Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

A Szar, mint Létfilozófiai állandó

2010.06.20. 07:59 Frick László Emlékzenekar

 

Albert Einstein méhecskékről való jómondása, miszerint aznap szart utoljára az emberiség, amikor a címlaptündér fölszerkeszti a B-oldal blog TOP tíz ok a világ pusztulására –Egy éve haltak ki a méhecskékcímű bejegyzését (kösz Mavo !) , alighanem azért születhetett meg, mert Einstein német és zsidó létére olyan országba született, ahol a parasztoknak, ha falusi vendéglátásból akarják kiegészíteni a gyerek SLK-Merci-jének a törlesztőrészleteit, bizony olyan műanyag díszlegyecskékkel kell kipettyezniük a bioistálló mennyezetét, amit abban a boltban lehet kapni, ahol a fasza sosefonnyadó műanyagszőlőfürtöket , plasztikbanánokat és a Lendvai Ildikó mosolyú gumialmákat is.
A kínai nép, akik bizony valamivel idősebbek, mint Einstein, nem véletlenül állapították meg , hogy ha a paraszt nem szarik, még a légy is éhen döglik.
Sajnoshogy azonban a legyeink egyre kulturáltabbak. A fiatal légynemzedékeknek a szar is keserű. Az, hogy petézni nem akarnak, a legtermészetesebb, mert addig éljen az ember, amíg lárva. Vannak mindenféle legyek persze, de összességében a különböző légynációk minden fiatal egyedei számára éppen az a lételegy a szar, ami a szarbanszaporodó nagy légynemzetségek számára maga a szar. Ráadásul a hím legyekkel nagy a baj, akkora, hogy a legyecskék szegény palyabeájá-nak már egy szép természetazonos hatású magyar népdalban kell megénekelnie, hogy nem jó ez sem, nem jó az sem ez szőrös, az meleg, ez túl hideg, ez katona, ez pedofilkatolikuspap , egészen addig kell szegény légynősténynek válogatnia, amíg le nem múlik róla a petézhetnék, akkor vesz megának tündiribündiri kis piros légyatkinkókat és azokat rakja a potrohájára dizájnosan, nappal a villamoson az orrukat puszilgatja, este meg nyalat magának velük a kanapén.
Szar a szar is ma már, ez nem vitás.
Gondolja a nyüvektől mentes kedves olvasó, hogy pl azok a légynemzetségek, akik emberekben szeretnek szaporodni, bőr avagy szemhéj alatt pl, azok számára a ma már nem egyszar az egészt emberiség?  –holott csak jóformán a négerek húsát ismerik afrikában.
Európában a halottégetés harapózik el futótűzszerűen, így még az elavult gondolkodású retrográd legyek, akik nemkevés fáradságot áldozva, nem rettenve meg a hullaviasztól, embertetemekbe szeretnék ojtogatni A Jövő Nemzedékek Oszlopait, alaptápanyag híjján kénytelenek treszkó meg lidlikukák környékén dönögni –persze a HCCP-nek köszönhetően hiába.
Legnagyobb szarban azonban a trágyalegyek vannak. A giliszták ugyanis, akik a trágya talajhoz történő biochemizálásának úttörői, nem bírják a friss trágya gőzölgő savasságát, ennek feldolgozásához mindenképpen a trágyalegyek nyüveire van szükség.
Csakhogy! –csakhogy a nagyonokos emberiség itt szart bele egész légynemzetségfák palacsintájába bele! Ugyanis egyes nagyokosemberek szerint az üvegházhatás leginkábbfokozásában a szarvasmarhák a ludasok, akik böfögéseikkel és fingásaikkal jelenleg a Föld legnagyobb metántermelői.
Magyarország élenjáró a szartermelés visszafogásában.   Negyven éve még a hivatalos statisztikák szerint is másfél sertés jutott egy lakosra, ma pedig tíz lakosra se jut másfél sertés – a kieső szükségletet import sertéshúsból oldjuk meg, így persze az ezeket a sertéseket exportáló országok alulmaradnak hazánkkal szemben a szartermelés visszafogásában.
Negyven éve még a trágyától is büdös parasztok a háztájiban is hízlaltak sertést, és óborzalom, a sertések trágyáját úgy, ahogy van hátratalicskázták. a kertbe. A google earthnek köszönhetően azonban ma már akár egy laikus is megállapíthatja a hazai kertek eunormizálódást: kis falusi kertjeink is szép dudvazöldek, esetleg felfújható medencék békanyálzöldje rondít bele a képbe Bizakodásra adhat okot, hogy példátlan emelkedés után, újra csökken a a gazdaságok  szartermelése , az első negyedév  fogyásának üteme meghaladja a térség országaiét.
Ma már a fosinger kis magyar aprófalvak is felzárkóztak az Óniós Normákhoz, könnyebben lép az ember szarba Budapesten, mint Csajágaröcsögén. (Röcsöge a szarást kifejező hangutánzó szóról kapta a nevét, Árpád kori oklevelek is említik, úgymint Tschajagh aus Roetschoegh .)
A bökkenő az, hogy a magyar szartermelés áldásos visszafogása károsan hozza előbbre az Albert Einstein által megjósolt legyetlenség katasztrófavízióját. Nyilván a gyümölcslegyek a méhecskék kipusztulása utáni évben szarnak utoljára…
Csak a zöldgondolkodás mentheti meg tehát a világot. Óvjuk legyeinket. Készítsünk pl mesterséges szart. A recept rém egyszerű, vegyünk egy kiló krumplit, petrezselymet és sárgarépát, aztán az egészet felejtsük nejlonszatyorban szobahőmérsékleten, viszonylag magas páratartalom mellett.. 3-4 hét múltán tökéletesen szarszerű és szarszagú masszát találunk a szatyorban –amiben boldog légy nyüvek lubickolnak! És ezt nem szarta ki senki! Ezután már más dolgunk nem lesz, minthogy a szatyorra leballagjunk a Szent István parkba és elrejtsük egy bokor tövén.
Kiiktattuk a szartermelő köztes élőlényt: a műszar alkalmazásával  a legyek megmaradnak -á Dieu Einstein atyó!
 
Sok sikert!

71 komment

Címkék: szar

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr592018303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.06.20. 08:06:11

én ezt nem olvasom el mer kurva hosszu

amúgy jó poszt csak kár hogy már volt

és lackó bazmeg valamit csinájj már a napfolttevékenységes poszttal mer kurvára nem láccik

vagy ide nekem az admin jogot és majd én rendet teszek ebben a kuplerájban

rátok férne már egy kis fegyelmezés

hogy basszalak a falhoz tikteket

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.06.20. 08:20:03

én ma már szartam egy nagyot

nem tudok három hetet várni de tulajdonképpen nem tehetek róla
az anyagcserém és a perisztaltikám ojan hogy ha tennap pl kurvasok rakottkrumplit ettem jó sok tojással meg tejföllel (ez volt) akkor a pandzsabi szent tehenek sem tudnak annyit szarni meg fingani amennyit én ma fogok

egy adagot már hajnalban kiraktam hülni de várhatóan a délelőtt fojamán ürítek legalább egyszer

ez nem tudom mennyiben segíti a legyek szaporodását merthogy ugye a budit lehúztam

annyit tehetek a zöldgondolkodás jegyében hogy egy nájlonzacskót aplikálok a fajanszba és amikor jól kiszartam magam eccerűen kiemelem a fekáliát és kiviszem a zölbe
meg még annyit hogy ráveszem családtagjaimat hogy hasonlóan járjanak el

amig ezeket leirtam legalább néccer fingottam

nem nagyokat az igaz de büdöset

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.06.20. 08:31:40

Frikk, le a kalappal, ez egy kibaszott nagy poszt, egyik legjobb !

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.06.20. 08:46:41

@bobolysz@:

ez egy címlapos poszt, de te ehhez nem értesz.

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.06.20. 08:55:59

@Csönd-Nesz-Rizs.®:
én csak a gépekhez értek

látom már hogy itten nem kispájások osztanak észt

azér hátha ragad rám is valami

ijen posztot bármikor összetolok én is
a baj az hogy belőlem hiányzik a morális inditék

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.06.20. 09:18:30

@Csönd-Nesz-Rizs.®:
aaaazt nem

de tennap láttam egy mátyásmadarat ami nagyon fente a csőrét az aranyhalakra

meg fogja szívni mer a hinár közé gabalyodik és végül a halak martaléka lészen

miután agyonbasztam egy tetőléccel

Frick László Emlékzenekar 2010.06.20. 09:23:01

@bobolysz@: A napfolttevékenység poszt jövőidejű, majd még csak lesz és egyelőre szerkesztőségi szex folyik alatta!! kuskakukk!
és ha nagyokos vagy, kopogtass bazdmeg a Nagyságos Index Gépházban, hogy ha állítólag százmilliókba kerül egy ilyen HTML hártyaFOS&SZARkomplexum, akkor basszanak neki valamit, hogy Tóta Atya vagy Szily kommentje is kétszerkétszer látszon vagy a subba újbejegyzsése egyszer se de szálljon is el örökre meg ilyesmi.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.20. 09:25:17

@bobolysz@: Örülök, hogy semmit se értettél a bejegyzésből és ezt büszkén ki is nyilvánítod, kár, hogy nem a Kunhalom Agrária Kft www.kunhalom.hu/ BezzegOosztrák tulajdonú hűddemodern trágyamarhatelepén alkalmaznak tégedet

Frick László Emlékzenekar 2010.06.20. 09:27:42

@Csönd-Nesz-Rizs.®: Mennem kell tokozni a kacsákat, bébi, szia. Őrizd a házat a kokolyszoktól :))) Ha Bogi jönne, mondjad neki: Nyalom a csunnyáját, ne szomorkodjon, hogy egy igazi férfi se akarja az ő árva derekát megegyengetni hetek óta , én se igaziférfi vagyok, de legalább a nyelvierőm saját és pia nélkül.

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.06.20. 09:28:23

@Frick László Emlékzenekar:

mégsem tud versenyezni a bőrgolyóval...

vuvuvuvuvu

Frick László Emlékzenekar 2010.06.20. 09:28:56

@bobolysz@: Toljad a posztot, ide a kommentmezőbe és majd megnézem és ha érdekes, el i fogom olvasni. Hic rogysz, hic fingasz ki!

Frick László Emlékzenekar 2010.06.20. 09:30:59

@Csönd-Nesz-Rizs.®: Boginak kell írnia azokat a műanyaggennyes álszurkolói "blogbejegyzéseket" többes sz. elsőszemélyben??? szopjam le a gyűrűsujját szegénynek.
Akkor tényleg jobb még a szőrösgolyó is..

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.06.20. 09:35:49

@Frick László Emlékzenekar:
az a baj hogy kurvára elolvastam már a szánalmas siránkozó posztját a vajon mifasztól foltosodik a nap meg mi köze a leptopomhoz sztorival

csak ha eccer már elolvastam akkor elolvasnám mégeccer

és a méhek kihalása után négy éve van az enberiségnek ejstej szerint

a legyek nem poroznak oj hatékonyan mint a méhek

szarhatok én akármennyit a zacskóba

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.06.20. 09:37:07

@Frick László Emlékzenekar:
maj ha fizecc érte irok posztot

átutalhatod szörcsinek is majd ő elkölti belátása szerint
meg ő ért is hozzá mert állítólag kövér

Rosszindulatú Vászka 2010.06.20. 09:51:28

Na ide figyejj te városi csibész!

Bár valóban lélekemelően világmegváltó a poszt, telve okossággal, bölcsességgel és decens humorral fűszerezve...

de

a gyesznószar nem jó semmire senem, főleg nem a fődre, arra csak a lócitrom (kiszárítva pászka vagy pita sütésre is alkalmas hőleadó közegként) vagy leginkább a jó levesös tehéntrágya alkalmas. A humán fekália szar, az nem jó semmire senem.

Ellembe, ha légyra hajtasz, akkor a te barátod a birka. Patent biojószág, a birkabocgyó szaga is kellemesen karcos és markáns és nem csak a legyeket, de még a kullancsot is vonzza delejvasként.

Továbbá, ellenségeink felkoncolt hullája is alkalmas lehet légytenyészetnek, csak ki köll rakni a szabadba, a Természet végzi a dolgát. Ezt már a felvilágosult és művelt középkorba is tutták.

A Népi Kínával nem nem vetekxünk, azt kár volt emelgetni. Mer mink sokan vagyunk kevesen, de négymilliárd szójazabáló vega fosógéppel potens és rátermett, ám mindeössze 9 millió (más források szerént 15 millió) szittya nem vetélkedhet.

Hár így megy ez...

U.i.: esetleg még ökotudatos módin, a plasztikai klinikák humán szemettyét is lehetne hasznisítni légyafrmok táptalajának, az a sok príma bomló zsír, meg kükömböző etnikumű sátornyi bőrszövet, meg csaffatt levágott szeméremajak bizton használható volna relevánsan. Persze a szappanfőzők biztos menének a Parlament elé monnyonlézni, de menynenek a picsába.

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.06.20. 10:03:15

@Rosszindulatú Vászka:
szerintem egy kicsit túlzó módon akarod falusinak láttatni magad
az láccik hogy közel laksz a faluhoz de annyira nem közel mint a városhoz

arra tippelek hogy valószinűleg kimegy felétek a kékbusz mint hejijárat és a panelházakat is látni még valamennyire

nekem vannak városi uncsitesóim akik nyáron jöttek nyaralni hozzánk falura
még vezetéskes viz sem volt meg szilárd utburkolat sem és a villanyt is csak hetvenvalahányba vezették be
szal ők voltak ijen rátartiak mikor hazamentek hogy mennyire értenek a vidéki dolgokhoz
a többi kis kulcsosgyerek meg itta a szavukat miközben hemzsegett a sztori a tárgyi tévedésektől

szal a gyesznószaron akkora kukorica nő hogy félbe kell vágni minden csutkát hogy egyáltalán elhiggyem hogy van ekkora

itten kiviszik a határba szippantóskocsival oszt ráeresztik a földre

kipusztul a lakosság a környékről olyan büdös száll mindenfelé

Friedmann Juci 2010.06.20. 10:38:39

a kiszáradt búzafűkeverékben (nem abban, amit luca napján ültetnek el) is lehet kislegyeket találni.

az atka nyalatásnál viszont elvesztem, pedig odáig ment.

Friedmann Juci 2010.06.20. 10:53:45

úgykülönben meg túl sokat táplálkozol frikk az én libulásaimból. pára.

Rosszindulatú Vászka 2010.06.20. 11:37:52

@bobolysz@: namsot elszóltad magad aszfalbetyár! Méghogy bides a szar: Muhaha. na látod ezaz, ujet errefelé senki senem mond.

És ne mongyam mégeccer, a mindenevő állat (pl. ember, gyersznó) ganyéja nem patent.

Ahol oskolába jártam, akkor még ottan pottyantós, miszerint gravitációs véce volt. A pisálda szurkos falú csatorna csupán - naná, hogy verseny volt, ki tud az 1,20 méterre kalibrált szurkos felület fölé pisálni a meszelt falfeluletr, a kaksi rész meg deszka nemám proccos vécéűlőke, pottyantóssal, riglis veszternajtóval. Na ottan a kisházt előtt volt egy diófa. Ojan csudanagyra nőtt diókat még a kalendáriumba sem láttam. Csak az íze volt keserűrossz. Ehetelen volt (az ebbe a fles, hogy mostan eztet nem én találtam ki, hanem tényvalóság).

Szal csak röhögök, mikor az eperszezon közepin monnya a tévéhíradó, hogy 120 fostos kis pondró vagy nyugger, mer szalmonella, mer a büdös paraszt hunám trágyával szórja az eperet. Hát lófaszt kéremszépen, a városi tahók nem mosnak kezet a főzéshez, vagy a rendes tojat hejett kacsatójással főznek, mer az olcsóbb.

Rosszindulatú Vászka 2010.06.20. 11:46:44

jelzem, a Szar, mint ojan, pont úgy lételeme az Embernek, vagyishogy szubsztanciája, mint pl. a Levegő - lsd.: levegőnek néz. Vagy, mint a Tűz - tüzes az én babám, reccece. vagy a Föld: foldet reája anyósomra.

Vagyishogy ebbűl is láccik, hogy az ókori görögök, még a filozófiát is a népi szittyákoktúl lopták. Gondolom kihallgatták a Kelemenéket éccaka, mikor a Piramidokat építették idefele, mikor megállottak kicsit besegíteni azoknak a Keopszéknak Hamunaptrába.

Rosszindulatú Vászka 2010.06.20. 12:09:57

@Rosszindulatú Vászka: ja, mer az kimaratt, hogy pl.: de szar alak vagy, vagy szarkómám van, avagy de szarul érezem magamat.

Bocs.

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.06.20. 12:21:15

@Rosszindulatú Vászka:
de azér a hejijárat kimegy ugye?
meg a panelos részt sem cáfoláztad

ez egy ügyes húzás részedről hogy sok semmirevaló résszel elfeded a gyengéidet(keserű dió meg a szászhúsz centi példának okájér)

elárulom hogy itt a lekközelebbi város határában épült a tecsó egy kukoricaföldre
mellette meg egyéb földek

itten nagyipariban horgyák a humán szarat a földre higitva
kábé havonta eccer megtelik ugyanis a szennyviztelepi ülepítő és akkor nincs mit tenni vinni kell valahová

persze papiron a veszéjes hulladéknak megfelelő kezelést kapja (az egy százaléka) a többiből akkora biokukoricák egyedfejlődnek hogy a tcsó örömmel veszi a spanyol hibridexport hejett

de fogok itten vitázni egy városival

(a gugliból annyi falusi sztorit kommentelhecc ide amennyit csak akarsz, engem nem tévesztesz meg te aszfaltbetyár)

Rosszindulatú Vászka 2010.06.20. 12:46:01

@bobolysz@: nomár csak érik neked a pofánlecsó, te hitetlen tamás.

Busz sárga abszki, nemám kék meg peros mint tikfelétek. Nincs heji járat, hejközi van, naponta kéccer.

namsot, hogy a jaffáskocsi kiengedei a lét a fődre az itt is van, meg az is, hogy a pöcegödör tartalmát szivattyútzza a paraszt a fődre, ami ugye oximoron, mer a csatornadíj akkor is ketyeg, monnyuk az csak pár éve, de a szokás hatalom), de a növénynek az nem jó, sőt. Ja meg van aki csövön a dunába vezeti, jelzem ez a víz állagának mostanra ebenguba.

Panelet én először a tévébe láttam, csudálkosztam is, hogy lehet egymás feje fölött lakni.

A tengerinekj, miszerint törökbúza pedig errefele két ellensége van, a borz, meg a srosszhiszemű idényjellegű betakarítók - ez utóbbi az irritálóbb.

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.06.20. 12:50:26

@Rosszindulatú Vászka:
ha cigányozol szörcsi neheztelni fog

egyépként meg a fenti kommentemből a zárojeles az továbbra is mérvadó

Rosszindulatú Vászka 2010.06.20. 13:11:52

@bobolysz@: de majom vagy! Asziszed a tengerit meg a leveszőccséget a cigány lopja? Hat lófaszt. Van egy szomszéd pl., a volt párttikárné, aki úgy véli, neki jár a természetbeni jutattás még mindég. Fles.

Amúgy van a szartúl illatozó földnél nagyobb kaland is, a gyesznóvágás. No nem azér, mer a gumicsizmás gimnasztyorkás részeg vixxesebb, mint az öltönyös a lagziba, hanem mer még mindég szokásba van errefele, hogy a szennyvízet kiönxcsük az uccára a ház elé. Namost télen, mikor e gyesznó vágódik, hetekig peroslik a hó meg a jég. Ne beszélve a ház elé kibaszott semmire senem jó epe meg többi belsőség, ha volna téálen légy, ojankor karácsonyoznának. Az azér vicces, mer mikor elkezd olvadni, na akkor szórja bele az a romló csomag a szaganyagot az éterbe.

Zárójel: gyere el hozzánk, miután pofáncsaptalak a szívlapáttal, körbevezetlek kistáska, láthacc traktorral kocsmába járó polgárot, meg szecskavágót meg, Trabant pikkápot, meg egylóerős logisztikai kézséget ijeneket. Zárójel bezárva.

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.06.20. 14:06:00

@Rosszindulatú Vászka:

jelzem sertéstrágyát 1:6 higítással nyomatják ki a földekre agrárléptékekben

emberi fekáliát is higítva és érlelés után nyomatták kifele

mindkettőnek a szerkezetjavító hatása kérdéses.

a csúcs a marhatrágya meg a lóé.

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.06.20. 14:11:16

@bobolysz@:

a hatalmas nitrát tartalom miatt felfúvódnak, fellazulnak a szövetek.

beltartalma nem sok lészen.

a gyengébb levelű dolgokat a nem növényevő trágya pedig faszán le tudja égetni a leveleket.

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2010.06.20. 14:55:48

baszki én már annyi műszart termeltem ezek szerint, hogy három helyett. csak eddig nem vittem a szentistvánparkba.
úgyamúgymeg teljesen lényegtelen, hogy a méhek a legyek vagy az emberek halnak ki elébb a föld színéről. a lényeg, hogy a lovak meg a weörespanda megmaradjon.

Friedmann Juci 2010.06.20. 15:29:43

@periplaneta plumbum: a jegesmedvék amúgy is kurvára klisések már.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.20. 16:20:04

@Rosszindulatú Vászka:
Sajnálom: a gyümölcs édességét a disznószar adja meg, őszibaracknak kötelező. A dinnye titka az emberszar, nagy rakással. A magyar dinnye azért (volt) jobb bármelyiknél, a görög-görögnél is, mert nálunk egy fészekbe 10-15 kg trágya (fekália) is belekerült.
Az epernek legjobb a fekália híga, Híg fekáliával szokták locsolni. Kínáld csak meg az őstermelő nénit egy falás eperrel, le is hány tégedet. A leggazdagabb az emberszar, jó zsíros. (Savanyú talaj kel a gyümőcsnek, legalábbis az alfeőd kötött talajait jó, a homokotr meg főleg gyesznótrágyázni. Sajnálom, de így van.

A lótrágya nemes, nagyon szeretik a komposztálódást mívelő mikroorganizmusok, de a giliszta is. Önmagában a lótrágya nem annyira értékes, de keverve (marhatrágyával) jó tárgyaérést serkentő ("kelesztő") anyag.
Recept: emberszar marhatülökbe töltve s nagyon jó, régi komopszt tárló-érlelő helynél lerakva pompás, pl meglephetjük vele frissen a biodinamikus kertészetbe beleszerelmesedett barátnénkat, akinek a komposztja még nem akar annyira gyorsan érni.
További ajánlott irodalom emberszar, pl városiemberszar témában Friedrich Stowassernél, akit Hundertwasserként is ismerhetünk (meghótt már) és valóban, írtam már róla itt.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.20. 16:23:04

@Csönd-Nesz-Rizs.®: Nem tudom, ezt a trágyahígítást honnan szeditek, valóban vannak a savasságra érzékeny növények vagy pl savanyú erdeitalajon tényleg perzselő hatású a sertéstrágya -de nem gyümölcsösben. Régi parasztopk egyenest az ólból a fák alá saroglyáztatták a jó friss disznótrágyát. A barackfáknak valóságos vitaminbomba, sokkal ellenállóbak a frissen trágyázott barackfák a tafrinával szemben is, de bármely gombabetegséget is könnyeben gyűrnek le, kevesebbet kell permetezni.
Sajnálom, hogy így van, de így van.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.20. 16:24:42

@Rosszindulatú Vászka: A cigány lopni jár a határba, a magyar viszont szerezni. A magyar, ha talál valamit, az a kamionról esett le pl. (részletek a magyar-magyar szótárban)

Frick László Emlékzenekar 2010.06.20. 16:25:56

@bobolysz@: Egyelőre a riposztjaid se érnek 2Ft-se itt a kommentsorban, kis lovag!

Frick László Emlékzenekar 2010.06.20. 16:27:18

@Rosszindulatú Vászka: A Mindenhatoooo Gugli Örszön sokáig faszául látszott A Város dísze, a szar, ahogy csorgott le a Dunán a Rákos patakból barnán.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.20. 16:29:11

@Friedmann Juci [kreatívszajha]: Egy puszi a papának (a telóra) egy nyalifali a mami pofijára. Nem szoktad nézni az édes (127000 Ft-os szibériai ciccancsbébit, amikor a mamát keresi és megtalálja édesz embelyhangon beszélykéjik)

Frick László Emlékzenekar 2010.06.20. 16:30:13

@bobolysz@: De szintén Einstein szerint elébb még a fabunkósok nekiesnek a kőbaltásoknak.

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.20. 16:58:33

@Rosszindulatú Vászka: @bobolysz@: @Frick László Emlékzenekar:

Baszmeg ennyi szaktudással, amit ide folyattok trágyalé címen, és majd' eldugittyátok a lefolyót is, mindjárt nyitok egy TSZ-t a Városligetben, és tik lesztek a bajszos-gumicsimmás helyiszakértőbácsik a telepen!

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.06.20. 17:03:32

hogy ez a Frick mi mindent nem tud!
A többin nem lepődtem meg, rendes parasztgyerekek.

De ez a Frick meglepő - bár kicsit aggódom, mert eléggé mély a vonzódása a mindenféle biológiai végtermékek iránt, mint pölö a menstruációs vatta, a szar, meg a nyál. És még zenél is. Hmmm!

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.06.20. 17:40:05

@pixelpiréz plüssvitéz:

Szerintem fantasztikus kutatómunkát végeznek ifjú külsős tudsaink eme csöndes és unalmas vasárnapon!

Én, aki mindenben szakértő és zseniális polihisztor rendet raknék a fejekben:

Anyátok!

A nyers, éretlen szervestrágya élesben kijuttatása több kárt okoz, mint hasznot. TERMELŐ gazdáink -őseik intését követeve- a trágyát érlelik.
Amennyiben azonnal kinyomják, akkor higítják, de ez barbárság.

Majdnem minden esetben érett szervestrágyát láttok, amit utána földforgatási eljárással (tárcsázás, sekélyszántás, kapa, ásó stb) beledolgoznak a fődbe.

És a legnagyobb tévedés: fekáliát szakember nem enged a földjére kiszórni, szennyvíziszapot talán. Amit láttok, hogy Józsi a lajtossal megáll és kikúrja a sárgából a falu végén az anyagot a fődre, az kérem költségkímélő illegálbarbárkodás, semmi esetre sem szakmai tüsténtkedés.

Nem mennék bele a további részletekbe, hiszen én mindent mindíg jobban tudok!

Javaslom a csatolt szakmai összefoglaló áttekintését:

anubis.kee.hu/fmtokl/szervtr062/szervestr.pdf

további vitátokhoz sok sikert kívánok!

Rosszindulatú Vászka 2010.06.20. 19:11:38

@Frick László Emlékzenekar: eztet minkfelénk úgyul hívják talányosan, hoyg lett. Avagy miszerint táskaméretű szociális jutattás.

@pixelpiréz plüssvitéz: hát mostan lehet álszent módin nícsei magaslatokba sunnyantani, de bizony szarból lettünk, szarrá leszünk, csak a szentek meg a Jézuskrisztus nem űrítkezik, mindenki más naponta szinte.

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.06.20. 20:40:12

@Frick László Emlékzenekar:
bekaphatod a túrósomat

maj ha fizecc lesz minőség
kis pénz kis foci

meg külömben sem értem rá

valakinek gdpít is kell termelni

@Rosszindulatú Vászka: mifelénk szívlapáttal a tojásbrikettet lapátolta Vilibácsi az iskolai szeneskamrába
de leszokott róla mer egyrészt a rencerváltáskor kirúgták másrészt a lunbágós derekához jobban illett a kisméretú

egyépként meg ne erősköggy tod, eccer uygis összefutunk és leszkapsz bazmeg

@Zsit (nyau és rémizé): ez a frikk nem ért semmihez de mivel a gugliban bárki keresgélhet sanszos a csávó
kis mezei zséket megtéveszthet ideig óráig
a félműveltség alól előbb utóbb kilóg a lólába
asztán maga alá szarik és a legyeknek jó lesz karácsonyig

neked meg nem ártana ennek a szaros kérdésnek jól utánajárni feljavítandó kiskerted silány talajszerkezetét

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.06.20. 21:16:51

@bobolysz@:
de miabánatos szűzmáriért ezeket keresi a gugliban? na hagyjuk

a mezei zsé kertecskéjének állapotján a szar segít a legkevésbé. Mert a sziklákra meg a féltéglányokra csak felkenni lehet, de nincs talaj, aminek az állapottyát ez folyásolná befelé. Ez van. Kicsit kell várni, aztán humuszosul ám. Uszkve 200 év

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.06.20. 22:34:46

@Zsit (nyau és rémizé):

van a műtrágya, és a szerves trágya
utóbbiból van az istálló és a zöldtrágya

attól függően, milyen rossz a talajod, 2-10 év alatt meglepően sok AK értékkel lehet javítani

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.06.20. 22:46:20

@Csönd-Nesz-Rizs.®:
nagyon rossz (amúgy kicsi kertecske ám, olyan 100 négyzetméter)
köves, törmelékes
Talajcsere kéne - én nem tudom megcsinálni, felfogadni embert erre meg nincs kapacitásom.
Törmeléket meg nincs szívem kakáztatni, ugye érted, miért

Most el, mert itt nagyüzemi a hányás (fosás még nincs), meg a láz - ezt csak Frick kedvéért mondom

PesszimPista 2010.06.20. 23:10:57

Végrehogy!
A(z intim, avagy egészségügyi, ez máig sem derült ki) betétes félresiklás után erre a tanulmányra kell azt mondanom, minden nemmegérdemelt dícséretfoszlányt is félretévén, hogyasszongya igen kerekded, böcsületes, a tudományosság terén is kimerítő jellegű, ámde ismereteket is bővében terjesztő mestermunka! Hip-Hip-Hurrá!
Nem beszélve a poszt elején alumínjom szemgolyók keretezésében szart evő légyimitációról, mit képanyagról. Mesteri! Viváááát!

Frick László Emlékzenekar 2010.06.21. 01:56:43

@Csönd-Nesz-Rizs.®: Kénytelen vagyok benyalni magam nálad, mivel ma egyetlen fillér nélkül és mindjárt megyek a melóba, azzal, hogy a dísznövényágazatban vagy a gabonatermesztésben bizonyos talajtípusok esetében tényleg így van. A Cserepes dísznövények Szekció termékeinek többsége az élőhelyén aggresszív dudva, kiírthatatlan gyilkos gyom, pl az elevenszülő néven is ismert pozsgás [-> hach, Pozsgay!!!] futónövény. Namost ez az iparág előszeretetttel nem kevertetti a marha állástrágyát, amit fizettség fejében bobcat-el össze és szállít el jópénzrt, igaz, egy tonna állástrágya elszállításáért csak 6000 Ft-ot kér, míg eladni kilóját 20Ft-ért... namost a komposztnak látszó barnult fahulladékkal összekeverni a z pénzbe is kerül, valamint a dísznövények, mielőtt belesárgulnának a szín marha álástrágyába, azelőtt még szebbek mint a drága pénzen kevertetet fődbe ültettetettek. Ezen ipar csúcsa az a cég volt, amelyik Gelérthegy-méretekben a mostani M0-M6 csomópontjában hordta össze a szükséges anyagokat és még fasza áron adta el a telkét és még kártalanították is. Ilyen bravúrra van der Bilt se vót képes!

Frick László Emlékzenekar 2010.06.21. 02:00:08

@bobolysz@: Itt basztál rá, mert ha nem értek semmihez, akkor a keresőmotorozáshoz se. A Mindenhatooooo a gabonatermesztők áldozatait szivesen, a gyümölcstermesztőkét pfúhjj -pfújj fogadja, ezért az első 20 találati oldalon csakis a szántófüldikulturák gabonaszekciója szájaíze szerint tárgyalnak. És ennek a legnyamibb a derített szennyvíziszap, amiben ingyen-nitrogén-műtrágya is van

Frick László Emlékzenekar 2010.06.21. 02:03:10

@bobolysz@: Olyan lassú a gépem, hogy ha nyitottablaknál keresőmotorra pattanok, három perc alatt adja ki, mit talált 0,12 alatt , pdf-t meg se nyit, nincsen acrobatom, mitmondjak még, máskor , mielőtt ismeretlennel kötözködsz, számolj el tízig és gondolatban szorozd meg tízzel, aztán néhány kommentoszlopban nézd már meg az én riposzt-ráta-mp-imet mindennek ellenére éss akkor kötözköggyé, basszusgitározd meg annak a nagybőgőjét a műnyelvi álszegénységeddel, akit én gondolok :)))

Frick László Emlékzenekar 2010.06.21. 02:04:45

@PesszimPista: Természetesen ezt a zseniális hoaxitású képiillusztrációt, aminek föléhelyezése marketingszükségszerűség, nem én leltem vagy illesztettem be.

szanalmas 2010.06.21. 10:28:36

@Csönd-Nesz-Rizs.®:

Te köcsög, te már mindent megengedsz ezen a blogon!!!!!!!!

"Csak a zöldgondolkodás mentheti meg tehát a világot."

Szégyen, gyalázat! Frikket most örökre kitiltottam!!!!!!!!

szanalmas 2010.06.21. 10:30:29

@szanalmas:

(Ebből a szemtelenül nyílt provokációból is kiderül, hogy senki sem olvassa el!!)

Frick László Emlékzenekar 2010.06.21. 17:15:29

@Zsit (nyau és rémizé): Tudom, hogy te pl az epret meg a fincsi mézédes dinnyét szereted vonzódásszerűen, meg a holland gumikutya ízű paradicsomot tartod szépnek, amivel éjszaka lábtengóznak a biztonsági őrök a treszkóban és mégis eláll egy hónapig hűtés nélkül, mert a holland paraszt nem olyan ajjas,, mint én, hogy trágyázza a paradicsompalántát, hanem kavicságyba ülteti és a kavics közt tápoldatot keringtet, amit hormonadalékokkal programoz (pl a szomszéd üvegházban mindig az éppen divatos színekben a szegfűtermelést, az alapszekfű piszkosfehér) .
Sőt, olyan csajt is ismerek, aki, amikor fél szemceruzát szédít körül a mátékrisztinaszemecskéin, el is hiszi, hogy a nyuszi tojta neki a tepsiszemet.
Azért azt ne hidd el, hogy Arany János tényleg azt hitte, hogy lábakél valamennyi rögnek ;)

Frick László Emlékzenekar 2010.06.21. 17:17:37

@Zsit (nyau és rémizé): A következő majdnem kész dolgozatom címe A pina szaga lesz és a neofeminizmus hermeneutikai problémáiról szól a szokásos gyomorforgat stíluscxsomagolásomban, tudod, ez a stilisztikai haspókdance olyan, mint a hüvelygombaelleni krémreklám, aminek az elejéről már lespórolják a szerelmesfilmhoaxot.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.21. 17:18:26

@szanalmas: kösz, hogy valaki végre észrevette :D

szanalmas 2010.06.21. 17:42:24

@Frick László Emlékzenekar:

Mi jöhet még?! Talán még ki is csavarod a bézbólütőt a kölyökfóka vadászaton a kezünkből, netán nem engeded a kölyükkutyával teli zsákot a fatörzshöz csapkodni! Na, ezért tart itt ez az ország...

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.06.21. 17:45:30

@Frick László Emlékzenekar:
te ebben a blogban többet nem kommentelhecc!

egyépként meg nem a géped lassú hanem az agyad

látlak magam előtt (jó csunya vagy) ahogy vért izzadva törölgeted vissza a szavakat meg fél mondatokat- plusz inzert egy fél mondat- csak hogy minél ütősebb legyen a komment (márhogy teszerinted)
ez persze a legritkább esetben sikerül naggyából ojan rendszerességgel ahogy a mesebeli végtelen számú majomnak a végtelenszámú irógép előtt kipötyögni sékszpír összes műveit

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.21. 18:34:37

@Frick László Emlékzenekar: @szanalmas:

Ti most tényleg egymás kukettóját tömögetitek a másik tátott szájába?

Egyébként meg épelméjű ember nem olvas Frikk posztot, kizárólag kommenteli azt.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.06.21. 18:46:12

@Frick László Emlékzenekar:
hát az én szépségideálom nem a paradicsomnál végződik, mondjuk nem is ott kezdődik - de látod, megint a trágya! igaz, hogy mű, de trágya. Meg a piros gyümölcsök: felizgat, ahogy szétfreccsen a földhöz baszott dinnye?

szanalmas 2010.06.21. 20:57:58

@pixelpiréz plüssvitéz:

A férfiak néha összekacsintanak, de mit tudhatsz te erről mint informatikus!

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.21. 21:57:20

@szanalmas:

Hát mit tettem én teveled, hogy ilyen ocsmányságokat terjessz rólam?!

Frick László Emlékzenekar 2010.06.22. 01:36:58

@szanalmas: Sőt, jöhettek, innen az aljtól kezdve le Szegedig s onnan Baja felé az összes fókinccot agyonverdeshetitek, de csak ha kinyitjátok a békaesernyőtöket.

@pixelpiréz plüssvitéz: Arra válaszoljál nekem, hogy mért is kéne tüntetően nemelolvasni egy olyan blogbejegyzést, ami 14p-s Times New Roman betűkkel word-ből van bemásolva, amikor minden valamirevaló southparkiánus jógerek megtanulta elsőáldozáson a katekizmust, ami úgy kezdődik, hogy 8-10p-s ariel betűtípus fehéralapon szürke vagy charcoalgreen alapon fluoreszcens. Átlós megsenézés közben ennyi se tűnik föl, hogy a foltok bolhánál nagyobbnyiak?

Frick László Emlékzenekar 2010.06.22. 01:40:00

@Zsit (nyau és rémizé): A pirosdinnye, az elavult, ugorjál már át egy billába és nézd meg, hogy egy másfélkilós bezzegóperenciás típusú dinnyeízűkotongumi -zamatú (injekcióval küldik bele az édesítőszert, hogy cukorbetegek is fogyaszthassák) melone, ha egy kerítésoszloppal agyonvered, egyáltalán lazacszínű-e a húsa vagy pinarózsaszín?

Frick László Emlékzenekar 2010.06.22. 01:41:34

@bobolysz@: és másoknak is: Az arcélem olyas, mint Esti Kornélé, gájricsidezsős-stich-hel, höhöhöhöhö!

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.06.22. 09:24:42

@Frick László Emlékzenekar:
nem veszek olyat, ami zsákbamacska
A dinnye legyen dinnye! (bocsánat az "eufemizmusért")

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.06.22. 10:39:23

@pixelpiréz plüssvitéz: Én egyszer elolvastam az egyik posztját. Nagyon mély benyomást gyakorolt rám, bár bevallom, a címe most valahogy nem ugrik be.
süti beállítások módosítása