Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Otthonszülés

2009.12.28. 09:00 Frick László Emlékzenekar

Elüzletiesedett világunkban az otthon szerepe egyre marginizálódik. Reflektorfénybe leginkább a családon belüli erőszak megnyilvánulásai során kerül, pedig vannak pozitívumok is, mint pl a bio módon való otthon szülés. Míg azonban egy doboz tejről érzékszervi úton csak nehézségekkel állapítható meg kellően biosága, addig az otthonszülés evidenciálisan bio.

Sajnos nőtársaink zöme még mindig férfi nőgyógyászokhoz ragaszkodik. A férfi nőgyógyászok még a patriarchális társadalomnál is fiatalabb szűk szegmense a szexista, fallokrata hímnemű humanoidoknak, ráadásul annyi empátia nincsen bennük, hogy a fémeszközöket vizsgálat előtt meglangyosíttassák az asszisztensnővel.

Dr Geréb Ágnes nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az otthonszülések alatt mezítláb legyen mindenki, lám itt, a férfi nőgyógyász rendelőjében fehér zokniban kénytelen szenvedni a terhes nő is!

Statisztikai vizsgálat górcsöve alá vetve számszerűsíthető a tény, hogy az emberiség nagyobbik fele otthon született, ráadásul hím nőgyógyász jelenléte nélkülien. Otthon született a Bach -család, Fanny Mendelsohn vagy Jelena Blavatsky is.  Aki nem otthon született, az is tekinthető inkább kora közlekedési helyzete áldozatának. De akár Anjuk-korabeli kukoricaföldről, akár barokk hercegnői hintóról van szó, az semmiképpen sem az a lélekölő, elidegenítő környezet, ami mai kórházainkban fogadja a szülésre készülő nőt.
Magyarországon az otthonszülés ügye még jóformán gyerekcipőben jár, Dr Geréb Ágnes úttörő, áldozatos és önzetlen munkásságának következtében azonban ez a gyerekcipő évről évre nagyobb számokat mutat. Hollandiában azonban ma már az újszülöttek több, mint 40%-a otthon látja meg a napvilágot, úgyhogy ez mindenképpen sürgeti számunkra a jó ügyének előmozdítását otthonszüléseink számának fokozásában.

Férfitársaink már eddig is nagyon sokat tehettek volna a Nők Ügyeiért. Több dekopírfűrész, nagyobbmennyiségű OSB-lap, több sziluett, és több akrilfesték meg festőkompreszor lehetővé tenné azt, hogy a házasságonbelüli férfierőszak áldozatainak évről évre több jelképes sziluettjét szállíthassuk a kikölcsönzött vállalati furgonokkal a NaNe-tüntetésekre. (Persze a sziluettek letárolása a garázsokban és kibehordás is alkalmas férfiak aktívabbá tételére!) Új feladatot jelenthetne a nőkkel szemben empatikus, felvilágosult, moderngondolkodású férfiak számára, ha aktívabban vennék ki részüket az otthonszülés mozgalmának támogatásában.

Záróképen szerettem volna egy olyan Geréb Ágnes fotót, ami ezt az önzetlen, áldozatteljes asszonyt hivatása gyakorlása közben ábrázolja, amint ül a szőnyegen s előtte áll a kismama és kisterpeszben, ő pedig kedvesen mosolyogva néz alá, sajnos hogy azonban egy ilyen képet nem tudtam előkeresni a Google-ról, amikor viszont a tévéhíradóban nagy sorozatot mutattak erről, nem volt kazetta a videóban. De ami késik, nem múlik : Addig is a jövőben beillesztendő kép helyére ezt választottam.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr Geréb Ágnes megmutatja egy kislánynak anyukája méhlepényét, ami újszülött kistestvérét táplálta a hasikóban.A képen profilból szemlélhetjük A Doktor Nő -nek azt kedves mosolyát, amivel szülés előtt álló terhes anyukák nunijába szokott felnézni, amikor azok előtte Síva-szerű mozdulattornát végeznek.

kakitörlés Ági a földön térdelve még alább hajol, és letörli a nyomás közben elõbukkanó székletet. Maga mellett tart egy szemetes vödröt, és minden azonnal odakerül. Sajnos a képről lemaradt a lavór, amiben a gyorsanodakerítés után a művésznő kezet mos... Itt jegyezném meg, hogy a szülésgyárakban beöntést adnak a szerencsétlen vajúdó nőnek, míg az otthonszülés kereteiben ez is elmaradhat. Azok a barbár afrikainépek, akik emiatt guggolásból szülesztenek, Geréb Művésznő viszont a régmúltkorok tapasztalatait újszerűsítvén alkalmazza korunk követelményeihez, ugye, ha az anus az elmaradott gyári  gerincrefektetéses szülesztésben alul van, akkor az excrementum is alá-felé indul. Így viszont fölül az anus, alul a táguló vulva -de szerencsére lyukon A Művésznő!

ihletettalánézés -ehhez a képhez jegyeznék ide egy hasznos dolgot az otthonszülés biodinamizálásának teljesebbé tételére. Azt tudjuk, hogy modern fejlettgondolkodású nő 13 éves korától tökélyre borotválja a punciszőrét pusztán a magosfokú hygieniai igényrendszere miatt is, azonban a szülés előtti hetekben, dacára a félóránkénti pisiléseknek, ősbozotot hagy A Doktor Nő örömömérzésének mélyítésére is.

tipikusan műűvész értelmiségiövrőben a dúla masszírozza a szülészdoktornő derekát, aki eközben a szülésre készülő nőderekán ellenőrzia melegsós borit

KÖSZÖNÖM A LINKEKET DZSINNÉSSZ !!

 

121 komment

Címkék: otthonszülés

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr281623543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csőr dzsinn ész 2009.12.26. 17:54:56

gecijó dolog megjelenés előtt kommentelni.

kislány a méhlepénnyel fotó számomra a modern vasorrú bába. ez a nő olyan perverz, hogy az már fáj. simán lenne belőle bosch-alak egy kis fotosoppal.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2009.12.26. 20:59:53

@csőr dzsinn ész: Ja, szerintem is, de elolvasni viszont nincs kedvem.

csőr dzsinn ész 2009.12.27. 00:06:23

@radairosseb:

na ja. ki a faszom olvassa végig. kicsit az elejéből, aztán az alsó kép meg az az alatt levő szöveg.

hülye fasz bölcsészek. nincs idő irodalomra, vár a móunikasó.

csőr dzsinn ész 2009.12.27. 00:12:01

egyébként az apás szülés tök király, lehet jókat viccelni az asszonnyal, meg ugratni az orvost azzal, hogy pl azt mondod 'és mi van ha a páncélos kis szörny most a hasából kiugrik ? itt van vlahol ripley?'
vagy őőőőj, de szép nagy pinácska, ilyet ritkán látni!

csőr dzsinn ész 2009.12.27. 00:13:23

ellenben a placentát körbe lehet hordani, és azt lehet mondani: fújjj, minden nő ilyet szarik ?

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2009.12.27. 00:14:26

@csőr dzsinn ész:

Csak ha nem akarod, hogy a forradalom téged állítos először falhoz!

csőr dzsinn ész 2009.12.27. 00:19:54

@"the dragon":

a szent forradalmat fletó faszán berekesztette, érdeklődés hiányában elmaradt, és vona ha gondolkodik, rájön, már neki is tovább kell kúsznia, ki a radikális mezőből. Ha ezt meg tudja tenni két hónap alatt, tarol a faszi.

Frick László Emlékzenekar 2009.12.27. 02:41:08

Meghagytam volna nektek a poent, amiben a sámánnő apu faszát odafeji a markába és mutatja, hogy: "Ebből lett az öcsikéd!" Igen gyakran látok highfejértelmiseggi leánykák homlokán komor felhőket , a korai tudás ráncait, eleve a fejlettgondolkodású anyukák szükségét érzik annak, hogy a kilenc esztendős leánykájuk már tudja mindazt, ami hétesztendős cigánylánykáknak is sok. Az ember állandóhelyettesként besodródik ilyen leánykák közé, orvosapu, könyvelő vagy pedi-manikűrművész anyu, és kilencesztendős leánykák elkezdik nézni a bal nadrágzsebében a kulccsomóját, mekkora lehet és hogy ő is seggbekúrja-e az ig.h. nénit (ami előtt beöntés kell, ez vili).

Tudtam, hogy ez a nő paranoid elmebeteg, de e fotó előhalászásáig úgy voltam vele, jó, a perverziója a beetetett kismama és az ő ügye. Mindenkinek joga van Cipolla torkáig lenyomnia a nyelvét a csókban. Ez az ember nő, nő-orvos. Vajjon, ahogy rendes szüléseken, bába volt -e ott, ahol tevékenykedett. Aki bábákat ismerek, visszakézből türűlötték vóna pofon úgy ezután a jelenet után, hogy az Astra kombi adja a másikat.

csőr dzsinn ész 2009.12.27. 08:53:50

@Frick László Emlékzenekar:

iszonyat bazdmeg, milyen szőrös a lába. Gyász. Arcsi biztos ki fogja rá verni. De a méhlepényre biztos.

csőr dzsinn ész 2009.12.27. 09:00:27

Ági a földön térdelve még alább hajol, és letörli a nyomás közben elõbukkanó székletet.

www.szules.hu/kepek_pius15.shtml

Na itt látszik, hogy egy perverz állatról van szó

www.szules.hu/kepek_pius21.shtml

rend és nyugalom, igazi meghitt szüléshangulat (megvan a magarázat, geréb egy hippi!)

www.szules.hu/kepek_gerebagi_samu15.shtml

Frick László Emlékzenekar 2009.12.28. 17:50:59

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Az a gond, hogy az ügy, az szent, a dolog hasznos, főleg a bábáknak, akik únják már, hogy a dokik vágják zsebre a pénzeket, miközben gályázni a bába gályázik. (igazán tudós jó szülés nem is szól bele a bába dolgába, ha nincsen komplikáció.) Namost csak úgy lehet megoldani azt, hogy az ügyfél a bábának tejeljen, ha lakásban szüleszt. Sajnos azonban így sok-sok komplikáció léphet föl, főleg a testtömeg szerinti koraszülötteknél (tehát rendes időre szüketik a baba és mondjuk 1600g-mal. Könnyű szülés, a magzatúti és magzatfej arányok isteniek, a cicamica nagyságú baba csak slutty, már kint is van, viszont azonnali kórházi ellátásra szorul ÉS ha meghal, akkor 87 tagú rokonság m ősikulturájának megfelelően fejezi ki gyászát. És azt a bába nemigen ússza meg.

Mirlia 2009.12.29. 01:21:50

Szegény kislány az utolsó képen, tuti soha nem akar majd gyereket, nehogy kijöjjenek a belső szervei plusz a baba. De rémálmai így is lesznek. Jó randa az öreglány.
@Archenemy: pontosan.

Frick László Emlékzenekar 2009.12.29. 01:52:07

@Mirlia, a korbácsos szerb transzvesztita:
A külsejével semmi bajom. Tőlem a lába lehet olyan szőrös, mint egy üvegmosó. Az az eszelős tekintet. És tényleg: A modern értelmiseggi nők, ahogy a koraitudás terheit a leánykákra pakolják. Még egy 7 esztendős cigány leányka esete más. Ő is mindent tud, amit majd egy 24 éves nőnek már tudnia kell... De hát végülis mit akarok, az Oz, a csodák csodája legálisan futhat gyermekmeseként mióta... Én.. ural-vidéki és dél-orosz bábák körmére adnám ezt a nőt: ítéljen az ő szakmai kollégyiomuk. Ha dálse, akkor dálse..

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2009.12.30. 00:05:52

Otthonszülés az olyan, mint az otthonszarás?

Frick László Emlékzenekar 2009.12.30. 08:02:48

@21méter: De úgy, hogy az ember nekilát annélkül, hogy megnézné, van-e WC papír. És kiderül, hogy még Szilvia sincs...

szöszibaba 2010.01.07. 01:18:17

basszus, ezt nem kellett volna megnéznem...atyaég...

szöszibaba 2010.01.07. 01:22:00

@szöszibaba: most tervezünk babát, és ezek után...ööö...szóval lehet kérni császármetszést mélyaltatásban :P?

egyébként én azt sem tartom normálisnak, ha apuka végignézi...elmegy a gusztusa anyutó egy életre, az tuti...mellesleg inkább 5 beöntés, mint hogy idegenek előtt sz@rjak, de biztos nem vagyok elég trendi...

szanalmas 2010.01.07. 08:08:35

@szöszibaba:

Ezek szerint análisan még szűz vagy, és le sem nyeled. Na meg a seggből szájba sem trendiség, ezt jó ha tudod.
Próbálj kicsit korszerűbben élni!

özv. Rázbuj Aranka 2010.01.07. 09:46:29

@szöszibaba:

lányom, halgass rám, szülj apásan. egyetlen alkalom, ahol a férjedet mocskoskurvaanyázhatod, és ő el is szégyenli magát.

szöszibaba 2010.01.07. 10:08:18

@özv. Rázbuj Aranka: á, kizárt :) pedig csábító ez a lehetőség :)

lakatos józsef, magyarnyűvő 2010.01.07. 10:14:56

@szöszibaba:

gádzsi, ne szmájlizz, mert megcibállak.

Frick László Emlékzenekar 2010.01.07. 11:56:21

@szöszibaba: Vannak az élet állomásainak szent sakalatai, tikai. Aki öltöztette már halott szüleje még láztól szinte forró testét, tudja, mit beszélek, illetve, hogy mit nem beszélek ki. Minden nem eladó, még otthonszülés propagálása címén sem. Pl a méhlepény nem mutiba készült. Hogy mást ne mondjak. Vannak a szülésnek titkai még a nő, a nőgyógyász és a bába előtt is. Vannak dolgok, amiről bába nem beszél, csak csinálja. Nagyon fontos: nem gondolkodni, nem kombinálni. És ez magánjavaslatom NEM NEM SOHA KISMAMABLOGOT OLVASNI!!! Jó, hát az ételrecept blogok, basszusgitározzák meg! Vagy autótunning. De kismamablog? Jaj. Terjesmammi naplója, juj. UH-képek közszemlén JUJJUJUJUJJJ

csőr dzsinn ész 2010.01.07. 11:58:28

@Frick László Emlékzenekar:

őhe, koma, nem írtál sehova ma éjjel. jól vagy, minden rendben?

Frick László Emlékzenekar 2010.01.07. 11:58:35

@csőr dzsinn ész: Van valami sajátos szülőszobai humor, a proszektúra-medikusviccektől rögtön könyöknyire balra található, de azért ----

szöszibaba 2010.01.07. 22:44:33

@Frick László Emlékzenekar: én sose tennék közzé ilyen képeket, de mint tudjuk maradi vagyok. ilyen szülős történetet a "csodálatos otthonszülésről" meg a "gyönyörű papásszülésről" elolvastam párat, akkor merült fel bennem komolyan az imént viccből felvetett mélyaltatásos programozott császár gondolata...

szöszibaba 2010.01.07. 22:45:17

@Frick László Emlékzenekar: ja, pl: nyugodjon meg anyuka, gyerek még bent nem maradt..

est komor őre. 2010.01.07. 23:00:01

@szöszibaba:

ne akarj császározni, hamár.
ugyanis elég nagy az embólia lehetősége, valamint a gyerek nem kap szüléskor impulzust, satnyácska leszesz.

igazi nő szül. érzéstelenítő, meg minden vacak nélkül. vigyél magaddal to-gu labdát, az állati jó.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.07. 23:11:23

@szöszibaba:
Azért mert azt nem te nézed! Sokkal izgibb és véresebb/mocskosabb egy belülről kifordított nő!
(amúgy baszott nagy hasi műtét - nem kéne ökörséget beszélni! Bár ha ez a fétised ...)

Frick László Emlékzenekar 2010.01.08. 06:42:40

@szöszibaba: A szülésnek van egy jutalom része is, amiről a nők nem szoktak beszélni. A görcsök oldódása egy hasonlatos gyönyörérzést (orgazmusfélét) generál, mint a nehéz kakálás vége. Mivel általános a jajajja meg jujujuj és a hőstörténetekbe ez nem vág bele, a Felnőtt Nénik ezt a cuccost megtartják a saját tikuknak, de azért a bábák is tudnak róla. Nembeszélve arról, hogy a második szülés előtti stresz már elmarad, viszont a császározóst minden császár TUDATÁBAN is elfogja az elsőszülőnők páni, ősi szüléselőttfélelme..

A császár... valami nagyon fontosat is elmetsz az anya és a gyermeke között, amit a szülés megtart viszont.

Nagyon-nagyon kevés már az, amit Az Okos Ember ne rondított vóna össze magának, de a szülés szentségének (mínusz Geréb művésznő és a kismamablogok meg honlapok) még vannak tiszta felületei

váltakozó feszültség 2010.01.08. 09:15:07

@Frick László Emlékzenekar: @szöszibaba:

na, ha már ennyire belemelegedtünk, mint készülő orvostanhallgató a sebészet és a kórbonctan mellett a kedvenc területem a szülészet volt.
mint kertész és kazánfűtő anno meghitt kapcsolatot létesítettem több nővérrel is, akik mindíg meleg tejeskávéval vártak kellemes fészkükben. mellettük az orvosokkal is jókat pálinkáztunk, viszonyunk elvezetett konkrét műtétek kibiceléséig is, természetesen szünnapjaimon, teljesen bemosakodva és steril ruhában.

No, orvos nem lett belőlem, de elmondhatom, hogy a szülészek utálják a császárt, és kerülik, mint a tüzet. Rengeteg okot mondtak el, lajikusnak leginkább a hormonális hatásokat említeném, melyet a szülés indít be az anyában, és a gyerekben.

Egyik ilyen az oxitocin, amely az összehúzódásokat provokálja, valamint a tejtermelést indítja be. Tudom, nem trendi dolog a szoptatás, de az emlős legyen már emlős a kurva életbe.

Emellett rengeteg élettani folyamat zajlik le egy normál szüléskor mind a babában, mind a mamában, amit a császározásnál egyenkét kell pótolni mesterségesen.

Nem jó ez, no.

budai zöld 2010.01.08. 11:23:39

@Frick László Emlékzenekar:
Igen, a nyenyec bábaszövetség valószínüleg egy rozsomáklábszárcsonttal verné agyon G.Á-t, a pápua társszervezet pedig meg is enné. Meg a legtöbb kismamabloggolót is.
Igen, a szülés misztérijom, meg östitok.

De:
- apás szülés: miértis gondoljuk, hogy az valami természetellenesen elembertelenedett modern fasság, hogy apu-anyu együtt lépje meg az élet állomásainak eme szent sarkalatát. Hát nemazért apu-anyu ök, hogy pont ezt tegyék? És hogy ne egyedül és ne mással sarkaljanak?
Éspersze ha apucinak ettöl egy életre elmegy a anyucitól, akkor nyugodtan tépjék szét a banyák J.S.Bacchus ünnepén kicsi darabokra.
Szóval ez egy kicsit olyan, mintha a mosogatást fonnánk össze olyan kizárólagosan a ösnöi princípiummal, hogy abból vezetnénk le az emberiség kipusztulását, ha egy faszi mosogat. Vagy kenyeret süt. Vagy krumplit kapál. Vagy vizet hogy 20 kilométerröl.
- Kismamablog: a természetközeli ösasszonyok szerinted nem megbeszélték ugyanezt? A különbség inkább az volt, hogy a megcsacsogás mellett (és nem pedig ellenére) _tudták_, hogy kell csinálni. Szerintem inkább az a (bídermellyer-viktoriánus) civilizációs ártalom, ha nem lehet megbeszélni, az élet állomásainak szent sarkalatait.
Az ösegyszerü nép még tudta, hogyan és mikor kell ezeket megbeszélni. És megbeszélte.

budai zöld 2010.01.08. 11:30:49

@budai zöld:
Nabakter, ebbe annyi az elgépelés, hogy az már utánzás.
Sebaj, amikor meg depesches voltam, akkor meg martintincsem volt.

Mingyárt átis nevezem magam Pék Gyömbér Emlékzenekarnak.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.01.08. 11:59:00

Komolyan elképesztő, hogy képesek vagytok az apás szülésről vitatkozni! Holott már maga a fogalom is önellentmondás, hisz teljesen nyilvánvaló, hogy aki akkora buzi, hogy férfi létére kíváncsi legyen az ilyesmire, az aligha lehet a gyermek vérszerinti apja...

csőr dzsinn ész 2010.01.08. 12:40:07

@"the dragon":

persze, te kis zselésimogató mókusmajom, a magadfajta buzi, aki végbélbe vagy gyomorba üríti ivarsejtjeit, csakis alantas dolog lehet az apás szülés.

én meg aszondom, ha már megcsináltad a krampuszt, akkor ottlegyél a kezdeteknél, jegyezd meg az azonosítási pontokat, nehogymá más kölkét etesd.

Így legalább az anya biztos.

amúgy tök buli, ahogy szakszerűen megujjazza az orvos, tudományosan belenéz a szent lyukba. mikor elsündörög, simán utána lehet csinálni!

csőr dzsinn ész 2010.01.08. 12:40:49

@budai zöld:

figyelj, már most szólok, ezen a blogon ilyen buzis kijelentés azzal jár, hogy dragi farka a szádban köt ki.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.01.08. 12:43:47

@csőr dzsinn ész:

Nem emlékszem, hogy valaha is végbélbe ürítettem volna az ivarsejtjeimet, viszont anyád tényleg nagyon kövér, szóval ebben nem lehetek teljesen biztos...

csőr dzsinn ész 2010.01.08. 12:57:08

@"the dragon":

ha már szopatsz, hamarosan a coxxban fogsz kis vézna szőke román bérférfikurváknak piros pingponglabdákat tömni a szájába, felveszed a harcsabajuszod, és hátulról fogod őket gumi nélkül baszni, miközben azt ordítod SZÁDDÁM IMÁDLAK!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.01.08. 13:09:28

@csőr dzsinn ész:

Mi tagadás, lélegzetelállító, hogy nem csupán hős forradalmár és karvalytőkét szolgáló bróker vagy egyszemélyben, de még ilyen jó vicceket kitalálni is van időd!

est komor őre. 2010.01.08. 13:17:58

hányszor mondjam, nem vagyok bróker.
kikérem magamnak.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.01.08. 14:32:34

@est komor őre.:

Hányszor mondjam még, itt én döntöm el, hogy mi vagy! És örülj, hogy egyáltalán itt vagy, és valami, mert mi közelsem...

budai zöld 2010.01.08. 15:15:49

@csőr dzsinn ész:
"buzis kijelentés"
bakker az apás szülést úgy értettem, hogy apa szül

szöszibaba 2010.01.08. 15:18:45

@"the dragon": hihh...én amikor szóba került a téma, mondtam a férjemnek, hogy be ne merjen jönni, ha nem akarja megérni, hogy a személyzet dobja ki :P de szerencsére nincsenek ilyen tervei.

szöszibaba 2010.01.08. 15:22:18

@est komor őre.: "igazi nő szül. érzéstelenítő, meg minden vacak nélkül" az igazi férfi meg bevonul katonának :D:D:D

egyébként ha már egy zseniális szent feltalálta az epidurált, hülye lennék nem élni vele. ha lehet lidokainnal lezsibbasztott lábbal focizni, akkor lehet deréktól lefelé elérzéstelenítve szülni is.

szöszibaba 2010.01.08. 15:23:38

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér):

nem hát, hanem orvos meg a műtős. eszem a szivüket, talán láttak már ilyet, és nem kapnak tőle sokkot...

est komor őre. 2010.01.08. 16:56:20

@szöszibaba:

azt mondták neked a magadféle gecinyelő kis szinglibarátnőid, hogy ezer mamiból hárman bénák maradnak az epiduráltól?

te hülye picsa, az epidurál ráadásul olyan messze van a császározástól, mint makó jeruzsálemtől!

szöszibaba 2010.01.08. 18:35:59

@est komor őre.: "az epidurál ráadásul olyan messze van a császározástól, mint makó jeruzsálemtől" ezt az érzéstelenítő nélkül-dumádra írtam. egyébként férjezett vagyok. a többit nem kommentálom :)

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.01.08. 18:46:00

@szöszibaba:

Ezzel a férjezett dologgal arra célzol, hogy nem áll szándékodban mindannyiunkat egyenként (sem kisebb csoportokban) leszopni, csak mondjuk engem?

lakatos józsef, magyarnyűvő 2010.01.08. 20:40:47

@"the dragon":

nohát. kihagynál a jóból ?

kurvanyád!

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2010.01.08. 21:23:22

@szöszibaba:

Mi az, h nem kommentálod, he?

Tessék kikelni magadból és visszaanyázni, a hétszázát már! Így nem csoda, ha kurvának néznek, aki megadja magát az első erőszakosabb hímnek!

(Már amennyiben a komor őrt azonos nemi vonzódása ellenére hímnek nevezhetjük, persze.)

váltakozó feszültség 2010.01.08. 21:32:56

@piréz vitéz / életértelmező-kéziszótár:

EGY teljes estét töltöttem azzal, hogy valami kretént idecsábítsak egy jó kurvanyázásra, erre nem elég, hogy megjelenik egy nő, de ráadásul egy konzumidióta trendi picsa.

édesgetem kicsit, hogy érezze a stílt, hátha elolvassa a blog bemutatkozását pár nap alatt, felhergelem, erre szmájlizik.

hogy baszná meg az ilyet hat taliga kanmajom?

most már biztos vagyok benne, hogy borzi faszom mosómedvéi puhítják le az olvasókat, meg a barna szín. új dizájn kell, vérrel, tócsákkal, fogaskerekkel!

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.08. 21:48:20

@szöszibaba:
epidurálos hüvelyi vagy epidurálos császár?
Konkrétan nagyon nem mindegy!
(csináljunk ebbel a blogból szakmai szülős blogot? he?)
Amúgy szörcsi mellé állnék, az árnyékába, mert ott könnyen elveszek. Meg amúgy se vennétek ott észre.

szöszibaba 2010.01.09. 14:22:53

@piréz vitéz / életértelmező-kéziszótár: "Már amennyiben a komor őrt azonos nemi vonzódása ellenére hímnek nevezhetjük, persze" vááá dejó :P:P:P:P

mindentértek...

szöszibaba 2010.01.09. 14:25:53

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér):

ne menjünk bele bővebben, mert sose lesz gyerekem...minden kismamának tv-ileg kéne megtiltani az ilyen "szülős blogok" olvasását...

itt is a szőröslábú nő képe placentával a kezében, meg a másik 2, ami be van linkelve, ha most ezt terhesen nézném, már tuti hánynék sugárban...

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.09. 19:17:54

@szanalmas: ezért egyszer még kikészítelek, te retkes buzeráns.

szanalmas 2010.01.09. 21:44:24

@Nyunyóka:

Jaj, elfelejtettem kitenni a 15+ karikát, bocsi!

Nyunyóka?!% LOLBAZMEG!

Frick László Emlékzenekar 2013.01.26. 03:39:02

@gólhaj: Sajnálatos módon bizonyos közkedvelt modern meséket pszchopata beteg szexualitású, többnyire pedofil jellegű emberek írtak. Hans Christian Andersen valódi korpuszát magyar kortárs irodalmi mű is fölskicceli. Hozzá vagyok szokva ezügyben a lemarhadisznóhülyeálattostatá6tzásomhoz, de tőlem függetlenül pompásan tanulmányo9zható ezeknek a beteg munkáknak a hatása Michael Jackson igaz történetén.
Nézzük sorba:
A kis herceg nem mese, egyáltalán nem gyerekek kezébe való.

Az Alice Csodaországban beteg ás alattomosan pusztító.

Az Oz a csodák csodája detto.

Andersen meséinek a gyerekek számára átdolgozott lájtos verziói forognak közkézen, mind beteg és káros , lélekromboló szemét.

Ilyenkor szoktak a Grimm mesékre mutogálni a kódolt szexuális tartalmakra.

Nos a népmesék mind digitális szövegek és a Grimm mesék pedig népmesék, sőt világmesék romantikus feldolgozásai. Kb affélék, mint Ottorino Respighi neoromatikus Bach-hangszerelései. Szép-szép -de az eredetiek mégjobbak.

Namost az emberiség történetének hajnalán egy adott embertörzs vagy horda este általában egylégtérben tartózkodván, volt ez zsúppal fedett hodály vagy barlang, A nagy Meslő EGY (1) történetbe digitalizált 3 féle mondanivalót. Amit a kisgyermekek meseként szájtátva hallgattak, abból a felnőttek kellően disznófülei már titkos szexuálisingerenciát tartalmazó pajzánságokat is kikódoltak, egyébként pedig az érdektelen öregek (a 30-32 éves korosztály) számára pedig törvénytételt is tartalmaztak. A mesélő nem kezdte el magyarázni, hogy a törzsi szállástól félnapi járföldre az ősrengetegben rejtőzködik az 56 éves sámánnő, akinek már az eggyel azelőtti nemzedék sem emlékezhet kislánykorára és ez a sámánnő szivesen csábít kunyhójába mindkét nem fiataljaiból.. hanem a gyerekeket jancsijuliska szerű ősmesével riogatták a messzire kóborlástól

ésígytovább ésígytovább...

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2013.01.26. 11:15:12

@Frick László Emlékzenekar: azt hiszem értem, mire céloz.
viszont akkor is marada kérdés, miszerint, Ön, drága barátom, mégis mit adna a gyerekek kezébe?

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.26. 11:34:44

@Frick László Emlékzenekar:

Análisan fixált történelemszemléleted a tények próbáját ebben az esetben sem állja ki. Sikerült két olyan témát összepárosítanod, melyek köszönőviszonyban se nagyon vannak egymással.

Ami az ősközösségeket illeti. Az e korban alkotott mitogramok rendszere univerzális jellegű, ráadásul a több értelmezési rétege között direkt szexuális nincs. Ugyanis a mítoszok pontosan abban az igényben gyökereznek, ami az emberiséget az állatvilág fölé helyezi, jelesül az ösztönön túlmutató gondolat megjelenése.

Persze hiheted azt, hogy az ősemebrek bögyösfaros willendorfi vénuszokat kúrogattak napestig, míg a dévaj erdei öregasszonyt igyekeztek elkerülni, de ha ez igaz is, a mítoszokhoz csak áttételesen van közük. A fallikus, vagy épp a női jelleget ábrázoló szimbólumok - melyek sokszor egyazon figura sajátjai voltak - az eredet kezdetleges magyarázatául szolgálnak, nem pedig a szexuális felvilágosítást célozták.

Az általad említett "mesék", szakralitásukat vesztett példabeszédek, jóval későbbi korok szüleménye. Ennek megfelelően sokkal kevesebb értelmezési rétegük van, pontosan azért, mert a nyelvi lehetőségek hatványozódása miatt fölöslegessé lett, sőt, kontraproduktívvá vált az információ kódolása.

Na mindegy, tulajdonképpen csak azt akartam mondani, hogy akinek a Jancsi és Juliskáról is baszás jut az eszébe, az egy beteg állat.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.26. 11:37:41

@gólhaj:

Ha tippelnem kéne, sajnos a faszát. Remélem a Jobbik mielőbb kiharcolja a kémiai kasztrálását! Bár én a kémiaihoz nem ragaszkodnék.

index.hu/tudomany/egeszseg/2013/01/22/on_kasztralna_a_pedofilokat/

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2013.01.26. 11:51:55

@"the dragon": inkább megvárnám a Laci bácsi válaszát

titokmacsek 2013.01.26. 19:09:00

és akkor még nem beszéltünk arról a sok idióta picsáról, akik a kiszárított méhlepényt ledarálják és megeszik..broááááááf. Ágnes asszony a patakban meg csak mossa, mossa.

Spadla z oblakov 2013.01.26. 20:04:43

@titokmacsek: olvass vissza, mielőtt kritizálsz!

Frick László Emlékzenekar 2013.01.27. 07:18:16

@gólhaj: Először engedje meg drágám, hogy a drága barátom szókapcsolata által bennem kirobbanó érzelmeimről tudósítsam. Tudja, kik szokták nekem ezt mondani: "Drága barátom!" ? Ez a magasabb kasztbéli, Indiából ideszármazott nemazidén nyáron barnult, szőkedohány bőrszínű magyarjaink szavajárása, jönnek felém s pl amikor a gázsival vagy az eladásra kínált szerintük autóval akarnak átbaszni vagy pl a 379ezer Ft menekülésiértékű autómat az ócskavasár, azaz 31ezer Ft alatt szeretnék megvásárolni, amikor pedig annyi eszem nekem is lenne, hogy miután az azonosítóit meg a papírjait begyűjtöttem, mert ezeket magban 75ezerért tudnám eladni, a maradékot meggyújtsam és a vasat leadjam... . Ha nem tudná EZ a drága barátom... tudom, hogy maga nem így akarta mondani, de ugye én mi másból is tudnék kiindulni, mint abból, AHOGY én hallom.. Mező Mihály tánczenei előadóművész és mentor-zsűritag tudja ezt a drága barátomat nagyon kifejező kshatríja kasztbéliessen előadni.
a lényegről majd a következő kommentemben...

Frick László Emlékzenekar 2013.01.27. 07:25:11

@gólhaj: Azt tudom magának elmondani, mit ne adjunk gyerek kezébe. Én amúgy is jobban szeretem ezt a szűkebbkörű kizárást. Magyarország felső 83719-e a következőket nem adja gyerekei kezébe [összesen 8417 gyerekük van, ha a kutyulikat meg ciccuskákat, örvös tatukat, papagájokat, hüllőket, erdélyi szobalányokat, néger szobafiúkat etc. nem számolom):
-televízió távirányító. nincsen is televíziókészüléke ill. elzárva tartja, csak akkor nyitja ki a TV-szekrény ajtaját [tudja azt maga, mi az??] ha ő maga van benne a tévében, hogy ellenőrizhesse... vagy a titkárjával nézeti meg, milyen lett a riport vagy a szereplés...
-számítógép és portjai
-slusszkulcs
-500 Ft-nál több pénz
-bank vagy bármilyen kártya-szerű pénzfelvevő vagy kifizetőeszköz
-játéknak látszó elektromos gondolkodáshelyettesítő vagy pusztító ketyre, vacak, nyüzgenyiga vagy nintendó vagy stb

Frick László Emlékzenekar 2013.01.27. 07:40:12

@"the dragon": Az ős alapmítosz szexuális (először) majd szexista (szekunder). Majd a Másodlagos Mítoszok is mind-mind még szexuális ÉS szexista tartalmakat hordoznak ill. rögzítenek[le]. Mára ugyanis elhalványult a szex valódi értelme, ez pedig a szaporodás.
Gaia ős Anya Picsa úgy rendelkezett ugyanis, hogy a fajoknak alapvető szabadságjoga kiveszni, ha már únják a szaporodás nyűgét és leszarják az ősanyapuicsa vallást és az egodeista valláshoz csoportosulnak át. Tudományos ténnyel tudom ezt biznyítani, az europid férfiak átlagos spermaszáma az elmúlt negyvenévben 100 millióról 70 millió alá esett és szépen tart a vészes 40 millió felé. A Petri csészével meg a pipettákkal meg a császározássl szeretnének kibaszni a tudósok Gaia Ős Anya Picsával, ez cukkíni is, azaz nem lesz szülsége a császározott nőnek a nemlétező szülőúti izoimzatára, viszont egy rakás hormonja sem termelődik, így az anyai működés előbb utóbb annyira elleketetlenül, hogy az europid férfi tízezer kókadt béna spermiomából azt az egy talán ficzkándát még ugyan pipettára lehetne venni, de nem lesz pete, amibe beleojtsák... na ekkor következne a köldökzsinórból vett őssejtből fabrikált természetazonos hatású műpetesejt, de ekkor fogja elrendelni a londoni főmufti a keresztény gecibőrűek* rezervátumában lekapcsolni az áramot , és mire a tekerős-dinamós zseblámpáját előkeresi a laborasszisztens, kimúrel az utolsó europid utlsó spermiuma is.

*ezek olyan keresztények, akiknek már a nagyapjai is a Bibliára verték rá a tudodmit, annyira atejjistákok vótak

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.27. 11:32:52

@Frick László Emlékzenekar:

Elég bosszantó, hogy képtelen vagy kikapcsolni a writeonly üzemmódot. Itt most nem szerintem-szerinted kocsmapolémiáról van szó, hanem vázoltam a jelenleg elfogadott, egyébként teljesen logikus narratívát. Persze lehet, hogy te a magad végtelen műveltségével felülírod majd ezt - elvégre Gelléri Andor Endre biztos írt egy baromi ütős novellát a témában, amit rajtad kívül egyedül Zsadon Béla bácsi olvasott -, de az biztos, hogy nem ezen a fórumon... Javaslom, konzultálj Tari Annamária velvetes tudósasszonnyal, ő bizonyára fogékony lesz az elméletedre.

Még egyszer megpróbálom, hátha sikerül megértened. A fajfenntartás teljesen elemi ösztön - lásd állatok, vagy Sharon Stone -, mindenféle mítosz nélkül is megy. A mítoszok lényege pedig pontosan az, hogy túlmutatnak az ösztönön, magyarázatul szolgálnak olyan alapvető kérdésekre, melyek korábban fel sem merültek. Az ábrázolásban azért jelenik meg a szexualitás, mivel a kor emberének ez az egyetlen tapasztalata a teremtéssel, az eredettel kapcsolatban. Ezen keresztül jutnak el egy omnipotens androgün lényhez.

Az alapmítoszoknak tehát nincs olyan értelmezési - ismételten felhívnám a figyelmed az értelmezés, illetve az ábrázolás szavak jelentőségére - rétege, mint amit te két hozzászólással korábban (a tanmesék kapcsán) említettél, tehát nem a szexuális felvilágosítást, iránymutatást szolgálta. Egész egyszerűen azért, mert az ősembernek erre nem is volt szüksége.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.27. 12:04:38

@"the dragon": Nevetséges ez a binologizélő maszlag, Dragovárikám! A szeszkularitás célja nem a fajtád fenntartása, noha a húgod megerőszakolásának elkerülhetetlen folyománya. Tisztességes úriember már csak ezért sem kerülgeti a forró kását, és a megfelelő célpontra összpontosít, néhány centivel hátrább, mint amivel a fölös szaporulat megjelenését kockáztatja. Már ha már fehérrel és nőneművel, mert nincs szamár se.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.01.27. 12:16:08

@"the dragon":
engem a mitogram szó jelentése érdekelne, addig is próbálom palástolni a meglepetésemet...

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.27. 12:37:43

@radairosseb:

Jobban tennéd, ha a saját fajtád fenn nem tartásán ügyködnél inkább, pöcsög!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.27. 12:40:18

@LadyCarambole:

Akkoriban írásbeliség híján derék eleink rajzokon keresztül hagyományozták tovább történeteiket, gondolom ez ismerős. Mitogramnak azt a bonyolultabb piktogram kompozíciót hívják, amely nem egy hétköznapi tárgyat, eseményt (pl. vadászat) ábrázol, hanem mitologikus történet olvasható ki belőle.

A fene gondolná, hogy téged bármi is meg tud lepni azok után, hogy Hansikád csak úgy hazaállított egy nigger tyúkkal, neked meg ajtót mutatott...

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.01.27. 13:00:05

@"the dragon":
vésd fel a naptáradba, hogy neked most sikerült.
amúgy ki vagy?
mert az ezer, hogy nem Dragi!

vagy ha igen, akkor elraboltak az ufók...van ilyen, például Pataki Atissal viszonylag rendszeresen megtörténik!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.27. 13:11:00

@LadyCarambole:

Egy átlagos olvasó joggal hihetné, hogy az MTA összes doktora felváltva kommentel a nickemen, de azt végképp nem értem, hogy egy hozzád hasonló öreg, akarom mondani, régi motoros számára hol itt az újdonság...

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.27. 13:16:54

@"the dragon": A mi fajtánk osztódással, sőt, önmegtermékenyítéssel is képes szaporodni, ezért nincs a magadfajtákra szükség, leszámítva, ami a kukorica- és cukornádföldeket illeti!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.27. 13:18:19

@LadyCarambole: @"the dragon": Multinikkos, ismerhetnéd a fajtáját! De legalább végre beismeri, hogy a fél X Amták stábje kómentol a neve alatt!

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2013.01.27. 13:38:16

@Frick László Emlékzenekar: köszönöm válaszát. maga vagy frusztrált, vagy csak egyszerűen humoros akar lenni. a nézetei pedig egyéniek, még az is lehet, hogy egy szép napon híres lesz, mint azok a szerzők, akikről beszélt.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.27. 16:23:45

@"the dragon": sőt, a mesék adathordozók. Sőt a meesehallgató is "adathordozó" mármint az elméje. Persze az üzenetet, emlékhagyást, jegyzést... miknekmondjam.. nem mindenki volt képes dekódolni. A mese élvezője (a mítosz hallgatója) mint a postagalamb... A világ pulzál, a történetek ismétlődnek. Még a vándorcigányok is hagytak maguk után jegyzést a követőiknek, letördelt bokorágak, agyagba karcolt ábrák, hanyadik házban van harapós kutya... sőt, a legeslegelső nyenyeremondókás (pl regös) dallamok mind-mind memóriagyakorlatok is. Már a szóismétlés is ilyen és a szóismétlések rigmust adnak ki és "mintává" állnak össze.
A Noé mítosz pl nagyon is praktikus tanmese. A "vadakat terelő juhász" tudja, hogy az árvizi sokkban a farkast és a gödölyét egy ladikpadra ültethet, nyugodtan kirakhat bármilyen jószágot szigetre, pár napig nem bántják egymást -csak a bibliaszerelő heőújdeműűvelt attejjista nem tudja ezt. Sőt,az ilyen mítoszok be se kerülhettek addig a világmesék közé, amig legalább tízszer meg nem történtek. Az írással (a szavak lejegyzésével) paradigmaváltás következett. Az egyiptomiak erre még ügyeltek, nem csak azzal, hogy csupán a mássalhangzókat jegyezték, de azzal is, hogy a szöveg KULCSrészét fejben kellett megjegyezni és szájról-szára hagyományozódott ("amit le kell írnod, méltó arra, hogy elfelejtsd")

Amit beszélsz, az valóban... volt egy álláspont a Felhomályosulás után. Kb az Ipariforradalom Aranykorában

Mint pl ma van efféle hiedelem, hogy a globalizmus és mutikalcsot ez a kor találta ki.Pedig a "Sötét" középkorban legalább ekkora multikalcs volt, sőt. De még a Felhomályosulásba hanyatlás idején is. Európában az olasz, a francia, a német és az angol zenei stílus viadalozott egymással a XVIII. századben és ez nem hajnalfény volt, ellenkezően, arany alkonyat! Bach multikalcs volt,írt angolt, franciát, olaszt és németet [zenét] is.És mások ugyanígy (Mozart olaszt...) Az 1500-as években 3-4 nyelvű ember nem volt ritka. Talán a francia udvarban nem ment a multikalcs .. Két európai ember találkozott, találtak egy közös nyelvet, amin elbagadoztak. Erzsébet királynő (Shakespeare) Londona semmivel sem kevésbé volt multikalcs, mint ma. Csak ugye az arányok, a méretek,, a fény és hangerő.. a szagok

Frick László Emlékzenekar 2013.01.27. 16:25:04

@gólhaj: Persze, frusztrált vagyok, de Ön nemnagyon töri magát azon, hogy a kijelentéseit alá is támassza.

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2013.01.27. 19:26:03

@Frick László Emlékzenekar: hát szinte már nem is tudom, miről beszélünk, hiszen, mintha lett volna itt mindenféle utalás, mindenféle dologról, néha olyan gyorsasággal, megfelelő érvelés, szellemi támaszték híján, hogy inkább tűnik az egész légvárnak.
természetesen, most nem magamat mentegetem, legalábbis remélem.
viszont, hogy az ismert mesék, az első kérdésemben szereplőkön kívül még felsoroltak, mennyiben szólnak az emberi szenvedélyről, valamint, hogy szerzőik életvitele (egyébként nem tudom mi másból gondolhatna ilyen cifrákat a drá...(sic) olvasó) mennyiben párosítható ezekkel azt talán egy irodalmártól kellene megkérdeznie, vagy legalábbis egy bölcsésztől, aki biztosan jobb vonatkozási pontokat tudna felsorolni az egyetemes emberi kultúrából.és itt az egyetemest kívánom hangsúlyozni. ugysnis mesék mindenhol vannak, tudnám ajánlani az 53 kötetes Népek meséi sorozatot, ami egész szép bokrétába gyűjt mindenféle történetet mindenféle helyről.
namármost, hogy a történetek abszurditása, mesei mivolta, boszorkányossága mennyire jellemzi íróját, azt én kérem nem tudhatom (úgy néz ki Önnel szemben), viszont nem téveszteném össze a mesebeli jelenségeket az emberi közegben néhol előforduló teljes elállatiasodással, s végképp nem állítnaám, hogy a szennyeslelkű emberiség ilyen mesékkel traktálja gyermekeit, gondolok itt Dorothy kalandjára, vagy az Andersen tesók kattogására.

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2013.01.27. 19:29:31

@gólhaj: freudi elszólás, ha már bölcsészek, andersen tesók...pfffff

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.27. 20:53:52

@Frick László Emlékzenekar:

Értem én, hogy konzekvensen kevered a mítoszt a mesével, de ez továbbra sem válik érvelésed javára. A két fogalom a kollektív tudat egészen más mélységében foglal helyet, ha fejre állsz, akkor is.

A középkoros megfejtésedbe már nincs is erőm belemászni. De egyrészt megerőszakolod a fogalmakat, amennyiben körtét hasonlítasz az almához. Másrészt pedig amit a francia udvarról írsz, tőről metszett baromság. (Pedig engem nehéz lenne frankofíliával vádolni.)

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.01.27. 21:50:27

annyiban azért árnyalnám a képet, hogy igazából még a téma jeles szakértői se mindig tudják, hol válik el pontosan a mese a mítosztól, és hát most nyilván számos kevert példa előcibálható lenne, bár abban nagyjából egyetértenek, hogy míg a mítoszok jobbára vallási-fenomenológiai kérdésekben foglaltak állást, ezzel is gazdagítva az egyén megértését, addig a mesék inkább az erkölcs és a közösség által elvárható normák felé terelték a nép egyszerű gyermekét.

nekem például Frick érvelése azért fos, mert profán.
kicsit azért még reménykedek benne, hogy erre sikeresen rácáfol.

Spadla z oblakov 2013.01.27. 21:59:47

@LadyCarambole:

'hol válik el pontosan a mese a mítosztól'

meglehetősen pontos a különbség. A mítoszt mesének tekinteni olyan, mint a magyar konyhára rámondani, hogy paprikás.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.01.27. 22:48:11

@Spadla z oblakov:
egyáltalán nem pontos a különbség, macilaci!

megértem, hogy hozzá szeretnél szólni a témához, én is hozzászólok minden szarhoz, amihez nem is értek.
(persze miután hozzászóltam, már igen!)

dragi legalább meglepett azzal, hogy konyít hozzá!

Frick László Emlékzenekar 2013.01.28. 06:02:47

@"the dragon": Hát szegény Lully meg Rameau.. főleg utóbbi sorsa.. nem azt akarom ezzel mondani, hogy rosszul éltek volna fő udvarizenészként ... de semmiféle művészi szabadságot nem ismerhettek. ennek ellenére Rameau azért titokban igen fontos zeneelméleti tudományosmunkát végzett. De a káposztafejűeknél bezzeg! Esetleg II. Frigyessel volt egy kis baj, amikor már öregedett, felrótták neki, hogy 30-40 éves zenéket is hallgat... úgy... és most lapozz át a mai un "komolyzenész"-einkre, hány évves zenéket neveznek ulktravangárnak, Cage 60 éves cuccaiért vannak oda... Ligeti György 39 éves zenéje pank-ba számít ...jaj, most alig várom, hogy gyere és lehülyézzé, mekkora baromságokaaat mondtam megint

Frick László Emlékzenekar 2013.01.28. 06:36:13

@LadyCarambole: Hálából tessék az emberiség nagyonrövid története.

őskorelőtti állatkorszak: FASZOKRÁCIA vezérHÍMmajom, főbb majmok... töketlenmajmok elnyomott nőstények

Nyílt Matriarchátus. A vezető nőstények és a fiatalabb faszverő [maszturbáló]hímek forradalma, a fáról való lemászás. Innováció. A horda ereje a szaporaság, a nőstények szülnek, TEHÁT ők termelik az erőt, a nyílt hatalom az övék. Néhány nőstény megéri a hormonális felszabadulást, a hatalom a nem szülőképes nőstények [Bölcs Banyák] kezébe kerül, akik kedvencüket királynővé választják,. a hímek állatisorban, barmok, rabszolgák, szarcsimbókseggűek, akik napi 30-50000 lépést futkáznak hús meg bőrök iránt, míg az asszonyok a barlangban htb-k, szőnek, fonnak és pl a finiúomabb meg szebb cuccokat persze maguknak válogatják le, a barmok [hímek] öltözzenek nyersbőrbe, fakéregbe meg nádba [-> Oetzi].
Történelemhajnala (eltelik 25000 év) un "király"-t, azaz főfaszt választanak a királynői udvarba -a hím arisztokrácia kialakulása, az első szerelmek kora. [Thira ősi udvarában a királynő válogatott fiatal halászfiúkat szop le]

Az éves hímkirályság először négy majd hétéves ciklusokra nyúlik. Az arisztokrácia és a hadvezetés kialakulása. A telhetetlen női haszonvágy turbóz föl mindent. Borostyánkorszak, az első nagy kereskedelmi + rablógyilkos utak, a hadsereg és a hímarisztokrácia sajátvagyonhoz jut. A régi Gaia Ős Anya Picsa ünnepek elzüllenek. A termékenységi ünnep baszási és borvedelési tivornyákká züllik, ha egy férfi nem képes kielégíteni 8-12 nőt [fejenként 3-4 orgazmus] akkor elevenen széjjeltépik -> 120-200milliós spermiumszámú férfiak kitenyésztődése . A nők egyre többet követelnek, a férfiak egyre gecibb feltételeket támasztanak.

Az Iliász és az Odüsszeia rögzíti a férfi hatalomátvételt. valljuk be, Odüsszeusz az emberi történelem egyik legnagyobb geciládája, tömeggyilkos és a gané átbaszást nevezi "ravaszágnak"

A férfiak ugyanis a nők által kiadott sok feladatban jó problémamegoldó képességet fejlesztettek ki, azaz intelligensebbek lettek, míg a nő különfejlődés az édes pici lábikók, kacsók, finommanipuláció és a pillanatnyiérdek-tekintésbe terelte a női nemet.

Második Korszak 8ennek a végét éljük) a Picsatársadalom alkonyán maguk a Bölcs banyák, nem bírván már az elpicsásodott királynék és a geci hadi arisztokrácia meg az egyre nagypofájúbb FASZkirály anarchiáit, a HÍMhatalmi rendről intézkedtek. Átadták a formális hatalmat A Fasz -nak (Csak egyiptomban maradt fönt enyhe dualizmus, kétnemű titkos belsőhatalmi rend, de a papság a FASZokráciát képviselte ebben)

A zsidó ősirat is pompás történeteket rögzít... néha..néha a formális királynő vissz-visszaragadja a hatalmat, egy fiát-urát vesztett királynő még a hadvezetést is!

Ma tehát a titkos matriarchátus idejét éljük, a nők a háttérben-irányításban is elbuktak. Totális elpicsásodás, problémamegoldüóképesség nulla, jelenbenélés maxximális. Ma is, ha a kempingen reggel sátrat állít a férfi, a nő kiveri aa palávert: betűz a nap. Megfordíttatja a sátrat, persze így pont délben is betűz egy kicsit ez se jó, megfordíttatja és így meg majd este megint betűz. De végig hisztizéssel.

Az őspicsa attitüdben élő nővel, ha egy férfit ledobnak aa sivatagban, este tűz lesz meg vacsora.

Egy mai borotváltpinájú picsával, aki a panírmorzsát is boltban veszi meg már a pinaszaftját is, ha dugni akar, ledobnak egy férfit a sivatagban, kb 2 óra múlva a férfinek a hátán kell cipelnie a semmibe.

Folytatás: A konzumpicsásodásban az europid picsa, a mai televíziós reklámok főszereplője (nő sose beteg, mindig csak a penye férfit dönti a krupp az ágyba című MÍTOSZ bazdmeg @"the dragon": ezt a maiMÍTOSZT kapd ki :D nő perwollal nő a kinderpingviszeletekkel v ), aki a milchreißt is boltban veszi, kihal, afroid és mongoloid valamint az indiai [=cigány] őspicsa attitűd helyreállítja a nyílt Matriarchátust, csődbemegy a műpinaszaft és a pinaborotva gyártási szegmens, divatba jön az ősi bio pinásszülés, a szülészorvosok autómosót nyitnak vagy a feleségüknek valami butikot és abból próbálnak megélni és kezdődik minden előröl.

Spadla z oblakov 2013.01.28. 10:47:06

@LadyCarambole: kedvesem, minél tovább bizonygatod az igazad, annál jobban belesülsz ebbe a dologba.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.01.28. 11:15:15

@Spadla z oblakov:
nem tudom feltűnt-e, de nem bizonygattam semmit azon egyszerű oknál fogva, mivel felületes és mélyreható ismereteket nélkülöző hozzászólásodból egyértelműen kiderült, hogy lövésed sincs a témáról.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.28. 11:21:39

@LadyCarambole:

Frick érvelése - általában - azért fos, mert híján van a szaktudásnak, amit csapongással igyekszik palástolni. Elkezd egy gondolatot, majd arról eszébe jut valami teljesen más, és ott folytatja, míg rendszerint az egész az indexizmus pellengérre állításában csúcsosodik ki.

Ha ábrázolnom kéne egy frikki gondolatmenetet:

kinyilatkoztatás lényegében bármilyen témában -> pinanyalás / használt autó kereskedelem / 70'es évek irodalma és pszichedelikus rockzenéje -> Matula Magazin / VelvetesBogi / Levéltáros

Egyébként üdvözletem annak a náladnál sokkal okosabb fehér férfinak, aki ezt a kommentet tollba mondta neked!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.28. 11:24:06

@Frick László Emlékzenekar:

Bár nem nekem szántad, azért köszönöm, sokat tanultam belőle!

Főleg a népvándorlást és a hidegháborút elemző részek tetszettek.

Spadla z oblakov 2013.01.28. 11:32:14

@LadyCarambole: azért addig eljutok, hogy nem keverem össze a mítoszt a mesével. a határ a két dolog között elég éles és közismert. sokan vannak a véleményeden, megjegyzem, de ez nem jelenti azt, hogy igazatok lenne.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.01.28. 11:54:45

@"the dragon":
hát most majdnem kimozdultam lenyugtatott elmém ragyogásából, te pernahäjder!
csodásan lényegretörő folyamatábra, az utolsó mondatot azonban természetesen értelmezhetetlen.

@Frick László Emlékzenekar:
ez valóban remek összefoglalás, bár a végére csak becsúszott egy kis műpinaszaft azért, de mivel egy jövő-vízióról van szó és mert Draginak írtad, így gálánsan el is tekintek ettől.
A nők egyre többet követelnek, a férfiak egyre gecibb feltételeket támasztanak kitételed pedig úgy hiszem örök érvényű igazságot hordoz.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.28. 12:16:44

@"the dragon": komkrétdidaktikai gyakorlatot az elte* cigánytagozatán szereztem, ott nagyon kevés volt a magasabb kasztbéli világítósárgaszemű [iráni medencei line] mező misike-szerűen szépbeszédű kiművelt oláhcigány, többnyire romongró dalitok voltak... de azért megpróbálom ezt a szemlétető móccert, hátha megérted. vegyük a Rövid Történetet, amit felvázoltam, ennek a méterrúdnak itt, látod?

namost itt ez a hangya az ujjamon, hm? Van ennek a hangyának a fasza, látod-e? Azon egy pattanás, az a hidegháború története a nagyegészhez képest így. Ez az egydeciméteres meg a népvándorlások ... hm... esetleg a népvándorlásokról, hogy a dalitok százereinek miért és miért a magasabb kasztbélieknek?

A modern történelemtudomány olyanféle népvándorlásokkal, amiknek következtében a mai Zakinthosz őslakosai vörös oroszlánsörényes tejfehérbőrű faszik, még meg-meg birkózik, de azzal, hogy a Csiga-biga dugd ki szarvadat gyermekmondóka ritmikairésze hogy került a Titikaka tó partjára már nemigen. Ráadásul a moder tudomány állandóan a sajátlábába esvén hasra sorra igazolja azokat az állításokat, amiket százévvel ezelőtti akkorimodernségében pedig már annyira faszául cáfolt meg [-> húszezeréves emberilábnyom egy mexikói barlangban]

*eltérő tantervű általános iskola, romongróul gyogyó.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.28. 12:23:36

@LadyCarambole: Próbáld még egyszer ugyanilyen gyorsan és felületesen elolvasni, amit DIREKT NEKED ÍRTAM , hátha a második nagyongyorolvasatban valami más lényeg ötlik a szemedbe. Pl az, hogy a férfiak genetikaigyökerű elemiellenállása mennyire ősigyökerű a nő lakásátrendezési vágyát illetően. (bár sunyi módon Dragonnak címezve okoskatörpösködtem, de van olyan rakott szekér is, amire már nem fér, @"the dragon": nak tök hülyeség bármit is előadni, amit már ő jobban tud... látod, hogy wuu milyen nehéz keresztkérdést tett föl nekem a hidegháborúra utalva, amikor máma már ki a faszom foglalkozik a "hidegháború"-val, amikor mióta kitudódott már az amerikaiak harmadikvilágháborús koncepciója az ellenőrzött lokálisgócos. [Ez lényegében az elsővilágháborús doktrina lájtos változata, csak az első világháborúban még saját angolszászaik faszait kűtték a csalánba, ma pedig a zöldkártyára szomjazó latinokét)

Frick László Emlékzenekar 2013.01.28. 12:25:08

@LadyCarambole: A borostyán sztorival nem úntatlak, biztos emlékszel, ha nem, vakard meg a könyöködet, hogy kigyöjjön...

2013.01.28. 21:10:03

@Frick László Emlékzenekar: Mi az, hogy "Gaia ős Anya Picsa"?! Te kis hülye fütyi!

Frick László Emlékzenekar 2013.01.29. 01:24:39

@little troll: A matriarchális társadalom központi istensége. Az Atya-Úristen a 2.0-ás verzió. Ha kényelmesen szeretnéd tanulmányozni, akkor a történelemhajnali görög mítoszokban visszafejthető. Föld Anyácska volt a FőForrásKözpont Idő Apó megojtotta s aztán a "fiaik" felfalták ezt a régivilágképet... és amikor a vagyonosodás, a túlhalmozás és a vííídám ráérős rózsabaszó élet az AnyaKirálynői udvarban, a léhaság, már odáig ment, átcsusszant a hatalom a férfiak kezébe, ráadásul kb az írás megszületése korszakában. tehát az írotttörténelem már a Faszokrácia hajnalára esett Az Írás az az új törvénytétel volt akkor.

Az őskorban nem voltak annyira finnyásak, mint ma. A Picsa a Minden Forrása Ősterebély volt. A derék alatti far és combrészekre víztároló nagyragyás hatalmas zsírszövet települt és a Ínség Hónapjait az élte túl, aki a leghatalmasabb ilyen terebáélyt gyűjtötte, ha csak pár szál termékenyítő ojtó fasz maradt meg, az is elég volt a horda felélesztésére.

meghátugye a vagyonosodás hozta magával a származés fontosságát.. és az Ojtó Fasz kitudást 8ezért maradt a házasságszervezés a nyílt Faszokrácia alatt is a Bölcs (tehát márt nem mensiző, hormonálisan felszabadult) Banyák kezében.

Persze meghiszem, hogy egy borotváltpinájú és fehérített ánuszú csipejetlen és még baszés közben is porszáraz hüvelyú Nőideál korában, ami nőideálnak a csípoő körmérete kisebb, mint a malachasikó körmérete és a panírmprzsát a boltban veszi (a lesütött olajat már az a picsafejű anyukája is a lefolyóba öntötte) semmit sem értni a fentiekből.

Az egodeizmus a 3.0-ás verzió, isten nincsen, csak egy, az én, az egész univerzum az ÉN-től tágul el, semmi sem fontosabb ÉN-nél. A Faszokráciában a legeslegfaszabb Őskirály is tudott az ÉN-je fölött még más vezérlő központi VALAMIT. Még a GYőzelmes Faszt Odüsszeuszt is szerénységre fogták, amikor a végén az evezőjével a kezében add9ig kellett befelé mennia a szárazföldre, amig azt szórólapátnak nem nézték a kor Kadarka János-szerű tudósai. Jött mondjuk egy szárazföldi @"the dragon": és aszonta Odüsszeusznak: " Mi van te köcsög, mit akarsz azzal a szórólapáttal, nincsen is aratási szezon!" Erre Odüszeusz elkezdett pampogni, hogy az evezeő. Erre a kor Dragonja meg Kadarkája összenéztek. "Bazmeg, ez hülye, ilyen szó nincs is!" De ugye a Nagy Ravasz csak ott sunyiskodott, mutatta, hogy nagy hatalmas vizeken akkora hajók, mint egy ház és abban ülnek sorban az emberek és ekkora evezőkkel ( (másfélszer akkora, mint Odüsszeusz) eveznek, többen is párpokat alkotva a nagyhatalmas vízen A Kor dragonja erre bevitte a csávót az egyetemi könyvtárba: "Bazmeg a kurva anyád, a Száraz Földe tudósainak többszáz nemzedéke összes tudománya, te tanulatlan tajtparaszt, azt se tudod bazdmeg, mi a mítosz, a mítosz az hülyeség. Evező? -kurva anyád, te hippi!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.29. 11:12:48

@Frick László Emlékzenekar:

Ha a kommentjeimből azt sikerült leszűrnöd, hogy a mítosz szerintem hülyeség, akkor arra kell gondoljak, hogy az élő nyelv dekódolása is megoldhatatlan feladat számodra. Így persze nem meglepő, hogy a mítoszoké sem megy.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.29. 11:28:17

@"the dragon": Nem azt szűrtem le, de hát itt mindenki troll, nem? Most akkor doönts már el, hogy pankok vagytok, akik tesznek mindenre vagy toddósok, akik pl még olvasni is tudnak, jó?

Frick László Emlékzenekar 2013.01.29. 11:29:41

@"the dragon": Abból a szótárból, amiből a mítosz definícióját olyan jól megtanultad, olvasd már ki a provokáció szó fejtését is.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.29. 11:30:43

@"the dragon": ízt hittem, hogy eből a mondatból rájössz: "Evező? -kurva anyád, te hippi!"

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.29. 12:22:13

@Frick László Emlékzenekar:

Három nyúlfarknyi komment egymás hegyén-hátán?! Megzavarodtál, öreg barátom.

Jelzem, a provokáció szó jelentésével tisztában vagyok. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy pár ügyesen elejtett félmondat következményeképpen újfent napokig - valamint egy komolyabb könyv terjedelmében - képes voltál indexgedeonozni...

Egyébként meg pánk a kurva anyád, de még Spadláé is!

Frick László Emlékzenekar 2013.01.29. 13:24:07

@"the dragon": Na végre el is olvastam,mit tudsz a mítosz-ról mint olyanról. Hátugye, nem tehetel róla, a Doni Áttörésről még mindig azt kell fölmondani államvizsgán is egy leendő történelemtanárnak, amit az akadémia megcáfolt már 16 éve. Teljesen új felvetés és leírás készült korrektebb adatokkal, stb, de még a minapi emlékezéseken is a ma használatos 1957-es verziót nyomatták, bár a sajtkészítők blogjában olvastam egy jobbat, de le is van szarva, a kutyát se érdekli rajtam kívül.

Amit te a mítoszokról gondolsz, miszerint kezdetben nem volt magyarázat és a nemtudás meg nemismeret következtében az ember az ő fejéből kinézvén androgün Isteneket alkotott, hátezugye a Felhomályosulás utáni kőszénszmogtól sötét, gyerekeket nehéziparban 12óráztató, kapszlitkapdostató vagy pl a poroszokat Éljen a császár felkiáltásokkal legyőzős* (az olyan volt 1781-ben, mint most az LMP-sek rinyálása) XIX. századi hypepozitivista mélabú és a perverz szexmániás Freud hülyeségei által determinált izé.

Ellenben pl ha fogom Huszárik egyik etüdjéből az analfabéta fejkendős bú
csújárónénit és álmából felébresztem és megkérdezem, hogy az Isten bácsi-e télapószakállal és lóga-lába-lógát játszik-e felhőről, aszongya, hogy ő ezen nem gondolkodott soha és ha megkérdezem, hogy mégis, ha HIRTELEN megkérdezném, isten, akkor egy meghatározhatatlanulnagy szürkésfekete galuska alakú gomolyról számolna be. Pont ez a lényege a mítoszok digitális többrétagűsűgének. Abban tökigazad van, hogy az ember leginkább a magafejéből néz ki -de az egodeista is. Te vidáman füstölöd el a proccos kocsiddal a köbükunokáodnak szánt energiát, de pl 25000 évvel ezelőtt még a nemzedéksokaságok közöstudata igenis próbált valamit üzenni az onokáknak, mit ne basszanak el annyira nagyon.

Ha viszont megnézed az egodeizmus korát, magáról egyretöbbet képzelő de egyre sötétebb és ostobább, most már félanalfabéta nemzedékek is következnek, akiket a szülők nem neveltek semmi mesterségre, se szántásra, se vetésre, se semmire se, a panírmorzsát is boltban veszik, de pl ha elszakad az autójukban az ékszíj beszartak, vége, finító. Ha lekapcsolod az áramot, kampec. Még akad egy-egy buta vidéki parasztlány, aki férjhez akar menni, de már nem tudja, hogy hol kell beletölteni a mosógépbe az öblítőt és mennyit és egy gombot nem tud fellvarrni.

Ehhez képest pl az Öreg halász és a nagyravágyó felesége c. körülbelül 30000 éves zanzával még az I.C.A. feminimopicsoidjai se mernek foglalkozni, mert 47 nyelvcsere, 1023 nép kihalása ellenére is kb hordozza a kódolt üzenetet, ami cáfolhatatlan.

Ugyanez vonatkozik a (a könnyebség kedvéért írom Noénak) a Noé mítoszra.

Míg pl a mi mítoszaink tényleg nem érnek kb lófaszt se. Talán egy nyomorult egodeista a saját mítoszát ha esetleg sajátmagával szemben tartani képes, de csak akkor, ha piás vagy drogos,mert a pia meg a drog megfelelő önáltató és önhazug életre nevel. Mondjuk a nők abban szerencsések, hogy náluk kromoszómailag kódolt az önáltatás és önhazudozás, nem is akarnak odanézni, ha esetleg valaki mégis egy valódi képet mutatna róluk.

Gyönyörű nagyonszép régi monda szól a két pásztorgyermek, egy fiú és egy lány szerelméről,
szegények ott pettingelnek, monyorgatják egymást, miközben a törszi hodályban is ott basztak körülöttük a felnőttek, meg az állatok üzekedéseit is látták.
Csak te annyira felnőtt vagy már, hogy nem emlékszel ártatlan szűz gyerkeségedre.

Létezik még ma is, de régente meg pláne, olyan gyermek, akinek a füle mellett a legZAFTosabb csúnyaságokat beszélhették és nem hallotta meg, annyi volt neki, hogy SSSSS

Úgyhogy igenis funkcionálisak voltak a mítoszok (és mesék stb) És ahogy a Barátok közt -ben benne van a teletext adása, úgy van benne, belekódolva az ősi törvény a legtöbbe,méghozzá megfellebezhetetlenül. Aki veszi az adást... tudja dekódolni, az nem gebed meg, ha pár évre lekapcsolnák a villanyt vagy mondjuk nem lenne internet öt évig sehol a világon.

Vitatkoztunk erről szerintem régebben, amikor megkérdeztem, ki a buta, aki elhiszi a Noé-történetet vagy az az attejjista, aki nem tudja, hogy a szigetemberiség korszakában egy magát az egész nagyemberiségnek beképzelő horda hihette azt, hogy a világ az ő termékeny völgye.

És persze a sámánok ráhagyták a bandára a hülyeséget, mert ha elárulták volna, hogy a legeslegerősebb és merésze harcosok tucatjából akár 2-3 ember is visszatérhet a szomszéd horda meglátogatásából méghozzá
FRISS IDEGENPINÁVAL!!
akkor mekilódul az egész csürhe és a négyötöde a kanoknak odavész.
Így hát kitaláltak mindenféle szellemeket meg rémeket meg emberevőóriásokat meg hasonlókat.
Ki a hülye? Aki elhiszi, hogy minden ember buta vót az őskorban,most meg minden ember okosabb?

Mert más a szisztem? Mert elárulja Jávor Benedek, hogy mi a kurzív anyja valaga van valójában? Egy faszt árulja el!
Van új a paplan alatt?

sőt.

Szerezz meg egy könyvet, Bíró Lajos pápuaföldi útibeszámolóját. Nem fogod megbánni.
antikva.hu/onan/boritodisp.jsp?kep=/borito/1-83776-449.jpg

antikva.hu/onan/reszletek.jsp?konyv=biro_lajos_ujguineai_utazasom_emlekei&katalogusid=83776

*bővebben Arthur Rimbaudnál

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.29. 16:17:29

@Frick László Emlékzenekar: Az egodeizmus a tizenkilencedik század első harmadában meghaladtatott. Updátold magad, Frici. Eddig azt hittem, Marxnál vagy leragadva, de úgy látszik, még Hégelen onnan érvelsz. Névrokonod, Nieccse Frici idenologinája már csak a parasztvakításhoz kell, te is más vagy, te sem vagy más, ezt megtanulhattad volna Adornótól és Horkheimertól.

De bocs, nem akartam megszakítani a gondolatmenetedet.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.29. 16:28:04

@radairosseb: Sose tudtam, hogy Dr Josef Goebbels vagy Adolf Hitler már a XIX. század elsőfelében meghalt. De még Hitler is igazán jó egodeistává úgy 1945. márciusa körül vált. De tanítsál már kérlek és gyorsan írj már össze nekem egy kis irodalomjegyzéket a XIX. század elsőharmadából az egodeizmus tárgykörében. De Nietzschével vagy Franz Liszt osztrák zeneszerzővel nem ér trükközni!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.29. 16:36:12

@Frick László Emlékzenekar: Goebbelsznál és Gitlernál nagyobb kommunistákat nem hordott a hátán a föld. Ha őket egodeistáknak kell hívni tifelétek, akkor gondolom, azt is aláírod, hogy Gyumurcsány Ferenc szocinálisan érzékeny.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.29. 19:12:06

@Frick László Emlékzenekar:

Ha tippelnem kéne, a rojtosra rakott faszofil öreganyád ribancrendszámából olvastad ki azt, hogy szerintem a mítoszokat a nemtudás, nemértés következményei, továbbá azt, hogy ne lenne valóságalapjuk, pláne tanulságuk. Ugyanis az biztos, hogy én semmi ilyesmit nem írtam. De te nyilván jobban tudod! Mármint azt is, hogy mit gondolok...

2013.01.29. 20:14:55

@Frick László Emlékzenekar: Ne erőlködj, nem tudod kimagyarázni magad, te szájmenéses willendorfi adonisz!

Frick László Emlékzenekar 2013.01.30. 03:50:19

@little troll: Borotvált [fazonírozott] a pinád vagy nem. Nahátakkor, mit dumálsz??

Frick László Emlékzenekar 2013.01.30. 04:48:52

@"the dragon": Kezdjük elölről, de most már én szégyellem magam, hogy te milyen nagypofájú meg beképzelt vagy. Azt állítottad, hogy a szexualitásnak nincsen köze a mítoszokhoz s össze sem függenek. Idézlek: >>[az] alapmítoszoknak tehát nincs olyan értelmezési[...]rétege, mint amit te két hozzászólással korábban (a tanmesék kapcsán) említettél, tehát nem a szexuális felvilágosítást, iránymutatást szolgálta. Hagy jegyezzem meg még egyszer, összesen nem csak ennyit állítottam, amit neked ezek szerint (lásd az idézetet) sikerült felfognod.

Sőt:Az alapmítosz a bűnbeesésről szól. Addig is baszott az emberiség, csak nem tudta, miért, ugyanis állat volt. Azt se tudta, hogy baszás az, amit csinál.

Lucifer a tudós, a tudós alap-attitüdjében, ami azóta sem változott, ez pedig az, hogy: "Én okosabb vagyok az embereknél, fel/megtaláltam ezt az izét, odaadom nekik, de onnastól már az ő felelősségük, mit kezdenek vele." Ez az attitüd figyelhető meg az atomenergia vagy a nejlonharisnya vagy a PET-palack vagy a PET-palackos módosított ivóvíz vagy a Facebook feltalálásában. Tehát ez sem változott.
nem a cselekvés szüli a bűn -t, hanem a cselekvés következményfilozófiai felismerése. Odüsszeusz, amikor betérve egy szigetre rabolni, dúlni, fosztogatni kezd a bandájával, kiírtja annak a szigetnek a népét, nem tudja, hogy bűnöz, vagy hogy ez genocídium lenne, mert még nem találkozott a nála fejlettebb tudóssal, aki ezt elmagyarázná neki.

Ki tehet arról, hogy Alföldi Róbert okosabb Madách Imrénél? - Arany János. Ki tehet arról, hogy L. Simon László nem ismeri föl, a zseniális Alföldi Róbert semmit nem tett, csak helyreállította az Eredeti Ős Történetet, amit a jóértelemben vett dilettáns Madách nem tudott és Arany János meg túl szerényen, eléggé észrevétlenül állított helyre. Alföldi tudja, hogy színházba már csak a magadfajta öntelt és beképzelt, a kötésgfenerátorok kezelésében járatlan egodeista szájjalbróker sznobok járnak és ha nincsen botrány, akkor nem tudnak felizgulni. L. Simon államtitkár is tudja ezt, csak félti az állását és ezért opportunista lett. A politikához meg annyira buták a FIDESZ-esek, hogy nem ismerték föl, milyen ütős lett volna, ha Alföldi Róbertet Örökös nemzeti Szinház Igazgatónak kinevezik, akkor a jóoldali sajtó Alföldi cselédmentalitású dédöreganyjáról is leszedi a t-
פאה

Ki tehet arról, hogy a korunk tudósa olyan sötét, mint az éjszaka és nem tud annyit se Az Írás-hoz, mint egy ogyesszai chaszid nyúlbőrfelvásárló, aki szabadidejében rádöbbent, Az úr egy taknyos fiatal kölyök kis gecó és pl az Úr számára egy pillanat annyi, mint neked százezer év. Akkor egy heti melója az úrnak... milyen hosszú lenne neked?

Ha az úr nem egy Zuckerberger alakú felelőtlen kölyök lene, hanem egy gyed moroz alakú öregember, nem adna ennyi esélyt az éppen aktuális kisérleti lényeinek, az un "emberiségnek" . Annyira törékeny az emberiség ELŐTT is fennállott és majd utána is fennálló Világ rendje, hogy ha minden úgy ígaz, ahogy azt az ateista tudósain hirdetik, ez a rend egy emberi szempillantás alatt eltörli a6z emberiséget, de nem. Senkinek nem tűnik föl, hogy a természettudpomány mai állása szerint ennyi véletlen már nem lehet, ami ezt a geci aljas kannibál önző egodeista majomhordaszerű emberiséget még mindig védi?

Először a szex volt, vagyis az előemberek basztak orrbaszájba, mint az állatok, a külsődleges nemijegyek alig látszottak, az egyik a másikat többnyire hátulról kapta el, a nőneműek hamar rájöttek, hogy nekik az az izé annyira nem bújik elő, tehát nekik kell popsit tartani, a hímek meg akit elkaptak hátulról valamibe csak becsusszant nekik. Azt hiszed, hülysékedek, mi? hát a 30000 etzer éves embero csontleletek egyforma termető kezű-lábú egyedeket ,mutatnak, csak a szülőúti csontozat mutat eltérést.

A szexizmus az egyik nemnek a másik fölébe kerekedése. A munka, majd a munkamegosztás. Az egyik nem futott el a vadak után, a másik nem meg maradt a kicsikkel a búvóhelyen, mert akkor is voltak már feministák, akik mindenáron vadászni akartak, csak az ő csecsbimbójukat leharapta lötyögtében az emberkölyök csüngvvén, amíg a mammut után futottak férfimód. Tehát az őskori feministák valamivel okosabbak voltak, mimnt a maiak, mert egy mai feminista nem érti meg, hogy egy kamionosnőnek a méhe négy év alatt a hüvelyébe a petefészkekkel együtt rázódik le, nembeszélve arról, hogy vezetési időben olyan luxus nem engedhető meg, mint a tampon vagy betétváltás, akkor nyomni kell, nyomni mindenáron valamint a nők eléggé nehezen húgyoznak állva, márpedig egy kamionos vagy állva húgyozik, vagy ha ülve, akkor ICEteás üvegbe, de ezutóbbi se megy a nőknek, különösen nem borotváltpinával, mert úgy a pisi spirálisan körbe frecskel széjjel...
A szexizmus kihatott az emberi fejlődésre, de úgy, hogy a lehető legeslegnagyobb sebességre kapcsolva, mindössze 25000 év kellett ahhoz, hogy a vidéki tanyásparaszt meg a konzervgyári dolgozó nők kivételével mindenegyéb más nő kisé alacsonyabb termetű, vékonyabb csontozatú és édespicikezűláűbikójú azaz vérnyomásproblmákkal és hőháztartásgondokkal küzdő lehessen.

25000 éévvel ezelőtt a nő a finomabb szövésű kelméket azzal a tudattal válogatta le magának, hogy neki van több esze a faszoknál és nehogy már egy szarcsimbókseggű büdös kanembernek jusson a finom ingvászon, bújjon a barma darócba vagy csalánszövetbe, az állatja! A mai picsák viszont azt hiszik, hogy a nőknek azért kell a finom kelme, mert az ő bőrük azt érdemli meg érzékenyebb.

Ha magadon nem tudod lemérni az emberi intelligencia devoluciós folyamatát, akkor csak ezen a picsa attitüdön gondolkozz el. Ennek csimborasszója a metroszexuális azaz picsa férfi, aki, mert borotválja a testét, még a herezacskóját is, csak a pofáját nem, tehát nem vehet magára férfiaknak való kelméket, mert a borotváltszöre tokjaiban úgyis felakadna, fájósan húzná, meg a borotvált felületek pörsenésesek is.

Tehát korunkban a szexizmus egyre kevésbé politikaikorrekt az elpicsásodásban, egyre több metroszexuális férfi boltban veszi meg a panírmorzsát és abban a hitben él, hogy a milchreiß valami élelmiszerkémiai csuda, amit lehetetlen gyártani az élemiszerkémia legtitkosabb új felfedezéseinek ismerete nélkül. Azon se csudálkozzunk, hogy egyre elterjedtebb a tévhit, mniszerint az eper vagy a dinnye gyümölcs és hogy a borotvált pina nem lehet pisis úgy, mint a pinaszőr.

De , mint emlíítettem, a világ pulzál, a világban REND van, mégozzá olyan rend, ami az emberiség előtt is fennált és majd az e,mberiség után is fenn fog állnoi és eszerint amelyik faj nem akar szaporodni, annak nem is szükséges szaporodnia, szabad elmúlnia, mint a pigmeusoknak. A pigmeusok abban az emberi alapattitüdben tűntek el Afrikából, hogy ugye részben azt tudjuk, hogy a legpicibb termnetű nőknek kell a legeslegmagasabb vízilabdázó size férfi a lehető legnagyobb fasszal illetve a nagyonmagas lócsfaszó pasik a picike és maxx egydeciliteres hüvelyöbű nőkre gerjednek nagyon.
úgyhogy pigmeussal esetleg még, ha, akkor atavizmus formájában lehet találkozni.

Tehát pont fordítva van, mint ahogy tanították neked, kezdetben vala a szex és aztán jővel a szexizmus és csak azután jöttek el a mítoszok. Méghozzá az apajogú faszokrata írástudó osztálytársadalom hozta el a mítoszokat, a nők nem emlékeznek, az életük maga a mítosz, nem szorulnak rá a gyártására. Kiss Judit Ágnes költőnőn kívül nem tudok más nőt, aki pl a saját mítoszából a férfiaknak legalább a felét ne "felejtené" ki. Míg a férfimítoszokban sokszor háromszorannyi nő van, mint amennyi ténylegesen megvolt nekik.

A férfiintelligencia kifejlődéséről a nő tehet. Új -s új problémák elé állította a férfit és annak kényszerűen egyre intelligensebbé keleltt válmnia, míg a nő maradt hormonálisan determinált. Ez nem jelenti azt, hogy a nő ne tudna problémát megoldani, de akkor kit basszon le, ha mégse sikerül? Soikkal kényelmesebb vaklamit a férfivel megoldatni, ha befuccsolt, a férfi volt a barom és a felelős, ha sikerült, akkor megint a nő volt a kellően innovatív, hiszen ha a férfiakon múlik, még ma is a fán fészkel a majomhorda.
A nőt összesen annyoi sújtja, hogy nem képes felismerni hosszútávú önérdekeit, pl azt, hogy ha a finommanipulációkban a keze-lába édes pici lábikókká meg kikkezeckékké töpörödik, akkor a vérkörei nehezen fordulnak át egymásba és ez a hőháztartását intoleránsá teszi, magyarul 22 fokban vacogni fog és 22,5 C fokban meg túlságosan melege van. de a nő nem azt mondja objektíve, hogy melegem van, hanem azt, hogy meleg van. és nem azt mondja, hogy fázom, hanem azt, hogy BAZMEG HIDEG EZ A KURVA LAKÁS FŰCCSÉ! -és ezzel be is zárult a szexista ősmítosz oldhatatlanul.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.30. 13:10:45

@Frick László Emlékzenekar:

Most komolyan képes voltál saját mítoszt kreálni csak azért, hogy megmagyarázd miért vagy papucs?! Gondolom ugyan azért, amiért pinát is nyalsz. Mert egy kispöcsű látens seggkukac vagy, aki négyévesen rányitott az anyjára, mikor az a Szegedi Építők komplett középpályás sorának tartott levezető edzést. A cseréket is beleszámítva.

De ha már miattam szégyelled magad, a világért se állj meg itt, és nyúlj az kritika egy sokkal drámaibb eszközéhez! Persze az igazi Fricknek sem jött be ez a "minden művészt a haláluk után ismernek el igazán", de lehet, hogy ő csak a kivétel volt, mint minden másban is.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.31. 03:03:42

@"the dragon": Ebben igazad van, de a következőéletemben alaméniomszedő leszek, aki azért nem csókolja soha szájon a feleségeit, mert azzal a szájukkal faszt szoptak és az éppen arra ráérő asszonyom majd ahová követ, ott 3-4 lépéssel mindig a hátam mögött fog járni és végre nem kell megmosnom majd az autóimat meg belül se kitakarítani és pinát legföljebb majd diszkók nőivécéiben nyalok, amikor a csicskáim behozzák nekem az új szerzeményt, akit életében először és részemről utoljára azért nyalok ki, hogy utánam engem szolgáljon a hátralévő szolgálatiéveiben úgy 16 éves koráig, bár bebaszhat, hogy teherbe esik tőlem (ugyanis egyedül én baszhatom gumi nélkül) és akkor tessék, vehetek neki is egy házat meg ilyesmi, átmegy inaktívba, majd ha már elég nagy lesz a gyerek ahhoz, hogy egyedül is védelmipénzt szedjen a köcsög gecibőrűek kölykeitől, akkor nyitok az anyjának egy hajasszalont a főjuccán -így jó lësz-ë-hëë gëci??
süti beállítások módosítása