Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Aktualizált Butapest térkép

2011.02.03. 01:57 Rosszindulatú Vászka

Köztereink és utcáink helyes elnevezéséről

Nagyon rokonszenves törekvés - jelzem ez a Jobbik Párt kortesprogramjának is része volt - hogy köüztereinket és közútjainkat relevánsan nevezzük át, irtsuk térképjeinkből a magyartalan, netalántán antimagyarista elnevezéseket. Már csak annak okán is, hogy a legutóbbi, paszomány és zászloipari jómunkásembereket megsegítvén most igazán afdhatnánk egy kis munkát a térkép- és táblakészítőknek is.

Hát hányjuk-vessük meg ezt a fontos dologt!

customer survey

169 komment

Címkék: térkép moszkvatér

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr982634916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Friedmann Juci 2011.02.03. 11:37:16

@Frick László Emlékzenekar: nem hordok harisnyát, és tömött fogam sincsen. ellenben fél év múlva félmillióforintos lesz a mosolyom.
@büdösmackó: buzikurva!

kiraaaaa 2011.02.03. 11:52:18

és éljen a Juci tér
meddig lehet szavazni? mikor van a zavatás?

easykarma · http://easykarma.blog.hu/ 2011.02.03. 15:00:28

@Frick László Emlékzenekar: @Rosszindulatú Vászka:

kedves lászló és vászka, összefoglalnátok két-három nem túl kacifántos mondatban hajnali polémiátokat egy jóbaloldali lustapestinek?

Nina Skye 2011.02.03. 15:03:33

@easykarma: csakis homoerotikus kisregeny formajaban tud megjelenni

spájdernecc 2011.02.03. 17:07:18

@Nina Skye:
csúsztatás és dezinformáció
@easykarma:
röviden:
Vászka szerint az öreg vidékiek szarnak az utcanevekre, de legalább szellemileg nem épülnek le, és mételyezik őket az egyházak / népi ópium, itd /
Frick stb Úr szerint épp ellenkezőleg, és egyáltalán

Rosszindulatú Vászka 2011.02.03. 20:26:54

@Frick László Emlékzenekar: tulajdonképen igazad van. Csak még annyit hogy a zindeksztemető valóban pang, (ezt a Mackó jól lássa, hogy nem érdemes omojan venni, mint tótások) mert akik nem tematikusan akarnak frecsegni azok szépen lemorzsólódtak, egyszerűen ráúntak, mint az ivivre. Aki annyira unacsizikm az szépen megy farmozni vagy maffiázni a fészbúkra és közben csetelget a barátaival. Végülis szép íve a Netek Népének fejlődése, ami kezdődött a vicces mélekkel (sokan még ottragattak a kőkorszakban), osztána fórum, blog, viv, fészbúk. Meglássuk mi lesz a következő...

Az mindesetre érdekes dolog, hogy van közösségteremtő ereje a kommentezésnek, ami a rákfenéje, hogy sokan annyira komojan veszik, hogy már civilfalkásodnak, meg szerveződnek.

Bezzeg a fórumozás hajnalán még remekül lehetett trollkodni meg attakolni, de arra is hamar rá lehet unni. Még a velveten vannak patent hirigek néha. Azt kedvelem, mert politizés őszinteség, hanem beretva meg testnedvek, az sopkkal szórrakoztatóbb.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.03. 21:51:07

Ha valaki ezentúl azt mondja, hogy ez a blog egy vicc, nem folyik itt semmi tudományos munka, akkor csak ezt a komment folyamot kell elélökni. Frikk és Pászka nagyműsora volt!

Ez pedig konkrétan nyomtatható, árulható, díjazható.

"Minden katolikus pap temet temet temet temet keresztel temet temet temet temet temet esket temet temet temet temet temet temet esket keresztel temet temet temet temet temet esket temet temet keresztel temet temet temet temet temet esket temet temet keresztel temet temet temet temet temet esket temet temet vtemet temet esket temet temettemet temet esket temet temettemet temet esket temet temettemet temet esket temet temet keresztel temet temet esket temet temettemet temet esket temet temet"

Rosszindulatú Vászka 2011.02.03. 22:38:52

@Levéltáros: az konkrétan egy a nagy dadaista költőket alázó remekmű, külön posztot érdemelne, meg Nóbel díjat.

büdösmackó 2011.02.03. 23:00:21

@easykarma: két buzi vidéki arról vitatkozik, hogy melyik a nagyobb paraszt.

Rosszindulatú Vászka 2011.02.03. 23:31:02

@Lewyke: tejjesen tiszta szavazás, közjegyző előtt választotta ki a beérkezett pájamunkákból az ara érdemeseket a szerkesztőbizoccság. Az idegenszívű, pol. vagy etikai okokból vállalhatatlan nomeg értelmetlen neveket kirostáltuk, ezek voltak a legjobbak. Hidd el, komoj szakemberek sokórás munkája van ebben a listában.

büdösmackó 2011.02.04. 00:07:33

@Levéltáros:

attól, hogy te a végén belekontárkodsz, nem lesz jobb, de inkább rontasz! tipikus magyar menedzseri hozzáállás: mások dolgoznak, te meg le akarod aratni!!!

Rosszindulatú Vászka 2011.02.04. 00:53:22

Jelzem, most, hogy Lewyke reklamált jutott az eszembe még egy: Levente tér.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 04:53:11

@easykarma: A lényeget Büdösmackó úr fogalmazta meg:
Polemizálni egy országban, ahol csak Budapest A Város és annak is övezetességében persze az egyrevárosiasabb jelleg dorombolódik ki, főleg, ha a Döbrentei téren becsukottszemmel autózol át gyorsan, hogy ne lásd az eldemszkyesedés rohadmányait, viszont a Közuraktár utcánál meg hálakönnyeiddel vonod metálfénybe A CET-et, köszönjük Gabi! kurjantásokkal.
Vagyis Büdösmackó úr számára úgy egyformán vidéki a Budawersch-Schaumar övezet lakója, mint a Göd-Mogyoród Pécel Vecsés Ócsa övezeté.
Ez figyelhető meg a netokratáknál, akik szerint egyszerűen el kel vinni a demokráciát Egyiptom Népének jól szétosztani oszt jó lesz.
Mondjuk nekem még ez is hosszú folyamat 3 hét alatt Mubarak eltávolításával demokráciát csinálni én pár tolmács mellékelésével a TASZ-t ültetném kormányra Egyiptomban. Egy TASZ-os majdnem annyit tud pl Berettyóújfaluról, mint Iszmailiáról. (Az ISzmailia és Kairo közötti szlöm népéről)

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 04:58:48

@easykarma: A Büdösmackó úrból párálló parfőmillat akadályozza elkülönböztetni
Vászka jóoldali, politikailag megfelelő Magyar Gyermek alakú politikaitudatát az én
destruktív, alföldi & cselédmentalitású ostoba, tudatlan, korlátolt, begyepesedett undemokratikus és aliberijáliss hajlamaimtól. Ugye én Szinópei Diogyenes-nél megrekedtem a fejlődésben, miközben sokaknak már Hayek is sok (aki nem Moser munkatársa volt)
Pl ha én biciklizem: Büdösparaszt megyen a baótba.
Ha motorkázom: ügyelvén a sok vidékibaromra az úton. Én pl Budapesten nem is mernék motorozni, míg pl a Winkler Mozgalom tagjai motorkával 80-nal zúgatnának a Bókay János utcában a Baross utca felé, amit tiszta szivemből és esőmentes napon kívánok is nekik.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 05:05:58

@easykarma: Vannak a szelektált butákonröhögtetés hívei.
Megfelelő szelekcióval Obama, a TASZ vagy Sík Endre butaságán nemnevetünk, mert nem geil az ilyen. Kúródóra csöcsein meg combáján igen, mert ez rajta van a listán.

Valamint Vászka mindent j-vel ír, ez afféleség, mint Tótánál a macika, vagy a motorka és a hajtási szavak alkalmazása.

Vagy amikor Juci Néni (Hernádi) olvasószemüvegben papírkáról olvassa föl a muffjáról szóló PROMT!!! poent.

Vallási kérdésekről is vitatkoztunk de te szektás szekularista révén fintorgol ezen..

Pwedig a kép:
ki mennyi hívet temet
ugye
ez érdekes lehetne: egy dúló autokrata klerikális pedofilegyház, amit főleg temet
vagy egy olyan klérus, ami egyelőre csak keresztel, névadók, babba-mammi tanákozók, majálisok, tünde arcok, borosta rasztafári.. Bár ha Kelényi Tódor Krisztiánt az úttörők közé veszem, van már egy fél parcellájuk.
Csak most majd a temetés tökre ki fog meni a divatból.
Mert drága és kispolgári csökevény.

Szegény Tódi! Ha élne, a Kossuth téren mutogatnák, mint Dopment, hogy ez is velünk van.
És akkor Tódi ácsit intene: "Nem ez, hanem ő! "

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 05:10:57

@büdösmackó: Ha elolvasnád azt a sok feleslegeset, ami Vászenykánk teletömött feje mellet két oldalt hullott le felfogatlanul, rájönnél, hogy az a titok, amit easykarmának direkt nem árultamm el ez:
krvanyátokat TASZ
kurva anyádat LMP
Obama te kurva.
kurva, pénzért baszó-szopó fartúró netokraták!

A kurva szó itt, az utolsó mondat ivétrelével, amiben a kurva a prostitulált népies szinonimje, a 22-es csapdája értelmében.

Vászkának például már régen el kéne olvasnia a Catch 22-t, viszont aligha volt katona.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 05:13:44

@Friedmann Juci: Anniyra belepirultál a kommentjeim olvasásába, tüll hullott a hemükédre, nem fogtad föl, hogy ugyanazt írtam kékben, amit te rózsaszínnel.

Tán valami kameraelőtti melóra készülsz?

spájdernecc 2011.02.04. 05:16:04

@Frick László Emlékzenekar:
elnézést a bocsánatést, de egy átlag TASz-os sokkal jobban eligazodik a kairói, riói, iszlamabadi stb szmötyiben, mint akár Ercsiben, hogy egy viszonylag rendezett és nem túl távoli / földrajzilag / települést hozzak föl példakánt

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 05:21:11

@Rosszindulatú Vászka: Ha érdekel a várható kommunikációskatasztrófa, ezekről olvashatsz papíron, kb a Galaktika 1-10 ben ( 35 éves papír, maga a Bradbury novella, nem találom, 4 éve keresem, kb a televíziózás bomja előtt született: Így persze a mozira alapoz: Olyan mozi, befekszik az ember egy csőbe FIGYELJ és gondolataival alakítja a filmet, benne lesz a filmben maga is
ugye, milyen érdekes? és főleg ismerős (-> guitar heroes!!) módján kasán kardozik a csatában. Az emberek a fizikaikapcsolataikról elfeledkeznek, egész nap a csőben élveztetik magukat.

Én Tube-nak szoktam nevezni azt a forradalmi újítást, ami a képernyő érintését és a bilentyűzetet teljesen feleslegessé teszi, de lehet, hogy csak egy harisnyatartó szerű valami lesz.

Az entrópia pedig Thomas Pynchon magmotívuma.

Sajnos a CSúszás egyre végzetesebb: Amit szegény Tótza bácsi TAPasztal ugye, az olvasásképtelenség, félanalfabétizmus

Az is lehet, hogy hieroglif-szerű piktogrammista jelzéskommunikáció (a szmályizmus továbbfejlődése, a korai hieroglifek farkincák meg körök és pöttyöcskk lehettek... A vándorcigányok így írtak egymásnak pötty-pötty vesszőcskék X-ek:
A közelben levehető butaparaszt lakik öt, de az egyiknek veszélyes a kutyája...

Rosszindulatú Vászka 2011.02.04. 05:32:21

@Frick László Emlékzenekar: meg Orvell, meg Köstler is ugye megaszonták, meg még az a lúzer Trockíj is.

Jelzem a Jó Holdat Szíriusz kapitányba is volt magát felolvasó újság, ha még emléxel rá.

Pár Galaktika meg Bradbury van nekem bedigizve kell?

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 05:44:30

@Rosszindulatú Vászka: Lenne egy kérésem. Ha találkozol Népünk (és a Magyar Gyermekek ) Nagy tanítójával, veled talán szóba áll, mond meg neki, hogy kurvára el vannak tévedve:
1. A kutyaharapás az, amit a rátett bkutyaszőrrel könnyedén felülfertőzve gyógyítani lehet.
2.Ahogy alkoholistát nem piával, dohányost nem cigivel szokatunk le, jó pedagógus sem csinál ilyet, hogy olvasásórára diavetítőt visz be. Vagy videókazettát. Én elhiszem, hogy a Cég mostmár a Szállított Tömeg megagigatonnákkal való könnyítését írná elő, de akkor is.
3. Ez a legsúlyosabb érv: egy effélee elavult, HTML idióta félművelt taplótahó is, mint én, kb 2p alatt átlátta a trükköt. Valami újat kéne kitalálni, ha nem sikerül nekik, úgy járnak, mint az Élet és Irodalom.

Már eléggé öngyilkos az új index címlapszerkesztési eljárás, amiben KISZOLGÁLJÁK a twittero-áttekinthetőségi igényeket. Meghiszem , hogy a titkospolitikaifőcél teljesítése így is megy, és a bunkó jobbosok nem veszik észre, hogyan, de én a helyükben annyira nem tekinteném eredménynek...

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 05:50:56

@Rosszindulatú Vászka: Nem hiszed el, de a párbeszéd művelődési forma. Dosztojevszkij annak köszönheti világhírűregényíróságát, hogy el se hinnéd, mekkora baromságokban éveken át vitáztak. Dosztojevszkij poltikainézetei USZONYatosak! Ráadásul az avangáratejjizmussból jutott el a krisztiánusnaródnyikosságba. De ez regényeiben annyira nem tükröződik, amennyire, százszorosnagyításban, azt a magyar jógyermek recepció belekompilálná, szegények. Namost egy jógyerekblogban egyféle komment a megengedett: az egyetértek veled! De jó voltál megint! A többi off, hosszúválasz off, kiegészítés sértés.
Holott a görögök, ha nem volt opponens, akkor se egykapuztak, hanem fölkérték valamilyk fiatalt az opponálásra és úgy gyakoroltak.

Ha érdekel még a téma, nézzd meg a kigondoltam korai szakaszait.

Persze Dosztojevszkij is jó kuttya volt, mert elítélte a "szellemeskedést" (ti ha valakinek jobb lett a dumája, mint neki...)

Rosszindulatú Vászka 2011.02.04. 05:53:08

@Frick László Emlékzenekar: mellik nagy Tanítóra gondolsz? Bölcs Vezérünkre? Vagy csak az itteni a Virtuálmocsár Urára?

Amúgy én itt a Zindekszen neg Blogon me a Neten gyakran beflesselek, mintha egy párhuzamos univerzumba pottyantam volna, eleinte érdekes, aztán egyre gyanúsabb, hogy ez nem valóság, de elébbb-utóbb szarba lépek és akkor jön a stressz, hogy innen nincs ébredés, mint a delíriumos álmokból

Csak nincs más, napont vátozó betűdelej, az írott sajtó, de lekfőképp a papíralapú már halott, még vergődnek, de csak hiszik, hogy élnek. Ha az ingázóknak telllik iPad-ra (a távolsági buszokonmár van wifi), a nyuggerek meg még kevesebbet tudnak szórakozásra költeni - ami pár év - akkor a magyar sajtót lehet földelni.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 05:55:19

@Rosszindulatú Vászka: Ja és ötlet:

Folytatódjék a gyűlés, a következő téma a Moszkvatét átnevezése:
1. Mint tudjuk, a Moszkva tér az egykori Szovjetúnió Moszkva nevű fővárosáról kapta a nevét.

Ezt most politikai okokból vegyük el a tértől.

2. Javaslom, hogy a régi Moszkvateret nevezzük el Oroszországh fővárosáról, Moszkváról. Ejtsük rövid szünetel, mint a vidékiek, külön: Moszkva tér.
Indoklás: Jószomszédi kapcsolatokat kell ápolnunk a nagy birodalommal, ami gázt is meg kőolajat is stratégiaimennyiségekben szállít nekünk illetve tartja befolyása alatt az alternatív forrásokat.

És most tapsoljuk meg a Moszkva tér új nevét!

Rosszindulatú Vászka 2011.02.04. 05:59:26

@Frick László Emlékzenekar: az anantgard halott,a polgárpukkasztásnak már nincs spotértke, ráadásul már szinte semmin nem lehet hökkenni. Dosztojevszkíjt lájkolom, csak nincs hozzá türelmem mostanába, több idegmentes óra kéne hozzá naponta.

Erről jut eszembe, hogy mekkora fles, hogy a papíralapú olvasótábor (érted, tábor) mostanság pont úgy csak és kizárólag tematikusan olvas, mint ahogy blogol a bloggerek 90 százaléka. Van egy abrátom, ő pl. csak a horgászós adót nézi és horgászújságokat vásárolja. Hát ki, hogy menekül a rögvaló elől. A prolinak meg a valóságsó az agyradír, érdekes. A hélótázás meg kis célzás volna arra politizés csávóra, ami sztem hatalmas poén volt. Csak a spanjai túl komojan vették. Namost, ha ahumorérzék elvész és valaki elkezdo komiojan venni magát, ott kezdődik a szellemi leépülés.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 06:00:09

@spájdernecc: Nem kételkedem, hogy a TASZ-osok sokat jártak Egyiptomban. Pl többmilliárd ember néz ki a fejéből, de ezt műveletlenmagyrul lesésének nevezik.
Az viszont már kétséges, hogy mind, aki néz, látja is-e , amit néz.

Pl akik ezt az egyiptomi bulit kitalálták, még olyan GugliÖrszön is megnézték, ami egyelőre a közönségtől el van zárva.

Én beszéltem olyan cigányszakértővel, aki egy hónapig lakott az akkor még összevontnevű Hajdúhadháztégláson.
És azt hitte, hogy ezzel el van kalapálva, most már ismeri a cigányokat.

A csákány nagyon sokszor nem a részletekben van, hanem az alapban felejtették benne és ettől dől meg az egész épület is.

Rosszindulatú Vászka 2011.02.04. 06:01:00

@Frick László Emlékzenekar: nosza, írd meg! Jó ötlet. Lehet belinkolni hozzá a klasszik Lesz még Moszkva magyar falu intelligencs dalnótát is.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 06:05:24

@Rosszindulatú Vászka: Nem kukoricajancsi vagy piskolta az ő neve, az ő neve... ő neve, szabadidejében mizantróp, félénk kutyixxbarát. Mélabúsaan járja a terez, amíg a kutyixx kipipili magát, néha túlsággal le néz, máskor meg önérzetes daccal fölveté okosfejét, nem remél. "A nemzeti sorskérdésekkel való szüntelen foglalkozás köcsöggé tesz" -ez az egyik nagy tanítása. John Lennonnak három ilyen nagy tanítása volt. Az egyik arról, hányrét hajtható egy papírszelet, a másik a karácsonyi lemezpiacról, a harmadikat elfelejtetem.

Rosszindulatú Vászka 2011.02.04. 06:17:18

@Frick László Emlékzenekar: meg a Krudinák Lali, az ősFrej. De ezen csak röhögni tudok, hogy a jenkik már arabszakérők, holot a briteknek soktízév alatt nem volt idejük megtanulni őket. Megmikor mentek afgánokat irtani és monták a ruszkik, hogy hé bádi, nekünk sokkal jobb katonánink vannak és ráfaragtunk, de mentek és beszopták.

Ehhez az arab-arab konfliktushoz meg fel kéne olvastatni az Obamának az Ivo Andric Vezírek és konzlokat, hogy több évszázados etnikai hiriget nem lehet pár év alatt elsimítani. De segghüjék ezek, még a szentföldi konfliktust sem értik, pedig anank töbezerévnyi szakirodalma van, ellembe moost az arabusokat is pont bíztatja a klimatizált irodájából mint minket 56-ba, akkor meg velünk voltak. De lófaszt se kaptunk, csak a 41-49 métereses rövidhullámon Sztónsz nótákat Ekecs úrtól.

Rosszindulatú Vászka 2011.02.04. 06:25:07

@Frick László Emlékzenekar: röstellem, de nem vágom kiről regélsz, de, ha a kutyája sétaltatva pisál, akkor tuti valami belvárosi méjértelmiségi önbölcsítő.

büdösmackó 2011.02.04. 07:12:55

@Frick László Emlékzenekar:

az az elgondolkoztató a történésekben, hogy kinek az érdeke a katolikus egyház ilyen mértékű sárba taposása. emlékezzünk, a kemmenyizmus is alapvetésnek vette az egyház szétkúrását, nem sikerült. most úgy tűnik, a dubstep-korban az elvtelenség és gyökértelenség olyan formát ölt, és olyan erővel támad, ami elsöpör minden eddigi értéket.
jó, vitathatjuk a katolikus egyház és általában az egyházak értéket, de akkor tegyük a mérleg másik oldalára a szzcientológiát, a celebvilágot pákóval és a valóvilág jelenséggel.
namost melyiket választanánk inkább, kérdem én.

büdösmackó 2011.02.04. 07:14:31

@Frick László Emlékzenekar:

elolvastam a sok felesleget, és mondhatom, jó alaposan mellényúlsz. mást képzelsz vászkáról, mint ami.
de majd rájösz.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 07:18:49

@spájdernecc: Máskülönben minden út az első lépésekkel kezdődik és legalább Magyarországról ki kéne találni a Kairóba való eligazodáshoz. Én tudnék olyan címet mondani a Toyota iránytaxinak egy rakás TASZ-ossal.. de nem folytatom a viccelődést. A TASZ azzal hárítaná el ötletemet, hogy ők legyenek az új egyiptomi kormány, hogy ők itthon omnipotensek. Náluk van a Normakönyv.

Ja, mint azok a csávók, akik centrifigákat osztogattak 1973-ban villanytalan putritelepeken, ahol a kislányok 7 a fiúk 11 éves korukig jártak áprilistól októberig meztelenül (óótána meg egyszálingben)

Rosszindulatú Vászka 2011.02.04. 07:21:15

@büdösmackó: azért ne feledd el, hogy a kereténységnek mindég is az elnyomás volt a legnagyobb katalizátora. Ráadásul a kommenisták alatt sok polgár ott vélte átmenteni az értékrendjét, ami részben sikerült is. A szcit haggyuk, az simán egy adócsalásra épült üzleti vállalkozás. Azt jól látod, magam is tapasztalom, sok embernek most az történelmi egyházak kapaszkodót jelentek abban a világban, amit még kevésbé tudnak elfogadni és megélni, mint a komcsi rendszert, ami legalább következetes volt és stabil, ha más pozitivat nem is lehet róla elmondani. Persze ez annyiban mókás, hogy ami nekünk elviselhetetlen volt akkor és most, azt az emberek nagyobb része nem is érzékeli. A pákó jelenség meg sztem a legtöbb fogyasztójának eccerűen agyradír. Mint neked Tolsztoj. Mint másoknak a focivb.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 07:59:02

@Rosszindulatú Vászka: Hol olvastad ezt a baromságot a kereszténységről, tán a Matula magazinban? A politika, a politika az, eschém, ami a kereszttel kupáncsapdosott. ASmikor a Mátyás király utáni kor zsírosparasztjai felháborodtak a deákokkal oklevélhamisítgató kétgenerációs urakon (a nagypapája paraszt volt Zapoljénak) akkor mibe álltak? Kersztes mozgalomba (megint a politika)
Az indexnek, amikor meglet a nagyon sok pénz a Wallis kölcsönözte tőkéből mire fáájt a foga? POLITIKAI eszközként használta a billentyűzeteket meg érintőképernyőket. Nem a twitterrel van baj, de pl a Hatodik Frakció az eszközt mire használta? PÜFÖLNI!

Állandóan abba a hibába estek keresztényfikázáskor, hogy összekeveritek az antiklerikalizmussal. A klérus már a politikaim kapcsolat (a TASZ, mint klérus, értesz) Vannak egyháztalan vallások, mint az iszlám -de a muftik meg imámom informális klérust alkotnak és innen vágtáznak a politikusok.
Néháány király keresztény volt, de a legtöbb NEMKERESZTÉNY volt.
Luxemburgi Zsiga pornózni szeretett és egy vitézét küldte zarándoklatra maga helyet a Földi pokolba NEMKERESZTÉNY ésígytovább.

A szezont a fazonnal kevergélitek, de legszivesebben a POLITIKA felől hazudjátok el a kereszténység lényegét.

a politikaiteoretikusok fikázást tanítják a foximaxi (jogutódján, a Matula Főiskolán) de pl Assisi Szent Ferenc fikázását nem, Szent Ferenccel nem bírnak, nincs is rá gyári fika.

Csak az újtestamentumfikázás megy, az ótestamentumot 100 éve divatjamúlt ostobaságokkal fikázzák ("nemisvót özönvíz")

Friedmann Juci 2011.02.04. 08:07:42

@Frick László Emlékzenekar: általában így szokott lenni. te kék, én más. aztán ugyanaz. csak te világítasz. meló az van. már fáj a jobb kezem.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 08:10:57

@Rosszindulatú Vászka: Ma nem az a lényeg, hol baszták el az egyházkovácsolók úgy i.u. 93-193 táján.
Tudod, egyszer részeges koromban panaszkodtam a főnökömre az alkoholista tanítómnak, aki ezt mondta: "Nem az a lényeg, hogy Géza bá mekkora részeges barom, az a lényeg, hogy te 51 éves korodra ne legyél akkora állat seggfej.

Nagyon fasza ez az antiklerikalizmus -de közben szervezőpdik a netokraták klérusa. Nagyon jól tudjuk, hogy a klérus-szerű működéshez nem kell vallás, isten, semmi. Bármit el lehet baszni az amatőr labdarugástól a Totalcar-pont-hu ig a klérus szerű működéssel.

Azzal kéne foglalkozni, hogy ti ne legyetek Atyák..
Kovács, Váncsa meg Megyesi is addig-addig: egykori önmaguk faragóvilmosai. Nem negatív figura vót FV.. ha értesz, nem negatív. Csak... szóval.. Atya. Atya.

Amikor a matulisták ennen Kocsis Atya-ságos karikatúráikká kezdenek zülleni. ( Pl Tóta Atya)

Én elhiszem, hogy volt a Trefort gimiben valami világnézet vagy milyen tanár, aki ezt a büdös és tanulatlanparasztoknak kitalált elbaszott "valláskritikát" hintette, látszik az Ismeretlen mester ujjlenyomata Tóta , Bede, Tamás Bencus agytekervényei között. De ez afféle, mint amivel a klerikálisok a félanalfabéta néniket hülyítették:
kettős teológiai beszéd alakult ki
(mint a jehováknál, hogy van jehovaszöveg tanulatlanoknak érettségizetteknek és egy harmadik szint diplomásoknak meg tudósoknak)

A bibliafikázás így működik: nem magát a bibliát fikázzátok, hanem azt a mesét, amivé leegyszerűsítették a papbácsik a butagyerekeknek meg fejkendősnéniknek.

Hülyének nézitek Pált meg Pétert.. Pálnak nem a mai félművelt netokratákkal, hanem a bibliaszerlésben 3000 éves hagyományokkal rendelkező zsidó főpapsággal kellett szóbeli viadalokat hónapokon át vínia.
És akkor egy olyan ember, aki az ateizmus és az antiklerikalizmus fogalmai keveri, szeretné csípőből agyonfikázni ezzel egyszerűen
"A keresztények mindig elnyomóak voltak!"

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 08:14:28

@Friedmann Juci: Ne ríjjá édes, nem messze a kor, amikor a Tube-ban csak fekünnöd kell s még ennyi izomerő se kell a fotosoppózáshoz. Képzeld el, mit éreznek azok a nők, akik Manyi nyanya maszekbarneváljában csirkétbeleznek napi 12 órában!

Mért nem jógáztatod a jobbodat?

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 08:18:10

@Rosszindulatú Vászka: Furcsa dolog a Kigondoltam Művek csetfolyosóján így leszólni Pákó bácsi jelenségét. A következő az lesz, hogy rádöbbensz, Kiszel Tünde buta.
Pákó néha annyira fáradt a munkában (ami a hülye alakítása) , hogy figyelmetlenségében ö-vel mondja a Donto-t. Tünde néni meg mégtöbbször elszólja magát...
Sokan Gávölgyi művészúrról hiszik azt, hogy egy humoros ember, oda is lépnének hozzá a szabadban...

Friedmann Juci 2011.02.04. 09:08:39

@Frick László Emlékzenekar: most drámatördeléshez kellett az izomerő. jógáztatom kismacska emelgetéssel.

szanalmas 2011.02.04. 09:11:49

Nem is tudtam, hogy a magyar pedagógusoknak ilyen kurva jól megy! Menjen mindenki tanárnak, bazmeg!

"Mostani vagyonnyilatkozata alapján Szentes Tamás egészségügyi főpolgármester novemberhez képest több mint 70 millióval gyarapodott.
...
Szentes elmondta, hogy papírja valószínűleg összekeveredhetett a feleségéével, hiszen a foglalkozás rovatban is "középiskolai tanár" szerepel."

index.hu/belfold/2011/02/03/kozgyulesi_tagok_vagyonnyilatkozatai/

Rosszindulatú Vászka 2011.02.04. 10:02:25

@Frick László Emlékzenekar: nono! Már megin túlspekulálod, amit írtam. A kereszténység erősödésa valóba a rómaiaknak köszönhető, ha nem üldözik az őskeresztényeket, valszeg most napimádók lennénk, vagy mittomén, de az ellnállósdi konspirálósdi benne van az ejrópai ember vérébe. A második eset amit, én erre írtam,a konkrét dumscihoz, csak túlspekuláltad a komcsi éra, dettó ez volt, egyértelmű, hogy rokonszenvesebb csapat volt a klerikális reakció, mint a kommancsok, ráadásul volt mögötte értékrend, és kicsit ellnállósdi volt, scak lövöldözés nélkül. Én csak ezt írtam. A kettő közti majd kétezer évet te kombináltad bele.

A Szentírást meg hol fikáztam Doktor Úr? Ne aggyál már szavakat a számba héla!

Pákót meg hol fikáztam? Ne spekuláld túl! Csak aztat írtam, hogy paneprolnak pákó meg a valóságsó az agyradír. Kiszel Tüncit pedig sokat gíaláztam ha nagyon szomorú vagyok, szoktam látogatni a honlapját. Lenyűgöz az önbizalma.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.02.04. 11:07:08

@Frick László Emlékzenekar: Hernádi Juci muffját értem

meg végül is a többit is
de akkor sem értem
(ezt a vidékiezéseskedéseskedést, azt)

bécsből néve pest mucsa
párizsból nézve bécs is az
new yorkból nézve pedig minden, ami nem ny

oszt ott is élnek parasztok
még magyar parasztok is

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.02.04. 11:07:47

@Rosszindulatú Vászka: Tuggya szeretnem azt hinni, hogy...
De igy is Nyalom a Szaja szelet:)

Egyebkent a Kurvaanyatok ter nekem nagyon hianyzik!

Rosszindulatú Vászka 2011.02.04. 11:32:42

@Frick László Emlékzenekar: akkor nem csinálod meg a Moszkva tér-Moszkva tér posztot? Végülis a te zseniális öteleted!

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 11:37:02

@Rosszindulatú Vászka: Ha az LMP nem üres szatyorpárt lenne, már eszükbe jutott volna. De az LMP klérusa nagyongyorsanm megszabadult a mezítlábasoktól... Várjuk meg, tudod, hogy a gyöngéket, elesetteket támogatni kell, az LMP-sek nem olvasnak Kigondoltamot, úgyhogy biztos maguktól is eszükbe jut ez a pompás PR akció, rendesen beszédekkel, schrammelli zenekarral , mazsorettekkel meg az orosz nagykövet bevonásával. És ha megcsinálták, utána riportot írunk, jó?

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 11:41:15

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Hát, tényleg nem vagy képben.
Felhívom a figyelmed Tóta művészúr és az index Magyar Gyermek című termékére, nem kell olvasni, csak képek vannak benne és nagyon édybabbulínó macikucikok, támcsizzák a koreaizált index címert a fejlécében, amin az van, hogy a lap okos gyerekeknek szól.

Te értesz, ehhez: Van már egy ilyen program bocsjav prg??? amivel szövegírás nélkül lehet ilyen Magyar Gyermek-eket jártani (a jártás olyan, mint a gyártás, de a kantár meg hámszíjak puhítása különben)

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.02.04. 11:54:43

@büdösmackó:

Tavalyi évre 3 milliárdot! kaszáltak a romkatok csak az 1%-os adófelajánlásokból.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 14:13:25

@LadyCarambole: Azt elfelejted hozzászámolni, hogy a kat-oknak mennyi rom-os épületükre kéne költeni állagmegóvás címén (tehát vakolás ohne, csak a tetőcsere, lyukak befódása, gerendák pótlása) hányezerszer egymilliót. Tekintve a kat papok rom-os állapotát, csak kat-pap temetésre kell költeni pártízmillát évente.
Ne izguljatok már ennyire, mik vagytok tik, Magyar Gyermek-ek? Várjátok már ki azt a tizenöt évet, mire megépül a Budai Nagymecset! A muzulmány testveériség nem is 1%-ot szed be, de legalább nincs hunmorérzékük.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.02.04. 19:09:22

@Frick László Emlékzenekar:
Mondjuk ők takarékosan ellenének, csak visszakapják azt a pár müezint, hozzátoldanak egy-két mecsetet, aztán hellocsá. És kurva jó a kajájuk is.

Rosszindulatú Vászka 2011.02.04. 20:46:49

@Frick László Emlékzenekar: az LMP választási párt. A szatyorpát is jó meglátás. A táncrendet meg ismerjük, láttuk a Gazsiéknál. Meg Ibi néniéknél, meg a gombaperkelt doktorúrnéknál. És az LMP-vel meg jobbikkal egy nagyon nagy baj van - amúgy a hüjék, ha nincsenek túl sokan elférnek egy demokratikus parlamentben, ami monnyuk nekünk nincs - hogy süvöltően amatőrök, innen kezdve ki- és beszáíthatatlanok. Elolvastam annak idején a választási programjukat (csak nekik volt ugye) hát döbb. Egy kisiskolás nagyotakarós dialektikája bő amatőrizmussal gyúrt demagógiával higítva, morzsákban igaz és szép dolgokkal, mint a költőné Ágnes asszony naíva megmondásai, ha még emléxel rá a zászlóanyácska szentelős korszakbúl. DE hát az ördög a részletekben rejlik - ha már az Írást emlegetted, hadd idézzem ezt az szentenciát belőle.

Vagyishogy balkáni módra nem terveket, meg programokat, hanem arcoakt választott ez a népség itten, vagyis lutri, aláírtunk egy üres meghatalmazást. Az persze mókás, hogy még ott a közéletben a klasszik komcsi-náczi progpagandadeialektika mindkét nagy kártunkban.

A történelmi egyházakal meg így, hogy szóba hoztad nekem probléma, hogy álalmi támogatást kapnak. Tarcsák el a klubtagok, én nem akarok benne részt venni.

Jelzem, azért a Korán nem rossz könyv, nekem az is megvan, csak ugye mindég a kemény mag a hangosabb, hozánk a hangosabb szó jut csak el. Az egyetlen vallás, amellik azonnal befogadó, nem kell hitbizonyságot tenned, nem kell bizonyhatnod génállományod. Igaz, csak kéccer hibázhacc náluk, először és utojjára.

És tutifiksz lesz mecset nálunk is, a gazdag muzulmánnak kötelező adakoznia a szegényeknek, sőt, ahol sok az igazhítű vendégmunkás, oda húzatnak fel kismecsetet is sejkek. Nincs is ezzel baj, izgalmas dolog a multikult, még ha csak nem is több, mint egy rokonszenves ábránd, mint a szabaccság meg Nagymagyarország.

És, hogy lesz-e rend Egyiptomban, az mókás kérdés. Sztem az IMI gyár már tejjes kapacitással dolgozik, és a Sabra, Boragh, Type 72Z, de még az Abrams nagyvasak feltankolva, beolajozva, feltöltve állnak már sorban, suttyomban, arra nagy tételbe mernék fogadni.

Mókás, egy takonyevő keletszakértő már a 90-es évek elején, mikor kitört a Világbéke szinte vinnyogott, hogy a 4. nagy kofalárma a távolkeletről jön majd. Az mekkroa fles lesz, ha ezekre a hírekre agyat növesztenek a dél-amerika muzulmámnok is, qrva sokan vannak és nincs vesztenivalójuk.

Illetve még az lehet, hogy a jenkik mennek a piramisokhoz kipróbálni az új kütyüket, amiket állambácsijuk soppolt nemrég mert bedől a gazdaságuk, ha a hadiiparuk becsődöl.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.05. 07:12:02

@Rosszindulatú Vászka:
Jómeglátásod: Megint gyönge a dollár, csinálni kell valamit.

Az LMP lényegét egészen másban látom. Nem vélasztásipárt, az elavuló fogalom, még a régi médiaháború idejében tűnt jó ötletnek.
Az LMP netokratív párt, az újmédia (konkrétan az index) hozta létre, volt egy kis régi bolsevik (nagyon jó szociológusok, polihisztorikusan műveltek, széleslátókörűek voltak, Prokofjevnek és Sosztakovicsnak is adtak útlevelet stb) trükkel a semlegsseég látszatát azzal megadták, hogy egy 25 éves, az ÉS és a Népszabadság szerkesztőségeiben alkalmazott trükkel Bodoky művészutrat "besérítették".

Arra van példa, hogy egy netokratát föltoltak. Obamát. Arra is, hogy viccpártot (nagyszarba). Az LMP gründolói arra apellálnak (okosan különben) hogy a mai fiatal politikailag buta, az öregebbje meg szenilis és elfelejtetet azokat a politikai alapismereteket, amiket még kisdobos korában is tudott, nemhogy a Killián-próba után.

Igazából az LMP a rubik kocka óta a legnagyobb találmány: Teljesen világos a politikai oldalisága, származása, hovatartozása. Itt született, az orrunk előtt. nagyonközel, annyira közel, hogy se az alakját se a formáját nem látjuk (én is csak a füle hegesztéséből látom, hogy üres szatyor párt.
Meg az volt a gyanús, hogy révbeérvén nem azt a már nem is emlékszem nevű fickót, aki ugyan Szanyi Piás Kapitánnyal összevetvén alulmaradt (a vén húgyos piroslapok alakú piások hogy szavaztak volna egy takonyra!! hogy! Az ő fijuk a Kapitány!) deszóval egy rakás innovatív szívLMP-s aztán a koncosztáskor kimaradt.

Atá van még itt cizella. Nagyon haragszom az ilyen kis takonyka fikácska némethg -cskék-gecókácskák kúródórázására. Ugyanis nem csak programja van a Dzsobbiknak, de elég jól, gömbölyűen is beszélnek, ez az eeee.. meg ööööö, a pestitájszólás meg az a fajta poenpolitizálás, hogy 300 Ft-os csokit firkálok a vagyonbevallásomra (ez olyan korai fideszes line a FIDESZ szatyorpárt-korából) A Dzsobbik viszont, mutatom pl az elég félelmetes tiszaújvárosu kurvakérdésmegoldást, nem is írta ki a gagyihiradó a párthovatartozását, olyan jól beszélt.
Szóval retorik kérdése is, nem elég a lustaszakáll, a zíroshaj meg a lazán kigombolt ing...

Frick László Emlékzenekar 2011.02.05. 07:22:04

@Rosszindulatú Vászka: A Koránhoz
Ugye-ugye, amihez nincsenek gyárikész előítéleteid, azt magában is képes vagy tanulmányozni? Annyi csak, amit nem veszel figyelembe, hogy a Korán messze nem csiszolódott és tömörödött olyan polemiaákban, mint a Biblia régirésze) Annyit se javult poelmiákban a Korán, mint az Újtestamentumi rész, egy egészen mellékes kis vitaa is leszakította a síítákat.

A másik: Az a tragikomédia, hogy most a Demokrácia Kesztyűjébe Tutulni Tanítók a muzulmántestvériség (azaz a vallást poltikai célra használó informálisan de bizony nagyon is klerikális testület) javára nyulkálnak bele abba, amiről fingju sincs.
Van ugyanis egy, a Korán tanításának megfelelő gyakorlati, létező, élő muzulmán testvériség, amiben pl a gazdagok pénzt adnak össze szegények iskolájára.

Van Irakban egy imám, akiről annyira nem beszélnek, hogy most fejből nem jut eszembe a neve, bászrai vezető imám. Róla mukk sincsen, egy ember, aki már hősiességgel ragaszkodik a Tanításhoz.
A Korán is afféle, hogy szemenszedvén, ügyesen összeválogatva (afféle szelekcióban, mint a jehovák bibliainterpretációja, érdekes, hogy a destruktívegyházak megállnak a prae-prófétáknál, csak szóhasználatban jutnak el Jézusig, szájukkal szeretik, de a tanításokban nem jutnak feljedd Ésaiásnál jóformán, meg ezékielnél, mintha valaki Gauss matematikájánál tartana vagy pláne: Newton fizikájánál.. beszél Einsteinről, de egyébként praxisában tagadja! ez súlyos, ezt csinálják a szájjal muzulmántestvérek, akik valójában politikai célra használják a Korán-t.

Magyarországon bevett (elfogadott) jóoldali gondolkodó és filozófus csak Váncsa, senki más, akitől valami mást is olvashatsz "muzulmán kérdés"-ben, de csúnyán megtámadták érte párszor...

Simán náci módon viszont szabad beszélni muzulmánokról, mint pl hogy e z e k genetikailag terroristák.

Rosszindulatú Vászka 2011.02.05. 07:23:26

@Frick László Emlékzenekar: mikor évekkel a választás előtt kaptam a szemeket imserősöktől mélre meg vivre, hogy legyen más, nekem már süvöltött a vészjelzőm, hogy nem rendes dolog ez. Úgy is lett. Amúgy fles, hogy a tisztességes elempés főmajom a BAjcsyn mindég jegy nélkül parkolt egész nap a szép piros alfájával ott a nemtommejik bank előtt a macskatápbolt oldalán. Na enynire jófejek. Nem szeressem ezt a fajta jóljárós maygaros leleményességet. A gárdisták ugyanez, mentem a kocsimér a rakpartra, ők szépen ráparkoltak a kóreai terepjáróval a bejárat elé a sárga felfestésre. Na innen kezdve nekem ugathatnak tisztességről meg rendről, ha kérdeznek azt se hiszem el. Ha nincsem meg az alap, nem lesz felépítmény se, ezt Vlagyimír Iljics jól mondta (ha ő volt egyáltalán, nem emléxek).

Frick László Emlékzenekar 2011.02.05. 07:31:31

@Rosszindulatú Vászka: Van egy képem, tessék, szivesenn másolom neked:
Megy az orosz tank az út szélén az afgán gyerek lábaujjától kb 5 cm-re. És a gyerek félelem nélkül vigyorogva néz föl a tankon beszartan vacogó orosz kiskatonákra, a tisztjük annyival emberibb képet vág, hogy az ő homlokán látni konkrét felhőit a félelemnek vagyis ő TUDJA is hogy mitől fél.

Bemehetsz a legmodernebb eszközökkel, igazoltathatsz.
Másik kép: egyenként 32 kg-s védőszerelésben (a további málha 20 kg) rátörnek az amerikaiak, vagy hétfős járőr a kilenctagú iraki családra. A legkisebbnek szempillája se rebben. Az amerikaiak beszarva (a pelenka tartozáka a védő öltözetnek!!!)hadonásznak a család arcai előtt a fegyvercsövekkel. Senki nem fél, se az asszony, se az ember, se a gyerekek, különösen nem a 15-19 éves férfiak.

Rosszindulatú Vászka 2011.02.05. 07:33:35

@Frick László Emlékzenekar: te el vagy kicsit tévedve velem kapcsolatba. Szokom olvasgatni a Szentírást is (még hittanra is jártam, én nem a vallást ostoroztam neked, hanem a csontosodott egyázat), sőt, van Talmudom (sajna csak válogatás, magyarul nincs tejjes), meg a Köztes lét könyveit is. Uszulok a régi szövegekre. Sőt, még a Mein Kampfot is olvastam, meg szokom a Szun Ce-t is.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.05. 07:39:48

@Rosszindulatú Vászka: Ugyanazokból az emberekből van mindenoldal, mimásból is lenne? Az ügyes -ség a közlekedésben pesti erény. Most észleltem változást, a budai közlekedés megint annyival előrébb van, hogy most már Olaszország is eljött. 2001-ben még csudálkozni tudtam a fésűelv betartásán budai foltokban. Ma oda fejlődik, hogy aki ráér, elveszi a gázt, hogy beférj: ELÉ(be). Persze ilyenkor a budainak nézett (vidéki :] ) autós nem azt hiszi, hogy "hűdeügyes voltam, betetem centire!!!" Hanem felemeli a retkes kezét: "Kösz". Pesten meg még foltonkint azt hiszik, vidéki vagy és ezért engeded félelemből meg balfaszságból magad elé.

Végülis nem kéne más Budapesten, mint a konglomerátum jobbrészeiből a jóság (oldalfüggetlenül) terjedjen el.

A másik pedig a sajtórabságnak véget vetni.

Akkor volt itt sajtószabadság, amikor Kosztolányiék egylégtérben készítettek, ugyanazon újságírói gárdák, kormánypárti meg ellenzéki lapokat.
Nem elnevezni kelet volna Bálint Györgyről az újságíróiskolát, hanem tanítani Bálint György munkásságát (is).

A Dszobbiktól való fosásra. A weiwuweit nem is kéne elvileg magyarázni jógyerekeknek. ADzsobbik pénz nélkül magától is széjjelhull.

A netokrata párt mögött viszont kurvasok pénz van és a kövér kurzív ebben az összetételben a kurva.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.05. 07:41:37

@Rosszindulatú Vászka: Skicc az afgánkép hátuljára ceruzával, csak pár Kozma Gy. Uri vonalkával:
Vonul A Gárda és körüle kacarászó csúfolódó cigánygyerekek.

Ezt nem láthattad, mert ez a szelektív ténykezelésből kimaradt.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.05. 07:48:36

@Rosszindulatú Vászka: Mindenhez nem juttok hozzá. Ezen úgy szoktam segíteni, hogy keresek valakit, ai jól olvas, vagy ismerte azelőtt a fószert. Pl amikor Morcsányi megnyerte a Magvető székét, megkérdeztem az egyik tanítómat, aki ismerte azelőtt és aki tojt vastagon ara, hogy ki is let a Magvető igazgatója, és ekkor aztn jól meg is tudtam, ki volt és honnan jött Morcsányi. A Mein Kampfra nem szántam időt, mert sikerült beszélnem valakivel , aki olvasta. Ja, bocs, pár foszlányt azért csak olvastam belőle.
Viszont a Vitézi rend szabályzata stb olvasása lesújtott nagyon, meg amikor először olvastam a Mindszenty(az Ötvenhatos) -beszédet.

A Biblia olvasás nagyon nehéz művelet, borzasztóan nehéz rávennie magát az embernek, hogy mindent olvasson el belőle. Általában a slágereket szokás olvasni kb a Mózes könyveig, a Prédikátor-t (meg Énekek éneké-t :] ) Így aztán égett a pofám nagyon, amikor "nemszeretem" részekkel is végeztem. És rá kellett dübörögjek pár dologra.

Pl a kínai kivonatokat nagyonrosszkor és még bután, vakon olvastam, kurvasokat ártottak, rengeteget.. egy életre elintéztem magam, annyit...

Rosszindulatú Vászka 2011.02.05. 08:08:06

@Frick László Emlékzenekar: A Harcom alapmű, ha meg akarod érteni a XX. sz. történelmét és politikáját. Ha köll átküldöm neked digibe, megvan eredetibe meg magyarul is. Kristájtiszta a cucc. Amit a propagandáról kifejt, most aztat látod a tévébe. És sokal cizelláltabb, mint a Generaléisszimuszé, pedig ő is nagy propmester volt.

A háború művészete nagyrészt a hadvezetés logisztikáját taglalja, ami megintcsak érdekel, mert nem az ejrópaiak lelménye ez sem. Egy átlagos koraközépkori két "grófság" közti csetepatéba több embert kellett mozgatni, mint a százéves háborúba összesen.

A Bibliát nem nehéz, olvasni. Monnyuk én múlt század elős Károlyt szeretem, ezeket a képregénnyelvre modernizálztakat nem, azoktól idegbajt kapok. Kedvelem a veretes régi magyar nyelvezetet. Megkerülhetetlen, a múlt század közepéig tele van az irodalom bibliai utalásokkal. Nekem Hamvas maradt ki pont azért, annyi lexikon nem fér el az ágyban, hogy mindnet megércsek abból, amit összehordott meg utalgatott meg idézgetett.

A kinai regények meg télleg jók, a Si Naj An vagy a Vu Cseng En tiszta Svejk, csak többet kardoznak benne. Jelzem, a középkori kínai irodalom összvissz 5 db könyv, úgyhogy ha azok megvannak, feszíthecc, hogy mindent tucc.

A scifiket, amikről tegnap dumcsiztunk kéred?

magyar-magyar szótár 2011.02.05. 08:32:50

A propagandáról írottakat a kútfőnél. Dr Josef Goebbelsnél tanulmányoztam és ismertem valakit nagyonközelről, aki mindkettő kútfőt LIVE! hallotta és beszámolt arról, hogy a tömeg mintegy 30%-a frekventálta magát, a többinek pedig nem volt kedve a német népszokások szerint a farkasokkal hallgatni, de eről a halgatásról még a legügyesebb német hiradósok felvételein is láthatóak kockák.

Valamint a szovjet-orosz újságírás fogásai még úttörőbbek, Dr J csak másolta ezeket. Nemrég [2004-2009] pedig félig viccelődés formájában merültek föl ezzek a fogások az akkori sajtórabság szives elnézése, közreműködése vagy megengedése mellett.

Köszönöm a szives felajánlást, de képernyőről még a saját szaraimat se vagyok képes normálisan elolvasni. Azért, küldd el, majd lesz egyszer zip-et kicsomagoló vagy pdf-t olvasó gépem s akor megnézem. Főleg az izgat, hogy egyáltalán Bradbury írta-e azt a zseniális novellát. Ilyenkor kéne az igazán művelt tanítóm agykapacitása, mert ő fejből tud mindent.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.05. 08:34:19

A vízparti történetet is más olvasta helyettem, összesen a hintázás meg a szilvácska van meg.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.05. 08:35:13

A Tőkei kivonatokra meg Farkas Lőrinc Imre kiadványaira (Brelich Angelo ford) gondoltam, meg Weöres-re

Frick László Emlékzenekar 2011.02.05. 08:44:30

@LadyCarambole: Ezt olvastam már abban a verzióban, hogy dojó lesz az éghajlatváltozás, lesznek narancsligetek. (csak ugye nem vízszintesen övezetes, hanem K_NY övezetesen lesz az éghajlatváltozás, vagyis télen stráfonként -20 fokban kifagy a narancs
májusban meg -5 fokban lefagy a nemfiatal cseresznyefa virága, a fiatalcseresznyefa meg kisül májusban és elrohad a gyökere júniusban. Nagyon bonyolult az élet.

Pl a fincsi kebabot sütögélő örcsitörcsibácsik már a insallahot is masallahnak mammogják. Őket a mai ifjútörökök geci germánnyaló szolgalelkeknek tartják.

Nem véletlen, hogy megindult Budapesten a törökkifőzdék támadása a kínaikifőzdék ellen.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.05. 08:47:57

@LadyCarambole: Az az anatóliai hegesztő, aki 1962-től 1999-ig ugyanabban a fekete öltönyben és begombolt fehéringben, kis kefebajusszal, ingázott Linz am Donau -ban Klein Münchenből a Voest Alpin üzemébe, meg vissza a tömegszállásra, máma már 77 éves. A fiának jött össze a kebabsütöde. Az unokáját ismered?

Frick László Emlékzenekar 2011.02.05. 08:51:36

@LadyCarambole: Már megint gyorsabban járt az eszem a kezemnél. Ó, hogy a hurik fuvolázzanak az öregtörök fitymáján, egy hegesztőnek széteszi a dissou a tüdejét 67 éves korára. Nem él már szegény, hogy hat huri váltson oktávot a farkán a hetedikmenyországban

büdösmackó 2011.02.05. 09:00:29

@Frick László Emlékzenekar:

ott sertepertélnek osnabrück utcáin.
dolgozni nem nagyon akarnak, meg hát nem is kapnak munkát, csak az alját.
törökül már rosszul beszélnek, németül viszont anyanyalven, mert hát az.
a németek megvetik őket, törökország nem igazán az ő hazájuk, viszont a megvetés miatt összetartanak, és németországban nagyobb törökök, mint a török törökök.
ha van nagyobb bomba, ami ketyeg ojrópában mint a cigánykérdés, na az a törökkérdés.

a helyzet az, hogy ugyanúgy le van nyomva az, aki a problémára fel akarná hívni a figyelmet, mint nálunk az, aki ki meri mondani, hogy igen, van cigányprobléma.
multikulti hörgés a válasz.

de a feszültség megmarad, a problémák nem oldódnak meg a liberális széplelkűség és az idegen szép aforizmák emlegetése által

ehhh, de a végén úgyis összeomlik ez az egész szar, addig meg lazuljunk egyet, és együnk egy jó multikulti 'török' gyrost.

a kínaiak meg szerintem nem nagyon pánikolnak, hogy az eddigi pénzmosodáik bezárásra kényeszrülnek.
majd itthon is fogunk látni kaszinót kaszinó hátán.
na az még faszább mosoda, mint a hülye kutyatápon futtatott kínajiéttejem.

Rosszindulatú Vászka 2011.02.05. 09:02:09

@magyar-magyar szótár: A Grószmuttiék falujába is élt egy öreg alkesz, még láthattam, az géppuskásént őrvezetőségig vitte a hónajjtetkós seregben. Az egy elsumákolt tény, hogy a Ksimagyarországról is soroztak oda. No persze voltak kritériumok. Nekem egyik dédnagyapám járt ki vendégmunkásként sokat Berlinbe, de azzal nem dicsekedett, hogy volt-karlengetni. Jut eszembe, megvan Az akarat diadala is, nagyon veretes film. Meg tudod nézni a tejjeset a dzsútúbon is.

Hát a törököket illetően nagy a sumákság, sok történész szerint az ők azóta senem beismert és elsunnyogott kurdirtásuk volt a soáh főpróbája, vajh hiányzik-e valakinek a világon egymillió ember. És nem.

Rosszindulatú Vászka 2011.02.05. 09:07:01

@büdösmackó: a multikulti egy nagy hazugság, a német bűntudat meg libsifeszítés találmánya. Mint a galloknál az arabok. Mostanra szépen beérett. A kínaiak meg odébbállnak, ha borul a bili, rém mozgékonyak, nem kötődnek sehová, csak meghalni mennek haza az öregek. A közös ezekben az etikumokban, hogy egyik sem akar asszimilálódni, az ejrópai kultúrából csak a mobiltelcsi meg a Bömbi kell nekik.

büdösmackó 2011.02.05. 09:26:31

@Frick László Emlékzenekar:

nemnem.
a mostani háborút már nem fegyverekkel vívják, hanem gazdasági manipulációval.
mikor obama vendégül látta a kínait, és a versenyképességről beszélt, akkor pontosan lehetett tudni, hogy az amerikaiak nem fogják a fizetéseiket ötvenedére csökkenteni, a munkaegészségügyi követelményeiket lenullázni, nulla TB és minimális környezetvédelem, mellett.
mert a kínaiak így csinálják, áadásul occó nyersanyagból szarul összerakva.
a kínaiakkal az amerikaiak nem akarnak klasszikus értelemben versenyképesek lenni. de nemám.
évek óta szajkózzák, hogy a jüant basszák már lejjebb a csájnízok. azok meg fityiszt mutatnak.
a megoldás a dollár szarrá inflálása. a dollár a FED kezében van és egyenlőre world reserve currency. azt csinálnak vele amit akarnak.
prosperítást monetáris politikával elérni nem lehet, de nem is cél. a cél a devalválás. amerika haldoklik. az egyetlen eszköz a rákos test elfedésére, a szilikonnal feltöltés, a pénzügyi manipuláció. az ámerikai pénz mindenütt ott van mint befektetés vagy mind RC. Egyelőre nem lehet elkerülni.
az ámerikai gazdaság akkora, hogy ha egyszer az elindult egy lejtőn, megállítani nem lehet, csak lassítani a csúszást. elbaszták az egészet, a kapzsiság a gazdaság végtelen módon való felpörgetését eredményezte, az embereket a végletekig sarkallták a fogyasztásra, hiszen a kétszintű bankrendszer csak akkor működik, ha van fogyasztás, és lehetőleg a fogyasztás kölcsönökből történjen. az átlag amerikai húsz éves korára egy éltetre eladósodott. már generációkra előre is el lehet adósodni. a frissen bevándorolt mekdonácos mexikói is kétszáz négyzetméteres, kétgarázsos házat vehetett kőccsönbő.
nem tudta fizetni, a piramisjáték összeomlott.
tévedés azt hinni, hogy minen megjavult. eddig amit Ben csinált a QE-k során, az nem más, mint a dollár szarrá inflálása. tudatos szarrá inflálása. nincs pénz? nyomtatokbazdmeg. ennyi. a tőzsdék nem azért repülnek, mert olyannyira meglódult a gazdaság. lófaszt. a munkanélküliség növekszik, a muinibondok egyenesen katasztrófálisan összeroppantak, a bankok dögledeznek. egyetlen eszköz van a belső rák, a férgesség eltusolására: más országok lefektetése, szétbaszása. a legjobban az ojrót és a zunijót basztatták, mert a zunió olyan nagy barom és akkora bürokráciát épített fel, hogy amolyan dínőként működik: beleharapnak az oldalába, és két hét mire eljut a fájdalom az agyáig.
két éve szopatja ben az ojrópai juniót.már röhögök rajta, mikor megbasszák análisan az ojrót, és merkel kiáll három hét múlva hogy hönnyehönnye.

most jönnek az arabok, azokat is jól meg kell piszkálni, és lefogadom, már dolgoznak a kínaji demokrácián is az okosok. az idő sürget, ráadásul mindenhova csak picit szabad harapni, nehogy földhöz bassza a világgazdaságot egy háború.

mert azt igazán megszívná a Zúsa.

ami az érdekes, hogy az oroszok csak bambán nézik az egészet, se hozzá nem tesznek sem ellene.

szóval a dollárt szarrá fogja inflálni Ben, és a legjobb védelem a nyersanyagvásárlás ez ellen.

kéretik a következő csárt tanulmányozása:

finviz.com/futures_charts.ashx?t=DX&p=w1

merre is tart a dollár? hát a picsába lefelé.

nézd csak , mit csinálnak a nyersanyagok? (a softokat mutatom. nyílvánvaló, hogy pl. a gyapot fogyasztás nem kétszereződik meg két év alatt)
a nyersanyagok mutatják a tényleges pénzelértéktelenedést.

beszélhetnek nekem inflációról, az statisztika, lófasz.
ezek a dolgok igazán mutatják mi történik a háttérben.

világméretű manipuláció és pénzügyi haldoklás.

az történik.

annak meg a vége az erőforrások újrafelosztása. na csak az a kérdés, hogy ezt akkor most hogyfogják kivitelezni, jelenleg a világ háromezerszeresen el tudná pusztítani önmagát, ha minden fegyvert felhasználnánk. szóval egy szikra elég, és belzebub már megint vinnyogva röhög a markában.

soha nem láto

büdösmackó 2011.02.05. 09:32:38

mondjuk a legfájintosabb és legérthetőbb devalvációs indikátor a Zarany, szóval tessék:

finviz.com/futures_charts.ashx?t=METALS&p=w1

megjegyzem az okosak épp ezüstbe fektetnek, azt sokkal nehezebb megérteni mikor miért hogy működik, ráadásul szarrá volt értéktelenítve, hogy aztán jól be lehessen vele szatyorolni, és hatalmasat növekedjen.

Rosszindulatú Vászka 2011.02.05. 09:41:07

@büdösmackó: az aranyunkat pont nemrég adta el okos vezetésünk :)

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2011.02.05. 12:14:19

@Rosszindulatú Vászka: Amennyiben a `90-es évek eleje nemrég volt, igaz.

büdösmackó 2011.02.05. 12:52:24

ebben a rendszerben egy tízmilliós ország nem oszt nem szoroz. Matolcsi a dilettáns kinézetével és forgó szemével nagyképűen okoskodhat, a nagytőkének ez egy kis ország, kis falat, egy szem kaviár a nagy kanál belugában. leöblítik pezsgővel.

viktornak meg jó lenne meglátni, hogy kb mennyire fontos ember, mert bednti ennek a tízmill embernek az életét harminc évre, ha a kaviárzabáló nagyúrnak a torkán akadunk, és megtalál minket kiköhögni.

mégis mit képzelnek a magyarok, ki az IMF? megmondombazdmeg. az IMF modern pénzügyi konglomerátum, országok feletti, pár kézben összefutó óriás és a tagjai nem mások mint a legnagyobb országok.
demokrácia? lófasz. a társadalmi berendezkedés felett horizontális rendszerek alakultak ki a multikkal. millikók munkája felett döntenek, saját szabályzattal, és rendszerrel, soha nem látott gazdasági befolyással. ráadásul pár ember kezében futnak össze a globális cégek szálai, hatékonyan és gyorsan dönthentek, nincs faszombaszom szavazósdi, és egy egy CSO akár egy életen keresztül is az adott multi feje lehet. ezerszer hatékonyabb rendszerek, mint a mostani, ostobaságon alapuló osto-demokrácia. már senkit nem érdekel egy választás, az is csak egy üzleti tényező. másokat kell megkenni, mások fognak lobbizni. kifordult a világ a sarkából. harminc év múlva ha így megy, a kormányok feletti szuperhatalmak multik lesznek, de nem rejtetten, hanem nyílvánvalóan. pl. finnországban senit nem érdekel igazán a miniszterelnök kibenléte, ugyanakkor az, hogy mit mond a nokia CEO-ja és merre áll a szekér, na arra odafigyel mindenkil.

visszatérve az IMF-re, pénz beszél, kutya ugat, japán, oroszország, németország stb dobnak össze bele pénzt, és a pénznek sokasodnia kell.

na ez ellen ágátl a hülye fasz matolcsi a viktorral.
el sem jut az eszükig, hogy kezükben egy fapálcácskával (magyar gazdaság) épp szembefordultak a grizzlinek.
az IMFnek hasnzot kell hajtania. befektetés. hatalmas éhes nagy országok hajtanak vele kevésbé erős nemzeteket rab igába. százmilliókat adósítanak el tudtuk nélkül évtizedekre. hatalmas éhes állat ez.

tudod mi történt azzal a rabszolgával, aki az ura ellen fordult régen? nyilvánosan és látványosan kínozták és kivéreztették. nem haragból, hanem nevelési célzattal. ugyanis ha egyik elkezd forradalmárkodni, jön a másik, a harmadik, stb.

örül most viktor és a forgószemű debill, hogy kilapátolták a magánynugdíjpénztárakból a pénzt, el kezdett növekedni a mellényük kurvára. namost a magyar teljes nyugdíjalap kb három kaviárszem ennek a rendszernek a tányérján, a következő recessziónál szépen lenyelik majd a magyar nyugdíjakat is. feltörlik velünk a padlót és mélyebbre fognak minket taszítani, mint a görögöket. példát fognak statuálni belőlünk.

nem szívózni kéne velük, hanem intelligensen, okosan tárgyalni, csöndben elkerülni őket. nincs azzal semmi baj, hogy nem akarunk tőlük kölcsönt felvenni. kritizáljanak minket, és ne válaszoljunk, ne feleseljünk. a faszom akar argentína vagy görögország sorsára jutni. ráadásul kapcsolatunk nem nagoyn van az euróval, szóval sokkal simábban áttarolhatnak rajtunk, mint a görögökön. most a forintot szemel láthatóan el kezdték valakik vásárolni. remélem ennek rövid távon legalább hasznát fogjuk látni, és befektetik ezeket a forintokat hozzánk.
aztán lehet, kicsit megpörög a magyar gazdaság, egy két évre legalább fellélegezhetünk. de ezeknek a gecóknak kurva sok ideje van. ha nem most, majd 2 év múlva rúgnak tökön, százszorosan.
a nagytőkének mindig van ideje. akár átbekkelnek egy komplett világháborút, hogy utána jótékony marshall segélyként világuralomra törjenek.

nagy és veszélyes játék ez, sokkal nagyobb erőkkel, mnt mi el tudnánk képzelni. pluszban kibaszott ördögi is.

büdösmackó 2011.02.05. 12:55:56

ja, még egy dolog: az ojró évek óta történő megszégyenítése elemi érdeke volt az USA-nak, hiszen sok ország 2008 után át akart térni az ojróra mint world reserve currencyre. valós forgatókönyvek készültek.
na az apillanat lett volna az, amikor Ben megfeszülhet, nyomtathat bármennyi dollárt, a hajója már csak süllyedt volna.
most elnyújtotta a folyamatot, ennek az ára az, hogy európa imázsa szarrá lett törve. benne a bamba merkellel a pózoló franciafasszal és az olasz berluszkónival, valamint a dögledező anglia rémképével.

okos, ügyes médiával azt csinálsz, amit akarsz. a valóság már nem az, ami. a valóság az, amit a kibaszott elektroncsövek zúznak az agyakba.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.02.05. 20:56:48

@Frick László Emlékzenekar: Belepofázok, legfeljebb átugrasz. Tőkei Feri nekem kurvanagy csalódás volt, igaz, jóoldaliként én csak az útéserényt olvastam tőle. Lelyterjakab bazmeg. Már, amennyire én meg tudom ítélni Weöreshez képest.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.06. 09:54:56

@Rosszindulatú Vászka: Magyarországról kényszersorozottakat vittek a hónajjtetkósok közé, és kb úgy, mint Günter Grass-t, aki 17 éves volt, tökfekete, nemárja, nemészaki típus és nem 183+ magas. Vidéken az ilyenek gyerekét akkor se veték föl az orvosira, tanárképzőbe se, sehová se, ha 7 felvételin volt maximális a pontszámuk.

Az igazi volksdeutsch nácik szépen kiszekereztek föl a Birodalomba 1944 nyarán és az amerikaiak Marshall segélyéből megkapták a 150000 márkás visszanemtérítendő életkezdési segélyt. Akik meg nem voltak náciérzelműek és maradtak, azoknak az agyát is szétszopatták a Nagy Igasság Tevésében. Aztán a nácik elkezdtek lejárkálgatni a Plattensee-re és elugortak a balfasz schwaeger-t truccoltatni, meg proccoltatták. Hogy őnekik milyenautójuk volt.. és még leirigyelték a mogyorószín Wartburg de luxe-ról a dísztárcsát is, hogy néé, hát nektek ilyen is van?

Frick László Emlékzenekar 2011.02.06. 10:05:07

@ripők: ritkán érlek butaságon, de most nagyon: Tőkei marxista egyetemi tanárként Hamvas körébe tartozott és így ismerte meg Weöres őt. Weöres részben Hamvastól tanult (miszerint ne legyen olyan makacs önsorsrontó, hanem úgy kell élni ÉSZ-szel konfúciánusan, szívvel pedig a tao mentén) Weöres a harmadikutat választotta, a hülyének tettetést.

Tőkei, Hamvas, Weöres három út, ami egy, ezt kell megértened.
Ezek az emberek megengedőek voltak, nem TASZ / LMP típusú nagyzolási[=bósevikk= csakminktudunk, mindenkiarom]mániás beképzeltek.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.06. 10:11:23

@büdösmackó: Kiegyeznék egy olyan Simply Slut-tal, mint Angela Merkel. Merkel 2-3 hónapra szóló ideiglenes megoldás volt, amíg a férfiak megegyeznek, addig a GeilesFotz majd elpucsog az ossie tájszólásával meg a baromiranda kosztümjeiben.

Közben marad, mégpedig a magajogán, a magapolitikaitehetségével. Én nem bánnék a mi kisszaroshúgyosunkban egy ilyen integritív személyiséget és jópolitikust, persze ehhez az is kell, hogy ne legyen index és mindentlegecizista fikaizmus.

Voltak indexista megnyilvánulások, amikor a két csecsén a Kaczinsky ikreket szoptató Merkellel szórakoztatták az ottani annyiérdeműt, de egyébként kéne itt nagyon Merkelnek a praeklimakteriális élvezetekben (ti a nagy zabálások egy szál bugyiban, csorg le a szaft a könyéken a vastag combákra!) hízlalt hájas dereka! Én minden nap megmasszírozgatnám egy ilyen miniszterelnöknőnknek az értelmiségi mésztaraját a nyakigerinci bordái[elváltozás neve!] -n , csak lenne bár, kipucolnám a cipőcskéit, csak ne ez az elbaszott fűrészelés legyen már, mint itt a kisszarosban.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.06. 10:30:13

@büdösmackó: Te mivel NÉZEL KI[felé] különbül, mint Matolcsy?
Tőeld már azért az ember egy minimumot elvárna az ember, hogy valamivel több ésszel is nézzed a Szomszédokat, ne a Juci néniével: "Mmijjenzakóvanrajta, pthrúatokája,, a műltkori VV3-ban jobb csecse volt a Kispiszoknak vagy az a Bigbrada vaót?

Valamit értsz a pénzügyekhez, ismered a biciklihasonlatot, lehet balrólemelni vagy jobbról, ismered a csikicsukit, hogy HA itt nyomom, ottszorot, ha ott nyomom ittszorít és mégse lesz egyensúly. VOLT egyensúly -el lett baszva. Nem véletlenül, nem a búsmagyarosrs baszta el, hanem konkréten olyan szakemberek, akiknek ez a gazdaságiterülete:
-dossziécég
-Buffallo Bill spekuláció (egy bölénycsorda ottrohaggyon a 2 mázsa púpjáért, amit a nyereg mogött elvihetünk)
-éjrócsatlakozáskitolás a végtelenségbe azért, hogy 3 talpponton lehessen valutaspekulálni. A Forint arra való, hog az egykicsijúró egykicsimás (pl dollár) közben akkor is le tudjam venni a hasznot, ha bukik, akkor is ha nyer.

Ilyen műveletek és Matolcsyék? Nagyon jól tudod, hogy a büdösfidexek csak a szájukkal bírálták Bikrost, a népetetésnek szánt látványszintet, a nejlonszatyrot fikázták, amiben a politikaibuta Bokros behozta a cuccát.. de a cuccot vitték tovább.

Mi vagy te? a Barátok közt célpiaca? Neked tanálták föl Magdi néni kisértő periódusát. Behozták neked Magdi néni rémét osz begyulladsz? Nem látod, hogy fotoshop?

Faszom érdekli, hogy néz ki Matolcsy.

Az IMF hitelkeretet adott. Amit a 2008. decemberi csődhelyzet után, 2009-ben jórészt kiigényeltek. iLyent adott volna szivesen (NY-Eu kamatszinten) másikat is.

Vállalatiszintre levetítve: Aki simán beül egy csődbevitt vállalatba és dajkamesékben hisz, meg is érdemli.

Ha rajtam múlik, én Jópofit ki nem engedem a mutatvány befejezése előtt.

Mert Jópofiák olyan mutatvány dicsőségét aratták le, aminek kivitelezését a szinpad bedíszletezéséig és a basznivaló S alakú lyányok tánciztatásáig vállaltak. Hagyni kellett volna, hogy amutatvány gyakorlati részét (Jópofi ELEVE nem vállalta) is megcsinálják..
Ez egyébként a buffallóbillizálásban gyakorlat volt, keresni valami balfaszt, akinek a csődbevitt céget elpasszolják.

Ha én Csili Csala bá vagyok, Matolcsyt cégestől elgarázsolom a Karácsony szigetekre. Még májusban!
Mekkorákat röhögnék most.

Kiszerelték a daruból a 380V -os villanymotort és belebarkácsolták a beszart kompresszor 500 LE-s 6hengeres dízelmotorja helyére. Hátha sikerül.. Minek..

Frick László Emlékzenekar 2011.02.06. 10:34:50

@ripők: Azt látom, hogy A Beteg Ember 2001-ben ledőlt, de szépen magával ragadta az egész környezetét, amíg egyformán padlón van mindenki, relatíve ez a Beteg Ember még mindig a legerősebb..
Az arabok kitaláltak egy fasza játékot a dollárral, de nem merik megcsinálni.
Ennél jobbat tudok:
A kínai államvezetésnek föl kéne szabadítania az autóhozjutást, az autópiacot. Legyen minden kínainak alapvetőemberijoga autót vásárolni! Ennyi elég lenne, rögtön kiderülne, ki az erős meg a beteg.

Magyarországon meg fasza vasútépítőtáborok lennének. Mi is jelentkeznénk egybe, gondolj bele mackóm, egy sáor légterében a Banda. Pl Wilhelym Friedmann konkrétfrottírtörölközőjébe temethetném az arcom, míg tim a tábortűznél a vasúti közlekedés égetőszükségességéről dallnátok réhi pionéérdalokat...

Frick László Emlékzenekar 2011.02.06. 10:41:29

@ripők: őrjöngök az ötletemben való tobzódásban: Most ott tartok, hogy Kínában USA mintára helyreállítják az alapvetőemberijogokat, sajtó teljesszabadság , mondjuk annyi kegyeletb lenne bennem, hogy a mai magyar szinttel megelégednék.. A TASZ normáit mindenben bevezetném ínában és nyáron egfymillió ember kerékpározna Budapesten!

És miért is miért is lenne ez rossz?

Pl én elmennék kenyérkihordó triciklisnek.

Jövő novemberben viszont akora szomog lenne Budapesten.. csak nem lennének autók, így nem tudom, hyog védekeznének.

Muchacha, a Belvárosi házakban a pincéből hordanák föl a tüzelőt a 4. emeletre, mint 1974-ben! hühühühü! De fasza!

Bicós A Város!!! lenne.. jahahhaha (a devecseri cigányok megszabadulhatnának az osztrák lomibicó készletüktől.

(mert a kínaiaknak persze joga lenne gázhoz is jutni, annyit vásárolhatnának az Oroszoktól, amennyire szükségük van. )

büdösmackó 2011.02.06. 13:10:55

@Frick László Emlékzenekar:

gondolhattam volna, hogy összekeversz vonával.
a lényeg nem matolcsi szemén van. tőlem akár úgy nézhetne kimint a notredámi toronyőr, ha okosan, ügyesen tárgyalna, ismerve és elismerve az erőviszonyokat és az ország javára tevékyenkedne a pénzünkön, nem pedig végzetes adósságspirálba hajszolna minket a hülyeviktorral.

visszatérve a vonavonalra, hasonló az én szövegem a jobbikosokéra, nem mondom, csak két különbségre hívnám fel cikázó figyelmedet:
-1. én tudom miről beszélek
-2. nem terelem érzelmi alapokra a dolgot. szóval szerintem a globáltőke és IMF nem mumus. pláne nem gecikapzsizsidó szervezet. de nemám. a kapzsiság nemzetközi. a globáltőkében ugyanúgy benne van a náci szülőkkel rendelkező ötvenesnémet bankár, az orosz komcsifelmenőkkel megáldott orosz, a szamurájősökkel dicsekedő japán és a kovbojnagypapával dicsekedő ámerikai jampi. nincs pajeszos központi szervezet, a kapzsi érdekek és gyarló emberi ösztönök sorozatos egybeesése tolja az erővonalakat egy irányba, bármennyire is hihetetlen.

magyarország nekem kedves. de be kell látni a gazdasági jelentőségét a rendszerben. más országban magyarország egy nagyobb város. ennyi.

felhívom a figyelmedet pl. az ún. POMO napokra. ez a pénzteremtés magasiskolája, az M3 és M4 pénzfogalom határmezsgyéje, már csak kevesen értik mi a fasz is ez, majd egyszer egy kávézóban elmesélem, ha érdekel.
a lényeg, hogy évente van ilyen kb 15-20 nap ámerikában. ekkor a FED feltölti a bankok pénzegyenlegét és cserébe kötvényeket vásárol. van egyh másik aktivitás is, ez pedig az igazi parádé, az áttételes termékek által generált pénzigények kielégítése. (ami azt jelenti, hogy pl. joe, az arkansasi diszópásztor az összekuporgatott tízezer dollárjával 25x future spekulációt végezhet el pl. a gyapot vagy az olajárra) ésbazdmeg ha nyer, pénzt teremt! ugyanígy az opciókkal vagy az egyéb tőkeáttételes (forex, stb) termékekkel lehet pénzt generálni.
na, nem is ez a lényeg. A POMO napon cserélt összeggel tudja a FED a piacon levő pénzmennyiséget szabályozni. Az adott POMO napon kiáramoltatott/bevont pénz mennyiségéről igazán nyílvános adatot nem tudsz elérni, de 30-50 >>>milliárd<<< dollárra becsülik azt.
az kb. 800 milliárd forint. magyarország 1 éves dzsídípíje kb. 60 milliárd dolcsi.

na erről beszélek. ismerned kell az erődet, és ahhoz mérten tárgyalni. ennyi.

borzalmas volt gyúrcsány, de hogy ezután viktor jön, aki ugyanúgy nem látja a fától az erdőt.... nos ezt már lehet, nem fogja elviselni ez a kis ország. node engem nem érdekel már, kaptam már gyomorgörcsöt a horn-korszakban, míg a doktorimat írtam egy koszos kollégiumban. akkor még komolyna aggódtam ezért a kis országért. mára már magamért aggódok. húsz éve figyelem a dolgokat, húsz éve dúl az idiotuzmis, ez biztos. a történelemkönyvek szerint jóval több ideje.

büdösmackó 2011.02.06. 13:18:38

@Frick László Emlékzenekar: nagyszerű ötlet, de szólnék: ezen dógoznak az ámerikaiak úgy negyven éve.
és még tíz év és ez lesz.
egy különbséggel: a nagy okosságban ez a nagyszerű ötlet a földbe passírozza az USA-t, megtépázza az EU-t és már földhöz vágta japánt.

mert a kínaiak nem hülyék ám. odavittük a technológiát és faszán ellopőják azt. megspórolnak vagy 60 évet.

nézd csak: ez egy kibaszottalantas kínai szálloda

www.asiahotels.com/Common/ImageGallery/HotelImage.aspx?hid=51457&s=0

img.agoda.net/hotels/45428/OTHERS/OTHERS_45428_5.jpg

s4.splcdn.net/images/hotels/38794/shenzhen-kempinski-hotel-shenzhen-161702.jpg

a sok marhabarom elmaradott kínaija, mi?

Frick László Emlékzenekar 2011.02.07. 05:59:01

@büdösmackó: 1. a kettős adósságspirálba Szegény Feriék sodorták bele (a sodrásra, mint cselekvésre gondolj, így pöndöriztek a tiszta kikkezecskéikkel) az országot. Csőbetű van, volt itt az a kérdés, mi van a döbetű kimondásával. Véleményem az, hogy balfaszság volt visszaszívni a döbetűt.

2. Szent meggyőződésem, hogy 2-3 hét alatt egy villanytalan szőlőház borospincéjében te képes vvagy megtanítani engem annak a korszerű közgáztannak az alapjaira, ami a 20vagy többesztendős, és még nem ilyen kommunikációseszköz és sebességrendszerben kidolgozott tőzsdei szabályokat sem képes aktualizálni a bobo-nak (műszakadt, pl butik katonaifazonált előkoptatottöltönyös, álhajléktalan stíl) öltözött kis-spekulánsok elleni védekezésre. A nagyrendszerek olyanok, amilyenek, viszont itt is az figyelhető meg, mint a netokrácia rendszereiben, hogy a májerség egyre kevésébé képes az entropikus folyamatok kézbentartására. Hasonlítsd ösze az 1997-es orosz válságot, amit televíziót leső hagyományosbrókerek hagyományosan a tőzsdén ülve nyitvatartási időben rohasztotak rá az oroszokra, pl az izlandi és mástípusú lokális cuccokkal. Ne közgazdaságtanilag elemezd, hanem kommunikációsszinten.

3.Amerikával ne gyere: Az amerikai parkettről kutyaláncon vezet ki a zeffbijájj leisztingereket. Olaszországban, aki nemzeti nagyválalat bukására spekulál, abból az egyszerű berlusconizabállójak darálthúst csinálnak a bolognai alapba két hét alatt. Az olaszok olyan hagyománytisztelő kőkonzervatívak, hogy képtelensé nekik elárulni azt, hogy 1976 óta se Lancia se Alfa Rómeo nincsen. (Igaz, vannak magyarok, akik azt hiszik, hogy a Skoda 120L mweg a Favorit valamelyik unokáját veszik, ha Fabiát.) Amerika tele van olyan egyetemekkel, ahol a lányok kiskardigánban, végiggombolós blúzban meltartóban és térdenalulérő (sőt plisszírozott) szoknyában járnak, abszolut szűzek egy testnyílásuk kivételével. Nagyon csúnya munka lenne, ha amerikával kezdenénk el példálózni, jképzelj egy egy szabad sajtót, amiben a makirészeg, szétivott agyú Szanyi kapitány fotóival operálnának az ottani Blikk-ben. Pl Stohl Andrásnak nem kellett volna megvárnia, amíg makin balesetet okoz, még abban a fázisban, amikor kokainbárokban cicamicázott, már tele lett volna a fotóival a sok-sok amerikaiblikk. Amerikában olyan papírújságok vannak, amiknek még nyomdai-grafikai színvonala van, képzelj el Tettamanti Béla szintű papírújságrafikusokból 300-400-at (nem sok kis tetteamantibélácskákat, hanem eennyi lenne külön-külön sajátstílusban). John Steinbeck a mi hivatalos lexikonaink szerint csúnya jobbos bácsi volt, a vietnámiháború lelkes híve. De annyira semmitsetudunk amerikáról, hogy Steinbeck bácsi Utazásom Charley-val című 50 éves útikönyve is újság nekünk. Mindamelet nincsen egys magyar író, aki venné a fáradságot egy Utazás Morzsa kutyámmal című könyvre, pedig Magyarország koncentrikus körökben (kezdve a határszéleken s ahogy ráközelítesz Budapestre, egyre érdekesebben változik a kép, végül Budapestet is a gazdabréti lakótelep, Budafok, Csepel városközpont, Csepel Ófalu , Schorokschaar Vecsés utca, Méta utca, Margó Tivadar Utca Lakatos utca , az egykor Szaton Rezső-ről elnevezett általános iskola, Venyigeutca, Kozma Utca Szentmihályiút, újpest Békásmegyer, Schaumar-Budajenő Budawersch és aztán XII. ker Vérmező stb ráközelítésben végül a Dob utcában ki a Péterfy Sándor utcai korház toxikolóiájáig, fejeznéd be a könyvet. EZT bazd ki Hernádi Jucinéni muffjából a levest, egy Sors Alapítvány ÉS Index Anyu nem támogatja, senkinek nem jut eszébe: USÁ-val példálózni?? Amikor Magyarországot se ismered? Vonafalván az általánosiskolások 67%-a cigány és a Dzsobbikra szavazott a szülők fele...

Eelegánsan kikerülted a felvetésemet, mi lenne, ha Kínában teljesülne amerika óhaja és bevezetnék az amerikaiszabadságjogokat.

A POMO fasza, sose hallottam erről, de úgy látszik, még meg is lehet halni e művelet ismerete nélkül. Ez a POMO afféle lehet, mintha ma a Windows 95 hibaelhárítási gyakorlataira figyelmeztetnél. Nagyon régen már nem az amerikain bankok fogdossák a madzagokat, éppen ez a baj... A FED is csak lesi a műsort.

A POMO-nál hasznosabbnak tűnik...
(mit csináljak egy olyan házban az áram biztosításávfal és a feszültségtartásal, amit összecsomagolt a hurrikán és jelenleg kb 30 cm magas az egész??) ...az, amit a 5000 kisspekuláns csinál.

Nem válaszoltál arra a felvetésemre, ha Kínában csak a gépjárművásárlási megkötöttségeket feloldanák
Bazdmeg Maci, baszok én rája a POMOnak meg a fednek, én az ócskavas felvásárlási árát figyelem, cigány sógoraim megint autólemezekkel 3 m magasdan feltornyozott lady-utánfutókkal közelekdnek, elárulok egy titkot, a legfőbb tőzsdemutatót neked:
61 Ft megint az ócskavas felvásárlási ára. Ha a FED meg amerika annyira okos lenne, a Magyarországi Hulladékvas felvásárlási ár állandó szalagon futna a CNN-ben..

A gond az, hogy a fűtési szezionnak vége, alig van vas és a falopó lada még kell egy pár hétig. De pl sok hitelbulis (=>kettősadóságspirál) autót leadtak már a vasba.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.07. 06:06:29

@büdösmackó: Ha van valami autórom a családban rokonságban, szóljatok, ingyen elszállítom. Ha még nem vonattátok ki a forgalomból, akkor 22000 Ft-ért szállítom el a forgalmiját és az azonosítóit tartalmazó lemezrészeket, ha nem akartok fizetni, akkor a forgalmit meg a lemezrészeket otthagyom nektek. Ha van flexetek, akkor a csicskáimnak elég lesz egy-egy doboz sört adnotok. Ha be kell rántani a bérzinesflexem, akkor az +5000 Ft.

magyar-magyar szótár 2011.02.07. 08:00:15

@Friedmann Juci: Innen összuesen két lehetséges sáv működhet:
1. Te vagy Faludy Wilhelym Friedemann, aki csuopaszlábra húzza a skótkockás-zöldmasnikás gumicsizmcsicit. Meg a túrabakkcsit. Meg a tornacipódizájn magassarkúalkalmit vagy tökmindeg milyent, de lábbelit.
2. Orcátlanul elhazudod előlem, hogy vannak keresztbencsíkos (vagy csíktalan) térd vagy rövidebb harisnyáid. (a zokni ugyanis alpári: aki úgy sterilizál fotókat, mint te, az a zokni szót nem használja, csak három fél beton után.)

1=2; 2=1; 2=0 ; 1=0; 0= mindegy: hülyének néztél má' megint.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.07. 08:03:15

@magyar-magyar szótár: Máskor állítsd át a felhasználót először, ha csajozni is akarsz, bazdmegmagad!

Friedmann Juci 2011.02.07. 08:28:13

@magyar-magyar szótár: @Frick László Emlékzenekar:
tőlem bakacsin néven is írhatnál hozzám ódákat, akkor is tudnám, hogy te voltál.
ZOKNI! de csak olyan 2 és fél hónapban hordok ZOKNIT a lábamon, de akkor általán csizmi takarja.
egyébként igenis csupasz a lábam más évszakokban, ha meg nem, akkor az is előfordul, hogy hazudok, és van harisnyám. budapest bármely utcájában meg lehet tekinteni egyébként. de csak márciustól vagyok hajlandó közlekedni.
3+2,5.

Rosszindulatú Vászka 2011.02.07. 08:48:02

@Friedmann Juci: hát bizony mókás, ám veszéjes dolog a nikkszédelgés, könnyen belezavarodik a júzer az álcáka.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.07. 12:18:42

@Friedmann Juci: Akkor jó lesz a bőrharisnyád is. (a kör bezárult)

Frick László Emlékzenekar 2011.02.07. 12:23:08

@Friedmann Juci: A múlt század 50-es éveiben tízezrével húzták ki nagy-budapesti nők fehér vagy másszinű, féllábszárig érő zokniban a telet... (alatta természetes, veleszületett önregenerálódó bőrharisnya ... ezt a bőrharisnyát mondták szövőnők, KÖZÉRT eladó lányok kalauznők kék[bőr]harisnyának 0 -5 fok körül. (Azalatt a munklásosztály mackónadrágot vett a szoknya alá. De a kalauznők és a taxisofőrnők kitartottak. Pedig a taxis téliegyenruha szoknyája nagyon szúrós volt, a nadrág meg méginkább... )
süti beállítások módosítása