Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Az ellopott olimpia

2012.07.03. 05:05 Kadarka Jánoska

Magyarország nagyszerű helyen szerepel az összesített olimpiai éremtáblázatban, a hetedikek vagyunk. Megelőzzük Ausztráliát vagy éppen Kínát, csak a négy legrégebbi atomnagyhatalom és a második világháború nagy vesztesei, az olaszok és a németek előznek meg minket. Ebből is látszik, hogy ahol fegyver van, ott minden van.

De lehetnénk sokkal jobbak is, ha nem csaltak volna el tőlünk egy rakás aranyat, és ha nem alakítják a katonai nagyhatalmak úgy a játékokat, hogy az csakis nekik legyen jó.

Ma már szinte hihetetlenül hangzik, de az olimpiai játékok valamikor nem a biokémikusok versenye volt. Nem a milliárdos költségvetésű laborok versenyeztek egymással tenyésztett és csordultig bedrogozott sportolópéldányokkal. Nem a katonaság tesztelte a legújabb képességnövelő csodaszereit, és nem az szerezte meg az aranyat, aki olyan doppingszert tudott előállítani, ami még nem volt a tiltólistán, vagy éppen nem tudták felismerni az ellenőrök.

Az Olimpia régen a test és a szellem viadala volt.

Valamikor nemzetek legkiválóbbjai küzdöttek egymással azért, hogy kiválasztódjon közülük az a néhány, aki megfelel az ókori görög ideáknak. Szinte félistenek, legyőzhetetlenek és utánozhatatlanok. Nemcsak fizikai képességeikkel emelkedtek a többi ember fölé, de szellemi óriások voltak ők, az adott kor legnagyszerűbb művészei.

Mondanom sem kell, hogy mi, magyarok voltuk az egyik legeredményesebb nemzet a nyári olimpiai játékok művészeti versenyein. És ez lett a vesztünk.

A hagyományos sportversenyek mellett a sporthoz kapcsolódó művészeti alkotásokkal is lehetett versenyezni egy ideig az olimpián. Magyarország nem csak az atlétika, az úszás és a vívás nagyhatalma volt, hanem a művészeteké is.

Elég csak Hajós Alfrédra gondolni, aki 1896-ban két első helyet is úszott, leckét adva a többieknek abból, hogy mi is az az úszás. Fizikailag is kiemelkedett a mezőnyből, de észbeli képességeit tekintve is, ugyanis amíg a többiek a kor elterjedt úszásnemében, a mellúszásban úszták a távokat, ő gyorsúszásban úszott és nyert. A mai gyorsúszás – egyébként freestyle, szabadstílus, mindegy hogyan, ami a leggyorsabb – akkor még ismeretlen volt, éppen Hajós ismertette meg a világgal. Győzelme után kezdte el a világ megtanulni a gyorsúszást.

102 Az ellopott olimpia_1.jpg

De Hajós Alfréd kiválóságára az 1924-es nyári olimpiai játékok a legjobb példa, ott ugyanis ezüstérmet szerzett a művészeti verseny építészet kategóriájában (aranyat nem adtak ki).

Volt még rengeteg magyar érme a művészeti versenyek szakágnak, irodalom, szobrászat, festészet és építészet, megannyi olyan szép sportterület volt, ahol mi, magyarok nagyot tudtunk alkotni.

A második világháború után a győztesek megreformálták az olimpiát. Céljuk egyértelműen az volt, hogy a világból intellektuálisan kiemelkedő Magyarországot elnyomják, hogy az olimpián csak olyan sportágak maradjanak, ahol a nagy számok és a nyers erő alkalmazásával lehet sikereket elérni. 1948 volt az utolsó olimpia, ahol művészeti versenyeket is tartottak, utána eltörölték ezt a nemes szakágat. Földes Éva epikai művek versenyszámában elért bronzérme volt Magyarország utolsó olimpiai művészeti érme.

Képzeljük el, hol helyezkednénk el ma az olimpiai éremtáblázaton, ha még mindig sportág lenne a művészetek. Nem lenne ellenfelünk, emlékezzünk Wass Albertre, Kertész Ákosra vagy Nyírő Józsefre, aranyérmesei lennének ők az epikai szakágnak. És ahogy a fizikai sportok is ki- és bekerültek az olimpiai sportágak közé, minden bizonnyal a művészeti szakágak is frissítésre kerültek volna. Líra és epika mellett a blogolás is olimpiai sportág lehetne, Magyarország pedig nagy valószínűséggel egy újabb aranyérmessel gazdagodna.

72 komment

Címkék: amerika kávé wikipedia társadalom olimpia arany intelligencia férfierő aranyérmes poszt

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr974624659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.03. 07:03:04

Én általános iskolai napköziben jártam egy darabig makramézni és csináltam anyámnak egy kaspótartót. Rozsdabarnát. Állítólag volt érzékem és tehetségem a dologhoz. Szerintem egy hónapnyi tatai alapozó edzőtáborozással hipp-hopp a világ élvonalába tudnék kerülni, ha esetleg feléleszti valaki a művészeti Olimpia szép hagyományait.
Azt azonban be kell látnunk, hogy a rendszerváltoztatgatás óta, mióta nincs mögöttünk egy hatalmas baráti atomhatalom, a pontozásos versenyszámokban csak vergődünk.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.03. 08:25:55

@Kadarka Jánoska: Ha lettél volna ipari alpinista vagy cserkész vagy HEMS crew member, tisztában lennél a csomózástechnika fontosságával. A közelgő medmeksz világban hasznos lesz még a feszítő hurok és az ereszkedő nyolcas befűzésének tudománya. Te makszimum selyemzsinórra számíthatsz!

Spadla z oblakov 2012.07.03. 08:30:17

No igen... Azokban az időkben az úszás valami egészen másról szólt, nem cáparuhás, vállas nők úsztak úgy, mint valami motorcsónak, hanem megvolt az egészben a báj és a kreativítás.

Példának kedvéért a gyors kéztempó mell lábbal, vagy pillangó mell lábbal. De volt kísértet mell kéztempó+gyors lábra is.

Mindezek mellett szeretném felhívni a figyelmet Waszlavik Úr ezen a téren művelt magaszszintű tudományos munkásságára.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.03. 08:41:49

Egyébiránt a sport eliparosodásával, a nemzetközi sztárok megszületésével maholnap kiveszik az egyetlen dolog, ami miatt olimpiai közvetítést nézni volt érdemes, tudniillik, hogy hazánk fiai és lányai sárba döngölik történelmi ellenségeink nyápic és ellenszenves képviselőit!

Spadla z oblakov 2012.07.03. 09:25:40

@ripők: én elhatároztam, hogy iszonyatosan le fogom húzni a mai világ azon jelenségét, melynek során az embereknek már csak egyetlen legális teret adnak arra, hogy kiéljék őrültségüket: a szurkolást. Ez már tényleg a vég, mikor megszabják, mikor és hol, amúgy azon kívül bilincsbe vernek és bezárnak.

És ezt a fílinget természetesen -ocsmány módon- a cégek meglovagolják és a hülyébbnél hülyébb termékeik tukmálására használják.

www.youtube.com/watch?v=LPhCpyKh7dc

iszonyat... ez már a világvége.

Spadla z oblakov 2012.07.03. 09:27:43

megjegyezném, hogy a coca cola a világ talán egyik legnagyobb átbaszása, annál nagyobb átbaszást már csak pár dolgot tudok elképzelni, mint pl. a nemzeti egység kormányzását, vagy a nagy magyar szabadságharcot a pénzügyi függetlenségért.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.03. 09:37:20

@Spadla z oblakov: Sajnos elidegenedő világunkban furcsa módon egyre nagyobb jelentőséggel bír a csoportkeresés, a táborokba tömörülés és ennek fontos tényezői a külsőségek, az életérzést és státuszt sugalló szimbólumok. Tömegben üvölteni felemelő, kokakólával a kézben még fiatalosan trendy is. Én már nem szurkolok senkinek, mert az eredményt nem befolyásolja, de a szívem vidáman kalimpál és csendesen bazsalygok, amikor kipicsázzuk mondjuk a franciákat.

Spadla z oblakov 2012.07.03. 09:48:08

@ripők: megjegyezném az össznépi örömködés korunk elmagányosodott világában kívánatos. egyes kutatások szerint a bélférgek is sokkal több elemózsiát vesznek magukhoz, ha tömegben lubickolnak a belekben, mintha pionírok volnának, tehát vidámabbak.

a jelenség lefojtásával és csatornázásával van gond. gyermekeinktől elvették az álmaikat, a meséket és kommercializálták, és most elhappolják és ketrecbe terelik a felnőtt boldogság-morzsákat.

szörnyű.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.03. 09:56:59

@Spadla z oblakov: A boldogság, mint minden spike-okban jelentkező érzelem: elmúlik. Az átbaszás ott van, hogy utána vágyakozunk, mert a mentálmosoda ezt hirdeti.
Minél nagyobb a tömeg, annál alantasabb motívumokat lehet megcélozni, mert az egyén azt hiszi, hogy elbújhat a sokadalomban. A futballhuligánok és a nyugdíjasok is csak csoportban keménykednek.

Spadla z oblakov 2012.07.03. 10:06:57

@ripők: minden gondolkodó ember tudja, hogy a boldogság, mint olyan merő ábránd. a boldogság illúzió.

a boldogság után áhítozni meddő dolog, hiszen abban a pillanatban, ahogy elérjük azt, már nem illúzió, ezért varázsát veszti.

ami érdekes korunk konzumtársadalmában, hogy a boldogságot, mint lelki állapotot nem csak elérni akarja, hanem azt anyagok birtoklásában látja meg. micsoda dilettáns hozzáállás kéremszépen. lelki dolgokat anyagokon keresztül próbálni elérni.

node ha már erről beszélünk, és mélyére nézünk a dolgoknak, az igazi, boldog állapot attól lesz boldog, hogy nem-boldog. a boldogságot örömmel párosítjuk, a boldogságot mint felfokozott állapotot képzeljük el, viszont a boldogság mint minőség -már ha létezik- a tökéletes kiegyensúlyozottság állapota körül keresendő.

a szélsőség nem tud boldogsághoz vezetni, lássuk be, annak ilyen típusú megélése bár jól marketingelhető, de talmi elképzelés.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.07.03. 10:13:17

szép megemlékezés ez a szerzőtől, a melegolimpia lezárására

Spadla z oblakov 2012.07.03. 10:14:50

én pl. akkor vagyok boldog, ha lemegy a nap, kiülhetek egy kellemes teraszra és kapok egy viceházmestert, amin azonnal vastag páralecsapódás jelenik meg.

nem, kérem nem az anyag és a megfelelő hőmérsékleti viszonyok okozzák a boldog pillanatot, hanem a páralecsapódás, mint jelenség, amelynek során az ember eltűnődik, hogy a semmiből csak úgy ezernyi tündérkönny lepi el a poharát, és csapódik le a vékony üvegen, amely az űr és a nedv határát is jelenti. A két illúzió együtt okozza a boldog percet, az a momentum, melynek során egy jó réteg kristályosodott homok megtartja a nedűt, de közben nem látszik hogy van, és erre rátelepszenek a finom gyöngyszemek anélkül, hogy bárki mármit csinált volna.

Ez a csoda, az illúziók sora okozza azt a hitet, hogy a világ jó és szerkesztett, és velünk van a JóIsten. Lelkünk kiterjed és áldást kér a fáradt emberekre, valamint minden élő és élettelen élettársunkra ebben a létben.

Utána természetesen ezt a jelenséget brutálisan elpusztítjuk: a poharat megfogjuk, a tündéri cseppeket filmfolyadékká seperjünk durva ujjainkkal, és a hideg nedűt magunkba döntjük. Módszeresen negáljuk a hármas csoda integráltságát és elemeire bontjuk, melynek hatására az illúziók sora anyaggá válik és a meghitt, boldog pillanat elillan.

Spadla z oblakov 2012.07.03. 10:15:28

@wmiki: megjegyzem, miközben írta, drága jó anyád puha szájára is gondolhatott...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.03. 10:28:34

@Spadla z oblakov: A megszerzett anyagi dolgok csak az utat jelentik a boldogság illúziója irányába, nem a birtoklás jelenti az örömöt. A modern ember egyre inkább igyekszik eltépni a valósághoz fűződő szálakat. Virtuális világokba mélyed, drogos kábulatban révedezik vagy világot teremt magának. Így lesz társadalmunk egyre neurotikusabb majd skizofrénebb. És lassan már a mátrikszban vagyunk.
A kiegyensúlyozottság kevés. Egy nihilista is lehet kiegyensúlyozott. A vágyak, igények megfelezése szerintem jó irány.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.07.03. 11:04:33

@Spadla z oblakov: :x

ez feltételezés, foglalkozz az evolúció elmélettel, vagy írj indexes ajvékoló blogot

a tény, hogy az olimpiáról szóló poszt akkor jelent meg, amikor az index is címlapon búcsúzott a meleg olimpiától

persze nemes gesztus ez, jó hogy itt ilyen szoros, összetartó csapat alakult, és mindig meleg a hangulat

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.03. 11:35:40

@wmiki: Lelombozóan gyatra vagy ma. Talán a hőség miatt lehet, de dopemannt elfelejtetted megemlíteni.

szanalmas 2012.07.03. 11:38:32

Sajnos a mai világ elkorcsosult, a sport nem a testmozgásról és a szórakozásról szól, hanem tényleg sportológyárak épültek, szakma és munka váltotta fel a tehetségeket. Ma már gyakorlatilag pár hónapos korban elkezdik tenyészteni ezeket a sportmunkásokat, napi 6-10 órán keresztül gépiesen végzik az unalmas feladataikat. Aztán mikor elkészülnek az embersportgépek, az egyszeri ember csak nézi, hogy milyen gyorsak és kitartóak. Na persze, csak éppen semmi máshoz nem értenek. Üresek, sivárak és kiégettek lesznek, és ha egy másik gyár droidjai legyőzik őket, akkor picsognak és pityeregnek, mint az EB-n vagy a BL-döntőn láthattuk!
Lehet, hogy testileg kisebb Herkulesek, de szellemileg azon a szinten állnak, ahol akkor voltak, mikor a neveldébe kerültek! Sajnos, de pont ezért keresnek kurva sok pénzt, mert pár év után úgysem képes a legtöbbje önálló életre, olyanok mint az állatkerti vadak, 5 percig sem bírnák az élet dzsungelében!
Persze a tuggyukkik a sport és az olimpia köré is iparágat építettek ki, tönkretéve ezt is, mint oly sok mindent, dehát mit is várhatnánk azoktól, akik életcélja a pénz cél nélküli kuporgatása.

szanalmas 2012.07.03. 11:42:30

@ripők:

Ja, a tudományt is csak érintőlegesen szekálta, sajnos ma már a gyépések is unalmasak. Régen sokkal jobb gyépések voltak, de túltanítottuk őket.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.07.03. 11:48:24

@ripők: pedig ő is büszke lehet magára igazi hős volt

a napokban a fogyatékosok jogaiért állt ki...

itt meg a meleg olimpia tiszteletére jelenik meg poszt...

hát igen... minden szentnek maga felé hajlik a keze...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.03. 11:53:34

@wmiki: Látom, most a melegolimpia a veres posztó. Elvéreztél a selejtezőkön?

Spadla z oblakov 2012.07.03. 11:59:06

@szanalmas: ha az irgalmas szamaritáriánusokra gondolsz, akkor szerintem tévedsz. mondd csak ki, mindenért a tel aviv-london-new york tengely tehet, és minden rossz okozói a zsidók!

Spadla z oblakov 2012.07.03. 12:00:00

@wmiki: figyelj, a melegolimpiától szerintem minden normális embernek hányingere támad. szóval ha megkérhetlek, ne feszegesd a témát.

szanalmas 2012.07.03. 12:02:39

@Spadla z oblakov:

A zsidóknál talán csak egy rosszab dolog van a világon, az antiszemita ellenes index posztok!

Spadla z oblakov 2012.07.03. 12:16:49

@szanalmas: a zsidóknál a komcsik jóval rosszabbak pl. míg a zsidók úgy vernek rabláncba, hogy ott a választás joga, és az emberiségre bízzák, hogy a minőség, avagy a fos között választanak, a komcsiknál és a fidesznél az irány kötelezően a fos és bónuszként még a hurrázás is elvárt.

szanalmas 2012.07.03. 12:25:50

@Spadla z oblakov:

Megkérnélek, hogy a költői képek használatát mellőzzed légy szíves, mert a rabláncon történő választás jogánál buffer overflowba szaladt az Internetem!
Vagy indulj vele az Olimpián!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.07.03. 12:27:52

@ripők: :0

miért, az is volt? mennyi mindent tudtok erről a csodálatos eseményről

@szanalmas: no igen, a hülyék a te kedvenc szakterületed, nyilván ez sem véletlen

hasonló a hasonlókat vonzza...

szanalmas 2012.07.03. 12:36:45

@wmiki:

Nem tehetek róla, hogy a nickedről és az avatarodról az ajvékolós gyépés buzik jutnak eszembe, talán nem véletlenül!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.03. 12:43:25

@wmiki: Látványos berzenkedéssel hiába is igyekszel lerázni magadról a gyanú árnyékát, a hosszú hajjal, bő klepetyusban horoszkóprovatokat böngésző emberek vagy éltes háziasszonyok vagy istentelen buzik. Egy heteroszekszuális férfi két lábbal áll a földön, nem ábrándozik arról, hogy magukkal viszik az ufók vagy a farkangyalok.

Spadla z oblakov 2012.07.03. 12:50:25

@szanalmas: jó akkor úgy mondom, hogy a magadfajta faszkalap is megértse: a zsidók a médiákon keresztül manipulálnak, és a végtelen sok számú ismétléssel elérik a pszichlógiai befolyásoltság állapotát, melynek során milliók vesznek föl kölcsönt a jobb és boldogabb élet reményében, amit egy autó vagy egy szép lakás jelent akkorra már számukra. a delikvens maga kovácsolja a rabláncát és a szerződés aláírásával maga zárja rá a bilincset a karjára.

míg a kommunizmusban -és a fideszben- van az ideológia és azt kell követni. aki nem úgy gondolja az ellenség. a kommunizmusban az 'ellenségre' rárakták a bilincset és egy életre ellehetetlenítették, a fidesz már nem láncol, csak ellehetetlenít.

szanalmas 2012.07.03. 12:58:29

@Spadla z oblakov:

Nem versz át gecó, én éltem mind a két vircsaftban, és se párttag nem voltam, se nem vettem fel most hitelt. Mivel mind a két eset miatt csak szopok, szóval egyhülyeség! Az viszont szomorú, hogy ilyesmikkel hozzuk összefüggésbe az olimpiai eszmét, mert mással már nem lehet!

szanalmas 2012.07.03. 13:09:42

@wmiki:

Hát erről is te tehetsz, mikor a régi, még komoly emberek és igazi olimpikonok apropóján írott posztnál előkerülsz és kiprovokálod, hogy te legyél a téma meg a te és barátaid épp végetért nemzetközi fartúrása, amit nem átallottok olimpiának hívni, megcsúfolva ezzel mindent, mi szent! Tiszteletlen kis mitugrász vagy!

spájdernecc 2012.07.03. 13:13:41

remek poszt, kiváló kommentekkel
persze kivéve mikimanót, mert ez a hozzáállás még tőle is destruktív.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.03. 14:02:10

Nem tudom, feltűnt-e valakinek az idei olimpia legnagyobb szenzációja: Kemény Dénes curlingezik. Ott fogja hagyni a vizilabdat az olimpia utan, és már megvan az új sportja.

@wmiki:

Sokat kombinálsz feleslegesen, először talán el kellene olvasnod a disszertációmat, és csak utána kommentelni.

Spadla z oblakov 2012.07.03. 14:36:42

@szanalmas: összehozhatjuk a dolgot anyáddal is, szem előtt tartva azt, hogy mind a kurválkodásról szól.

szanalmas 2012.07.03. 14:59:11

@Kadarka Jánoska:

Észre sem vettem Keményt Vágó Pista mellett.

Spadla z oblakov 2012.07.03. 15:11:48

aki csak ránéz a curlingesekre, az is buzi

szanalmas 2012.07.03. 18:35:58

Na példát lehet venni a világ legjobb labdarúgójáról, bazmeg, nem sír, nem picsog, nem zseléz:

sportgeza.hu/futball/2012/eb/cikkek/iniesta_hajlektalanoknak_adomanyozza_a_85_millios_eb-premiumot/

Az mekkora királyság lett volna ha az Eb döntőben egy embert lehoztak volna a spanyolok, mikor kiderült, hogy nem tud visszamenni a sérült olasz. Az lett volna a fair play történelem csúcsa!

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.03. 20:14:08

@Spadla z oblakov:

Aki csak leír egy ilyen mondatot, mint az előbb te, az is.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.03. 20:16:04

@szanalmas:

Aztán ha egy ilyen fair play után esetleg veszítenek, akkor az edzőt felnégyelik akasztás után.

Rosszindulatú Vászka 2012.07.03. 21:27:22

Nem értem, hogy miért lenne baj a dopping és a mesterséges izom. Ezeket tiltni ojan volna, mint az F1-et lábbal hajtós autókkal csinálni. Igenis hejes, hogy a Tudomány a sport szolgálatába is állott.

Rosszindulatú Vászka 2012.07.03. 21:29:17

@Kadarka Jánoska: hát Knába meg a ruszkiknál is van még motiváció a sportban. Meg Kóreába is.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.03. 21:57:02

@Rosszindulatú Vászka:

Válasszuk ketté a dolgot. A tudomány dolga, hogy létrehozza a szuperembert, aki majd egy levegővel megjárja a Föld-Hold távot és közben akár lólengést csinál. De ezt az űberembert beengedni a csóró országok doppingmentes sportolói közé olyan, mintha anno tankokkal foglalták volna el Amerikát az európaiak. Nincs sportértéke.

Rosszindulatú Vászka 2012.07.03. 22:28:14

@Kadarka Jánoska: badarság. Ezexerint akkor minden ország a legbénább sportolóit külgye? Azt meg úgy minek? Az Olimpia a győztesek játéka, nem a veszteseké. Hogy nézne már ki a TV-be a béndzsózás, meg a téblábolás. Akkor az Olimpia is csak oojan inkompetens puccparádés volna, mint a paródiája, a RatyiOlimpia.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.03. 22:33:15

@Rosszindulatú Vászka:

Honnan küldhetnének már csúcsra növesztett olimpikonokat az albánok vagy a bangladesiek? Örülnek, ha egyáltalán olyan sportolójuk van, aki nem halt éhen. Ezek ellen bevetni az emberi szuperfegyvereket nem fair.

Rosszindulatú Vászka 2012.07.03. 22:45:11

@Kadarka Jánoska: egyenlő feltételeket teremteni meg nem csak értelmetlen lenne, hanem dögunalmas is. Ki lenne kíváncsi az éhezők viadalára? Nem lennének hősök.

Volt is egy ijesn, asszem Vonnegut novella a tökéletes píszí világtól, remeken cizellált antiutópia, beszédhibás tévébemondókkal, meg ronda modellekkel, meg rokkant táncosokkal. Aki túl jó volt, azt különféleképen lekorlátozták. A szépeket csadorral, az erőseket sújokkal és így tovább.

Igazi mesterséges világvége.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.04. 05:53:27

@Rosszindulatú Vászka: Megdöbbentő cinizmus! Az egész versengés egy nagy marhaság, csupán arra való, hogy hirdetési felületként szolgáljon, kitöltse a reklámok közötti időt. A küzdelmekben egyértelmű, hogy a legjobb nyer, a gyengébbek szánalmas tusakodása sosem lehet elég, hogy az élre törjenek. Amennyiben mégis egy gyengébb végez a dobogó legfelső fokán, úgy eleve ő volt a legerősebb a versenyszámban. Dicsőség-e az erősnek legyőzni a gyengét? Nojszen....

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2012.07.04. 07:01:32

Mondjuk én tökre megértem Dénest, hogy átnevezett a dögunalmas vizilabdáról a curlingre, mert az legalább annyira fancy, mint a golf, ámde nem kell kétméteres tagbaszakadt masztodonok homoerotikus vízalatti tipitapiját instruálnia!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.04. 08:38:19

@LadyCarambole: Férfiak partvissal bazmeg??! Mi lesz a következő, a férfi szinkronúszás??

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.07.04. 09:35:19

:x

engem itt próbáltok oltani, miközben dénesről lamentáltok, aki kemény... :s

Spadla z oblakov 2012.07.04. 11:24:35

@radairosseb: régen a sokkal jobb is jobb volt.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.04. 21:51:27

@Spadla z oblakov: @radairosseb:

Régen nem volt internet, és nem tudtatok volna ilyen bölcsességeket írni egymásnak. Most jobb.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2012.07.04. 21:53:24

@ripők:
neked például feltétlen ajánlanám, márcsak az orrformád mián is!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.04. 22:15:13

@LadyCarambole: Majd ha elolvadnak a Glóbusz jégsapkái, irigyelni fogod ezt a búvárpipát!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.05. 11:46:40

@Kadarka Jánoska: Régen nem volt internet, és nem arra keltem hajnali 10:45-kor, hogy Madarka Jánoska írogat nekem!

szanalmas 2012.07.05. 12:30:40

@radairosseb:

Mi van morekám, süti a színesfém a kezed, hogy lopod a napot otthun?!

szanalmas 2012.07.05. 14:30:50

@radairosseb:

Csak nem nyaralsz, te Albion szégyene! Neked aztán megtojt a tyúk, te sátoros disszidőr!

Katalin47 2012.07.07. 05:41:01

@Spadla z oblakov: Melyen tisztelem a meglatasodat.
Sok olyanra van szuksegunk ma mint Te vagy:)

Katalin47 2012.07.07. 05:50:35

@ripők: Csodalatos gondolkodo vagy:)
Szeretlek...
Csak kitartas, hiszen az egyensuly ad boldogsagot, es termeszetesen ezen a blogon toltott pillanatok, amikor egy par csodalatos Isteni szikra fellobban kozottunk:)
Es meg mododt is ad, hogy ne csak bamuljunk, mint amikor a TV-t nezunk, hanem reagalni is tudjunk:)

Katalin47 2012.07.07. 05:55:21

@ripők: ... elfeledve azt a tenyt, hogy egyenenkent, minden kulso spicli behatolasa nelkul sokkal tavolbb celekat es eredmenyesebb celokat erhetunk el.
De aki a TV-nezi, ujsagot olvas, hagyja az agyat befolyasolni, atmegye elmei mosodan, mar elveszti onallosagat.
A kotelezo allami oktatasnak is ez a celja.....
Nem is beszelve a flsofoku oktatasba, ami elviszi az agymosott szemely a Szabad Komuvesseg harmadik fokanak az alapjahoz.....

Hat igen, kar, hogy nem 200 evvel ezelott szulettem! Kevesebb volt a kivedeni valo, mint peldaul a karos "tudomany" es technika.....

Katalin47 2012.07.07. 06:03:05

@ripők: Meleg olimpia??? Errol meg nem hallottam....
Marmint BUZI olimpia?????
Nahat!!!
Melegen csak a furdoviz jo! Minden mas legyen forro, vagy hideg!
Micsoda elnevezes!!!
Regen elek kulfoldon, errol csak ugy feluton hallottam, hogy a buzikat melegnek hivjak, de nem tudtam hogy a buszkesegparade mellett mar olimpiat is szerveznek maguknak:(
Milyen mocsok vilag fele haladonk!

Ha Isten el van tavolitva a vilagbol, akkor aldasokra nem szamithatunk....

Katalin47 2012.07.07. 06:06:47

@Spadla z oblakov: Na valasztasnal csak ket valasztasod van: fos, vagy lagy szar!
A kommunizmus meg egyebbkent is zsido idea. Ok kezdtek, es ma is ok kormanyozzak....
Tehat megint csak atveres, igy is csak fos, vagy lagy szar a valasztas:)
Szomoru, de igy van....

Katalin47 2012.07.07. 06:13:15

@Spadla z oblakov: Amikor ilyen hozzaszolast latok, dagad a lelkem, mert latom, hogy a Magyarnak meg mindig helyen van az esze es a lelke!
Ugy van, ahogy mondod, de sajnos egy ma vilag agenda, vagyis terv szerint mukodik.
Amit ma ujsagkent bemondanak, azt mar 40 eve leirtak beiktatasra....
Mi csak egy szinjatek szereploi vagyunk....
Az ugynevezett "vezetoink" is csak a szerepuket jatszak....
Roosvelt nyiltan kimondta: politikava nincs hirtelen valtozas...Minden legalabb 10 evvel elotte el lett dontve.

Katalin47 2012.07.07. 06:24:43

@Rosszindulatú Vászka: Na te aztan nagy fasz vagy! Mit keresel ezen a forumon? Menj es nyald a segget a "tudomanynak" ami nem tudomany hanem nepirtas!
A sport az a demokracia cirkuszanak lett kitalalva.
Mi kell a nepnek? Cirkusz es kenyer!
Az elso olimpia az akkor volt, amikor az elso es egyetlen letezo demokracia valos volt...Na de az is rovid ideig tartott, hiszen demokracia az egy ongyilkos talalmany.
Az olympia hajnalan, mindenki reszt vehetett a versenyekbe. Nem kellet sportolonak lenni. Idotartama latt az egesz vilagon a fegyvert le kellett tenni.
Beke volt az elso feltetele.
Mindenki aki reszt akart venni az olympian elfogadtak, nem kellet elore kiszoltirozott sportolonak lenni.
That mar itt latjuk, hogy nagyon regen megszunt az igazi olympia. Olyan regen megszunt mint a demokracia...
Szoval, az egy megoldas annak aki az igazsagot keresi: a mai olympian reszt venni korporacios kriminalis aktivitas.
Es meg egyet: arrol olvastam, hogy iden oriasi kaosz lesz idezve Londonba, es azt irta cikk iroja: aki bolcs, tavol tartja magat a Londoni olypiatol.

Katalin47 2012.07.07. 06:28:18

@Rosszindulatú Vászka: Ma mar nincs olympia!!!
Ez egy hatalom kihivasa az elmebeteg tudosok mu emberei kozott!!!
Ez nem olimpia!!!!Ez atbaszas, mint minden mar a mai vilagba.

Katalin47 2012.07.07. 06:46:14

@Kadarka Jánoska: ez nem a mi javunkra lett kitalalva, es nem is marad meg ez a lehetosegunk sokaig!
Ez arra a celra lett kitalava, hogy legyen ez is egy ut a media agymosasra...
A hulye itt is azt olvassa, amit az ujsagokba irnak:)

Valojaba a masik celja az, hogy kirostaljak azokat, akik nem a tomeggel gondolkodnak, tehat egyeniek.
Az egyeni gondolkodo ellensege a rendszernek, mert kivallik a 200 eves agymosabol. Tehat a bator ember, aki valojaba nem lehet megfelemliteni semmivel, meg a halallal se!
Eppen ezert minden kattintasod az Interneten kovetve van. Ki kell puhatolni, hogy ki az ellenseg....
Eppen ezert azoknak, akik kiemelkedoek az egyeni gondolkodas teren, nem sok ido van hatra, mielott minden egymast osszekoto kapcsolatot lebenitanak.

A szamitogep uj rendszerei eppen ezert lettek kitalalva. Remelem olvastatok a PC halalat?

Es latjatok a sok jaro halottat a kezi internetes jatekaikkal...Orult vilagot elunk!
Nezzetek korul! Az egesz vilag viselkedeset megvaltoztattak a mobil telefonokkal...Es ahogy ehhez igazodott a horda, mindenhez igazodni fog.
Minden egyes Mobil megfelel egy GPS-nek, tehat akinek van az "poloskat" hord magan, barhol barmikor pillanatok alatt elkaphato!
Es minden Laptop, es asztalon mukodo szamitogep erre a rendszerre lesz atalakitva.
A Pszihopata mindent kitalal a nep kontrolalasara.
Ezek a pszihopatak a tudosok, akik az ugynevezett tudasukat a rendszer szolgalataba allitottak, es a "tudomanyukat" a rendszer igenyeinek megfeleoen valtoztatjak....
50 evvel ezelott jegkort josoltak, de az a verszopoknak nem bizonyult haszonkepesnek, magas profitot kepezo meglatasnak, igy atalltak a globalis folmelegedes teoriajara, amivel billos szemetet arulhatanak, es trillios adokat szedhetnek be semmiert, mint peldaul: meleghazi gazok es szendioxid.
Nevetseges....

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.07. 08:52:49

@Katalin47:

Mindenkit mindenhol megfigyelnek, aki pedig erről ír, azt elkapják. De azért van egy szervezet, aki ellenáll, olvasd te is őket!

hirhatter.org/
süti beállítások módosítása