Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Röviden

2011.01.11. 07:07 Kadarka Jánoska

Évkezdő kongresszusunkat tartottuk a Pótszilveszter után egy ötcsillagos wellness szállodában (szigorúan zártkörűen, nem keveredik a Kigondoltam senkivel), megvitattuk 2011 legfontosabb terveit; átnéztük a megrendeléseket, ki milyen tanulmányt kér tőlünk a Nobel-díjához vagy az országa kormányzásához; este pedig, a szivarszobában a második konyak után – az első alatt a szegénység felszámolására dobtunk össze egy zseniális javaslatot Afrika számára, de ez mellékszál – egyik vezető tudósunk felvetette, hogy változtassunk a megjelentett dolgozatok terjedelmén, ugyanis az olvasóink – korlátos agyi kapacitásuk miatt – a rövid, velős posztokat szeretik, maximum négy mondat, frappáns befejezéssel; és most ennek a kritériumnak kívánok megfelelni jelen dolgozatommal, egyben tudóstársaimnak is mintát állítva rövidségből, tömörítésből, valamint megvilágítom számukra, hogy miért is jók az ehhez hasonló (maximum) négymondatos publicisztikák:

  1. - sokan munkahelyükön olvassák a Kigondoltamot, az ebédszünetből lecsípett pár percben, nekik nincs lehetőségük egy hosszabb poszt elolvasására, hiszen ezt csak több részletben tudnák megtenni, de a fonalat könnyű elveszteni akkor, ha a magaskultúra vagy a mélytudomány a téma, ezért nekik (is) kedvezünk az ehhez hasonló rövid, strukturált, dolgozatokkal;
  2. - tudomásul kell vennünk, hogy hozzánk képest a legnagyobb koponyák is buták, és ha nem akarunk belterjes blog lenni (márpedig nem akarunk), akkor le kell rövidíteni dolgozatainkat, hogy sokan megértsék – és ami nagyon fontos! – idézhessék is, de ehhez figyelembe kell vennünk az átlagember (a feketemosogatótól az egyetemi tanárig bezárólag) memóriakapacitását, ami tudvalevőleg négy mondat megjegyzésére van kalibrálva (ennek oka a korai paleocénbe nyúlik vissza, de a rendelkezésemre álló kis terjedelem miatt ezt most nem fejtem ki);
  3. - a webkettes kultúrában a reposztoláshoz (gondolok itt a twitterre, tumblerre és természetesen a facebookra) jobban passzolnak az ilyen rövid írások: senki nem fog több száz mondatos hosszú értekezéseket az ismerőseinek vagy a követőinek ajánlani, a rövidet keresi mindenki;
  4. - megírni is egyszerűbb egy néhány mondatos tudományos kivonatot, mint egy komplett értekezést, így több szabadidőnk marad teológiai és filozófiai kérdések megvitatására (számításom szerint – amennyiben minden tudósunk követi ezt a négymondatos posztolási gyakorlatot – négy uszkve hat hónapon belül meghatározzuk, hogy mi volt az előbb: a tyúk, vagy a tojás), ami jó az országnak, jó az Uniónak, és legjobb az emberiségnek.

Azon törzsolvasóinknak is igyekszünk megfelelni, akik hozzászoktak a nagyobb lélegzetű írásokhoz, és nem is akarnak felhagyni ezek olvasásával, mert i.) olyan helyen dolgoznak, ahol nem kell dolgozni, ii.) nem dolgoznak, mert még (vagy már) nincsen munkájuk, iii.) gyorsolvasók (kb. 5-600 oldal óránként), vagy villámolvasók (2-3000 oldal/óra), és így akkor is el tudnak olvasni egy hosszú írást, ha olyan helyen dolgoznak, amilyet már a dolgozatom elején említettem, ahol le kell csípni az ebédszünetből pár percet az olvasgatáshoz; nekik ajánljuk rendszeres olvasásra a magyar-magyar szótár blogot (dudenbuch.blog.hu), ott vannak hosszabb lére eresztett írások, amik mindenképpen megfelelnek a mennyiségi követelményeknek, a minőséget pedig írójuk garantálja, aki személyesen a magyar-magyar szótár álnév mögött rejtőző titokzatos idegen.

Erről a témáról a fenti két mondatnál többet nem érdemes írni, mindenkinek további kellemes napot kívánok!


 Kutatónők a Kigondoltam évindítóján.

 

 

 

 

 

 

52 komment

Címkék: lista társadalom technika tetű anarchia blogolás terrorizmus komplexus igazságbeszéd kontaktus zseniális poszt

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr692570745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdösmackó 2011.01.11. 07:34:29

Eeeezt a gecccót! Levéltáros, semmi jóra ne számíts, ha találkozunk!

Friedmann Juci 2011.01.11. 08:13:23

szeretem, mikor lédi egyenesen a kamerába néz. ilyenkor elgondolkodom a leszbikusságon.

Rosszindulatú Vászka 2011.01.11. 08:41:58

Éjjenek a diszleksziások! Több poszt nekik!

Javaslom, lehetne az értekezésekhez csatojjunk ezentúl alternatív, külön a művelődni akaró ifjúságnak szánt ferdítést is. Hiszen még a Szentírást is fojton faragják, javíccsák, nehogy beletörjön a klerikális ügynök agyveleje a Károliba. Nomeg az Alkotmány is fejlődik, ne legyünk már maródiak a picsábamá!

1. számú példa:
Pl.: a következő ősmagyar mondat:

beraktuk a bicigliket a kerékpármegőrzőbe a vasútállomáson, majd elmentünk a lemezlovas klubba decensen szórakozni

újMagyarul így hangzik:

bedobtuk a bicókat a keróba oszt ledzsaltunk a dizsóba.

2. számú példa:
Ha naprakészen divatos vagy és részt kívánsz venni egy jóhangulatú, kultúrált társas múlaccságon, gyere velünk szombaton, szeretettel várunk. Innivalót, amit szerecc, esetleg valami sörkörcsoját kérlek hozzál. Az alkalomnak megfelelő öltözet elvárás, kérlek ennek megfelelően jelenny meg a rendezvényen.

kamaszul:
Trendy-a vagyol gecó? Huzzál velünk bulájba, fantipompi hangulat, szupcsy arcok meg minden. Piát meg csipszet hozzál, mer kibaszunk a picsába. Ja és ne valami égő szerkóba gyere!

Javaslom továbbá, hogy a tanulmányok szövegét tegyük fel ezentúl mp3-ba is, hogy hangoskönyv módra tuggya az eddig kirekesztett többség is élvezni, itt is lehetne alternatív trekken, ismert, a magyar nyelvet magas szinten bíró hunfitársaink tolmácsolásában - pl.: lehetne Győzikés, meg Tüncinénis, meg Lilus, meg Klaudiás - nyilván a megfelelő dialektikában, hogy ne sérüjjön az eséjeggyenlősség.

Merhogy nyelvében él a Nemzet!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.01.11. 09:19:35

@Friedmann Juci:
A szemüveg teszi, Jucikám, attól tűnök olyan ellenállhatatlanul intelligensnek és egyben sötéten szexinek!
Meg kell jegyeznem, hogy a hoteltől én levonnák minimum két csillagot, hát hogy a picsába lehet az, hogy nincs szivarvágójuk?! Le kellett harapnom a végét, mint egy állatnak!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.11. 09:55:37

@büdösmackó:

Majd ha lesz időm, elolvasom ezt a hosszú kommentedet. Addig csitt.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.11. 09:58:10

@LadyCarambole: @Friedmann Juci:

Csinosak vagytok így együtt, az már biztos!

@Rosszindulatú Vászka:

Akkor te vagy a nemzet terroristája, a tudatos helyesírási hibáiddal ásod alá népünk jövőjét, rontod az ifjúság szellemi színvonalát és lököd országunkat az idegenek hálójába. Na majd jól kicenzúrázlak.

Rosszindulatú Vászka 2011.01.11. 10:12:49

@LadyCarambole: a szemüveges nők mind perverzek! Ez tényvalóság. Bisztos forrásbúl tudom.

@Levéltáros: nem direkt-e csinállom, csak tőllem ennyi tellik. Fizikaji munkás vagyok, paraszti sorbúl kűzdöttem fel magamat eddig. De igyexem. Kaparnák fejjeb, csak a véleményemet kéne elcserélni.

Nomeg te beszélsz, mikor aztat, hogy "Nemzet" kis kezdőbetűvel írottad? Osztám maj döbbensz, ha hajnalba éretted megy a fekete autó és letépik a körmödet meg kiverik a fogadat, mint amikor régebben, amikor még rend volt. Én szóltam...

"Érted jöttünk, nem ellened...!"

Nem röhög, küszöbön a szép, új Világ. Rend lesz itt meg fegyelem. Nemsokára nem lesz ennyi felesleges médicsatorna. Lesz egy teleperedácsa, meg egy blog. Nomeg nyomtatott sajtó szinten, ami várható: Magyar Nemzet, Magyar Rabsic, Magyar ÉS, Igaszágos Újság, nomeg a klerikális reakicó is kap egyet, az Igaz Út - Esetleg A Keskeny Ösvény címmel. Sztem.

Egy vélemény mind felett,
egy vélemény kegyetlen.
Egy a setétbe zár,
bilincs az egyetlen!

Mosmég röhöghecc, de nemsoká a magamfajta proletár fogja úrallani a médiákokat. Nem lesz csöcsrázás, meg seggerészés, meg antiMagyarista hirig, csak szép, új, rendes, rendezett igasságos hírek, meg posztok. Csak jó hírek, semmi széthúzás. Mint a komenizmusba szilveszterkor.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.01.11. 10:16:23

@Rosszindulatú Vászka:
Nana, akkor is volt Parabola meg Benny Hill show! És akkor lehetett ott ciciket látni, emlékszem!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.11. 10:20:00

@Levéltáros: Gondoltam, hogy az IKSZ beépített ügynöke vagy, de most leleplezted magad! Elegendő megnézni az ötödik sor végét: "...jelentett dolgozatok..."

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.11. 10:23:45

@ripők:

Most nagyon okosnak hiszed magad, de a holnapi levelem ez:

Jelents fel mindenkit a MNHH-nál!

És természetesen az IKSZ-től vettem kölcsön az ötletet, csak én univerzálisra csináltam, nem apróztam el, mint ők.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.11. 10:26:57

@Rosszindulatú Vászka:

Csak azt felejted ki, hogy az új rendszert én irányítom, mert komoly, megbízható ember kell egy ilyen feladatra, és felkértek, és elvállaltam. Van egy listám a fekete autó fekete noteszében, hát előkelő helyen vagy Vászka, ajánlom, hogy mindig legyen a pizsid becsomagolva.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.11. 10:28:23

@Levéltáros: Jól tudom, hogy mi lesz a holnapi leveledben. Szinkronevő vagyok, de lottóra sajnálom a pénzt.

szanalmas 2011.01.11. 10:36:02

Nekem a kedvenc filmem Az elnök szivarja, amiben én játszom az elnököt. Jelzem, a műfaja nem dráma.
A poszt tömörsége példaértékű, a jelen lévő válságos időszakban a tömör gondolatok hozzák meg a sikert.
Ez egy európai poszt, és nyugat-európai és uniós modellek alapján készült.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2011.01.11. 14:29:40

@A Hannibal Lektűr-attitűd: az uramnak is ilyen frappáns ötlete lett a posztól amit csak annyival egészítene ki hogy bel lett vezetve az áramerősség a kilincsbe

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.11. 14:37:14

@A Hannibal Lektűr-attitűd: @zsanett- a csillagkútról:

Költözzetek össze, aztán szórakoztassátok egymást. Ez nem a Blikk, hanem tudományos műhely!

szanalmas 2011.01.11. 15:12:43

@Levéltáros:

Azt még azért beírhattad volna a posztba, hogy analfabéta olvasóink számára a posztokat a lényegi részüket kifejező színvonalas illusztrációval látjuk el!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.11. 16:02:25

@szanalmas:

Fene vigye el, ezt sajnos kifelejtettem. De majd egy újabb miniposztban esetleg leírom.

Rosszindulatú Vászka 2011.01.11. 16:18:23

@Levéltáros: amatőr uszító vagy, láccik nem voltál még kóterben vagy ZK-ban. A cuccost a pizsivel együtt mindég elveszik rögvest. Én vitaminokkal, meg pezsgőtablettákkal, meg cigivel készülök, már be van tárazva, majd hozza valamejik alárendeltem utánam a kóterbe. Ezzel a kombóval ott minden segg az enyim lesz!

szanalmas 2011.01.11. 17:42:56

@Levéltáros:

De az csak egymondatos lehet, viszont minimum ebben a terjedelemben!

alt.dro.hasz 2011.01.11. 19:03:25

Szar az egész.
Úgy, ahogy van.

szanalmas 2011.01.11. 19:07:56

@alt.dro.hasz:

Megkérdezhetném, hogy te ki a kurva anyád vagy, de inkább nem teszem!

alt.dro.hasz 2011.01.11. 19:11:21

Én a kurva anyád vagyok.

szanalmas 2011.01.11. 19:32:09

@alt.dro.hasz:

Ne kommenteljél nyanya, hanem tálald a vacsit, bazmeg, éhes vagyok!

alt.dro.hasz 2011.01.11. 20:20:43

@szanalmas:
A nyanya tálalta a vacsit,
de hiába várja vendégeit...
Baszd meg, tisztítsd ki az
érzékszerveidet, te barom,
tán észreveszed az 5 fogásos vacsorát!
Baszd meg, Neked sem főzök-sütök többet!
Meddig várjalak?

szanalmas 2011.01.11. 20:31:39

@alt.dro.hasz:

Brékó! Nem találok haza, küldj egy sms-t, hogy hol lakunk!

alt.dro.hasz 2011.01.11. 20:48:35

Faszfej!
Ne játszd meg magad,
jól tudod, hol lakunk!
Miért provokálsz,
kis geci?

_nyuszi_ 2011.01.11. 22:28:42

egy fárasztó nap után élvezettel látogatok ide.
ez nem benyalás. kuss.

szanalmas 2011.01.11. 22:43:36

@márnyuszi.:

Mi a faszom vagy te, uránbányász? Nem kéne minden boltba bemenni a plázában, cicafül! Ööö, izé, nyuszifül!

Friedmann Juci 2011.01.11. 22:47:52

folyamatosan csak a buzulás, a családi viszályok, meg a szex. ahelyett, hogy IGAZI eszmecserét folytatnátok a világ problémáinak megoldásáról. a belem kifordul.

büdösmackó 2011.01.11. 22:52:03

@Friedmann Juci:

sajnos nem lehet eleget beszélni arról, hogy anyád milyen rossz az ágyban!

Friedmann Juci 2011.01.11. 22:53:50

@büdösmackó: akkor a fasznak próbálkozol be nálad intelligensebb nőknél!!?!

büdösmackó 2011.01.11. 22:58:05

@Friedmann Juci:

hogy micsoda? sajnos értelmezhetetlen kifejezést írtál le a kommentedben.

Friedmann Juci 2011.01.11. 22:58:49

@büdösmackó: segítek ÉN cica. tanulj meg írni. elemi egy. vagy csak feküdj le aludni. már elég büdös van.

büdösmackó 2011.01.11. 23:03:47

@Friedmann Juci:

kismókus (patkányt mégsem írhatok, mert elszomorodnál, pedig csak a fogaidra gondolok, szóval semmi személyeskedés -bár kiegyezhetünk a hörcsög jelzőben-), szóval drága kis pocokszájú halandóm, a NŐK és az intelligancia nem párosítható fogalmak.
olyan mint az atombomba és a sajttál. értelmezhetetlen.
mert hogy néz már ki az a kifejezés hogy atmobomba sajttál?! neked mond valamit? na ugye! mondanám, hogy gondolkodj el mélyen, amit írtam, de hát ugyebár az a nőknkek nem erőssége. menstruálj inkább, vagy nyipegj egyet.

Friedmann Juci 2011.01.11. 23:09:42

@büdösmackó: látszik, hogy otromba kisebbségi vagy, amiért nem tudod jobban hasznosítani a már amúgyis hiányos fantáziád. sajnos az lesz a vége, hogy kitiltalak, de előtte nyilvánosan meg kell, hogy alázzalak. ne hergeld magad nagyon, hamarosan itt az idő.

büdösmackó 2011.01.11. 23:12:15

@Friedmann Juci:

na ez van, pontosan ez van, mikor a buta nők rájönnek, hogy észérvekkel már nem tudnak mit kezdeni, a másik zsenialitásával szemben tehetetlenek. ekkor jön a cenzúra és a moderálás!

te szinglipicsa! tudtam, hogy te vezeted a marketingblogot!

Friedmann Juci 2011.01.11. 23:14:06

@büdösmackó: mélységesen bántó a sértegetésed. a kitiltás különben sem egyenlő a moderációval, de rögvest meglátod. próbaidő 10 percig.

büdösmackó 2011.01.11. 23:19:25

@Friedmann Juci:

a kitiltás még megvetendőbb, mint a moderáció!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.01.11. 23:24:05

Nem olvastam végig a posztot, mert hosszú, de szerintem nem jó az ötlet. Hogy miért nem, azt hosszú lenne ide leírni.

Az emberek szeretnek fontos dolgokon átsiklani, és lényegteleneken órákig vitázni. Épp bizonyítja ezt @Friedmann Juci: és @büdösmackó:

szanalmas 2011.01.11. 23:31:03

@bogancs:

A posztot senki sem olvasta el, a fiatalok meg csak felvezették a vad esti szexet. Honnan jöttél te, hogy mindent magyarázni kell, csak nem nivos vagy?!

Friedmann Juci 2011.01.11. 23:35:33

@szanalmas: ahelyett, hogy velem irodalmárkodnál, itt buzulsz hanyagul?!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.01.11. 23:36:08

@szanalmas:

Vagyis lényegtelen dolgokat csinálnak. Te meg itt kukkolsz.

killercsiga 2011.01.12. 00:06:10

@Rosszindulatú Vászka:
"Mint a komenizmusba szilveszterkor."

Háhhá, egy imperialista spion!
Tehát szerinted csak szilveszterkor volt "jó hírek és semmi széthúzás". Bizony mondom, aki a mi fényes múltunkban nem hisz, az áruló.

killercsiga 2011.01.12. 00:12:42

Az ontopik kommentem, hogy a poszt érdemes a 2011 Második Keddjének Sztahanov Emlékérmére (röviden 2MKSE).

szanalmas 2011.01.12. 00:33:45

@Friedmann Juci:

Bizony mondom néked, lásd szánalmas vagyok.

@bogancs:

Mindenhol kukkolok ha rést találok a pajzson, de megértem, hogy nehéz teher ez nektek, impotenseknek!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.12. 08:47:46

@bogancs:

Azt nem tudom, hogy akarsz te a világ dolgairól blogolni, ha ennyire felületes vagy. Rendes kutató végigolvassa a teljes internetet, rendszerez, értelmez és válaszol a felmerült új infókra, problémákra.

Ergo te nem vagy alkalmas kutatónak, csak bulvárblogger vagy.

@killercsiga:

Szép díj, köszönöm, kirakom az Első Kedd és a Második Hétfő emlékérmeim közé.

_nyuszi_ 2011.01.12. 08:58:29

@szanalmas:
kabbe.
amúgy a blendamed fogkrémbe én teszem a kék csíkot. nagy figyelmet igénylő, fontos munka!

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.01.12. 14:45:40

@Levéltáros: tudóshoz méltatlan féltékenységi hisztid is uncsi

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.01.12. 22:51:01

@Levéltáros:

Kérlekszépen mi a Nívón már sokkal hamarabb rájöttünk arra, ami te még csak most kezdesz feszegetni itt, és a blog tagjai is még csak az ellenállási fázisban leledzenek.

Az internet jórészt tudodmikről szól. Szükségelen az egészet elolvasni.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.13. 09:12:04

@bogancs:

Kommented a médiatörvény alapján

"nemen, faji vagy etnikai származáson, nemzetiségen, valláson vagy világnézeti meggyőződésen, fizikai vagy szellemi fogyatkozáson, életkoron és szexuális irányultságon alapuló hátrányos megkülönböztetést tartalmaz és támogat",

ezért feljelentelek és bezáratlak.

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

Téged szintén, de pusztán csak a hisztim miatt. Bizonyítékot majd a vallatás során szerzünk tőled magad ellen.
süti beállítások módosítása