Aki már a címbe beleköt, az mehet vissza a fakanál mellé főzni. Most a Michelin-csillagos művészekről lesz szó, nem a menzák konyhásairól.
Nem az alapvető igazságot akarom most magyarázni, ahhoz elég, ha valaki elolvassa figyelmesen a Michelin-csillagos éttermek és séfek listáját. Van ott néhány nő, de ezek vagy transzneműek, vagy nagyon komoly szexuális szolgáltatásokat nyújtanak a gumigyár inspektorai számára. Gumi nélkül.
Mesterszakács kuktát főz
Dolgozatomban csupán az okokra világítok rá, tényszerűen és támadhatatlanul. Íme:
A főzéshez kitűnő ízlelés kell, az ízleléshez pedig jó szaglás. Kb. ezer receptora van egy embernek, és kb. 10 ezer szagot tud megkülönböztetni, és a nők szaglása jobb, mint a férfiaké. A kutyák szaglása pedig egymilliószor jobb, mint az emberé, és mégis, nemhogy mesterszakács kutya nincs, de még csak kukta sem. A nők azért elérik a kukta színvonalat a kitűnő szaglásukkal, de feljebb nem tudnak lépni. A túl jó szaglás ugyanis gátolja a főzést, mert az alkotóelemekre koncentrál a szakács, nem az összhatásra.
Azért próbálkoznak, akárcsak a nők
A férfiak és a nők szaga különböző (illatszerek nélkül: a férfiak inkább pézsma, a nők édesebb illatúak), és mindkét nem a másikat be tudja azonosítani kb. 80%-os valószínűséggel. A saját természetes szagunkat nem érezzük, mert ahhoz hozzászoktunk. Bár a nők szaglása jobb, az édeskés szagokat rosszabbul érzékelik a saját illatuk miatt, tehát nem megfelelően ízesítik az ételt. A férfiak pézsmaszerű alapszaga nem jelenik meg a főzés során, nem befolyásolja a komponálást.
Kreativitás és merészség is kell a csúcsszakácsoknak, a Michelin-csillagot nem a rántott hús tökéletes elkészítéséért ítélik meg, hanem valami új megalkotásáért (új étel, új ízek, új technika). A férfiak innovációs képessége sokkal erősebb, mint a nőké, elég csak az atombombára gondolni, nem nő találta ki azt se.
Egy vigaszágat tudok felmutatni az elkeseredett női olvasóknak: anyuka főztje mindig a legjobb. Tehát a nők szüljenek, és etessék a gyerekeiket, mert így kapnak pozitív visszajelzéseket is a főztjükről.
Jó étvágyat mindenkinek!
Az utolsó 100 komment: