Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Taps

2011.11.19. 21:50 -=büdösmackó=-

Tapsnak nevezzük azt az eseményt, mely során az emberek egy adott produkció után tetszésüket fejezik ki az előadónak.

A taps a tömeg eseménye, melyet általában az előadás végén egy vezéregyéniség indít meg, hiszen a tömeg nem tudja pontosan, mikor van vége a darabnak, csak sejti.

-Egyesek ebből tréfát csinálnak és hangversenyeken  az ún. többütemes vagy lecsengésszünetekbe pont annak felénél betapsolnak, így ki tudnak robbantani egy komolyabb üdvrivalgást, amit a karmester és a zenekar általában saját kudarnak tekint-

Természetesen nagy móka ugyanezt Wagner operákon csinálni, ahol amúgyis a néző már ezerszer megbánta, hogy beült erre az eszement háromórás egyfelvonásos szarra, és még perecet sem hozott magával

Visszatérve a tapshoz, a kezdeti paccs után jön a nyáj, és ők is összeütik kezüket, létrehozva egy tétova paccs-hullámot.

Namost ez a paccs, ez nincs rendben. Az ember szükséglete a rend, a rendszer, a dolgok egyűvé válása, így a tömegpszichológia egyik legrejtélyesebb eseménye zajlik le: az ad-hoc ritmusszinkronizálás. Ennek során az emberek a rendszertelen tenyérütögetésből pár másodperc alatt összerendeződnek, és egyenletes tempóban, egyszerre tapsolnak. Ezt nevezzük vastapsnak.

Az emberek ezt a részt nagyon élvezik. Az, hogy ki hogyan tapsol, sokat elárul az adott személyről. A vidéki szalonnanénik általában könyökből, felkarukat lengetve és fejükkel rezegve, a melletük ülő rosszul szabott öltönyös bácsik fülébe súgdosva, széles ívben tapsolnak, melynek része a hosszúra vett fülbevaló vitustánca. A másik véglet, a városi nyimnyámentellektüell könyökét letámasztva, alkarját sem mozdítja, csak tenyerét érinti finoman össze és már várja, hogy együtt fanyalogjon pártnerével az adott darabon egy romkocsma mélyén, olcsó lőrebort -a ház bora- hatalmas sznoböblöspohárba felszolgálva.

A vastaps rész után következik a szétesés fázisa. Ennek során a tömeg elveszti a ritmust. Érdekes megfigyelni, ahogy a tömeg ezt a fázist zavartan veszi észre, és lassanként egyre több ember csatlakozik egy, a kaotikus rendszer alján kialakult, rendszerezett ritmus - csoporthoz.

Ekkor jön a második rész, az enyhébb szinkrontaps szakasza, melyet egyre tétovább paccsanások követnek, majd a tömeg -megunván az egész összjátékot- abbahagyja ezt, a szakértő fülnek olyannyira izgalmas csoporteseményt.

Megjegyezzük, hogy a taps lehet virtuális is. Aktuálpolitikai vonzat a FIDESZ nevezetű, anno kedves, mára szörnyeteg alakzat elmúlt másfél éves ámokfutásának virtuális tapsa is. Emlékezzünk a választások utáni virtuális és valós ünneplésre, a hurrá hangulatra, Viktor és György fantasztikus felívelésére, melynek során országunkat, kilőtték a jövőbe, mint lajkát az oroszok, amint együtt tapsolt az ország a rohadék imperialista ájemef kiebrudalásán, majd bevezettük a nem-ortodox gazdaságpolitikát, melynek eredménye a nyugdíjaink mára már kétes jövőjét sejtető államhiánycsökkentő, világrengető akció -úgy lenyelték a nyugdíjalapot bazdmeg mint kacsa a nokedlit- majd az Kósa-Szíjártó-Varga  féle nyilatkozatok megspékelve drága Vezérünk, Orbán Viktor FőelnökminiszterÚr Európaivezető és MindentudóJövőbelátó vezényszava, mely szerint fulladjanak bele a bankok a maguk szarába, a magyar modellben a bankok maguk a Sátán küldöttjei.

És tapsolt a tömeg az elején. Aztán rájöttek sokan, hogy a produkció nem biztos, hogy annyira jó, mint amennyire az előadók hiszik, de Ők elvárták, hogy mindenki tapsoljon. Aki nem tapsolt, azt a földbetaposták. Mára már a taps egyre halkabb, tétovább, az előadás elakadt, a világ ellen indított harc eredménye egyértelmű kudarc. De a taps elvárt. A régi reflexek működnek, az idősebbek emlékeznek a korszakra, mikor a vezetők bármit is csináltak elvárták a tapsot, és még ma is élő, azóta >>polgárrá<< vált társaink FIGYELTÉK ki nem tapsolt.Valahogy ez az émelygős érzés lepi el a tömegeket...a hajdani örömteli taps mostanra már csak gyér paccs... Hamarosan levonul a színtársulat, és elgondolkozik mindenki, hogy erre a színházra költse-e még a pénzét.

Hát innen üzenem: Én eddig egyet sem tapsoltam.

Kicsit fellazítanánk a szomorkásra sikerült ívet: emlékezzünk a régi időkre, ott még tudtunk viccelődni az egész tákolmányon:

 

 

Kláp júr hendz

 

 

 

De akinek a fenti űberkúl kigondoltam pléyer nem jön be, mivel alacsonyabb az intelligenciahányadosa és a szaros explóreren nem tudja túltenni magát:

55 komment

Címkék: demokrácia hellókarácsony magyar csoda fülkeforradalom leletegyeztetés asszírszőnyeg megy a vécébe bele

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr353357103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.19. 22:05:18

Nyugaton nincs vastaps, nem bírják, ha nem egyének, hanem egységes tömeg.

IMF bérenc vagy, az látszik, idegenek ügynöke. De a Hazát nem adjuk!

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.19. 22:18:10

@Levéltáros:

Lévén sokkal kulturáltabb, mint te, elmondanám, hogy taps és vastaps mindenütt létezik. A taps mint olyan univerzális emberi viselkedésforma, ősi alapokkal.

Kérlek én hallottam tapsot Milanoban a Scalaban, Firenzében, Lyonban, Párizsban, Madridban, Amszterdamban, Bécsben, Genfben, Montreux-ben, de Csehországban Karel Gott Művész Úr koncertjén is, sőt, Marokkó mellett is és Szíriában: a taps taps marad.

Buta vagy, és az is maradsz, te agglomerációs csökevény!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.11.19. 22:38:36

Szörcsi, azt ugye tudod, hogy ez eddig messze a legjobb posztod?!

Kettes alá.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.19. 22:45:58

@"the dragon":

Látom szombat esti bónuszként szeretnéd, ha anyáddal fojtatott borzalmas és gusztustalan játékaitokról beszélnénk.

Hát jó, legyen, de előtte vezessük fel eme lehangoló társalgást:

www.youtube.com/watch?v=-QRWtLSXaao

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.11.19. 23:18:01

Zseniális! Ami jó, az jó! És itt elsősorban a pléjerre gondolok.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.11.19. 23:44:32

Ja, mielőtt RomBold elsütné az egykezes taps szívszorító történetét, időzzünk el egy méla pillanatig a tapsolás technikai kivitelezésének oly időszerű kérdésein!
A hallható taps végrehajtásának alapvető feltétele, a kellőképp kifejlődött kisagy. Empirikus vizsgálatok egyértelműen bizonyítják, hogy a tapsolás végrehajtásának mikéntje következtetni enged a cselekvő társadalmi, szociális és intellektuális adottságaira, az evolúciós grádicson elfoglalt helyére.
Ujjbegyek érintik a tenyér közepét: Kifinomult, már-már buzis tetszésnyilvánítás.
Teli tenyérrel, a két kéz síkja a "z" tengely mentén közelít a 90 fokhoz: Négerek és bonobók.
A két tenyér az "x" tengely mentén közelít egymáshoz: Az illető Stohl András, színművész.
Hosszan sorolhatnám még a lehetséges módozatokat, de amennyiben nem kívánunk lelepleződni, legcélszerűbb, ha praclinkat egyáltalán nem mozdítjuk, hagyjuk békésen nyugodni a társaságunkban lévő szekszi, jappán, iker nőismerőseink tomporán.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.19. 23:58:19

@ripők:

erre utaltam dolgozatomban.

az Y tengely pedig pártértekezletek tipikus velejárója.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.20. 00:00:35

@ripők:

hihetetlen, mennyivel jobban nyomja a feka.
én mondom, maradniuk kell a táncikálásnál.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.11.20. 00:11:27

@-=büdösmackó=-: Angolul nem beszélő olvasóink kedvéért említsük meg azt is, hogy a "tap" angolul csapot (is) jelent, a többesszám jelével kiegészülve (taps) pedig azt, hogy csapok. Mily csudálatos a lingvisztika!!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.11.20. 05:06:31

@-=büdösmackó=-: Jól játszod a meglepettet, te tapsihapsi!

Frick László Emlékzenekar 2011.11.20. 08:22:22

Nem azt mondom, hogy olyan jó lett, mint a Hírcsárda aktuálisan frenetikushumnorú műve Matpolcsy seggszájműtétjéről, de majdnem. Csak kérdés az, hogy ez a nagyon hosszú és rejtetten ironikus szöveg mennyire ütös a mai seggszájfikázásban. Kétségtelenül segít a megértésban az, hogy Matolcsy profilból látható.
2006. tavaszán mesterséges holland üvegházimálna szí nű széldzsekit lehetett kapni egy ilyen írásért, de most mit? Még abban sem reménykedhet az alkotó, hogy eljön érte a terrorelhárítás vagy a NAV.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.20. 11:55:16

@Frick László Emlékzenekar:

Nem olvasok hírcsárdát. Eleinte jópofa volt. Két hétig.
Azután erőltetett..

Parafon 2011.11.20. 18:00:22

Egyrészt. Az opera nem plázamozi, ahová az ember 300-at meg Avatart megy "nézni". Hanem muzsika. Ennélfogva a "nézni" szó pont annyira nem helyénvaló, mint a vidéki búcsúra a "bámészkodás" helyett a "megtekintést" alkalmazni. Operába hallgatók járnak, de leginkább műkedvelők.

Másrészt. A vastaps nem azért esik szét, mert a cikk írója ínhüvely-gyulladást kapott a wikipédia idevágó szócikkének először google-fordítóba kopipésztezésétől, majdan annak ide való szintén bekopipésztezésétől, és már nem volt kedve kifejteni.
Hanem azért, mert a sok ember spontán kollektívává alakulása annyira lelkesítő, hogy a vastaps üteme folyamatosan gyorsulni kezd. Minél gyorsabb, minél hangosabb, a tapsolók annál jobban élvezik. Ámde az egyén könnyen elvéti a közösség gyors összhangzatát, így a leszakadozó tagok szétzilálják a vastaps egységét.

Harmadszor: Orbán és Matolcsi két nevetséges, hazug és ostoba fajankó, ha esetleg valaki szeretné, hogy gyorsan összefoglaljam neki a tldr szóhalmaz mondanivalóját.

Parafon 2011.11.20. 18:03:08

Annak, hogy harmadrészt, amúgy lett volna értelme, sőt, nyelvi létjogosultsága?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.20. 18:36:01

@"the dragon":

Egy lófaszt kettes alá! Ugyanolyan szar, mint az összes többi! (Na jó, talán a 'Demizson' megütötte a nívót.)

Csak egy példa:

"a tömegpszichológia egyik legrejtélyesebb eseménye zajlik le: az ad-hoc ritmusszinkronizálás. Ennek során az emberek a rendszertelen tenyérütögetésből pár másodperc alatt összerendeződnek, és egyenletes tempóban, egyszerre tapsolnak. Ezt nevezzük vastapsnak."

Innen is látszik, hogy a posztot egyedül én olvastam végig, mindenki más csak kamukázik itt, meg benyal a büdösmackónak, hogy kedves legyen!

Mert ha valaki is elolvasta volna előttem akkor rögtön kiszúrta volna ezt a marhaságot. A vastapsot mindig ugyanaz a (nem hiányzó) hős indítja el hangosabb tapsolással, mint az első tapsot. A birkák meg ugyanúgy mennek utána.

Most nagyon felbasztam magam. Lusta banda!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.20. 18:46:15

@bogancs:
Olyan feszült vagy, szóljak Drolinak, hogy masszon le?!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.20. 19:07:27

@Parafon:

Ne Orbánozz, majd ha te is letettél annyit az asztalra, mint Viki, akkor kritizálhatod, de ha nincs Alkotmány, amit te csináltál, akkor csend legyen! Negyedrészt.

@bogancs:

Kéne kicsit operába meg színházba járnod, mielőtt a tapsról beszélsz itt butaságokat.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.11.20. 19:13:26

@bogancs:

"A vastapsot mindig ugyanaz a (nem hiányzó) hős indítja el hangosabb tapsolással..."

Ugyan az a személy Milánóban, Firenzében, Lyonban, Párizsban, Madridban, Amszterdamban, Bécsben, Genfben és Montreux-ben?! Számomra ez szinte hihetetlen, de ha mégis igaz, akkor ez a személy - saját bevallása szerint - csakis a poszt szerzője lehet!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.11.20. 19:15:49

@Parafon:

Mivel láthatóan műkedvelő vagy, ajánlom a "harmadízben" kifejezést. Meg egy kiadós együttlétet anyáddal a szomorú vasárnapokra!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.20. 21:19:42

@LadyCarambole:

Á, nem vagyok feszült, csak a hatás kedvéért írtam. Gondoltam kicsikarok tőletek egy spontán vastapsot.

@Levéltáros:

Viccelsz? Nekem is csak egy életem van. Inkább felásom a kertet Bálint Gazda intelmei szerint.

@"the dragon":

Egyetlen kivétel azért mégis lehet. Bécsben a Radeczky-indulónál a karmester provokálja ki a vastapst.

Te már találkoztál büdösmackóval. Ő az?

gramilano.com/wp-content/uploads/2011/03/ozawa.jpg

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.20. 22:02:26

@Parafon: Ejnye no, a kötekedős kurva anyádat, hát akkor te legyél operahallgató. Bizony én az operában is a nézőtérre megyek be és megnézem az előadást a többi nézővel együtt.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.20. 22:04:30

@bogancs:

azt el is hiszem, hogy felidegesítetted magad, mivel a három szónál többet egy mondatban már nem tudsz átívelni.

Semmi gond, Matolcsi mellé elmehetsz szakértőnek, kb. ugyanannyira értitek a gazdasági összefüggéseket.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.21. 06:00:28

@-=büdösmackó=-: Én láttalak már és szerintem kívülről így nézel ki:

www.greywhale.com/ring_seal_7_wide.jpg

Ém úgy nézek ki, mint az Éneklő Medvebocs a csaukorszaki román gyermek animációs sorozatban, de az annyira szar sorozat lehet, hogy a gooogle.ro se ad ki róla képet... Tudod, ilyen frufrus volt és sírógörcsöt kaptunk, ha kiderült, hogy az lesz az esti mese, a jaime és a Csodalámpa meg a Kockásfülű nyúl is nagyon szar volt, de ez az Éneklő medvebocs a Michaela kislányos rajzfilmnél is szarabb (az is román)

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.21. 09:14:52

@Frick László Emlékzenekar:
A Jamie a kedvencem volt, és egyben megalapozta későbbi világképemet is, erre leszarozod?! Örihari, és egyben át kell gondolnom jövőbeli együttműködésüket a nőipornóírás területén!

kiraaaaa 2011.11.21. 15:11:36

@Parafon: igen, ha így kezdted: egyrészt, akkor harmadrészt a helyes.
Ülj le, egyes.

@LadyCarambole: @Frick László Emlékzenekar: ezeknek a meséknek a zenéje megalapozta korunk fiatal felnőttjeinek a lelki zombiságát.

-Tom- 2011.11.21. 21:39:50

Engem a vastaps "felezése" idegesít. Amikor felezik a tapsot. Ez nálunk, magyaroknál divat, és a Rákosi-rendszerből hozzuk magunkkal (feltehetően). Beszélgettem egyszer Láng Annamáriával - akit szintén zavar a dolog, vagy akkoriban zavart, pár éve - ő mondta, hogy nem érti, miért csinálja a nép, ő se hallotta se a németeknél, se sehol még, csak itt divat, felénk. Egy hungarikum. Rákosi-érából származó megaretró hungarikum.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.22. 10:40:03

@tomsawyer:

juujj, tényleg az irdatlan szar.
igen, valószínűleg a régi reflexek...

RomBold! (törölt) 2011.11.22. 14:51:58

-Tapsolj kopasz, mert elvisz az ávó! - mondta a nép közé vegyült Rákosinak a kivezényelt, spontánul tapsoló proletár az operában. Persze ez csak ócska legenda, igazából sose történt meg.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.29. 08:35:19

@RomBold!: Megtörtént, de a valóság mindig szegényház.
Gázolja Rákosi a tömeget, mint paraszt a búzamezőt fazaz a széléről el-elkapokod egy-egy emberkezet], egyszercsak megszólal az egyik kékparolis ávós mellett egy civilbe öpltözött. Itt van Rákosi elvtárs, tapsójj ávós, a kurva anyád, mert úgy jársz, mit a Szőnyi Tibor!

Sokfajta ávós volt. És a provók rendre ügyesen úgy intézték, hogy ne a sajátparoli-színűeket kapják el. Seni azóta se csudálkozik, hogy a meglincselt ávósok mind simák, alacsonyrangúak vagy besorozottak ótk jóformán. A legfelsőkasztját az ávónak alig érték atrocitások.

A lincselők hangadói rendre olyan szukák voltak, akik addig az egyenruhából leginkább a sliccekből előgombolt faszokat ismerték, nem a parolikat.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.29. 08:38:35

@kiraaaaa: korai depresszióm tüneteit fokozta pl a Kockásfülű nyúl.
Máig a baszatlanpicsa félresikerpült műűűvésznők lelkét érzem gőzölögni a szerencsétlen kópiájának a vidijóváltozatából is, nesze, szenvedj te is:

www.youtube.com/watch?v=9Eay4EgT2K0

Frick László Emlékzenekar 2011.11.29. 08:41:24

@tomsawyer: @-=büdösmackó=-: Halogattam, halogattam basszátokmeg, de csak kibököm: rendbevan, hogy a Jó ügyért moindent, de hogy lehet a vastapsról írni a spanyol [helyesen ibér]vastaps (ami felezős) kighagyásával. jahogy Tomnak jól igazalegyen! ahá!

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.29. 09:28:54

@Frick László Emlékzenekar:

Kérlek, a megoldás egyszerű: ez a bejegyzés a tapsot tanulmányozza, mintegy átfogólag.

A Vastaps -társadalmilag és történelmileg igen fontos és elemzendő jelenség- bizony egy külön bejegyzést kíván!

-Tom- 2011.11.30. 13:20:02

@Frick László Emlékzenekar: Nekem mindig igazam van László, főleg ha előtte Láng Annamáriával egyeztetek. Kivétel: amikor nem. De akkor meg rásütöm, hogy "vélemény". Ez már csak így szokott menni.

Frick László Emlékzenekar 2011.12.01. 07:55:18

@tomsawyer: Nem akrlak megbántani Tom, ez a Láng Annamária valakid neked, vagy mén valahová. Mert csak ha nem, akkor merném leírni, hogy néz ki. Vagy jól szorít a puncija és magától nedves?

Frick László Emlékzenekar 2011.12.01. 07:58:02

@-=büdösmackó=-: Elemezel, elemezel, Te Török Gábora a semmittevésnek, teee - és közben a 307-es platós Mercik árai 3.0-ás öthengeres motorral nemhogy az egekbe szöktek, de még fegyveres rablás kereteiben is nehézkes beszerezni, mert az ember egy ilyen szabályos tőzsdei művelet kereteiben könnyen kaszára villára hányva találja magát Kecskeméten a Bokszi Szinesfém előtt az árokban a Mindszenty krt-on.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.01. 09:11:31

@Frick László Emlékzenekar:

igen, virágzik a hasnzáltautó piac, itt az ideje hogy megkezdjem eladni a régi, hőn szeretett, ámde fél éve magára hagyott és újra cserélt tízéves volvóm!

-Tom- 2011.12.01. 09:52:17

@Frick László Emlékzenekar: Azon kívül, hogy egy jó színésznő, és beszéltem már vele, azaz verbálisan kapcsolatba léptünk, senkim se. Nem is lesz (feltehetően).
Kíváncsian várom a leírást.
Puncitéren nem tudok érdemben nyilatkozni.

-Tom- 2011.12.01. 11:53:01

@-=büdösmackó=-: Na, mesélj. Van annyira magára hagyva, mint ez a blog?
Úgy érdekelne, lehet befizetek rá.

-Tom- 2011.12.01. 14:49:00

@tomsawyer: Na megnéztem. Szerintem elég unalmas egy jármű.

-Tom- 2011.12.01. 14:58:15

Az a baj ezekkel az ócska Volvókkal, hogyha egy mazsola vezeti, aki ráadásul a kresz-oktató mellett állva leste el a vezetést, úgy cammog, akkor végig a belső sávban haladva szöszmötölget, amíg ki nem fogy a benzin és lefullad a motor.

Nem vennék Volvót sosem. Szar sajnos.

spájdernecc 2011.12.01. 16:17:01

Szörcsi kocsiját megvenném, ha szükségem volna rá.
/Nem azért, mert Volvó./
De nincs.

-Tom- 2011.12.01. 17:16:06

Egyébként nem ugyanarról az autóról beszélünk.

Frick László Emlékzenekar 2011.12.02. 08:06:56

@-=büdösmackó=-: Ha van egy bróker ismerősöd, kérdezd már meg tőle, hogy akkortájt érdemes-e egy oooolyanszínű akkoraautót eladni, amikor az olyanszínű akkoraárért a fele, amit képzelsz is még megfaragható a 80%-ának KP formájában való egyszerűen csak laza megmutatásával.
OT rendszámú Ford Mustangot kapni 1,6 MFt-ért, teee! Most VENNI érdemes autót.

Félek elárulni neked az őszintét, hogy egy olyanszínű akkoraautót Volvóban ki vesz meg mennyiért, mert beadol a TASZ-nak. Még ha egy fasza Audi A6 1.8 T lenne, nem mondom.. annak van most talán ára... Meg a Platós Merci 207, 307, 507 (B kategre levizsgáztatva, kuriozív, csak fegyverrel lehet szerezni ma ilyent) Ford Transit platós (faszezon, vasazás) és persze a VW LT dögivel (55-ös 3,5 t -re vizsgáztatva)

Frick László Emlékzenekar 2011.12.02. 08:13:34

@tomsawyer: A Volvo-n szemlélteni lehet mindent a tuberkulózistól a kettősadósságspirálig és a tripper okozta méhszájsipolyon át a kettőskönyvelésig.
Ugye, adva van a "svéd autó" a legbiztonságosabb. 20 éve elkezdték szar renault motorokkal telepakolni. Azért arra volt eszük, hogy a 2.4 -2-5-ösöket a V.A.G-tól rendelkék (6 hengeres ÉT 2.4-es dízel motor később pedig 2.5 TDi motor) Aztán jött a Mitsubisshi korszak. Egy igazi úriember olyan japán fost nem vett vóna meg, hogy Micu Icsi de Volvóban megvette (s40) aztán jött a Ford korszak, amikor Ford-okat csomagoltak Volvonak látszó héjazatba, de fos francia motorokkal még eleinte.
Most meg úgy egy áéve kínai tulajdonban van a Volvó.
Volvót csak olyan zsírkőgazdagok vásárolnak, akik nem értenek az autókhoz, de hallották, hogy a Volvó tanálta föl a biztonsági övet.

Az igazi Volvósok olyanok, moint a fradi drikkerek: Háttal néziki a meccset és már rég Audit tartanak (Mert a Saab meg az Opel korzsakkal kakilt be) Van neki mondjuk egy 412-ese vagy pláne egy Amazonja (most a válságban olyan Amazont kapni 1.6-ért! mmm!)

Frick László Emlékzenekar 2011.12.02. 08:15:11

@tomsawyer: Akkor nem néztél közelről az arcába

-Tom- 2011.12.02. 09:38:25

@Frick László Emlékzenekar: Szerinted miért ülök tűkön László? Tényleg várom a leírást, valami már engem is szórakoztasson, és te szoktál. Jókat írsz, többnyire találó. Mit nem vettem észre?

-Tom- 2011.12.06. 16:04:34

Na, esse' tudom már meg, hogy mi újság van pinaügyben ezzel a ki fonnyadt nővel.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.06. 23:23:55

@Frick László Emlékzenekar:

mi a jó anyádról beszélsz, beteg lélek?!
háromszáz lóerős, soros motor, folyamatosan karbantartott!
nem ám olyan gittpakolvány, amilyenhez a magadfajta vidéki nepper szokott. de nemám. az az autó összenőtt velem, és kényelmetlenül éreztem magam, ha eltelt egy hónap, mikor nem kellett rá költeni!
kínai... te maláriás, te. a kínaiak 2010-től vették meg, de nem gyártják, csak megvették szabadalmastul, mert így gyorsabb, mint tízezer béna kínai mérnökkel nulláról elkezdeni a packard differenciálműnél.
süti beállítások módosítása