Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • Kadarka Jánoska: Most ezt csak úgy mondom, de aki a nagybetűket indokolatlanul használja, annak a fejébe belevágnék... (2020.04.03. 22:24) Korona - analízis - Második rész
  • Kadarka Jánoska: Kollégák, ez a poszt szinte megüti azt a sznvonalat, hogy elolvassam. Zseniális és informatív, a s... (2020.04.03. 22:18) Korona - analízis - Első rész
  • Kadarka Jánoska: Csodás értekezés, most, hogy kiszabadultam az operatív törzsből egy kis szabad levegő szippantásra... (2020.04.03. 21:53) Minden idők 5 legfontosabb feminista filmje
  • villám.ló.láng.nyelv: @Wakka: anyád pöffeszkedik, az! mi szorgosan dolgozunk! kivéve dragont, aki élő ponttyal próbálja ... (2020.03.23. 10:15) Fuck CORONA! Széjjelbaszom az RNSed!
  • annamari4062: @Frick László Intézet: Figyelmetlenséged a kommentek olvasása terén épp oly nyilvánvaló, mint am... (2020.02.11. 21:05) A férfiak kézmosásárul
  • Frick László Intézet: @Kadarka Jánoska: offo: Te, nagyon bedöglött már ez a blog. Hogy a kurva életbe lehet, hogy egyetl... (2020.02.11. 15:22) Merőleges világok

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Pénzkazetta

2014.03.08. 21:42 Kadarka Jánoska

Anyaga általában mélyhúzott acél. Belül ügyes kis rekeszek segítik a pénz áttekinthető tárolását. Biztonsági kulccsal zárható. Könnyű, mégis megfelelő védelmet nyújt akár nagyobb mennyiségű készpénz számára is. Praktikus és biztonságos eszköz, a pénzzel foglalkozók nélkülözhetetlen társa.

Ajánljuk politikusoknak, pénz átadására és átvételére egyaránt. A tranzakciók könnyebbé és kulturáltabbá válnak általa. Előnye megkérdőjelezhetetlen, akár a Nokiás dobozzal, az aktatáskával vagy a reklámszatyorral hasonlítjuk össze. Az európai megoldás egyértelműen a pénzkazetta.

133 Pénzkazetta_1.jpg

25 komment

Címkék: pénz kazetta pénzkazetta kazettácska pénzecske

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr645850618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.03.09. 06:57:37

Módos emberként úgy vélem, a fenti, pongyolán összedobott dolgozat számos ponton kiegészítésre, pontosításra szorul.
Ad eggy. A pénzkazetta-gyártók nyilvánvalóan ugyanannyira tisztában vannak a bankók méretével, mint mi, egyszerű milliomosok. Collstokkal bármelyikünk könnyen ellenőrizheti, hogy egy köbméter bankó cca 1,428 milliárdot tesz ki. Hábazmeg, istókzicsi, hogy a piacon megtalálható pénzkazetták oldalhosszúsága fittyet hány az észszerűségre, még véletlenül sem 2,2:1 az arány a hosszabb és rövidebb oldal között. Magyarán mondva ránk sózzák drágán oltalmazott, de kihasználatlan köbcentiméterek garmadáját.
Ad kettő. Próbáljunk a bűnöző eszével gondolkodni. Vajon miféle visszatartó erővel bír a tudatlanság, hogy a mohó, ragacsos mancsú nyerész nem tudja, mit rejt a ládika. Gondoljunk csak bele: ő csak nyerhet a bolton! Amennyiben pénzkazettánkat nem egy lebetonozott, számzáras kombinációval védett széfben tartjuk, a külvilágtól ápszolúte szeparálva, akkor semmi sem gátolja a velejéig romlott, mindenre elszánt bűnöző-lángelméket, hogy divatjamúlt, dohos iszákjukba süppesszék gondtalan aggkorunkra kosztpénzből félrespórolt megtakarításunkat.
Ad három. Mivan, ha elveszítjük a kulcsot és a tartalék nincs a fogantyúhoz rögzítve cukorspárgával. Ilyenkor súlyos perceket kell áldoznunk drága időnkből, hogy börtönviselt, kábítószeres kollégáinktól elsajátítsuk a megfelelően hajtogatott ziherejsztű illetőleg iratkapocs csínja-binlyát.
Ad négy. A toplák, felkapaszkodott senkiháziakon kívül minden tehetős tudja, hogy a suska akkor fial, ha mozgásban van. Sokan félreértik, ez koránt sem jelenti azt, hogy márkás, téglaszín ingben riszálja magát az ember, pávatollal a segglukában. Nem. A valóság ezzel szemben az, hogy veszünk, ahol olcsó, eladunk, ahol drága.
Hagyok pár hónapot, hogy az üzenet leülepedjen.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.03.09. 09:33:07

Ezek után kimondottan szégyellem, hogy a Téli Olimpia kapcsán megfogalmazódott gondolataimat kitöröltem. Kizárt dolog, hogy csak ennyivel vagyok intelligensebb. Hupsz, így oké. Miriád. Túl sok nulla, pöcsfej.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.03.09. 10:24:57

@ripők:

Te surmók, csak forintban gondolkodol, mi?! A pénzkazetta eurókhoz van méretezve, nem a vakok és gyengénlátók átverésére kifejlesztett forintra. Méricskélni, ahhoz van eszed, de gondolkozni nincs!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.03.09. 10:33:15

@Kadarka Jánoska: Te mekkora kukac vagy..! Euróban a pronyók kalkulálnak. Node, minek is magyaráznám.

Commandante Jayasuriya 2014.03.09. 11:22:33

Teljes tájékozatlanságra vall a pénzkazettát jobb megoldásnak láttatni a már jól bevált NOKIA, vagy whiskeys dobozzal, na pláne a nejlonszatyorral szemben!
A hagyományos módszereknek hallatlanul nagy előnye pont a hétköznapiságukban, és még a kevésbé szofisztikált elmék számára is érthető, egyszerű kezelhetőségükben rejlik. Ráadásul a fém pénzkazetták méretei adottak, ezért a váratlan helyzetekre, így a forint gyors inflálódására, vagy a kenőpénzként elfogadni kívánt összeg százalékpontjának hirtelen emelkedésére a kazetta szilárd anyagának, és méreteinek monolitása miatt nem tud rugalmasan reagálni a pénz szállítója.
Az olyan korszerűnek láttatott megoldások, mint a kulcsos biztonsági zár, vagy a számkóddal ellátott zárószerkezet, pedig kifejezetten hátrányt jelentenek a gyors pénzmozgást igénylő tranzakciók lebonyolításában.

Személyes tapasztalatokkal rendelkezem a kék kalapácslakkal bevont kulccsal záródó acélkazetták megbízhatatlanságból eredő alkalmatlanságáról, ugyanis jómagam is rendelkezem egy ilyen pénz, és más kisebb értéktárgyak tárolására ajánlott eszközzel. Mivel úgy jó 15 évvel ezelőtt eltűnt a felnyitására szolgáló kulcs, ezért mind a mai napig csak találgatni tudok, hogy milyen ingó vagyont rejthettem el benne annak idején. Ilyen kellemetlen malőr egy teszkós nejlonszatyorral, vagy egy papundekli cipős dobozzal soha nem fordulhat elő!

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.03.09. 16:43:54

@Commandante Jayasuriya:

Hát nem tudom, nekem a pénzkazettában való pénzátadás pont a hétköznapiságot jelenti. Ha ma a főpolgármesteri hivatalban megjelennél egy nokiás dobozzal, nagyon megnéznének. A pénzkazetta viszont megszokott. Házipénztár van a hivatalban több is, a menzán is úgy tárolják a pénzt stb. Na melyik a nem feltűnő?

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.03.09. 18:18:48

Kukutyinban zabothegyezni.

MOST viszont befejeztem.

Sátraké a jövő 2014.03.10. 13:43:31

Ami az illetőket illeti, illetéktelen illetménnyel nem illik elillanni, illetve elinni.

Kekszemu 2014.03.10. 21:53:37

Gondolkodjunk nagyban, egy igazi méretes széf kell mszmp-s logóval, fullra töltve :D

fogyasztói magastartás 2014.03.11. 06:54:57

a bitkoin idejében, mikor a teljes vagyonod el tudod vinni egy USB sticken, a pénzkazetta csak egy kedves emmlék. buta bácsik használják ezt! viszont bojlik tárolására nagyon is alkalmas!

fogyasztói magastartás 2014.03.11. 07:00:54

@ripők: minden normális országban a minden pontod egy aranyat ér, viszont a tranzakciós illeték, a kamatadó és a nyomott kamatok szentháromságának országában a pénzmozgatás is és a pénzparkolás is komoly veszteségeket okoz! Akinek egy kis csöpp esze van, elektronikus devizakígyóban gondolkodik és messze kerüli a magyar bankrendszert!

Commandante Jayasuriya 2014.03.11. 08:59:44

@Kadarka Jánoska:

Hivatalja válogatja!
Felhívnám becses figyelmedet arra, hogy ismervén fővárosunk vezetőjének, és beosztottainak habitusát, a főpolgármesteri hivatalban egyáltalán nem kelt feltűnést egy élelmiszereket árusító diszkontlánc, vagy a kínai piacon árusító Wang - Xhi - Jüan árudájának logójával emblémázott nejlonszatyor.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2014.03.12. 11:46:19

ezek a pénzéhes irigy szocliberál teóriákon nevelkedettek csak ezeket a módokat ismerik a pénz tárolására pénzkazetta dunnyha cihába tömve mint aza szépemlkézetű SZDSZ-es pénzügyi guru a Kóka meg az öreganyja aú pénzeszsákról meg még nem is hallottak he

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.03.18. 13:15:51

Én muzsikális családból származván még emlészkem a kétkazettás magnókra! Akkora pénzek ugyan nem forogtak benne, mint az autórádiósmagnókban, mert azt könnyebb volt kiszerezni, de hát mindent a vevőért, keziccsókulom!

szanalmas 2014.03.18. 21:30:23

@radairosseb:

Ez nálatok tényleg valami szarka effektus, hogy mindent visztek ami forog! Autókerék, magnó, CD-DVD, szélmalom. De sebaj, áprilistól Vona miniszterelnök úr majd hátra köti a sarkatokat, és aztán már csak a szemetek forog majd, az is vérben!

szanalmas 2014.03.18. 21:45:35

Szomorú dolog, hogy manapság mindena pénzről szól, még a pénzkazettás posztot is egy pénzeszsák írja! Majd ácsol nektek hamarost vádlottak padját az új világ!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.03.19. 00:43:26

@szanalmas: Ne forgasd ki a szavaimat! Különben meg hát na de sőt, még jó, hogy én is a Vona ministránskölök úrra szavazok, a kötvény a gazdaság sarkallatos pontja! Nem beszélve arról, hogy minden jóravaló szaloncigánynak van legalább egy bőrfejű hávercsávója!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.03.19. 00:44:34

@szanalmas: Kurvára nem minden a pénzről szól! Én például - mondjuk veled ellentétben - a kommentjaimért se kapok pénzt, mert nem adtam el a lelkem a politikánsoknak!

szanalmas 2014.03.19. 09:49:40

@radairosseb:

Na de ha én meg kapok zsét a kommüneimért, akkor jó lenne ha ide is adnátok, mert akkor nem kéne segílyért kuncsorognom a hivatalban ezekben a nehéz időkben!

szanalmas 2014.03.19. 14:02:41

@radairosseb:

Szabad vagyok, mint a madár, nekem senki sem parancsolgathat!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.03.19. 14:42:39

@szanalmas: Szóval önszántadból vagy ilyen hülye! Annál rosszabb!