Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Szörnyű

2011.11.12. 07:07 Kadarka Jánoska

Mindenki hallott már Nessie-ről, a Loch Ness-i szörnyről, a jetiről, a Himalája szőrös főemlőséről és a titokzatos nagylábúról, aki Észak-Amerika erdeiben él. Mitikus lények, amik elhagyatott helyeken bújnak meg, és soha senki nem látta őket. Valójában turistacsalogató legendák, sikeres marketingfogások, olyan jól kitalált és használt márkák, amik beépültek a köztudatba, és ma már mindenféle befektetés nélkül fenntartják magukat, látogatók tömegeit vonzva az egyéb nevezetességeket nélkülöző helyszínekre.

Az első modernkori észlelés 1933. május 2-án történt a skóciai Ness tónál, kirándulók vettek észre egy hosszúnyakú, dinoszauruszra emlékeztető élőlényt. Még ugyanabban az évben több alkalommal látták a szörnyet, és egy fénykép is készült róla, ami bejárta a világsajtót (később kiderült, hogy hamisítvány). A szenzációt a nagy gazdasági világválságban csaknem teljesen tönkrement szállodatulajdonos, bizonyos skót John Medhurst használta ki először, és megkezdte a brand építését. Olyan sikeresen, hogy szállodája, a Drumnadrochit Hotel hamarosan megtelt szörnyvadászokkal, és a lepusztult környék fellendülésnek indult.

A módszert sikeresen másolták Kína, Nepál és Tibet hegyvidéki részein, Észak-Amerika elhagyatott erdeinek környékén, jól beharangozott észlelésekkel újjáélesztve a titokzatos szörnyekről szóló régi legendákat.

Ma már kevesen tudják, de a szörnyiparág meghonosításával Magyarország is próbálkozott, sajnos sikertelenül.

1935-ben a Gömbös-kormány kereskedelem- és közlekedésügyi minisztere, Winchkler István fektette le a legnagyobb titokban a magyarországi szörnyturizmus alapjait. Az ötletet Szélpataki József, ismert vállalkozó és sportember szállította, aki üzleti kapcsolatai miatt gyakran megfordult Skóciában, és saját szemével tapasztalta a Loch Ness-i szörny legendája okozta fellendülést. Ha működik Skóciában, működik Magyarországon is, gondolta, és komplett tervet készítve kereste fel a minisztert. Ötletét Winchkler támogatta, így elindulhatott a Bugaci Féreg művelet.

Szélpataki a Bugac környéki kiskunsági homokhátságra álmodta meg a hatalmas, több tíz méter hosszú férgeit. A legenda alapja egy régi, az 1600-as évek elejéről származó dokumentum volt, ami hogy, hogy nem, pont akkoriban került elő valahonnan, és óriásférgekről számolt be hitelesnek tűnő módon. A megkerült dokumentum körül nagy hírverést csaptak a lapok, áltudósok bizonygatták, hogy lehet igazság a dologban, a laza alföldi homok és az elhagyatott puszta akár még ma is rejthet meglepetéseket. És szép lassan megindultak az észlelések is, minden pontosan a tervek szerint.

A Bugaci Féreg egyre ismertebb lett, a témát átvették az osztrák, svájci és francia lapok is, és néhány külföldi érdeklődő is felkereste a helyszínt. Úgy tűnt, hogy a Féreg termelni kezdi a pénzt. Egy komoly feladat maradt csak hátra, hiteles észlelést kellett produkálni független, lehetőleg külföldi szörnyturisták előtt is, akik a Bugaci Féreg létéről megbizonyosodván az államilag támogatott álhíreknél százszor hitelesebben tudják majd terjeszteni a legendát a nagyvilágban.

A feladatot Szélpataki egy átalakított teherautóval akarta megoldani, amit hosszú, több méteres átmérőjű fémkarikákból és szövetből kialakított féregjelmezbe bújtatott el. Ez a különleges autó ment volna el kellően távolról a szörnyfigyelők előtt szürkületkor, hogy leleplező, jó minőségű fénykép azért ne készülhessen a Bugaci Féregről.

A művelet a legapróbb részletig elő volt készítve; előző nap a féregjelmezbe öltöztetett teherautót a megfelelő helyszínre szállították, volt felkészült sofőr a vezetésére, a turistákat egy helyi ember – aki elmondása szerint már látta a Férget –, a megfigyelőhelyre kísérte, és álmegfigyelők – köztük Szélpataki József ötletgazda is – csatlakoztak az igazi turistákhoz, hogy úgy tűnjön, a legendát sokan ismerik és sokan kíváncsiak rá.

De észlelés nem történt, és néhány órás hiábavaló várakozás után a társaság szétszéledt, mindenki hazatért. Amint egyedül maradt, Szélpataki őrjöngve lovagolt a teherautó rejtekéhez, biztos volt benne, hogy a sofőr szúrt el valamit. Ott azonban nem talált semmi mást, csupán a megzavarodott, beszélni képtelen sofőrt, és egy óriási, féreg fúrta lyukat, ami pont ott helyezkedett el, ahol az átalakított teherautónak kellett volna állnia. Hiteles és független külföldiek által tanúsított észlelés híján a projekt hamarosan feledésbe merült, a Féregről azóta senki nem beszél. Csak a bugaci pusztán látni néha furcsa, mozgó dombokat.

38 komment

Címkék: evolúció bugac féreg garantált minőségű legkiválóbb poszt a címke kizárólagos használója levéltáros az illegális címkehasználat büntetendő

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr803369578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.11.12. 07:32:54

Jó kis poszt, de sajnálatosan dajkamese. Feltehetőleg a History Channel megrendelésére készült. A szerző nyilvánvaló hoaxok felemlegetésével igyekszik elkendőzni olyan mítikus lények létezését, mint a chupacabra vagy szanalmas, a tanyasi egyszarvú.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.12. 07:33:13

Ennyi világítós álleszbi "dildóból" hoaxált férget egyrakáson nem láttam, pedig véginéztem egy videót a Haza és Haladás alapítvány egyik jamboreee-járól is.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.12. 07:35:05

@ripők: Nem a BBC-nek vannak ilyen oktatóvideói? Láttam egyet, A Fény századai volt a címe és az Alxandriai nagykönyvtár égésénél Arisztotelészék kezébe XV-századi kötött-fűzött kódexeket hoaxáltak, nehogy a hülygyerekek tudatát tekercsekkel megzavarják (hogy szőnyegből tanútak a Zarisztóklatésszék)

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.11.12. 07:39:51

@Frick László Emlékzenekar: Rokon a helyzet annyiban, hogy egy nagy nevű intézmény neve mögé bújva folytatja valaki a széles néptömegek megtévesztését.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.12. 08:10:00

@Frick László Emlékzenekar:

És gumicukrot szoktál enni? Nehogy összekeverd a dildóval!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.12. 08:34:54

@Levéltáros:

Tudom, hogy bosszant, ha belinkelek hozzád, épp ezért megteszem.

nivo.blog.hu/2011/11/12/festmenyek_szombatra_alkotmanyfestmeny

Valójában témába vág a dolog, ugyanis nagyjaink éppen most próbálják meg éleszteni a magyar szörny legendáját a sárgarigózabáló kétméteres mutáns európai kaméleon személyében.

De ezt majd unokáink fogják fenti poszthoz hasonlóan kissé humoros anekdotába foglalni. Mi csak a tényeket rögzítjük.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.12. 09:18:52

@bogancs:

Spammer! De nem zavar, sokan szeretnének rácsatlakozni a menő dolgokra, és mindig kiderül, mennyire szerencsétlenül csinálják, szép példát adtál rá, köszi. Ezért nem is moderállak ki.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.12. 10:50:42

Eddig azt hittem, én írom itt a legszarabb posztokat...

szanalmas 2011.11.12. 10:51:38

Gondolom, tegnap nézted a Tremorsot a Film+-on, te gumimaci!

szanalmas 2011.11.12. 10:52:14

@LadyCarambole:

Mindenki ezt gondolja szerintem!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.12. 10:58:13

@szanalmas:

Nem tudom, mi az, csak Fókuszt és ValóVilágot nézek.

szanalmas 2011.11.12. 10:58:15

@Levéltáros:

Hadd találjam ki..., sült szalonnát reggeliztél!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.12. 12:23:20

@szanalmas:

Dehogy, nyersvért friss agyvelővel, ez segít fittnek maradnom.

szanalmas 2011.11.12. 12:51:50

@"the dragon":

Ezt úgy érted, hogy Kevin Bacont szendvicsbe tették és macika volt a domina?! Túl sokat tudsz te Levéltárosék nemi életéről, hahó!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.12. 13:27:05

@szanalmas:

Vedd már észre magad, te ugyanolyan vagy, mint a jeti: állítölag emberszabású, szinte értelmes, és senki nem látta. Ez a poszt rólad szól!

kiraaaaa 2011.11.12. 22:42:23

A képen látható gumiizék a világon a legfinomabbak, köszönöm a cikk írójának, hogy felidézhettem utolsó tortámról szóló emlékemet.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.13. 07:27:17

@Levéltáros: Felén Bunkolandiában mindenféle fasza török gumicukorféléket terítenek, például a követlezőket (most azt a nevét írom, ahogy a gyerekek kérik a maradék garázsbótokban, ha az Index szerkesztőségének lenne olyan térképe, amin rajta van Móricz Zsigmond gimis városa, ami Csukás István (Bagaméri , aki a fajlajtját magaméri városa) szülővárosa, akkor rádöbbenhetnének arra, hogy NO PASARAN mert van olyan város, ahol 68 presszó/kocsma/papackozottitalokbótja mellett vagy egytucat garázsbolt is működik még
naszóval:
-csirkebél
-Ruhadó Hulla (beceneve Zombi)
és Csontváz fantázianevű török műgumicukrok kaphatóak (Nasi Bt.)

Valamint a ma hajnalban küldött tájékoztató-felvilágosító jellegű magánlevelem mellé ez legyen a szívküldi neked (de nagyhangerővel kell ám hallgatni!:
www.youtube.com/watch?v=ayaIocsC8X0&feature=related

Frick László Emlékzenekar 2011.11.13. 07:30:44

@ripők: Várjál, mert szerintem nem olvastad még, mit mondott Róna Péter. Eddig azt hittem, hogy Levéltárosnál nincen okosabb, de most már kénytelen vagyo az Országos Díszmajomokok Főkani poziciójára esetleg más névben is gondolkodni.
www.youtube.com/watch?v=-282MymjQTw&feature=related

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.13. 08:34:45

@Frick László Emlékzenekar:

Garázsbolt szerintem mindenhol van, de nagyobb divatja van nálunk a helyi mlm-nek: mindenki tud, amit szerez, minél nagyobb tételben, és azt eladja az ismerősei körében. Mosópor a gyártósorról vödörben, ilyesmi.

Én egyszer voltam gumicukor múzeumban, de nem tudok nagy okosságot mondani belőle, talán annyi, hogy marhavérből készülnek.

Leveledet megkaptam, felvilágosultam, iktattam, köszönöm.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.13. 08:47:17

@Levéltáros: Sőt: Budapesten nem csak azt látom, hogy a garászboltokról lerohadta a műanyaglakat is, de már még a Váci utcában is butikon.
a marhavéres info-t kösz
akkor a medvecukor az bivalyvérből van?

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.13. 09:05:41

@Frick László Emlékzenekar:

Medvecukor krumplicukorból van, a krumplicukor meg a pacal-selejtből.

Pesten an Andrássy úton kell sétálgatnod, a belvárosi része az új bevásárlóutca, exkluzív márkák, mindenkit lenéző eladók, és szinte csak nyugaton beszerezhető kisebbrendűségi érzés.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.13. 12:08:14

@Levéltáros:
Mondjuk ha nem az Andrássy úton, hanem a nyugaton sétálnál, akkor rögtön nagyobbrendűségi érzésed lenne, annyira droidok arrafelé az emberek!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.13. 12:28:52

@LadyCarambole:

Osztrákok kutyával a plázában, hát az maga a kényelem csúcsa. Mondjuk annyira elkényelmesedtek, hogy kell nekik a friss keleti hús, mit gondolsz, te minek kellettél? Egyébként nekem nem kellenek a nagyobbrendűségi érzések, mert magasabbrendű vagyok.

RomBold! (törölt) 2011.11.13. 13:20:36

@neccharisnyás útonálló: Hogy jönnek ide a szőrös talpú lusta tetű román hegyipásztorok?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.13. 13:43:33

@Levéltáros: Most ezt miért kellett? A medvecukrot mindig is imádtam. Pacallal viszont ki lehet üldözni a világból. Erre kideríted, hogy abból csinálják?! Már sose tudok többé ÚGY nézni a bocskorszíjra....

Remélem nem az lesz a következő, hogy a télapó nincs is, és az a jól pukizó finn pali csak a nem létező kedvezményes nyugdíjt akarta valahogy kibulizni.

RomBold! (törölt) 2011.11.13. 14:04:45

@neccharisnyás útonálló: Na, ezt miért kellett? Gugli... faszom, meg a wiki...

RomBold! (törölt) 2011.11.13. 14:09:34

A havasokból gyalog Bugacpusztára?
tuttam én, hogy keminyek a román hegyipásztorok, de ezt azért mégse néztem ki belőlük.

kiraaaaa 2011.11.13. 18:13:20

@RomBold!: mondták neked a guglit pedig.

RomBold! (törölt) 2011.11.13. 19:58:08

Na, akkor fussunk neki mégwegyszer!

Gugli az dobálózik azzal a botosjetivel, ami itt is van például:

bezzeganya.postr.hu/anya-milyen-j-vel-irjak-hogy-botosjeti

És ezt facebookon megkapőtam vagy 5 különböző oldalról.

Tud valami mást is a gugli, vagy csak ezt?

Amiről én vartyogok, az az lenne, hogy vannak bizonyos helyek, ahol a cigányt nem cigánynak, hanem norvégnak, piréznek, tündének, bodzásnak illik nevezni. Ugyanott a zsidó sem zsidó, hanem idegenszívű, libbant, libás, tuggyukki... na, ezeken az oldalakon már a botosjeti tündöklése előtt a szőröstalpú román gecieket nem szőröstalpú román gecienek illik szólítani, hanem a Yeti névvel illik rájuk politikailag korrektül utalni. Tehát a botosjeti valójában nem egy kisiskolás bénázása a j-ly vonalon, hanem nemzethy probbaganda bele az értetlen pofátokba, abba...

Amelyik nőnemű, vagy legalább nőnek látszó legközelebb azzal jön, hogy gugli a barátom, azt megbecstelenítem!

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.13. 23:29:28

Azért ez a poszt szép. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen átütően sejtelmes dolgok történtek, miközben a Gömbös-kormány hevesen tárgyalt Mussolinivel!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.14. 20:13:08

@RomBold!: Hm. És ha egy transzvesztita jön ezzel, Ismerek egyet. Majd szólok neki, hogy zaklasson.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.14. 20:43:27

@-=büdösmackó=-:

Sok titok van még, miről lebbentem majd a fátylat.

kiraaaaa 2011.11.14. 21:23:02

@RomBold!: kirekesztő vagy a kutyákkal, macskákkal szemben. Nem vagy szimpi.
süti beállítások módosítása