Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Perfekcionizmus

2011.10.26. 07:07 Kadarka Jánoska

Van néhány igazán szép és felemelő pillanata a munkámnak, ha nem lennék a ráutalva a pénzre, amit kapok érte, ezekért a pillanatokért akkor is csinálnám. A legjobb talán a közeli munkáknál a csúcs előtti néhány perc, amikor a láncszem már rájön, mi is a dolgom és mi fog történni vele, és megérti azt is, hogy nem tehet semmit. Ilyenkor beszélni már nem tudnak, az egész testük remeg, a záróizmok sem működnek – gyakori a bevizelés –, de a szemük az nagyon kifejező, benne van minden, amit mondanának, kavarognak az érzelmek; tagadás, könyörgés, fenyegetés, a bosszú ígérete, és végül a teljes feladás és elfogadás. Egy Shakespeare dráma két percben, csupán egy szem előadásában. Lenyűgöző.

Ezeket az idilli pillanatokat veszélyeztetik a feltörekvő fiatalok, a hollywoodi filmeken felnőtt nemzedék, akik azt hiszik, hogy mindent tudnak, mert megnéztek két gengszterfilmet és vettek egy pisztolyt. Hát nem, és még szerencse, hogy néha rájuk is kapok megbízást.

Én az ügyfeleimmel nem nagy tömegben – vagy ellenkezőleg, teljesen néptelen helyeken – találkozom (általában így csinálják ezek az okostojások), hanem kizárólag élményfürdőben, és a megbeszéléseket mindig a működő gomba alatt folytatjuk, amikor folyik a víz, és ez minden lehallgatást lehetetlenné tesz. A víz és fürdőruha miatt testmikrofon nem viselhető, a vizes gombát nem lehet bemikrofonozni, és a vízfüggöny miatt a távoli puskamikrofonok sem működnek.

Vagy az autós lövöldözés, talán ez a legfelháborítóbb „trend” manapság; utánozzák a filmekben látottakat, az oldalablakon kihajolva próbálnak meg előrefelé célozni és lőni, persze nulla eredménnyel. Szakszerűen csakis oldalra lehet tüzelni, merőlegesen a haladási irányra. A jobb oldali ablak letekerve, jobb kézben a pisztoly, nekitámasztva az anyósülésnek, amit annyira előre kell húzni, hogy kényelmesen nyugodhasson rajta a pisztolyt tartó kéz, és akkor lövünk, amikor az autó a megfelelő pozícióba ért. Kicsit előbb, mielőtt feltűnne a célpont, mint amikor a vadász a repülő kacsára céloz; elé, nem pont rá. Egyik kedvenc módszerem ez, éjszaka az autóúton szép lassan megelőzöm a láncszemet – a célpontot, aki alattam van a táplálékláncon –, és melléérve csak az ujjamat mozdítom meg a ravaszon, és kész. Utána érdemes nagyot fékezni, mert az izmok rángása miatt kitérhet az autója, és kész a baleset.

Mostanában szerencsére a feltörekvő titánokra kapok megbízást. Van néhány fiatal, aki azt hitte, tud ölni, de hibáztak, ezért célpont lett belőlük. Engem ismernek azokban a körökben, ahol engem ismerni illik, és azt is tudják, hogy szeretem az ilyen melót, ezért rendszerint megkapom a megbízást. Néha autós párbajt provokálok, hogy rájöhessen a szerencsétlen, mennyire nem érti a szakmát: nem erős és gyors autó kell, hanem xenon fényszóró, mert semmit nem ér a teljesítmény, ha elvakít a reflektor. Szembehajtok az ilyenekkel, kihajol az ablakon, próbál lövöldözni előre, de látni nem lát semmit. Kikerülöm, és ahogy elmegyek mellette, puff, egy lövés a kitámasztott pisztolyomból, és kész is, a rutin és a tökéletes technika megteszi a magáét. Halott abban a pillanatban.

Hát így.

37 komment

Címkék: biztonság pusztulás szakma biztonságiőr bérgyilkos garantált minőségű legkiválóbb poszt a címke kizárólagos használója levéltáros az illegális címkehasználat büntetendő

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr313330063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frick László Emlékzenekar 2011.10.26. 03:37:35

Hú, a cím gázos, ezért könnyen leantiszemitázást kaphatsz.
Témához: Ezért szórakozom jól Wim Wenders egyébként szörnyen giccses Berlin fölött az ég c. filmjén, van benne egy tarantinofilm jelenet, egy un verekedős jelenet, de hóttreál. Ugye a filmeken azt szoktuk látni, hogy egy ököl csihi erre egy ököl puhi kétökölpuhi egyököl csihi, hoppegykocsaszék, zumm, egyökölcsihi kétököl cséphadar (DzsekiCsán) pihi zumi puhi.
Ezzel szemben Wim Wendersnél teljesen reál, riportszerűen, tehát ahogy az ilyenek az életben történnek a valójában, abban:
egy ököl ZUHH, akire le, az zsákként el, snitt...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.10.26. 19:36:58

@Frick László Emlékzenekar:

Legjobb minőségű, német piacra készülő kínai xenont használok.

Frick László Emlékzenekar 2011.10.27. 05:33:53

@Levéltáros: Ez a fajta menőbb álxenon már nyugat-kínaiban 35000-ért kapható.
www.oktuning.hu/pics/big/xenonszett2.jpg

Frick László Emlékzenekar 2011.10.27. 05:35:43

@Levéltáros: Körülbelül ez a fajta álxenon felel meg minőségben a Török Gábor Elemez -nek. www.xenonizzok.hu/kepek/H7%20HID%20xenon%20lamp.JPG

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.10.27. 22:19:52

Áh! Nem kell ilyen feszültnek lenni!

Nekem erről a bérgyilkosról ez a film jutott eszembe:

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCl%C3%B6nben_d%C3%BChbe_j%C3%B6v%C3%BCnk

"De hiába küldi rájuk az embereit, egy motorosbandát, végül Paganinit, az érzékeny lelkű és nagyon muzikális profi bérgyilkost, a páros méretes pofonjai vagy furfangjai mind visszafele sütik el a terveket."

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.10.28. 09:46:35

Nem elég, hogy ez a szám Levéltárosról szól, még a klip főszerepét is elvállalta!

www.youtube.com/watch?v=OMXfrVXKF1I

Mondjuk jó szar is lett mindkettő.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.28. 10:28:13

@Levéltáros: ne báncsad

a filmművészet csúcsa!
(volt számomra 12 évesen)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.10.28. 12:00:12

@"the dragon":

Húúúú, ez nagyon kemény! Oviban biztos ilyen nagymenő akartam lenni, csak aztán mégnagyobbmenő lettem.

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

Nekem is a kedvencem volt természetesen. De még mindig mindent visznek a Bud Spencer filmek. Ha követed a TV2 és RTL Klub véres harcát a nézettségért (nem kell hozzá nézni a tévéket), akkor okosodhatsz. Nem tudom, melyik csatorna vette meg a filmjogokat, de "megpiedónézzák" a másikat. Ha a tv2 akar valamit durrantani nem a legfőbb műsorainál, hanem valahol a még nézett sávokban, akkor az rtl berak ellenük egy piedone filmet, és mindig megnyeri a nézettségi versenyt. 100. ismétlés esetén is.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.10.28. 15:09:46

@Levéltáros:

"az rtl berak ellenük egy piedone filmet, és mindig megnyeri a nézettségi versenyt. 100. ismétlés esetén is."

És ez így van jól. A maiak közül csak a gyilkos elméket szeretem.

Frick László Emlékzenekar 2011.10.29. 04:13:48

@bogancs: Majd ha ráérsz, szereld már le a blogodból azt a nevetséges "vitassuk meg!" feliratot és írd ki, hogy "Pufogtassuk készenkapott gyári közhelyeinket!"
Vagy poenkodj túlolcsón olyannal, aki boltban veszi az ízfokozott tejberizsát.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.10.29. 16:36:03

@Frick László Emlékzenekar:

Az Droli ötlete volt, nekem semmi közöm hozzá!

Frick László Emlékzenekar 2011.10.30. 03:03:01

@bogancs: Index Anyunál ez megy most, a komment-pont komment, mindenki egymásnak osztja a leosztott mű-és nejlonagyvelőt, hajtogatva a magáét és le se szarva a másikét, ez kurvasok kattogást termel, ezért lesztek címlaposak ezt a fartársad jól kitalálta. Ezért tökmindegy, hogy egy olyan köcsög seggfej, mint én mit ugat, úgy kell tenni, mintha elolvastad volna a kommentjét és nem elüldözöd, mert az ilyen barmok jó sokat komentelnek és generálnakújabb kommenteket ami téged ugye nem érdekel, mert te a blogalap ötletben a fennköltségét tekinted (valóban, kb ez a nívó Magyarországon a két oldal, a rosszoldal és a jóoldal imígyen püföli)
a kattogást generálják, amiért a címlaptündérnek benneteket KUTTYA KÖTELESSÉGE kitenni, tíz fika mellé ti vagytok a kiegyenlítő dekoráció, amire mutatni lehet "Nálunk MINDENFÉLE vélemények lehetségesek"
És még ez a 10:1 arány se eléggé egyenló, mert jóoldali haladóaknak még ez is sok. És akkor még a piroslapokos hírcsárda semleges, mert "humor"

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.02. 20:25:21

@Frick László Emlékzenekar:

Perfekcionizmusod lehengerlő!

Már csak az a kérdés, hogy kinek áll ez az egész az érdekében?

Frick László Emlékzenekar 2011.11.03. 02:39:51

@bogancs: Egyelőre a számtech iparbban a billentyűzet és hagyományosegér (vezetéknélküli szekció) gyártók térdenállva könyörögnek, hogy addig, amig az első párrtízmilliárd dollárt be nem kaszálják a végtagnélküli nyomorultakon, hagyják a picsába a bioneuroelektromosenergiával vezérelhető portokat a számtechben, hagy vásároljon még pár büdösparaszt billentyűzetet. Kb 6-7 év és kazlakba hányva rohad a sok billentyűzet a kazettásmagnók Lánchegységétől Dél-re. Addig még a 38-és a halál közötti, marketingszempontból zombiba, élőhullába számító nemzedéknek muszáj szavakkal is működő tartalmat szolgátatni, ez van... Termelitek a "vitákat" de persze megvitatni a főszöveget lehetetlen. A viták kattogásokat termelnek, ebből él A Cég.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.04. 18:20:12

@Frick László Emlékzenekar:

Na figyelj ide barátom! Elmagyarázom neked, hogy működik a bloghu! Engem az abszolút nem zavar, ha belőlem él valaki úgy, hogy az nekem nem kerül semmibe, sőt még jól is járok, hiszen nő az olvasottságom.

A vita nívójára nem tudok befolyással lenni. Ilyenek az emberek, ebből kell főzni. Persze nyilván könnyebb akváriumból halászlét csinálni (Kigondoltam blog), mint halászléből akváriumot (Nívó blog).

Lehet az elefántcsonttoronyból kiabálni, meg nem értett sértődős zsenit játszani, kasztot építeni (persze kanos módon, mert minden csajt elsőre bevesztek, lámlám), de egy ilyen módszerbe bele van kódolva az örökös marginális szerep.

Mi nem így játszunk. Az címlap-árral mindig keveredik hozzánk egy-egy értelmes ember is, akivel aztán már lehet értelmesem vitázni a kommentsor legvégén, a címlapról lekerülés után.

Az meg, hogy neked mi fáj ebben, azt nem is értem.

Mindenesetre nézzél még be hozzánk a héten, mert felpiszkáltál. És lesz majd egy poszt amiben tetemre (coming out-ra) hívlak.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.04. 18:55:47

@bogancs:

Ennyire nincs olvasótok, hogy egyesével próbálsz átcsábítani innen embereket?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.04. 18:57:11

@Levéltáros:

Hehe! Te aztán látsz a pályán! Tökéletesen megfogtad mondanivalóm lényegét.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.04. 19:03:38

@Levéltáros:

Ha arra célzol, hogy mennyire ingerszegény az élet otthon, azon nem tudok segíteni.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 19:06:45

@bogancs:

anyádba, te buzeráns! mi a jó anyádért nem jöttél al a szimpóziumra!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.04. 19:17:19

@-=büdösmackó=-:

draghi hívott, csak éppen a helyszínt és az időpontot nem közölte.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.04. 19:24:05

@-=büdösmackó=-:

Most kapcsolok a 'buzeráns'-ról, hogy neked mi ugrott be!

Én kérlek nem arra gondoltam, hanem @Levéltáros: oldalbordájának(?) hasa és nyaka közötti részre. De hát nem vagyunk egyformák, hála a jó istennek.

Ez ugye nem valami buzibár itt! Mindketten gyanúsak vagytok.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.04. 19:27:28

@-=büdösmackó=-:

egyszer már berontottam ajtóstul. azsetetszett

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 19:29:22

@bogancs:

na ott rendesen seggbekúrtad az egész bandát, te fartúró!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.04. 19:32:42

@-=büdösmackó=-:

született is a nászból egy szar blog.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.11.05. 22:32:40

@bogancs:

Mert te vagy a legnagyobb balfasz a világon! Egy olyan ember beleegyezésétől tetted függővé a dolgot, aki az utolsó pillanatban bejelentette, hogy nem jön...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.05. 22:50:27

@"the dragon":

Ej, mindig csak ezek a bonyodalmak. Már-már szappanoperába illik.

Úgy szép az élet ha zajlik, nem igaz?

Frick László Emlékzenekar 2011.11.07. 02:35:41

@bogancs: Köszönöm a meghívást -de éppen leszoknék a blogoholizmusról, nem rá. Levéltáros fényképe van a cockpit-emre kitűzve, hogy ha megnövök én (mint a tüdő a fazékiból) akkor olyan szép nagy (és persze szerény is) legyek.

RomBold! (törölt) 2011.11.09. 19:16:20

@Frick László Emlékzenekar: Veszítsed el a facebook szüzességedet, és ha ráérzel a beállítások ízére, akkor oda tudod integrálni a most 256 irányba szétszórt blogosságaidat.

Vagy ne.
Lehet hogy hülye vagyok.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.11. 03:28:17

@RomBold!: Időközben elveszítettem a faszbúkszüzeségem álruhában (bengedett valaki magához, úgy) és el is basztam valami 3 órát arra, hogy körülnézzek ismerős nevek körül, de sajnos nagy rakással vannak köztük Kovács Jánosok, Nagy Sándorok és Szabó Ferencek meg Kiss Máriák. Megtudtam pl, hogy az egyik szerelmemnek kedves ismerőse egy ismerős arc, valami Mesterházy Attila.
süti beállítások módosítása