Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Az Amerikai Nyelv

2010.05.06. 08:19 Frick László Emlékzenekar

 

Az Amerikai Nyelv mindenidők legfejlettebb nyelve horizontálisan és vertikálisan is övezetes. Az amerikai korszerű filmművészet finom anglosaxo iróniával mutatja be , egyenesen Nagy-Britanniából importált színészekkel, mennyire bohókás és érdekes tud lenni a túlaffektált és hehezetességében kényeskedő angol nyelv a praktikus amerikaihoz képest. Mr Shepherd mire is menne a flushingi bibsi amerikai tüzest sebesen pergető Fayne dadus nélkül.

 

Itt kell megjegyezzem hogy persze az amerikai nyelvnek is őseredője a magyar. A Yea a Jaó a’, a Nea a No-no!! aztán a fire a fáj [ha hozzá]érsz. A wather a jószer torzulata és így tovább.

 

Amerika a népek demokráciája, amiben minden nép egyenlő, főleg Délről Északra haladva egyre inkább –ebben az egyensúlyt a fejlődő Kanada mucsai tapló harmadosztályúsága billenti helyre, a Hillbilly & Rednex tahó Közép-Nyugattól lejtősen CDél-Dakota felé minthogy egyesek kanadaiul is beszélnek, erre a legborzasztóbb példa Robbie Williams. (Persze, hiszen a magas magyar irodalmi elvárásszempontok szögéből nem is létező, nemhogy nem-író Jacques Kerouaque is kanadai származék. Nem hiába a néger Jimmy Hendrix indián nagyannyjaira hivatkozva szépítette cigánynak magát. Nb.: az amerikai cigány rózsás tarka ruhában tenyérjósol ésvagy paranormális képességekkel rendelkezik, pl készpénzzel fizet vagy ilyesmi.)

 

Legdélebbről az amerikai nyelvet a talky-talky határolja, ami a megszólalásig hasonló a basic-hez, de inkább a tengerészeti szakszavak felé. Megszólaláskor azonban a basic ejtése helyes, míg a talky-talky helytelen és leginkább a magyar, vidéki, gyorstalpalt, orosztanárnőből átképzett angoltanárnőkéhez hasonlítható.

 

Ezután a spangol következik, amit a Fejlett Amerika kiszolgálószemélyzete, a spanyolajkú katolikusok [tehát kriptopedofilok beszélnek, köztudomású, hogy a latinok, mint a négerek is, korán kezdik a nemiéletet és mint a nyulak s a lyukak közt nem is válogatva]. Ha angollal beszél az ember akkor tapasztalhatja, hogy nem köpnek törölközőt a nyelv-ajak hangjaikhoz, ezt a kelifornyai amerikainyelv egyszerűen úgy oldja meg, hogy a nyálas th helyett dö-betűvel mondja azokat a szavakat, szárazon. Innen pedig egy suhanás az amerikai fejlettség főirányát, a Keep East-et követni, mennél Keletebbre megyünk Amerikában, annál fejletebb a helyesejtés, ami Donald P. Bellisario filmjeiben válik iskolapéldává. A közismert amerikai buzi színész, Tom Selleck minden magyarsztájlisztos (azaz angol-irodalmi) affekta nélkül beszél, míg ellenben az angol inas, hát az röhej!

A magyar nyelv helyesebb ejtésébe szintén sokat pakolt az amerikai nyelv. A ma trendi ifjúpolitikus és néptanító nemzedék és Tóta W Árpád pl már a délután Walt Disney matinékon szocializálódván plántálta át a magyar nyelv helyesejtésébe a WHAM! a WOÁOO!-t és úgy tűnik, hogy a magyar nyelv kérdőmondatának elavult hetyke és pökhendi fölkunkorodását is a szép amerikaikérdőmondat miértis?-miértis? -lebegtetése váltja föl, a Capetain Balu és a Cheepmonks nyomán. .

Donald P. Bellisario az amerikai nyelv széles elterjesztője a JAG színészkoszorújával -köszike az NCIS-t is, Öreg!

44 komment

Címkék: amerikainyelv

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr481970331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2010.05.06. 08:39:50

komolyan elképesztő dolgozat, csak akkor alaszka? vagy ott halat esznek?

gájricsi dezső · http://senkilendtajmsz.hu/ 2010.05.06. 08:45:46

hiánypótló mű, rég vártam egy ilyenre, mert össze-vissza modulálok már régóta

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.05.06. 09:08:44

csodás, rendezett poszt, őszinte gratulációm!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.05.06. 09:57:27

Mintha a dolgozat nem szentelne elég figyelmet a bronxi angolnak, amit egyesek hajlamosak az irodalmi néger nyelvvel azonosítani...

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.05.06. 10:58:56

Höh, ájauh poszt, jae, höh! Szép kaijpaek!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2010.05.06. 11:22:12

@radairosseb:
Nagyon szar a római kiejtésed, remélem nem baj, hogy megmondtam. Csak az őszinte aggodalom vezetett.

Frick László Emlékzenekar 2010.05.06. 11:27:28

@periplaneta plumbum: A Miért éppen Alaszka c. tévéfilmsorozatot akkor vetítették, amikor kb az a generáció fogant, akik már nem láthatták a kócos és szakállas Orbán Viktort és képesek bekajálni, hogy az LMP alulról építkezett és senki sem hívta, hanem magától jött, mint Halász Judit művésznő az óvodás matinéra.
Amerikának Alaszka olyan, mint Tiszajenő vagy Kungyalu. I' go Alask' ez kb irodalmi magyar fordításban azt jelenti, hogy elmegyek a kurvanyámba soseláttok! Még Wahorn is Alaska felől hozta haza a Cadillac-et, mert emígy a Denver-Illionis NY útvonalon annyisztor állították volna meg őket a helyi serffjeik és a szemét Fábry miatt annyiszor csukják le őket, hogy még ott dekkollnának St.Paul alatt. Alaska akkora tanya hely, hogy senkinek nem tűnik föl két k'ájrópai fazon..

Frick László Emlékzenekar 2010.05.06. 11:28:17

@radairosseb: @gájricsi dezső: @Csönd-Nesz-Rizs.®: Fejben már megvan Az Amerikai Szabadság című poszt, na, az majd.

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.05.06. 11:45:45

@Frick László Emlékzenekar:

nyomjad bazmeg. de ne fogd vissza magad, látom próbálsz tömörködni. ha terjedelmes a poszt, de tördelszbazmeg, az megtartja a stílusod, ami jó.

főcímlapot nem hiszem, bárki is kapna, teljesen át van politizálva minden (nem tudom, csak nekem van már elegem az egész politizéből ?)

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2010.05.06. 11:49:45

@Frick László Emlékzenekar: jó, hogy ezt is megosztottad azért. valami ilyesmire gondoltam, mert gyermekkoromban olvastam több dzseklondon regényt, éshát ő betegesen vonzódott alaszkához, mivel nyomorult hely volt az már akkor is.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.05.06. 12:46:23

@LadyCarambole: Na és vajon mi miatt aggódsz, csak nem attól félsz, hogy újabb kétségbevonhatatlan tanúbizonyságát teszem annak, hogy kenterbe műveltebb vagyok nálad, hiába végeztél bölcsész szakon, ahol sokat tanítanak külföldiül!

@Frick László Emlékzenekar: Alaska egy takony hely, az egész faluban nincs egy tisztességes kocsma, ahol lehetne egy jót farkalni a férfi vécében, máximum grizlimedvével!

Ne kímélj minket, árassz el mindent Amérika-imádatoddal, erős most ennek az ellenszele, de nem kell szégyellni, ha buzi vagy, mindig ezt mondom!

@Csönd-Nesz-Rizs.®: Ha címlapgecizni akarsz, írass Nyunyóval egy posztot a brazil csuherről, aki szerint mindenki áb óvó buzerátor és pedofil, különben is balhézni fog, ha kiadják, hogy ő is farkalgat!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.05.06. 12:47:52

@radairosseb: Tudod, melyikről beszélek, aki Voda Gáborhoz hasonlóan szinonímaként kezeli a bibsi és a seggtúró szavakat.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.05.06. 21:31:50

Csak azt szeretném tudni, hogy a híres amarikai író, Nabokov vajon katolikus pap volt-é?

gájricsi dezső · http://senkilendtajmsz.hu/ 2010.05.06. 21:39:07

@Frick László Emlékzenekar: Mindenképpen legyen benne valahogy JFK, nekem mániám ez.
És néhány néger csak cselendzsből, a Dragan kedvéért a gyapotföldeken.
Javasolnák még:
- szabadkőművéseket dögivel
- George Washingtont fából készült protkóval
-Valamelyik buzi tábornokot,a Konföderációs Lee-t vagy a másik majmot, Ulysses Grant-et.

Amúgy rád bízom, abból baj nem lehet.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.05.06. 22:41:34

@piréz vitéz / plüssmacsó: Pedig eskü rá, azért nem kommentel egész nap, mert Madridba ment, hogy Céronáldótól vegyen strandfocileckéket!

@21méter: Egy keresztkérdés: baszott-e kisgyerekeket!

@gájricsi dezső: Egy mániás! Szörcsi, vond a jogokat, mert begorombulok!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.05.07. 00:10:02

@Csönd-Nesz-Rizs.®: Ne bassz fel, én is gyanítottam már, hogy 21méter kínai, de nyíltan azért ne mondd ki, mert Mekkáig zarándokolok!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.05.07. 00:35:12

@radairosseb:

Nem ez a kérdés, hanem, hogy szolgáltatott-e ki szentséget jogosulatlanul. Nem érted a csíziót, az nem vallásgyakorlás, ha húsvétkor elmész templomba. És egyáltalán nem örülök neki, hogy fellebbented a fátylat az igaz valómról.

Ne lássalak meg a Józsefvárosi piacon!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.05.07. 00:40:39

@21méter: Én másképp látom a schenáriót. A kérdés az, hogy megbaszod-e apádat, vagy én leszek kénytelen megtenni ezt!

A Józsefvárosi piacra amúgy nem járok, mert tele van hozzád hasonló kínaival, te galandféreg!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.05.07. 00:42:10

@radairosseb: Ja, amúgy értem már ez egy ilyen szóvicc volt, csak kínaiul! Látod, én művelt vagyok, vág az agyam!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.05.07. 00:49:48

@radairosseb:

Nyilván csak elütés volt ez a senáriós izé, de ezt betudom a cigány, majd én megmutatom, hogy mindenhez értek attitűdnek.

Érdemben válaszolva felvetésedre: kínaiaknak nincs segglyukuk, úgyhogy legfeljebb azzal tudod megalázni a családom, ha felkínálod, amúgy Pomezsánszky György-módra a pöcörődet. Ezt viszont illatos csirke fogyasztása mellett kollektíven megmosolyogjuk.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.05.07. 00:55:30

@21méter: Ne kúrjál már fel, te hazudozós gyúrcsányállat! Csak nem azt akarod mondani, hogy kilencvenkettő késő tavaszán semmit sem jelentett Pol Potnak az, hogy Kampong Chhnang napsütötte mezein megfarkalltam! Mert azt nyilván nem mondhatod, hogy nem volt kínai!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.05.07. 01:06:24

@radairosseb:

Azt nem merném egyértelműen kijelenteni, hogy nem volt kínai, viszont shortolt a geci a riel inflációjánál, így nyilván volt módja vendégsegget varratni magárára. Ezért büszkék is vagyunk Rád, hogy hasbakúrtad.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.05.07. 01:09:37

@21méter: Oké, lehiggadtam. Lássuk a bizonyítékaidat, te cselszövő ferdeszemű!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.05.07. 01:17:01

@radairosseb:

Sms-ben azt küldte, hogy tényleg volt valami irritáló indiánnak kinéző figura, aki a rúzs méretű pöcsöcskéjét próbálta beerőszakolni, és ő hagyta, mert azt hitte, hogy ez a jóvátétel része.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.05.07. 01:30:40

@21méter: Neba! Remélem, megérted, hogy ezt fel kell dolgozzam, és két hétig a bulvársajtó teljes fotófényessége előtt vezekelve csak akkor állhatok munkába, ha a címlapra már máshogyan nem tudok visszakerülni!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.05.07. 01:36:53

@radairosseb:

Nyilván, ez személyes ügy, de szerintem Pol megbocsát, ha kellőképp megalázkodsz.

Nem akarok tippet adni, de ha leszopod a nagylábujját, akkor pariban lesztek.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.05.07. 01:47:48

@21méter: Tesó, te annyi jót tettél velem eddig is már. Mondmár meg, hogy van ez kínaul, hogy el tudjam neki küldeni a jókívánságaimat!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.05.07. 01:54:20

@radairosseb:

Najó, de mára ez az utolsó jótett.

Ájvú dlájktusz ákjórtó.

Frick László Emlékzenekar 2010.05.07. 06:42:09

@periplaneta plumbum: Az semmi, de Lenin egyik kedvenc elbeszélése azidőtájt, amikor a luesz már a lábáról leverte Jack London: Az élet szerelme volt. Na, aban osztán annyira sivár alaszkákok vannak, hogy szinte Kanada.

Frick László Emlékzenekar 2010.05.07. 06:44:58

@radairosseb: A buzulásom kimerül jimi Hendrix fasza áhítatában, de hát tudod, hogy az néger hippinők pinájától volt odakozmált motorbiciklibelső szagú. A másik isteni fasz Jimé, azon viszont Pamela nem hagyta szopatlan a más fehér picsákból származó kellemetlenillat -anyagokat. Márpedig nekem Pamela nyála blöeaaa

Frick László Emlékzenekar 2010.05.07. 06:46:38

@gájricsi dezső: JFK a negyedosztályúamerika seggmenséből ( katolikus ÉS ír) többször is említődött, de majd Az Amerikai Szabadság cikkemben ráfarolok a tizenkettes forgóekémmel.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.05.07. 09:18:01

@21méter: Ezer hála és köszönet.

@Frick László Emlékzenekar: Jimi és Jim, ez már sok nekem, Dallast meg nem néztem.

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2010.05.07. 09:38:05

@Frick László Emlékzenekar: hát ha a luesz engem is meggyötör, majd újra olvasok ilyesmiket. valamelyik ilyen jó kis alaszkás könyvből tudom, hogy skorbut ellen krumplit kell enni alaszkában, feltéve, ha citrom nincs. vagy vérescsepp sincs.

Frick László Emlékzenekar 2010.05.07. 12:16:16

@radairosseb: A magyarDallaszban Dzsuniort Chokey-nek nevezték , de Pamelát nem merték Sucky Babynek.

Frick László Emlékzenekar 2010.05.07. 12:17:39

@periplaneta plumbum: Á van még nagyon jó alaszkás, amit nem kell olvasni, amiben a Brad Pitt is szerepelt. Azt hiszem, szinkronizált.

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2010.05.07. 12:30:19

@Frick László Emlékzenekar: felírom, meg azt hozzáteszem, hogy a vadon szava filmes adaptációja is rengeteg felesleges információval szolgál az elátkozott földről. lehet egymás után megnézem majd őket. kétszer.

Frick László Emlékzenekar 2010.05.08. 07:50:48

@periplaneta plumbum: Bio módon műveli át az ember tudatát és ezt se kel olvasni, mert szinkronizált, amiben a bioindiánt egy félig ír (tehát katolikus vagyis pedofil) színész játsza, de nem a Pierce Brosnan. Jaj, és sokkal jobb a Kevin Fosner a Farkasokkal táncolós, de sajnos az alighanem Dél-Alaszkában játszódhat, mert az indiánok em úgy vanak öltözve.

Frick László Emlékzenekar 2010.05.08. 07:53:35

Tessék
www.misrule.com.au/s9y/uploads/TV/northern_exposure.jpg
hát ezért ne essék inkább szó Alaskáról, egy magyar idegnforgalmi prosiba se rekunk képeket Kisléta Night .

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2010.05.08. 08:44:12

@Frick László Emlékzenekar: dél-alaszka rettenetes hely lehet, márcsakhogy azt a filmet láttam, de mivel kilenc órás, ezért kicsit nekem unalmas.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.05.08. 11:49:24

Alaszkának nyilv'nvalóan nincs déli része mert azt Kanadának nevezik.

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.05.08. 13:45:01

@periplaneta plumbum:

nézd, őszinte leszek, a tundrákon sétálni csodajó dolog. ha nagyon elegem lesz mindenből én odaköltözök.

amúgy jövőre megyek a spitzbergákra, szóljatok, ha valaki jönne.
süti beállítások módosítása