Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Tűzijáték

2015.08.19. 07:53 ripők

tuzijatek.pngA közhiedelem szerint hópehelyből sem létezik két egyforma, de ezt pont azok állítják, akik nem figyeltek kémián, hanem helyette vámpírfogat rajzoltak Immanuel Nobel portréjának. Létezik.
Mint oly számos csodálatos ám veszélyes találmány, a tűzijáték felfedezőjének nevét is homály fedi. A korabeli tekercsek áttanulmányozása után csak annyit állíthatunk bizonyosan, hogy kínai volt, de tekintettel arra, hogy annakidején nem állt rendelkezésre mindenkiről panorámaröntgen a sifonérban, hát itt meg is áll a tudomány: falusi elöljáró legyen a talpán, aki megmondja, hogy a kormos bombatölcsér alján füstölgő ágyékkötős torzó Csengé vagy Csungé volt-e. Na, mindegy.
A modern korban nem is ünnep az ünnep, ha a nagy nap előkészületei során nem botladoznak militarinadrágos fontoskodók az esemény helyszínének kordonokkal leválasztott részein. Ők a pyrotechnikusok, akik igába hajtják a természet ezen vad, exotherm reakcióit a nép legnagyobb örömére.
A méltóságteljes megemlékezés jegyében a polgári publikum ilyenkor bermudanadrágot és flip-flop papucsot húz, a családfő nyakába kanyarítja legapróbb csemetéjét, majd fejenként fél kilogram polyetilén csomagolóanyagot magukkal hurcolva boldog izgatottságtól fűtve kihullámzanak a közterületre.
A monoton durrogtatást a szervezők úgy igyekeznek feldobni, hogy előrángatnak egy szakállas, egzaltált kinézetű filmrendezőt vagy egy homokos zongoristát, aki úgymond megkoncepcionálja az előadást, történetet vagy zeneművet pásszít a detonációk egymásutániságára.
Az értő közönség eleinte velőtrázó sikongatással és elragadtatott tapssal honorálja a szétpukkanó színes tölteteket, aztán pillanatnyi hangulatától függően megállapítja, hogy jobb avagy gyengébb volt-e a csinnadratta, mint előző évben.
Arról senki sem beszél, hogy - nem állítom, csak firtatom - a levegőben hömpölygő égéstermékbe milyen érdekcsoportok milyen vegyületeket kevertek, hogy aljas érdekeiknek megfelelően bepermetezzék a csődületet, melynek tagjai tátott szájjal, megbabonázva sztondulnak a harmincadik perc után. Kinek áll ez érdekében! És mi!
Ezután mindenki hazamegy és meg is feledkezik az egészről, mert sokkal fontosabb dolgok foglalkoztatják.

16 komment · 1 trackback

Címkék: amerika tudomány zsidóbűnözés sajttál papírrepülő ánusz ripők árgyélus anyósnyelv chemtrail apródfrizura fehérbűnözés

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr837707496

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kádár vs I.István király 2015.08.20. 10:28:29

I. István, született Vajk nem élt semmilyen általános emberi értékrend és erkölcs szerint példamutató, követendő és tisztelendő életet. Ölt és öletett, megkívánta és erőszakkal elvette mások vagyonát, nem szerette sem ellenségeit,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2015.08.19. 09:33:00

van olyan hogy tűzijáték én m ég sohasem hallotam erről nahát és hogy kínai talámány ezt jó tudni meg veszélyes meg indokolatlan meg érdekből vonza a tömegeket nahát én hol voltam eddig már elmúltam mennyi és csak most olvasok ilyen okosságokat a flancba

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2015.08.19. 11:44:46

Inkább szerencsétlen megélhetési bevándorlókra költenétek azt a sok pénzt!

Mucusteknő 2015.08.19. 13:09:02

tüzijátékkal permetezni... hm. Az viszont furcsa, hogy akár az odvas fogamba beépített tűhegyni kis biszbasszal is tudok fogni az ország kb. tetszőleges pontján ötszáz rádiót meg hatszáz tévécsatornát. És ennek ne lenne hatása az egészségemre? Kackac.

annamari4063 2015.08.19. 20:52:48

Soha nem gondoltam volna, hogy a t. szerző (vagy egyáltalán a Kigondoltam) képes bármiféle új ismeretet nyújtani nekem, aki rendkívül eszes és tájékozott ember vagyok. Be kell vallanom, a sztondul szót eleddig nem ismertem, nyilván azért, mert ez a fajta állapot-történés nagyon távol áll tőlem. Ezért tehát nem volt teljesen időpocsékolás elolvasni a szerző szösszenetét. A tömeg permetezéssel való megbabonázása persze csak gyerekes összeesküvés elmélet. Mindenki tudja, hogy mibe keverik bele "ök" azt a bizonyos anyagot.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2015.08.20. 08:15:41

@annamari4063: Mel Gibson, közismert referenciaszemély, ha itt lenne, meg tudná erősíteni, hogy egy összeesküvés-elmélet helytállóságát nuance-nyira sem befolyásolja, ha az _légbőlkapott_. Akinek szeme van, látja az összefüggéseket. Direkte kerültem az aktuálpolitikai áthallásokat dolgozatomban, hogy legalább az Új Kenyér Ünnepén, nemzeti trikolórba öltöztetett lelkünket ne kavarja fel az egymásra mutogatás és bűnbakkeresés, de ha már itt tartunk. Számos jel utal arra, hogy valakik százmilliókat nem sajnálva úgy akarják elejét venni a fiatalok elvándorlásának, hogy mihamarabbi gyermekvállalásra ösztökélik őket. Namármost világosan látható, hogy a központi propaganda elsősorban a világ dolgaiban járatlan tizenéveseket célozza és éri el. Elegendő megvizsgálni a tiniterhességek számának korfai eloszlását: a húsz év alattiak között hatalmas spike látható a grafikonon. Véletlen, peeeerszeee!

annamari4063 2015.08.20. 21:35:45

"Mel Gibson, közismert referenciaszemély, ha itt lenne, meg tudná erősíteni, hogy egy összeesküvés-elmélet helytállóságát nuance-nyira sem befolyásolja, ha az _légbőlkapott." Helytálló meg légből kapott? Mintha lenne itt némi ellentmondás, de nem túl zavaró, különösen Mel Gibzon miatt.
Ha a tiniterhesség előfordulását vizsgáljuk, azok valóban sokkal gyakoribbak a 20 év alattiak körében. Mondhatni, fehér holló a tiniterhesség az ennél idősebeknél.
Nem feltétlenül látok összefüggést a tűzijáték égéstermékeinek manipulálása és a gyermekvállalás kormányzati szintű ösztönzése között. Hacsak valami ajzószert nem integrálnak a keverékbe, de túl sok értelme ennek sem lenne, hiszen a felvilágosító programok szembemennek a népességgyarapodást célzó törekvésekkel. Bölcs politikusaink sokkal jobban vigyáznak adóforintjainkra, minthogy pénzt költsenek egymás hatását kioltó intézkedésekre. Mindenesetre megnyugtató számomra, hogy idén nem mentem tűzijátékot nézni.

Jose Grande 2015.08.21. 11:48:25

@annamari4063: tosznak összevissza, de gumit húznak. Ez a baj. Meg hogy magvukat szájba, mellre, fenékbe lövellik. Hiába a tűzijátékba oltott ajzószer.

Páska Süme 2015.08.22. 09:12:25

én már a konfettiben se bízok.

annamari4063 2015.08.22. 23:57:45

Meg az eső... Ripők! A rémhírterjesztést a törvény bünteti!

havaz.petty.rianás 2015.08.24. 07:29:29

Csodás poszt!

Nihilista gecik vagytok!

annamari4063 2015.08.24. 22:02:26

Pláne a földhözragadt emberek szerint.

szanalmas 2015.08.25. 01:57:22

Az kell a hülyéknek, fényes és durrog. Kéne még valami lufifeleresztő ünnep is az infantilis magyarnak, nehogy kibillenjen a bárgyúságából!
Egyébként minek kábítanák azt a párszáz vurstlis bámészkodót, mikor a manórobotok már bennük vannak, le vagy te maradva, ripők komám!

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2015.08.25. 20:05:08

Ezt majd posztold ki karácsonykor is csillagszóró címmel.

havaz.petty.rianás 2015.08.30. 17:51:27

újra elolvastam, hihetetlen erejű poszt!