Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

A jövő, meg amit tudni érdemes róla

2010.05.31. 08:59 Kadarka Jánoska

Tanulmányom szorosan kapcsolódik a múlttal és a jelennel foglalkozó publicisztikákhoz, de azoknál később jelenik meg, hiszen ez a jövőről szól. Az idő, mint tudjuk, nem egy számegyenes, de mégis van némi sorrendiség a történésekben, és közmegegyezés szerint előbb van a múlt és a jelen, aztán csak a jövő. Most azonban elértünk a jövőhöz, ne foglalkozzunk a számegyenes többi részével.

Dolgozatomban konkrét tényeket villantok fel a jelennél is távolabbi jövőből (ne felejtsük el, hogy esszém keletkezése a jelen, és megjelenése a jövő, tehát most, amikor olvasod, már a jövő van!), száz, ezer, tízezer, százezer és egymillió évre előre. Konkrétumok, amiket az élelmes olvasó kihasználhat, illetve megváltoztathat, ha felvállalja ennek kockázatát.

100 év múlva a világ

… körülbelül ugyanilyen lesz. Az internet természetesen gyorsul, és lesznek új szolgáltatások meg alkalmazások, de még mindig csak a web 3.0 közeledtéről szól a közbeszéd, ugyanis a web 2.0 annyira beágyazódik a mindennapjainkba, hogy szinte megváltoztathatatlan lesz. Mindenki beleszól mindenbe, a fikázó kultúra megerősödése miatt minden újító kezdeményezést a nagyközönség a rögtön sárba tipor. Tespedés és stagnálás jellemző erre a korra. Egyetlen kivétel lesz csupán, a kreativitás utolsó bástyája ad a világnak néhány új gondolatot rendszeresen, ami ugyan az adott kort nem befolyásolja, ámde a távoli jövőt igen, hiszen sok kicsi változás egy kellően hosszú számegyenesen már sokat számít.

1 000 év múlva a világ

… merőben más lesz, mi talán rá sem ismernénk. Néhány világméretű járvány, pusztító természeti csapás és egyéb kellemetlen események miatt az emberiség addigra digitalizálja magát. A hardver szinte elpusztíthatatlan, folyamatos karbantartásáról automatizált berendezések gondoskodnak. A gépben élő szellemek – az egykori emberek – virtuális paradicsomban élnek, mindent megkapnak, amire szükségük van. Ám ennek a jólétnek ára van: a kreativitás ekkora kiveszik az emberiségből, a hedonizmus elpusztít mindent a bennünk élő egykori kíváncsi majomból.

10 000 év múlva a világ

… kopár lesz és vörös. A Mars szindróma megismétlődik, a póluscsere alatt a Föld mágneses mezeje összeomlik, és minden életet elsöpör a Nap pusztító ereje. A digitalizált hardver sem képes ellenállni az anomáliáknak, vége mindennek.

100 000 év múlva a világ

… elkezdi megszülni az életet. Isten, vagy a kozmikus por megint ad nekünk valamit, és kialakulnak az első kezdetleges molekulák. Nem túl pörgős ez a kor, ugrok is tovább.

1 000 000 év múlva a világ

… olyan, mint most. Kihagytuk a dinoszauruszok felesleges 170 millió évét, és elértünk a jelenlegi fejlettségi színvonalra. És pontosan mostanhoz képest egymillió év után megjelenik a kor legjobb internetes lapján, az origón egy cikk a jövőről. Na mi lesz benne?
 

37 komment

Címkék: jövő jövőbelátás

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr692031674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.29. 01:57:50

Bravó, tiszta Lost! Te nem a Cuse vagy a Lindelof vagy véletlenül?

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.05.29. 13:49:14

szerintem meg nézzétek meg a vissza a jövőbe trilógiát, abból pontosan megtudtok mindent

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.29. 22:45:49

@periplaneta plumbum:

Aki manapság csak egy identitással rendelkezik, az szegény ember.

@21méter:

A vissza a jövőbe a bulvár része a jövőkutatásnak. Úgy hallottam, itt a tudományra kell koncentrálni. A jövőben te is ezt tehetnéd.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.05.31. 09:30:52

@Levéltáros:

Búvár ám az anyád térgyekalácsa! Aki szerint a fluxuskondenzátor nem létezik, annak fingja sincs a tudományról! És ha nem létezne, akkor miért rejtegetnék annyira, hogy senki sem beszélhet róla, azon közül, akik látták?! Ugyehogyugye...

Frick László Emlékzenekar 2010.05.31. 09:30:58

12 év múlva a Tube-unkban fekszünk és bioneuronvezérlésű gépeinken át nem csak természetazonos hatású punciszaftot vagy gecit transzoprtálunk annak, akivel csetelünk, de gennyet és fikát is. Pl majd az akkori undorítónaggyűlésekről húgy, fokhagyma és fingszagű beszámolókat érezhetünk, a piások lehelletének élesztőszagával. Rágondolok a bankszámlám eregetőcsapjára és 500000000 dollárért (€ már nem lesz, dollár a világpénz) 15 percig a puncikonzolom Dzsén Fonda-puncialakú és szagú lesz, méghozzá a Vietnámi Riport idejéből (amikor péppé ázott Dzsén WC papírja)

Frick László Emlékzenekar 2010.05.31. 09:31:49

@Levéltáros: Az identitással foglalkozók köcsögök -nem tudtad? (Hm, a nőiköcsög mi...)

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.05.31. 09:35:54

@Frick László Emlékzenekar:

Jóvan, látom teccik...

Kiegészítésül hozzátenném, hogy a vécépapír helyettesítése meg van oldva a banánfa levelével, aminek kifejezetten jót tesz a nedvesség.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.31. 10:03:41

@Frick László Emlékzenekar:

Ez egy világméretű tévedés, hogy a valóságot egy az egyben kell virtualizálni, vagy mindent átvinni a neten szűrők nélkül. Nem lesz fokhagymaszag, mert az zsákutca. Ellenben lesz pénzért paraméterezhető környezet, minél jobb illat, annál drágábban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.31. 10:07:15

@"the dragon":

Írhatnál egy dolgozatot az összeesküvéselméletekről, bár lehet, hogy az életedbe kerülne.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2010.05.31. 10:15:02

@Levéltáros:
Milyen remek ötlet, és hősi halottunk még nincs! Meghájpolunk, Dragon!

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.05.31. 10:38:31

nem van múlt

lesz nemlesz jövő

csak jelen nincs

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.05.31. 11:07:01

Teljesen felesleges időtöltés a jövővel foglalkozni!
Azért vannak kiváló képességű politikusaink, hogy megmondják nekünk, mit is tettünk, fogunk tenni valójában. Tegnap, most, majd...
Minden egyéb gondolat, csak a hazafiatlan zavarkeltést szolgálja.

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.05.31. 11:45:37

Nézdmár a sok gyökeret! Hetek óta erről beszélnek, csak kerengenek, mint a kutya, aki megette apuka csilisbabját!

Basszátok meg, nekem kell itt rendet rakni!

Nincs múlt, és nincs jelen, hanem a jövő karusszelje szállít le hozzánk mindíg egy foszlányt, és abban a pillanatban sodorja is el, épp csak annyira megértetve azt, amíg már át is tolódott a múltba, örökre elveszve a semmiben.

Csak és kizárólag azon lehet változtatni, milyen gyorsan jutunk el a jövőbe. Jelen tudásunkkal ez a gyorsaság állandó, de ezek a korlátok hamarosan áttörnek!

Nem hiába költenek százmilliárdokat erre a dologra, hiszen segítségével a jövőt egyesek hamarabb megismerik mint mások, melynek segítségével a később odaérők valóságérzetét merőben be lehet folyásolni és az hatalom!

Azt pedig tudjuk, hogy ez kiknek áll érdekében, ugyebár....

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.05.31. 11:55:16

@Csönd-Nesz-Rizs.®:

Szerintem te a "bennfentes információkról" beszélsz, bár ezekhez nem kellenek százmilliók, csak a törvényhozók között kell ülni.

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.05.31. 12:08:59

@Flat Eric / sta press:

nem, én a jövőről beszélek.
aki előbb berántja a jelenbe, az nyer!

már most is megvannak a technikák, hogyan tudok a fénynél is gyorsabban információt lekérni a jövőből, egyébként nem működne a CERN!

(hiszen hogy a faszba tudnánk irányítani a pozitront megfelelő irányba, ha nem tudjuk előre, épp merre tart?)

elárulom, nem hiába kör alakú!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.31. 12:55:32

@Csönd-Nesz-Rizs.®:

Nem kellett volna a Nagy Képes Lexikon Gyerekeknek című művet kivenni a feneked alól, mert 1.) most nem éred fel az asztalt 2.) sületlenségeket beszélsz itt a fenőttek között.

Fénynél gyorsabban információt kinyerni természetesen lehet, ez a jövőkutatás, amikor okos indiánok módjára a tudós a jelen nyomaiból kikövetkezteti a jövőt. Bármennyire előre.

Ne írd meg a válaszkommentedet erre, mert már kinyomoztam és olvastam, és nagyon rossz.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2010.05.31. 13:15:49

Arra a kérdésre adjanak választ a tisztelt kutatótársak, hogy amikor eldöntöm, hogy lemegyek enni egy rántott csirkecombot a Rochusra, ami ugye nincs itt, illetve velem párhuzamosan létezik egy másik térben is időben, mivel elgondolásom pillanatában még csak az forró olajban serceg a néni keze által, aki egy korábbi időpillanatban, amennyiben ezt így lineárisan képzeljük el, a reggeli órákban bepanírozta azt, szóval hogy akkor most a jelen pillanatban indukálok egy másik jelen pillanatot, amely mégiscsak az időtlenség felé tolná el a magyarázatok skáláját, avagy immagináció esete forog fent, mely egy egészen új és szakrális irányba vezethet minket. Netán mindkettő.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.31. 13:18:56

@LadyCarambole:

Rossz értelmezés. Itt az idő és a tömeg között van kapcsolat, dresszingmentes saláta helyett csirkecomb az hízást jelent, minden időben.

Frick László Emlékzenekar 2010.05.31. 13:27:51

@Flat Eric / sta press: Dzsén nem ijedt meg a banánlevéltől. (hogy van vietnámiul a lapulevél??) De mi lesz Lady Gagá-val?

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2010.05.31. 13:35:03

@Levéltáros:
Ez fix? Mert nézeteim szerint az idő és a tömeg között semmilyen kapcsolat nem áll fent, hacsak nem tekintjük annak az agyi szinopszisokat! A rántott csirkecomb ilyettén való definiálását tehát nem tartom helyesnek, a saláta viszont jó ötlet, köszi!

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.05.31. 13:39:35

@LadyCarambole:

az idő nem lineáris, hanem hullámtermészetű és térrel együtt görbül

a normál életben az idő lineárisan a leginkább felfogható, pedig ezernyi hurokként vesznek minket körül láthatatlan foszlányai.

a csirke, az olaj és az energia már mind elcsúsznak a múltba,te azokat nem láthatod. amiből tudod, hogy valaha ez megtörtént, az az a jelenet, amit meglátsz akkor, mikor elmész az ELKÉSZÜLT combért, és ott sercegnek a combok az olajban. de mire te már felfogod azt, hogy ott serceg a comb, maguk a tárgyak körülötted már megint elugrottak a jövőbe.

mindíg csak eredményt látsz, ami aban a pillanatban belecsúszik a múlt bugyrába.

nem lehetünk biztosak, hogy a landstrasser merre görbül a jövőben, és akkor is ott-lesz e a Rokuskirche, vagy téridőugrást végeznek és átpattananak a marsra. ezek a téridőinertikai bizonytalanságok őrjítik meg az embert, nomeg a sok valószínűség együtthatója, aminek a kombinációja a jövő.

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.05.31. 13:40:17

@Frick László Emlékzenekar:

nem olvasom, én nem vagyok olyan művelt mint te, ellenben modern polihisztor és lángész vagyok!

Frick László Emlékzenekar 2010.05.31. 13:57:33

@Csönd-Nesz-Rizs.®: Polihipszter, az más, okés.
Én langyész vagyok.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.05.31. 14:17:31

Tik mind csak agyak vagytok egy tartályban, rákötve egy számítógépre, ezt már egy Putmány nevű számítógépre kötött tartályagy is megmondta.

Egyetlen rossz szó, és kihúzom a zsinórt, hapsikáim!

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.05.31. 14:38:42

@Frick László Emlékzenekar:

Tessék itt van, bár ez a banánlevél vietkongul:
chuốithư

Ami lédigagát illeti, magam is járatlan vagyok bulvár kérdésekben. Ezért csak érzésből mondom, tán gagál...

Frick László Emlékzenekar 2010.05.31. 15:38:55

@Flat Eric / sta press: Én eddig azt hittem ő lédig agát. Marokra mérik.

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.05.31. 23:00:33

@Frick László Emlékzenekar:

De vajon mi a mértékegység: egy marok = két teliszáj.
Megaztán lenyeli-é, vagy csak ajkait összeszorítva lecsorgatja állán a nedüt keblére.

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.01. 00:56:06

Westrand extelopédia.
Na ha vki ezt ismeri, azt leszopom.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.06.01. 11:46:53

@pixelpiréz plüssvitéz:

Inkább kivetetem az agyamnak azt a részét, ahol ezt a westrandet tárolom.
süti beállítások módosítása