Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Boldog Új Évet

2012.01.01. 10:18 Rosszindulatú Vászka

A Szeretet Ünnepére

Sokan azt hiszik, hogy amúgy úgy jó píszí módra, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, pedig nem. Az a Szilveszter. A lexebb magyar ünnep, mikor a polgár hirtelem - nyilván maligános ráhatással - de mindenkit szeret. Ez az a varázsos éjjel, mikor a miépes szájoncsókulja a bóhert, mikor a fradibéközepes a pétanque bajnokot, mikor még a törökátkos szomszédot is szereti kicsit a hunpolgár.

Ezen az éjjelen azt hazudja magának mindenki, hogy ez a nap más, mint a többi. Pedig dehogynem. Kisimulnak a végtörlesztésbe mélyült homlokráncok (és agylebenyek), a kisdedek sunyin megteszik a bóléval és a pohármaradék-java koktéllal az első lépést az üzemi alkoholizmus felé, ezen egy éjszaka még a tévéhíradó is meghazudtolja enmagát és csak mókázgat (amúgy egész évben, de ekkor kaccsintósan, hát nem mindegy).

Ezen egy éjszaka minden szép és jó. Ez egy közhazugsággal terhelt nap, mikor pedig azzal ámítjuk magunkat, hogy ez más. Pedig nem is. A kamat dühöng, a lázastársi feszültségek csak pihennek erőt és muníciót gyűjtvén és nem alszanak, a szomszéd holnapra ismét a megszokott undok aberállat lesz - a kis főhasgatást leszámítva minden belezökken a régi kerékvágásba. Bizony ám, a kizökkent és bolondos Világ kisvártatva leveszi rokonszenves álcáját.

ÉBERSÉG!

Az ellenség nem alszik! Mármint mindenki személyes ellensége. De egy jó hír van: ezen egy éjszaka az, amikor másnap mindent le lehet tagadni közmegegyezéses alapon. Mert amit ittasan ígérsz, az csak addig érvényes. Bizony!

U.i.: annyi ármányság van azonban, hogy a néphit - figyelem, a néphit veszélyes játékszer - szerint amit ma csinálsz, aztat fogod művelni egész évben. Namost akkor feredünk és tisztogatunk, avagy fetrengünk saját levünkben a tévé előtt? Na ez a dilemma, nem az ingyér kóser szalonna.

5 komment

Címkék: bölcsesség ánusz

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr513510747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2012.01.01. 11:42:19

Egész évben posztolni fogsz, gratulálok!

Rosszindulatú Vászka 2012.01.01. 17:50:28

A babonaság pogány ármányság. Csak szólnák.

Amúgy meg te meg egész évbe kommentezni fox lúzer.

_nyuszi_ 2012.01.01. 21:35:28

én nagyon taknyos vagyok ma is, meg tegnap is voltam az, úgyhogy engemet ez az egész nem érint.
egyfolytában továbbra se szeretek senkit.

Nina Skye 2012.01.02. 16:45:59

akkor most lesz gruppen vagy nem?!