Az emberiség egyik lenagyobb találmánya az alkoholkészítés és fogyasztás. A folyamat egyszerű: tegyél valamit vízbe, amiben sok a szénhidrát, önts még rá cukrot, hívd segítségül az erjesztőgombákat és szemlélj. Ekkor két lehetőség van: a meglevő alkoholos lötty szűrése, vagy a híg alkoholos oldat felforralása és az alkoholpára kicsapatása. Ennek a fáradságos, de örömteli munkának a végeredménye a töményszesz.
A szittya magyar -szemben a végletesen ostoba, konzumidióta nyugattal- nem gabonából készít szeszt, hanem nemes gyümölcsből. A nemes gyümölcs kissé talán túlzó, hiszen a cefrébe a rohadt, moniliafelhőtől felporzó férges, vagy széttaposott, levétől csepegő gyümölcsöt rak bele a magyar! Node kicsire nem adunk, nagy meg nem számít: ne feledjük megfelelő hazugsággal akár képviselő is lehet az ember a mai világban!
A mostani cikk a pálinkás májételekről szól. A májételek csodálatosak, sokféleképpen elkészíthetőek, és nagyon egészségesek. Ha drága családtagunk elhalálozik, halála után kérjük el máját a kórboncnoktól! Az egészséges májból készíthetünk májrizottót, vagy resztelt májat, panírozva rántott májnak elkészítve viszont kifejezetten surmóság, azért prolik ne legyünk már!
Amennyiben drága családtagunk bőségesen táplálkozott, vagy pálinka és egyéb alkoholok fogyasztását rendszeresen végezte, kialakul a zsírmáj. Ez a máj igazi ínyencfalat, mérete az eredeti másfél-kétszerese, szeretett családtagunk elvesztése esetén ne hagyjuk veszni! Leginkább tejből készített, friss vajon sütve tálaljuk, de pástétomnak is fennséges!
Általában családtagunk áldásos alkoholfogyasztó tevékenységét tovább folytatja, ekkor hosszú évek megfeszített munkájával kialakul a májzsugorodás. Ne feledjük, az alkoholfogyasztás teljesen legális, az alkohol jövedéki termék, alkoholfogyasztó családtagunk fogyasztásával hozzájárul a dzsídípí növekedéséhez! A pálinkával zsugorított máj íze különleges, árnyaltan gyümölcsös, viszont esztétikai okokból már csak ledarálva, főtt rizzsel összekeverve, kevés majorannával sóval és borssal ajánljuk, drága halottunk vastagbelébe töltve, májashurka formájában nem hiányozhat a halotti tor meghitt keresztyén szertartásáról!
Önnek melyik a kedvenc pálinkás májétele?