Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Kakizacsi

2015.07.03. 07:09 havaz.petty.rianás

holdonkutya.jpeg

A városi ember tömegesen elmagányosodott, ezért aztán mindenféle állatot vesz maga mellé. Legtöbbször kutyát vagy macskát tartanak. Azt hiszik, hogy ezek az állatok 'szeretik' őket, pedig ezek az állatok csak teszik a dolgukat: a kutya nem tudja mi az az önfeláldozás, csak liheg bele a nagyvilágba, a macska  pedig szolgájának tekinti a tulajdonosát. Mindkét állat tarrtása érzelmileg jelentős érzelmi retardációt jelent. 

A kutyák  és a macskák is biológiai szénalapú lények, ezen belül is ragadozók, ami azt jelenti, hogy más állatokkal kell táplálkozniuk, húst esznek.

A Teremtő mindenképp perverz volt, mikor hatnapos ámokfutása során létrehozta az élővilágot: a fényevők és pár kénbaktérium kivételével arra kényszeríti az összes élőlényt, hogy egy másik lényt elfogjon, megöljön, felaprítson, és nyállal keverve beleibe gyömöszöljön, ahol azt megemészti. Ennek következménye, hogy a világ összes lényének van félnivalója: valamilyen másik lény előbb-utóbb elfogyasztja.

Ami nem kerül megemésztésre, az az ürülék. A városi ember mellett tartott kutyákat megtanítják, hogy visszatartsák az ürüléküket. Az ürülék visszatartása rendkívül ritka  a természetben, de pont a ragadozóknál amúgy  fontos szerepet tölt be. A kutya és 'gazdája' közötti interakció egyik eleme a kutya sétáltatása, mely valójában a kutya vizelet- és székletürítésének rítusa. Ennek során a kutyák ürüléküket és vizeletüket a városi térobjektumokra szórják. 

Mindenki természetesnek veszi, hogy a kutya azt vizel le, amit éppen erre a célra véletlenszerűen kiszemel. Persze az ember berzenkedik attól, hogy a régi korokban a városlakók az ürítőedényüket reggelente az utcákra borították, az undorító és milyen jó, hogy már nem vagyunk ilyen barbárok, ellenben a kutyák lazán vizelhetnek városszerte.

A kutyák szánalmasan jellegzetes préspozicióra, ürítésre készülését mindnyájan láttuk már. Szerencsétlen kutya a szemét ilyenkor lesunyva kidülleszti, fülét  hátracsapja, láthatólag zavarban van. Amellett, hogy a kutya intimitása ilyenkor negatív tartományokra terjed -sokszor robogó  autókból, buszokból ezernyi szem követi a széklet lassú, bélből történő kigörgetését, majd a végbél összehúzásának rángatásos, rekeszizom által végzett, egész kutyára  átterjedő rángását- a 'gazda' évtizedekig kényelmesen elsétált kedvencével, hátrahagyva maga után a városi élet egyik legundorítóbb darabját: a kutyaszart.

Ezen sorok írója hosszú és gyötrelmes hónapokat töltött el anno a liiberalizmus pokoli országában, Hollandiában, és az egyetemre reggelente járva öklendezve sétált az eső által feláztatott, láthatóan zömében csontdarálmány tartalmú, félig feláztatott, a szétfolyó állag által  barnára festett utcakövek és széklet közötti üres területek összekötő útvonalán. Ez a jelenség Budapesten is évekig megvolt, és ez az oka annak a jelenségnek, hogy az emberek a szép homlokzatok helyett cipőorrukra koncentráltak annak érdekében, hogy ne lépjenek kutyaszarba.

Mostanra már szinte minden szabályszegés és bírságolandó cselekedet. A liberális neokapitalista rendszer eljutott arra az alapvetően bolsevista technikára, hogy lehetőleg minden állampolgárt  kriminalizáljon, legyen mindenkinek félnivalója. Egyik ilyen szabály -megjegyzem dícséretes- hogy a kutyaürüléket össze kell szedni.

Százával látjuk a jelenetet, amint a kutya felveszi bélprés testtartását, a gazda megmerevedik, a kutya mögé áll és várja, hogy a kutya kinyomja magából ürülékét. Ez a jelenség egyszerre bizarr, meghitt, undorító és vicces. nem sok ilyen pillanat van a világban... Gondoljunk bele, milyen sok érzést vált ki az emberbő egyszerre. Talán a legdurvább ebben a szertartásban az a mozzanat, mikor a gazda nyugtázza az ürítést, előhúz a zsebéből egy zacskót és a friss,áthatóan bűzös, sokszor lágy, meleg kutyaszart -amennyiben állaga megengedi- a zacskón keresztül megfogja és egy ügyes mozdulattal belefodítja az erre speciálisan kidolgozott műanyag zacskóba.

A műanyag zacskók átlagos elbomlási ideje minimum ezer év, így a kutyaürüléket jóval minkettőjük halála után több generáción keresztül konzerválja gazdája. Mivel a kutyaürülék  'veszélyes' -újabb bolsevista jelenség: minden veszélyes és mindenre riasztást adnak ki (csak anno az imperializmus és a karvalytőke volt a mumus, mára már a nyári hőmérséklet, vagy a napsütés  is riasztó), külön kutyaürülék tartó-tartókat helyeztek el, így a konzervált kutyaszar halmokban kerül gyűjtésre, és tárolásra.

Elmondhatjuk, érdekes maradványa a kakizacsi az ember-állat bennsőséges viszonyának, az ember-kutya 'barátságnak'.

29 komment

Címkék: torna vastagbél torma salak széklet gyúrcsány ánusz mementó tárna vargabetű koholmány

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr557592300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2015.07.03. 12:27:42

Nekem semmi bajom a kutyatartókkal. Mások meg asszonyt tartanak, az talán jobb!

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2015.07.03. 14:09:57

ez a hozadéka ha az ember az emberrel nem jön ki tréfás dolog lesz ezerév múlva amikor napvilágra kerülnek a el se merem képzelni

Páska Süme 2015.07.03. 19:54:48

Tessék, ide jutottunk! A 40-es tespedő, Louis CK-tól elalélt generáció már csak az ürülékre tud koncentrálni! Ha ezt az igaz magyar szívű Shakespeare megélhette volna!

Páska Süme 2015.07.04. 01:32:21

Emlékeztek-e a Delta nevű tudományos tévéműsorra. Melyik volt az a tudományos ujdonság amire egyáltalán emlékeztek belőle.

annamari4063 2015.07.04. 12:22:22

A tisztelt szerző problémafelvetése helytálló, de sajnos nem adott konstruktív válaszokat az általa felvázolt társadalmi gondra, nem merült el kellőképpen a témában. Bár lehet, hogy mégiscsak belemerült.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2015.07.05. 01:41:06

remélem eme blog készítői diplomás értelmissségi tanáremberek. tovább kell adni ezt a cinikus gagyi-gyagya mentalitást a világnak, főleg pedig a leendő magyar diplomáss értelmissségnek

www.youtube.com/watch?v=jKvc3DBQQ-Y

Páska Süme 2015.07.05. 02:00:04

Az élet nem pornófilm, hanem Gizi néni és Józsi bácsi, hülyék.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2015.07.05. 11:51:14

Hát pedig ez már animált kakiszeszkularitás, ha olvastad a poschtot, mesüge!

havaz.petty.rianás 2015.07.05. 22:41:14

@annamari4063:

igazán nem akarnálak negatív érzelmekkel érinteni, de miféle megoldást szeretnél a kakizacsival kapcsolatban?

jelentem és szemlélődtem, megfigyeltem, utána sokat gondolkodtam... KI gondoltam ezt a posztot!

havaz.petty.rianás 2015.07.05. 22:42:34

@Páska Süme: emlékszek, Süme. Maglev. Turbófeltöltő. Szélturbina.
fél évente gyorsvasutak,ürhajózás, stb.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2015.07.06. 15:58:05

Ahogy a majmomból ember lett idővel, úgy lesz a kutyából is valamiféle értelmes lény, pl. kutyember. A gondolkodó lény egyik ismérve a kulturált ürítés. Ennek az első lépcsőfoka a zacskózás, de néhány ezer év múlva a kutyák már maguk teszik zacskóba a székletüket, utána meg vécét építenek a kutyaházukba. Perspektívából nézd a problémát havaska.

Páska Süme 2015.07.06. 20:51:13

@havaz.petty.rianás: bazmeg én meg csak valami gorillákra emlékszek. MEg a gyorsvasútra ja. PEdig sokkal több minden volt benne!

havaz.petty.rianás 2015.07.14. 07:54:51

@Páska Süme: ez azért van, mert hülye vagy.
sokan vannak így!

Páska Süme 2015.07.14. 23:31:14

@havaz.petty.rianás: I'm gonna pop some tags, I've got 20 dollars in my pákkiit

szanalmas 2015.07.20. 02:28:11

Az sok buzi, bazmeg, akik kurva nagy állatbarátok, meg zöldek -nyilván rothadt kutyaeledelt ettek-, akik a 35 négyzetméteren nagy mozgásigényű állatot tartanak, azokat kéne a saját kiharcolt állatvédelmi törvényük alapján állatkínzásért bebaszni egy ketrecbe. Jó lenne már végre kitiltani ezeket a picsába, akinek nincs saját minimum 400 m2-es kertje a jószágai végtermékére és mozgásigényének biztosítására, az tartsa az anyját pórázon az utcán. Rohadt képmutató állatkínzó senkik!!!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2015.07.20. 16:16:13

@szanalmas: Így van. A sok szerencsétlen, ketrecben tartott ölebet meg kibaszni a prérire, hadd dögöljenek éhen!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2015.07.20. 18:43:38

@szanalmas: Egyen csak kutyát a sok ferdeszemű és ferdehajlamú, amíg ott az ürge, a pucok, a vakond, a patkány!

Páska Süme 2015.07.20. 20:53:05

Óh, ma bementek az elegáns emberek a szép épületbe, hogy irigylem őket!! Fontos dolguk lehet és kapnak pénzt!!

szanalmas 2015.07.21. 21:06:57

@Páska Süme: Ez legalább nem offtopik komment, helyén kezeli a szart!

szanalmas 2015.07.21. 21:07:52

@radairosseb: A pirított csótányt kihagytad!

Páska Süme 2015.07.22. 01:58:38

@szanalmas: ezek szerint a látszat csal!!

havaz.petty.rianás 2015.07.27. 07:01:16

KURVA ANYÁTOKAT, HOGY NEM BÍRTOK POSZTOLNI!

Kekszemu 2015.09.20. 21:29:00

@Páska Süme: en csak a sugarhajtasu feher repulore es a szignalra, felejthetettlen!

Páska Süme 2015.09.21. 22:08:29

@Kekszemu: az a baj, hogy én is! Pedig ha nem néztem 50-szer, akkor egyszer se. Ugyanígy vagyok pl. az Ausztrál Expresszel is.