Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Hely hetvenmilliárdnak

2011.11.18. 07:07 Kadarka Jánoska

Hétmilliárdan élünk a Földön, és ez akkor is sok lenne, ha csupa törpe lennénk, de vannak köztünk óriások – és itt nem a magamfajta szellemi nagyságokra gondolok, hanem a dagikra –, tehát valamit tenni kell, ha túl akarunk élni.

Az emberiség jövőjéről, arról az evolúciós ugrásról, ami biztosítja az öröklétünket és azt, hogy benépesítjük a világegyetemet, majd máskor írok (tényleg!), most rövidtávú megoldást vázolok fel, hogyan lehet elég Földünk nemhogy hét, de akár hetvenmilliárd embernek is.

Bolygónk kétharmadát víz borítja, a szárazföld fele pedig művelhetetlen, mert vagy hegy, vagy sivatag, vagy örök hó, vagy őserdő borítja, a másik felén kell élnünk és megtermelni mindazt, ami az élethez kell. Ez bizony kevés, még akkor is, ha például megszüntetjük a kerékpárutakat, és búzát termelünk a helyükön. Valami hatékonyabb megoldás kell.

A legegyszerűbb lenne, ha magát a Földet nagyobbá tudnánk tenni, például a Holddal összegyúrnánk, nagyobb bolygó, nagyobb felület, több hasznos terület az élethez. De ha a Hold tömegét hozzáadnánk a Földéhez, akkor a gravitáció a mostaninak a 116,5%-a lenne, és a Nemzetközi Űrállomáson végzett kísérletekből tudjuk, hogy ez csupa torzszülöttet eredményezne, a földi gravitációtól való 3%-os eltérés már végzetes elváltozásokat okoz a méhen belül a magzat fejlődésekor. Ide vagyunk kötve, itt fejlődtünk ki, csak a földi körülmények között tudunk fennmaradni.

Növeljük meg úgy a Föld felületét, hogy közben a tömege – ezáltal a gravitációja – nem változik! Nagyobb felület, nagyobb tér, még talán kerékpárutakra is jut hely a jövőben.

A megoldás a Purhab!

Fúrjunk lyukakat a földbe, pontosan egy kilométer mélyre, és a lyukakba fújjunk Purhabot. A Purhab a flakonból kifújva eredeti méretének sokszorosára duzzad, hamar megszilárdul és mindenhez jól tapad. A lyukba befújva megduzzad, és szétfeszíti a földet. A föld meg egyfelé tud tágulni, kifelé. Azaz a Purhab szétfeszíti a Földet, a tágulásával kijjebb nyomja a felszínt. Ha sok lyukat fúrunk, akkor gyakorlatilag az egész Föld kitágul úgy, hogy a tömege nem változik, hiszen a Purhab itt készül, földi anyagokból, nem kívülről importáljuk.

És rengeteg járulékos haszna van a purhabosított Földnek:

  • Ha a globális felmelegedés miatt elolvad az Arktisz és az Antarktisz jege, akkor megemelkedik az óceánok vízszintje, Hollandia, Banglades, és még több, ezekhez hasonló jelentéktelen ország a víz alá kerülne. Ha a Föld méretét megnöveljük, akkor a víz – aminek a mennyisége változatlan marad – kevesebb helyet foglal el, megmenekülnek az egyébként víz alá kerülő országok.
  • Megfelelő jártassággal nem egyszerűen megnövelhetjük a felszínt, hanem a domborzatot is alakíthatjuk. A Kékesből fújhatunk Himaláját, vagy országunkból Nagy Magyarországot, kicsit kidudorodunk a Földből, mert nálunk több lesz a Purhab, mint a szomszédoknál, és ismét akkora területünk lesz, mint Trianon előtt.
  • A Purhab gyártás és a lyukfúrás felpörgeti a gazdaságot, vége a világválságnak.
  • Ha megnő a földfelszín, akkor lesz egy csomó új terület, amit lehet adni-venni, privatizálni, ne adj isten, még termelni is rajta valamit.
  • Az új, nagyobb Földön lehet erdőtelepítéseket indítani, és akkor végre ki lehet vágni a teljes Amazonas menti esőerdőket, és végre mindenkinek lehet nemes fából bútort készíteni. Az újonnan telepített akácerdők az új területeken lesznek a Föld tüdeje.

Nem sorolom, van még sok haszon, kár pedig semmi. Ügyes marketinggel, kellő akarattal és talpraesett politikai vezetéssel Magyarország élére állhat a világméretű Növeld A Földet Purhabbal! mozgalomnak, aztán lehet majd a csődről beszélni meg húzogatni a bajszunkat, majd telenyomjuk Purhabbal az IMF pofáját. Egy nagyobb Földön.

41 komment

Címkék: hellókarácsony garantált minőségű legkiválóbb poszt a címke kizárólagos használója levéltáros az illegális címkehasználat büntetendő

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr333388381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parafon 2011.11.18. 07:18:43

Nem tévedek nagyot ugye, ha azt gondolom: a cikk a "találtam egy jópofa képet a neten, kreáljunk köré egy sztorit" elv alapján íródott?

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.18. 07:53:14

@Parafon: Tudod ez itt egy tudományos műhely. A dolgozat piszkozata valahogy kikerült a laborokból és már az oroszoknál és amerikaiaknál van. A modell kidolgozás alatt, és egyik prezentációból hogy hogy nem kiszivárgott egy az internetre.

Szóval hogy kellően tudományos legyek, kurva anyádat még a feltételezésért is, itt komoly dolgok történnek, jópofaság akkor van, mikor anyádat megkérjük, hogy süssön nekünk almáspitét, de közben ripők análisan izgatja a kedvenc távirányítóddal.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.11.18. 08:02:23

@Parafon: Borzasztóan cinikus vagy! Newtont is kiröhögöd tán, aki egyetlen almás incidens aproposján változtatta meg a gravitáció működéséről alkotott képet?!
Mi itt folyamatosan a világ jobbátételén munkálkodunk; az isteni szikra néha bázisugrás, néha minigolfozás közben villan fel, vagy mint jelen esetben, amikor Levéltáros fütyörészve nyílászárót cserélt az Akadémia földszinti mosdójában.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.11.18. 08:12:42

@-=büdösmackó=-: Nem lep meg túlzottan, hogy az anális örömök és az étkezés képe ennyire összemosódott a fejedben. Legendás toleranciám sem elegendő azonban ahhoz, hogy bátorítsalak a koprofágia további bősz propagálására.

Commandante Jayasuriya 2011.11.18. 08:35:32

A cikkíró nyilván az egész világot behálózó purhab maffia tagja, de ha nem az, akkor komoly érdekeltségei lehetnek az alagútfúró iparban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.18. 10:59:48

@Parafon:

De nagyot tévedsz. Purhabos képet ok nélkül nem sokan keresgélnek a neten, beleakadni még kevesebben akadnak, velem se történt meg ez a csoda. De a dolgozat elkészülte után már keresgéltem, és találtam. Tudom, hogy nehéz elhinni egy hozzád hasonló egyszerű halandónak, de mi, tudós-művész-alkotók így működünk.

@Commandante Jayasuriya:

Annyit mondok, én fúrtam a négyes metrót. Ahol omlott, ott pedig purhaboztak az embereim rendesen, ha 2017-ben elindul végre, nézd a falat, mindenhol habos lesz.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.11.18. 11:58:01

Hínye! Hétfőn épp borgőzbe burkoltan heverésztem, mikor hajnali három tájékán bevillant, hogy miért is nem írtam posztot a túlnépesedésről a hétmilliárdadik ember születése alkalmával, mivel támadt egy csomó remek ötletem... Sajnos ezeket másnapra elfelejtettem, viszont arra határozottan emlékszem, hogy ennél életszerűbb volt mindahány!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.18. 12:24:09

@"the dragon":

Nagy szerencse nekünk, hogy ötleteid feledésbe merültek, el tudom képzelni, hogy valami vérengzés lett volna a központi téma.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.18. 12:45:39

Arról elfelejtkezik a szerző, hogy ennyi Purhab előállításához mennyi poliuretánt kell megölni! Rád küldöm a PETA-t te szívtelen vérszomjas állat!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.11.18. 13:12:12

@Levéltáros:

Határozottan állítom - de legalábbis remélem-, hogy nem! (Bár az igaz, hogy a franciákat előbb-utóbb mindenképpen bele kell majd szorítanunk az Atlanti-óceánba...) De majd a nap hátralévő részében kigondolom, mi volt pontosan!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.18. 21:27:36

@"the dragon":

Na mi?

@Levéltáros:

Nem látom be, hogy ha a purhab a purhabos flakont sem tudja szétnyomni, akkor miért lenne ez másként édes anyaföldünkkel.

@Parafon:

Van erre valami sztandard válasz, ami kicsit még vicces is, de most nem jut eszembe.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.18. 21:46:01

@bogancs:

Mert ha kinyomod, akkor indul be a kémiai reakció, flakonon belül csak pur van, a habhoz levegő kell, ami kívül van. De mindegy is, hogy te mit látsz be, a purhab nem kérdez, hanem nyom.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.11.18. 22:02:17

@bogancs:

Eszembe jutott.

Szóval, be kéne vezetni a biomassza-gazdálkodást! Ami annyit tenne, hogy stabilizálni kellene a földi biomassza mennyiségét. Például ha 1000 fővel nőne a föld lakossága, akkor a japán halászoknak automatikusan ki kéne lőniük egy barázdás bálnát! Ha elfogynak a nagy buta halak, akkor pedig 10.000 emberenként ki kéne vágni és eltüzelni egy mamutfenyőt, satöbbi-satöbbi...

Szerintem zseniális!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.18. 23:02:09

@Levéltáros:

Most gondolkodóba estem, hogy hihetek-e neked, vagy inkább a Praktikernek. Erre az van írva, hogy purhab van benne, nem pur.

www.bricostore.hu/3788-546-large/mester-purhab-750ml-.jpg

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.18. 23:31:50

@"the dragon":

És a végén mi maradna, csupa kínai meg indiai, és a puszta sivár föld?

@bogancs:

Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: isa, pur ës homou vogymuk.

1193-ban említve, te meg a Praktikerrel jössz itt. Nívó, az van.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.18. 23:36:24

@Levéltáros:

E pur si muove! Azaz a pur-nak mennie kell!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.18. 23:37:30

@21méter:

El kéne dönteni, hogy latinul beszélünk és kihalunk, vagy magyarkodunk, és fennmaradunk, mert odabaszunk az IMF-nek is akár.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.18. 23:42:53

@Levéltáros:

Erre szánalmas kollégátok örökbecsüjét tudom csak felhozni, miszerint: "Mi vagy te, valami kibaszott nívópálca? Mert annak ám kurvára rövid vagy!"

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.18. 23:58:02

@Levéltáros:

A magyarok istenére esküszünk, hogy rabok tovább nem leszünk!

@bogancs:

Egy idézetet a 12. századból csak régebbi idézettel lehet íberelni, látod én is elbuktam a magam 1642-esével.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.19. 00:03:09

@21méter:

Nem hiszek az efféle újmódi paradigmákban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.19. 00:05:00

@bogancs:

Megerősítem kollégám örökbecsüjét, és kitiltalak egy kis időre.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.19. 00:18:03

@bogancs:

A paradigma sosem hit kérdése, mindig tudományos alapja van!

ferijózsi 2011.11.19. 00:40:51

@21méter:

Mely tudományok aztán paradigmaváltáskor megdőlnek, tehát utólag puszta tévhitnek bizonyulnak. (Nem mintha ezzel most magamat megerősítettem volna.)

Cseszdmeg Levéltáros!

Frick László Emlékzenekar 2011.11.19. 06:55:48

@ferijózsi: Ki a kurvafia bestye Porta-töltelék juszuf Gyomorzsák vagy te, hogy paradigmaváltásozol itt, hogy töröld föl a bukszaszáddal Bajnai Gordon lobbiját!

Frick László Emlékzenekar 2011.11.19. 06:56:50

@ferijózsi: A bestye a bastiamo -ból származott el I. (Hunodieoul) Matvej alatt és azt jelenti, hogy te álatt!

Frick László Emlékzenekar 2011.11.19. 06:59:49

@ferijózsi: A paradigmaváltás szót meg állati sorban tartott média-kommunikáció és számtech' grafikus végzettségű szexuális nyomorban szenvedő nem a fodrász miatt kócos vérágasszemű, képernyősugárzás ritkította hajú borotválástól pörsenéses vészuszdombú savanyúpinaszagú 32 áévesen is tinédzser nőstényeknek találták ki Igazi Internetes Portál Író Férfiak azért, hogy a havifizujukat lecsökkenthessék 110ezerről 80ezerre (és persze 2 órás hiv. mukaidőben)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.19. 07:59:13

@ferijózsi:

Ne ugrálj, csak egy nap büntetést kaptál, mintegy nevelési célzattal. De ha vissza akarsz vágni, tilts ki a nívóról.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.11.19. 11:25:32

@Levéltáros:

Végül úgyis csak a kínaiak és az indiaiak maradnak, ez már lefutott meccs... Te ennél jobb körülményeket kívánnál nekik?!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.11.19. 11:28:07

@Frick László Emlékzenekar:

Ritkán értek egyet veled, de a "paradigmaváltás" "szó" használatát magam is letöltendő börtönnel büntetném! (Persze én a "lereagál" és a "legoptimálisabb" "szavakkal" is így vagyok...)

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.19. 20:45:10

@"the dragon":

a legoptimálisabb, na az a szó, amitől kiugrok a gatyámból

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.11.19. 20:55:26

@-=büdösmackó=-: beintegrál, ledegradál, helyileg hol
nekem is van pár ilyen

szanalmas 2011.11.20. 13:01:25

Én gyakran szoktam azon gondolkodni, hogy mi lesz azokkal a helyekkel a földben, ahonnan kiszedik a sokmindent. Például a földgázt, kőolajat vagy az ásványvizet. Mert ugye ott nagy nyomás volt amikor benn nyomott a gáz és akkor ha kiszedik nem lesz nyomás. És szerintem egyszer csak majd összeesik a föld kisebbre az ilyenek miatt. Na oda is kéne purhab!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.11.20. 13:19:58

@szanalmas:

Álljon meg a menet, te szarházi, a "nyelvtan"-t kikérem magamnak!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.20. 14:14:29

@szanalmas:

Egy évszázad alatt 4%-ot csökkent a Föld mérete azért, amit te is megsejtettél. De hallgat róla mindenki.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.11.20. 14:25:18

@Levéltáros:

Ja, állítólag Texas olyan ütemben zsugorodik, hogy néhány éven belül Houston átkerülhet Louisianaba!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.20. 18:20:40

@ripők:

És mi a véleményed az objektív-szubjektív szavainkról?

Mi a jó, ha objektív vagy, vagy ha szubjektív? Esetleg ha a kettő egybeesik, [mint például nálam mindig], és akkor tök mindegy.

szanalmas 2011.11.22. 10:54:19

@Levéltáros:

Meg még az is van, hogy mindig attól félek, hogy a tengeri olajfúrásoknál egyszer belefúrnak egy olyan tenger alatti barlangba, és lefolyik az óceánok vize a lyukon. (Bazmeg, erről könyvet lehetne írni, híres sci-fi író lennék!)

szanalmas 2011.11.22. 11:54:15

Ja, és a lefolyt víz érintkezésbe lépne a magmával, és a keletkező durranógáz felrobbanna és katasztrófa lenne, meg lehűlne a föld, meg forró eső esne, meg ilyesmik például.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.11.22. 13:17:53

@szanalmas:

Ezt a ponyvát már megírták... A Kamunyom nevű bolygón történt a csúfság, és felszínt egy elhajított szablyapetrence lyukasztotta át!

A könyv címe viszont titkos. Ha valaki megmondja, vendégem egy sörre!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.22. 19:54:26

@szanalmas:

A durranógáz az a hidrogén - levegő keverék te agyatlan, amikor a tenger bemegy a magmába, akkor gőz lesz. És ha szétrobban, akkor nem kontinensek lesznek, hanem kisbolygók: semmi probléma nem lesz, megszűnik az arabveszély, és a kínaiak is maradhatnak a seggükön. No meg az élet könnyebb lesz, hiszen a gravitáció is kisebb lesz.

Ja, és Verne Gyula már felgöngyölítette ezeket a szálakat, A lakatlan szigetben van ilyen robbanás, és az Utazás a Föld középponta felé is megvolt neki. Te nem író vagy, hanem plagizásó, de annak egész jó.
süti beállítások módosítása