A rakott krumlpli készítése frappánsan egyszerű, mégis nagy örömet tudunk okozni vele családunknak.
A hozzávalók a magyar konyha alapelemei: kolbász, burgonya, tojás, tejföl. Előkészületként megfőzzük a tojást és a krumplit, a felkarikázott lecsókolbászt kevés zsíron megpirítjuk.
Ezután jön a rétegzés: egy réteg burgonya, egy réteg tojás, egy réteg kolbász, majd kevés tejföl. Minimum kétszer ismételjük meg ezt a rétegzést. Tegyük be a tepsit sütőbe, és élvezzük az illatokat! Még melegen tálaljuk. A család örömmel üli körbe a szépen terített asztalt és örül annak, hogy a magyarok nemzeti étele az ő életükbe is rövid időre nyugalmat hoz. Laza fröccsel, gyerekeknek málnaszörppel kísérjük! Mindemellet szelíd rádiózenét hallgatva boldogan ünnepelhetjük a hétköznapok egyszerű, meleg és családias nyugalmát.