Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Hurka

2011.02.26. 08:52 büdösmackó

A hurka nem más, mint a leölt disznó főtt, fűszerezett, darált húsának és belsőségeinek rizzsel kevert egyvelege. Ezt a masszát az áldozatállat saját belébe tömködjük, és zsírjában megsütjük.

Friss, ropogós héjú kenyérrel fogyasztjuk, mellé kovászos uborkával és sörrel.

Persze a finnyás izraeliták ezt az ételt és fogyasztóit lenézik, de mi, büszke magyarok ezzel cseppet sem törődünk!

Aki magyar, hurkát eszik!

 

39 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr682691587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

killercsiga 2011.02.26. 13:44:02

nem tömködjük, hanem töltjük, vagy még gyakrabban a hentes tölti

és a kovászos uborkát nem szabad túlzásba vinni, mert képes elnyomni a hurka ízarchitektúráját, ezzel romlásba döntve a világegyetemizmus helyes működésébe vetett hitet

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.02.26. 14:16:45

@killercsiga: Hentes tölti... ?! Na, ez bazmeg.
Most komolyan. Az emberiség tényleg megérett a pusztulásra. HENTES, BAZMEG??!
Komolyan szelektálni kéne a hozzászólókat, ez vérlázító!! A koviubis rész meg maga az éjsötét dilettantizmus!
A poszt szerzője természetesen homokos.

killercsiga 2011.02.26. 14:43:47

@ripők: sajnos kies fővárosunk setétebb kerületeiben nem rohangásznak tucatszám a böllérek, csak a henteshez lehet leugrani a dózisért

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.02.26. 17:42:42

Hurka, kolbász, dagadó, vacsorára csudajó!!

Friedmann Juci 2011.02.26. 18:18:36

@ripők: véresmájasvéresmájasvéresmájas

egyszer egy norvég srácnak kentünk egy zsíroskenyeret. öklendezett.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.02.26. 18:32:06

@Friedmann Juci: Az hagyján, én disznóölésre vittem egyszer egy francia cserediákot. Úgy rémlik, akkor ájult el (gondolom a jó magyar pálinkától), amikor a belet kellett volna mosni. Ezek éhen fognak dögleni a nukleáris apokalipszist követően.
www.youtube.com/watch?v=-YesVtMc-vo&feature=related

büdösmackó 2011.02.26. 19:33:42

háló, buzik, irány a kocsma, szombat este van!

_nyuszi_ 2011.02.26. 19:41:19

nekem tömegiszonyom van. itthon iszom.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.02.26. 21:33:24

A hurkát minden rendes ember MUSTÁRRAL eszi, minden egyéb dilettantizmus! Koviubi, bazdmeg! Ennél már csak az a durvább szentségtörés, amikor valaki a rakott krumlira oregánót szór, az ilyenek hetedíziglen génmanipulálnám!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.26. 21:49:59

@LadyCarambole:

Jobban áll neked a mosogatás, a gasztronómiát hagyd a férfiakra. Michelin-csillagos receptem: rakott krumpli fürjtojással és kolbász helyett májashurkával, a tejföl kicsit megbolondítva oregánóval. Kovászosuborkával tálaljuk.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.02.26. 23:13:18

@Levéltáros:
Csak óvatosan azzal a többesszámmal, remélem nem képzeled, hogy ezt a fertelmet megfőzöm neked?! Kezdem megérteni, mi vihette rá az embert, hogy szétvágja a képedet egy hattori hanzo-val!

Frick László Emlékzenekar 2011.02.27. 06:30:43

A Frick sváb név, melmondom akkor, hogy a sváb hurka mint készül:
Amit a magyar a kutyának meg a disznóknak vet, a szemgolyója, gübicsek, rengeteg zsír, háj, ebbe a májat beledaráélja, meg mócsingot, abalevet is kever hozzá
namost ez, amikor megfő m8de úgyb félvővött állapotban) akkor KÜLÖN
(csak a pazarló magyarok teszik BELE a kását) svág külön étkezéskor a kását megfőzi és a hurka MELLÉ teszi.
Ennek a hurkának a szaga kb olyan szagú, mint Steiner Kristóf nászágya, ha a babájával fingóversenyt is rendeztek.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.27. 06:32:01

@Friedmann Juci: svábhurkával kellett vóna megkínálnotok, elvégre rokonynép.

büdösmackó2 2011.02.27. 08:45:26

@Frick László Emlékzenekar:

ez tényleg így van.

van egy olyan ág, ahol a véreshurka-töltetbe nem tesznek rizst, nem is töltik bele bélbe, hanem hagymával meg belsőséggel megsütik és zsíroskrumplival tálalják.

ritka rondán néz ki, konkrétan mint egy vastagbélbevérzéses fekete-széklet, de ízre nem rossz.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.28. 05:59:11

@killercsiga: Bezzeg a rendcervátás utáni években budapesti tanyákon (Soltvadkerttől Északra, de Ráckevétől meg Délre) a tanyán a budapesti lakos kiválasztotta a disznót az akloknál, a budapestiparaszt kettékapatta neki a vidéki rabszógáival és így pl a Kecskeméti utcában ha végigmentél egy 1991-es régidélután, tisztátalanálat fővő-sülőhúsainak gőze lengte át a negyedet, persze a sűttkóbász inycsiklandásaival... ...

Frick László Emlékzenekar 2011.02.28. 06:01:50

@büdösmackó2: Azt hiszem, te a rácok un "bácskai hurkájára" gondolsz. A svábhurkában benne van a disznó szeme, mindenféle mirigyei és főleg pedig a bélüreg zsírja kilószám. A szerbhurkát, ha eszed, akkor ruganyos porcdarabkákat kell pökdösnöd észrevétlen a markodbha, se a svábhurka akár kínaikonyhafőnök kedvence is lehetne...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.02.28. 22:49:16

@Levéltáros:

Hohó, na ezt küldd be Péter Annának! Tuti kiteszi a blogba, odavaló.

A hurka amúgy mellette sült kolbásszal és krumplival finom. Savanyú uborkával és fehér kenyérrel tálalva.
Minden más elkészítési mód ennél rosszabb.

@büdösmackó:

Kovászos uborka nyáron van, disznóvágás meg télen. Büdösmackó, ez tényleg szarvashiba volt!

Frick László Emlékzenekar 2011.03.01. 08:16:06

@bogancs: Péter Anna az?- aki itt a vállalatnál egyszerű bloggerinának adja ki magát, a tévéhiradóban meg amikor szpemmelnek neki, azt írják ki: újságíró.

killercsiga 2011.03.01. 21:09:48

@bogancs:
ez most lehet döbbenetesen fog hangzani, de disznóvágás nem csak télen van
tudom, elsőre sci-finek tűnik, de a mai tudomány évezredek óta csodákra képes
még akkor is ha a kovászos uborka (a hurka helyett) a csülökpörkölt leghűségesebb társa

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.03.01. 21:37:28

@bogancs:

Már nagyon hiányoltunk! Péter Annára haragszom, küldtem neki receptet, de nem is válaszolt.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.03.01. 21:50:19

@killercsiga:

Magyar ember nyáron nem vág disznót.

@Levéltáros:

Legközelebb a zsíroskenyérrel próbálkozz nála. Ha nagyon meg akarod bolondítani, egy kis karikázott vöröshagymával nagyon finom. (Vega formája: zsír nélkül pirított kenyérrel)

Állítólag egészséges is. Valaki ezt javasolta nekem, amíg az ágyat nyomtam, de nem vált be.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.03.01. 22:17:45

@bogancs:

Atkins-diétát folytató vegáknak a zsíroskenyér receptje a következő: egyél egy karika vöröshagymát.

büdösmackó 2011.03.02. 00:05:17

@bogancs: meg a jó kurva anyád, az! semmit nem tudsz az életről bazdmeg, SEMMIT!
sejtelmed sincs a disznóvágásról, és lövésed sincs a kovászolás mikéntjéről!

aki pedig csemegeuborkát eszik, az mind egyenként buzi!

büdösmackó 2011.03.02. 00:09:14

@bogancs:

nem húzol csőbe, de nemám!

Frick László Emlékzenekar 2011.03.02. 04:51:01

@killercsiga: Jól gyanítom, hogy bogáncs Budapest Gyönyörű Ajándéka, aki még képest azt is elhinni akár, hogy Anikó TÉNYLEG megujjazta Szandikát és tényleg a puncisujját kínálta oda neki szimatra és TÉNYLEG büdösek voltak azok az ujjak? Akkor mért ne hinné azt, hogy bár Edizon felledezte már a fagyasztóládát, nem vágnak nyáron disznót a Madách téren. A disznó, amikor leölik, kb 40 fok meleg és rendes hentesbrigád, mire 26 fokos lesz a húsa, már széjjel is kapta, tőtik a kóbászt és mire a hús hőmérséklete eléri az augusztushajnali 25 fokot, már hordják is körbe a parasztnak a Micuicsi Pazséróval.
Szerintem ez a bogáncs intimszappannal szokta mosni a punciját...

killercsiga 2011.03.02. 22:51:55

@büdösmackó:
nana, azért a zecete suborka mindig jó pajtás a gyomorbajos másnapokon

@Frick László Emlékzenekar:
jól mondja a tisztelt Zenekar kartács, télen a mifajta műkedvelőknél nyóckor is ráér kezdeni a mészárt, hogy ebédre már a saját belébe töltött disznóval tunkolja a belőle készült pörköltöt, és még a hagymás véres reggeli is belefér, míg nyáron koránkelés meg iparkodás van moderált pálinkával

de a jóvilágnak vége szakad ha a család is szakad, mert az ifjúság vándorol, az öregség meg öregszik
DE EZ MÁR EGY MÁSIK TÖRTÉNET!

Frick László Emlékzenekar 2011.03.03. 05:06:11

@killercsiga: A házi disznóvágás és a gyári között a következő hasonlatokkal lehet szemlélteni a különbséget. Ez nem neked szól, hanem aazoknak a nőknek, akik regisztráció nélkül csak olvasnak s pl csiganyomos lesz a bugyikájuk egynémely disznó szövegemtől, akkor most aztán tegyüönk rája még két szívlapáttal:
Lényegében, ha valaki nem csontszilákokat akar köpködni, meg olyan karajt, sonkát, oldalast stb akar láni, amit nem a konyhamészárosnak kell fortózásra alkalmassá nyeszetelnie, akkor egyszerű büdösparaszti disznótorban kell szemlélődnie: vagyis:
olyan a gyáridisznóbontzás, mint ha valaki olajcserére szervízbe adja le az autóját

vagy pl a segge lyukát szakszolgálattal mosatná ki.

Vagyis rendes munkavégzés ezen ügyekben szakmai profiktól nem várható el Magyarországon, még a király is jobban jár itt, ha a bidére is gyalog lép oda... s ül le

Ismerek olyan vízvezetékszerelőt, aki maga építette a házát azzal a felkiáltással, hogy magyarországon csak az van, amit te magadnak a két kezeddel meccsinákolsz.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.03.03. 22:56:22

@Frick László Emlékzenekar:

Légy! Kurva légy!

Nem a hűtővel van a probléma.

Frick László Emlékzenekar 2011.03.04. 03:48:03

@bogancs: Szivem, nincsen az a rekkenő July Morning, amiben úgy reggel 2-től (3kor már liléskékesvörösen dereng az éh Észak_Keleten.. de ez Pesten nem látható csak egy óra múlva) reggel 5ig léhgy repkedne. Kussolnak viszonylag hűvösebb felületeken. Még az se szokásuk, hogy a halogáén fényszórók körül repkedjenek, azok az éjibogarak (amik akkorát se koppannak falnakzúgván, mint te most Cicca!) amikinek szakterüülete hülyén repkedni bele a fénybe. A légy éjjel okosan lapul, figyel. Meg van neki minden bocsátva, hiszen a szúnyogok, azok, a kzurvannyukat, ők zaklatják a feketevágóhíd szorgossait. Mert az irigy szomszédok az APEKK-koknak reggel 8 után tudnak telefónozni. De addigra a "kóstolókat" (vagyis a megrendelt árut a büdösparaszt) körbehordta a Micu Icsi Pazséróval.

Én nem tehetek arról, hogy A Dohánygyár nem foglalkoztat büdösparaszt úújságírót, akinek lenne egy fingnyi vidékiaffinitása, Babám.

Vidéki tyúúúúúkok? -hö... höö... hö

Vén szarzsák vagyok, de az én osztálytárs csajszijaim pisilni se mentek ki disznóvágás idején a maszkófszkaja parfőmös illatú fülledt leányszobácskáikból. Vagy a nagymaminál a veremhideg falü, pedig olajkályhával felfűtött , csehszlovák kombinált bútorral berendezett tisztaszobában nyomkorászták Alberto Moravia könyveit olvasván nedves mókinccukat a matrac szélén vagy ha nem fából voilt, a fotel karján. És ők még Vidéki Tyúk -nak talán joggal mondhatják magukat, bár egyik-másik jelentős budapesti műűvész, a hamramdik poedig lőcsfaszú néger felesége..

Frick László Emlékzenekar 2011.03.04. 16:10:48

Zsanettet ebben a tempóban ujjazná meg az ura, hetente írna egy bejegyzést!
www.youtube.com/watch?v=AXjwAVk2Ki0

Frick László Emlékzenekar 2011.03.04. 16:15:20

Mit gondoltok, Tótáék miért keltik a hippigyűlöletet azontúl, hogy Irán lebombázásának a hívei? Hát azért, mert ennek a számnak a hosszát meg tempóját nem képesek kefélés közben tartani:
www.youtube.com/watch?v=8JryQXilMj4&feature=fvw

Frick László Emlékzenekar 2011.03.04. 16:19:38

Mutatok már valakit a gyönge középmezőnyből, mert
a zuckerbergnyaló generáció azt hiszi, hogy Slash találta fel a Les Paul gitárfazont, tesség, Ted Nugent, nem is halottátok a nevét, 1977 körüli ez a szám (vagy 1975??) Mindegy, a Czeizel B abybooom korszak, amikor Tóta W Árpád tétova terv lett...
www.youtube.com/watch?v=cYOV8uu17t0

Frick László Emlékzenekar 2011.03.04. 16:24:35

Énekel: Pokorni Zoltán
a százéves nagypapa: Robin Trower, ő már tényleg a mezőny alsóharmada, amelyik csak hat kört ver rá Slash-re:
www.youtube.com/watch?v=fEQ-0-tN0T0
süti beállítások módosítása