Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

értekezés a mondat eleji nagybetű alkalmazásának szükségtelenségéről

2017.01.01. 19:56 erő.est.ormok

g.jpgmint tudjuk, a legtöbb nyelvben a mondatokat nagybetűvel kezdik. több éves, módszeres kutatásom eredményeképpen kijelenthetem, hogy ezen szanbály teljesen fölösleges a következő okoknál fogva:

-bármely mondat szabadon, nagybetű nélkül is elkezdhető, eddig ez minden tesztalanynak sikerült, következmények vagy hátráltató tényezők nélkül.

-a mondat végére pontot teszünk. ez pont elég arra, hogy a mondat végét jelezzük.

-ha a mondat végét jelezzük, a következő mondat elejének jelzése logikusan szükségtelen.

-a mondatokban egyes dolgokat egyes nyelvek következetesen nagybetűvel írnak, viszont a pontot csakis a mondat végén használják.

a fenti tényeket elemezve világos, hogy a mondat eleji nagybetű szükségtelen, az írás lendületét akadályozó jelenség.

javaslom a mondat eleji nagybetű szabályának elhagyását, obligátból opcionálissá tételét. az emberiség percenként kb. 60 millió mondatot gépel le, egy shift lenyomása 0,25 másodpercet vesz igénybe normál klaviatúrán és majdnem 0,7 másodpercet tácsszkrínen, mobilon. csak ennek a jelenségnek az elhagyása minimum 15 millió másodpercet takarít meg percenként az emberiségnek.

'time is money' mondják az angolok. amennyiben 1 másodperc csak 1 eurócentet jelent egy ember életéből, beláthatjuk, hogy percenként 150 ezer eurót spórolunk meg az emberiségnek, ezen módosítás által.

a megspórolt összeg 10%-át kérem bankszámlámra átutalni, a többit az emberiség javára, vagy aranyos, gömbölyű, szőrös, nagyszemű  kis állatkák fajainak megmentésére fordítjuk.

 

 

18 komment

Címkék: hortobágy kecsege tékozlás kátrány faszén madártan jszárokszállás

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr8912089319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kardos doktor 2017.01.02. 05:52:14

Ki, hányszor és milyen mélyen bántalmazta hátulról a szerzőt, hogy ilyeneket közöl az internettel!!

erő.est.ormok 2017.01.02. 08:12:00

@Kardos doktor: süme, te pont olyan hülye vagy, mint egy éve!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2017.01.02. 14:05:46

Énszerintem a Nagybetű igenisch helyénvaló! Én a mondatvégi íráslyeleket hagynám inkább el! Akkor legalább Szörcse nem nyavajogna folyton ha valaki kérdő lyelet használ! Ja igen azt még hozzá tenném hogy a fel kiáltólyel nem mondat végi írásjel! Hanem hangulat ikon! A plebsch művenetlenségén és unintenigencináján jogoschan felháborodott Tudós Ember Egyetlen indokoltan megélt Hangulata!

!!!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2017.01.02. 14:06:24

@erő.est.ormok: Ja és jó lenne, ha nem az én bloggomon futtatnád fel az összes fickanickedet, dagadék!

erő.est.ormok 2017.01.02. 20:29:44

@radairosseb: a mondatvégi írásjelek témakörét áttárgyaltam. kutatásaim szerint a mondat végének jelzése sokkal több információt ad, mint a mondat elejének jelzése, így azt érdemesebb megtartani, te pupák!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2017.01.05. 21:56:43

@erő.est.ormok: A nagybetű és a pont olyan mint a Kezdet és Vég. Egyik nincs a másik nélkül!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2017.01.05. 21:56:57

De ebbe nem akarok belekezdeni, mert sose lesz vége!

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2017.01.13. 22:51:39

Azannya, most elolvastam itt az elmúlt idők téziseit, és azt mondom, ennél tudományosabb műhely sehol a világon nincs.

Konkrétan ez a színvonalas tanulmány is rávilágít arra, hogy a jelenlegi világunk, ahol az efficiency meg a cost cutting a legnagyobb király, mennyire csak pedzegeti a témát. Pl. tudvalévő, hogy minden nagybetű 29%-kal több pixelből áll, mint ugyanannak a betűnek a kisbetűs változata. Nyomtatáskor ez értelemszerűen a festékpatron fogyásában IS megmutatkozik, és ha továbbszámoljuk az effektust, a GDP-t körülbelül 1%-ban növeli ez az egyszerű változtatás.

HALÁL A KISBETŰKRE!!!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2017.01.20. 12:49:42

@Kadarka Jánoska: Nyomtatás! Fogadgyunk, hogy felétek a valagat is papirusztekertcsel törlitek szarás után!

Frick László Intézet 2017.01.24. 09:21:43

Phuu, úgy tudtam, hogy a legkorszerűbb modernéletben már a többi betűre sincsen semmi szükség.
Nemrég kedvenc művészilmcsatornámon megnéztem egy maÍr valóságot ábrázoló magasfokú kisköltségvetésű (powered by Sundance isntitut) filmet, idemásolom a teljes szókészletét vagyis a forgatókönyvet. A film két fiatalról meg az egyikük alkoholista anyjáról szól. A fiú fel van háborodva a picsa anyján, aki minden nap kétszer baszik be. Ő viszont a haverhjával csak másnaponta. Tehát joggal van kiakadva az anyjára és Malac Passat-tal taxizik.

A szavakat fonetikusan írom!!)
Kama. Ma, It. Ít. NOa, Yea. Vana. Fak. Oko. Bekoa. Shea. Faka. Sit. Ja. Dran. Mea. Dra. Wha. I'. Öa.

Hát, kb ennyi szót forgattak a forgatókönyvben egymásra.

erő.est.ormok 2017.01.25. 12:51:48

@Frick László Intézet: megnéztem, még mindig admin vagy, te pupák! itt kizárólag nyunyótól vontuk meg az eléréseket, mert visszaélt vele a kis fasz.

igen, minden leegyszerűsödik, pl. könyv-újság-esszé-blog-komment-twitter-instagram-snapchat

a végére nemcsak hogy max 80 karakter maradt, hanem max. egy grimasz.

minek ide okosság.

Frick László Emlékzenekar 2017.02.07. 14:02:32

@erő.est.ormok: Követelem a Hipszter című dolgozatba a kiegészítő passzusom utólagos beillesztését. A főszövegbe. Ellenkező esetben
Hipszter -javított kiadás címmel fogok itt tudományos dolgozatot publikálni. És ha emlékszel az Egy címlaptündér -re... ezt a hipszterek nem fogják megköszönni, különösen nem a slankított mackóváltozatú bedemárton-alakúak rendje.

erő.est.ormok 2017.02.09. 10:54:49

@Frick László Emlékzenekar: adj nekik, bazdmeg!

a kiegészítést megtettem

annamari4063 2017.02.15. 21:43:48

A több éves, módszeres kutatás közepette talán az is a felfedezés részét képezhette volna, hogy a mondat vége a ponton kívül még legalább két másik írásjellel is jelezhető. Azonkívül nyelvi hagyományaink őrzése nemzettudatunk fontos részét képezi. Meggondolandó, érdemes-e kicsinyes előnyökért generációk hosszú sorának eme tradícióját parancsszóra elvenni a dicső eleinket mélyen tisztelő újabb generációk anyanyelvi eszköztárából.