Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Frick Lászlóné Emlékzenekar

2011.10.31. 07:07 Kadarka Jánoska

Frick László személyét különös aura lengi körbe, halála óta már-már mitikus hőssé lényegült át (még Emlékzenekara is van), de a legfontosabbról mindenki elfeledkezik, pedig még a közhely is mondja nekünk: minden sikeres férfi mögött egy nő áll. Elég csak Angela Merkelre gondolni, mögötte is ott volt Ulrich Merkel, mostanában pedig Joachim Sauer, vagy Berlusconi, mögötte tömött (pajzán vicc!) sorokban állnak a nők, fiatalok, szépek, nem véletlen, hogy miniszterelnök és a leggazdagabb olasz is egyben, ilyen háttértámogatással ez semmiség.

Mondják, hogy Frick László nem volt könnyű ember, ivott, nőzött, pénzét elverte, mégis volt egy nő, aki kitartott mellette, mosta az összehányt ruháját, krumplifőzeléket csinált neki vasárnap, és még a viccein is nevetett. Megérdemli, hogy legyen Frick Lászlóné Emlékzenekar, még akkor is, ha semmit nem tudni róla.

Hát tessék, itt van.

 

152 komment

Címkék: karrier művészet vasárnapi hippi frakk garantált minőségű legkiválóbb poszt a címke kizárólagos használója levéltáros az illegális címkehasználat büntetendő

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr993339940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.10.30. 13:05:22

Családjogi törvény szerint a feleség az utolsó keresztnév utáni né toldatot vehet föl, tehát az asszony neve helyesen: Frick László Emlékzenekarné.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.30. 13:24:07

@21méter: Amennyiben ilyen járatos vagy a családjogi törvényben, volna egy ajánlatom. Nem, nem olyan, amilyet dragontól szoktál kapni...

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.10.30. 13:39:10

Héló, ez a Frick László egy létező személy (volt)?! Mik vannak...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.10.30. 13:45:54

@21méter:

Nem úgy van az, okoskodó. Az igazi FL-nak lett egy emlékzenekara, ami nem egy személy, hanem a tisztelet szimbóluma. A feleségének is lett ez (mert volt neki felesége), és akit úgy hívtak, hogy Frikk Lászlóné. Mit kötözködsz, nem a mi Frikkünk feleségéről van szó, mert akkor lenne igazad, hanem a névadójának a feleségéről.

@"the dragon":

Hát igen, nem a mainstreamben nyomult.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.10.30. 21:33:30

@ripők:

Nincs annyi pénzed, de ha mégis, akkor írj mélt.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.10.30. 21:35:52

@Levéltáros:

Ja, hogy omázs. Bocsáss meg, és egyben engedd meg, hogy Nutikának átadjam üdvözletemet.

Frick László Emlékzenekar 2011.10.31. 02:08:57

@Levéltáros: Fasza esküvő fotó. Szoktam gondolni Frick Lászlónéra gyakran, ugyanis tanúja volt Frick László távozásának, gondolom a másnaposág (ugyanazonnaposság?) miatti ideges férjét baszogatta valami konyhai témában és ekkor az ingerült férj felugrott, kinyitotta a konyhaablakot és leugrott. Ha jól tudom, anegyedik emeleten laktak.

Szelleme azonban soha nem halhat meg Frick Lászlónak annak ellenére, hogy már kortársai szerint is elviselhetetlenül hülye volt és ma már csak a Múlt és Jövő, hangsúlyoznám, zsidó kulturális folyóirat egynémely korai számában található meg a szerzők névsorában.

Szóval Levéltárosom, a kép kikopizásával kiállítottad magadról a bizonyítványt, tudom, hogy egy korszerű matulista fikaista olyan apróságokra szarik, mint Bede Márton is, amikor a K-telefonos karikatúrafotójához fehérkeretes mókás napszemcsit öltött, de ha az ember A-t mond, akkor vegye azér tudomásul, hogy Magyarországon 1945 után senkinek nem volt sem ilyen menyasszonyikalapja, sem ilyen selyem menyasszonyiruhája, a szerinted elhanyagolható különbségek tkp az a magyar történelem, amit haladó jóoldali ifjúságunknak már nem is lesz esélye megérteni soha, köszönöm a figyelmet, jóéjszakát.

www.youtube.com/watch?v=KQXUCjKd13Q

A zenéről annyit, hogy a levéltárosizmus (korszerű tunyacsápizmó) elérte már a fejletlen nyugati burzsójjáifjúsáégot is és ezért ma YT-n KÜLÖN Yo mama live sávot nyitottak, ahol az eredeti Sheik' albumon koncertfelvételként hallható Yo Mamát ellenkezően, tehát koncertváltozatban teszik föl, ehhez a tömény indexizmusohoz csak gratulálni lehet!

Frick László Emlékzenekar 2011.10.31. 02:15:21

@Levéltáros: Megértelek, hogy most egy igazi raffináltnak (olvastad? írt Merle a raffináltakról, akik olasz vívómesterektől vásároltek egy-egy kivédhetetlen vágást?) képzelted magad. De a raffináltak 78-10 csaja mellett mindig volt egy pár dugnivaló szobalányuk [történelmikorszakoktól függetlenül tartós népszerűségnek örvend a nőknél a nemtúlhosszú, ám vastag, kékes ereivel csikiző nagykalpagú fasz) és ezek pedig szerelmesek voltak olyan csóringerekbe, akit nem szerettek volna, ha megdögölnek nyomorultul valamelyi champs-on, ezért elárulták nekik, hova rejtsék el mobiltelefonjukat a mellkasukon, hogy a raffinált tudhatatlan csele vélgeztével a szívendöfés ne érje a szívburkukat.

Frick László Emlékzenekar 2011.10.31. 02:22:10

Még az emlékzenekarról annyit, hogy Levéltáros kivételével minden kortárs (élő) szellemi nagyságunk tisztában van azzal: az emlékzenekar kifejezés eleve azt tükrözi, hogy a zenekar nem méltó névadója nyomdokába lépni se. (és ez nagyonnagyon nem a tisztelet szimbóluma...) Ugyanis én magam, tehát a nicktulaj' korpusz abban a szituációban, amiben Frick az ablakon kilépett, neki szokott állni krumplithámozni a krumplifőzelékhez. És itt álljunk meg egy pillanatra, mosok, főzök, takarítok és még inget is vasalok. És persze a földszinten lakunk... Valamint a részegségemben összehányt ruházatomat negyedszázada is magam takarítottam.

Úgyhogy @Levéltáros: , azt a gúdnájtot úgy halldd, ahogy az a Yo mama eredtiverziójának a végén van.

Frick László Emlékzenekar 2011.10.31. 02:28:20

@"the dragon": És ez semmi, de néhai (tehát nem ez a dúló fideszbérenc) index szerkesztőség 97,43%-a sem hallott az original Frick Lászlóról.
A magyar sajtó és irodalomtörténetben páratlan művében egy igazi szmimbolikus figurát alkot, egy Kóbász Bihájj 3.0-ás verziót. Egy faszingernek a Refómmkommonizmus szépnapjaiban járandósáágát nem adják meg, ezért Az állam-on áll bosszút, ahogy ez akkoriban a dolgozótömegeknél divatban volt. És mindent szépen akkorátusan felírt:
-ma loptam 20 liter tüzelőolajat
-ma 12893 Ft kárt okoztam az Állam-nak
-ma megfúrtam a tüzelőolajvezetéket, elfolyt 373 liter, a kár értéke 412Ft 60 f.
-ma hajószakácsként beleszartam a halászlébe s az elfftársak a húszujjukat nyalták meg, ilyen halászlevet nem ettek, mi tettem az alapjába?

A "riport" az OSZK-ban megtalálható, kb az Élet és irodalom 1988-89-es évfolyamaiban

Frick László Emlékzenekar 2011.10.31. 03:20:46

@Levéltáros: Magánközlés: Frick-kel kapcsolatos eredeti terveimből, miszerint legyen már neki az interneten legalább egy KIBASZOTT blnkettája, élt-holt dógozott, annyit sikerült kb elérnem, amennyit. Egyszer egy magasankvalifikált értelmisegg beböfögött annyit valamelyik provokatívnak szánt frickes bejegyzésemhez (ez még azelőtt volt, hogy a magyar internet 2009-ben csatzlakozott volna azokhoz az amerikaielőírásokhoz, amit most ezek-nek hazudnak el "sajtócenzúra címén" , alaposan túlértékelve ezek hatását...) , tehát regisztrálatlanul lehetett kommentelni... hogy jól és alaposan ismerte FL-t.

Aztán csodálkoznak, hogy egy mai 30-és 40 év közötti fiatalember az indexet mindenidők ultima mókájának hiszi...

de én nem csodálkozom.

magyar-magyar szótár 2011.10.31. 07:56:17

@Frick László Emlékzenekar: Gondolom, mint seggfejnek, elkerülte a figyelmed a szegfűcsokor, és mint vidékiparaszt, nem hallottál arról, hogy Budapesten nem csak ilyen srága kerekes dobozok jártak, a fordulókban sikoltozós csikorgással vasrudakon,és füle volt a tepsinek, de bizonyos mászek varrónők csodákra voltak képesek egy békebeli [ a rettenetes Horthy Korszak neve a Kádárkorban] selyemköntösből és lámpaernyőből. És 1962-ben már volt mászek kozmetikaiszalon is.

Talán Kelet-Németországban létezhetett fehér szegfű menyasszonyi csokor. (1972-ben a fehért szegfű nagybanipiaci átlagára 3-4 Ft lehetett/szál, a holland természetazonos hatású tápoldatonkeresztóül festett műszekfű 80-as évvek közepén bekövetkezett elúrhodásáig, a hollandok már október utolsó hetében ngyúrni kezdtek a Keleti Blokk nov7 előtti vörösszegfűéhéségére)
A kép problematikája számomra inkább ott kezd el mocorogni, hogybár én sem tudom Frick László mikor született, de kb 1946-53 körül. Ennekmegfelelően ez az esküvői fotója, fogadjuk el, hogy egy ilyen, kb 1969-76 között készülhetett. Az elhiszem, hogy egy mai 27-32 éves nem csak Tóta Wórlyuk hippi-képét cumizza be, de a GeryGlitterruhás ray-ban napszemcsis diszkó boyt is bekajálja kippinek, ha citrom narancs és csokiszivárvány meg tubusbólnyomott 1974-es betűk körítik .. de azért ez a képminőség felette gyanús nekem 1970 körülről... Ilyen kitűzője már csak vidékitraktoros vólegényeknek volt 1972-ben. Viszont nem ilyen hajjal. Akkoriban a vidéki traktorosk Harsányi Gábor frizurát vágattak...

Commandante Jayasuriya 2011.10.31. 07:59:13

@Frick László Emlékzenekar:

Én annak idején olvasója voltam Frick Lászlónak, tehát a többséggel ellentétben, tudom kiről van szó. Remélem ezért a súlyos bűnért nem vet ki magából a Kigondoltam magasan kvalifikált alkotóközössége.

A Yo Mama mellé egy kis melankólia:
www.youtube.com/watch?v=tcmGllrK2t0

kiraaaaa 2011.10.31. 08:21:33

A különös aurájú emberekkel csak a baj van. Nehéz természetük van, s csak egy igen bájos, erős asszony bírja őket elviselni.

Frick László Emlékzenekar 2011.10.31. 08:31:14

@Commandante Jayasuriya: Az a baj az "unokák" jógyerekgenerációjával, különösen a korai, az 1967-76 között született bagázzsal, hogy azt hiszik, a nagypapák személyes zseniálistulajdonságaik miatt nem baszták őket úgy szájba, hogy az ánuszuk kapta a másikat, holott egyszerűen csak a nagyapik addigra már örülte, ha a pöcörőjük pisiléshez kiért a gatyából...

A másik meg az, hogy 1978-ban ki budapestinek ne volt az ismerettségikörében egy jelentősművész, akadémikus vagy üzemiújságíró a Szabó családból közeli ismerőse, akiről vagy ragadt rá valami, vagy nem tudta már hovátenni a vidékitéesz aktívák által felküdött pucoltliba hegyeket. Mit gondolsz, Lakatos Márk honnan tud annyi receptet libamájra?- az anyukája már nem tudta kínjában, hogyan készítse el a libamájat úgy, hogy Apu ne köpje ki unottan.

Frick László Emlékzenekar 2011.10.31. 08:34:25

@kiraaaaa: Egy csomó ilyen, a tavalyelőtti szezonban még ismert szingli van, aki a másodikkal terhes kismamaként egyik lábával a mobilját kotorja, hogy majd híjja a bébyszittert (aki szinte családtag, pl elviheti a bevásárló Beetle-t) , a másik lábával botorkál a konyhaterembe le, vasárnap már hajnali 11ó20-kor betölti a kenyérsütőgépbe a magvaskenyéralapot, hogy az Isteni Férfit (pl Hajdú Péterre gondolk sülőkenyér illata gomolygó illata várja a Hajnali Futás előtt a garderob-ban botorkászvást.

Frick László Emlékzenekar 2011.10.31. 08:38:00

@Commandante Jayasuriya: és akkor értesz, az ilyenek öltöznek be műhülyegyereknek MézgaAladár frizurával (lásd a cikk illusztrációját, 1951-64 között volt divat Budapesten, az Mézga sorozatot 1965-k. tervezték). de értesz, 800 Ft ára zselét dörgöltet be a mesterfodrászával műzsír gyanánt... meg Mike Myers szemüveggel, hogy most ők spontának, mint a kötőtűvel előidézett vetélés

kiraaaaa 2011.10.31. 08:42:07

@Frick László Emlékzenekar: a faszom kivan a szuperanyuktól. A világ legnagyobb átbaszása, a szingliből anyává varázsolódó picsák élete.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.10.31. 09:23:34

@Frick László Emlékzenekar:

Jól sikerült posz lett ez, már vagy tíz kommentet kihozott belőled, szinte mind értékes tartalommal.

Commandante Jayasuriya 2011.10.31. 09:42:17

@Frick László Emlékzenekar:

Ide írnám a néhai Tabi László, a szintén néhai Ludas Matyi főszerkesztőjének neve alatt megjelent írások mottóját: "Nincsenek régi viccek, csak öreg emberek. Egy újszülöttnek minden vicc új!"

Na meg a menő sztájliszt, bár lehet hogy ő tévékettős, amikor a tévében reklámozta a zuglói panellakásában megnyitott legújabb űbertrendi divatszalonját. Persze az ördögnóri-détárenci vidékről szalasztott hűdekasa sztárvonalnak ez éppen megteszi.
Megnézném őket ahogy a Tájföldi, vagy Bali luxusnyaraláson az otthonról hozott sóletkonzervet, libatepertőt, meg a gyulai kolbászt falatozzák büdzsékímélési szempontokból. Lilahagymát nem kell vinni, mert az olcsó az ilyen helyeken. Az volna ám az igazi műsor, ha a Fókuszplussz, meg a többi valóságmagazin azt mutatná, hogy mi történik ilyenkor igazándiból.

Frick László Emlékzenekar 2011.10.31. 09:55:31

@Commandante Jayasuriya: Istenem, ha eszembe jut, hogy Hajdú Péter majdnem azt a Tornóczky Anita nevű egyetemet végzett többnyelvet beszélő médiaprimadonnát vette feleségül, akinek összesen azért volt 4 db könyvnek látszó tárgy a lakásában, hogy a 379000 Ft-os iparművészeti kovácsoltvas izéjén lássák, hogy az könyvespolc lenne...

Frick László Emlékzenekar 2011.10.31. 09:58:50

De az 1973-1979 között született mai jelentős műűvésznőket is megnézném, mit csinálnának Molnár Erzsébet-ként vagy Dékány Sarolta gyanánt vagy Esterházy Gittaként az Isteni Naaagy Férfi mellett. Igaz, hogy Esterházy Gittának nem kell idült alkoholista férjjel vaccakolnia, de a vastag tehénhúsok főzése meg a sok gyerek... és az az udvartartás, a geiles nyalnokok százai...

Frick László Emlékzenekar 2011.10.31. 10:00:01

@Levéltáros: Tudom, hogy te mindig meg vagy elégedve az alkotásaiddal, te vagy a blogolás Benedek Szabolcsa.

Frick László Emlékzenekar 2011.10.31. 10:02:47

@kiraaaaa: És akkor még arról nem beszéltünk, hogy Molnár Erzsébetnek nem akkora kunszt jó nőitárcaírónak lennie
mint a kovacsne (virtus.hu stb tán itt a bloghún is?) néven ismert bloggerinának ismeretlen háziasszonyként jobban írnia, mint Molnár Erzsébetnek. Ugyanis kovacsne férje nem tudom mki, de hogy nem Élő Enciklopédia és Polihisztor, az biztos!

Frick László Emlékzenekar 2011.10.31. 10:03:50

Most látom magamelőtt, ahogy Levéltáros Gedeon elmegy krumplit pucolni meg mosogatni a felesége stálkonyhájának untermanjaként...

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.10.31. 10:47:51

@Frick László Emlékzenekar:
te, tulajonképpen azt akarod kifejezni a Kerékpáros folytonos grafo-baszogatásával, hogy megdugnád?

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.10.31. 12:42:09

@Frick László Emlékzenekar:

Azt csak álmodban láthatod. Inkább salátát csinálok.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.31. 13:00:24

Ejj, azok a fogak! Férje ágybabújás előtt biztos bevett 3 Xanaxot, a miheztartás végett.

kiraaaaa 2011.10.31. 16:34:35

@"the dragon": a szaglással nincs baj, de a zoknit sokféleképpen lehet használni

szanalmas 2011.10.31. 17:59:47

És bazmeg, sehol egy videó a Cinkekirályról a neten, pedig megnézném, na.

Commandante Jayasuriya 2011.10.31. 18:50:21

@szanalmas:

Nézze, azaz inkább hallgassa helyette finn rokonait, de ne spóroljon ám a hangerővel:

www.youtube.com/watch?v=TvV5P-tct9g

Frick László Emlékzenekar 2011.11.01. 02:32:34

@Zsit (nyau és rémizé): Nem, sokkal primitívebb vágyaim vannak. Én vagyok a Múlt és Levéltárosé a jövő. Levéltáros a sikerember. Óriásiak most a paradigmaváltás után A Bazár bezárásával az elvárások az Arany Középszar iránt. Ezért rúgta ki a FIDESZ Uj Péter és Tóta után a dívány szerkesztőségét is. Eddig Bogiék munkaidő alatt meg utána tkp szorgalomból (ez megy pl a maszekbarneválokban is, nő a munkaidő az eddigi jövedelem 80%-ért) A dívány új szerkesztősége Bogiék régi jóismerőseiből lesz, a lécciléccilevelek alapján meg szigorúan ismerősök közül válogatják össze és ezentúl napi 300 Ft-ba fog kerülni olyan Dívány sáv, amiben pl borotvatesztek meg borotvahabtesztek is vannak.

A Levéltárosnak és generációjának meg az ifjabb technokratáknak (és nem a fiatalon is már kellően balfasz elavult Nyunyejszkinek) Az Arany Középszar elvárásai szerint kell termelniük.
és az ember egyik legsúlyosabb tévedése az, hogy v a l a m i t szeretne befolyásolni abból az un "időintervallum"-ból is, amiből a szekrénytetején egy műanyagedénybe lehegesztett cementpor formájában, de egyébként csini kerámiadény külsőzetben tölt , amíg aztán a rákövetkező generáció ki nem hajítja lomtalanításkor (mármint persze a cementport tartalmazó műanyagedényt, mert a kerámia jó lesz valamire.

Ajánlott blogok:
-hírcsárda
-gyerekszoba blog
-B-oldal
-Modoros blog
-Nívó blog (vitassuk meg!)
-nekrológ blog

Tkp csak arra hívtam volna föl Levéltáros figyelmét, amire a magyar filmgyártás is vastagon szarik. Pl van egy 56-os témájú film és a főszereplőt alakító gyereknek a 2005-2014 között divatos, zselézett, elől feltúrcsizott műhülyegyerek frizurája van úgy a tetején sisakszerűen is, de olyan farkas-szőr-csapzottságba mesterkélbve. namost azt mondja a magyar rendező, hogy ő nem áll le vitatkozni egy 12 éves kölyökkel arról, hogy az engedje úgy... NEM ÉS NEM enged a frizurájához nyúlni, mint a Ben Hur színészei sem 1961-ben.
vagyis hiába szedik 0,5 mm-es betűkkel a stáblista legvégére a kóprájtsorba a dátumot, ha az ember kulturantropológus, akkor saccperkábé tudja, hogy az orion űrhajót nem 2070-ben forgatták, hanem 1966-ban. Csak és kizárólag a szereplők hajából meg barkójából.

Most nekiállhatnék segíteni levéltáross testvéremet a ,megfelelőbb képi hoaxációban, de hát a matula magazin óta trend az indexnél a fogyasztó tufa taplótahónak és ostobának nézése (lásd K. atya eseteit)

Keresgél egy kicsit, talál egy régi fényképet, jó lesz ezeknek ez is, úgyse tudják a különbséget.
ezt magyaráztam volna a mai hippikép és a valódi hippik között. Kb a Hippi-t legyilkoló következő Disco Boy Glitter Flitter diszkógömbös gagyimnemzedék van beadva a mai ifjúságnak, mint "hippik". nagy napszemüveg, batikolt blúz és tarka cigánykendővel leszorított haj: Ilyen öltözetben feszítettek a csajok az 1974-es év Mecedes sikermodelljeiben az Autobahn-on, persze kabriolékról beszéle. És azt mondja az indexista, hogy SZARIK az 5 évre, ezeknek (mármint a célközönségnek) úgyis mindegy. De van hippikép Koyak-órával is.

Azt nem érted meg Zsit.. én elhiszem,. hogy máig "Dragi"-val kapcsolatban is a seggbekúrás az állandó téma meg az Ánusz. Azt is tudom, hogy az európai nők ha pornót néznek, legszivesebben gay videókat.

Azt próbáld megérteni szivem, hogy ha szex közben szarszagot akarok, akkor nem szorulok rá levéltáros segglyukszagára, akkor feldugnám magamnak marokmarcsázás közben a sajátujjamat, így már érted, drágám? Tudod te, hogy egy análpornó videó előkészületeiben mennyi munka van abban, hogy a 222-ik kihúzásra is csokoládétlanul gyöjjön ki a bráner? De SZAG akkor is van már, amikor még látványszinten nincsen szar!

majd megérted, 2015 után, amikor a billentyűzetet szépen lassan kivezetik a számtech piacról, lesznek már szagos videók és akkor a gay videók egy dimenzióval több-ből lesznek élvezhetőek a nők számára is, mert férfibuzi lelkiorrával érzi az őt felajzó segglyukszagot. De gay-fogyasztó nő csak akkor, ha osztrák férfi felesége, mert ott már a múlt század 80-as évei óta megy a háztáji hetero anális szex. Úgy értve, hogy a papa segglyukát is meg kell ujjazni.. Így complete neked, remélem, aranyom!

Röviden? -röviden a Főmajomnak mindig vissza kell vernie a leselejtezett vén semmirevalómajom támadásait, de szeriőzitással.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.01. 02:35:00

@Levéltáros: Ismerem a modernebb férfiakat is. Vidékiparasztok pl pörkölteket szoktak sk. főzni. Mai igaziférfi meg összedob valami salit. De persze már ahhoz, hogy az erre fölhasznált 27 db edényt bepakolja a mosogatógépbe, de főleg pedig hogy mosogatás után kivegye és elrakja! azt már igaziférfi nem.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.01. 02:41:38

@neccharisnyás útonálló: Ha figyelmeseben megnézed a kép egyéb amúgy a feévétel pillanatában fehéres részeit, rájössz, hogy a kép avultsága miatt nem a maidivatnak megfelelő fehérségűek azok a fogak.
1966-1979 között magyar értelmiségi nő (nem feltételezném, hogy Frickné nem az volt) bolgár Pomorin sós (tengersós) fogkrémmel mostt fogat, az ára 1Ft20f-től kb 3Ft80 F-ig terjedt (az órabérek pedig, természetesen budapesti órabéreket mondok, a vidékiórabérek ezek 60-75%-a voltak) 8 ill 12-13 Ft.

A Pomorin fogkrém használata oly fehér fogazatot eredményezett
és a csók íze pedig attól olyan nemhúgyszagú biotengerparti (voltál már olyan tengerparton, ahol villany sincsen, nemhogy 40 halsütöde 50 méteren?) és 3000 parkoló autó.. hanem A NAGY SEMMI SEMMI csak füves dombok, pár fa, félbehagyott téglaházak és a tenger (persze a biotengerpartról senki nem gerebélyézi ösze a tengerifüvet és algamaradványokat)

Frick László Emlékzenekar 2011.11.01. 02:44:18

@neccharisnyás útonálló: Ja, elfelejtettem azt elárulni, hogy a kép kb 1957-1965 között készülhetett.(azaz Frick Valódiné ekkoriban 7-15 év körüli lehetett) Sajnos én az én böngészőmben nem látom a zakó röverjét, abból tudnék pontosabb dátumot mondani.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.11.01. 07:06:56

a zakó reverje keskeny, alig csak akkora, mint a ráhelyezett műanyag kitűzött virág
Amúgy a menyasszonyi csokor szerkezete szerént is olyan 60as évek vége lehet, a 70-es évektől már más jellegű csokréták voltak a divatok (meg a szálvirág), a nyolcvanasban meg a zölddel felturbózott, malomkerélnyi vörös rózsa (pult alól), és az milyen rémes vót már

@Frick László Emlékzenekar:
értem, bár kicsit rövidebben és anális élmények nélkül is elővezethetted volna
Azt gondolom, hogy Levéltáros semmivel sem Jövőbb, mint mondjuk a dragi. Te meg fixáltad magad Levélesre. Ja, mindig könnyebb egy embernek beszélni, ha színpadon vagy és nem vakultál meg a bevilágítástól épp. De hogy pont te vagy az, aki hagyod magad reflektorktól becsapni ... ne okozz csalódást!

Commandante Jayasuriya 2011.11.01. 08:02:59

@Frick László Emlékzenekar:

Én annó, az átkosban ismertem olyan megszállott könyvgyűjtőt, aki korai KönyvKlub tagsága miatt(ott is alacsony sorszámú tagsági könyvecskével rendelkezett), minden sorszámozva megjelent könyvből a 00034. példányt kapta meg. Ami azért mint tudjuk, elég nagy dolog volt, mert az első 15 - 20 sorszámú elment kötelespéldánynak a Széchenyi Könyvtárbaba, az Országgyűlési könyvtárba, Akadémiai Könyvtárba, meg ilyen fontos helyekre.
Az öreg jól vásárolt a könyvesboltban is, ám az volt a rigolyája, hogy a megjelenő újdonságokból minden hónapban kijelölt néhány könyvet, és azokból az összeset félretetette. Majd amikor fizetésnap után megjelent az üzletben hogy megvásárolja azokat, először egyenként a hosszabbik, majd a rövidebbik élére állította a könyveket. Hosszasan vizsgálgatta, olykor kis vonalzó segítségével, hogy a borítótáblák párhuzamosan futnak-e. Személyes sértésként élte meg, egy-egy néhány milliméternyire elcsavarodott példány létezését. És ha néhányan átmentek ezen a szigorú esztétikai próbán, akkor már csak a kinyitott könyv belsejét vizsgálta meg alaposan, hogy rendben van-e az ívek vágása, nincs véletlenül ferdén, vagy ne adj isten fordítva bekötött, esetleg szamárfüles lap a tábla alatt, és a fűzés is eléri az elvárhatóan megfelelő feszességet. Mert mint mondta, az ő könyvespolcára csak hibátlan könyv kerülhet fel.
Abban viszont biztos lehetsz, hogy az a könyv, ami egyszer felkerült arra a polcra, azt soha többet senki le nem vette onnan, de leginkább olvasás céljára nem, mert a felelőtlen lapozgatás igen sokat ront a könyv esztétikai állapotán.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.01. 08:08:42

@Commandante Jayasuriya: Valahogy éreztem, hogy az lesz a poen, hogy az öreg nem mocskolta be és rongálta a könyveit olvasással. Én egy lemezgyűjtőt ismertem, minden jó zenét megvett Dum-Dum vagy Yugoton lemezen, de hozatott a kamionos keresztapuval igazit is NYugatról. Azt szépen szűzen eltette, hogy mennyit is fog érni majd 2011. karácsonya előtt a piacon. A Dum-Dum lemezeket lejátszotta talámn tízszer, de a Yugotont azonnal fölvette magnóra, mert ezek már az első lejátszásra egy 45 perces felvételből csak 41 ppercet adtak visza.
És most jön a poen, a fickónak van egy lemeze, amit keresztapuval hozatott, Londonban vette és ebből egy agyonhasznált ugrálós példány ért legutóbb 17000 fontot. Őneki meg egy szűz van. Amúgy nem tudom a lemezárakat, hogy pl egy elsőkiadású Broadway Dzsízüszkrájz mit ér. Szerinted?

Frick László Emlékzenekar 2011.11.01. 08:13:55

@Zsit (nyau és rémizé): Nem ismersz és ezért nem tudod, hogy én a szinpadon is legalább ekkora pofátlan vagyok, lámpaláz nélkül. Egyébként tökkomo9lyan mondom, hogy Levéltáros a jövő embere. Végetért a paradigmaváltás a kommunikációban és a kreatívok mehetnek , ahonnan vétettek és kizárólag ezentúl már csak a Levéltáros színvonalának osztanak lapot, de nem pirosat persze. ha okulni akarsz, nézd meg a hírcsárda álhírblog (álhír álblog, de mindegy) csetelését K. Dorottya művészbnnővel. Amikor letóbb érdekelt, kb 2 hónapja vagy 3? 3 hónapla 8800 lájknál tartott a Hírcsárda, ma 13800 lájk. Az egész bloghú cuzammen nem tud összeszedni annyi lájkot, mint a piroslapokat bekebelezett HírCsárda. És ez semmi, mert Levéltáros le is nézi a HírCsárdát és nem is foglalkozik vele, csakcukkolni szoktuk itt. Ha Levéltáros afejlődését így folytatja, akár egy Hét bloggere is lehet vagy 3 hónapig.
Ja, pletyi: képzeld, állítólag már meg is lett az új Dívány szerkesztőség, úgyhogy lemaradtunk a buliról.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.01. 08:18:26

Ha keskeny a zakó röverje, akkor 1970-ben már csak maximum vidéki traktoros lehet az ipse a képen. 1970-ben már fasza széles röverek voltak, nem pedig bitlisz size. De mondom, a leganakronisztikusabb a csávó haja, ilyen haja 1970-ben már csak a leghülyébb barnakardigános és bokalengő szűkaljú jampigatyás (by 1957) KISZ-titkár jelöteknek volt, akiknek az elemózsiát anyu a báttyó által kikímélt magyar Néphadsereg sorkatonai ridikül-be csomagolta a kockás vitorlavászob (zöld-narancs és kék kockák) hoz. Persze a kék nadrághoz barna nejlonzokni (szintén MN kimenő, egy jobb királydekkért két, párba sorolt csupajobbos (tehát 4 db) kimenőzoknit lehetett szerezni Bp-n a Petőfi laktanyában..

Frick László Emlékzenekar 2011.11.01. 08:47:10

@Zsit (nyau és rémizé):
Frick kortársainak arcai
static.nol.hu/media/picture/46/88/09/000098846-7245-330.jpg
esetleg SZTK szemüvegkeret. De értesz, ízirájder(nem az öcsémes) plakát a falon meg Mao kép

Commandante Jayasuriya 2011.11.01. 09:22:18

@Frick László Emlékzenekar:

Abszolúte releváns a fogfehérség, és a POMORIN fogkrém kapcsolata. Nem tudom ki, és miként viszonyult a bolgár kozmetikai ipar eme kimagasló termékéhez, amelyet a Pharmachim nevű cég gyártott, és valami nem különbül egzotikus nevű cég, aminek a nevét sajnos elfelejtettem, exportált. Én a fogmosást csak egyszer kíséreltem meg a rendkívül sós ízű pasztával, ami állítólag a bolgár tengerparton tenyésző algák kivonatából készült, a tenger vizének felhasználásával. De el kell mondanom, hogy olyan szörnyű ízélmény tört robbanásszerűen a szájpadlásomban elhelyezkedő ízlelőbimbókra és érzékelőreceptorokra, hogy a továbbiakban felhagytam a tenger sós ízének ilyen formában történő élvezetével.
Az azóta eltelt évek során áztattam már megfáradt lábaimat néhány tenger, sőt óceán vizében is, de bátran állíthatom, egyik íze sem hasonlít a POMORIN különleges ízvilágához.

A fogsárgaság ez esetben viszont inkább az elnagyolt retusmunkára utal. A fiatalabb korosztály kedvéért muszáj megemlíteni, hogy a kép készítések időpontjában még nem találták fel a személyi számítógépet, így a Fotosoppot sem, ezért a képek esztétikai utómunkálatait manuális módon, a negatív film, vagy a képlemez retusálásával végezték.
A fenti kép egy műteremben készült, ahol a kvalifikált fényképészmester csak a beállítást, és a fotómasina elkattintását végezte személyesen. Munkája végeztével beadta a filmet, vagy a lemezeket előhívásra a laborba, mivel a mester sötétkamra mélye helyett sokkal jobban szeretett egy kishubival feltupírozott duplát elfogyasztani a "Mosoly Album" központi helyen lévő üzlete mellett lépő eszpresszóban, ahol ráadásul még évődhetett is a csinos kávéfőző Mancikával.
Ebből eredően, a kulimunkának számító laborálást a tapasztalatlan inasok végezték, kisebb-nagyobb hibaszázalékkal. A jó adottsággal megáldott tanulók már akkor is csodákat tudtak művelni a kis retuskéssel, és a retusáló festékkel, azonban a kor egyik divatszakmájáról lévén szó, leginkább a protekcióval rendelkezők, semmint a tehetséges fiatalok tanulhatták ki e szakmát. Ennek folytán, ezen a fotón is az elnagyolt retus következményeként látható a menyasszony szájában éktelenkedő kusza fogsor, bár a korszak SZTK fogászatainak minőségi munkáját ismerve az sem lenne meglepő, ha azok keze munkájának nyomait örökítette volna meg az utókornak a fotográfus.

kicsitsemtom 2011.11.01. 09:43:48

Gyereke volt ennek a betonba fejestugró bajnoknak?!

Commandante Jayasuriya 2011.11.01. 09:51:19

@Frick László Emlékzenekar:

Az szerintem már egy kisebb vagyont érhet, de a 17000 fontot is nyugodtan számíthatjuk annak.

A dum-dummal volt néhány személyes élményem.
Amikor nagy izgalommal kibontotta az ember először a borítót, nem tudhatta, hogy mit takar a csomagolás.
Mondjuk az egy dolog volt, hogy az óceánon át hajóval szállított lemezek borítója olyan eszméletlenül kiszellőztethetetlen dohszagot árasztott magából, hogy amikor az ember elment egy haverjához zenét hallgatni, már a lakásba belépéskor, a terjengő szagról tudhatta, hogy milyen zenei élményben lesz része. Még a nemlétező DOLBY-Bé sem tudta volna kiszűrni a zenét, a sistergő alapzajok közül. Persze ha egyáltalán le lehetett forgatni a lemezt...
A legtöbb korongban akkora nyolcas volt, hogy a lemezjátszó hangszedőjére egy arra a célra rendszeresített, méretre vágott radírgumiból készített súlyt kellett befőttes gumival rögzíteni, hogy ne dobja ki a tűt a barázdából. Majdnem minden lemezeknek volt, a saját görbületének megfelelő súlyú radírdarabja, Supraphone-nál érzékenyebb lemezjátszó használata nem volt tanácsos.
De ez még a jó eset volt, mert találkoztam szép számban olyan lemezekkel, amelyiken nem csak középen volt lyuk, hanem a barázdák helyén is méretes egérrágásra emlékeztető folytonossági hiányok voltak.
Ettől függetlenül roppantul örültünk, hogy 150 forintért megvehettük a szörnyen dekadens Rolling Stones: Sticky Fingers című albumát.

Commandante Jayasuriya 2011.11.01. 09:52:53

@kicsitsemtom:

Most miért kérdezel ilyen hülyeséget.
Nem ismered fel a kedves papát?

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.01. 12:39:05

@Frick László Emlékzenekar:

A kép 66-bán készült. Itt egy másik későbbről, egy másik esküvőn Frikklaci elázva.

picasaweb.google.com/jozsef.lovasz/Lovasz_Gergely#5429288795584839042

Felesége Lovász Margit.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.01. 12:46:08

@Frick László Emlékzenekar:

A sok mániád felett áll az az egy szupermániád, hogy régen minden jobb volt. Talán 1920 és 60 közé teszem azt, ami neked az aranykor az irodalomban, humorban stb. De szerintem meg nem így van, mindig a most az aranykor, és szép lassan lemaradunk róla. Na persze te már lemaradtál, én meg még csak most fogok lemaradni. Gyerekkorom nagyszerű viccével szólva neked már ratatata, tata.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.01. 16:00:59

@Levéltáros: Ez szörnyűnagy tévedésed. Egyáltalán nem gondolom azt, hogy régen jobb volt. Sőt, szerintem még annál is rosszabb, ahogyan azt Hajnóczy Béla Ödön vagy Örkény ábrázolta (Örkény a fodrászos-ban) Talán annyiban volt jó, hogy olyan kis politikai stréber seggnyalókat, akik ma médiajógyerek kisgecókkákként verik a nyálukat motorosfóka vizsga nélkül, szóval az ilyeneket régente megpokrócozták a kollégiumokban villanyoltás után. Lehet, hogy Killián-próba nélkül letek KISZ tagok, de Bagarolt nyomtak a fogkérémestubusukba. Lusta vagyok kigyűjteni munkásságomból azt, hogyan ábrázoltam a Kádár rendszer szociálfeudális iszonyait. De kb ez a jellegzetesen indexista mikroértesültségen (talán hannibaltól hallpottad el?) alapuló hiedelmed is egy luft, ahogy szokott ez nálad lenni... Már eleve a pirosútlevévvel évente meg a kékkel kétévente genrnyózó "meghívólevelek" által.. hogy a faszomba állítanék ilyent, hogy minden jó volt, amikor a Zsiguli 130ezret ment nagyjavítás nélkül, de 10 litert evett százra meg egy liter olajat 500 km-re, bazdmeg. Okés, hogy az indexes jógyerekek szarnak a felkészültségre, de most nem 300-600ezer Ft-o havifizu remményében, hanem babra megy a játék nem?
Én nem azt mmondtam , hogy jobb volt 40 éve, hanem kurvára felkészületlen voltál a képhoaxációban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.01. 17:37:02

@Frick László Emlékzenekar:

A második mondatomat már el se olvastad. Nem a rendszer volt jó, hanem az irodalom. Mármint szerinted, és azóta csökken a színvonal. Ez bizony csak rád igaz!

Frick László Emlékzenekar 2011.11.02. 05:45:25

@Levéltáros: Na, egy ilyen fotót akartam volna kicsikarni. (Ugye Budapest egy nagy falu, mindenki családjában vagy ismerettségikörében van nagy ember és nem szükéges hattagú lácolatot végiggyalogolni, négha az ember már az elsőkörben talál valakit, aki ismerte a valakit)

Frick László Emlékzenekar 2011.11.02. 05:58:01

@Levéltáros: A szerinted szupermániámról:

A mai magyar hiv elf. irodalomesztetika szerint korunknak nincsenek Kosztolányijai és Babitsai. (valamit azt, hogy kosztolányijai, kisbetűvel kéne írni...) Tehát nem szerintem, hanem szerintük. [Balassa Péter. "Ezek a fiatalok folyton asztalrepesztően nagy regényekkel jönnének...]

Ugyanúgy, ahogy színészeink között itt van Korunk Gobbi Hildája és Korunk Básti Lajosa, persze megvannak korunk Kosztolányijai és.. na jó, Krúdyjai nincsenek korunknak. Sokan képesek napi 16 oldalt írni. Krúdynak azonban nem volt írógépe, kézzel írt. Sok esetben olyan helyesírási hibái mág, sokkiadáson keresztül is bennemaradtak kézirataiban, mint az egyelőre egyenlőré-nek írása.

Azt reád bízom, fantáziáld ki, hogy pl egy indexista talaj melymennyiben alkalmas Kosztolányi, Krúdy vagy Karinthy típusú hírlapírók kifeklóődésére (azért Krúdy is kis bírósági és sport szineskékkel slapajként kezdte...) Képzeld már el Korunk Krúdy-ját, ahogy egy népszerű mai budapesti szórakozóhelyen egy (most nincsenek huszártisztek, mit írjak?) egy hölggyel [szociológiára áthallgató bölcsészlány] ordenáré módon viselkedő dópemant lever, mint vak a poharat ,majd a hónaalá fogja s kiviszi az utcára és eldobja, mint egy lerágott almacsumát...

De visza az indexista talaj -ra, jógyerekkörökben óriási felháborodást váltott ki Zsadon Bála olvasószerkesztőként való alkalmazása: MI a fasznak internetes hírportálra olvasószerkesztő?? -alapon.

Korunk Karinthy-járól annyit:
A Piroslapok-pont-hu először a polgblogban némi humor-ral próbálkozott.
majd rájöttek arra, amire Rákosiék a Ludas Matyi hajnalán:
Humorba kell csomagolni politikaimeggyőzádásünket és úgy hatásosabb.

13900 lájk, ha mond ez neked valamit.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.02. 06:09:33

@Levéltáros: Szép példát adtál a kapcsolatitőke felhasználására is.
ugye téel, megvallottam, fő célom az volt Frick előemlegetésével, hátha sikerül netokratikusan előprovokálnom valakit, aki egy nyomorult adatblankettát föltesz valahová, vagy, ami egyébként elképzelhetetlen, ha megküldi nekem levélben képes lettem volna még... még a wikipediára is regisztrálni miatta.

Itt jut eszembe Krúdyról, hogyan lett sorban, nők által: nők kézről kézre adták, pl Janika külön ügyelt arra, hogy Krúdy milyen nővel dugjon. Úgy válogatott a lehetségesekben, ahogy a piacon is a leveszöldségekben és a mászárosnál a neéki külön eltett levescsontokban és leveshúsok között. igen: még meg is szagolta a kiszemelt lányokat (a mosdási szokásaikról előzetesen tájékozódott)

tehát itt súlyos kérdés az, hogy Korunk Nagy Nevei-t (akik lehettek / megengedték nekik, hogy) sorravesszük, megvizsgáljuk az unterma nőiket is. (Többnek több nőjét is)

Megintcsak vissza kedvenc korszakomba (ami olyan büdös volt, hogy valószínű csak pár órig bírnám benne az nidőbuszból kiszállván) ugyebár az pénzkérdés volt, hogy a raffinált meg tudta-e fizetni az olasz vívómestert azért a vágás-ért, amin az féléletén át dolgozott (avagy éjszaka átvágta a mestere torkát) .. de aztán persze a puszta vágáéson kívül is azért a raffináltnak tudnia kellett...

Visszatérve Krúdyra: Krúdy mind megörökítette a nőket.

Lovász Margitnak ennyi jutott az öröklétből, nagyon sajnálom, szerintem ártatlan vagyok az ügyben. Őszinte sajnálatomat tudom csak kifejezni.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.02. 06:17:29

@Levéltáros: Frick miatt még életében súlyos csapást szenvedett az irodalmi riport műfaja.

Ma nem lehet olyan irodalmi riportot írni, mint amit Bálint György (nem a gazda a Demokrata Párt születésénél tanuskodó többszázak közül) vagy Sánta Ferenc írt.
Olyan irodalmi riportot lehet írni, mint amit Moldova György írt, ami tele van konkrétnevekkel meg adatokkal. Minden benne van, csak a politikai cél nem, ami egyikesetben pl az első nagy vasútfelszámolások igazolása volt, a másik esetben pedig A Párt balszárányának sikeres támadása a jobbszárny ellen.

Sőt, azt sem az internet szülte, hogy egy jólelhelyezett figyelemfelhívómondatban nagyon is alkalmas divatszavakat helyezek el. [csetszoba. K. Dorottya művésznő a demokráciáért stb]

Frick László Emlékzenekar 2011.11.02. 06:23:39

@Commandante Jayasuriya: A dum-dum lemez már k ézbevételkor sokat mondott, volt benne anyag rendesen, két yugoton-nyi.
@Levéltáros: Ha a kép 1966-ban készült, akkor már sokkal pontosabb születési dátum saccolható, kb 1943-44 vagy a piálással kumulálva talán 1945. és mondjuk..ö..ehmm... Budapest!
Volt neki egy kötete is, de arra rágoglizni képtelenség. Van egy havannaiemberem az OSZK-ban beépítve, viszont nagyon is jóltudom,. hogy a papírbooom idején [kurzív:]bizonyos szerzők[kurz.bez.] könyveiből nem adtak le kötelespéldányt...

Frick László Emlékzenekar 2011.11.02. 06:36:40

@Levéltáros: Karácsonyra tojik nekem a Jézuska egy szkennert és akkor felteszek majd pár Frick László tárcát meg tárcanovellát az internetre.
Ugyanis amikor fiatal vadmalackoromban elkezdtem turkászolni, minden Felnőtt Bácsi fanyalgott, hagyjam a picsába és elkezdtek nyavalyogni, hogy így legyen valakinek túlkorán elsőkötete, az lett a baj, meg nem bírta el a befutottság súlyát és ilyesmi. Éshogy ezután méginkább meg kell gondolni, kiből csinálnak ők írót.

Ezt a titkot azért árulom el neked, nehogy azt hidd, hogy csak 2000 után és az index vagy a NOL meg a HVGOL szerkesztősége volt tele geci alakokkal.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.02. 11:38:11

@Frick László Emlékzenekar: ...na de most akkor ezen a képen valóban Frick Lászlóné látható férje mellett, 66-ban, vagy nem?

nem mintha számítana
vagy igen?

Frick László Emlékzenekar 2011.11.02. 11:48:06

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Azzal vagyok most elfoglalva, hogy kapcsolatitőkém maradékával előkerítsem, már persze, akik még élnek, mindazon jelemntősszemélyiségek anyucilikáit, feleségeit etc, aiki a Nekrológ blog szépidejében hűdést kaptak szeretteik halálhírére. Pl Erdélyi Zsolt anyukája
Mégg meg kjell szűrni, hogy a jelentősen humoros bejegyzésekből melyiket írta Levéltáros úr...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.02. 16:25:26

@Frick László Emlékzenekar:

A Nekrológ szűréshez: ami Korgó Len, vagy Levéltáros, azt én írtam, a többit nem. Egyik se volt címlapos, ha jól emlékszem az enyémek közül.

Van pár nevem, kik voltak idegesek, de ide nem írom be őket.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.03. 01:43:48

Napló:
2011.10.31. 02:05:37
Meglátom a címet: Frick Lászlóné Emlékzenekar. Izgalom: Levéltáros esküvői fotót talát Frickről és most háturók msréhen támad a szokásos indexista stílusban majd szemből nyájas arccal, á, ő nemis-nemis DE SEBAJ megnyitni a bejegyzést!

MÁSODIK dógom az volt 2011.10.31. 02:06:01
: „Óh, beh kedves ez a Levéltáros, előkerítette nekem az Igazi Frick valamilyen dokumentumát, mars a magánlevelezésbe –mert szoktunk levelet váltani Levéltárossal ám! Semmi: nincs levél. Ebből tudhattam, hogy mint egy igazi rafinált, le is akar döfni, de égbemelt kézzel meg ártatlan arccal, hogy majd én szégyelljem magam

KÖZBEN [2011.10.31. 02:06:09]
megnyitom s LŐN! Könnyek szöknek a szememben, meg vagy kópé, Frick.
Aztén kor elkezd szivárogni a gyanú. Piroslámpa, ködkürt, átbaszás. „Ne feledd, hogy többekközött a nekrológ blogban mint humorherolkodott!” Jó, akkor nézzük a képet alaposabban. Úgy GONDOLTAM, hogy Az Igazi Frick kb 1948-50 k. születhetett. A kép pedig 1959-66 között készülhetett. Ez az Aladár—frizura… ELLENGYANÚ igen ám, de a pesti varrónők csudákra voltak képesek mindig. Egy fehér, a 60-as éveben nagyon divatos selyemköntös.. egy lámpaernyő. De a leggyanúsabb a fehér szegfű volt, ez nem lehet külföldi kép, ez magyar. Aztán arra gondoltam, -figyelitek?megint a gondoltam! Súlyos hiba is lehet a sok gondolkodás…

Itt jegyzem meg, hogy internetes goglizásban két Frick Lászlót is leltem, akiknek semmi köze az Igazi Frick Lászlóhoz.

Megmondom ugyanis, hogyan old meg egy ilyen problémét, hogyan kerüli ki ezt a csapdahelyzetet egy indexista jógyerek. Egyszerűen: nem reagál. Ha ignorálom, ahogy kell és ahogy ez dívik az összes aktivista-proagandista jógyerekblogban is a Varánusztól az Őrjöngjünk, Venszan-on át a Tóa W-ig, igen, főleg a hivatásosan és jellegzetes matulistafikaistán szemtelyenkedő és plyovokatív blogokban van ez agy, hogy szemtelenkedésre és provokációra nem válaszolnak, hátha lekopok magától…
Szóval azzal, hogy egyáltalán reagáltam, már elbuktam. S ezután szinte magam dőltem bele a törbe.

Természetesen fejszenyélfaragáshoz kész a szily lászói dekopírfűrész. Ha Uj Péter megúnván a régikihívásokat, de azért mégis a Jó Ügyért haszonnal tudott távozni, akkor majd én is. Hiszen senki nem sziszegi Uj arcába, hogy a twittercsászárkodásod óta szartál már az eklézsiára Peti!

És tessék, ezt is bekaptam. Ez történt, köszönöm, jojszakát:

Egyszer anyámék felvittek bennünket Pestre. Nyugatnémet matrózblúz és Diolen TM térdnadrág. A Rózsadombon voltunk, Whualaky-t meglátogattak és anyámék úgy döntöttek, hogy ezeket a türhő büdösparaszt kölyköket (akik mi voltunk) nem viszik föl az elegant nyugatiiszínvonaló (semmilyen tárgy nem KGST-gyártmány) villába. Volt ott egy kis játszótér, körbe fák, otthagytak bennünket,, azzal, hogy szanaszéjjel hasogatnak, ha rosszat csinálunk. Alighogy elhúzták a bokájukat, megtámadtak bennünket a rózsadombi nejlonindiánok. Csupa párt meg államikáder és banánpempőn nevelkedett operaénekeskölök meg effélék. Akik azóta is úgy élnek, abból: egyoviba jártak DrXaxxal, egyzongorára MsrTGQW-val,, egy-angoloviba Mbawkelle Chwa,ba Woo Koo-val, aki ma nyonyoro köztársasági elnök, francia nevelőnő és angol WC a leányfalui nyaraló Gyermekkuckójában... Kapcsolatitőke miegymás. Tökéletes valódibőrhatású nejlonmokasszin, műanyagtomahawk, természetazonos látványú nejloníj semmirevaló böte nejlonyílveszőkkel. Nekünk otthon olyan íjaink meg nyilaink voltak, hogy ötven lépésről átütötték a nyulat vagy fácánt. Persze nem én csináltam, hanem Ügyes Borz, a nagyfőnök jobbkeze… Ugyanis mi is indiánok voltunk, nem tehettünk arról, hogy anyámék maskarát adtak ránk. Jöttek ezek a kis nejlonindiánaok a Gerngroß meg a mindenféle münkenbaaa-i áruházakban (a sofőrökkel) vásároltatott nejlonidián kellékell, voltak vagy hatan. Szólok: Kis Medve tesvérem nem gondolja, hogy itt lenne az ideje eme indiánoknak beöltöztetett sápadtarcú kutyák édesjó keresztmamijukba, a titkosba [az összes nagy káder kölyke titokban meg volt keresztelve ill-.megtartották bar micvó-ját] hazakergetésének? Kis Medve csak bólintott, ami azt jelentette, hohy „Ahogy gondolod Szófosó Vakszem Bagoly testvérem… Tessék-lássék a kurva nagynénikéjükbe kergettük el a saját várukból a kis indiánnak beőtözött tejbetököket, ezek meg rohantak, hogy most pedig szólnak az igazi vagy Laci- apukájuknak és majd jól megtudjuk! Szerencsénkre anyámék hamarabb odaértek, mint az őrezred és a Forradalmi Rendőrezred emberei. Már ekkor meg kellet volna tanulnom a mórest: Ne barátkozz budapestiekkel. De sose tanultam meg a leckét. Jellegzetes budapesti trükk pl az, hogy a jógyerek küld egy semmintmondó üzebnetet, bekapom a horgot és válastzook nek, azt már mkeserveskörülmények között megtanultam, hogy ilyenre az ember a saját keresztnevét se írja akkor se, ha a bloghús belső üzenetrendszert használja, de nem, én akkora balfasz vagyok, hogy saját levelezési fiókomból válaszolok, hagy legyen meg az okosgyereknek az IPcímem.

.

Mindez azért, mert -meg semn közelítve a régi papírújság szerkesztőségek hangulatát- szemét és aljas meg sértő megjegyzéseket tettem arra nézve, hogy köze van ahhoz a humorral álcázott szellemi pöcegödörhöz, ami a hírszarda. Meg ilyesmi. Sőt, még tanácsokat is adtam, hogyan lehetne javítani a Hírszardán, mintha nekem nem az lenne jobb, ha a Hírszarda ugyanolyan gyenge fos maradna, persze alulról szagolva a maksa zoltáni színvonalat. (Egyszerűen nem is jut az eszembe olyan vacakhumoroista név a múltszázad derekáról, aki annyira gagyi agitprop humort nyomatott volna a megtűrt kategóriában … ezeknek osztották a néma szerepeket a rádiókabaréban…) Levéltáros már únta, hogy állandóan a saját nickjével találkozik s ezért , ha már az Igenis papa! –ból nem fogtam gyanut, akkor rendesen elintéz úgy, hogy azért pl a kizárólag szexuálisan érett sandysta 27-38 éves gyereklány kategória előtt A Vezér Fő Kan Majom szerepét [amiért foggalkörömmel küzd is és egyszerre meg úgy tesz, mintha nem is érdekelné] (ami ilyen cukélykaosztogató nagybácsizserűen joviális, de azért az a nagybácsi a leánykákat térdén lovagoltatva a térdére reá-reányomott szilvácskákat vissza-vissza nyomizza ám!)

Úgyhogy elbasztam ezt is, oda lett egy jó kapcsolatitőke-részem, aminek a segítségével, ha egyszer már végre tartom a pofám és hagyom magam… szóval megint odalett egy kapcsolatom, amivel az Arany Középszar-hoz fűződtem…

Commandante Jayasuriya 2011.11.03. 18:14:43

@Frick László Emlékzenekar:

Rá se ránts, inkább szeressükk Zappát!
Egy régi kommentem valahova a blog.hu-ra.

Commandante Jayasuriya 2010.12.30 11:42:25
Annamáriának sok-sok szeretettel!

Bobby Brown
(Bobby Brown)

Heló, srácok, itt Bobby Brown
A városban a legszebb vagyok talán
A fogam fehér, a kocsim száguld
A lányok meg megpuszilhatnak hátul

A legjobb suliba írt a mamám
Minden cuccom menő, nagy a dumám
Egy csaj írja a dogákat helyettem
Én meg párszor neki már betettem...

Igen én vagyok az Amerikai Álom
És ezt egy csöpp túlzásnak sem találom
Egy jóképű seggfej vagyok
Egy jó állás, és mindent megkapok!

A nők emancipációja szépen
Végigsöpört a népen
De nem éreztem időben a bajt
Mikor megdugtam a Freddy-t, a leszbi csajt

Aki egyet szónokolt is nekem
Hogy mondjam meg végre, mi is legyen
A tökeimet egy satuba befogta
Én meg túl gyorsan sülök el azóta

Igen az Amerikai Álom én vagyok
S csak úgy árasztom a vazelin-szagot
Egy nyomorult seggfej talán
de már azt se tudom, fiú vagy lány?...

Egy dzsogingot aztán szereztem
Bár leégtem, még jó vagyok szerintem
Azóta egy rádiónál nyomom
És egy DJ se tudja, hogy homokozom

Közben egy barátom meg én
Tettünk egy kört a szado-mazo terén
A Tower of Power-t egy óráig bírom
Amíg az Arany Sugár nem spriccel nyakon

Az amerikai álom, igen én vagyok
A seggembe rudat bátran nyomjatok
A sikerért mindent megteszek
S mindent Frednek köszönhetek

Ó, de jó vagyok, de fantasztikus
S Frednek hála, szex-apatikus
Úgy hívnak: Bobby Brown
S még lejjebb is csúszok talán
Úgy hívnak Bobby Brown
S még lejjebb is csúszok talán...

Frank Zappa

Frick László Emlékzenekar 2011.11.04. 07:18:45

@Commandante Jayasuriya: A Jewish Princess az egyik kedvenc számom. A másik pedig a The Torture Never Stops, amin a sikoltozásokat Zappáék babyshut!-tere Christine Frka produkálja (úgy, hogy Zappáné Gail csiklandozta, Zappa meg kezelte a magnót:)
zene:
www.youtube.com/watch?v=cw05xgp5Gw8

Christine Frka:
(tessék, keresd ki, melyik az :D )
www.united-mutations.com/g/gto_picture01.jpg

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.04. 07:21:54

@Frick László Emlékzenekar:

Jaj istenem, mekkora vihar ez a poszt, én sokkal egyszerűbbnek csináltam. Először is: álmomban sem gondoltam, hogy nem tudod, hogy néz ki az igazi Frikk. Nem egyszerű képet találni róla, gyakorlatilag téged hoz fel a gugli mindig. De ez a kép szerintem igazi, semmi átbaszás nem volt a szándékomban, ez egy műtermi kép, azért olyan, amilyen. Megadtam a linket egy másikról, ott volt ez is, el tudod dönteni, hogy hoax vagy sem.

Légy szíves ne kombinálj belém ennyi rafinériát és rosszindulatot, én csak magamat szórakoztatom itt, nincs harc és vezérkedés és győzni akarás, legfőképpen nincs rossz szándék azokkal szemben, akikkel itt együtt vagyok.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.04. 08:02:55

@Levéltáros: Nem, már megtanultam a leckét, vagyis hát tudtam a leckét, csak nem jutott eszembe. De ezentúl, ha efféle provokációval találkozom, akkor úgy fogok tenni, ahogy szellemi példaképei mavo, Walter Melone, W, Török Gábor, Modor Tibiék és hasonló kifinomultan műűvelt jóoldaliak szoktak csinálni, abszolut nem reagálok s akkor dalolhatom Zámbó Jimmyvel:
www.youtube.com/watch?v=0JajD6qvZf0

Frick László Emlékzenekar 2011.11.04. 08:19:18

@Levéltáros: Frickről semmi lényeges nincsen és akiket sikerült kommentelésre provokálni, azok is poénkodtak, hogy pl a film (amit írt) na az milyen volt (de hogy milyen, azt nem írta meg) akkor egyet fogta,m, aki ismerte, a halála után faggatam szerkesztőket, nagyon idegesek voltak, hagyjam őket, nem lett volna szabad közölni tőle semmit (ugye friss halotról azt mondani, hogy ilyenek ezek a dilettánsok ) semmit, egy évszámot nem tudtam kihúzni senkiből, soha nem találkoztam vele és ez is ismétlés: jó 5össel fiatalabbnak gondoltam, ami sok. Ahogy nem mindegy, hogy valaki 1964-ben vagy 59-ben született... aki 1959-ben született még elsős volt abban a gimiben, ahol az 1956-osok negyedikesek, akik másodikosok voltak, amikor ennek a generációnak a csúcsa, az 1954-esek érettségiztek, meg ilyesmi... Nagyon sokat számított ide-oda 4 év. Ahogy most a bazár bezár (vég a paradigmaváltásnak) úgy zárt be a bazár 1973-74-ben. Budapesten nem tudták annyira bezárni, mint nyílt terepen, ahol nincs takarás, azaz vidéken. (Ugye , ez a XX. századi történetben szép: Konrád György: Berettyóújfaluban ígyésígy.. EZZELSZEMBEN AZONBAN Budapesten úgyésúgy. Hát ugye keress takarást a szittyós pusztán meg a Budai hg erdeiben. hol találsz... )

Egyzserűen ebben a hülyéskedésben (ami hol igazi, hol kvázi) amit a jóoldali sikergyerekek csinálnak, igazából sose tudhatod, hogy mikor viccel és mikor komoly.

mert ahhoz, hogy a viccben ne ismerhess tréfát, még egyet kéne csavarintani a dolgon, hogy KŐIGAZ is legyen meg mégis komikus is. De ez síkbolygón nem megy (ezért szar a Hrcsárda humora, mert nem tud mégegyet csavarni csak szuimplán. nem kunszt rögtön hazugsággal indítani (6 millió magyar) A kunszt az igazsággal szórakoztava agyat mosni (97%-os a népszámlálás eredménye) ezzel kezdeni valamit.

Ha el-le is kaptam egy jóoldalit, mindig ezzel az eleganciával bújt ki, hogy "Hagyjál már, hülyéskedtem!"
De mikor??
Ha elbukja a sakkpartit, akkor: "Hülyéskedtem!"
Ha megnyeri: "Zseniális voltam!"

Ez reflexet épít az emberbe.
Ahogy naplóztam is, amikor megláttam Fricket, könnyek szöktek a szemebe, dejó megvan a kópé. Aztán rögtön kigyulladt a piroslámpa: semmi se biztos! Ez se!

A jógyerekek úgy szoktak "sakkozni" hogy csak biztos partiba mennek be. Rengetegszer jártam úgy, hogy a főszöveghez illő, meglepő és mulatságos egyben ütős kommentet írtam be. A Bástya Nyugdíjas Sakk kör öreg kövér bunkó ballere, az legalább becsületes és az ilyet kitörli.
A jógyerek úgy oldja meg, hogy oda se ül az olyan táblához, aminél nem nyerhet.

Én, mivel faszbúk meg iwiw és stb szűz vagyok, elesemm egy csomó forrástól is, hátrányba hozom sajámagam ezzel a hülye idegbeteg baromsággal, hát mért nem regisztrálok laci kutya néven, legalább nem lesz lájkom .

Evvan, de nem fog még egyszer megesni velem, az biztos!

Más: Próbáltam a képet lementeni, de nem engedi valami bizbasz, ami bele van rejtve.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.04. 08:58:28

@Levéltáros: Abban igazad van, hogy saját magamat is vertem orba sajátmagam nevetségessététele közepette.
Van azonban egy másik nézőpont, a magfajta bunkóparaszté. Zsírtahó, bunkóparaszt nevelést kaptam. vagyis szemtelenkedtem én veled eleget. Ezért ki is húztam a gyufát a zsebedben. Én meg ugy egy fordított esetben írtam vona neked egy magánlevelet jémittaláltam témában.
Ezért guba a gubához
subba subbarorum:
és paraszt ne barátkozzon úrral.
Evvan.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 09:05:20

mekkora buzik vagytok, az valami elképesztő!

Commandante Jayasuriya 2011.11.04. 09:18:11

@Frick László Emlékzenekar:

Melyik képet akarod lementeni?
Hátha az én gépemmel megy.
Ha sikerül, akkor elküldöm neked mélben.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 09:30:44

@LadyCarambole:

Nem figyelsz rendesen. A múltkor kiderült valami sipolylázadással összefüggésben, hogy a szikh kamionsofőrök gubicsot raknak a seggükbe, nehogy megnyomja nekik a légrugó, ezért fogalmilag kizárt, hogy buzik legyenek. Egyedül csak commandantéről tudom biztosan, hogy a saját térfelén játszik, nézd csak meg, hogy milyen cuki piros sapiban van.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 11:13:27

@21méter:
Pfff....Remélem Frick előbb-utóbb összeszedi a bátorságát és elhívja Gedeont egy alapos randira, mert már nem sokáig bírom ezt a szekszuális túlfűtöttséget!

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2011.11.04. 12:32:41

szólni kéne a friedmann művésznőnek hogy szopja már le őket

hogy lemenjen ez a fene nagy feszkó

így nem marad energia az érdemi kutatómunkára

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 12:55:52

Pedig most épp egy rendkívül fontos kutatási témán dolgozom!

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2011.11.04. 13:19:39

@LadyCarambole:
fogadjunk, hogy az MTA-ra jársz pucsítani!
Pálinkás elvtárs biztos nagyra értékeli a szívós khm... munkádat

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 13:31:41

@borivoje surdilovics:
Pucsítattni járnék oda max - ha már, de köztudott, hogy az MTA is minket tekint mérvadónak, tehát hülye lennék ott puncsolni!

Commandante Jayasuriya 2011.11.04. 14:15:59

@Commandante Jayasuriya:

Tán elirigyelted a sapkámat..!?
Van a vasutasoknak is ilyen, csak a magadfajta krampácsolók, maximum jambósapkát hordhatnak.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 14:51:05

@Commandante Jayasuriya:

Összetévesztesz kubikméter nagybátyámmal, de vigyázz, mert elég, ha egyet szólok neki, aztán a hátadban lesz a csákány, mint Lev Davidovicsnak!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 18:20:45

@Levéltáros:
Ne izgulj, én tulajdonképpen bírom a Hírcsárdát!

Fenehorizont 667 2011.11.04. 18:31:02

@Frick László Emlékzenekar:
sztem az ilyen, ha elbukja a sakkpartit, akkor aszondja: hülyéskedtem.
de ha megnyeri, akkor is azt mondja, hogy hülyéskedett, de érezteti, h ő még ígyis nyerni tudott. hülyéskedve.
ami a lényeg: igaziból egyszer sem hülyéskedik.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.04. 18:51:47

@kchkscak:

Ezt most komolyan írtad, vagy csak hülyéskedsz?

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.04. 18:52:51

@LadyCarambole:

Rólad nem is feltételeztem mást, hiszen fejletlen a humorérzéked.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 19:58:44

@kchkscak:

a jó édes anyádba ! hogy mered te a 'hogy' szót h-nak írni, te TÓTAIVADÉK, BAZDMEG!

Fenehorizont 667 2011.11.04. 20:06:02

@-=büdösmackó=-:
először úgy olvastam, h tótivadék.
meglepődtem, honnan tudod...

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 20:12:17

@kchkscak:

BUZI! ALJAS LIBERÁLIS! SÁRBA TIPROD ŐSEINK NYELVÉT!!!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 21:31:42

@Levéltáros:
Az én humorérzékem annyira fejlett, hogy neked fel sem tűnik, muhaha!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.04. 21:39:25

@LadyCarambole:

Ja most feltűnt, mert leírtad, hogy muhaha. Még a végén szmájlizni is fogsz, hogy lássa mindenki, tudsz te nevetni, ha muszáj!

szanalmas 2011.11.04. 22:13:31

@-=büdösmackó=-:

Ezek a képek fenomenálisak bazmeg, a szívem szakadt meg. Istensegítsi főutca, Hazatérési igazolvány, a VI.a tanárai, a templom palánkkerítése és az ezüstkalászos gazda bizonyítvány a kedvenceim, de a többi is zseniális.
Baszott jók, na.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.07. 07:20:31

@Commandante Jayasuriya: Mintegy 10 évig, az izesített Pomorin bevezetéséig és egyeduralkodóvá válásáig mostam fogat Pomorinnal.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.08. 08:19:14

@-=büdösmackó=-: A tiprod-at tipod-nak kell újliberijálissú írni, töeeaa mackófajzatt!

Commandante Jayasuriya 2011.11.13. 19:56:01

@Frick László Emlékzenekar:

Akkor most neked biztosan szép fehér fogsorod van, és üde a leheleted.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.14. 03:16:00

@Commandante Jayasuriya: Nem, a fogaim java elrohadt, mert félek a fogorvostól. A Pomorinhoz már nem jutok hozzá. Ha a májam rohadna, viszont lenne egy fasza vadiújnak látszó 300ezer Ft-os mosolyom, az jó lenne. Az ember adjon magára és borotválja a herezacskóját, mert akkor megszopogálják a golyóit is. A B5 Passat is mennyivel jobb kristálylámpával meg angeleyes-szel. 24ezerért kapni olyan gitáreffektet, hogy nem kell álüveghangok bíbelésével kínlódnod, a körmöddel, tudod, úgy sasszé megpendíteni a húrokat, sőt van olyan effekt, hogy már gitározni se kell tudni és hős lehetsz.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.27. 11:27:26

@ripők: Hm, a képen lehet, hogy nem FL van.

Spadla z oblakov 2013.01.27. 12:36:02

@ripők:

kigondoltam.blog.hu/2011/11/01/savanyukaposzta_2

' KÖZLEMÉNY HIRDETMÉNY Az indexen dúló FIDESZ-terror miatt, leszólt ugyanis Spéder, hogy elég volt, a Frick László Emlékzenekar Közös megegyezéssel felmondási idő nélkül azonnal távozott. HIRDETÉS!

A Kigondoltam ezúton hirdet próbareggelit a megüresedett emlékzenekari funkció betöltésére. természetesen majd mi tudjuk, hogy kit választunk, már meg is vannak az embereink, de ti attól még lécci-lécci típusú leveleitekben kérleljetek bennünket, hogy legyünk tekintetettel a zsenialitásotokra és vegyünk előre benneteket vagy egyenesen föl a megüresedett pozícióba. '

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.27. 13:14:18

@Spadla z oblakov: Linkeltem majd moderáltam egy képet, amin azt hittem, az igazi Frick van. Valószínű azonban, hogy inkább a hölgy első férje. Ha akarja, FLEz majd utánajár.

Spadla z oblakov 2013.01.27. 13:47:30

@ripők: Frikk Lászlóról alig van megmaradt dokumentum. Én egy rövidfilmről tudok, aminek ő írta a forgatókönyvét.

Itt van vele egy film talán....

www.youtube.com/watch?v=zSzV6D85cvg

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.27. 13:53:32

@Spadla z oblakov: Aligha ő az ETO szertárosa, mert '91-ben leugrott a negyedikről.

Spadla z oblakov 2013.01.27. 13:59:50

@ripők: 91-ben?! ja, akkor nem.
Találtam róla pár sztorit, de igazán semmi normális, részletező dolog. Úgy tudom egy vasárnap a felesége rámorgott, erre fogta, kidobta az eblakon az írógépét, utána pedig magát.
De ennél sokkal fontosabb lenne pár írása. Úgy tudom rövid novellákat szeretett írni.
Azt is hallottam, hogy WC-s bácsi volt a vége felé valahol a mátrában, és erről van egy film is.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.27. 15:23:01

@ripők: Bozsik Yvette főszerepel egy filmben, aminek mellékszereplője az igazi Frick. Spadla könnyelműen igérte, hogy a filmes kapcsolatai révén egy csuklómozdulattal megszerzi (torrenteli vagy hogy kell mondani?)

Frick László Emlékzenekar 2013.01.27. 15:26:10

@ripők: @Spadla z oblakov: Több irodalmi riportja jelent meg az ÉSben úgy jó 22-23 éve. Az egyik korszakos, a fűtő-hajószakácsos. Egy másikat sikerült megtalálnom, a mátrafürediset a padláson és vegyétek fenyegetésnek, de van már szkennerem és nem félek használni! Ja és az ágybavizelős is megvan. Az özvegye pedig már újasszonyként a ceruzalábú nő anyja.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.27. 15:28:10

@Spadla z oblakov: Több rövidfilmhez is írt forgatókönyvet... már persze, ahogy a "szakmát" ismerem, írhatott ő vagy százat, ha háromból lett is valami. De ehhez a Bozsik Yvetteshez könnyű hozzájutni.... már viszonylag persze...

Frick László Emlékzenekar 2013.01.27. 15:35:42

@ripők: @Spadla z oblakov: Ha jól tudom, ezen a csoportképen ott van özv. Igazi Frickné
www.litera.hu/img/ES1995_96.jpg
nem, nem a hentesképű alak elöl, ő Dr Kovács.

Az Igazi Frickné majdnem olyan jól ír, mint kovacsne az interneten
kovacsne.blog.hu

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.27. 15:48:46

@Frick László Emlékzenekar: A Rádió hangarchívumában is érdekes lehet kutakodni:
"minap hallgattam végig a Magyar Rádióban, 1991 februárjában elhangzott "Házibuli" című élő adását, melyet azért vettem föl szalagra, mert a hajnali 4 - kor kezdődő műsorra férjemet, az akkor országosan agyonsztárolt FRICK LÁSZLÓ újságírót hívta meg a MAGYAR RÁDIÓ.Egy rádiós újságíró kolléga és egy kritikus társaságában, maga választotta 4 zenei betéttel egy órán át boncolgatták, mi az újságírás és mi a novella. Az én férjem nem engedett a '48-ból.Bár minden írása egy-egy novella gyöngy, konzekvensen újságírónak vallotta magát. Minden mást kikért magának. Esze ágában nem volt ezeket az írásokat kötetbe rendezni. Az lehet, hogy mindenféle kategóriába beleszorongathatjuk az adott írásokat és műfaját nevesítjük, csak Csáki Juditot ismételhetem:- Egy írást egy dolog minősít:- Jó, vagy nem jó!- "

www.fullextra.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1119

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.27. 21:35:19

@Spadla z oblakov:

Kíváncsi vagy, hogy az igazi Frick is egy balfasz volt-e, ha már az epigo... a Tribute így sikerült?! Mondjuk a győrietós tippeden hangosan röhögtem!

Spadla z oblakov 2013.01.27. 21:41:50

@"the dragon": bevallom, feljkeltette az érdeklődésem egy-két novella erejéig...

amit tudtam róla eddig, simán belefért az, hogy szertáros is volt...

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.28. 11:11:11

@Spadla z oblakov:

Szerintem sosem vitte olyan sokra. A ripők által linkelt novella alapján (amit a felénél meguntam) annyi biztos, hogy a mély gondolatok legalább annyira elkerülték, mint az újszerűek...

Frick László Emlékzenekar 2013.01.28. 12:29:52

@"the dragon": Amit ripők linkelt, nem novella, hanem tárca. Az igazi Frick elsősorban irodalmi riportjaival remekelt, aztán a tárcáival. Novellát, mármint szabvány novellát keveset írt. Ő szó szerint vette Krúdy tanítását: "Nem írni kell a regényt, hanem élni." Nagyon lesajnálóan beszélnek róla, kb úgy, mint most te, de ahhoz képest még az indexes fijúk is elég rosszul utánozzák... A Múlt és Jövő -sök fel akarták karolni, mint szerencsétlen, de jóravaló fiatalembert és kértek tőle írásokat és ő kérésre, hát izé, szóval

Frick László Emlékzenekar 2013.01.28. 12:37:10

@"the dragon": jaj, azt elfelejtettem neked mondani, hogy 1990-ben egy 40 éves író fiatal takony kölyökbe számított. Jóformán csak Esterházy Péter engedhette meg magának, hogy taknyos 40 éves létére nagy íróként forgassa magát. Márton László szemináriumi, a 34 éves Garaczi meg Németh és Kukorelly pedig szemináriumutáni zk.kocsmaasztali anyag volt. Az 1937-ben vagy mikor +/- 1 év... született Ungváry Rudolf 50 évesen Fiatal Írók Antológiájá-ban szerepelt. Kb 20 évig volt kezdő tanuló író, 30 éves korában a Mészöly Óvoda kiscsoportjában volt beszokatós Most persze vannak szalonnáspofájúak, akik heőjj de már blazírtasan lefikáznak mondjuk egy 1990-ben még nehézséggel átpofozható szöveget, pl az Élet és Irodalom karácsonyonyi számában nem volt szabad pina, fasz és a baszik szavakat leírni. De majd megkeresem A Szalonnáspofájú -nak az igazi Frick ágybahúgyozós tárcáját, hát ha az már ölég kemény lesz neki www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=kutyabajok&ID=181827

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.28. 20:37:58

@Frick László Emlékzenekar:

Már értem, hogy miért nem volt igény a művészetére. Alig hiszem ugyanis, hogy ép lelkülettel megáldott ember önön szórakoztatása végett efféléket olvasna. A beteg faszok pedig manapság inkább néznek dagadt négernős pornót az interneten...

Frick László Emlékzenekar 2013.01.29. 01:38:22

@"the dragon": A betetgség nagyon pontos diagnózisa az alkoholizmus. A IV. fázisú alkoholista, az idült. Az alkohol már nem sti,muláló... inkább rombol, koptat... visszafog. hajnóczy Péter utolsó éveit jellemezte ez. Ezek a jellegzetesen pornográf attakok. Végül a beteg máűvész már jóformán rögtön a műve elején Pina! Fasz! Együttbasz! rikoltásokat ad a hősei szájába.

A dagad négernős pornó undi. A néger művésznőnek ugyan leborotválják a pináját, viszont a kotongumin végig csorog le az a teejszín szerű izé, amiről az europid nő már nem is tudja micsoda, azt hiszi gombás eredetű hüvelyifertőzése heveny a néger nőnek. Amikor az europid fütyike megkérdezi a nőjét, hogy most kilyukadt-e a csávó kotonja vagy mi van, akkor az europod nő egy Lady Carambole felsőbbségével fitymálja le: " ... hogy ahelyett, hogy nőgyógyászhoz menne!"

Még katasztrofálisabb, ha a pornón néger kúrja a néger nőt. A néger csávó beleévez a nőbe és mintha misem, tovább, kúrja nyugodtan. na, ilyenkor éled föl a nőben az ősi telhetetlenségi attitüd, nem csak azért, mert az europid férfi fasza kb harmadakkora, mint a négeré. Hanem ugye a néger fasza nem töpörödik össze. Amikor az europid fütyike erre elkezdene pampogni, az europid borotvált szárazpinájú (aki tudja a kötelességét és mesterséges hüvelynedvet váasárol a patikában a fertőzések megelőzésére az anionos mindennapi betétje mellé) előveszi a speciálisan nőknek írt pornót, a tavalyelőtt levitézlett "Feleség voltam afrikában" ágazat termékeit és a svejci nő ott is azt írja, hogy a nyonyoró férje este betette neki és csak regel vette ki, éjszaka vagy ötször élvezett belé... Csak ugye az volt a baj, hogy a nyonyorók többnejűek.

Úgyhogy szerintem az europidok igen kis szegmense képes is szembesülni egy négeres pornóval. Ráadásul a néger nőknek a far-körméérete sokkal nagyobb, mint a hasbősége, ha kövér a néger nő, akkor is. Hát még a seggükkel milyeneket tudnak mozogni, az olyanizmai az europid nőnek már elsatnyultak teljesen. A néger-néger pornókon az látszik, hogy az angolszász nőiszegmens joggal használja hatólagos fromában a fuck -ot.

Van még egy ágazat, a dominikai szexkiránduláson résztvevő angol vagy germanosaxo soul kitchen slut. De ezek a nők meg annyira cédák a százdolláros dominikai pasijaikkal , hogy ezért frusztrálódnak tőle az europidok.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.29. 01:39:38

@"the dragon": Attól félek, hogy az igazi Frick egynémely kései szösszenetével úgy járok, mint 20 éve a magyar tévénézők idősebb szegmense járt a Belfegor[A Louvre fantomja] c. francia horrorsorozattal.

Spadla z oblakov 2013.01.29. 08:04:34

@"the dragon": ó, te nagyon hülye. szerintem elég jó a beszkennelt írás. megjegyzem kurvára nem arról szól, hogy valaki oldalba vizel egy történelemtanárt. próbálj szimbólumokban gondolkodni, dragi.

nagyon jó, groteszk mű, szépen kirajzolt és leplezett társadalomkritikával. Két oldalban ennyi mindent elég nehéz kifejezni.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.29. 11:06:33

@Spadla z oblakov:

Inkább nevezném szemléltető példának, mint társadalomkritikának, lévén a frikki életpályát - noha csak felszínesen - ismerve, abban biztosak lehetünk, hogy nem volt meg benne az a kellő távolságtartás, ami egy kritika alapjául szolgálhat.

Egyébként érteni vélem, hogy a mű az öregecskedő nők kapcsolatkényszeréről, szexuális frusztrációiról, meg ehhez hasonló baromságokról szól. Viszont az öreg nőket úgy en block leszarom, az alkoholista lúzereket nem kevésbé. Ezen a ponton lép életbe az előző kommentem...

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.29. 16:23:06

Indokolástanilag két magyarázat lehetséges arra, hogy Frici nem teszi nyilvánossá a szöveget. 1. Szégyellni való. 2. Ennek az igazifriznyák faszinak poschthumusz is csak a borra való szerzői jogok járnak az eszében.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.29. 16:31:18

@radairosseb: Majd akkor rázzad ennyire a pofaszalonnádat, amikor a fűtő-hajószakácsos igazi Frick álriportot előkotorom!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.29. 16:34:14

@Frick László Emlékzenekar: Megrettentettél, bár épp arra céloztam, hogy annyira nagyon nem viselne meg, tekintettel arra, hogy az előzőt se láttam.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.30. 06:27:37

@radairosseb: Megpróbálom érzékeltetni a teközötted meg Frick László közötti húzódó áthidalhatatlan szakadékot.
te már leleplezpődtél előttem néhány kommentedben a fogalmazókészségedet és a tárgyitudásodat meg műveltségedet és intelligenciádat illetően, amit jellegzetes matulista fikaista trükkel helyesírási meg nemjólírási hibákkal meg ezzel a gatyás maszkoskodásoddal leplezni csak hiszel!

Tehát zenei lesz a hasonlat.
Frick László (az igazi, nem én) ukulelén játszott.

Te meg a kétnyakúgitár Schiff Andrása vagy. Nagyon fontos, hogy nem Vladimir Horovitz, aki képes volt Liszt Ferenc szerű rögtönzésekre sőt virtuóz átiratai vannak .

Kocsis Zoltán szokott preparáltzongorán is játszani, és nem zárja ki azt, hogy egy ukrán pianinón is ne lehetne játszani.

De én Schiff András-szerű , de kétnyakúgitárosnak állítalak be a hasonlatomban.
Míg az igazi Frick László ukulelén játszott.

Könnyű nekünk pofázni, még én is jobban írok, mint Frick László írt, pedig ez az emlékzenekarok esetében fordítva szokott lenni.

Hát akkor te milyen könnyen szólod le Fricket, az igazit, pedig te még énnálam is jobban írsz, ráadásul neked az pszeudo-elütéseidet is direkt úgy kell beleírnod, én meg elúnom a sok javitgálást.
www.youtube.com/watch?v=hR_geY0EJXk

www.youtube.com/watch?v=R-5B6nzXMSU

www.youtube.com/watch?v=SSKdpSqhK9E

www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.30. 11:09:53

@Frick László Emlékzenekar: Fridi, te mérhetetlen tévedésben vagy, bár lassan kezdem megszokni, mert akárhányszor írom le, sosem jut el az agyadig. Elképzelni se tudod, milyen nehéz elírásokat beleerőltetni a kómentjaimba (ezt a szót kétszer kellett átjavítanom, hogy a tipikális elírásaim benne legyenek), mikor kétszáz háton én gépelek a legjobban az egész nyóckerban.

"Lelepleződtem" a készségeimet meg tudásomat illetően... Revaletív érzés lehetett, mikor rájöttél, hogy nem egy agyatlan, homokos kancigány vagyok... Hanem egy igen eszes, inteligentális, melegszívű Római!

Node most már ide azt az Igazi Fricket, valaki ossza meg velem is, mert megbolondulok napok óta, hogy nem tudom, miről beszéltek!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.30. 13:22:41

@radairosseb:

Remélem, hogy a kellő emelkedettséggel olvastad az inkontinenciás hősünk történetét, tudván azt, hogy az összes matulistafikaista indexes jjógyerekk a szerző köpönyegéből bújt elő...

(Meg persze az anyja picsájából is. Nehéz volna eldönteni, hogy melyikből inkább, de ha a szívemre hallgatok, akkor mégis Frick köpönyegére szavazok.)

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.30. 14:19:06

@"the dragon": Még nem múlt el a merevedésem, bocs, de nehéz így gépelni, úgyhogy majd konzumálunk még erről.

Spadla z oblakov 2013.01.30. 16:33:17

@"the dragon": baszki, ez az írás nem az inkontinenciáról szól. Ez társadalomkritika. Túl fiatal vagy ahhoz, hogy értsd, elmesélem: abban az időben nem lehetett nyíltan szídni a rendszert, ezért minden modern író szimbólumokat használt. az inkontinens úr a sarokba szorítva, alukálva az ágyban a cucilizmus, a történelemtanárnéni pedig a történelmet magát szimbolizálja. az éjszaka a sötétséget. a történelem az éjszaka folyamán flörtöl a cuclista társadalmi idea mint elképzeléssel, de az termékenyítő együttlét helyett csak alkoholmérgezéses oldalbavizelésre képes, melyre a történelem csak később, jóval később eszmélt rá.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.31. 20:31:58

@Spadla z oblakov:

Megmondom őszintén, elég sokáig vívódtam azon, nyilvánosság elé tárjam fennkölt értelmezésed egy meglehetősen gyenge pontját. A kisördög az egyik vállamon azt súgta, hogy vicces lenne meghagynom téged a nagy megfejtő szerepében, de végül csak győzött bennem az igazság kérlelhetetlen krónikása...

"abban az időben nem lehetett nyíltan szídni a rendszert, ezért minden modern író szimbólumokat használt. az inkontinens úr a sarokba szorítva, alukálva az ágyban a cucilizmus, a történelemtanárnéni pedig a történelmet magát szimbolizálja" - mondod te

"ájizzééé, ilyesmit írtam voooona?!" - tűnődne el erre fel a szerző fejvakarva - ha az ominózus fej nem loccsan szét a flaszteren már jóval korábban

A szóban forgó novella keltezése (lásd a a poszt címét) : 1990.04.06.

De azért köszönjük, Emese.

Spadla z oblakov 2013.01.31. 20:38:24

@"the dragon": attól még marad társadalomkritika

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.31. 20:43:10

@Spadla z oblakov:

Ja, nyilván. Esetleg egy újabb értelmezés?! A történelemtanárnő lehetne például Raffay Ernő, vagy G. Nagyné Maczó Ágnes!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.31. 21:49:43

@Spadla z oblakov: @"the dragon":
Számomra az áltatásról és az önáltatásról szól. Ahogy G. felhagy az ivással, delirálni kezd és g. lesz belőle. (A delírium egyik velejárója lehet a morbus sacer - szent betegség) A konyakkedvelő, de megbecsült, 36 éves korára kissé megkopott pedagógusnő szemében ez az állatiasság borzongatóan izgató, de visszataszító is egyben. G. számára pedig megalázó és fojtogatóan magányos tudat. Aztán felmentést adnak egymásnak és megy minden a régiben; nem kell látni, amit nem akarnak.
De most már kíváncsi lennék Frikk megfejtésére is...

Egyébként a saceres roham alatt nem gyertyaszínű az arc, hanem szederjes.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.01. 03:01:24

@ripők: Sajnos a saceres roham diagnosztokájában figyelmen kívül hagyják a korpusz egyéb-egészségügyi állapotának optikai módosító hatásait, tehát pl ha a fickónak már széjjelment a hasnyálmirigye és testszerte a bőre ezért elevenen rohad le róla, a kezdeményeknél kigyúlt piros foltokkal. Valamint az un "tudoományos ivók", nem véletlenül, uanyis az alkoholista orvosok mind-mind tudományos ivók és az orvosi céh a legmesszemenőbbekig falaz egymásnak, tehát a tudományos ivók sacer leplezésére alkalmazott fogásai is a szakmai titokrendszer egyik pillérét képezik. Pl a civil nem-orvos kategóriájú tudományos ivó összuesen két eljárást ismer a hátközépre a bőr alá beültetett "antichol tabletta" kiüötésére, az egyik az alkoholmentes sör 8ami nyomokban tartalmaz alkoholt, tehát pont annyit, hogy az "elvonás alatt" álló berúghasson jól.. a másik azb un "Viszockij Eljárás" amiben a civil fog még egy civilt majd beülnek egy igazi nyugat európai szintű étterembe, ahol a pincérnek szeme se rebben, ha norvég mintájú halfiléző kést kér a vendég, majd a két paczinger egymás hátából kimetszvén a tabletta maradékait berúg, mint a disznó.

Visszatérve kommentem elejére a női sacer diagnosztizálása arcbőrszínből mégnehezebb, mert a nőialkoholistának tizennegyednapos partinövényzetben fölakad vízihullaszínű lesz az arca már addigra a piálástól a hajszáléri női speciális állapotok miatt.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.01. 03:10:54

@"the dragon": Jellegzetes magyarbetegség figyelhető meg a kritikádban.
Szokása pl a magyarnak, ha irodalomkritikus, olyan baromságokat beszélni, mint pl "A kétségtelen azonosgyökerűség meghagyásával azért felhívnám a figyelmet, hogy Kosztolányi Dezső prózája bizony jelentősen felülhaladta Csáth Gézáét." vagy "Jimi Hendrix messze nem volt olyan nagy gitáros, mint amekkorának a legendák beállítják, itt van mindjárt Pat Metheny."

A germano-angolszász tudósok ebben is raffináltabbak a magyar vagy a jugoszláv tudósoknál, ők ugyanis egyszerűen csak megcáfolják az akadályt képező illető létezését: "Csáth Géza sohasem élt, nagy valószínűséggel egy Dr Brenner József nevű vidékiszármazású fürdőorvos és zenekrittikus tetszelgett a szerepében." [ Dr Wilkins -Dr Popp -Dr Abramowitzsch - Száz Ember Aki Sohasem Élt p. 997-998. kézirat, fordítás alatt]

Spadla z oblakov 2013.02.01. 07:28:36

@"the dragon": Nekem ezt jelenti. Semmiképp nem azt, ami csak úgy, oda van írva. Fogalmam sincs, Frick miért választotta a nemiség ilyen fokú kiemelését mondanivalójának középpontjába. Ez legyen az ő ügye. Én nem vagyok irodalmár, sem kritikus. Csak olvasok és érzek. És nekem a bemutatott két írásban nem a téma tetszett, hanem a pár sorban felépített szituációs alapkép és a még rövidebb élethelyzet érzéstömegének ismételten rövid, nyomásszerű átadása.
Nem rabolja az idődet: minden sort átgondol és szerkeszt, viszont spontán és hátborzongatóan pontos. Nem ömleng, nem ír húsz oldalt egy gondolat kifejezéséhez, hanem felvázol és leszúr.

Szerintem jól ír, ellenben nekem más az ízlésem. Ismétlem: nem óhajtanék tetszelegni az irodalomkritikus szerepében, kizárólag a magam, egyszerű véleményét írom.

Spadla z oblakov 2013.02.01. 07:29:26

@ripők: az írásnak ez a vetülete is nagyon jó, igazad van.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.01. 12:13:20

@Spadla z oblakov: A filmírók takarékkal bánnak a szöveggel, úgyis le vannak szarva. Magyarországoin nem kell jól megírni a filmet, a filmíró alávalóbb pária a bestboy-nál is. Ez olyan, mint a magyar popzenében a basszusgitáros az lesz, aki nem tud gitározni, de haver, hátvéd meg az, aki nem tud focizni, de szokott csokit hozni és ezért mégis beválasztjuk a csapatba.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.02.01. 12:14:35

@Spadla z oblakov:

A letisztult gondolatfűzés, összeszedettség szerintem is erénye a két műnek - az epigonnak lenne mit tanulnia... -, de a témaválasztás teljesen hidegen hagy, esetleg undorít.

Amúgy is egy csomó rettenettel találkozik az ember a hétköznapokban, francnak olvasna ilyesmit (vagy böngészne subbát, globalicumot) önszántából... A magam részéről inkább az emelkedett alkotásokat értékelem, lehetőleg happy enddel. Mint amilyen a Rekviem egy álomért, vagy az Amistad!

Frick László Emlékzenekar 2013.02.01. 12:15:05

@Spadla z oblakov: Ha véletlenül egy film mégis jól lenne megírva, akkor a rendező nekiesik a dramaturhggal a forgatókönyvnek és kiheréli. Egyes filmeknek annyira szar a dikciója, hogy azzal büntetném a rendezőt meg a dramaturgot, hogy felolvastatom nekik. A szkeccsek manapság borzalmasak

Spadla z oblakov 2013.02.02. 07:55:49

@Frick László Emlékzenekar: ki kell fizetni a sárga csekket... a film már tényleg nem arról szól, hogy az egyéni művészi érték megmutatkozna.

főleg a mai, iparméretű médiatermelésben.

Spadla z oblakov 2013.02.02. 07:59:15

@"the dragon":

örülök, hogy egyetértek.

'A magam részéről inkább az emelkedett alkotásokat értékelem'
egy alkotás lehet attól emelkedett, hogy minden második oldalán kúrnak, maszturbálnak stb. (pl Elemi részecskék.), szóval lehet kellék a téma a mondanivalóhoz.
(megjegyzem nekem sem favoritom a nyersesség ilyen foka)

ami zavarba ejt az az, ha valaki ebből nem tud kibújni.

Spadla z oblakov 2013.02.02. 08:00:02

@Frick László Emlékzenekar: közös lónak... node szerintem a filmGYÁRTÁS erről szól. Eddig mindig jobbak voltak a könyvek mint a belőlük készült filmek.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.02. 08:30:30

@Spadla z oblakov: Nekem az nem tetszik a magyar fimgyártásban, hogy ipariméretű költségvetésből sufni szerű tákolmány jön ki, mint a remake-lt Hyppolit és hasonlóak. Mint a Jancsó bácsi kedvére elbaszott 270 millák a semmiért.. sufnimunkáért... Sőt az egyén.. mert a szarulmegírt filmet majdnem mindig a színészi játék menti meg, mert az operatőr az amerikai szintű, azaz egy bio kameraállvány, a rendező meg...

Frick László Emlékzenekar 2013.02.02. 08:33:16

@Spadla z oblakov: Én ezt szeretem makk Károly korai filmjeiben, sőt Makk ezt a Liliomfi-ban tanulta: Jó helyre szervezzük a forgatást, bor, víz, sok fiatal bula, hetekig tartó tivornyázás a bejárás.. és UTÁNA profi munka tivornyákkal és amikor kész a film, tivornya. De a termék is maradandó, mint a Liliomfi, amiben Karcsi bácsi még csak valami főaszisztens volt meg a Ház a sziklák alatt .. ami ráadásul az "első meztelennős film" Szőts 1941-es (vagy '42-es? ) akciója után
süti beállítások módosítása