Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

2011.04.22. 07:07 Kadarka Jánoska

Vasárnap véget ért a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, ideje az értékelésnek, mérlegkészítésnek. Ahogy az elmúlt évek során megszokhattuk, idén is a Kigondoltam Kiadó vonzotta a legtöbb látogatót: amíg a könyvfesztivált hatvanezren tekintették meg, addig a Kigondoltam standjánál hetvenezer látogató is megfordult; minket megnéztek a konkurens kiadók képviselői, a szakmai jeggyel belépők és azokat a szerencsések is, akiknek sikerült belógniuk.

A teljesség igénye nélkül egy kis ízelítő a legkeresettebb szerzőink legkeresettebb könyveiből.

radairosseb: A megtörtént történelem

Az olvasóknak most sem okozva csalódást Radai a tőle megszokott színvonalon rántotta le a leplet a történelemhamisítókról. A betiltott, bezúzott, majd újranyomtatott könyvből igaz képet kapunk a honfoglalásról és a rendszerváltoztatgatásról. A szerző rendhagyó módon a Millenáris egyik büféjében dedikált, a meghitt légkörben jól fogyott a Hubertus is.

LadyCarambole: A torinói nő

A népszerű humorista különös vállalkozásának első kötete ez a könyv: komor hangulatú szerzők sötét és nyomasztó műveit írja újra úgy, hogy az eredeti mélység és szépség megmarad, de az olvasó könnye a nevetéstől csordul ki. A torinói nő Tarr Béla utolsó filmjének, A torinói lónak az újragondolása humorosan, kacagtatóan.

Zsit (nyau és rémizé): Hát, fenék és láb – aktok, amit kaptok

A fotóművésznő díszes albuma a 2010-es év legszebb önaktjait tartalmazza rövid önostorozó önvallomásokkal. Dedikálás helyett a vásárlók a művésznő lábával fényképezkedhettek le.

Frick László Emlékzenekar: Gondolatok függőlegesen és vízszintesen

A szerző rövidített, hétkötetes művel jelentkezett a könyvfesztiválra. Egyéni világképe, átfogó keresztrejtvény műveltsége Fricket az egyik legeredetibb kortárs szerzővé teszi, termékenységét pedig bizonyítja, hogy előadásán több környezetvédő szervezet is tiltakozott a szerintük túlzott papírfelhasználás miatt.

Büdösmackó: Dollárok, aranyak, széfek

Az ismert pénzügyi guru közérthető nyelven írt a tőzsdéről, felfedve több szakmai titkot is. Könyvét olvasva betekintést kaphatunk a pénzforgalmat irányító hatalmas és rejtélyes erőkbe. A könyvfesztiválon a szerző kedvezményes, 2000 forintos díjért dedikált.

ripők: Lángoló szerelmi háromszög

Könnyed romantikus mű, tengerparti nyaraláshoz ajánljuk szerelmespárok részére. Dedikálása során az író kiosztott 30 autogramot, és begyűjtött 45 női aláírást telefonszámokkal.

szanalmas: Casanova, javított kiadás

Giacomo Casanova emlékiratait szedi ízekre a jó tollú szerző, szellemesen mutatva rá a vérbő férfilegenda, a világ legnagyobb csábítójának tartott kalandor hibáira, illetve saját életéből merített példákon keresztül ismerteti, hogyan lehet kétszerannyi nőt meghódítani feleannyi idő alatt.

"the dragon": Általános Nagy Lexikon

Egymillió szócikkével az ÁNL a világ legnagyobb és legpontosabb lexikonja, már megjelenése előtt referenciaként használta minden jelentős lexikon és enciklopédia, azóta csak még jobban. A szerző nemzetközi előadókörútja miatt nem tudott megjelenni a könyvfesztiválon.

21méter: Örök ígéret

A fiatal és tehetséges író bemutatkozó nagyregényét régóta várja a szakma és a közönség, a hírekkel ellentétben azonban idén sem készült el a mű. Talán majd jövőre. Egy novellácska.

Friedmann Juci: Tizenkét Lujza

Fülledt erotikájú novelláskötet tizenkét szerelmes lányról, nihilről, kiábrándultságról és halálról. Csak műértőknek, nem tucatkönyv!

Levéltáros Gedeon: Utóirat

Humorosnak szánt levélgyűjtemény, a Kigondoltam Kiadó egyetlen melléfogása. Az elsőkötetes szerző eladási mutatói minden várakozást alulmúltak, így a könyvfesztivál után a nullakötetes szerzővé való visszaminősítése megtörtént.

Kallódó Karcolatok – antológia

A tavalyi év legnépszerűbb szerzőinek műveiből állította össze a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Szakmai Nagytanácsa azt a válogatást, amiből az idei antológia, a Kallódó Karcolatok készült. Pixelpiréz plüssvitéz, Lev Alekszejevics Nyunyeszkij, Nina Skye, Commandante Jayasuriya, Panther_V, kiraaaa és Rosszindulatú Vászka kitűnő műveit tartalmazza a kötet.
 

55 komment

Címkék: statisztika könyv kultúra fetisizmus sunyiság garantált minőségű legkiválóbb poszt a címke kizárólagos használója levéltáros az illegális címkehasználat büntetendő

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr302846280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szanalmas 2011.04.22. 08:47:14

Hohohó, olyan vagy te is mint a kertévék, mindig csak az esemény után derül ki bennük, hogy volt esemény, előre az istennek se szólnának!
Micsoda parádé lehetett pedig!
Egyben tiltakozni szeretnék a rólam kiállított fals kép ellen, én nem vagyok Kaszanova -bár tény és való, hogy minden nőt megszereztem vagy megkaphattam volna akit akartam életemben-, de nálam a lelki kapcsolat fontos! Az igazán jó szekszhez kell egy pici összhang, de legalábbis a látszata! Arra a pontra kell eljuttatni a nőt, hogy rád ugorjon, és neked essen! Hát ezért vagyok jobb mint Kaszanova. Például!

szanalmas 2011.04.22. 08:49:37

De legalább van önkritikád!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.04.22. 08:51:42

@szanalmas:

Nem értem, tényleg ott volt a standunkon egy szánalmas alak, akkor ezek szerint az nem te voltál? A nővel való lelki kapcsolatos gondolatodat majd nyilván büdösúr elemzi, amennyiben túléli a szívrohamot eme paradoxon elolvasása után.

szanalmas 2011.04.22. 09:02:37

@Levéltáros:

Most te írtál könyvet Kaszanova alázásáról, vagy macika, netán esetleg én?! Na, erről ennyit!
Nem veszek részt társadalmi rendezvényeken és ilyesmin, mert erős hányingert okoz nálam a gerinctelen-agyatlan emlősök másfél percnél tovább tartó megfigyelése...

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.04.22. 09:26:11

Szerintem ha Levéltáros nő lenne, egész jó szerző lehetne belőle. Még az is lehet, hogy kiszopkodnák a pállást a lábujjacskái közül.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.04.22. 09:26:35

@szanalmas:

Hogy építed akkor a lelki kapcsolataidat? Biztos remeteként az erdőben a kis mókusokkal.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.04.22. 09:33:33

Zseniális poszt, bár tudományos munkásságom jobban is kidomboríthatta volna. Tény viszont, hogy a női lélek húrjain úgy pengetek, mint Kurcmáler.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.04.22. 09:39:26

@21méter:

Fujjjujjjujjjujj, a legdurvább támadást intézted ellenem a frikk-fegyvereddel te pernahajder.

@ripők:

Gondoltam majd te domborítod magad egy zseniális írással. Ja az homorítás.

@márnyuszi.:

Hohó!

szanalmas 2011.04.22. 09:55:40

@Levéltáros:

Most morcos vagy, mert Miska kancsónak neveztelek a csettopikban és fáj az igazság, mi?! Majd tventivan megvigasztal egy gyors numerával és megnyugszol!

Commandante Jayasuriya 2011.04.22. 10:02:24

Hejj, te Levéltáros, te nagyon egy buzi vagy!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.04.22. 10:07:02

@Levéltáros: Arra célzol, hogy zseniális írásaimat olvasva mindenki lemegy hídba?!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.04.22. 10:09:06

@Commandante Jayasuriya:

Fáj, hogy csak egy szaros antológia százhuszonakárhányadik oldalára férsz oda? Ide vezet a mérthetetlen cigányimádat, te fajod árulója!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.04.22. 10:16:05

@ripők:

Szerintem arra célzott, hogy ha jól pucsítasz, akkor szívesen meglátogatna hátulról.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.04.22. 10:22:15

@Commandante Jayasuriya:

Kimaradt az utikönyved a felsorolásból, és most vagdalkozol.

@21méter:

Ne kommentelj, hanem végre írj valamit te lusta disznó, te örök ígéret!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.04.22. 10:26:40

@21méter: Én nem pucsítok, előttem pucsítanak a párductestű nők! Valóban írhatnál már valamit, így nem kizárólag a szájszagoddal késztetnéd az embereket homorításra.

Commandante Jayasuriya 2011.04.22. 10:46:19

@"the dragon":
@Levéltáros:

Az iromány készítőjének indítékai ismeretlenek előttem, de gyanítom, hogy az írigység, mint meghatározó tényező vezette pennáját, amikor papírra vetette sekélyesnek mondható gondolatkezdeményeit.
Azt viszont bátorkodom megemlíteni, hogy van olyan felsorolás, - különös tekintettel annak készítőjére, és a benne szereplőkre - , amiből az igazi dicsőséget az jelenti, ha a valódi alkotó indivídum kimarad belőle.

Commandante Jayasuriya 2011.04.22. 11:15:31

@"the dragon":

Neked meg csak annyit mondok pajtikám, ezek után irkálhatsz amit csak akarsz, kimutattad a fogad fehérjét azzal, hogy lepaktáltál ezzel a rózsaszín inges skriblerrel.
Ami a fehér fogaidat illeti, csak vicceltem!
Tudjuk rólad, hogy a nikotintól, és az olcsó szesszármazékokból készült italok nemcsak a józan ítélőképességért felelős agyi szürkeállományodat és az éleslátásodat támadták meg, hanem az egyébként is ritkás fogsorod szúvasították el, mely most inkább a sárgásbarna színárnyalataiban pompázik.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.04.22. 11:22:17

A történelemhamisításról én írtam könyvet, de mindegy is, lényeg, hogy a Torinói lovat viszik, mint a cukrot!
A követlező blogtalin mindenki a vendégem egy limonádéra!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.04.22. 11:32:20

@LadyCarambole:

Nagy dolog ennyi alkoholistának limonádét ajánlani. Én is fizetek neked egy császárkörte likőrt.

@Commandante Jayasuriya:

Fiacskám, mi nyomja a lelked? Tán csak nem az, hogy nemcsak a megszűnő szakmákról írt nagyszerű posztjaid nem érdekelnek senkit, de te magad is csak egy furcsa árny a múltból, ami lassan megszűnik.

Commandante Jayasuriya 2011.04.22. 11:50:21

@Levéltáros:

Én a helyedben kétszer is meggondolnám, hogy mit írok le.
Nehogy azt hidd, hogy az új alkotmány megengedi az ilyen deviáns hangokat.

Commandante Jayasuriya 2011.04.22. 12:10:44

@Levéltáros:

Figyelmeztetlek arra, hogy a bemérőcsoport már dolgozik az ügyön. Amint pontosan megadják jelenlegi búvóhelyed koordinátáit, a riadókészültségben lévő csapásmérőegységek felszámolják a vezetésed alatt álló bűnbandát.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.04.22. 12:12:02

@Commandante Jayasuriya:

Szerencsére nem vagy a helyemben. Az új alkotmány csak jövőre lép életbe, addig még szabad a pálya.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.04.22. 13:14:46

@Commandante Jayasuriya:

Mióta megtudtam, hogy Levéltáros egy közismerten ipari kémkedéssel foglalkozó cégnek dolgozik, igyekszem jóba lenni vele, hátha csurran-cseppen valami... Pláne mert egyáltalán nem lepne meg, ha a Moszadhoz is lenne némi köze!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.04.22. 13:19:05

@"the dragon": Kifejtenéd, hogy pontosan mit is jelent ez a "jóban lenni"?! Meghogy csurran-cseppen... Bár, jobban belegondolva, inkább ne fejtsd ki, Te beteg állat!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.04.22. 13:26:29

@ripők:

Alkalmanként megrugdosom a veséjét, amitől összehugyozza magát... Miért, te mire gondoltál?

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.04.22. 13:47:05

@"the dragon":

Napi 8 órában bontogatom a leveleket a gőz fölött, kijegyzetelem a fontosabb infókat, és visszaragasztom a leveleket. Ez a Magyar Posta ipari kémkedés üzletága. Sajnos az email eléggé tönkretett minket, lassan más munka után kell nézzek. De még csurran-cseppen pár infó, a múltkor sikerült kilopnom egy borítékból 10 Deutsche Markot.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.04.22. 13:53:37

@"the dragon": Akkor oké. Már azt hittem, valami mocskos üzleti érdek van a háttérben.

Commandante Jayasuriya 2011.04.22. 14:05:54

@"the dragon":

Az igazság az, hogy a "könyvfesztivál" fedőnéven elkövetett listázásról nekem is valami hasonló jutott az eszembe.
Nyilvánvaló, hogy kiknek áll érdekében beépíteni közénk egy ilyen provokátort.

szanalmas 2011.04.22. 14:45:56

@Panther_V:

A 14:16:58-as kommented után már kezdtem volna felháborodni a terjengősségeden, de látom megjött az eszed!
Gondolom, juhász vagy!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.04.22. 19:04:27

Én azt nem tudom, mert én dobozolok!

büdösmackó 2011.04.22. 19:36:35

Lehengerlő poszt, bár nem értek a széfekhez, bármikor írok róluk könyvet!!!

szanalmas 2011.04.22. 19:56:42

@büdösmackó:

Haha, az valami olyan könyv lenne, mint levéltápos topikja, a Tízmillióért milyen autót?, és gondolom, a homoszekszuális kapcsolataidról és a nemibetegségeidről szólna!

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2011.04.22. 20:22:38

@LadyCarambole: Nem csodálom jó levegő, jó társaság. Meg a csend.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.04.23. 09:19:33

@büdösmackó:

A széfek a pénzt szimbolizálják, te analfabéta.

Commandante Jayasuriya 2011.04.23. 09:38:36

@Levéltáros:

Akkor a széfek valami pajeszos sémita népcsoport lehet...
süti beállítások módosítása