcséről fog szólni, már ha azt akarom, hogy kirakják a címlapra...

annamari4063 2014.07.29. 10:07:12

@A Mester és Margaritából a Mester: Inkább sikerrel járok ez irányú törekvésemben, mint te a humorosnak szánt írások kiagyalásában. Ha valaki szenvedélyesen szereti a saját poénjait, legalább időnként összehozhatna egyet-egyet.

A kérdőjelet pedig nem megmagyarázni, hanem elkerülni kell. Szövegalkotási készség, stílusérzék...

A Mester és Margaritából a Mester 2014.08.07. 20:58:42

Hohóóó! Alig pár hete írtam meg az igazságot, a nyomilobbi máris reagált!

index.hu/kultur/cinematrix/2014/08/07/ha_olyan_lesz_stephen_hawking-film_mint_az_elozetese_akkor_az_idei_ev_egyik_meglepetese_lehet/

Nagyon erőlködnek a fiúk, de végül úgyis én nyerek!

@annamari4063:

Kurva.

annamari4063 2014.08.11. 19:22:14

@A Mester és Margaritából a Mester: Ha alsó tagozatban egy gyerek így sértegeti az osztálytársát, a tanító néni megkérdezi: Tudod egyáltalán, mit jelen ez a szó?

A Mester és Margaritából a Mester 2014.08.13. 11:42:53

@annamari4063:

Valamit nagyon félreértettél, ugyanis ezt nem sértésnek szántam, épp ellenkezőleg. A kigondoltam blog közössége ugyanis nagyra becsüli a prostituáltakat, mint a női jellem, és értelem esszenciájának legtisztább, legőszintébb megnyilatkozását. Te faszcibáló riherongy. (Látod, teljesen az ujjaid köré csavartál!)

annamari4063 2014.08.14. 07:33:17

@A Mester és Margaritából a Mester: Persze, és ezt végső "érvként" mindig fel lehet hozni, ha nem vagy képes szellemesebb, stílusosabb visszavágására. Asszonypajtás bizonyára örömmel fogadja, mikor lehető legnagyobb megbecsülésed jeleként szintén ilyen szavakkal illeted, ha nálatok ilyen szubkultúra uralkodik. Nyilván őt tartod a legnagyobb ribancnak, bár én így ismeretlenül sem illetném ilyen kifejezésekkel. Súlytalanok ugyan az ilyen "dicséretek", használatuk azonban a jelenthet bizonyos szellemi szegénységet, mint ezt a te példádon keresztül is megtapasztalhatjuk.

De hűen a Kigondoltam szokásaihoz, én is szeretnélek megdicsérni. Te vagy itt blogon a legtöbbet használt prostituált!

(A poszt egész jó, szerintem nem te írtad.)

A Mester és Margaritából a Mester 2014.08.18. 23:50:58

@annamari4063:

Képes lennék stílusosabb visszavágásra, de egyrészt ahhoz személyesen kéne találkoznunk, másrészt pedig a 8 napon túl gyógyuló sérülés okozását - aka súlyos testi sértés - a BTK három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetni rendeli.

Egyébként pedig képtelen felvetés, hogy én dicsérném az asszonyt. Amúgy is rengetegen teszik meg helyettem, még csak az kéne, hogy elbízza magát! Egyébként is, mi lehet annál nagyobb elismerés, mint az, hogy napi rendszerességgel bekaphatja a - hatalmas - farkam?! Ezt el kell ismerd, csupán saját példádból - akinek ugye erre esélye sincs, bárhogy próbálkozzék is! - kifolyólag...

Harmadrészt pedig, rettentő átlátszó, hogy a posztomat ajnározod (lásd második bekezdés utolsó mondata)! De lásd kivel van dolog, cserébe elárulok egy kulisszatitkot! Egyszer megpróbáltam írni egy szar posztot, de sajnos minden szándékom ellenére is kurvajó llett, helyből megreformálta a posztmodern prózát, és jövőre jó eséllyel irodalmi Nobelre is jelölnek érte... De a többinél valamicskét gyengébb lett, az igaz.

fogyasztói magastartás 2014.09.09. 14:20:57

Borzalmas már amit ez a szerencsétlen megengedhet magának! Inkább rajzolgatna szájjal!

index.hu/tudomany/2014/09/09/hawking_a_higgs-bozon_veget_vethet_a_vilagnak/

A Mester és Margaritából a Mester 2014.09.09. 17:45:34

@fogyasztói magastartás:

Ilyenek ezek a médiacelebek, mindent megtesznek az újabb 15 perc hírnévért... Mondjuk ennél a kapitális baromságnál még az is jobb lett volna, ha műcsöcsöket csináltat magának, mint Kelemen Annácska!

fogyasztói magastartás 2014.09.09. 18:26:22

@A Mester és Margaritából a Mester: te rohadt perverz állat, te! Elképzeltem Hawkingot műmellel és rúzzsal! Nyeeeeheheeee!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.09.09. 19:23:50

@fogyasztói magastartás:

Látod, ez a különbség köztünk! Én csak leírtam, mert kellően abszurdnak tűnt, míg te el is képzelted. Persze ha valaki akkora szakértője a gusztustalan kancsöcsöknek, mint te, attól nem is várhatunk mást!

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.09.12. 23:07:07

Pusztul a világ, Hawking kollégám ma megmondta.

Szent-Királyi István 2014.09.15. 12:34:21

Mostanában elég komolyan foglalkozom Stephen Hawking dolgainak kritikájával.. EZ az írás nem tartozik ebbe a kategóriába.. mert egyetlen tételét sem próbálta tudományos alapossággal cáfolni.. (amihez azokat előbb alaposan át kéne nézni, megérteni, és úgy kiszedni az esetleg fellelt gyenge vagy vitatható pontjait..) Nem ezt teszi, hanem a betegségén élcelődik.. Mondd már, kedves blogoló, mit tennél, ha valamelyik családtagod szenvedne valami ilyesmiben?? akkor talán rádöbbennél, hogy egy végzetes és súlyos betegség akár teljesen is lekötheti valaki életét.. és esetleg nem valami tudományos elméletekkel foglalkozna.. Hawking zseniális matematikus.. Tudományos teljesítménye mindenképpen számottevő.. Bizonyos megállapításait vitatom és bizonyítani is tudom, hogy miben tévedett, DE ez nem ok arra, hogy a betegsége élcelődés céltáblája legyen.. EZ nem tudományos, hanem embertelen.. Bizonyára nem méltatlan hozzád, ha megtetted.. én szégyellném..
Esetleg valamelyik elméleti tételéről bizonyíthatnád annak helytelenségét.. tarthatatlanságát.. Miért nem ezt teszed?? (nem azokra gondoltam amelyekről ő maga mondta ki, hogy ma már nem azt vallja.. mert a tudomány valami ilyesmi.. bevallani, ha új elképzeléseink vannak..)

fogyasztói magastartás 2014.09.15. 21:18:24

@Szent-Királyi István: bármelyik, ismétlem BÁRMELYIK tételét megcáfolom!

szanalmas 2014.09.15. 21:45:53

@fogyasztói magastartás:

Brit tudós bazmeg, hahaha, ráadásul elméletileg elméleti fizikus!!!! A cáfolatod cáfolatát is megcáfolom 2 perc alatt!
Mondjuk tény, hogy tőle elméletibb fizikus nincs, megint csak hahaha. Hülye angolok, angol hülyék! És ezek vitatkoznak az elméleteiken, megtalálják a bozontot, de úgy, hogy azt mondják, találtak valamit, de az csak az lehet! Tiszta röhej!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.09.16. 13:12:43

@szanalmas: :(
ez a tudomány...
folyamatos hazugságok sorozata
ezért lehet egy fogyi is sikeres, azon a területen

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.09.16. 13:15:33

@Szent-Királyi István: te...
hogyan lehet "megérteni" olyan dolgokat, aminek az alapjaival sincsenek tisztában? aminek zöme hazugság, kis része pedig feltételezéseken alapuló feltételezés...

hacsaknem nagyon erős hittel, ahogy a többi vallásban... :x

fogyasztói magastartás 2014.09.16. 17:45:45

@szanalmas: én meg a cáfolatod cáfolatát 10 másodperc alatt leszállítom!

szanalmas 2014.09.16. 19:33:42

@fogyasztói magastartás:

Azért látszik, hogy milyen kurva okosak vagyunk mi, a közelünkbe se ér senki!

@wmiki:

Pontosan! Hogy dögölnének meg. Régen a tudomány is jobb volt!

Szent-Királyi István 2014.09.16. 19:49:33

@wmiki: A tudományban is van hazugság..de az nem az elméleti tudományokban, hanem a kisérletesekben.. ahol meghamisítják az eredményeket..Az elméleti tudományokban tévedések vannak.. pl ahol megalapozatlanul azaz hibás/téves alapból kiindulva vagy nem megfelelő módszer alkalmazva jutnak valamilyen felismeréshez..

egy későbbi megjegyzéshez: most akkor kurvák vagy okosak?? vagy együtt mindkettő?? (tudományosan bizonyítható hogy a vagy-vagy megoldásoknál sokkal kedvezőbbek az is-is esetek..)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.09.16. 20:29:28

@Szent-Királyi István: jaj persze tévedések, jah...
milyen finom hazudtok a hazugságokról...
tehát amikor olyat állítatok, ami nem igaz, az nem hazugság, az csak tévedés, mi???

Gyurcsány Ferenc se hazudott soha, csak folyamatosan tévedett, ugye?... ahogy a tudomány nevű szekta is...

A Mester és Margaritából a Mester 2014.09.16. 21:15:23

@Szent-Királyi István:

Most komolyan azzal büszkélkedsz, hogy leállsz vitatkozni egy fogyatékossal?! Ja, ha az igazi tudósok közt nem menne a dolog... Nekem Hawking betegségével semmi gondom nem lenne, ha mondjuk elvonulna a Spitzbergákra méltósággal meghalni, és nem bazári majmot csinálna magából.

De lásd kivel van dolgod, délelőtt cáfoltam a legújabb "Hawking-hipotézist". Fogtam ezt a Higgs bozontot, hozzáadtam 100 milliárd gigaelektronvoltot, és mi történt?! Hát - nem árulok el nagy titkot - nem lett vége a világnak, ahogy a nyomi jósolta, épp ellenkezőleg, az anyag olyan stabilan mozgott továbbra is, mint Overdose farka anyád valagában!

szanalmas 2014.09.16. 22:24:30

@wmiki:

Nem értem, mit hadoválsz itt, drága testvérem, Gyurcsány Ferenc nem hazudhatott, hát ő nem tudomány!
Gyanús vagy nekem, most nem vagy logikus, remélem, nem törték fel a nickedet!

fogyasztói magastartás 2014.09.17. 15:15:37

@A Mester és Margaritából a Mester: na ja. Pontosan 100 milliárd gigaelektrovolt! Se több, sem kevesebb. Mert ő kérem kiszámolta. Bazdmeg, ezekért a faszságokért még díjakat is kap meg pénzeket!!!

Erről jut eszembe, találtam egy parádés absztrakciót az ürgéről!

i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/12/07/article-2071146-0F161DD200000578-987_634x583.jpg

szanalmas 2014.09.18. 14:34:12

@fogyasztói magastartás:

Wmiki már használja is. Nem éltél hiába!

szanalmas 2014.09.30. 22:26:08

Nah, olvasgatok bazmeg, ez a fasz meg engem plagizál, a kurvaannyátmár!

index.hu/tudomany/2014/09/30/hawking_van_istennel_jobb_magyarazat/

"Hawking közismerten nem a vallás legnagyobb híve: egy korábbi beszédében azzal viccelődött, hogy vajon mit csinált ez a nagy hatalmú Isten azelőtt, hogy megteremtette volna a világot, három éve pedig a mennyországot nevezte olyan tündérmesének, amivel a sötéttől félő emberek nyugtatják magukat."

Hát bazmeg, én több mint 2 évvel előtte kérdeztem meg ezt, faszomba már, ezek belőlem élnek!!!

kigondoltam.blog.hu/2011/02/18/isten_elott

A Mester és Margaritából a Mester 2014.10.02. 16:31:36

Most komolyan azzal próbálsz villogni, hogy te még Hawkingnál is nyomorultabb fasz vagy?! Gondolom az öt majom elfuserált ivadéka által seggbekúrt halmókus őseidre is büszke vagy, barom!

szanalmas 2014.10.02. 19:09:40

@A Mester és Margaritából a Mester:

Értesz is te a tudományhoz, köcsög bölcsész!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.10.03. 19:21:50

@szanalmas: ez igen, 2 évvel okosabb vagy, mint egy fogyatékos, gratulálok :x

szanalmas 2014.10.04. 13:06:48

@wmiki: Naugye! Mert például a hozzá és hozzád hasonlók csak az okos emberek farvizén evickélve verik át a még tőletek is butább embereket, és élősködnek rajtuk. Szerencsére mi okosak megmutatjuk a tiféle 70-es IQ-jú buták hazugságait!!! De hamarosan falhoz állít titeket az igazi tudomány, kaptok jó kis ebola koktélt!

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.10.18. 23:04:14

@szanalmas:

Egy pillanat, ha itt okos emberekről van szó, akkor engedtessék már meg nekem, hogy én beszéljek.

szanalmas 2014.10.19. 19:03:35

@Kadarka Jánoska:

Lófaszt kapsz, nem engedélyt!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.10.22. 20:32:36

A pionír elméleti fizikus és a skizofrén között a legrövidebb távolság egy fél bozonnyi.

scavengario 2014.11.20. 08:55:08

Köszönjünk meg a tudománynak az Internetet, így mindenki oszthatja a saját hülyeségeit.

szanalmas 2014.11.20. 14:53:17

@scavengario:

Nem az internet tehet róla, hogy nem érted a világ dolgait.

scavengario 2014.11.20. 18:41:58

@szanalmas: Nem a tudomány tehet róla, hogy nem érted annak működését. Annak a tudománynak, ami tett a világ fejlődéséért. Ami lehetővé teszi neked, hogy leülj a tudomány által előállított számítógép elé és a tudomány által létrehozott Internetre írj. A tudomány miatt van áram, fejlett közlekedés és építészet. A gonosz tudomány nélkül nem lenne megújuló energia se. Se genetika, se kvantummechanika. Nem tudom, miért kell a tudományt szidni, ha nem tetszik, dobj el mindent, amit a tudomány ad. Ki lehet költözni egy lakatlan szigetre és szedheted a kókuszdiót. Nem tartalak fel.

szanalmas 2014.11.20. 20:35:13

@scavengario:

És ki a lófasz mondta ennek az ellenkezőjét, te nagyon okos. Magaddal vitatkozol?! LOL

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.25. 12:47:18

@scavengario: A tudomány nem adott nekünk semmit, paraszt.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.25. 14:00:27

@szanalmas: Nem figyelel a kalligráfikára! Mondom: Én!

scavengario 2014.11.25. 15:07:39

@radairosseb: Hát akkor hogyan lettek a fent említett dolgok? Az Internetet is gyógynövényekből főzték tradicionálisan bio hozzávalókból? A szilíciumchip-et benne a 400 millió tranzisztorral hogy alkották meg, ha nem a tudomány segítségével? Paraszt... :D

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.25. 15:20:30

@scavengario: Kérd már meg a tudományot, hogy segítsen legyőzni a hülyeségedet! Amikről te beszélsz, azt nem a tudomány csinálta, mivel a tudomány nem személy, hogy bármit is csináljon. persze épp emiatt te sem kérheted meg, ganajtúró!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.25. 15:21:50

@scavengario: Persze ismerem a fajtádat. Te azt is a jóistennek köszöntetnéd meg, hogy ételt raktam az asztalomra, holott ez az én munkámnak meg a szomszéd termelésének a gyümölcse!

szanalmas 2014.11.25. 19:24:19

@radairosseb:

Értem én, hogy te mondod, hogy én!

annamari4063 2014.11.25. 20:28:15

@radairosseb: Eddig úgy volt, hogy ti tudósok vagytok. Igen nívós tudományos munkásságot folytatnak a blog írói. Ezt írta többször is több blogger. Ezt bizony. Nahát.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.25. 20:55:55

@szanalmas: Nem érted, most mondom!

@annamari4063: Ide fordulj, ha hozzám beszélel!

annamari4063 2014.11.25. 21:10:23

@radairosseb: Inkább maradok az írásnál.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.25. 21:54:54

@annamari4063: Ajánlok egy kompromisszumét. Nyald meg a bal herémet!

annamari4063 2014.11.25. 22:16:35

@radairosseb: 1, Messze vagy, előbb találd fel a teleportálást. 2, Egy nyalintás nem elegendő sem tudományos kísérlet, sem statisztikai adatgyűjtés, sem szexulis szolgáltatás céljára. Mondhatni hasztalan cselekedet lenne.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.25. 22:21:36

@annamari4063: Nő vagy, tehát értetlen. Nyalod vagy sem!

scavengario 2014.11.25. 23:18:47

@radairosseb: De, azt a tudomány csinálta, mert a személy aki megalkotta ezeket, másoktól tanult, tudományt :D Emberek felfedeztek dolgokat, tovább fejlesztették. Sokszor másoktól kaptak anyagi tőkét ehhez. Minden kíváncsi, okos ember kivette a részét a fejlődésből, ami végül sok hasznos dolgot teremtett. Ezt összességében tudománynak nevezzük. De amíg ezen vitatkozol velem, addig én élvezem mások tudományának gyümölcsét (ahogy te is, mert visszaírsz ezen a szaros interneten, amit sok-sok okos ember együttes erővel, tudománnyal alkotott meg) és próbálom építeni programozó-matematikusként. Hogy jobb legyen, fejlettebb, több kényelmet adjon és ne kelljen a hétköznapi rutinnal foglalkozni, azt tegye meg egy automatizált gép helyettünk. Foglalkozzunk azzal, ami igazán fontos. De ha te kézzel akarsz mosni, szabad tűz alatt sütni/főzni/melegíteni, akkor semmi gond. Mindenki maga választja meg, mit akar kezdeni az életével. De engem felháborít az, hogy én és még sokan mások kutatunk, fejlesztünk azért, hogy jobb életünk legyen, ehhez mások munkásságát is segítségül hívjuk, erre Te azt mondod, a tudomány, amit mi csinálunk, szar. Nem ad semmit. Akkor nem kell védőoltás, nem kell gépiesítés, nem kellenek az elméleti fizikusok (mint a fenti cikkben szereplő személy), nem kell senki, aki kicsit is ért valamihez. Süllyedjünk vissza az őskorba. Ostoba... Remélem, hogy a légzsák a kocsidban nem fog kinyílni amikor kell, mert a tudományos szakik elszámolták a G-erőt... :) Inkább bekenték volna kamillával a kormányt, az majd megvéd...

scavengario 2014.11.25. 23:22:12

@radairosseb: Jah, ne is kösd be magad, mert az is tudományos humbuk. Nem érdemes. A sebesség nem öl. A G-erő se. Ez mind tudományos "magic" :D

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.25. 23:27:22

@scavengario: Te a tudósokról beszélsz, nem a tudományról. De legalább köztük mered tudni magad!

scavengario 2014.11.25. 23:45:45

Nem is tudom, miért tévedtem ide, minden "wmiki féle" blogon csak az utálatot látom a tudomány, a tudás felé. Semmi nyitás, megérteni próbálás nincs. Csak az, hogy minden rossz, amit az emberek felfedeznek. De nem veszi észre, hogy azt naponta használja, a kényelmét szolgálja. Mert igenis, a legtöbb tudomány méréseken, sok száz-ezer kísérleten, statisztikán alapul, ahol van kimutatható javulás, különben nem is fejlődnénk abba az irányba. Nem értem meg, miért kell mindent ellenségesen fogadni azelőtt, mielőtt beleásnánk magunkat a témába és szakértői lehetnénk. Pedig sok tudós(?) társam ezt teszi. Egyik megkérdőjelezi a másik igazát. De ehhez megérti az álláspontot, feltérképezi, rámutat a hibákra. Az ilyen blogokon meg csak a tények nélküli vádaskodást látom. Mint amikor azt mondja valaki, hogy a cigi nem káros, mert van egy ismerőse, akinek a nagyapja 90 éves és 70 éve cigizik. Aha, ilyen ismerőse mindenkinek van, csak még senki se látta. Hinni a komoly tudományos munkáknak kell, ami nem kevés munkát és pénzt emésztett fel, valószínűleg nem fölöslegesen. És itt nem a reklámok által vetített ránctalanító krémekről beszélek. Kérdezz meg egy biokémikust (elég a hallgató is, ha végzős). Hanem a tényleges tudományos munkákról van szó, amit komolyan kell venni. Vannak olyan problémák a tudományban, amikre még díjat is kitűztek, ha valaki megoldja. Sokszorosa egy ötös lottó találatának. Várjuk a megoldásokat. Mert kell a fejlődéshez. Kevés a zseniális koponya. De próbáljunk meg hozzá tenni, nem pedig gyűlölködni. Mindenki érdeke, hogy mindenki jobban éljen, mert a fejlődés akkor exponenciálisan növekedne. Globális mértékkel. És akkor már a Fermi-paradoxon is megoldható lenne.

szanalmas 2014.11.26. 10:44:42

@scavengario:

"Nem is tudom, miért tévedtem ide, minden "wmiki féle" blogon csak az utálatot látom a tudomány, a tudás felé. Semmi nyitás, megérteni próbálás nincs."

Látom, képben vagy!!44!!! XD

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.26. 11:46:39

@scavengario: "Aha, ilyen ismerőse mindenkinek van, csak még senki se látta."

Erről jut eszembe: ha a tudomány csinálja szerinted, amit szerintem a tudósok, egyszer igazán bemutathatnád nekem! Szeretnék kezet fogni vele és megköszönni, amit értünk tett, mert veled ellentétben én értékelem a tudományos teljesítményeket!

scavengario 2014.11.26. 16:24:51

a tudósok maguk és szellemük illetve szellemi termékük együtt alkotják a tudományt. Kézzel nem megfogható. Mint ahogy a szoftver se.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.26. 16:28:03

@scavengario: Te trollkodol csak. Ha nem kézzelfogható, akkor hogy lenne képes bármit is csinálni! A szoftver se csinál semmit, csak megírod, aztán futtatod!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2014.11.26. 17:09:46

Képzeljétek el, jobbik felem - bár nőről lévén szó, már a tizenhatod is otromba túlzás számba menne - kíváncsiságát kielégítendő, kitöltöttem egy személyiségtesztet! Az eredmény pedig minden kétséget kizáróan alátámasztotta egy korábbi elméletemet, miszerint a pszichológusok tulajdonképpen önmagukat gyógyítani vágyó csökött félemberek, hasraütésszerűen tippelgető vannabí telejósok csupán! (Erről bővebben a következő posztomban.)

Mert bár a jellemzés megközelítőleg 99%-ban jól írt le engem (elvégre néha lehet jól tippelni), képesek voltak azt állítani, hogy posztban szereplő hikomat buzzancs is az enyémhez hasonló személyiséggel bír! Pert fontolgatok emiatt.

lelektanitipusok.net/tipusok/nt/intj/jellemzes

Hát nem agyrém?! A kurva anyjukat!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2014.11.26. 17:13:44

@scavengario:

Ha te ilyen programozó-matematikus vagy, akkor mindannyiunknak jobb lenne, ha visszatakarodnál anyádba a Logo-s teknőcödet tutujgatni, és nem zavarnád köreinket. Amíg szépen mondom!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.26. 17:46:09

@"the dragon": Még azért a bankkártyád számát meg a pinkódat add meg, paraszt, és aztán mindent tudni fogunk rólad!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2014.11.26. 18:03:00

@radairosseb:

Lári-fári! Inkább azt magyarázd el, hogy ez a béna csávó miért érzi úgy, hogy csak azért, mert wmiki néhányszor megalázta vitáik során, most a mi nyakunkba kell öntenie az okádékát...

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.26. 18:05:15

@"the dragon": Látom, ahogy annyi minden mást, ezt sem érted, és egyáltalán nem csodálkozom!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.26. 18:15:22

@"the dragon": Az okádék kapcsán meg inkább arról mesélj, azzal mi van, amit a ruszki meccs után a Délinél kitettél!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2014.11.26. 18:20:09

@radairosseb:

Ezek szerint, épségben hazaért. Pedig egy kicsit aggódtam miattad!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.26. 18:20:48

@"the dragon": Miattad én is, de most a hányásról beszélek, nem a pukiról!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.26. 18:35:03

És még mielőtt kifogásolnád, hogy lepukiztalak, hozzáteszem, hogy fingnak biza elég kevés vagy, haver!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.11.26. 21:08:42

@scavengario: nézd @szanalmas: ezért igazán kár volt nicket váltanod, hogy ezt a gyenge kommentet elsüthesd.
Mind tudjuk, hogy te az átlagos 444/index/nol olvasó szellemi szintjén vagy, aki szerint a tudomány sosem téved, kórházakban mindenki meggyógyul, az oltásoknak nincs mellékhatásuk, amit nem lehet látni, az nem létezik, és a világban található összes rossz dologért orbán a hibás.

Számtalanszor el is mondtuk már, hogy ez minket, normális embereket egy cseppet sem zavar. Felőlünk nyugodtan hihetsz ezekben, vagy az ősrobbanásban, az evolúció elméletben, supermanben, x-menben, vagy abban, hogy dopeman 4/4-el nyer választást.
Csak jó lenne, ha végre, a képzelgéseidet nem magoltatnák, szent igazságként állami intézményekben, és nem gyűlölnéd azokat, akik kételkedni merészelnek az aktuális meséidben...
ahogy a tudomány nevű szekta teszi...

szanalmas 2014.11.26. 22:27:46

@wmiki:

Hahaha, két eset lehetséges, vagy te vagy scavengario, vagy egy napon belül a te és az ő személyében az internet 2 legdurvább pszichopatája kommentelt a blogunkra, ami világtörténeti szenzáció. A kigondoltam újra a csúcson!

szanalmas 2014.11.26. 22:30:02

@annamari4063:

Azt csak kádárka hajtogatja, hogy ő tudós, a többiek meg kisinasok. Én speciel egy isten vagyok, csak hagyom őket játszani.

szanalmas 2014.11.26. 22:31:35

@wmiki:

Ja, az lemaradt, hogy kösz wmiki, kösz orbán!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.11.26. 22:44:46

@szanalmas: Ha wmikit pocskondiázod, akkor megint kitiltalak a gecibe. Ezt akarod, vagy bocsánatot kérsz szépen?!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.26. 23:34:35

@A Mester és Margaritából a Mester: Most már mindegy. cipők ezzel a szcaravaggiós nikkjával felbaszta az agyamat, úgyhogy töröltem az internettet.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.27. 01:11:35

@szanalmas: Szolgalelkű palóc! Legalább privátban picsognál az ánuschod felavatójával!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.27. 01:17:45

@szanalmas: @radairosseb: Nademármint nem Orbán Viktor Ministáselnök Urunkra gondoltam persze, aki köztudomásúlag csak előkóstoló után küldi be a lomposcht, nehogy megfertőzze a libéralizmus szelleme, mint fiatalon!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.11.27. 06:56:11

@szanalmas: te vagy @scavengario: ezen a blogon csak te vagy annyira elvakult, agymosott fanatikus, aki szerint a tudomány olyan szent, és csodálatos dolog, amit csak áhítattal imádni lehet

oké az index/444/nol oldalán vannak ilyenek tömegével, de itt eddig többségében normális emberek kommenteltek, persze rajtad kívűl

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.11.27. 06:58:54

@wmiki: ja és persze @annamari4063: de neki mentségére szolgáljon, hogy ő csak nő

szanalmas 2014.11.27. 12:50:31

@wmiki:

Én mindig csodálattal tekintettem azokra a lényekre, akik a tudás egyedüli birtokosai voltak szerintük, és mindenre tudták A megoldást. Teljesen egyértelmű, hogy a jövő a spiritizmusé, hiszen te mondod, ráadásul még a tudományt is lealáztad több milliószor már! Néha még a földön is jársz és megmutatod magad a sok hülyének! Szerintem te vagy maga Orbán Viktor, és a lelked gyakran felderíti az Univerzumot!

szanalmas 2014.11.27. 12:51:41

@radairosseb: Ne sértegess, te rétinigger, én tirpák vagyok!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.27. 12:57:10

@szanalmas: Palóc! Palóc, palóc, palóc!

Weeehehehheheheeee!

szanalmas 2014.11.27. 13:01:42

@radairosseb:

Jól van ezt megszívtad, most kitiltottam dragont örökre a picsába. Amúgy meg nem lehetek palóc, ha tirpák vagyok, agyadra ment a sok cider!!!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.27. 13:09:16

@szanalmas: Na végre, valami értelmeset is csináltál. Most már nyugodtan felkötheted magad, érdemes volt élned, palóc!

scavengario 2014.11.27. 14:44:05

@radairosseb: Nem látod a lényeget, a szoftver ugyan nem tesz semmit, de az általa leírt utasítássoroztatot követi a processzor, ami így már cselekszik. A tudomány is ilyen, tekinthető egy információhalmaznak, leírások és utasítások gyűjteményének, amelyhez lehet hozzáadni, részeit kiszedni, megújítani. És ha olyan problémával találkozok, aminek megoldásához tudás kell, akkor megnézem, a tudomány jelenlegi állása milyen megoldást kínál rá, ami vagy elfogadható lesz számomra, vagy nem, vagy csak félig. Átdolgozhatom, figyelmen kívül hagyhatom, vagy csak használom módosítás nélkül.

scavengario 2014.11.27. 14:55:42

@wmiki: Ezt is számtalanszor a szádba rágták már, hogy a tudomány nem tévedhetetlen, ezt nem is mondta senki, csak te hajtogatod. Aki komoly tudós, az tanul a hibákból, kételkedik, fejleszti a meglévő tudását.
Ezzel azt állítanád rólam (is), hogy ha valaki talál egy jobb-gyorsabb algoritmust az enyémnél a megoldandó problémámra, akkor azt ignorálnám azért, mert mindenhatónak, mindentudónak hiszem magam. Holott pont azért váltanék a másikra, mert gyorsabb és jobb, ami az én problémamegoldásomat is optimalizálja.

Az, hogy az intézményekben nem megfelelő tudást adnak át, féligazságokat, az nem a tudomány hibája, hanem az oktatási rendszeré. Pont az evolúciót hozod fel példának, ami már bizonyított tény. Egyrészt muslica-kísérletekkel (mert elég gyorsan váltják egymást a generációk, nem kell éveket várni az eredményre) illetve nemrég találkoztam egy olyan tanulmánnyal, ami arról írt, hogyan alakult át egy tücsökfaj ciripeléses párkeresése, amikor az ember egy új invazív fajt cipelt be a területre.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.27. 14:57:45

@scavengario: "Átdolgozhatom, figyelmen kívül hagyhatom, vagy csak használom módosítás nélkül."

Miközben a tudomány nem csinál semmit. Tökéletes cáfolata annak, amit eddig mondtál, rinocéroszürülék!

scavengario 2014.11.27. 15:02:30

De most már ideje mennem, a szent tudomány nevében, mert tudományos kollégám tévedhetetlen algoritmusa redundanciát okoz adatbázisunkban és hát az pedig tévedés! De tudományos módszerekkel (ígérem csak azzal, semmi ima és spiritualitás) kijavítom és tévedhetetlen lesz! Becsszó!

scavengario 2014.11.27. 15:03:22

Akkor nem érted. De nem baj, én meg téged nem értelek. Így van ez rendjén.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2014.11.27. 16:41:01

@wmiki:

Ha a "tudomány" másra nem is jó, de kontrasztként még mindig használhatjuk a mi felsőbbrendű igazságunk domborítása végett. Persze óvatosan kell bánni ezzel, mert látva fölényünket, adott esetben még el is kényelmesedhetünk, ami az emberiség üdve szempontjából beláthatatlan következményekkel járna!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2014.11.27. 16:45:07

@scavengario:

Megvan annak a diszkrét bája, amikor pöcsög kis rendszergazdák osztják az észt, mintha a munkájuk túlmutatna azon, hogy kokszos középvezetők spermáját takarítják ki a billentyűzetből...

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.27. 17:07:10

@"the dragon": Amíg dixrét az a báj, semmi közünk hozá!

scavengario 2014.11.27. 19:39:04

@"the dragon": Kár, hogy nem rendszergazda vagyok, de úgy látom, Te ezt a munkát még jobban ismered, mint én. Mesélj még :D Mert fogalmad sincs a rendszergazda és a matematikus közötti különbségekről. De minek is fárasztjuk egymást, szerinted én vagyok a hülye és tudatlan, szerintem Te. Írtunk sokat. Érveltünk, tényeket közöltünk, mégse változott semmi. Fanatikus vagyok? Lehet. De Te(Ti) is. Senki nem nyitott semmire. Mert se Te, se Én nem kaptam megfelelő választ. Szerinted hova vezet ez? Mert szerintem így sehova. Csak győzködjük egymást és nem lesz eredmény. Mindig a másik a hülye. De addig is én próbálok olyan szoftvereket építeni, amik segítik az embertársaimat (és még fizetnek is érte, mert már csak ilyen gyarló vagyok, hogy enni akarok adni a gyerekeimnek). Aztán remélem Te is hasznára leszel az emberiségnek. És így én és Te is hasznára leszünk a társadalomnak. Még ha nem is értünk egyet. További sok sikert. Nem érdemes baszogatni egymást, mert amit én értek, azt Te nem. Amit Te értesz, azt én nem. Szerintem 10 év után se tudnánk közös nevezőre jutni. Csak pazaroljuk egymás idejét. Segíts, ahogy tudsz, én is azt fogom tenni.

annamari4063 2014.11.27. 20:27:58

@wmiki: Ó, kicsi szívem! Nagyon dicséretes, hogy komoly, magvas gondolatokkal fűszerezed a Kigondoltam blogot, hiszen itt jónéhányan csak szellemeskednek meg humorizálnak. De te hálistennek megtaláltad a legméltóbb fórumot a jaj-de-nagyon-véresen-komoly gondolataidnak, melyek méltán okulására szolgálhatnak a művelt közönségnek. Javasolok neked egy szintén világmegváltást célzó, neked való fórumot: jelentkezz egy szépségversenyre! Ott a világbékéről fejtheted ki téziseidet, de akár a világgazdaság problematikáját is feltárhatod a te tudásod iránt szomjazó emberiségnek.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.11.27. 20:44:52

@scavengario: örülök, hogy végre elismerted, hogy a tudomány folyamatos hazugságok sorozata

ennek szellemében még érdekesebb, hogy másoktól elvárod, hogy kajálják be, az éppen aktuális meséit...
persze nektek, elvakult hívőknek sosem volt erősségetek a következetesség.

viszont az evolúció elmélet bizonyítása érdekelne.
tudom, hogy a szent tudomány, már szines rajzokkal "bizonyította" ezt a mesét, de ezt a muslincás sztorit még nem hallottam...
elmesélnéd?
milyen új fajok fejlődtek ki a muslincákból, és milyen új szerveik lettek?
esetleg jóslatot is tudnál adni, hogy a jövő héten milyen új fajok jelennek meg?
tudod... a tudás onnan ismerhető fel, hogy ellenőrizhető...

@annamari4063: mensi?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.11.27. 20:48:02

@scavengario: :x
a különbség az, hogy te egyetlen egy kérdést nem tettél fel, csak prédikációt tartottál

kíváncsi vagyok az én kérdéseimre felelsz-e **

annamari4063 2014.11.27. 21:07:45

@wmiki: Á, már elmúlt. De én enélkül is csodállak Téged.
"a tudás onnan ismerhető fel, hogy ellenőrizhető..." Akkor most már tudom, hogy Te vagy a világ valamennyi tudásának az ellenőrzője, te osztod ki a helyes eredményekre a piros pontokat. Sőt, képes vagy szemmel tartani a világ valamennyi muslincáját, s követni tudod a szervezetükbe lejátszódó folyamatokat. Gondolom, vigyázni is tudsz, nehogy újabb szerve nőjön valamelyiknek. Te vagy.....?

szanalmas 2014.11.27. 21:40:30

Mondtam én, hogy összecsapnak a titánok, pisszenést se halljak míg megvilágosul a jelen!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.27. 21:58:36

@annamari4063: Látom, ellenőrzöd, amit a wmaki pofázik. Nagyon helyes, ez így tudományos!

@szanalmas: De a tirpákok összecsapásából megint kimaradtál, palóc!

annamari4063 2014.11.27. 22:01:08

@szanalmas: Kedves Uram!Milyen összecsapást emlegetsz? Engedtessék meg, hogy lenyűgözzön egy világító napként tündöklő férfiagy érdekfeszítő eszmefuttatása!

szanalmas 2014.11.27. 22:33:45

@radairosseb:

Te mindent kifacsarsz, mint a Jean viccben a kanárit. Hülye angol!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.27. 22:49:22

@szanalmas: Mert a te érdekeidet nézem! Tanulj a kanári sorsából, hogy mi lesz veled, ha a kezeim közé kerülöl!

annamari4063 2014.11.28. 00:00:19

@szanalmas: Szerintem az úriember nem titán, hanem nőgyógyász. Vagy muslicakukkoló.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.11.28. 09:07:17

@scavengario: :(
kár hogy a kérdésre nem válaszolsz...
persze fanatikus hívőknek ez sosem volt erősségük, de felteszem még egyszer, hátha csak elsőre nem értetted meg a kérdést:
hol vannak az új fajok, az új szervekkel?
és tudnál végre ellenőrizhető jóslatot is adni?

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.28. 13:20:39

@wmiki: Nézzed, maki, én értékelem a tudásszomjadat, de ha kisiskolás szinten vagy, talán nem a mi bloggunkon kéne péntek reggel kilenckor kómentolnod, hanem odafigyelned a biologina órán!

scavengario 2014.11.28. 16:54:46

@wmiki: www.origo.hu/tudomany/20140822-fajkepzodes-szimpatrikus-speciacio-bizonyitekot-talaltak-a-fajkepzodes-vitatott-modjara.html

www.origo.hu/tudomany/20090210-uj-fajok-letrejotte-az-evolucio-folyaman-speciacio-fajkepzodes.html

Az új szerv is kialakulhat, ha kellően sok generáción át olyan hatásnak teszik ki az adott kolóniát, amely szükségessé teszi a szerv megjelenését. A hangsúly a "kellően sok generáció"-n van.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.28. 21:27:16

@scavengario: Haha, nyomigós cikkek... idézhetnél egyenesen a Pókemberből is!

scavengario 2014.11.29. 11:21:00

Azért választottam ezeket, mert a cikkekben szereplő kutatások résztvevői névvel, arccal vállalták az elért eredményeket a National Geograpic csatornán, szépen be is mutatták a kísérleteket, a méréseket, megfigyeléseiket. Szóval nem csak ilyen origós bulvár. Az más kérdés, hogy az origo is hozott már ezekről egy kis szösszenetet. De TV csatorna műsorát linkelni nem tudom.

De akkor a hangyás sztorihoz itt az erededi cikk, a szerzőkkel:
www.cell.com/current-biology/abstract/S0960-9822%2814%2900911-7

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.30. 12:41:42

@scavengario: Ezt még komolyan is venném, ha nem tudnám, hogy a Cell egy kibaszott számítógépgyártó cég, így aztán semmi közük a binalógiához!

scavengario 2014.11.30. 19:59:46

@radairosseb: Ennél nagyobbat nem is tévedhetnél. www.cell.com Ha Te itt találsz bármit, ami a számítógépgyártásra utal, akkor gratulálok. Linkeld már be légy oly kedves.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.11.30. 20:08:24

@scavengario: Persze, mert haladnak az ábécében, és az újregenerációs gépeiket már itt reklámozzák:

www.dell.com/

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2014.11.30. 21:44:38

@scavengario:

Öreg, ha lenne evolúció, akkor a kezed sokkal jobban hasonlítana egy női nemi szervre.

Azt hiszem, ez olyan ultima ratio, mely után illő lenne bocsánatot kérned, amiért feltartottál minket az elmélyült gondolkodásban, aztán elhúzni a vérhabos gecibe!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2014.11.30. 22:46:50

index.hu/mindekozben/poszt/2014/11/30/latens_rasszista_az_amerikaiak_ketharmada/

Egy kutatás "bebizonyította", hogy az USAban nyolcszor annyi Fehérember él, mint niggerszabású. Na, ennyit a híres-neves tudományról!

elbaszottangyal 2014.12.01. 00:44:25

Nos én meg csak annyit mondok, mennyetek, oszt dugjatok, amennyit bírtok! Addig se csépelitek feleslegesen a szót.
Üdv mindenkinek: anyátok, aki a kurva és emlegetve van.

annamari4063 2014.12.01. 22:13:21

Kár, hogy Ferenc pápa nem olvassa a blogot. Elvitatkozhatnátok vele az evolúcióról meg az ősrobbanásról.

Donald kacat 2014.12.01. 23:30:21

@annamari4063: olvassa, csak nehezményezte, hogy nincs belőle olasz fordítás, mert alig tud magyarul. De azt így is érti a projekt jelentőségét.

szanalmas 2014.12.02. 00:52:41

@annamari4063:

Ferenc valami írtózatos koponya, a múltkor nem csak kigondolta, de ki is mondta a megdöbbentő erejű tudós gondolatát:

“A háború őrültség, mindent elpusztít és tönkretesz. Pusztító terveivel gyarapszik és maga a pusztítás táplálja. A háború senkit sem kímél.”

Na jó, egy picit túltolta, mert mindent nem pusztít el, mert akkor az első háborúban meghalt volna mindenki. De komoly gondolkodó lesz 666 év múlva, ha így halad!

Érik a munkánk gyümölcse, ez kétségbevonhatatlan!

szanalmas 2014.12.02. 00:59:18

@Donald kacat:

Ez kamu, mi úgy írjuk a blogot, hogy minden nyelven azonnal érthető, ha valaki nem hülye. Ebből következik, hogy kurva kevesen értik. Azaz, (nem folytatom, ez iskolaérettségi teszt, a helyes választ írd a pontok helyére) kurva sok a .....

elbaszottangyal 2014.12.03. 22:47:10

@szanalmas: Meg is fordíthatnád: kevés kurva érti.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.12.04. 05:00:34

@elbaszottangyal: Mindannyiónk örömére te közöttük vagyol!

annamari4063 2014.12.05. 00:49:18

@szanalmas: "Ez kamu, mi úgy írjuk a blogot, hogy minden nyelven azonnal érthető, ha valaki nem hülye. Ebből következik, hogy kurva kevesen értik. Azaz, (nem folytatom, ez iskolaérettségi teszt, a helyes választ írd a pontok helyére) kurva sok a ."

"Én se értem. "

?????

fogyasztói magastartás 2014.12.05. 11:31:09

Tegnapelőtt volt róla itt egy kisszínes, hogy kap új szintit T9-el. Szörnyen néz ki, komolyan mint egy sokkolt EWOK!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.12.07. 05:24:06

@fogyasztói magastartás: Na, hamár kinézetről van szó, azért te se panaszkodhatol, tesó!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2015.09.06. 07:18:31

@csak egy néző: Ha értenél hozzá, tudnád, hogy a tudománynak nem is célja a miért-ekre válaszolnia :x
Ezt le is írja az oldalon, egy hittérítő, a tévedhetetlen tudomány beavatott harcosa, persze megértem, hogy nem tudtad elolvasni, nagyon sok betű vezet el odáig, biztosan már az elején elfáradtál benne.

csak egy néző 2015.09.06. 09:27:48

@wmiki:
Ígérd meg mikikém, hogy amikor megválsztanak az MTA elnökének, akkor meghívsz a ceremóniára.
De addig is csak "alaminium" sapiban mászkálj, gázmacskában. Vigyázz magadra, mert ilyen hülyékre nagy szüksége van a tudománynak.

Aladár Avagány 2016.03.17. 23:27:37

Szerintem a cikk írója, a retardált.

Cs.M. 2016.08.21. 08:52:13

Istenem hogy ti mind mekkora visszamaradott senkiházi faszkalapok vagytok!!!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.08.22. 13:21:01

@Cs.M.: Szerintem meg nem, és azért gondolom így, mert igazam van.

Veled szemben én legalább érveltem is, úgyhogy ebből is látszik, ki a visszamaradék senkiházi faszkolomp!

Cs.M. 2016.08.22. 16:50:43

@radairosseb:
Köszönöm a téged minősítő választ, mindig jólesik ha hozzád hasonló emberek önnön magukat égetik rommá. Ennek megértéséhez szeretnék egy kis tananyagot küldeni, ami esetlegesen segít majd rájönni hogy miért is gondolkodsz szarul, bár a videóból is kiderül, hogy valszeg 22-es csapdája az állapototok, de háááátha.
Nem, nem kell megköszönni:
index.hu/tudomany/til/2015/10/13/miert_hiszik_azt_a_hulyek_hogy_ok_okosak/

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.08.22. 16:56:45

@Cs.M.: Nem éngem minősít a válaszom, hanem én minősítem a válaszaimat. Ahogyan a tieidet is, és ebből a válaszodból kiderül, hogy nemcsak a bloggunk átlag olvasóinak, de még az itt szereplő fikanikkeknek és trolloknak is messze az értelmi színvonala alatt vagy. Bár a videód tényleg tanulságos, mert hülye létedre tényleg okosnak hiszed magad, csak hát mint mondod is, nehéz ezt ugye hülyeként felismerni és magadra vonatkoztatni.

Ezért vagyunk itt mink, hülyikém, hogy ebben segítsünk. Ezt viszont tényleg illene megköszönni, de úgysem fogod, mert nem vagy elég okos hozzá!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.08.22. 17:00:36

@Cs.M.: Aztat már nem is mondom, hogy megintcsak nem érveltél, hanem csak fröcsögtél, mert az kiderült eddig is, hogy az érvelés szó hiányzik a szókincsedből.

havaz.petty.rianás 2016.08.29. 18:36:34

@radairosseb: namost nézd meg, te vén buzi, elkúrták a sztivi fotóját!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.08.31. 00:00:28

@havaz.petty.rianás: Kushadjál el anyádba, majd szólok, ha kell takarítószemélyzet!

havaz.petty.rianás 2016.08.31. 17:07:38

@radairosseb: nem is tudtam, hogy magadnak hangosan beszélsz, cigó!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.08.31. 19:56:05

@havaz.petty.rianás: A fingomon kívül egyetlen hang se jött ki belőlem, miközben anyádba küldtelek, paraszt! Amúgy is konszentrálj a tőzsdére, amíg be nem robbantják rátok a tenoristák!

havaz.petty.rianás 2016.09.01. 12:20:35

@radairosseb: koncentrálok bazdmeg, shortolom az aranybányákat, mint állat, hamarosan az SPX-et is! dőőőől a lé geccó!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.01. 12:25:53

@havaz.petty.rianás: Meg is hívhatnál akkor egy sör-hubira az Ászokban, dagadék!

havaz.petty.rianás 2016.09.01. 12:33:44

@radairosseb: meghívlak, gecó, meg is tanítalak rá! elfelejtheted a bodzázást, te öreg buzi!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.01. 12:36:00

@havaz.petty.rianás: Megtanítasz a sör-hubira! Ahhoz azért nem árt, ha előbb szájbaszarod magad! Nem ma kezdtem a sör-hubizást, kisapám!

havaz.petty.rianás 2016.09.01. 13:53:08

@radairosseb: na az biztos is, azért vagy ilyen hülye!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.01. 13:57:13

@havaz.petty.rianás: Hát ebben tévedel, nem olyan hülye vagyok, amilyent te mutatni tudnál! De próbálkozni mindig lehet!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.02. 16:33:48

@havaz.petty.rianás: Ez még kevés lesz ahhoz, hogy a farkamra húzzalak holnap, de első lépésnek megteszi!

Jakab.gipsz 2016.10.02. 21:51:10

Véletlenül tévedtem ide, kései hozzá szólóként nem árt, (jobb később mint soha) tisztázni egy-két dolgot mielőtt a pórnép hajba kap.
1, Hawking mentségére szólva, örökre beírta magát a fizika kultúra történetébe,éspedig azért mert matematikai tétel formájába bebizonyította, hogy zárt rendszer információ tartalma ha így jobban tetszik (entrópiája) nem csökkenhet ezt a tételt Hawking-Penrose tételként ismerik a fizikusok. Egy matematikai tételnek van egy különleges erőssége, nem lehet róla vitát nyitni, tehát ha gondod van vele ott van a papír és ceruza bizonyíts, vagy ne pofázz bele.

2, Ámde ha egy olyan kiváló és istenáldotta tehetséggel rendelkező elme mint Hawking és Penrose, egy másik tudományágba pl. a teológia dolgába bele kotyognak,komoly bajba kerülhetnek óhatatlanul is. A teológia pontosan olyan komoly tudomány mint a matematika vagy a filozófia, e területeken Hawking és Penrose pontosan olyan dilettáns kis suttyó mint egy átlag olvasó fogalmuk sincs arról mekkora butaságot beszélnek.

3, Ha pedig egy politikus pl, Obama elnök úr ennek a két ütődött fizikusnak bedől, akik "Isten" dolgába bele kotyognak, az egész emberiség komoly bajba kerülhet, mert mindenki azt gondolhatja, ezek a fizikusok tudják mit beszélnek. Hol ott ez egy nagy tévedés. Két bolond pedig százat csinál.

havaz.petty.rianás 2016.10.11. 09:54:39

@Jakab.gipsz: kommented felbecsülhetetlen értékeket hordoz.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2016.11.06. 19:09:54

"ig azért eljuthatunk, hogy legalább 80:20 arányban azok javára billen a mérleg, akik szerint a retardáltaknak talán illő volna nagyobb körültekintéssel megfogalmazni a mondandójukat,"

Ezt neked is illene betartanod. Ha már te írtad.

havaz.petty.rianás 2016.11.08. 14:46:04

@Mr Eggs: ide nem buzulni járnak az emberek

havaz.petty.rianás 2016.12.21. 12:48:42

@radairosseb: mesélj a blogon buzulás mikéntjéről!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.12.21. 12:52:14

@havaz.petty.rianás: Haha, dejszen te vagy a buzulás fekete öves nagymestere, ne szerénykedgyél!

havaz.petty.rianás 2016.12.21. 13:06:53

@radairosseb: amellett, hogy elbutultál, még hazudsz is!

Frick László Intézet 2017.01.24. 09:23:34

A Chuck Lorre Nagyvállalatnál is az a szellemicsimbórázó, amikor Hawkingolnak. Mondjuk a fehérmájú elméletifizikus vörös picsa se semmi azért.

Frick László Intézet 2017.01.24. 09:34:39

@Jakab.gipsz: Én meg pont entrópia kutatással oglalkozom és a kommunikációs entrópiának a főlényege pont az, hogy tetszőleges információ bármi lófasz és semmi matek. A matek egyébként sem alkalmas valami, esetleg bármi tudományos bizonyítására. Van az Univerzumnak egy teljesen lényegtelen, parányi eleme, ez pedig a Homo Sapiens néven ismert vérengző majomféle. Ennek a majomfélének a leírására a matek teljesen alkalmatlan, ez a lény matematikailag ábrázolhatatlan és az a bakfitty, amit az Euklidesz-i Geometriára hány, kb akkora paszopmánytokkal zselés sárgás és ikrás, mint amit a nem-Euklidesz-ire.

Én hawking jelentőségét a ma már példátlan szerénységében és a filozófiai hajlamában látom.
talán az utolsó tudós, akiben van ilyen "emberi felelősség" -féle. Amúgy a többi modern, korszerű tudós
akárcsak a Kigondoltam kollektívája Dr Kadarka János proefsszor vezetésével és Dr Dr Radai Rosseb, a szociológiai tanszék docense felügyelete mellet...
megelégszik részeredményekkel.
A mai NóbelBonBonisztikus tudományosság szerint tök felesleges megoldásokat keresni is, mindenki eljut valami részeredményekig és szerinte majd jön valaki más, aki befejezi a melót, mindig van egy ITT ahol a TEAM munkája végelődik.
Fölfedeztük az atomenergiát, úgyan máig nem tudjuk igazán kezelni és fékezni, meg a hulladékai is megoldatlan probléma, de ettől még Uncle Opi nimbusza mitse csökken. Minden tele van nejlonhulladékkal, de ettől még a polimereket kutató és felfedező tudósok százai teljes nyugalommal gebedtek meg azzal hogy majd a következő hülyék befejezik helyettük a melót.

A Kommunikációs Entrópiában minden információ értéke 1 vagy Nulla. És ebben a Nulla pont annyit tesz, mint az 1.

A Facebook felmérte Afrikában az internetezési szokásokat a faceboook-on, a válaszadók 97,819o%-a azt vallotta, hogy az életben nem internetezett még, azt se tudja mi az internet.

Az én kutatásaim ugyanezt az eredményt hozták a Magyar Proletáriátus & Mélyszegénység köreiben. "Te internetezel, bazmeg? Én az életben kurvaisten, sose interneteztem még!" "De most is fészezel" "Ha megnézek valami filmet vagy letöltök zenét, csak a Fész-ről! Internetezni csak a magyargecik szoktak, akiknek telik rá!" (szakmailag a telókázáshoz elég butus vagyok, de a mélyszegények a Samsung Galaxy termékeit preferálják leginkább)

Frick László Intézet 2017.01.24. 09:35:24

@radairosseb: Elvettétek az adminjogomat baszki, pedig úgyse írnék nektek.

erő.est.ormok 2017.01.25. 12:56:46

@radairosseb: 12 admin van, nincs audit, semmi sem biztos, és annak az ellenkezője sem az!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2017.01.25. 13:00:49

@erő.est.ormok: Mondgyuk végignézve így az adminok lischtáján, kerülget némi szégyenérzet, de hát minden szemétdombra kell egy kischkakasch, szóval jophíján válalom továbra is!

erő.est.ormok 2017.01.25. 13:25:54

@radairosseb: arra felelj, mikor iszunk, gecó!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2017.01.25. 13:45:24

@erő.est.ormok: Mink most, hogy tik mikor, asztat honnan tudgyam!

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2017.02.07. 13:44:23

@erő.est.ormok:
@radairosseb:
azt intézzétek el, hogy töröljék a bannolásomat a subbán!
hálám nem maradna el, csak én!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2017.02.07. 13:58:31

@-bobolysza-: Nem megy, bannoltam a subbát, és nem tudom törölni!

erő.est.ormok 2017.02.09. 11:55:06

@radairosseb: én bannoltam ott, az ilyen emberek miatt tart itt az ország, ahol!

erő.est.ormok 2017.02.09. 11:55:25

@radairosseb: én ha akarom, kitörlöm az egész internet!

erő.est.ormok 2017.02.09. 11:56:02

@-bobolysza-: innen is szívesen kibannolunk!

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2017.02.09. 13:22:51

@erő.est.ormok:
már rég egy másik országban vagyok héló!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2017.02.09. 18:39:08

@erő.est.ormok: Kurvára csak akkor, ha nem törlöm ki előtted, szóval nem: nem akkor, ha akarod, hanem ha én akarom!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2017.02.09. 18:40:09

Na, már ki is töröltem, csak aztán meggondoltam magam és visszacsináltam.

erő.est.ormok 2017.02.10. 15:26:27

@radairosseb: el is hiszem, nem hiába volt áramszünet a belugáknál!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2017.02.12. 09:12:32

@erő.est.ormok: Az mondgyuk nem volt szándékos, de válalom a felelősséget, ha már így alakult!

annamari4063 2017.04.10. 23:41:12

Na tessék, már cenzúra van. El akartam küldeni egy kommentet, de folyamatosan az jelent meg, hogy a szöveg tiltott kifejezést tartalmaz, fogalmazzam át. Szegényebb lett az internet egy briliáns gondolattal, sőt gondolathalmazzal. Ez felháborító!

annamari4063 2017.04.27. 20:53:22

@erő.est.ormok: A vakond sem nyavalyog, meg én sem. Tudom, hogy ez a tevékenység a te feladatod itt a Kigondoltamon (jól csinálod!), nem akarom elorozni előled.

szanalmas 2017.04.27. 22:17:16

@annamari4063:

Kettő tiltott kifejezés van a blogon, de nem tudom ideírni, hogy mik azok, mivel tiltottak!

annamari4063 2017.04.30. 17:10:08

@szanalmas: Nem szép dolog, hogy akadályozzátok a gondolatok szabad áramlását! Ha engem kérdeztek, meg kellene szüntetni ezt a méltatlan cenzúrát. Merthogy az én véleményem biztosan sokat számít ebben a tekintetben is!

2019.06.13. 09:01:27

Hát wmiki, lehet, hogy te ki tudod törölni a valagadat, viszont a te esetedben összesen ennyi az, ami megkülönböztet egy állattól, a létezésed felesleges, értelmetlen és pazarlás, az atomjaidból valami jó is létrejöhetett volna, például laskagomba, medveállatka, esetleg összeszáradt szarcsomó egy kutya seggén, vagy akármi más, mindnek több haszna lett volna.

szanalmas 2019.06.15. 00:15:38

@Eugene Horse:

Szexuális ajánlatát rendszerünk befogadta, és hamarosan eljuttatja a címzett wmiki felhasználónak. Reméljük, kielégítik egymást, sok boldogságot kívánunk!

*Ez egy automata üzenet kérjük ne válaszoljon rá! Ha mégis válaszol, akkor Önnek bizony a jó kurva anyját!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2019.06.15. 18:24:02

wmiki nem is létezik, mert nem lehet látni **
Tudomány 1x1, amit nem lehet látni, az nem létezik.
Legközelebb majd azzal jönnek, hogy van szeretet, meg isten... hová jutna a világ???
süti beállítások módosítása