Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Meteorológia

2011.07.28. 06:28 ripők

 A légtüneménytan keletkezése Arisztotelész nevéhez köthető, az ég és föld között zajló folyamatok megfigyelését, regisztrálását és előrejelzését foglalja magában. Megfigyelésben és feljegyzésben az emberiség viszonylag jól teljesít, de az időjóslás pontossága a mai napig hatalmas szórást mutat. Évezredeken át kutatták az üdvözítő módszert, amellyel az előrejelzések találati aránya javítható.

Az ősidőkben egyszerűen felnéztek az égre, később különféle tudományos módszerekhez folyamodtak, például disznólép alakjából prognosztizáltak. Hatalmas lökést adott ezen tudománynak a befőttesüveg feltalálása.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A régi, szép időkben a tévedés következménye általában dekapitáció volt, amit nyilvánosan hajtottak végre egy fogazott élű pallossal közvetlenül azelőtt, hogy meghirdették volna a nyitott pozíciót. 
 
 
Napjainkban a meteorológusok celebritásnak számítanak, hihetetlen nagyságú anyagi erőforrások felett diszponálnak, szinte ömlik a közpénz a semmitmondó fecsegésre.

Szuperszámítógépek segítségével igyekeznek az egyes komponens valószínűségi változókat Kolmogorov-féle valószínűségi mezőben elemezve következtetni az együttes eloszlásfüggvényre.

Amennyiben hiba csúszik a számításba, manapság már csak köpünk egy hegyeset és magunkban morogva szidjuk a "Pesti Embert", ők pedig vállvonogatva hivatkoznak a káoszelmélettől kezdve mindenféle sületlenségekre.  

  

Vajon kinek az érdekeit szolgálja ez a mérhetetlen pazarlás - teszem fel a költői kérdést.

Józan paraszti ésszel belátható, hogy a szuperszámítógép-gyártó, kabriótulajdonos meteorológusok csoportja a fent vázolt helyzet kizárólagos haszonélvezője. 

Jellemzően az emberek olyankor beszélnek az időjárásról, amikor semmi értelmes dolog nem jut eszükbe - jelen dolgozat egy üdítő kivétel - és tekintve, hogy olvasóink nagy része ugyancsak képtelen bármihez hozzászólni, élek a gyanúperrel, hogy köztük is megbújik néhány efféle ingyenélő jómadár.

 Önök szerint is szép nap ez a mai?!

79 komment

Címkék: orbán ribizli előbőr varázsló népbutítás szemöldök emlő leszbikusok lábszag sunyiság pajesz mengele korpásba mitugrász csápos szex pinanyalókutyák 2010 et írunk hülyéneknézés néphiedelem habosmocsok

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr743064994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.07.28. 11:33:13

Megint döglődik a bloghu, csak nem valami front van?

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.07.28. 11:34:10

Megint döglődik a bloghu, csak nem valami front van?

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.07.28. 11:37:49

Ezen a békás képen mosolyogtam. No nem azért mert jó, csak épp tegnap este a kezembe került egy könyv, ahol szó volt erről a módszerről...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.07.28. 15:12:34

@ripők:

azt mondd meg te ripők, hogy égtél le ennyire, és miért szeged meg azt a belső etikai szabályunkat, hogy saját magunkról nem teszünk közzé képet?

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2011.07.28. 15:44:58

...na de a számítógép pontosan arra lett kifejlesztve, hogy ne sikerüljön időjárást jósolni vele, szegény kabriósok csak rendeltetésszerűen használják! nehogy már a szegényeknek adják azt a pénzt, úgyis csak elvernék befektetési tanácsadókra meg lottóra.

fidesz = házmesterek pártja 2011.07.28. 15:50:12

Hogy a fejlécedet idézzem: "Kurvaanyád!" az...
Már megint egy értelmetlen fosadék a címlapon.

daniferi 2011.07.28. 15:58:29

Pár hete azon sírt mindenki, miért nem esik az eső. Most esik, nincs nagy meleg, ideális hőmérséklet egy pólóhoz. Mi kell még? :) Egyébként egész szép az a darázs a fejlécen, ki is rázott a hideg, mikor megláttam :D

Weatherman 2011.07.28. 16:08:11

Kedves Ripők!

A témában érintettként pár érdekes momentum tűnt fel az írásodban.
Először is nézzük meg a "celebritások" között szereplő meteorológusokat, illetve azokat az időjárásjelentőket (időjárásjelentő nem egyenlő a meteorológussal), akik képzettségük híján csak mellet/bugyit tudnak megvillantani a 2 perces főműsöridőben.
Közpénzek ömlése valahol biztos van, de nem a metes szakmában. A mérhetetlen pazarlást sem tudom sajnos hová tenni illetve kabriótulajdonost sem ismerek egyet sem (ha Te igen, kérlek írd meg)
Az ingyenélést kikérem, remélem legközelebb tudsz valami értelmeset is írni, például ha már így felvetetted a
hihetetlen nagyságú anyagi erőforrásokat, akkor vesézd ki a tőzsdei ill. gazdasági előrejelzések beválását és azt, hogy azon hányan buknak nagyot (pl. bedőlt hitelesek).
Végülis egészen jó sztereotíp írást produkáltál, de sajnos valószínűleg egy külföldi cikket vettél át, mert ez így kis hazánkra nem igaz úgy ahogy van.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.07.28. 16:25:34

@al kotmány aláiro álamfö: Minden építő jellegű kritikát örömmel fogadunk.
Egyébként van egy helyesírási hiba a nevedben. Csak azért szólok, mert mások esetleg butának gondolhatnak, ha nem javítod ki ezt a kínos elgépelést.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.07.28. 16:25:40

@Weatherman:

Hárítasz, maszatolsz, másokra mutogatsz... Gratulálok, igazi meteorológus vagy!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.07.28. 16:35:58

@Weatherman: Gondolj bele, ha a meteorológiára pazarolt kapacitásokat gazdasági előrejelzésekre használhatnánk fel, mennyivel könnyebb lenne most a nemzetgazdaság helyzete! Amennyiben racionálisan gondolkodunk, el kell venni Onyutha Judittól a szuperszámítógépet.

Archenemy 2011.07.28. 16:40:09

Már egyszer korábban leírtam, de a meteorológia mutatja meg, mennyire hibás és rossz az egész "tudomány" az összes előrejelzésével együtt. Hallani ilyen hangzatos kijelentéseket, hogy "öt év múlva ez meg az lesz", oszt közben egy hétre előre nem tudják, mi lesz.

kpityu2 2011.07.28. 16:43:56

Az időjárás előrejelzésnek nem elsődleges célja, a strandolni vágyók pontos tájékoztatása. Tudomásom szerint.

@Weatherman: Azért lássuk be, az esti híradóban nemigen lehet annál többet mondani mint hogy helyenként eső, másutt napsütés várható. Ha pedig a hihetetlen (és hihetetlenül drága) számítástechnikai kapacitás nem tud többet kinyögni annál hogy negyvenkettő, az esetleg viccelődésre adhat okot.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.07.28. 16:49:37

@Archenemy: Köztudomású, hogy az összes un. tudomány arra szolgál, hogy felszippantsa a tényleges munkavégzésre alkalmatlan léhűtőket. Némelyik évtizedeken keresztül koptatja az iskolapadot (a mi pénzünkön), hangzatos titulusokat halmoz szakmányban, majd bevonul egy "Tudományos Intézetbe", ahol közpénzmilliók felhasználásával dorbézol, összeollóz néhány cikket a netről, oszt' kalap. Az igazi tudományért tenni akarók mindezt pro bono csinálják, mint Egely György.

Weatherman 2011.07.28. 16:51:56

@"the dragon": Nem vártam másfajta választ.

@ripők: Természetesen ezzel egyetértek, hogy jó lenne a gazdaságot előrejelezni, csak ott a szakértők azzal érvelnének, hogy pl. amiatt nem jött be az előrejelzés, mert nem várt módon mindenki dollárra váltotta az euróját vagy hasonló dolgok. Mint amikor mondják, hogy másnap drágul a benzin, aznap dugig vannak a benzinkutak és ezáltal megváltozik a gazdasági helyzet, mert egy nem várt perturbáció - mint a benzináremelés - megjelenik.
Ilyen szemmel nézve ott is lenne nyavalygás, mint a meteorológusoknál a káosz-elmélet, ez is másra lenne fogva.
Egyébként Onyutha Juditra rákeresve egy magánmeteorológiai cégnél van, ahol meg úgy vesznek és olyan szuperszámítógépet, amit a pénztárca megenged.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.07.28. 16:59:47

@Weatherman:

Erről jut eszembe, Onyutha Judit már biztos alig várja a banánérlelő meleget!

fidesz = házmesterek pártja 2011.07.28. 17:07:01

@ripők: jól van, okos vagy! :DDD
(nem csalódtam, ez tényleg valami kretén pöcs blogja, aki még az álamföi nyelvujjitásrol sem halot. :DDD)

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.07.28. 17:09:50

@Weatherman: Nézd, én megértem, hogy érintettként védened kell a mundér becsületét, de azért azt be kell látnod, gancegál, hogy holnap 23 vagy 27 fok lesz. Gondolj csak bele: mennyibe kerül csak az animációkat elkészíteni?! Nem is beszélve arról a hatalmas tévékészülékről, ami előtt Vissy ténfereg nap mint nap?!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.07.28. 17:14:16

@al kotmány aláiro álamfö: Ne is haragudj, de ez a hangnem elképesztő! A "DDD" valami rövidítés lehet, de sajnos nem vagyok tájékozott a homoszekszuális argóban.

Weatherman 2011.07.28. 17:18:08

@ripők:
Feljebb írtam, hogy azért számomra is bosszantó az, hogy ki és mit jelent a tv-ben, mert ezzel is elindult egyfajta lejáratás (ergo mindenféle magáncégek occsóér' csilivili dizájnnal nyomatják), de bármennyire nevetségesen hangzik a mi országunk is elég nagy ahhoz, hogy területileg nagy hőmérsékleti kontraszt legyen Alpokalja vs. Szeged viszonylatban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.07.28. 17:29:59

@Weatherman: A sajnálatos az, hogy gyakran az előrejelzés és a tényvalóság között jelentkezik ez a kontraszt. Költségvetési szempontból hatékonyabb lenne felhívni a környékbeli országokban élő rokonokat, ismerősöket majd a megnyálazott ujjunkat a magasba tartva megállapítani, hogy vegyünk-e kardigánt vagy ne.

Szalacsi_Dezső 2011.07.28. 17:40:11

Nekem azzal nincs bajom, ha Onyuta Judit mellet meg bugyit villant csak ne időjárásjelentsen.
Ez olyan mint amikor Dundika lemezt adott ki. Valaki írta:
Tóth Vera ne vetkőzzön, Dundika ne énekeljen, nem azért szeretjük őket.
@Weatherman: És az milyen, mikor az aznapi, tehát már megtörtént időjárást se tudják bemondani, mert egész nap ki se dugták az orrukat a szobából és azthiszik, úgy volt minden ahogy megjósolták.
BTW Mér' az ELTE Bölcsész karon oktatják a meteorológusokat?
A meteorológia nem természettudomány?

vernarancs 2011.07.28. 17:41:13

"Ez az új ismeret felkeltette az érdeklődésemet, Sir Bedevere. Magyarázd
el még egyszer, hogy hogyan lehet birka hólyagokkal megakadályozni a
földrengéseket."

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2011.07.28. 17:41:33

jó poszt

az időjárással kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogyha Onyutha Juditra a mérsékelten fújó gyenge déli szellő rásegítene, egy F5-ös tornádó se tépne le, pedig az már tud valamit

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.07.28. 17:44:47

@Szalacsi_Dezső:

Szerintem a TTK-n oktatják a TáTK-al közös épületben, de persze az is könnyen meglehet, hogy neked van igazad. Bár azt hozzá kell tennem, hogy az elmúlt hetven évben még sosem tévedtem!

~Shadow~ 2011.07.28. 17:54:13

jé, azon az utsó fotón dragon van!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.07.28. 18:11:44

@borivoje surdilovics: Pedig Onyutha Juditra ráférne már a frissítés.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.07.28. 18:18:04

@~Shadow~:

Majdnem meggyőztél, de aztán észrevettem, hogy nekem szőrös a mellkasom... Szóval rád jobban hasonlítok!

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2011.07.28. 18:26:35

Mértékadó meteorológus mondta: Lehet, hogy hamarabb tudunk esőt csinálni, mint biztosan megmondani mikor esik :)
Angliában több száz éve törvény védi csepűrágókat és az időjósokat, nem lehet büntetni őket, mivel nem tudják mit beszélnek.
A tudományos kutatásokat meg többségében kb Józsi bácsi nagyonorvos nagyonválaszoltban megjelent, kérdésnek álcázott kinyilatkoztatása jellemzi: lámpával is belenéztem, akkor sem tudom, mitől olyan jó :)

-Tom- 2011.07.28. 18:31:16

Nem értettem, hogy kerül ide ennyi ismeretlen, új arc.
Aztán rájöttem.

A meterológusok korunk sámánjai. (Szittya táltos időlátó)
A gomba áldásos hatását néha Lajoson látni is. Úgy révül, nem révül úgy senki...

Onyutha Judit meg hat ujjal és foggal született Szomáliában és örülhet, hogy nem metélték körül a csiklóját.

Szalacsi_Dezső 2011.07.28. 18:34:50

@tomsawyer: Onyutha Judit meg hat ujjal fogaz?
Hehe :-D

-Tom- 2011.07.28. 18:36:50

@Szalacsi_Dezső: Ja. De nem élvezi. Csikló nélkül. Nehéz is.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.07.28. 18:37:01

@tomsawyer: Onyutha Judit Csengeren született, de ezt minden - a híresebb meteorológusok életrajzában korábban elmélyült - érdeklődő tudja.

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2011.07.28. 18:44:19

@tomsawyer:
ugandai, te műveletlen délalbán paraszt

és annyi köze legalább van a szakmához hogy a felhők között röpködve szerezte meg azt a nélkülözhetetlen gyakorlatot, ami ahhoz kell hogy kimondja helyesen:
-...esső, havasesső várható...

@ripők:
én hardverfrissítés nélkül is elviselnék egy plug and play rácsatlakozást
remélem nem a wireless híve...

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2011.07.28. 18:46:49

@ripők:
Csengeren málnabácsi született
szigorúan kisbetűvel

-Tom- 2011.07.28. 18:48:25

@ripők: Te se szívesen írnád be a SZíVídbe, hogy: jónapot kívánok, Szomáliában egy vályogviskóban születtem, ahol a padlóra hugyoztunk, hétévesen kimetszették egy rozsdás, mocskos vaskéssel a csiklómat, és hobbim, hogy rendszeresen jógázom.
Rég vágyom ilyen kellemes kreatív munkakörre, amely proaktív természetemmel rokon és annak megfelel.
Kérem, adjanak lehetőséget a személyes találkozóra.

Onyutha Judit

Na látod.
Így lett Csenger beírva Ainabo helyett.

-Tom- 2011.07.28. 18:50:45

@borivoje surdilovics: Macika, Ugandában nem annyira, Szomáliában annál inkább dívik a csikló körülmetélése. Csak tudom már, hogy hol szabadították meg a jajveszékelés kicsiny gócától, baszdmeg!

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.07.28. 18:55:21

most akkor az onyutajuditra nyálzunk?
egyenlőséget!
nyálzzunk arra a szép tájszólásban jósló fiúra is, aki a királyi tv-n lát jövőbe esőileg

-Tom- 2011.07.28. 18:57:24

@Zsit (nyau és rémizé): Csak ha leszbikus vagy.Csak akkor.
Viszont akkor én is az akarok lenni!

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2011.07.28. 18:58:45

kicsit eltértünk a lényegtől

a lényeg az, hogy itt már megint villámlik és dörög, de közben legalább szakad az esső is

most pedig villámlott

a didaktikus logika szabályai szerint tehát megállapítható hogy Ripők semmivel sem különb sarlatán, mint Aigner Szilárd egy keményen szétpipázott péntek este, két perccel Kálmánolga kormánybolondító szeánsza előtt

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.07.28. 19:00:53

@borivoje surdilovics: Szilárd lejáratta magát, amikor a nevét adta az Eduscho Friss kávéhoz. Az én választásom: Omnia! Hogy könnyebb legyen nyomnia.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.07.28. 19:16:40

@ripők:
nem tudom, arra gondolok?
sose láttam, csak hallottam, mit mond

@tomsawyer:
mér?

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2011.07.28. 19:25:52

@Zsit (nyau és rémizé):
én ma már kétszer gondoltam rá

és ugyan nem kenyerem a coming out, de annyit azért elárulok Neked, hogy néha - Onyuta Judithoz hasonlatosan - én sem érzem a csuklómat

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.07.28. 19:31:04

@Szalacsi_Dezső: @borivoje surdilovics: Szegény ember vízzel főz. Azt rebesgetik, ha az ember zsibbadásig ül a kézfején, utána olyan, mintha másvalaki csinálná. Persze, ez nyilván csak szóbeszéd. Most pár percig nem fogok tudni klimpírozni, addig dumcsizzatok.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.07.28. 19:54:10

@borivoje surdilovics:
segítsek megérezni? tökjó eszközök vannak erre és nem félek használni a csuklódat sem
(huhhh, most majdnem mást írtam le, mondhatni kicsusszant az ujjacskáim...öööö.... alól?)

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2011.07.28. 19:54:19

@ripők:
kösz a tippet!

eddig a balkezes megoldás volt az alien fíling garanciája

Hét Kilenced megidézésére legalábbis pont megfelelő volt

_nyuszi_ 2011.07.28. 20:50:11

a meteurológusoknak esténként azt kéne elmondani, hogy milyen idő volt aznap. kevesebb lenne a mellétrafálás.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.07.28. 21:03:36

@márnyuszi.: Tovább minimalizálhatnák a tévedés lehetőségét, amennyiben az előző napi adatokat mondanák be. Vagy a tavaly ilyenkorit.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.07.28. 21:04:35

Hiányolom a cikkből az építő javaslatokat, például az enyémet, miszerint a meteorológus legyen felelősségre vonható az időjárásért, akár visszamenőlegesen is - az most úgyis divatos, mivel így biztosan kihullana a selejtje már az első körben, és nem hígulna tovább ez az amúgy szép, ősi szakma!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.07.28. 21:07:49

@LadyCarambole: Legyenek felelősségre vonhatóak előre! A visszamenőleges hatályú dolgokkal nem szimpatizálok, de a ráutaló magatartás - még az esemény bekövetkezte előtt - alapját képezheti egy súlyos szankciónak!

_nyuszi_ 2011.07.28. 21:26:31

@ripők:
elvégre Kína a barátunk, és van még mit tanulni tőlük!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.07.28. 21:35:13

@márnyuszi.: Bezomány! Egy-két hónap egy munkatáborban és Gaál Noémi kétszer is utánaszámolna, mielőtt hőségriadót kiált.

Commandante Jayasuriya 2011.07.29. 19:08:29

@ripők:

Moémi szilikonjai példaértékűek!
Nem értem, miért nyaggatod az előrejelzéssel.

Imadom a trapistát 2011.07.29. 22:13:01

@ripők:

Ej Visi Karcsi az öreg gengszter sose találja el az időt!

Amúgy grat. Egy dolgot nem értek csupán, amit ugye nem szégyen megkérdezni: Ki az ott a középső képen, meteorológus? És mit iszik, málnapálinkát?

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.07.29. 22:57:32

@Imadom a trapistát:

Németh Lajos, meteorológus. Biztos alkoholmentes italt iszik, mert a meteorológusok nem ihatnak szeszt, akkor elromlana a hajszálpontos jövőbelátó képességük.

Commandante Jayasuriya 2011.07.29. 23:06:34

Te haramia!

Az utolsó három hónap, csak a te lelkeden szárad.

-Tom- 2011.07.31. 14:47:57

@Commandante Jayasuriya: Két napja azon filózok, ezt kinek írtad. Nem mertem megkérdezni, mert hátha látod az Urat, az egy Istent mint egy virtuálisan lobogó, animgif csipkebokrot, és vele folytatsz párbeszédet itt. A szakrális áhítatba meg beleszarna, ha megszólalnék...

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2011.08.01. 07:50:53

@Commandante Jayasuriya:
szexista tartalmú kommented nem fedheti el a hozzánemértésedet.

Egy kis gyorstalpaló: hát tudd meg, hogy utoljára Bartha Sylvia tudta rendesen felállítani a ... prognózist!

killercsiga 2011.08.01. 17:48:53

és mi van a meteorokkal?
és mi közük az időjáráshoz?
hogy tudta Arisztotelész akcentus nélkül kimondani, hogy "légtüneménytan"?
mit csináltak az ókorban a szárnyas disznókkal, akik csak repültek és nem lépegettek?
a szuperszámítógép-gyártó, kabriótulajdonos meteorológusok csoportjáról tudjukkik?
ingyenélő jómadárnak lenni bűn?

ezért tart itt, több kérdés mint kolbász

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.08.01. 19:53:28

@killercsiga:
Először is, rajtunk kívül senki nem tudja, hogyan hangozhatott az ógörög, továbbá azt sem, hogy Arisztotelész annak melyik dialektusát beszélte, mint ahogy azt sem fedhetjük fel, hogy a görögországi Meteoráknak köze van-e a meteorológusokhoz, vagy, hogy a szárnyas disznók öles nyársra húzva kis aranyalmával a szájukban befértek-e a küklopszok szájába, de akárhogy is csűröm-csavarom, mindenképp az fog kijönni a végére, hogy egy ótvar nagy buzi vagy, aki nem fektetett elég időt önmaga képzésébe, szóval most épp időt és energiát spórolok meg - remélem figyelsz!

killercsiga 2011.08.01. 20:20:01

@-=büdösmackó=-:
Hol van még karácsony?

@LadyCarambole:
Persze, hogy figyelek, de közben te meg harapj rá az aranyalmácskára, mert mindjárt megjön Friderikusz Béla bácsi, hogy öles nyársra húzzon a tejszínes kocapaprikás elkészítésének első (és minden bizonnyal legfontosabb) mozzanataként.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.08.01. 21:16:13

@killercsiga:
Én méreten aluli vagyok, engem még simán visszadobnak!

szanalmas 2011.08.01. 21:17:15

Mi a faszom folyik (haha) itt, már az időjárásról beszélgettek unalmas buzikák?! Így sosem nyerjük meg az előrehozott választásokat...!