Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Ilyen volt a színfalak mögül

2016.06.04. 22:35 Kadarka Jánoska

Tegnap volt az első országos sírásóverseny, hadd nem mondjam, mennyi munkámba került, mire megszerveztem. Nem véletlenül nem publikáltam semmi szenzációsat itt az elmúlt hónapokban.

A verseny igazi céljáról nem adhatok ki semmi információt, de az remélem mindenkinek nyilvánvaló, hogy a legjobb sírásó-teamet nem azért kerestük meg egy országos verseny keretében, hogy a nyakukba akasszuk az aranyérmet. Csak a selejtezők és az elődöntők elvittek annyi energiámat, mint egy olimpiai pályázat előkészítése, és hát ismét hadd ne mondjam, azzal is ki foglalkozik. Hiába, aki ért a dolgokhoz, annak van munkája.

Most néhány kulisszatitkot osztok meg a kedves olvasóimmal a sírásóversenyről, aztán majd az okosabbak összeköthetik a dolgokat akkor, ha majd meglesz az az állami temetés is, amire egy ideje már készülünk.

Az első és legfontosabb tény, ami a híradókból kimaradt, hogy nem kamu sírokat ásattunk a sírásókkal, hanem igaziakat. És mi az igazi sír legfőbb ismérve? Igen, bizony, abba belekerül egy halott. Mégis, hogyan tudnánk felmérni a sírásók valós képességeit, ha tudnák, hogy csak gödröt ásnak, nem sírt? Sehogyan. A mentális erő legalább olyan fontos, mint a fizikai felkészültség, és higgye el mindenki, hogy ásni sokan tudnak, de sírt ásni csak kevesen.

146_ilyen_volt_a_szinfalak_mogul_1.png

Tehát halottak is voltak a koporsókban, amiket a sírásó-brigádok leeresztettek a sírokba. A nézők ezt persze nem tudták, nekik azt mondtuk, hogy a koporsókban homok van, annyi, amennyi egy átlagos ember súlya. A brigádokkal meg aláírattunk egy titoktartási nyilatkozatot. Ja, és remélem, nem kell külön kiemelnem, hogy muszáj volt koporsókat belerakni a sírokba, hiszen anélkül csak kiástak volna egy gödröt, amit utána betemetnek, és sehol a sírhant.

No de ki az, aki ilyen körülmények között válna meg a hozzátartozójától? Verseny, tömeg, szurkolók, és sehol egy pap, a méltóságteljes búcsúztatás lehetetlen. Ráadásul koszorúk se voltak, mert nehezítették volna az elkészült hantok pontozását.

Az okosabbak már kapizsgálják, igen, a megoldás a bűncselekmény. Felderítetlen gyilkosságok áldozatai voltak a koporsókban, aminek két igen fontos oka volt. Egy: nem kellett a hullák elrejtésével foglalkozni. Ha már úgyis volt egy verseny, ingyen elásták az összeset. Kettő: a tökéletes rejtekhely. Nincs az a rafinált rendőr, akinek az eszébe jutna, hogy egy sírásóverseny helyszínén keressen igazi hullákat. Mondom, a tökéletes rejtekhely.

Azt fedje jótékony homály, hogy kik fekszenek a sírok mélyén. Persze azok, akik figyelemmel kísérték, hogyan fogyatkoznak a posztok a Kigondoltamon, és hogyan tünedeznek el a szerzők innen, talán sejtik.

26 komment

Címkék: trianon triász

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr448780288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.06.04. 22:41:35

Hadd ne mondjam, ha itt egy régi szerző kommentel majd, akkor valójában ki írja azt a kommentet...

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.06.05. 11:43:50

@Kadarka Jánoska: Jó amúgy a poscht legalább szerinted, vagy bele se kezdjek az olvasásba!

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2016.06.06. 09:36:09

engem bitos nem fognak ilyen tömegsírba helyezni, hisz csak reagáló vagyok.
már számolom is, mennyi sírhalmot kellett felhalmozni, hogy a konkurenciája fogyon a méjen tisztelt szerzőnek.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.06.07. 22:08:13

@radairosseb:

Nemhogy jó a poszt, de remekmű.

@Panther_V:

Igen, te virtuálisan, én valósan.

@csillagkúll:

Milyen konkurencia, te szegény. Kancsengöndza vagyok a blogoszféra Alföldjén, és akkor még szolid voltam.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2016.06.08. 09:37:46

@Kadarka Jánoska:" Az okosabbak már kapizsgálják, igen, a megoldás a bűncselekmény. Felderítetlen gyilkosságok áldozatai voltak a koporsókban, aminek két igen fontos oka volt. Egy: nem kellett a hullák elrejtésével foglalkozni. Ha már úgyis volt egy verseny, ingyen elásták az összeset. Kettő: a tökéletes rejtekhely. Nincs az a rafinált rendőr, akinek az eszébe jutna, hogy egy sírásóverseny helyszínén keressen igazi hullákat. Mondom, a tökéletes rejtekhely.

Azt fedje jótékony homály, hogy kik fekszenek a sírok mélyén. Persze azok, akik figyelemmel kísérték, hogyan fogyatkoznak a posztok a Kigondoltamon, és hogyan tünedeznek el a szerzők innen, talán sejtik." akkor ez a rész nem erről szólt, majd egyszer megtanulok olvasni.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2016.06.11. 18:59:07

Kurva rossz kedvem van, posztolnék valami pesszimistát. Minek? Nincs is billentyûzetem.

Bambuci 2016.06.13. 19:33:19

Megy a foci eb es semmi poszt rola?!

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.06.15. 22:33:05

@Bambuci:

Én a csapat mentális felkészítésével foglalkozom Franciaországban, a többieket meg elásattam a sírásókkal. Mégis ki posztolna, Bucika.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.06.15. 22:34:07

@csillagkúll:

Ajánlanám az olvasás tanulására a világ összes blogját, ezen az egyen kívül. Ide akkor gyere, ha már tudsz.

annamari4063 2016.06.18. 22:26:29

Kérdés, hogy a szerzők legyilkolása összefügg-e a blogbeli "írói" munkásságukkal, vagy más oka van a sorozatölésnek. Ok, néhány (sok) poszt bűnrossz volt, de ettől még eltenghettek-lenghettek volna társadalmunk perifériájának a szélén megtűrt potyautasként. Valószínű tehát, hogy a blogon túlmutató esemény következménye lehet tervszerű kivégzésük. Vagy áldozatkészen felajánlották porhüvelyüket a verseny méltó megrendezése érdekében?

annamari4063 2016.06.26. 19:35:18

@Kadarka Jánoska: Nem kérdeztek sokat. Tudvalevőleg itt nem szabad kérdezni. Csak nekem. Azért remélem, nem lesz 2. sírásó verseny.

Páska Süme 2016.06.29. 21:03:39

Eleve a probléma megközelítése rossz. A kérdés az, szükség van-e, szükség vanhat-e a vontatónak ökörbetétre. Innen kell kiindulni.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.06.29. 21:48:11

@csillagkúll:

Neked szívesen, érzem benned a fejlődési lehetőséget.

@annamari4063:

Aki az 1940-es év 63-ik havában született, az tényleg kérdezhet bármikor.

@Páska Süme:

Ezt sose tartottam humorosnak Süme, amit rendszeresen csinálsz, buta és értelmetlen szavakat egymás után írni. Hát mivégre. Ez a te esszenciád. A buta ember, aki azt hiszi, hogyha butábbnak mutatja magát, akkor humoros lesz. Ha! Tudnál te jobbat is, csak lusta vagy. Posztolj inkább, mint álnikkeskedj.

Páska Süme 2016.06.29. 22:55:57

@Kadarka Jánoska: egyszer jönnék ide lazítani anélkül, hogy kritizálnának!

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2016.06.30. 12:06:16

@Kadarka Jánoska: az bebaszna, ha te bennem érzenél valamit is, az útravalót, kösz!

Páska Süme 2016.07.12. 22:03:40

ha a szörny récebérre csábít,
port húzz a hosszú bekékelt paklira!

Frick László Emlékzenekar 2016.08.02. 12:00:12

Az alkotóművész ősi szokása szerint -ez már 3-4 nick-kel ezelőtt is jellemezte- indexes (7 444.hu-s) hibába esik. Ugyanis a sírásásban nem az a lényeg, hogy a gödörbe MAJD halott kerül hanem az hogy az esetek 99,916%-lékében MÁR Van egy/több HALOTT a sírgödörben. Az esetek többségében a sírásók elsunnyogják a dolgot és vagy egy kis gödröt kaparnak s abba a maradványopkat össze vagy oldalt vájnak egy valamit és oda tosszák bele. Néha azonban a bogarak, a szappanosodás vagy a mumifikáció megtréfálja őket, pl a halott Ady-korabeli öltönye vagy a koporsó tőlyfa deszkái egészen ésígytovább épen maradnak.
Dehát gondolom az igazság Kadarka művészurat kb annyira érdekli, mint Bede Mártont vagy Pete Hungarious-t

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.08.30. 17:25:07

@Frick László Emlékzenekar:

Nos, ha a sírásásról írtam volna, akkor érdemes lenne elolvasni a hozzászólásodat. Ellenben a dolgozatom egy versenybe bújtatott bűncselekményről szólt, amihez Ady öltönyének semmi köze. Kérem, hogy olvasd el a blogszabályzatot, és csakis releváns kommentekkel járulj hozzá a színvonalunk emeléséhez, tudniillik errefelé nem menő ez a maszatolás.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.08.31. 00:02:59

@Kadarka Jánoska: Látsuk be, az sokat elárul egy irományról, ha magyarázni kell. Inkább szard szájba magad, nyeld le, és utána gondolkodjál el azon, mért nem érti a plebsz, amit írol!

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.08.31. 20:57:20

@radairosseb:

Kimagasló erkölcsi érzékem nem tűri, ha valaki buta. Életem végéig tanítani fogom a drága népemet. Még jó, hogy te nem tartozol közénk, téged semmi pénzért nem oktatnálak semmire, nem lenne értelme.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.08.31. 21:03:33

@Kadarka Jánoska: Azt hogy bírja a kimagasló erkölcsi érzéked, hogy agyatlan parasztnak tartod a saját fajtádat, akit életed végéig se tudsz kitanítani? Az igazságérzetedet nyilván nem bántja, elvégre igazad van benne, de azért ez a fölényes leszolidanizálom a sajátjaimat atitűd elég elkorcsosult pichére vall!