Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Admin jogot mindenkinek!

2010.06.07. 15:26 Kadarka Jánoska

„Liberté, Égalité, Fraternité”

Admin jogokkal foglalkozó kiáltvány a múltból

 

Mai dolgozatom egy egyszerű tudományos értekezés keretein túlmutat, ez afféle forradalmi felhívás, világmegváltó kiáltvány, persze háttéranyaggal megspékelve, hogy mindenki megérthesse a jelentőségét.

A történelmi háttér

Az informatika kora előtt az emberek békében éltek, tudásukat és anyagi javaikat egymással megosztották, vállt vállvetve küzdöttek egy szebb világért. A modern számítógépek felfedezésekor úgy tűnt, megvalósítható a földi paradicsom, hiszen a gondolkodó gépek átvehetik az emberektől a mindennapi munka terheit, mert gyorsabban és jobban dolgoznak, nekünk pedig lesz időnk tudományos dolgozatokat írni és csetelni.

Ám ekkor néhány számítástechnikus – élükön Neumann Jánossal – fondorlatos csínyt követett el, jogosultság kezelést építettek be a gépekbe. Beköszöntött az egyenlőtlenség kora, az adminok uralma, és ez még mindig tart.

Az ideológiai háttér

Az admin jog korabeli evangélistái azt hirdették, hogy a számítógép bonyolult szerkezet, ha mindenki hozzáférhetne mindenhez, hamar elromlana a gép. Az admin jog az utolsó védelmi bástya, ha nem lenne, maguk a gépek szűnnének meg a felhasználók hozzá nem értése miatt.

 

Mikor ez a nevetséges indok tarthatatlanná vált a felhasználók felelősségteljes és tudatos viselkedése nyomán, az admin jog szükségességét a gépek megerősödésével próbálták igazolni: átvennék a hatalmat felettünk, az admin jog minket véd meg a gépek uralmától.

A valódi tények

A számítógépek elterjedése az eredeti nemes gondolatot – nevezetesen a földi paradicsom megvalósítását – elfeledtette, kontraproduktív folyamatok indultak el, egyenlőség és tudásmegosztás helyett az introvertált informatikusok hatalmát növeli, a felhasználók közti szegregációt erősíti.

Lassan már a munkahelyi internetezés is veszélybe kerül, mert néhány admin meg akarja határozni, mely honlapok nem látogathatók.

Mire van szükségünk?

Admin mentes világra. Mindenki férjen hozzá mindenhez, és a számítógép-használók közössége kollektíven döntse el, hogy mi legyen az APEH adatbázisában, mit mutassanak a tőzsdeindexek és mi kerüljön ki az index címlapra. Fellendül a gazdaság, jókedv és derű fogja uralni mindennapjainkat, és az index olvasottsága is növekszik.

Mit tegyünk?

Természetesen az admin jogokat bitorló törpe kisebbség nem adja fel önként a kiváltságait, azokat el kell venni. Söpörjük el a jogbitorlókat! Admin jogot mindenkinek! Forradalmat!

A szép új világ

Hogy milyen lenne az új világ, ahol mindenki admin?

Békés, nyugodt, és szeretetteljes; a bárány az oroszlánnal játszana a virtuális mezőn, a Kigondoltam! mindennap főcímlapos lenne – a jelenlegi dolgozatnál sokkal színvonalasabb értekezésekkel –, és a Google keresései is mindig a releváns tudományos posztunkat hoznák fel az első helyen.

Az irányítana, akik értünk hozzá.

 

 

 

 

Ui.: Kedves olvasóm, kérlek, hogy mentsd el a kiáltványomat, mert félő, hogy egy admin eltávolítja hamarosan. Terjeszd papíron, szamizdatként, és győzni fogunk! Admin jogot mindenkinek!

 

29 komment

Címkék: összeesküvés forradalom anarchia számítógép adó mozgalom téveszmék admin jog

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr992038106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 15:44:15

Hozzátenném, hogy özönvizek idején a tigris a gödölyével fociz, szépen a kis vadmalac egy deszkán ül az állatmentő gemenci vadász ladikjában a kis őzi-mőzivel, a varánusz lecidázza az orbányfiktórrt, csak az emberek, azok nem bírnak magukkal, ha özönvíz van. Kivéve a Titanic legendás zenekarát. De tudjuk, mi a véleménye az adminoknak a titanicokrúl.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 15:44:55

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ne írjál már ilyen sokat, lekopik az iPod-odról a betű!

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.06.07. 16:00:51

Egy szép madárfüttyös reggelen arra ébredsz majd ágyikódban, hogy egy hottentotta, hiányos fogsorú mosolyából pitralonbűzt lehelve arcodba, a hasadon gyipacizás közben a torkodon huzigál egy rozsdás zsilettpengét: -Admin vagyok, admin vagyok...! harci üvöltések közepette.

Friedmann Juci 2010.06.07. 17:41:35

Már óvodában is admin szerettem volna lenni, míg a többiek csak borbélyok.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 18:08:56

@A Hannibal Lektűr-attitűd: És mennyire szagolja alulról az 1000-et a tumbrl -számod? Vagy az 500-at??

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.07. 20:14:53

Levéltáros, ez egy kiáltvány! Gyűlni fognak az emberek és leverjük őket!

Frick László Emlékzenekar 2010.06.08. 16:53:27

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Dehogynem, most jöttem a subba dadda szemináriumról, most alakítják a mackógatyás traktoroslányok világnézetének alapjait.
"Rázasd le a méhed Hofherr Körmös vasnyergében Mancíí!"
És újra kapható a D.O.R.C.O. cipő.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.08. 16:54:27

@A Hannibal Lektűr-attitűd: De ne kormolj, basszusklarinétozd meg a zsidó nyárifesztivált: Mennyi a tumbrl számod, valljál!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.06.08. 23:35:39

Na mi ez, lemaradtam a megjelenésről? Valami admin belebarmolt már megint.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.09. 06:40:21

@Levéltáros: Képnek minden bejegyzésben lennie kell, nekem miolyen fasza képet rakott a címlaptündérembe bele a blogtündér. Ez valami marketingcucc, keress magadnak képet máskor, ha jobbat akarsz.
Ez tipp, nem én vagyok a blogtündér, nyalom a csunnyáját!

Frick László Emlékzenekar 2010.06.09. 06:41:19

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A nagyság nagyság és akkor ez már , hogy ti Uj spontán és névtelenül lett a császára, így is marad, amíg a tumbrl nem megy kukába.

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.06.09. 08:56:11

@Frick László Emlékzenekar:

A Dorkó-hoz csak annyi a hozzáfűzni valóm, hogy atyai barátomként tisztelhettem az utolsó Dorogit, aki még tulajdonos volt a gumigyárban. Néhány éve halt meg Németországban, ezért nem láthatta már, hogy a jól ismert dorkó névvel a háttérben megtámogatva a terméket, ismét forgalmaznak "retrotrendi" vászonfelső-gumitalp tornacipőket.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.09. 10:03:38

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Az utolsó, amit még teljes egészében el is olvastam a Mestertől, nem csupán megnéztem, az az okádéka volt az új Vásárhelyitervre, egy trendi népszabós stréber faszságg, amiről mára már tudományosan derült ki, hogy mennyire nem igaz. (NB az Új Vási' val az volt a baj, hogy az urbanlegend szerint az akkor még audizó takony fideszek találták ki. Máma viszont az a tudományos probléma, hogy 2002. után mért nem gondolta tovább a... ö.. milyen jó kormányzat? Rendes Felnőtt Audizók, na, azok, hogy nem folytatták és nem tervezték ÚjÚj Vási'vá.)
Szóval az Uj Vásárhelyi tervcikk akkora fos volt, hogy Uj-ért utoljára a dalnokok ligája zsűritagja szerepében tudtam.. hogy mondják jógyerekül? lájkolni. Uj-t tök fölösleges olvasni, elég a cím, a felütés meg az utolsó sor, ez a megnézés. De nem hiszem, hogy sokat veszítettem, nyelvi leleményért nem kell kimenem még a spájzba se, nemhogy a konzerves polcokhoz a lidlibe. Én is be tudom áldozni, magamtól is az igazságot egy pár. nyelvlelért vagy süllt ökörségért.

És azt négyszer próbáltam ki, hogy új nick, tökúj élet.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.09. 10:05:54

@Flat Eric / sta press: kösz jegyzeteltem, már pattanok is a keresőmotorra, tehát DORogi, sejtés kukába, drehgriff csummára (elkapar, porfelh...)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.06.09. 16:01:53

@Frick László Emlékzenekar:

Teljesen összeomlottam a képeket ért kritikádtól. Ez nem marketingcucc, hanem én csináltam őket tudományosan összeválogatva, humorral fűszerezve. Szerintem elképesztő jók lettek, szerinted meg nem. Végem van. Képi izlésünk teljesen különböző.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.09. 16:07:52

@Levéltáros:
Csodásak a képek, engem különösen az ideológiai háttérben lehelyezett darabok igen messze ívelő asszociációja fogott meg! Csak így tovább!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.06.09. 20:40:38

@LadyCarambole:

Amikor a művész értő közönségre talál. Persze, hisz Frikk csak egy kamionos.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.10. 05:22:00

@Levéltáros: Idemásolom a "kritikám"-at:
Képnek minden bejegyzésben lennie kell, nekem milyen fasza képet rakott a címlaptündérembe bele a blogtündér. Ez valami marketingcucc, keress magadnak képet máskor, ha jobbat akarsz.
Ez tipp, nem én vagyok a blogtündér, nyalom a csunnyáját!

Szerintem ebben a kontextusból, ha a képet te raktad be és nem a blogtündér, akkor az olvasható ki, hogy a képed fasza

Frick László Emlékzenekar 2010.06.10. 05:24:55

@Levéltáros: Ez a kamionosság nálam kb az, mint amikor egy nő végez a lábkörmei kilakkozásával, sültszalonnát mutat és élvezve nézi, a sötétpadlizsán lakk miatt milyen édibabba ennivalóak.

Inverze, amikor a csípőnacis csaj az icipici bugyijait nézi, a tenyérbeillő popsija, felül a hasánál körben meg hat kila háj.
(a kila kun űrmérték, kb két magyar icce)

ferijózsi 2011.06.20. 21:16:07

Ezt a posztot már nem tartjátok ugye?

Az a tapasztalatom, hogy azoknál a blogoknál, ahol mindenkinek megadják az adminjogot, ott előbb utóbb a forradalom puccsokban, megtorlásokban, diktatórikus szituációkban végződik.

Rögös még innen az út a dekomkatikus adminválasztásig.

(A rögösbe nem ér belekötni.)

Meddig tart még Bogáncs kollégátok kitiltása? Az ő kommentjeit szerettem a legjobban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.06.20. 21:46:18

@ferijózsi:

Ez a poszt az én adminjogomhoz kellett.

Kellemetlen, hogy nem tudsz kommentelni az eredeti nikkeddel, mi? Nem hinném, hogy lenne admin, aki levenne a tiltásról.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.06.20. 21:58:08

@Levéltáros:

Haha, még ki is tiltottátok szerencsétlent? Most komolyan, úgy viselkedtek, mintha bogáncs egy szagló cigány volna! (Pedig szerintem már kimosakodott, egy mágazoltán!)

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.06.20. 22:03:38

@Levéltáros:

áh, leveszem.

nem bírja ki bazdmeg, nem bírja ki.
süti beállítások módosítása