Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Pálinkás májételek

2010.09.26. 07:17 leginkább tejből

Az emberiség egyik lenagyobb találmánya az alkoholkészítés és fogyasztás. A folyamat egyszerű: tegyél valamit vízbe, amiben sok a szénhidrát, önts még rá cukrot, hívd segítségül az erjesztőgombákat és szemlélj. Ekkor két lehetőség van: a meglevő alkoholos lötty szűrése, vagy a híg alkoholos oldat felforralása és az alkoholpára kicsapatása. Ennek a fáradságos, de örömteli munkának a végeredménye a töményszesz.

A szittya magyar -szemben a végletesen ostoba, konzumidióta nyugattal- nem gabonából készít szeszt, hanem nemes gyümölcsből. A nemes gyümölcs kissé talán túlzó, hiszen a cefrébe a rohadt, moniliafelhőtől felporzó férges, vagy széttaposott, levétől csepegő gyümölcsöt rak bele a magyar! Node kicsire nem adunk, nagy meg nem számít: ne feledjük megfelelő hazugsággal akár képviselő is lehet az ember a mai világban!

A mostani cikk a pálinkás májételekről szól. A májételek csodálatosak,  sokféleképpen elkészíthetőek, és nagyon egészségesek. Ha drága családtagunk elhalálozik, halála után kérjük el máját a kórboncnoktól! Az egészséges májból készíthetünk májrizottót, vagy resztelt májat, panírozva rántott májnak elkészítve viszont kifejezetten surmóság, azért prolik ne legyünk már!

Amennyiben drága családtagunk bőségesen táplálkozott, vagy pálinka és egyéb alkoholok fogyasztását rendszeresen végezte, kialakul a zsírmáj. Ez a máj igazi ínyencfalat, mérete az eredeti másfél-kétszerese, szeretett családtagunk elvesztése esetén ne hagyjuk veszni! Leginkább tejből készített, friss vajon sütve tálaljuk, de pástétomnak is fennséges!

 

 

   

Általában családtagunk áldásos alkoholfogyasztó tevékenységét tovább folytatja, ekkor hosszú évek megfeszített munkájával kialakul a májzsugorodás. Ne feledjük, az alkoholfogyasztás teljesen legális, az alkohol jövedéki termék, alkoholfogyasztó családtagunk fogyasztásával hozzájárul a dzsídípí növekedéséhez! A pálinkával zsugorított  máj íze különleges, árnyaltan gyümölcsös, viszont esztétikai okokból már csak ledarálva, főtt rizzsel összekeverve, kevés majorannával sóval és borssal ajánljuk, drága halottunk vastagbelébe töltve, májashurka formájában nem hiányozhat a halotti tor meghitt keresztyén szertartásáról!

 

Önnek melyik a kedvenc pálinkás májétele?

100 komment

Címkék: biológia egészség ágyaspálinka alkoholisták ágybaszarás

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr622321677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leginkább tejből 2010.09.25. 08:36:14

azért van humora a gépháznak.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.25. 09:23:33

@leginkább tejből:

Király poszt, szavazok majd rá, de természetesen én is indulok egy legalább ilyen jó remekművel. Győzzön a jobbik!

szanalmas 2010.09.25. 12:49:48

Szerintem a zsírmáj finomabb!
A pálinka pedig, ahogy az egyik nagy nevettetőnk mondta: "kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben orvosság"!

madárnak öltözött bohóc 2010.09.26. 08:11:32

Nem ez a fő téma , de marginálisan meg lehetett volna emliteni a fehér májat is.

szanalmas 2010.09.26. 09:56:48

@leginkább tejből:

Mondtam már baszki, hogy nem tudok lájkolni, mert nem vagyok a köcsög fészbúkon!

Lájk is lájk!

kiraaaaa 2010.09.26. 10:31:59

@leginkább tejből: egyébként kösz a képet, legalább látom anyám máját.

szanalmas 2010.09.26. 10:42:22

@kiraaaaa:

Remélem tudod, hogy májat elkészítéskor nem sózunk, csakis tálalás után, ízlés szerint!

kiraaaaa 2010.09.26. 10:44:05

@szanalmas: aham, főleg a fokhagymás tejbeáztatottat szeretem.

szanalmas 2010.09.26. 12:02:39

@leginkább tejből:

Itt jegyzem meg, hogy ideje lenne megváltoztatni a nickneved leginkább májbólra!

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.09.26. 12:29:18

fffúj majdnem behánytam Szörcsi, ez is olyan tanuljunk főzni poszt?:DDD

A rántottmáj kibaszott finom jó véresen, kinemszarja le, hogy Te prolinak tarod a fogyasztóját?
Te vagy a proli amiért ilyen hülyeségre feccölöd az időd, hogy mi proli meg mi nem.

~Shadow~ 2010.09.26. 12:44:30

aki kolbászt eszik az paraszt.

~Shadow~ 2010.09.26. 12:53:50

@21méter: azt a kicsit meghagyom neked, te paraszt!

~Shadow~ 2010.09.26. 13:10:28

@21méter: árnyképeket kergetsz te szegény szerencsétlen!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.26. 13:13:22

@~Shadow~:

Arra célzol, hogy az alkar vastagságú faszommal is csak harangoznék a pajta méretű mindzsódban?

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.26. 13:14:04

@Lewyke:

Ha hozod a feleséged, akkor már hárman leszünk.

~Shadow~ 2010.09.26. 13:23:40

@21méter: lófasz, pajta, gumicsizma, kolbász, innét már csak a bicska hiányzik te kétosztályos traktoros kisegítőmunkás!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.26. 13:46:32

@szanalmas:

Lehetek társszerő? Évi egy posztot tudok vállalni.

~Shadow~ 2010.09.26. 13:49:08

@21méter: igen, azon fogsz térdepelni a sarokban!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.26. 13:53:07

@~Shadow~:

Utána meg bálamadzgagal fojtogatlak.

~Shadow~ 2010.09.26. 13:57:22

@21méter: aztán megpörköllek a desznyópörzsölővel!

~Shadow~ 2010.09.26. 14:18:42

@21méter: szégyent hozol itt a parasztokra hogy még a disznóvágás menetét sem ismered te zsírmájú kolbászevő kisbicskás!

leginkább tejből 2010.09.26. 14:19:20

gecók vagytok, nem lájkoltok! lájkoljatok, hogy legyen húszrugós belépőnk a várbéli pálinkanapokra !

leginkább tejből 2010.09.26. 14:19:53

@21méter:

@~Shadow~:

látom ismiztek kislányok, a végén lesz leszbipuszi!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.26. 14:24:46

@~Shadow~:

Miről beszélsz, te sertésbőrbe bújt bárány?

_nyuszi_ 2010.09.26. 16:52:37

Mikor drága családtagunk elhalálozik, és szerencsénkre jó kövér volt, kérjük el a kórboncnoktól a gondosan kimetszett hasfalat is, miszerint bőrös hájat.
gondosan tisztítsuk meg a szőrszálaktól,(esetleg perzseljük le)és vágjuk 3-4 cm-es darabokra. egy nagy lábosban süssük ki belőle a zsírt, töpörtyűt szűrőkanállal emeljük ki. Ezt később fehérkenyérrel, lilahagymával fogyasztjuk.
a visszamaradt zsírba tegyük bele a darabolt májat, adjunk hozzá egy fej apró kockára vágott hagymát, pici pirospaprikát és süssük kb. 10-15 percig nem túl magas hőmérsékleten. magyarul konfitáljuk. ekkor ellenőrizzük egy kettévágott darabon, hogy átsült-e. akkor jó, ha a drága szerettünk májának belseje rózsaszín. vigyázat, nem szabad túlsütni, mert kemény lesz!
hosszú téli estéken a zsíros, májdarabkás kenyér az egyik legjobb búfelejtő, lélekmelegítő. paradicsom, paprika, lilahagyma, opcionális. természetesen jófajta gyümölcspálinkát fogyasztunk hozzá. kiváló zsírégető!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.26. 17:36:04

@leginkább tejből:

Ezek engem se lájkolnak. Most válik el a szar a májtól, avagy megismerszik az igaz kutatótárs!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.26. 17:55:41

@Levéltáros:

Azt várom, hogy valaki süsse már el a máj fer lédit.

leginkább tejből 2010.09.26. 18:44:58

@márnyuszi.:

húbazmeg, zseni vagy! ez a konfitálás! node jegyezzük meg, a töpötyűre vajjal kell rásegíteni, valami fenomenális!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.26. 18:50:34

@kiraaaaa:

Szereted, mikor a végén az arcodhoz ütögetik lassan a kenőmájast?

leginkább tejből 2010.09.26. 18:50:43

@Levéltáros:

a most tudjuk meg, milyen fontos is a máj !

kiraaaaa 2010.09.26. 18:52:16

@21méter: hát nem jó, a kozmetikusom nem szereti ha elbasszák a művét.

kiraaaaa 2010.09.26. 19:25:35

@21méter: jól van cuncimókus, majd legközlebb lejátszuk.

kiraaaaa 2010.09.26. 19:34:51

lefejeltem az asztalt a röhögéstől, faszomba...

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.26. 19:38:51

@kiraaaaa:

Beszélhetünk a hüvelykgombáról is.

kiraaaaa 2010.09.26. 19:42:46

@21méter: mesélj, neked milyen van?

kiraaaaa 2010.09.26. 19:58:13

@21méter: az aranyér lesz, más doki kezeli, mint a gombát.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.26. 20:03:21

@kiraaaaa:

Ha eleget ittam nyúlhatsz a seggembe is.

kiraaaaa 2010.09.26. 20:15:16

@21méter: és még hova nyúlhatok, mesélj!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.26. 20:20:10

@kiraaaaa:

Mit szeretnél? addig kérj, amíg jókedvemben találsz.

kiraaaaa 2010.09.26. 20:25:58

@21méter: kezembe adod magad? ember! megőröltél?
középkori facsarástechnikában jártas vagyok!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.26. 20:30:00

@kiraaaaa:

nyilván csak addig mehetsz, ameddig a pórázt engedem.

kiraaaaa 2010.09.26. 20:39:43

@21méter: te vagy a blog őre, vagy mi van, itt hagytak magnak?

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.26. 20:42:17

@kiraaaaa:

Értem a kérést, pofozgatlag közben, lásd kivel van dolgod.

kiraaaaa 2010.09.26. 20:45:16

@21méter: kitalálod minden gondolatom, igazi férfi vagy!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.26. 20:51:07

@kiraaaaa:

sőt, még a nedves bugyidat is kitalálom

kiraaaaa 2010.09.26. 21:03:22

@21méter: mi vagy te, bameg? mentalista?

kiraaaaa 2010.09.26. 21:10:25

@21méter: megszakítanám ezt a kurvajó beszélgetést.
hol van ilyen:House of the Dead 4-Bp-n?

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.26. 21:23:33

@kiraaaaa:

Nem ment semmiféle lista, és house of pain.

kiraaaaa 2010.09.26. 21:26:25

@21méter: ez valamilyen lövöldözős, két fegyverrel

Baszom 2010.09.26. 22:48:17

@kiraaaaa: most egy boltot keresel?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.09.27. 01:28:16

hát ez

nem találok szavakat

...ez a poszt egyszerre gyalázza a tisztességes gasztrománokat, alkoholistákat, pálinkafőzőket, kórboncnokakat, politikusokat...

nem beszélve anyanyelvünkről

a rá kegye kiamá jad

kiraaaaa 2010.09.27. 05:55:49

@Baszom: nem, játéktermet.és ez komoly.

@A Hannibal Lektűr-attitűd: az utolsó mondatot 4 évig hallgattam, hja, azok a szép idők.

Commandante Jayasuriya 2010.09.27. 14:32:50

@leginkább tejből:

Hejj, itt van már a jó világ...!
Mától szabad a vásár, csak aztán nehogy kötelezővé tegyék a pálinkafőzést.

Commandante Jayasuriya 2010.09.27. 14:40:18

Azért ezt igazán nagy kár volt kihagyni a posztból. Így sajnos nem tekinthető teljes értékűnek a publikáció.

Máj véj

www.youtube.com/watch?v=WIXg9KUiy00

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.27. 21:09:05

@Commandante Jayasuriya:

Ez állat jó, imádom!

Azt sajnálom, hogy te vagy a legokosabb itt, mert akkor mi (is) szörnyen buták vagyunk.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.09.27. 21:12:53

beteg vagyok - horoszkópokat nézegetek, de azt az igaz, ilyen színes vonalak körben, meg mindenféle izé
Na most pont olyan, mint egy jóképű diagrammos kimutatás
Valaki alkoholizáljon meg!

Friedmann Juci 2010.09.27. 21:15:41

@Zsit (nyau és rémizé): pezsgsüveg, meg minden, mi!? perverz egy rihe vagy te is!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.09.27. 21:57:21

Ez egy tök jó poszt! Az én idegállapotomban nem tudom most végigolvasni, mert túl hosszú, csak a képeket néztem meg.

Szóval lájkolom.

szanalmas 2010.09.27. 22:05:19

@Zsit (nyau és rémizé):

Aztakurva, neked felcsusszan a literes unikumos üveg?! Hátbazmeg az durva ám!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.09.27. 22:09:42

@leginkább tejből:

Hehe, mégis elolvastam.

"A nemes gyümölcs kissé talán túlzó, hiszen a CEFRÉBE a rohadt, moniliafelhőtől felporzó férges, vagy széttaposott, levétől csepegő gyümölcsöt rak bele a magyar a CEFRÉBE."

Itt már biztos részeg voltál. A cefrébe neki!

Vili bácsi 2010.09.28. 17:02:47

Ha drága Magdianyusom élne, megmutatná milyen az igazi jó kis reszteltmáj! Főttkrumplival, és házi csalamádéval körítve. Még van a spájzban egy kis ecetes almapaprika is, amit tavaly tett el az én Magdusom.

Kovács Ottokár 2010.09.28. 18:02:14

@Vili bácsi: tegnap az leszült Err..Vilibá, van maradék, gyüjjön szedjen.

Vili bácsi 2010.09.28. 19:02:32

@Kovács Ottokár:

Nem érek én erre rá édes fijam!

Különben is ki kell még mennem a kisboltba sörért ezzel a fájós derekammal, hogy lehűljön a meccsig. Amíg élt az én Magdusom, mindég volt hideg sör a hűtőbe.

Kovács Ottokár 2010.09.29. 08:39:40

@Vili bácsi: Vilmos, legyen esze! Vegyen behütött sört!

Vili bácsi 2010.09.29. 09:30:23

@Kovács Ottokár:

Nem telik arra nekem fiacskám, abból a kis nyugdíjból.
Így is plussz takarítást kell a házban vállalnom, hogy egy kis langyos sörre jusson.

Kovács Ottokár 2010.09.29. 10:16:35

@Vili bácsi: faszbamá! Költözzön hozzám!

Vili bácsi 2010.09.29. 12:26:52

A nyugdíjam kőne mi, te mihaszna!

Magdianyus mindig mondta, hogy vigyázzak arra a kis pénzre, mert annyi sok a haszonleső léha himpellér, aki csak arra vár, hogy kizsebelhesse a szegény nyugdíjast.

Frick László Emlékzenekar 2010.09.30. 06:08:01

Gyümölcsből csak a büdös románok csináltak palincá-t. A becseűűűlettes ősmagyarság tejből készített pálinkát, arignak hívták, kumiszból lehetett főzni, s a corgó-n corg-ott le a cobojo-ba.
süti beállítások módosítása