Bizton állíthatjuk, hogy a rántotta benne van abban a top tíz ételben, amit még a férfiak is remekül és nagy kedvvel készítenek el. A vasárnapi kiadós reggelik, az átmulatott éjszakák utáni regenerálódás és az üssünk össze gyorsan valamit típusú étkezések főszereplőjéről tudnunk kell, hogy amilyen egyszerű elkészíteni, olyan könnyű elrontani is.
Tipikus hibának számít, ha túlsütik a tojást, azt a gumiállagú izét eddig csak a beszivárgó kis kínai büféseknek sikerült eladnia sok rizsa közé keverve, a másik komoly szarvashiba, ha nincs eléggé megsütve, sajnos azt kell mondjam, hogy aki rendszeresen elköveti ezeket a hibákat, az valószínűleg aljas buzi!
Mostanában trendi vajon sütni, meg sajtot reszelni rá, de ne dőljünk be a ferdehajlamú franciák ármányának, sőt, azoknak a törekvéseknek sem, hogy a rántotta zsír vagy olaj nélkül is tök finom - nem az.
A jó rántotta sok zsiradékkal készül, könnyű, lágy, habos állagú, és egy kissé szottyos. Bár önmagában is nagyon finom, de ha alávágunk egy kis hagymát, gombát, szalonnát és/vagy kalbászt, az eredmény valami egészen fenomenális lesz!
Szaftolódik... A szerző kedvence
Ápoljuk hagyományainkat, és örvendeztessük meg minél gyakrabban szeretteinket ezzel a fenséges étellel!
(Lehet osztani, getzók!)
Az utolsó 100 komment: