Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

A reálhozam helyes felhasználása

2011.07.27. 07:07 Kadarka Jánoska

Öröm nézni, ahogyan vagyonunk szaporodik, folyamatosan gazdagodunk és zsírosodunk, dől a pénz a zsebünkbe. Most éppen a magánnyugdíjpénztárok utalásai tesznek minket boldoggá: több millió polgár kapja meg a napokban a reálhozamot és mellette a halálig tartó nyugdíjbiztonságot, ami az állami pillérbe való visszalépéssel jár.

Egy, csupán egyetlenegy dolog van, ami elkerülte a Kormány és a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott figyelmét, de szerencsére Műhelyünk Nyugdíjtechnikai Közszekciója időben felfigyelt a hiányosságra, és korrigálunk.

Mi is a hiba? (Hogy mindenki megérthesse a korrekciós akciónkat, először azt kell megérteni, mit is kell korrigálni.)

Majomagyunk nem tudja feldolgozni a nyakunkba szakadt gazdagságot, dőzsölni fog mindenki, aki a reálhozamot megkapja. Sokévnyi megtakarítást áldoznak fel az emberek abban a tudatban, hogy a nyugdíj már meglesz, ez a pénz csak ajándék, el kell tapsolni ízibe.

Ez azonban nem így van, ez a pénz arra való, hogy egy csapásra befogjuk, sőt akár meg is haladjuk a gazdag amerikai és nyugatnémet nyugdíjasok életminőségét, és mindezt úgy, hogy még jobban is nézzünk ki náluk majd nyugdíjasként.

Mert miről is van szó? (Aki nem tudja, az ugorjon neki ennek a vezércikknek újra.)

Öregkorára az állam biztosítja mindenkinek – már persze ha volt annyira előrelátó valaki, hogy az állami nyugdíjrendszerbe visszatért – a 100%-os nyugdíjat függetlenül attól, hogy lesz-e világgazdasági válság vagy nyugdíjpénztár-csőd, vagy éppen világvége. Ez a nyugdíj bőven fedezni fogja a luxusigényeinket, de arra nem elég, hogy hófehér porcelánfogsorral, feszesre plasztikázott arcbőrrel és dinnyeméretű cickókkal flangáljunk szerte a világban, mutogatva mindenkinek, hogy hej de fiatalok vagyunk!

Ebből a pénzből, a most visszautalt reálhozamokból kell megteremtenünk mindazt, ami szinte egyenlővé tesz minket majd öregkorunkra a nyugati nyugdíjasokkal!

Hogyan? (Hálót adok, nem halat, most figyelj!)

Átlagosan 76000 forintot kap minden volt pénztártag. Ezt a sok pénz – hiába, ügyesek voltak a brókerek, fialtak a milliók rendesen! – jól felhasználva lehetünk gazdag nyugdíjasoknak kinéző gazdag nyugdíjasok nyugdíjas korunkra:

- Vágott haj vásárlása: 40-50 cm vágott hajat copfban tudunk venni 15000 forintért, ha kicsit körülnézünk a póthaj nagykerekben. Vegyük meg most, és használjuk nyugdíjasként, amikor a miénk már kihullott.

- Divatos ruhák vásárlása: mindenki tudja, hogy a divat 12-13 éves ciklusokban ismétli önmagát. Számítsuk ki, mikor megyünk nyugdíjba, és ahhoz képest visszaszámolva vegyünk olyan ruhákat, amik mától számítva 6-7 éve voltak divatosak, ezek ugyanis most egyáltalán nem trendik, tehát nagyon olcsók. Tegyük félre ezeket a ruhákat nyugdíjas korunkra, és csinos dámák, jólöltözött urak leszünk majd bennük akkor, amikor újra divatosak lesznek.

- Orvostanhallgatók támogatása: adjunk egyszeri alkalommal 10-20 ezer forintot egy nagyon szegény, de okos orvostanhallgatónak, két feltételt kikötve: nem hagyhatja el az országot és nem fogadhat el tőlünk paraszolvenciát soha. Ez a minimális befektetés biztosítja számunkra a hosszú és egészséges öregkort.

- Benzinvásárlás: most érdemes venni 25 litert, 10000 forintot se kell érte fizetni. Jól el kell zárni, nehogy párologjon, és öregkorunkra hosszú túrákat tehetünk majd az akkori alacsonyfogyasztású gépjárműveken. 1 dl/100 km alá fog menni az átlagfogyasztás, a benzin ára meg az egekben lesz, de mi autózhatunk szinte korlátlanul ebből a hatalmas készletből.

A fenti ötletek csak irányt mutatnak a hosszú távú befektetések dzsungelében, ráirányítva a figyelmet arra az egyszerű tényre, hogy gazdagnak lenni nem elég, a lényeg az életminőség és a kinézet.

Boldog és jól kinéző nyugdíjas éveket mindenkinek!

41 komment

Címkék: amerika biológia álom egészség esélyegyenlőség nyugdíj életmód adó házifogorvos garantált minőségű legkiválóbb poszt a címke kizárólagos használója levéltáros az illegális címkehasználat büntetendő

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr403102398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.07.27. 15:11:09

@Levéltáros: Nem kizárt, hogy tegnap túladagoltam a stresszoldó gyógyszert. Úgy vélem, az összes kommentelőnk halott mostanra. Egye fene, de az elméletem működik!
A posztot nem olvastam.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.07.27. 17:28:00

Aki ezt a posztot írta, minden bizonnyal képtelen méltósággal viselni az első szarkalábakat. És akkor a hollószárnyakról még nem is beszéltem!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.07.27. 17:41:40

@"the dragon":

Aki a te kommentedet írta, még pökhendi kis fiatalka, azt hiszi, ő sose öregszik meg. Amikor rájön, hogy de, akkor már késő lesz felkészülni.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.07.27. 17:43:11

Elolvastam. A posztoló azt a téves látszatot kelti, hogy műhelyünkben az efféle nyerészkedő ügyeskedés általánosan elfogadott. Ezzel szemben a tény az, hogy az egyén akkor jár el helyesen, ha a karvalytőke által összeharácsolt reálhozamát az államadósság csökkentésére ajánlja fel. Én is így tettem azzal a rongyos 5,4 milkával.

_nyuszi_ 2011.07.27. 18:12:09

jól néztek ki fiúk, grat!

_nyuszi_ 2011.07.27. 18:14:37

@ripők:
igaz magyar ember vagy!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.07.27. 18:41:09

@Levéltáros:

Pökhendi fiatalka, a nyádpicsája! Gyújtó hangú posztom után ezzel vádolni több, mint felségsértés...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.07.27. 18:53:46

@márnyuszi.: Annyiban egyet kell, hogy értsek, hogy Gedeonon jól mutatnak azok a tetkók, de a másik képen, középen szerintem Szilágy János van.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.07.27. 21:22:58

@"the dragon":

Gyerekes hőbörgésed nem hat meg, majd ha leérettségiztél, talán komolyan veszlek.

@márnyuszi.:

Köszike nyuszika.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.07.27. 21:45:19

Szegény Hugh Hefner ha ezt tudta volna, biztosan másképp csinálja a dolgait!

killercsiga 2011.07.28. 18:19:11

A realhozamról Florentino bácsit kellett volna megkérdezni, biztos jókat tudna mesélni.

Imadom a trapistát 2011.07.29. 13:50:07

Olvastam a témában egy cikket, ami jelen poszténál sokkal jobb tippeket ad.

nivo.blog.hu/2011/07/29/legyen_lelkiismeret_furdalasunk_amiert_elkoltjuk_a_realhozamot

Én valószínűleg plazmatévét veszek a reálhozamomból.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.07.29. 15:05:05

@killercsiga:

Ez valami Real Madridos csóka, aki játékosokat ad meg vesz? Majd ha az újságírás legaljára süllyedünk, és sporttal, azon belül is focival foglalkozunk, akkor kerítünk sort az ilyen témákra.

@Imadom a trapistát:

Nagyszerűen cikk valóban, különösen a témafelvetés tetszik, honnan jött az ötlet?

Imadom a trapistát 2011.07.29. 15:22:40

@Levéltáros:

Ott vagy linkelve az első bekezdésben.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.07.29. 15:41:52

@Imadom a trapistát:

Na ezzel végre elérted, hogy el is olvassam a cikket, te kis huncut! Legközelebb elég a link, a többi szöveg felesleges, de azért köszi.

killercsiga 2011.07.29. 16:41:29

@Levéltáros:
a süllyedéshez előbb emelkedni kéne, ha nem is az írásig, de legalább újságírásig
menj vissza az egyetem 3. szemeszteréig, amikor megtanítják hogy kell lerajzolni azt a sok kis fura képecskét hosszan egymás után, mint pl. mama, papa, cica, pina

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.07.29. 22:48:28

@killercsiga:

Kötve hiszem, hogy létezik az a szint, ahonnét az újságírásig emelkedni lehetne...

A ma esti legjobb hír:

index.hu/kulfold/hirek/2011/07/29/iszlamistak_duzzasztottak_fel_az_egyiptomi_tomeget/

"A megújulás laikus hívei most azt tartják az egyik fontos feladatnak, hogy előre kijelöljék a választások után elfogadandó új alkotmány alapvető irányelveit. Attól tartanak ugyanis, hogy a parlamentben túlsúlyba kerül az iszlamista befolyás. Tervükkel egyetért az országot kormányzó katonai tanács is. Az iszlamista pártok viszont azt mondják, hogy semmi sem korlátozhatja az új parlamentet az új alkotmány előkészítésében."

A megújulás névtelen, még utalás szintjén sem megfogható laikus hívei, akik tartanak valamitől, és terveik is vannak, gecó. Én már csak arra tudok gondolni, hogy ez a Geszti Péter és Bródy Jani bá' szervezte csendes többség!

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.08.01. 12:17:51

költse el mindenki és a haza fényre derül!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.08.01. 18:59:01

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol:

De mi van, ha külföldön költi el valaki? Akkor az idegenek tőkéjét hízlaljuk, szóval csak ésszel, vigyázz, hol költesz!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.08.01. 19:37:15

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol:
Kutatási eredményeink a haza fényre derülését maximum egy mindent elsöprő erejű napkitörésben vélik prognosztizálni, de ez reméljük senkit nem akadályoz meg abban, hogy a nehezen megforgatott kis pénzét ne kurvákra és zabára költse el.

killercsiga 2011.08.01. 21:01:37

@"the dragon":
A cikkíró már csak tudja, mert ő is ilyen lelkes hív, és hát vannak a lánglelkű szabadságharcosok, a kedves katonabácsik, meg a gonosz iszlámisták. A szőke picsa is tudta, aki csini szoknyácskában lapdancelt a vadak között.
Kemény munka lehet olyasmiről tudósítani, amiről lófaszt se tudnak. Komolyan, a bulvár érték, műfajon belül nagyobb biznisz mint egy harmadrangú szektácska, sőt mint a homeopátia.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.08.01. 21:24:38

@killercsiga:

Akit kétszázan öklöztek meg öt perc alatt? Mondanom se kell, minden szavát elhittem. Mióta nők is írhatnak újságot, nagyon nehéz bármit komolyan venni...

killercsiga 2011.08.01. 23:42:30

@"the dragon":
Nekem mindegy mi lett vele, csak annyit akartam írni, hogy nem kell csodálkozni, hogy az erdőben fák vannak, meg ne az írjon favágásról, aki még nem látott erdőt.
De most már nagyon fázok (ha-ha).

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.08.02. 20:57:57

@killercsiga:

Erre hirtelen nem tudok mit mondani. Próbálom elhelyezni ezt a produkciót egy skálán, melynek Sas József az origója, és annyit elárulhatok, hogy a megoldást nem a természetes számok halmazában keresem...

killercsiga 2011.08.02. 23:00:17

@"the dragon":

Ez igen!
Mindig is tudtam, hogy a ratyik tudnak árnyaltan fogalmazni. Gratulálok.

killercsiga 2011.08.03. 00:28:47

@"the dragon":

Nem érti bazmeg, nem érti!

Figyeljél már gyerek! Az agyad pépesítem össze, ha nem fogod fel, hogy neked most már kibaszottul kuss van! A pofádat kéne befogni, ha látni akarod még a napot, érteeem?!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.08.03. 00:36:31

@killercsiga:

Haha, szóval te gondolod magad itt a helyi basszájba megmondóemb...csigának? Alighanem eltévesztetted az ajtót, kisapám! Mi ugyanis errefelé mélyen demokratikus normák között működünk, ahol a szó szabad!

Az írás mondjuk nem, ezért is moderálok ki mindenkit, akinek nem tetszik a mocskos nickje! Talán már ki is találtad, ki lesz a következő áldozatom...

szanalmas 2011.08.03. 00:55:35

@killercsiga:

Írhatnál inkább valami jó kis posztot ide (majd én kiteszem), mert dragit könyű szopatni ezt mindenki tudja, az nem teljesítmény!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.08.03. 00:59:20

@szanalmas:

Most félcédulás csicskásokat próbálsz gyűjteni magad köré, mint Ogli G, hátha úgy birokra kelhetsz velem?! Kac-kac. Kacagnom kell!

Tuskó Hopkins-gambling az élet-aki iszik, vezessen 2011.08.03. 01:00:46

Befektettem a reálhozamot Wittenbergben, egy fájintos munkáslányba, de az tuti, hogy hosszútávú lesz, mert ha a nejem rájön, hogy kamatozott, nem csak a taccsot teszi ki, hanem a szűröm is. Szép nyögdíjas éveim lesznek.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.08.03. 01:17:18

@Tuskó Hopkins-gambling az élet-aki iszik, vezessen:

Tuskó, nomen est omen. Csak némi elegancia kell, s máris ki tudod dumálni magad! Segítek.

Wittenbergben járván teljes mértékig a nagy szélhámos bajkeverő, bizonyos Luther Márton bűvkörébe kerültél - itt lehet színezni a történetet -, aki köztudottan pártolta a többnejűséget, s végső soron a gnózis kutatása közben kényszerültél bele ebbe a lehetetlen kalandba.

Ha asszonyod nem vevő rá, akkor meg csak bassz le neki egyet, ahogy kamionosoknál szokás!

Tuskó Hopkins-gambling az élet-aki iszik, vezessen 2011.08.03. 01:57:16

@"the dragon": Te nem ismered Micit. Az lesz az első reakciója, hogy olyan vagyok, mint az alkesz cimboráim és mindig csak a magyarázkodás. aztán meg úgysem hiszi el, hogy gúgli nélkül tudnám, ki is ez a Luther. Gondolom, valami díler lehet az újak közül, aki drága pénzért ad olcsó álmokat - lásd Magyarország vezérigazgatója.
Ütni meg ütném, de sajna törik, meg hát szívemcsücske is. Én már csak ilyen szentimentális kamionos vagyok, ha nem iszom eleget.

De azért értékelem a cimborális ötletet.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.08.03. 02:54:58

@Tuskó Hopkins-gambling az élet-aki iszik, vezessen:

Hogyne ismerném, bár én inkább Mucusnak szoktam szólítani, főleg mikor pucsítás közben még palacsintát is süt...

Másrészt meg a kommunista propagandát be lehetne fejezni szépen. Szó sincs itt olcsó álmokról, csak vérről, verítékről és könnyekről az államadósság ellen vívott harcban. Legalábbis most ez a hivatalos, asszem!

Tuskó Hopkins-gambling az élet-aki iszik, vezessen 2011.08.03. 11:26:28

@"the dragon": Csak vigyázz azzal a palacsintával, csintalan asszony az, sosem tudhatod, ki rakta bele a tölteléket.
Hogy mered bírálni szegény vezérünket! Szívét lelkét, meg közvetett támogatását is belerakta, hogy a magyaroknak eljöjjön a kánaán negyven év múlva. Ott fog állni mindenki az új világ kapujában, de belépni csak az érdemesek fognak!
Mi meg addig gyúrunk vazze.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.08.03. 11:53:12

@Tuskó Hopkins-gambling az élet-aki iszik, vezessen:

Tartózkodjunk az efféle cinkos összekacsintásoktól, okés?! Ha jól tudom, nem árultuk egy gyékények a Kommunista kiáltványt...

Tuskó Hopkins-gambling az élet-aki iszik, vezessen 2011.08.03. 13:11:33

@"the dragon": Megtisztelő, hogy meteorológusnak nézel, pedig csak a nagy csöcsöket és a rumot szeretem.