Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Félholdmánia

2019.11.10. 19:02 villám.ló.láng.nyelv

sarlkalap.gif

felhold.jpg

A féholdmánia (lunatis-mania), egy általam felfedezett, speciális betegség, melynek során a beteg minden, félhold alakú dolgot mániásan keres és gyűjt. 

A mánia elszenvedője absztrakciót végez az őt körülvevő, félhold-alakú tárgyakról, és azokat, vagy azok képviselőjét maga köré gyűjti.

Habár komplex, nagyívű terveket sző a félhold-mániás, amelyeket később kivitelez, egyetlen motívációja, hogy minél több félholdat lásson maga körül.

Vigyázzunk az ilyen beteggel, hiszen mániája olyan méreteket tud ölteni, amely ezrek, tízezrek vagy milliók életét befolyásolhatja. A betegség diagnózisa -tervezetten elrejtett természeténél fogva- nagyon nehéz, körültekintést igénylő munka. A betegség gyógyítását speciális intézetben kell véghez vinni, ahol még a WC kagyló és ülőke is szögletes. Gyógymódja széles spektrumon mozog, a kneipp-kúrától az elektrosokkig.

A félhold-mánia sajnos ragadós, rendkívül sokan szenvednek tőle.Jelenleg kb. 1 milliárd 800 millió azok száma a Földön, akik valamilyen szinten félhold-mániásak.

Legyünk óvatosak, és ha sok félholdat kezdünk látni magunk körül azonnal gyanakodjunk. Legelőször önvizsgálatot kell tartanunk, utána feltétlenül keressünk fel egy szakembert, aki segít a minket körülvevők közül beazonosítani a félhold-mániást.

30 komment

Címkék: kommunizmus sajtmártás gímszarvas darnózseli szaúdarábia sétapálca nagyszakáll kergekór

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr6915300446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2019.11.11. 08:22:59

"Jelenleg kb. 1 milliárd 800 millió azok száma a Földön, akik valamilyen szinten félhold-mániásak."

Ebből mennyi az ember!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2019.11.13. 05:50:45

Valójában teliholdkor látszik a Hold fele.

Páska Süme 2019.11.14. 08:49:10

A félholdasok vegyenek bukósisakot, mert bukni fognak!

villám.ló.láng.nyelv 2019.11.15. 13:41:26

@Páska Süme: majdnem 2 milliárd ember nem bukik olyan könnyen.

villám.ló.láng.nyelv 2019.11.15. 13:42:17

@ripők: Én egésznek látom! Ráadásul ha lenne másik fele, akkor miért nem látjuk!!!

imádom Vagin prof. legkisebb lányát 2019.12.15. 19:55:26

A szarráfogyott holdsarló (eufemizmis:félhold) legzakkantabb lunátikusai olyannyira elveszítették józanságukat, hogy zsizsegő csoportokba gyűlve, zajongva (allahakbározva) addig hajigálják az európai lódarázs (Zümzüm nyihaha L.) fészkét, amíg valamelyik boldogtalan el nem találja.
Aztán ejvá, meded, jajj és veszék. (Ja, és természetszerűleg rasszizmus is!)

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2019.12.20. 13:55:00

A szerző igazán elmehetne politikai újságírónak - amennyiben nincs súlykorlát a felvételinél... -, elvégre egyszavas címadásban hazudni olyan tehetségre vall, amiért G. Frodó Gábor még az egy gyűrűt is üstöllést zaciba vágná.

Avagy nem kell ahhoz ábrázoló geometriából doktorálni - ezzel persze nem azt állítom, hogy személy szerint ne tettem volna -, hogy lássuk, a pakimajmok csoffadt karéja olyan messze van a féltől, mint Makó Mekkától!

annamari4062 2019.12.22. 15:08:46

Bár nem tartom magam különösebben kompetensnek a mezgazdasági munkák tekintetében, azt még én is tudom, hogy a cikket illusztráló egyik képen nem félhold látható, hanem úgynevezett sarló. A sarlót a szántóföldeken dolgozó emberek (nevezhetjük őket parasztoknak) használták a gabonafélék aratása során. valószínűleg a tisztelt szerző azt gondolta, megengedhető a csúsztatás ebben a formában, és az emberek asszociációs képességére apellál, ám ez nem menti azt a nyilvánvaló szándékot, hogy félre akarja vezetni az olvasóit. A sarló nem félhold, tisztelt szerző, ne akarja tévútra vezetni a kevésbé tájékozott olvasóit!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2019.12.22. 18:20:58

@annamari4062:

Errefelé nagyra értékeljük az őszinteséget, de áruld már el, mégis milyen ember /vagy valami olyasmi, mínusz pénisz/ az, aki még a mezőgazdasághoz sem ért?! Basszus, ahhoz még a tízezer éve élt négerek is értettek, pedig ők a henyélésen kívül máshoz sem nagyon!

Ezek után talán nem tűnök hazárdőrnek, ha megkockáztatom, hogy szobatiszta sem vagy...

annamari4062 2019.12.22. 20:06:36

@"the dragon": Tekintettel arra, hogy hamarabb olvastad a "cikket", mint én, és neked nem tűnt fel a szerző tévedésen és/vagy csúsztatáson alapuló, félrevezető vizuális információt tartalmazó közlése, ebből következően én jobban értek a mezgazdasághoz, mint te. Te csupán valami homályos célozgatásba kezdtél a nem létező doktorátusoddal és a geometriával kapcsolatban, de ezt a gondolatsort sem tudtad szabatosan megfogalmazni.

Tehát nyilvánvalóan a te szobatisztaságoddal kapcsolatban merülhetnek fel kétségei a kommentedet olvasó, jobb sorsra érdemes embereknek.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2019.12.23. 11:27:20

@annamari4062:

Ha a megfogalmazásom néha tán pongyolának hat, az csupán azért van, mert ezt a blogot bizony nők, transzgender arcok, és ehhez hasonló, a társadalom perifériáján félvilági életet élő páriák is olvassák. Nekünk pedig hozzátok is szólnunk kell!

(Noha a társadalmi missziónk mibenlétéről szerkesztőtársaimmal már sok vitám volt, de én határozottan - egyszer s mindekorra - letettem a garast amallett, hogy tárjuk ki az emelkedett tudás elefántcsonttornyának kapuit, és fajra, valamint nemre való tekintet nélkül - amíg nem zsidó, vagy nigger az illető - hívjunk meg mindenkit a közös gondolkodásra. Márcsak azért is, mert kurva nagy ez a torony, valakinek takarítani is kell ám!)

A parasztkodásban való - állítólagos - jártasságodat pedig ezúton is üdvözlöm. Ilyen érdeklődési kör mellett idővel talán még Frick László Emlékzenekarral is összejöhet egy randi! Bízom abban, hogy te - ellentétben az Élet és Irodalom mindenkori főszerkesztőjével - nem találod majd szegényt menthetetlenül pajtaszagúnak...

villám.ló.láng.nyelv 2019.12.24. 11:00:44

@"the dragon": óbazdmeg, nem hiszem el, hogy valaki ennyire műveletlen tud lenni heraldikából! Erre szokták volt nagyapáink mondani: 'Ha nem szólaltál volna, bölcs maradtál volna'.

Megjegyzem, van még egy, ennél is elterjedtebb mánia, az pedig a csillagmánia. Ott nem csak a komcsik és a muszlimok játszanak, hanem a fél világ, beleértve a dögunalom-sör heineken rajongókat is!

villám.ló.láng.nyelv 2019.12.24. 11:01:47

@annamari4062: na, téged sem az eszedért szeretnek. Istenem, a nők mennyire ostobák tudnak lenni. Ez már mondhatni, művészet!

villám.ló.láng.nyelv 2019.12.24. 11:02:36

@imádom Vagin prof. legkisebb lányát: ezerszer megmondtam, hogy ide narkotikumok és alkohol hatása alatt nem illik kommentelni.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2019.12.26. 00:52:50

@villám.ló.láng.nyelv:

Még hozzád mérten is meglepően ostoba, amikor egy a politika láncos kutyájaként kitartott alig tudomány egyik legjelentéktelenebb diszciplínáját állítod szembe az egzakt, mindemellett végtelenül hasznos geometriával. Az érvelésedet talán még azzal tudnád "erősebbé" tenni, ha leírnád nekünk, hogy teszem azt Pandua Attila prof mennyi GDP-t termelt szent hazánknak az elmúlt tizenöt évben...

Remélem nem kell tovább ecsetelnem, hogy a nagybetűs TUDOMÁNY ilyetén kikarikírozása milyen mértékben rombolja műhelyünk hitelességét... Te barom.

Mindemellett előre elfogadom a bocsánatkérésedet, elvégre Karácsony van. Legközelebb egy év múlva hibázhatsz ekkorát!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2019.12.26. 01:48:24

Sokáig töprengtem azon, hogy vajh' érdemes-e egy iyen színvonaltalan poszt alatt megosztanom a témában elért kutatási eredményeimet, de végül a blog arisztotelészi és részben jezsuita hagyományainak tisztelete felülkerekedett hiúságomon.

Személyes kitárulkozással kezdem. Engem az iszlám mindig is zavarba ejtett, elvégre a követői kecskét basznak, ami pedig undorító, de a másik oldalról viszont nagyon értenek a nők nyelvén, amit példaértékűnek tartok. Ezen ellentmondás feloldása végett elhatároztam, mintegy modern Ibn Battútaként bejárom az iszlám világot, és megpróbálom tisztázni a helyzetet. Bár még csak 21 muszlim többségű országba jutottam el (további öt olyanba, ahol regionálisan domináns), de úgy hiszem, már meg tudom fogalmazni az első olyan javaslatcsomagot, mely következetes végigvitele nyomán ezek a sivatagi félmajmok végre helyet foglalhatnak az emberiség nagy, közös asztalánál.

1) Egész egyszerűen el kell őket tiltani a két és négylábú állatok tartásától. Sajnos itt nincs mese, nincs kivétel. Ha nagyon akarnak valamit, aranyhalat tarthatnak.

2) Sokakban él az a tévképzet, hogy az összes muszlim országban egységes öltözködési szabályok vonatkoznak a nőkre, de ez sajnos nincs így. Pedig lehetne! Méghozzá az alábbi szabályrendszer mentén: A randa, kövér, vagy harminc év feletti (tehát öreg) nőknek továbbra is - illetve ahol eddig nem volt törvényi előírás, ott újonnan - kötelező lenne minimum az abaya, de inkább a burka viselete. Kizárólag fekete színben, elvégre kinek kell az, hogy teszemazt afgánkékben parádézzanak ezek a torzók... Ugyebár. Ezzel egyidejűleg a fiatal, dögös punettik esetében az éghajlatnak megfelelő, lehetőleg pántnélküli top, miniszoknya (borotvált láb, hahó!) és hosszú haj lenne a dress code.

Bár ez még csak munkaanyag, így nem is került az OIC Gazdasági, Kulturális és Társadalmi Ügyek Iszlám Bizottsága elé, de meggyőződésem szerint a posztban emlegetett, addigra kétmilliárd ember, néhány évtized múlva csak "Kafír Mufti"-ként fog rám hivatkozni, mint az Iszlám Luther Mártonjára!

villám.ló.láng.nyelv 2019.12.26. 11:44:33

@"the dragon": Bocsánatkérésre semmi okom, tudatlanságod nyegleséggel keverve elborzaszt: a heraldika a történelem maga, annak szimbólumai olyan tömörítések, amelyeknek mélységeibe való betekintés és megértés csak a beavatottak privilégiuma! A Karácsonyról pedig annyit, hogy ott is van szimbólum bőven, ami szintén szerepel heraldikai szimbólumokban, sőt, ha még jobban beletekintesz, a heraldikai szimbólumok itt is fellelhetők!

Olvass többet a témában, barátom!

villám.ló.láng.nyelv 2019.12.26. 11:56:43

@"the dragon": Tájékoztatlak, hogy az iszlám nem a kecskebaszásról szól!

Amint azt Abdur-Rahman A. Al-Sheha is kifejtette a témában, a fajtalankodás a Korán szerint bűn. Javaslom a Korán 2:187 ilyen irányú útmutatását. Valmint megemlíteném, Allah Küldöttének szavait: „Nincs nagyobb bűn azon kívül, hogy valaki társakat állítson Allah mellé, mint az, hogy valaki a spermáját számára jogtalan anyaméhbe juttassa.”.

Második javaslatod megfontolandó, ám tartok tőle, hogy a következő ötszáz évben ezen változtatásra nem kerül sor.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2019.12.26. 13:40:28

@villám.ló.láng.nyelv:

Mindkettőnk balszerencséjére szinte mindent tudok a heraldikáról, éppen ezért is tudom a helyén kezelni. Egy polcon a vexillológiával, a vérfertőzéssel és a koreai-popzenével. De annak őszintén örülök, hogy a kezedbe került egy Dan Brown könyv, és így már hirtelen szakértőként hivatkozhatsz magadra. De majd akor szólj, ha eljutsz ide:

pirospirula.blogspot.com/2011/10/az-uzenet-sajat-filmsorozat.html

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2019.12.26. 14:11:35

@villám.ló.láng.nyelv:

Persze, ahogy a judaizmus sem arról szól, hogy tőzsdei spekulációkkal emberek millióit taszítsák adósrabszlogasorba, beavászkodva magukat a fegyveriparba, háborúkat robbantsanak ki, valamint a bíboldó átokkal járványokat terjesszenek a Földön. (Nem akarok nagyon bedurvulni, de Madonna karrierének legutóbbi harminc éve is beleillik a sorba...) Mégis úgy helyes, ha az elméletet maximum érdekesség gyanánt ismerjük meg, mérleget pedig a gyakorlati eredmények alapján vonunk!

Ha most vizsgáztatnálak, akkor lenne egy rávezető kérdésem arra vonatkozóan, hogy mégis hány anyaméhe van egy bakkecskének, de sajnos ez szétfeszítené a blog kereteit. Ezért csak halkan megjegyzem, az összehasonlító vallástudományon kívül a biológia alapjaiból is erősen kapaszkodnod kell a béláshoz, te nyamvadt dugong!

villám.ló.láng.nyelv 2019.12.26. 15:58:33

@"the dragon": na, te rohadék zsebnáci, most elárultad magad! Én kecskebaszásról beszzéltem, nem bakkecskéről!

villám.ló.láng.nyelv 2019.12.26. 16:05:39

@"the dragon": lebuktál megint, segédtudományt soroltál fel!! A többiről nem beszélek, igazi tuddós ilyesmivel nem foglalkozik.
Sajnálom, hogy lesújtó véleményed van a heraldikáról. Nem mindenki olvasott Bertényitől, látom, te Pandula herezacskóján függve szívtad magadba szegényes történelmi tudásod! Gondolom ismerkedni is a Tinderen szoktál, nem pedig igaz katolikusként, templomban.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2019.12.26. 18:05:56

@villám.ló.láng.nyelv:

Látom már, hogy nem akárkivel van dolgom, Te tényleg csak a legnagyobbaktól vagy hajlandó tanulni! Csak tiszta forrásból, ahogy Bartók B. (művésznevén BarBí) spanom írta anno. Engedelmeddel - és mások okulása végett - megpróbálom rekonstruálni azt a folyamatot, mely nyomán azzá a túl- és fajsúlyos entellektüellé váltál, aki ma vagy.

Miután az Ablakzsiráfot átnyálazva megszerezted a műveltséget, melyet kellően szilárd alapnak véltél a tudományos pályád beröffentéséhez, elsőként az egészségtudományok felé fordult a figyelmed. Ez ilyen koleszterinszin mellett, valamint a kettes típusú diabétesz rémalakjának ölelésében logikus döntés volt. Mások tán megcélozzák a SOTE-t, ám te rafináltan spóroltál hat évet, és bekövetted Rubint Réka Instagram oldalát.

Ezzel megvolnánk, mondhattad, és immár a következő kihíváson járt az eszed, mely mi más is lenne, mint a kvázi magyarosch tudomány, a számelmélet. A kvantumszámítógépek korában tán anakronizmusnak hat ilyesmivel foglalkozni, de te régivágású tudósemberként felvetted a kesztyűt, félrelöktél minden utadba tévedő óvodást, és kétszer - hiba nélkül! - végigcsináltad a játszótéri ugróiskolát!

Ezek után felkapottabb irányba indultál el - hiszen valamiből élni is kell majd -, és mi lehet kurrensebb téma annál, mint kutatni a biodiverzitás klímakatasztrófával összefüggő változását. Már majdnem lefoglaltad a jegyed az Antarktiszra, amikor eszedbe jutott, hogy hohó, hiszen alig néhány éve majdnem az összes állatos matricád összegyűlt a Lutra albumba. Pipa!

A felszabaduló időt alaposan meg kell becsülni, de az is igaz, hogy ennyi szám, név és adat után jogos igény volt átnavigálni valami kevésbé egzakt tudományterületre. Kellemest a hasznossal, elvégre az élet nagy kérdéseit bizony leginkább a társadalomtudományok magyarázzák. Mint tudjuk, egy kép néha többet mond ezer szónál, a mozgókép mindezek alapján másodpercenként akár húszezernél is. Árpa Attila filmjei pedig kivétel nélkül húsbavágó társadalmi problémákat boncolgatnak, emellett végtelenül stílusosak is, így nem tudnék belekötni a választásodba.

Ennyi tudomány egy átlagos homloklebenyt talán kikezdene, de neked mindezek után még maradt erőd és kitartásod, hogy körbenyaldost a művészetek múzsáit is. Ráadásul ezt már valós időben, szinte vállt vállnak vetve veled élhettük át. Hisz ki ne emlékezne arra, amikor eme sokat látott blog kommentszekciójában leheltél új életet Szilágyi Zoé, a mélydepressziós veszprémi punk festőnő kifakult aur(ór)ájába, te csődör!

Ecce homo, ecce szörcsi, big riszpekt! Amennyiben kifelejtettem volna valamit, kérlek, bátran egészítsd ki a CV-d...

u.i.: Egy ilyen pályaívnek teljesen logikus folytatása az, ha alámerülsz Bertényi Iván "tudományos munkásságában". Bár mégis jobb lenne, ha az ebből fakadó kutatási eredményeidet inkább a kifőztem blogon publikálnád, a sületlenség szekcióban...

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2020.01.04. 11:42:54

@"the dragon": Nocsak, pápujajujginenában persze nincs karácsony, te rohinglya hodzsa! Farkald inkább a nőstény dschungelmajomokat, ne itt osztyad a penkót, az a te ligád! Földön fekvő dagattagba amúgy se rúgunk, sose tudhatod, hátha valaki még bele akarlya mereszteni a faszát!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2020.01.05. 12:40:35

@radairosseb:

Szóval ma már nem farkalnál meg valakit csak azért, mert közben rugdossák. Nem mindenki öregszik szépen... A legszomorúbb az egészben, hogy már fiatalon sem voltál egy matyóhímzés!

Viszont a páuákkal az elevenembe tapintottál, őket ugyanis nagyon rühellem! Sajnos az egész világ egyfajta vad romantikával tekint rájuk, mondván nagyon csúnya, alkesz, agresszív, nikoinfüggő emberek, akik minden este fűszoknyában ugrálják körbe a tábortüzet. Pedig a valóság ezzel szemben az, hogy még annál is csúnyább, alkesz, agresszív, nikotinfüggő emberek, akik esténként Németorszában 15 éve selejtezett Levi's farmerban tespedik körül a generátorról üzemeltetett katódsugárcsöves TV-t.

Mondjuk Karácsonyt pont tartanak, hogy görbülne meg az összes!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2020.01.05. 13:04:34

@"the dragon": Ne forgazsd ki a szavaimat, tapló gyerek! Nem azt mondtam, hogy én nem farkalnék meg valakit, mert rugdossák, hanem asztat, hogy nem tudhatod, a dagadékba akarja-e még valaki mereszteni a faszát, miután megrugdostad. Tiszta újságíró leszel a végén vaze!
süti beállítások módosítása