Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Frick Lászlóné Emlékzenekar

2011.10.31. 07:07 Kadarka Jánoska

Frick László személyét különös aura lengi körbe, halála óta már-már mitikus hőssé lényegült át (még Emlékzenekara is van), de a legfontosabbról mindenki elfeledkezik, pedig még a közhely is mondja nekünk: minden sikeres férfi mögött egy nő áll. Elég csak Angela Merkelre gondolni, mögötte is ott volt Ulrich Merkel, mostanában pedig Joachim Sauer, vagy Berlusconi, mögötte tömött (pajzán vicc!) sorokban állnak a nők, fiatalok, szépek, nem véletlen, hogy miniszterelnök és a leggazdagabb olasz is egyben, ilyen háttértámogatással ez semmiség.

Mondják, hogy Frick László nem volt könnyű ember, ivott, nőzött, pénzét elverte, mégis volt egy nő, aki kitartott mellette, mosta az összehányt ruháját, krumplifőzeléket csinált neki vasárnap, és még a viccein is nevetett. Megérdemli, hogy legyen Frick Lászlóné Emlékzenekar, még akkor is, ha semmit nem tudni róla.

Hát tessék, itt van.

 

152 komment

Címkék: karrier művészet vasárnapi hippi frakk garantált minőségű legkiválóbb poszt a címke kizárólagos használója levéltáros az illegális címkehasználat büntetendő

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr363339940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.02. 05:58:01

@Levéltáros: A szerinted szupermániámról:

A mai magyar hiv elf. irodalomesztetika szerint korunknak nincsenek Kosztolányijai és Babitsai. (valamit azt, hogy kosztolányijai, kisbetűvel kéne írni...) Tehát nem szerintem, hanem szerintük. [Balassa Péter. "Ezek a fiatalok folyton asztalrepesztően nagy regényekkel jönnének...]

Ugyanúgy, ahogy színészeink között itt van Korunk Gobbi Hildája és Korunk Básti Lajosa, persze megvannak korunk Kosztolányijai és.. na jó, Krúdyjai nincsenek korunknak. Sokan képesek napi 16 oldalt írni. Krúdynak azonban nem volt írógépe, kézzel írt. Sok esetben olyan helyesírási hibái mág, sokkiadáson keresztül is bennemaradtak kézirataiban, mint az egyelőre egyenlőré-nek írása.

Azt reád bízom, fantáziáld ki, hogy pl egy indexista talaj melymennyiben alkalmas Kosztolányi, Krúdy vagy Karinthy típusú hírlapírók kifeklóődésére (azért Krúdy is kis bírósági és sport szineskékkel slapajként kezdte...) Képzeld már el Korunk Krúdy-ját, ahogy egy népszerű mai budapesti szórakozóhelyen egy (most nincsenek huszártisztek, mit írjak?) egy hölggyel [szociológiára áthallgató bölcsészlány] ordenáré módon viselkedő dópemant lever, mint vak a poharat ,majd a hónaalá fogja s kiviszi az utcára és eldobja, mint egy lerágott almacsumát...

De visza az indexista talaj -ra, jógyerekkörökben óriási felháborodást váltott ki Zsadon Bála olvasószerkesztőként való alkalmazása: MI a fasznak internetes hírportálra olvasószerkesztő?? -alapon.

Korunk Karinthy-járól annyit:
A Piroslapok-pont-hu először a polgblogban némi humor-ral próbálkozott.
majd rájöttek arra, amire Rákosiék a Ludas Matyi hajnalán:
Humorba kell csomagolni politikaimeggyőzádásünket és úgy hatásosabb.

13900 lájk, ha mond ez neked valamit.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.02. 06:09:33

@Levéltáros: Szép példát adtál a kapcsolatitőke felhasználására is.
ugye téel, megvallottam, fő célom az volt Frick előemlegetésével, hátha sikerül netokratikusan előprovokálnom valakit, aki egy nyomorult adatblankettát föltesz valahová, vagy, ami egyébként elképzelhetetlen, ha megküldi nekem levélben képes lettem volna még... még a wikipediára is regisztrálni miatta.

Itt jut eszembe Krúdyról, hogyan lett sorban, nők által: nők kézről kézre adták, pl Janika külön ügyelt arra, hogy Krúdy milyen nővel dugjon. Úgy válogatott a lehetségesekben, ahogy a piacon is a leveszöldségekben és a mászárosnál a neéki külön eltett levescsontokban és leveshúsok között. igen: még meg is szagolta a kiszemelt lányokat (a mosdási szokásaikról előzetesen tájékozódott)

tehát itt súlyos kérdés az, hogy Korunk Nagy Nevei-t (akik lehettek / megengedték nekik, hogy) sorravesszük, megvizsgáljuk az unterma nőiket is. (Többnek több nőjét is)

Megintcsak vissza kedvenc korszakomba (ami olyan büdös volt, hogy valószínű csak pár órig bírnám benne az nidőbuszból kiszállván) ugyebár az pénzkérdés volt, hogy a raffinált meg tudta-e fizetni az olasz vívómestert azért a vágás-ért, amin az féléletén át dolgozott (avagy éjszaka átvágta a mestere torkát) .. de aztán persze a puszta vágáéson kívül is azért a raffináltnak tudnia kellett...

Visszatérve Krúdyra: Krúdy mind megörökítette a nőket.

Lovász Margitnak ennyi jutott az öröklétből, nagyon sajnálom, szerintem ártatlan vagyok az ügyben. Őszinte sajnálatomat tudom csak kifejezni.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.02. 06:17:29

@Levéltáros: Frick miatt még életében súlyos csapást szenvedett az irodalmi riport műfaja.

Ma nem lehet olyan irodalmi riportot írni, mint amit Bálint György (nem a gazda a Demokrata Párt születésénél tanuskodó többszázak közül) vagy Sánta Ferenc írt.
Olyan irodalmi riportot lehet írni, mint amit Moldova György írt, ami tele van konkrétnevekkel meg adatokkal. Minden benne van, csak a politikai cél nem, ami egyikesetben pl az első nagy vasútfelszámolások igazolása volt, a másik esetben pedig A Párt balszárányának sikeres támadása a jobbszárny ellen.

Sőt, azt sem az internet szülte, hogy egy jólelhelyezett figyelemfelhívómondatban nagyon is alkalmas divatszavakat helyezek el. [csetszoba. K. Dorottya művésznő a demokráciáért stb]

Frick László Emlékzenekar 2011.11.02. 06:23:39

@Commandante Jayasuriya: A dum-dum lemez már k ézbevételkor sokat mondott, volt benne anyag rendesen, két yugoton-nyi.
@Levéltáros: Ha a kép 1966-ban készült, akkor már sokkal pontosabb születési dátum saccolható, kb 1943-44 vagy a piálással kumulálva talán 1945. és mondjuk..ö..ehmm... Budapest!
Volt neki egy kötete is, de arra rágoglizni képtelenség. Van egy havannaiemberem az OSZK-ban beépítve, viszont nagyon is jóltudom,. hogy a papírbooom idején [kurzív:]bizonyos szerzők[kurz.bez.] könyveiből nem adtak le kötelespéldányt...

Frick László Emlékzenekar 2011.11.02. 06:36:40

@Levéltáros: Karácsonyra tojik nekem a Jézuska egy szkennert és akkor felteszek majd pár Frick László tárcát meg tárcanovellát az internetre.
Ugyanis amikor fiatal vadmalackoromban elkezdtem turkászolni, minden Felnőtt Bácsi fanyalgott, hagyjam a picsába és elkezdtek nyavalyogni, hogy így legyen valakinek túlkorán elsőkötete, az lett a baj, meg nem bírta el a befutottság súlyát és ilyesmi. Éshogy ezután méginkább meg kell gondolni, kiből csinálnak ők írót.

Ezt a titkot azért árulom el neked, nehogy azt hidd, hogy csak 2000 után és az index vagy a NOL meg a HVGOL szerkesztősége volt tele geci alakokkal.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.11.02. 11:38:11

@Frick László Emlékzenekar: ...na de most akkor ezen a képen valóban Frick Lászlóné látható férje mellett, 66-ban, vagy nem?

nem mintha számítana
vagy igen?

Frick László Emlékzenekar 2011.11.02. 11:48:06

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Azzal vagyok most elfoglalva, hogy kapcsolatitőkém maradékával előkerítsem, már persze, akik még élnek, mindazon jelemntősszemélyiségek anyucilikáit, feleségeit etc, aiki a Nekrológ blog szépidejében hűdést kaptak szeretteik halálhírére. Pl Erdélyi Zsolt anyukája
Mégg meg kjell szűrni, hogy a jelentősen humoros bejegyzésekből melyiket írta Levéltáros úr...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.02. 16:25:26

@Frick László Emlékzenekar:

A Nekrológ szűréshez: ami Korgó Len, vagy Levéltáros, azt én írtam, a többit nem. Egyik se volt címlapos, ha jól emlékszem az enyémek közül.

Van pár nevem, kik voltak idegesek, de ide nem írom be őket.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.03. 01:43:48

Napló:
2011.10.31. 02:05:37
Meglátom a címet: Frick Lászlóné Emlékzenekar. Izgalom: Levéltáros esküvői fotót talát Frickről és most háturók msréhen támad a szokásos indexista stílusban majd szemből nyájas arccal, á, ő nemis-nemis DE SEBAJ megnyitni a bejegyzést!

MÁSODIK dógom az volt 2011.10.31. 02:06:01
: „Óh, beh kedves ez a Levéltáros, előkerítette nekem az Igazi Frick valamilyen dokumentumát, mars a magánlevelezésbe –mert szoktunk levelet váltani Levéltárossal ám! Semmi: nincs levél. Ebből tudhattam, hogy mint egy igazi rafinált, le is akar döfni, de égbemelt kézzel meg ártatlan arccal, hogy majd én szégyelljem magam

KÖZBEN [2011.10.31. 02:06:09]
megnyitom s LŐN! Könnyek szöknek a szememben, meg vagy kópé, Frick.
Aztén kor elkezd szivárogni a gyanú. Piroslámpa, ködkürt, átbaszás. „Ne feledd, hogy többekközött a nekrológ blogban mint humorherolkodott!” Jó, akkor nézzük a képet alaposabban. Úgy GONDOLTAM, hogy Az Igazi Frick kb 1948-50 k. születhetett. A kép pedig 1959-66 között készülhetett. Ez az Aladár—frizura… ELLENGYANÚ igen ám, de a pesti varrónők csudákra voltak képesek mindig. Egy fehér, a 60-as éveben nagyon divatos selyemköntös.. egy lámpaernyő. De a leggyanúsabb a fehér szegfű volt, ez nem lehet külföldi kép, ez magyar. Aztán arra gondoltam, -figyelitek?megint a gondoltam! Súlyos hiba is lehet a sok gondolkodás…

Itt jegyzem meg, hogy internetes goglizásban két Frick Lászlót is leltem, akiknek semmi köze az Igazi Frick Lászlóhoz.

Megmondom ugyanis, hogyan old meg egy ilyen problémét, hogyan kerüli ki ezt a csapdahelyzetet egy indexista jógyerek. Egyszerűen: nem reagál. Ha ignorálom, ahogy kell és ahogy ez dívik az összes aktivista-proagandista jógyerekblogban is a Varánusztól az Őrjöngjünk, Venszan-on át a Tóa W-ig, igen, főleg a hivatásosan és jellegzetes matulistafikaistán szemtelyenkedő és plyovokatív blogokban van ez agy, hogy szemtelenkedésre és provokációra nem válaszolnak, hátha lekopok magától…
Szóval azzal, hogy egyáltalán reagáltam, már elbuktam. S ezután szinte magam dőltem bele a törbe.

Természetesen fejszenyélfaragáshoz kész a szily lászói dekopírfűrész. Ha Uj Péter megúnván a régikihívásokat, de azért mégis a Jó Ügyért haszonnal tudott távozni, akkor majd én is. Hiszen senki nem sziszegi Uj arcába, hogy a twittercsászárkodásod óta szartál már az eklézsiára Peti!

És tessék, ezt is bekaptam. Ez történt, köszönöm, jojszakát:

Egyszer anyámék felvittek bennünket Pestre. Nyugatnémet matrózblúz és Diolen TM térdnadrág. A Rózsadombon voltunk, Whualaky-t meglátogattak és anyámék úgy döntöttek, hogy ezeket a türhő büdösparaszt kölyköket (akik mi voltunk) nem viszik föl az elegant nyugatiiszínvonaló (semmilyen tárgy nem KGST-gyártmány) villába. Volt ott egy kis játszótér, körbe fák, otthagytak bennünket,, azzal, hogy szanaszéjjel hasogatnak, ha rosszat csinálunk. Alighogy elhúzták a bokájukat, megtámadtak bennünket a rózsadombi nejlonindiánok. Csupa párt meg államikáder és banánpempőn nevelkedett operaénekeskölök meg effélék. Akik azóta is úgy élnek, abból: egyoviba jártak DrXaxxal, egyzongorára MsrTGQW-val,, egy-angoloviba Mbawkelle Chwa,ba Woo Koo-val, aki ma nyonyoro köztársasági elnök, francia nevelőnő és angol WC a leányfalui nyaraló Gyermekkuckójában... Kapcsolatitőke miegymás. Tökéletes valódibőrhatású nejlonmokasszin, műanyagtomahawk, természetazonos látványú nejloníj semmirevaló böte nejlonyílveszőkkel. Nekünk otthon olyan íjaink meg nyilaink voltak, hogy ötven lépésről átütötték a nyulat vagy fácánt. Persze nem én csináltam, hanem Ügyes Borz, a nagyfőnök jobbkeze… Ugyanis mi is indiánok voltunk, nem tehettünk arról, hogy anyámék maskarát adtak ránk. Jöttek ezek a kis nejlonindiánaok a Gerngroß meg a mindenféle münkenbaaa-i áruházakban (a sofőrökkel) vásároltatott nejlonidián kellékell, voltak vagy hatan. Szólok: Kis Medve tesvérem nem gondolja, hogy itt lenne az ideje eme indiánoknak beöltöztetett sápadtarcú kutyák édesjó keresztmamijukba, a titkosba [az összes nagy káder kölyke titokban meg volt keresztelve ill-.megtartották bar micvó-ját] hazakergetésének? Kis Medve csak bólintott, ami azt jelentette, hohy „Ahogy gondolod Szófosó Vakszem Bagoly testvérem… Tessék-lássék a kurva nagynénikéjükbe kergettük el a saját várukból a kis indiánnak beőtözött tejbetököket, ezek meg rohantak, hogy most pedig szólnak az igazi vagy Laci- apukájuknak és majd jól megtudjuk! Szerencsénkre anyámék hamarabb odaértek, mint az őrezred és a Forradalmi Rendőrezred emberei. Már ekkor meg kellet volna tanulnom a mórest: Ne barátkozz budapestiekkel. De sose tanultam meg a leckét. Jellegzetes budapesti trükk pl az, hogy a jógyerek küld egy semmintmondó üzebnetet, bekapom a horgot és válastzook nek, azt már mkeserveskörülmények között megtanultam, hogy ilyenre az ember a saját keresztnevét se írja akkor se, ha a bloghús belső üzenetrendszert használja, de nem, én akkora balfasz vagyok, hogy saját levelezési fiókomból válaszolok, hagy legyen meg az okosgyereknek az IPcímem.

.

Mindez azért, mert -meg semn közelítve a régi papírújság szerkesztőségek hangulatát- szemét és aljas meg sértő megjegyzéseket tettem arra nézve, hogy köze van ahhoz a humorral álcázott szellemi pöcegödörhöz, ami a hírszarda. Meg ilyesmi. Sőt, még tanácsokat is adtam, hogyan lehetne javítani a Hírszardán, mintha nekem nem az lenne jobb, ha a Hírszarda ugyanolyan gyenge fos maradna, persze alulról szagolva a maksa zoltáni színvonalat. (Egyszerűen nem is jut az eszembe olyan vacakhumoroista név a múltszázad derekáról, aki annyira gagyi agitprop humort nyomatott volna a megtűrt kategóriában … ezeknek osztották a néma szerepeket a rádiókabaréban…) Levéltáros már únta, hogy állandóan a saját nickjével találkozik s ezért , ha már az Igenis papa! –ból nem fogtam gyanut, akkor rendesen elintéz úgy, hogy azért pl a kizárólag szexuálisan érett sandysta 27-38 éves gyereklány kategória előtt A Vezér Fő Kan Majom szerepét [amiért foggalkörömmel küzd is és egyszerre meg úgy tesz, mintha nem is érdekelné] (ami ilyen cukélykaosztogató nagybácsizserűen joviális, de azért az a nagybácsi a leánykákat térdén lovagoltatva a térdére reá-reányomott szilvácskákat vissza-vissza nyomizza ám!)

Úgyhogy elbasztam ezt is, oda lett egy jó kapcsolatitőke-részem, aminek a segítségével, ha egyszer már végre tartom a pofám és hagyom magam… szóval megint odalett egy kapcsolatom, amivel az Arany Középszar-hoz fűződtem…

Commandante Jayasuriya 2011.11.03. 18:14:43

@Frick László Emlékzenekar:

Rá se ránts, inkább szeressükk Zappát!
Egy régi kommentem valahova a blog.hu-ra.

Commandante Jayasuriya 2010.12.30 11:42:25
Annamáriának sok-sok szeretettel!

Bobby Brown
(Bobby Brown)

Heló, srácok, itt Bobby Brown
A városban a legszebb vagyok talán
A fogam fehér, a kocsim száguld
A lányok meg megpuszilhatnak hátul

A legjobb suliba írt a mamám
Minden cuccom menő, nagy a dumám
Egy csaj írja a dogákat helyettem
Én meg párszor neki már betettem...

Igen én vagyok az Amerikai Álom
És ezt egy csöpp túlzásnak sem találom
Egy jóképű seggfej vagyok
Egy jó állás, és mindent megkapok!

A nők emancipációja szépen
Végigsöpört a népen
De nem éreztem időben a bajt
Mikor megdugtam a Freddy-t, a leszbi csajt

Aki egyet szónokolt is nekem
Hogy mondjam meg végre, mi is legyen
A tökeimet egy satuba befogta
Én meg túl gyorsan sülök el azóta

Igen az Amerikai Álom én vagyok
S csak úgy árasztom a vazelin-szagot
Egy nyomorult seggfej talán
de már azt se tudom, fiú vagy lány?...

Egy dzsogingot aztán szereztem
Bár leégtem, még jó vagyok szerintem
Azóta egy rádiónál nyomom
És egy DJ se tudja, hogy homokozom

Közben egy barátom meg én
Tettünk egy kört a szado-mazo terén
A Tower of Power-t egy óráig bírom
Amíg az Arany Sugár nem spriccel nyakon

Az amerikai álom, igen én vagyok
A seggembe rudat bátran nyomjatok
A sikerért mindent megteszek
S mindent Frednek köszönhetek

Ó, de jó vagyok, de fantasztikus
S Frednek hála, szex-apatikus
Úgy hívnak: Bobby Brown
S még lejjebb is csúszok talán
Úgy hívnak Bobby Brown
S még lejjebb is csúszok talán...

Frank Zappa

Frick László Emlékzenekar 2011.11.04. 07:18:45

@Commandante Jayasuriya: A Jewish Princess az egyik kedvenc számom. A másik pedig a The Torture Never Stops, amin a sikoltozásokat Zappáék babyshut!-tere Christine Frka produkálja (úgy, hogy Zappáné Gail csiklandozta, Zappa meg kezelte a magnót:)
zene:
www.youtube.com/watch?v=cw05xgp5Gw8

Christine Frka:
(tessék, keresd ki, melyik az :D )
www.united-mutations.com/g/gto_picture01.jpg

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.04. 07:21:54

@Frick László Emlékzenekar:

Jaj istenem, mekkora vihar ez a poszt, én sokkal egyszerűbbnek csináltam. Először is: álmomban sem gondoltam, hogy nem tudod, hogy néz ki az igazi Frikk. Nem egyszerű képet találni róla, gyakorlatilag téged hoz fel a gugli mindig. De ez a kép szerintem igazi, semmi átbaszás nem volt a szándékomban, ez egy műtermi kép, azért olyan, amilyen. Megadtam a linket egy másikról, ott volt ez is, el tudod dönteni, hogy hoax vagy sem.

Légy szíves ne kombinálj belém ennyi rafinériát és rosszindulatot, én csak magamat szórakoztatom itt, nincs harc és vezérkedés és győzni akarás, legfőképpen nincs rossz szándék azokkal szemben, akikkel itt együtt vagyok.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.04. 08:02:55

@Levéltáros: Nem, már megtanultam a leckét, vagyis hát tudtam a leckét, csak nem jutott eszembe. De ezentúl, ha efféle provokációval találkozom, akkor úgy fogok tenni, ahogy szellemi példaképei mavo, Walter Melone, W, Török Gábor, Modor Tibiék és hasonló kifinomultan műűvelt jóoldaliak szoktak csinálni, abszolut nem reagálok s akkor dalolhatom Zámbó Jimmyvel:
www.youtube.com/watch?v=0JajD6qvZf0

Frick László Emlékzenekar 2011.11.04. 08:19:18

@Levéltáros: Frickről semmi lényeges nincsen és akiket sikerült kommentelésre provokálni, azok is poénkodtak, hogy pl a film (amit írt) na az milyen volt (de hogy milyen, azt nem írta meg) akkor egyet fogta,m, aki ismerte, a halála után faggatam szerkesztőket, nagyon idegesek voltak, hagyjam őket, nem lett volna szabad közölni tőle semmit (ugye friss halotról azt mondani, hogy ilyenek ezek a dilettánsok ) semmit, egy évszámot nem tudtam kihúzni senkiből, soha nem találkoztam vele és ez is ismétlés: jó 5össel fiatalabbnak gondoltam, ami sok. Ahogy nem mindegy, hogy valaki 1964-ben vagy 59-ben született... aki 1959-ben született még elsős volt abban a gimiben, ahol az 1956-osok negyedikesek, akik másodikosok voltak, amikor ennek a generációnak a csúcsa, az 1954-esek érettségiztek, meg ilyesmi... Nagyon sokat számított ide-oda 4 év. Ahogy most a bazár bezár (vég a paradigmaváltásnak) úgy zárt be a bazár 1973-74-ben. Budapesten nem tudták annyira bezárni, mint nyílt terepen, ahol nincs takarás, azaz vidéken. (Ugye , ez a XX. századi történetben szép: Konrád György: Berettyóújfaluban ígyésígy.. EZZELSZEMBEN AZONBAN Budapesten úgyésúgy. Hát ugye keress takarást a szittyós pusztán meg a Budai hg erdeiben. hol találsz... )

Egyzserűen ebben a hülyéskedésben (ami hol igazi, hol kvázi) amit a jóoldali sikergyerekek csinálnak, igazából sose tudhatod, hogy mikor viccel és mikor komoly.

mert ahhoz, hogy a viccben ne ismerhess tréfát, még egyet kéne csavarintani a dolgon, hogy KŐIGAZ is legyen meg mégis komikus is. De ez síkbolygón nem megy (ezért szar a Hrcsárda humora, mert nem tud mégegyet csavarni csak szuimplán. nem kunszt rögtön hazugsággal indítani (6 millió magyar) A kunszt az igazsággal szórakoztava agyat mosni (97%-os a népszámlálás eredménye) ezzel kezdeni valamit.

Ha el-le is kaptam egy jóoldalit, mindig ezzel az eleganciával bújt ki, hogy "Hagyjál már, hülyéskedtem!"
De mikor??
Ha elbukja a sakkpartit, akkor: "Hülyéskedtem!"
Ha megnyeri: "Zseniális voltam!"

Ez reflexet épít az emberbe.
Ahogy naplóztam is, amikor megláttam Fricket, könnyek szöktek a szemebe, dejó megvan a kópé. Aztán rögtön kigyulladt a piroslámpa: semmi se biztos! Ez se!

A jógyerekek úgy szoktak "sakkozni" hogy csak biztos partiba mennek be. Rengetegszer jártam úgy, hogy a főszöveghez illő, meglepő és mulatságos egyben ütős kommentet írtam be. A Bástya Nyugdíjas Sakk kör öreg kövér bunkó ballere, az legalább becsületes és az ilyet kitörli.
A jógyerek úgy oldja meg, hogy oda se ül az olyan táblához, aminél nem nyerhet.

Én, mivel faszbúk meg iwiw és stb szűz vagyok, elesemm egy csomó forrástól is, hátrányba hozom sajámagam ezzel a hülye idegbeteg baromsággal, hát mért nem regisztrálok laci kutya néven, legalább nem lesz lájkom .

Evvan, de nem fog még egyszer megesni velem, az biztos!

Más: Próbáltam a képet lementeni, de nem engedi valami bizbasz, ami bele van rejtve.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.04. 08:58:28

@Levéltáros: Abban igazad van, hogy saját magamat is vertem orba sajátmagam nevetségessététele közepette.
Van azonban egy másik nézőpont, a magfajta bunkóparaszté. Zsírtahó, bunkóparaszt nevelést kaptam. vagyis szemtelenkedtem én veled eleget. Ezért ki is húztam a gyufát a zsebedben. Én meg ugy egy fordított esetben írtam vona neked egy magánlevelet jémittaláltam témában.
Ezért guba a gubához
subba subbarorum:
és paraszt ne barátkozzon úrral.
Evvan.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 09:05:20

mekkora buzik vagytok, az valami elképesztő!

Commandante Jayasuriya 2011.11.04. 09:18:11

@Frick László Emlékzenekar:

Melyik képet akarod lementeni?
Hátha az én gépemmel megy.
Ha sikerül, akkor elküldöm neked mélben.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 09:30:44

@LadyCarambole:

Nem figyelsz rendesen. A múltkor kiderült valami sipolylázadással összefüggésben, hogy a szikh kamionsofőrök gubicsot raknak a seggükbe, nehogy megnyomja nekik a légrugó, ezért fogalmilag kizárt, hogy buzik legyenek. Egyedül csak commandantéről tudom biztosan, hogy a saját térfelén játszik, nézd csak meg, hogy milyen cuki piros sapiban van.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 11:13:27

@21méter:
Pfff....Remélem Frick előbb-utóbb összeszedi a bátorságát és elhívja Gedeont egy alapos randira, mert már nem sokáig bírom ezt a szekszuális túlfűtöttséget!

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2011.11.04. 12:32:41

szólni kéne a friedmann művésznőnek hogy szopja már le őket

hogy lemenjen ez a fene nagy feszkó

így nem marad energia az érdemi kutatómunkára

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 12:55:52

Pedig most épp egy rendkívül fontos kutatási témán dolgozom!

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2011.11.04. 13:19:39

@LadyCarambole:
fogadjunk, hogy az MTA-ra jársz pucsítani!
Pálinkás elvtárs biztos nagyra értékeli a szívós khm... munkádat

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 13:31:41

@borivoje surdilovics:
Pucsítattni járnék oda max - ha már, de köztudott, hogy az MTA is minket tekint mérvadónak, tehát hülye lennék ott puncsolni!

Commandante Jayasuriya 2011.11.04. 14:15:59

@Commandante Jayasuriya:

Tán elirigyelted a sapkámat..!?
Van a vasutasoknak is ilyen, csak a magadfajta krampácsolók, maximum jambósapkát hordhatnak.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 14:51:05

@Commandante Jayasuriya:

Összetévesztesz kubikméter nagybátyámmal, de vigyázz, mert elég, ha egyet szólok neki, aztán a hátadban lesz a csákány, mint Lev Davidovicsnak!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 18:20:45

@Levéltáros:
Ne izgulj, én tulajdonképpen bírom a Hírcsárdát!

Fenehorizont 667 2011.11.04. 18:31:02

@Frick László Emlékzenekar:
sztem az ilyen, ha elbukja a sakkpartit, akkor aszondja: hülyéskedtem.
de ha megnyeri, akkor is azt mondja, hogy hülyéskedett, de érezteti, h ő még ígyis nyerni tudott. hülyéskedve.
ami a lényeg: igaziból egyszer sem hülyéskedik.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.04. 18:51:47

@kchkscak:

Ezt most komolyan írtad, vagy csak hülyéskedsz?

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.04. 18:52:51

@LadyCarambole:

Rólad nem is feltételeztem mást, hiszen fejletlen a humorérzéked.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 19:58:44

@kchkscak:

a jó édes anyádba ! hogy mered te a 'hogy' szót h-nak írni, te TÓTAIVADÉK, BAZDMEG!

Fenehorizont 667 2011.11.04. 20:06:02

@-=büdösmackó=-:
először úgy olvastam, h tótivadék.
meglepődtem, honnan tudod...

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 20:12:17

@kchkscak:

BUZI! ALJAS LIBERÁLIS! SÁRBA TIPROD ŐSEINK NYELVÉT!!!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.11.04. 21:31:42

@Levéltáros:
Az én humorérzékem annyira fejlett, hogy neked fel sem tűnik, muhaha!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.04. 21:39:25

@LadyCarambole:

Ja most feltűnt, mert leírtad, hogy muhaha. Még a végén szmájlizni is fogsz, hogy lássa mindenki, tudsz te nevetni, ha muszáj!

szanalmas 2011.11.04. 22:13:31

@-=büdösmackó=-:

Ezek a képek fenomenálisak bazmeg, a szívem szakadt meg. Istensegítsi főutca, Hazatérési igazolvány, a VI.a tanárai, a templom palánkkerítése és az ezüstkalászos gazda bizonyítvány a kedvenceim, de a többi is zseniális.
Baszott jók, na.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.07. 07:20:31

@Commandante Jayasuriya: Mintegy 10 évig, az izesített Pomorin bevezetéséig és egyeduralkodóvá válásáig mostam fogat Pomorinnal.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.08. 08:19:14

@-=büdösmackó=-: A tiprod-at tipod-nak kell újliberijálissú írni, töeeaa mackófajzatt!

Commandante Jayasuriya 2011.11.13. 19:56:01

@Frick László Emlékzenekar:

Akkor most neked biztosan szép fehér fogsorod van, és üde a leheleted.

Frick László Emlékzenekar 2011.11.14. 03:16:00

@Commandante Jayasuriya: Nem, a fogaim java elrohadt, mert félek a fogorvostól. A Pomorinhoz már nem jutok hozzá. Ha a májam rohadna, viszont lenne egy fasza vadiújnak látszó 300ezer Ft-os mosolyom, az jó lenne. Az ember adjon magára és borotválja a herezacskóját, mert akkor megszopogálják a golyóit is. A B5 Passat is mennyivel jobb kristálylámpával meg angeleyes-szel. 24ezerért kapni olyan gitáreffektet, hogy nem kell álüveghangok bíbelésével kínlódnod, a körmöddel, tudod, úgy sasszé megpendíteni a húrokat, sőt van olyan effekt, hogy már gitározni se kell tudni és hős lehetsz.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.27. 11:27:26

@ripők: Hm, a képen lehet, hogy nem FL van.

Spadla z oblakov 2013.01.27. 12:36:02

@ripők:

kigondoltam.blog.hu/2011/11/01/savanyukaposzta_2

' KÖZLEMÉNY HIRDETMÉNY Az indexen dúló FIDESZ-terror miatt, leszólt ugyanis Spéder, hogy elég volt, a Frick László Emlékzenekar Közös megegyezéssel felmondási idő nélkül azonnal távozott. HIRDETÉS!

A Kigondoltam ezúton hirdet próbareggelit a megüresedett emlékzenekari funkció betöltésére. természetesen majd mi tudjuk, hogy kit választunk, már meg is vannak az embereink, de ti attól még lécci-lécci típusú leveleitekben kérleljetek bennünket, hogy legyünk tekintetettel a zsenialitásotokra és vegyünk előre benneteket vagy egyenesen föl a megüresedett pozícióba. '

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.27. 13:14:18

@Spadla z oblakov: Linkeltem majd moderáltam egy képet, amin azt hittem, az igazi Frick van. Valószínű azonban, hogy inkább a hölgy első férje. Ha akarja, FLEz majd utánajár.

Spadla z oblakov 2013.01.27. 13:47:30

@ripők: Frikk Lászlóról alig van megmaradt dokumentum. Én egy rövidfilmről tudok, aminek ő írta a forgatókönyvét.

Itt van vele egy film talán....

www.youtube.com/watch?v=zSzV6D85cvg

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.27. 13:53:32

@Spadla z oblakov: Aligha ő az ETO szertárosa, mert '91-ben leugrott a negyedikről.

Spadla z oblakov 2013.01.27. 13:59:50

@ripők: 91-ben?! ja, akkor nem.
Találtam róla pár sztorit, de igazán semmi normális, részletező dolog. Úgy tudom egy vasárnap a felesége rámorgott, erre fogta, kidobta az eblakon az írógépét, utána pedig magát.
De ennél sokkal fontosabb lenne pár írása. Úgy tudom rövid novellákat szeretett írni.
Azt is hallottam, hogy WC-s bácsi volt a vége felé valahol a mátrában, és erről van egy film is.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.27. 15:23:01

@ripők: Bozsik Yvette főszerepel egy filmben, aminek mellékszereplője az igazi Frick. Spadla könnyelműen igérte, hogy a filmes kapcsolatai révén egy csuklómozdulattal megszerzi (torrenteli vagy hogy kell mondani?)

Frick László Emlékzenekar 2013.01.27. 15:26:10

@ripők: @Spadla z oblakov: Több irodalmi riportja jelent meg az ÉSben úgy jó 22-23 éve. Az egyik korszakos, a fűtő-hajószakácsos. Egy másikat sikerült megtalálnom, a mátrafürediset a padláson és vegyétek fenyegetésnek, de van már szkennerem és nem félek használni! Ja és az ágybavizelős is megvan. Az özvegye pedig már újasszonyként a ceruzalábú nő anyja.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.27. 15:28:10

@Spadla z oblakov: Több rövidfilmhez is írt forgatókönyvet... már persze, ahogy a "szakmát" ismerem, írhatott ő vagy százat, ha háromból lett is valami. De ehhez a Bozsik Yvetteshez könnyű hozzájutni.... már viszonylag persze...

Frick László Emlékzenekar 2013.01.27. 15:35:42

@ripők: @Spadla z oblakov: Ha jól tudom, ezen a csoportképen ott van özv. Igazi Frickné
www.litera.hu/img/ES1995_96.jpg
nem, nem a hentesképű alak elöl, ő Dr Kovács.

Az Igazi Frickné majdnem olyan jól ír, mint kovacsne az interneten
kovacsne.blog.hu

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.27. 15:48:46

@Frick László Emlékzenekar: A Rádió hangarchívumában is érdekes lehet kutakodni:
"minap hallgattam végig a Magyar Rádióban, 1991 februárjában elhangzott "Házibuli" című élő adását, melyet azért vettem föl szalagra, mert a hajnali 4 - kor kezdődő műsorra férjemet, az akkor országosan agyonsztárolt FRICK LÁSZLÓ újságírót hívta meg a MAGYAR RÁDIÓ.Egy rádiós újságíró kolléga és egy kritikus társaságában, maga választotta 4 zenei betéttel egy órán át boncolgatták, mi az újságírás és mi a novella. Az én férjem nem engedett a '48-ból.Bár minden írása egy-egy novella gyöngy, konzekvensen újságírónak vallotta magát. Minden mást kikért magának. Esze ágában nem volt ezeket az írásokat kötetbe rendezni. Az lehet, hogy mindenféle kategóriába beleszorongathatjuk az adott írásokat és műfaját nevesítjük, csak Csáki Juditot ismételhetem:- Egy írást egy dolog minősít:- Jó, vagy nem jó!- "

www.fullextra.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1119

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.27. 21:35:19

@Spadla z oblakov:

Kíváncsi vagy, hogy az igazi Frick is egy balfasz volt-e, ha már az epigo... a Tribute így sikerült?! Mondjuk a győrietós tippeden hangosan röhögtem!

Spadla z oblakov 2013.01.27. 21:41:50

@"the dragon": bevallom, feljkeltette az érdeklődésem egy-két novella erejéig...

amit tudtam róla eddig, simán belefért az, hogy szertáros is volt...

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.28. 11:11:11

@Spadla z oblakov:

Szerintem sosem vitte olyan sokra. A ripők által linkelt novella alapján (amit a felénél meguntam) annyi biztos, hogy a mély gondolatok legalább annyira elkerülték, mint az újszerűek...

Frick László Emlékzenekar 2013.01.28. 12:29:52

@"the dragon": Amit ripők linkelt, nem novella, hanem tárca. Az igazi Frick elsősorban irodalmi riportjaival remekelt, aztán a tárcáival. Novellát, mármint szabvány novellát keveset írt. Ő szó szerint vette Krúdy tanítását: "Nem írni kell a regényt, hanem élni." Nagyon lesajnálóan beszélnek róla, kb úgy, mint most te, de ahhoz képest még az indexes fijúk is elég rosszul utánozzák... A Múlt és Jövő -sök fel akarták karolni, mint szerencsétlen, de jóravaló fiatalembert és kértek tőle írásokat és ő kérésre, hát izé, szóval

Frick László Emlékzenekar 2013.01.28. 12:37:10

@"the dragon": jaj, azt elfelejtettem neked mondani, hogy 1990-ben egy 40 éves író fiatal takony kölyökbe számított. Jóformán csak Esterházy Péter engedhette meg magának, hogy taknyos 40 éves létére nagy íróként forgassa magát. Márton László szemináriumi, a 34 éves Garaczi meg Németh és Kukorelly pedig szemináriumutáni zk.kocsmaasztali anyag volt. Az 1937-ben vagy mikor +/- 1 év... született Ungváry Rudolf 50 évesen Fiatal Írók Antológiájá-ban szerepelt. Kb 20 évig volt kezdő tanuló író, 30 éves korában a Mészöly Óvoda kiscsoportjában volt beszokatós Most persze vannak szalonnáspofájúak, akik heőjj de már blazírtasan lefikáznak mondjuk egy 1990-ben még nehézséggel átpofozható szöveget, pl az Élet és Irodalom karácsonyonyi számában nem volt szabad pina, fasz és a baszik szavakat leírni. De majd megkeresem A Szalonnáspofájú -nak az igazi Frick ágybahúgyozós tárcáját, hát ha az már ölég kemény lesz neki www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=kutyabajok&ID=181827

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.28. 20:37:58

@Frick László Emlékzenekar:

Már értem, hogy miért nem volt igény a művészetére. Alig hiszem ugyanis, hogy ép lelkülettel megáldott ember önön szórakoztatása végett efféléket olvasna. A beteg faszok pedig manapság inkább néznek dagadt négernős pornót az interneten...

Frick László Emlékzenekar 2013.01.29. 01:38:22

@"the dragon": A betetgség nagyon pontos diagnózisa az alkoholizmus. A IV. fázisú alkoholista, az idült. Az alkohol már nem sti,muláló... inkább rombol, koptat... visszafog. hajnóczy Péter utolsó éveit jellemezte ez. Ezek a jellegzetesen pornográf attakok. Végül a beteg máűvész már jóformán rögtön a műve elején Pina! Fasz! Együttbasz! rikoltásokat ad a hősei szájába.

A dagad négernős pornó undi. A néger művésznőnek ugyan leborotválják a pináját, viszont a kotongumin végig csorog le az a teejszín szerű izé, amiről az europid nő már nem is tudja micsoda, azt hiszi gombás eredetű hüvelyifertőzése heveny a néger nőnek. Amikor az europid fütyike megkérdezi a nőjét, hogy most kilyukadt-e a csávó kotonja vagy mi van, akkor az europod nő egy Lady Carambole felsőbbségével fitymálja le: " ... hogy ahelyett, hogy nőgyógyászhoz menne!"

Még katasztrofálisabb, ha a pornón néger kúrja a néger nőt. A néger csávó beleévez a nőbe és mintha misem, tovább, kúrja nyugodtan. na, ilyenkor éled föl a nőben az ősi telhetetlenségi attitüd, nem csak azért, mert az europid férfi fasza kb harmadakkora, mint a négeré. Hanem ugye a néger fasza nem töpörödik össze. Amikor az europid fütyike erre elkezdene pampogni, az europid borotvált szárazpinájú (aki tudja a kötelességét és mesterséges hüvelynedvet váasárol a patikában a fertőzések megelőzésére az anionos mindennapi betétje mellé) előveszi a speciálisan nőknek írt pornót, a tavalyelőtt levitézlett "Feleség voltam afrikában" ágazat termékeit és a svejci nő ott is azt írja, hogy a nyonyoró férje este betette neki és csak regel vette ki, éjszaka vagy ötször élvezett belé... Csak ugye az volt a baj, hogy a nyonyorók többnejűek.

Úgyhogy szerintem az europidok igen kis szegmense képes is szembesülni egy négeres pornóval. Ráadásul a néger nőknek a far-körméérete sokkal nagyobb, mint a hasbősége, ha kövér a néger nő, akkor is. Hát még a seggükkel milyeneket tudnak mozogni, az olyanizmai az europid nőnek már elsatnyultak teljesen. A néger-néger pornókon az látszik, hogy az angolszász nőiszegmens joggal használja hatólagos fromában a fuck -ot.

Van még egy ágazat, a dominikai szexkiránduláson résztvevő angol vagy germanosaxo soul kitchen slut. De ezek a nők meg annyira cédák a százdolláros dominikai pasijaikkal , hogy ezért frusztrálódnak tőle az europidok.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.29. 01:39:38

@"the dragon": Attól félek, hogy az igazi Frick egynémely kései szösszenetével úgy járok, mint 20 éve a magyar tévénézők idősebb szegmense járt a Belfegor[A Louvre fantomja] c. francia horrorsorozattal.

Spadla z oblakov 2013.01.29. 08:04:34

@"the dragon": ó, te nagyon hülye. szerintem elég jó a beszkennelt írás. megjegyzem kurvára nem arról szól, hogy valaki oldalba vizel egy történelemtanárt. próbálj szimbólumokban gondolkodni, dragi.

nagyon jó, groteszk mű, szépen kirajzolt és leplezett társadalomkritikával. Két oldalban ennyi mindent elég nehéz kifejezni.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.29. 11:06:33

@Spadla z oblakov:

Inkább nevezném szemléltető példának, mint társadalomkritikának, lévén a frikki életpályát - noha csak felszínesen - ismerve, abban biztosak lehetünk, hogy nem volt meg benne az a kellő távolságtartás, ami egy kritika alapjául szolgálhat.

Egyébként érteni vélem, hogy a mű az öregecskedő nők kapcsolatkényszeréről, szexuális frusztrációiról, meg ehhez hasonló baromságokról szól. Viszont az öreg nőket úgy en block leszarom, az alkoholista lúzereket nem kevésbé. Ezen a ponton lép életbe az előző kommentem...

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.29. 16:23:06

Indokolástanilag két magyarázat lehetséges arra, hogy Frici nem teszi nyilvánossá a szöveget. 1. Szégyellni való. 2. Ennek az igazifriznyák faszinak poschthumusz is csak a borra való szerzői jogok járnak az eszében.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.29. 16:31:18

@radairosseb: Majd akkor rázzad ennyire a pofaszalonnádat, amikor a fűtő-hajószakácsos igazi Frick álriportot előkotorom!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.29. 16:34:14

@Frick László Emlékzenekar: Megrettentettél, bár épp arra céloztam, hogy annyira nagyon nem viselne meg, tekintettel arra, hogy az előzőt se láttam.

Frick László Emlékzenekar 2013.01.30. 06:27:37

@radairosseb: Megpróbálom érzékeltetni a teközötted meg Frick László közötti húzódó áthidalhatatlan szakadékot.
te már leleplezpődtél előttem néhány kommentedben a fogalmazókészségedet és a tárgyitudásodat meg műveltségedet és intelligenciádat illetően, amit jellegzetes matulista fikaista trükkel helyesírási meg nemjólírási hibákkal meg ezzel a gatyás maszkoskodásoddal leplezni csak hiszel!

Tehát zenei lesz a hasonlat.
Frick László (az igazi, nem én) ukulelén játszott.

Te meg a kétnyakúgitár Schiff Andrása vagy. Nagyon fontos, hogy nem Vladimir Horovitz, aki képes volt Liszt Ferenc szerű rögtönzésekre sőt virtuóz átiratai vannak .

Kocsis Zoltán szokott preparáltzongorán is játszani, és nem zárja ki azt, hogy egy ukrán pianinón is ne lehetne játszani.

De én Schiff András-szerű , de kétnyakúgitárosnak állítalak be a hasonlatomban.
Míg az igazi Frick László ukulelén játszott.

Könnyű nekünk pofázni, még én is jobban írok, mint Frick László írt, pedig ez az emlékzenekarok esetében fordítva szokott lenni.

Hát akkor te milyen könnyen szólod le Fricket, az igazit, pedig te még énnálam is jobban írsz, ráadásul neked az pszeudo-elütéseidet is direkt úgy kell beleírnod, én meg elúnom a sok javitgálást.
www.youtube.com/watch?v=hR_geY0EJXk

www.youtube.com/watch?v=R-5B6nzXMSU

www.youtube.com/watch?v=SSKdpSqhK9E

www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.30. 11:09:53

@Frick László Emlékzenekar: Fridi, te mérhetetlen tévedésben vagy, bár lassan kezdem megszokni, mert akárhányszor írom le, sosem jut el az agyadig. Elképzelni se tudod, milyen nehéz elírásokat beleerőltetni a kómentjaimba (ezt a szót kétszer kellett átjavítanom, hogy a tipikális elírásaim benne legyenek), mikor kétszáz háton én gépelek a legjobban az egész nyóckerban.

"Lelepleződtem" a készségeimet meg tudásomat illetően... Revaletív érzés lehetett, mikor rájöttél, hogy nem egy agyatlan, homokos kancigány vagyok... Hanem egy igen eszes, inteligentális, melegszívű Római!

Node most már ide azt az Igazi Fricket, valaki ossza meg velem is, mert megbolondulok napok óta, hogy nem tudom, miről beszéltek!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.30. 13:22:41

@radairosseb:

Remélem, hogy a kellő emelkedettséggel olvastad az inkontinenciás hősünk történetét, tudván azt, hogy az összes matulistafikaista indexes jjógyerekk a szerző köpönyegéből bújt elő...

(Meg persze az anyja picsájából is. Nehéz volna eldönteni, hogy melyikből inkább, de ha a szívemre hallgatok, akkor mégis Frick köpönyegére szavazok.)

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.30. 14:19:06

@"the dragon": Még nem múlt el a merevedésem, bocs, de nehéz így gépelni, úgyhogy majd konzumálunk még erről.

Spadla z oblakov 2013.01.30. 16:33:17

@"the dragon": baszki, ez az írás nem az inkontinenciáról szól. Ez társadalomkritika. Túl fiatal vagy ahhoz, hogy értsd, elmesélem: abban az időben nem lehetett nyíltan szídni a rendszert, ezért minden modern író szimbólumokat használt. az inkontinens úr a sarokba szorítva, alukálva az ágyban a cucilizmus, a történelemtanárnéni pedig a történelmet magát szimbolizálja. az éjszaka a sötétséget. a történelem az éjszaka folyamán flörtöl a cuclista társadalmi idea mint elképzeléssel, de az termékenyítő együttlét helyett csak alkoholmérgezéses oldalbavizelésre képes, melyre a történelem csak később, jóval később eszmélt rá.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.31. 20:31:58

@Spadla z oblakov:

Megmondom őszintén, elég sokáig vívódtam azon, nyilvánosság elé tárjam fennkölt értelmezésed egy meglehetősen gyenge pontját. A kisördög az egyik vállamon azt súgta, hogy vicces lenne meghagynom téged a nagy megfejtő szerepében, de végül csak győzött bennem az igazság kérlelhetetlen krónikása...

"abban az időben nem lehetett nyíltan szídni a rendszert, ezért minden modern író szimbólumokat használt. az inkontinens úr a sarokba szorítva, alukálva az ágyban a cucilizmus, a történelemtanárnéni pedig a történelmet magát szimbolizálja" - mondod te

"ájizzééé, ilyesmit írtam voooona?!" - tűnődne el erre fel a szerző fejvakarva - ha az ominózus fej nem loccsan szét a flaszteren már jóval korábban

A szóban forgó novella keltezése (lásd a a poszt címét) : 1990.04.06.

De azért köszönjük, Emese.

Spadla z oblakov 2013.01.31. 20:38:24

@"the dragon": attól még marad társadalomkritika

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.01.31. 20:43:10

@Spadla z oblakov:

Ja, nyilván. Esetleg egy újabb értelmezés?! A történelemtanárnő lehetne például Raffay Ernő, vagy G. Nagyné Maczó Ágnes!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.01.31. 21:49:43

@Spadla z oblakov: @"the dragon":
Számomra az áltatásról és az önáltatásról szól. Ahogy G. felhagy az ivással, delirálni kezd és g. lesz belőle. (A delírium egyik velejárója lehet a morbus sacer - szent betegség) A konyakkedvelő, de megbecsült, 36 éves korára kissé megkopott pedagógusnő szemében ez az állatiasság borzongatóan izgató, de visszataszító is egyben. G. számára pedig megalázó és fojtogatóan magányos tudat. Aztán felmentést adnak egymásnak és megy minden a régiben; nem kell látni, amit nem akarnak.
De most már kíváncsi lennék Frikk megfejtésére is...

Egyébként a saceres roham alatt nem gyertyaszínű az arc, hanem szederjes.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.01. 03:01:24

@ripők: Sajnos a saceres roham diagnosztokájában figyelmen kívül hagyják a korpusz egyéb-egészségügyi állapotának optikai módosító hatásait, tehát pl ha a fickónak már széjjelment a hasnyálmirigye és testszerte a bőre ezért elevenen rohad le róla, a kezdeményeknél kigyúlt piros foltokkal. Valamint az un "tudoományos ivók", nem véletlenül, uanyis az alkoholista orvosok mind-mind tudományos ivók és az orvosi céh a legmesszemenőbbekig falaz egymásnak, tehát a tudományos ivók sacer leplezésére alkalmazott fogásai is a szakmai titokrendszer egyik pillérét képezik. Pl a civil nem-orvos kategóriájú tudományos ivó összuesen két eljárást ismer a hátközépre a bőr alá beültetett "antichol tabletta" kiüötésére, az egyik az alkoholmentes sör 8ami nyomokban tartalmaz alkoholt, tehát pont annyit, hogy az "elvonás alatt" álló berúghasson jól.. a másik azb un "Viszockij Eljárás" amiben a civil fog még egy civilt majd beülnek egy igazi nyugat európai szintű étterembe, ahol a pincérnek szeme se rebben, ha norvég mintájú halfiléző kést kér a vendég, majd a két paczinger egymás hátából kimetszvén a tabletta maradékait berúg, mint a disznó.

Visszatérve kommentem elejére a női sacer diagnosztizálása arcbőrszínből mégnehezebb, mert a nőialkoholistának tizennegyednapos partinövényzetben fölakad vízihullaszínű lesz az arca már addigra a piálástól a hajszáléri női speciális állapotok miatt.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.01. 03:10:54

@"the dragon": Jellegzetes magyarbetegség figyelhető meg a kritikádban.
Szokása pl a magyarnak, ha irodalomkritikus, olyan baromságokat beszélni, mint pl "A kétségtelen azonosgyökerűség meghagyásával azért felhívnám a figyelmet, hogy Kosztolányi Dezső prózája bizony jelentősen felülhaladta Csáth Gézáét." vagy "Jimi Hendrix messze nem volt olyan nagy gitáros, mint amekkorának a legendák beállítják, itt van mindjárt Pat Metheny."

A germano-angolszász tudósok ebben is raffináltabbak a magyar vagy a jugoszláv tudósoknál, ők ugyanis egyszerűen csak megcáfolják az akadályt képező illető létezését: "Csáth Géza sohasem élt, nagy valószínűséggel egy Dr Brenner József nevű vidékiszármazású fürdőorvos és zenekrittikus tetszelgett a szerepében." [ Dr Wilkins -Dr Popp -Dr Abramowitzsch - Száz Ember Aki Sohasem Élt p. 997-998. kézirat, fordítás alatt]

Spadla z oblakov 2013.02.01. 07:28:36

@"the dragon": Nekem ezt jelenti. Semmiképp nem azt, ami csak úgy, oda van írva. Fogalmam sincs, Frick miért választotta a nemiség ilyen fokú kiemelését mondanivalójának középpontjába. Ez legyen az ő ügye. Én nem vagyok irodalmár, sem kritikus. Csak olvasok és érzek. És nekem a bemutatott két írásban nem a téma tetszett, hanem a pár sorban felépített szituációs alapkép és a még rövidebb élethelyzet érzéstömegének ismételten rövid, nyomásszerű átadása.
Nem rabolja az idődet: minden sort átgondol és szerkeszt, viszont spontán és hátborzongatóan pontos. Nem ömleng, nem ír húsz oldalt egy gondolat kifejezéséhez, hanem felvázol és leszúr.

Szerintem jól ír, ellenben nekem más az ízlésem. Ismétlem: nem óhajtanék tetszelegni az irodalomkritikus szerepében, kizárólag a magam, egyszerű véleményét írom.

Spadla z oblakov 2013.02.01. 07:29:26

@ripők: az írásnak ez a vetülete is nagyon jó, igazad van.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.01. 12:13:20

@Spadla z oblakov: A filmírók takarékkal bánnak a szöveggel, úgyis le vannak szarva. Magyarországoin nem kell jól megírni a filmet, a filmíró alávalóbb pária a bestboy-nál is. Ez olyan, mint a magyar popzenében a basszusgitáros az lesz, aki nem tud gitározni, de haver, hátvéd meg az, aki nem tud focizni, de szokott csokit hozni és ezért mégis beválasztjuk a csapatba.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.02.01. 12:14:35

@Spadla z oblakov:

A letisztult gondolatfűzés, összeszedettség szerintem is erénye a két műnek - az epigonnak lenne mit tanulnia... -, de a témaválasztás teljesen hidegen hagy, esetleg undorít.

Amúgy is egy csomó rettenettel találkozik az ember a hétköznapokban, francnak olvasna ilyesmit (vagy böngészne subbát, globalicumot) önszántából... A magam részéről inkább az emelkedett alkotásokat értékelem, lehetőleg happy enddel. Mint amilyen a Rekviem egy álomért, vagy az Amistad!

Frick László Emlékzenekar 2013.02.01. 12:15:05

@Spadla z oblakov: Ha véletlenül egy film mégis jól lenne megírva, akkor a rendező nekiesik a dramaturhggal a forgatókönyvnek és kiheréli. Egyes filmeknek annyira szar a dikciója, hogy azzal büntetném a rendezőt meg a dramaturgot, hogy felolvastatom nekik. A szkeccsek manapság borzalmasak

Spadla z oblakov 2013.02.02. 07:55:49

@Frick László Emlékzenekar: ki kell fizetni a sárga csekket... a film már tényleg nem arról szól, hogy az egyéni művészi érték megmutatkozna.

főleg a mai, iparméretű médiatermelésben.

Spadla z oblakov 2013.02.02. 07:59:15

@"the dragon":

örülök, hogy egyetértek.

'A magam részéről inkább az emelkedett alkotásokat értékelem'
egy alkotás lehet attól emelkedett, hogy minden második oldalán kúrnak, maszturbálnak stb. (pl Elemi részecskék.), szóval lehet kellék a téma a mondanivalóhoz.
(megjegyzem nekem sem favoritom a nyersesség ilyen foka)

ami zavarba ejt az az, ha valaki ebből nem tud kibújni.

Spadla z oblakov 2013.02.02. 08:00:02

@Frick László Emlékzenekar: közös lónak... node szerintem a filmGYÁRTÁS erről szól. Eddig mindig jobbak voltak a könyvek mint a belőlük készült filmek.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.02. 08:30:30

@Spadla z oblakov: Nekem az nem tetszik a magyar fimgyártásban, hogy ipariméretű költségvetésből sufni szerű tákolmány jön ki, mint a remake-lt Hyppolit és hasonlóak. Mint a Jancsó bácsi kedvére elbaszott 270 millák a semmiért.. sufnimunkáért... Sőt az egyén.. mert a szarulmegírt filmet majdnem mindig a színészi játék menti meg, mert az operatőr az amerikai szintű, azaz egy bio kameraállvány, a rendező meg...

Frick László Emlékzenekar 2013.02.02. 08:33:16

@Spadla z oblakov: Én ezt szeretem makk Károly korai filmjeiben, sőt Makk ezt a Liliomfi-ban tanulta: Jó helyre szervezzük a forgatást, bor, víz, sok fiatal bula, hetekig tartó tivornyázás a bejárás.. és UTÁNA profi munka tivornyákkal és amikor kész a film, tivornya. De a termék is maradandó, mint a Liliomfi, amiben Karcsi bácsi még csak valami főaszisztens volt meg a Ház a sziklák alatt .. ami ráadásul az "első meztelennős film" Szőts 1941-es (vagy '42-es? ) akciója után