Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Felhő, szellő - elemzések, elmélkedések

2011.02.02. 02:02 Kadarka Jánoska

Tudományos Műhelyünkben egyre csak tudományos dolgozatokat készítünk, pedig olykor jólesik megpihentetni a sokat dolgozott elmét, és elmerengeni az élet dolgain, meg a művészeten. Ehhez adok most segítséget, korunk legnagyszerűbb művészeti alkotásait gyűjtöttem össze, és elemzem is őket.

Nagy művészek beszélgetnek

Elsőnek nézzük ezt a gyönyörű költeményt

A vers egyszerű és szép. Külalakját tekintve esztétikus, az első két versszak négysoros robosztussága nem készíti fel az olvasót az utolsó versszak könnyedségére, ahol a költő csupán három sorban fogalmazza meg azt, amihez másnak akár öt sor is kellene, így az olvasó katartikus élményben részesül, amikor egy sorral előbb végére ér a versnek annál, mint amire számított. A vers gyengébb értelmi képességű olvasók számára is élvezhető, hiszen a piros betűk – versus iniciálé – és a csupa NAGYBETŰVEL írt szavak kiemelik a mondanivalót, ugyanakkor misztifikálják a mögöttes tartalmat a harmadik értelmi síkon.

Itt egy példa arra, amikor a mély gyász művészetbe fordul

A szerző a tragikus halált összeköti korunk egyik legfontosabb közéleti problémájával, a médiatörvénnyel. A hozzátartozók személyes gyászát nem sérti a publikáció, hiszen az elhunyt iránti tisztelet úgy süt a dolgozatból, mint krematóriumból az elhamvasztott test maradványhője. A nekrológ ugyanakkor érzékeny közéleti kérdéseket is feszeget: lehet-e szabad a sajtó, ha a szerkesztőségek nem akarnak szabadok lenni?

A szociálisan érzékeny művész reakciója a szociálisan érzéketlen életre

A téma felkavaró és elgondolkodtató: mindenki kerülhet olyan helyzetbe, hogy munka, jövedelem és hajlék nélkül marad egyik napról a másikra. Elég egy pillanatnyi botlás, például egy sokmilliós sikkasztás, vagy néhány milliárdos adócsalás, és máris jön a börtön, ami után szinte garantált a leszakadás. A dolgozat utat mutat a jövendő hajléktalanjainak: legyünk vidámak és életerősek, mert így többet lehet keresni, mint az eltúlzott nyomorúsággal. Mi, a társadalom jelenleg még szabadlábon lévő tagjai azért fizetünk, hogy szórakoztassanak, nem azért, ha lelkiismeret-furdalást ébresszenek bennünk!

És a végére egy kis könnyed szórakozás, mintegy tisztelegve a humor nagyágyúja előtt. Aki tényleg jól akar szórakozni, az ezt olvassa el. Lehet nevetni a nagyképű szerző szánalmas erőlködésén, és érdemes belerúgni a kommentekkel, hiszen legszebb öröm a káröröm.
 

29 komment · 1 trackback

Címkék: vers én művészet szegény zseniális poszt

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr302629259

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jámborné Balog Tünde - TÖLTÖTT KÁPOSZTA HIDEGEN 2011.02.16. 09:08:08

HAGYMALEVELEKKedves Öcsémuram,régolta nem írtam Kednek, de hozzánk ugyan bejött a Tél, amivel még megvalánk, hanem itt is maradott, s volt véle annyi bajunk, hogy Kánikulában sincs több. Ha kinéztünk, tündérvilágot látánk: a köd puha takarója bebugyolá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.02. 03:28:23

Ha nem lenne ez a sok fölösleges szöveg, Magyar Gyermek kompatíbilis lehetne (a szóvicc végét meghagyom Zsanett "urá"-nak, érezze jól magát)

Frick László Emlékzenekar 2011.02.02. 03:30:36

Ez az oka annak, hogy el kellett basznod a halálhírblogodat az ál szó[cska]halálhírhez öncenzúroid módon gyáva odaragaszgálásával? Brrrr! -megreszkettemm most, hideg van.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.02. 10:19:07

@Frick László Emlékzenekar:

A nekrológos light-osodásnak sok oka van, de leginkább azok a visszajelzések, amik onnan érkeztek, amiket illik tiszteletben tartani. Nem a trollokra gondolok.

Rosszindulatú Vászka 2011.02.03. 00:14:30

Arcátlanság ez az önreklámozás, javaslom a Szerzőt bűntessük meg. De nagyon dulván.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.03. 02:53:47

@Levéltáros: Legalább megtapasztalhattad az, amiben az Isteni Angolszász Humor importőrei annyiszor szanaszéjjelzúzták a protkójuklat, miszerint a legeslegújabb angolvicc magyar újszülöttnek avas, mint a havasigyopár az osztrák buziszervezet fejlécében.

Én pl legnagyobb élményemet ezügyben akkor szereztem, amikor a video Michael Palin Himalája-sorozatában ahhoz a részhezn ért, amikor a Humor Atombombája, a Monthy Python Eszetokja leült a Dalai Láma elé azzal a pofával, hogy natemost , te vénidióta kreacionista baromálatt. jaó megviccellek! Úgy is lett. Dajtszo akkora majmot csinált kb 2 mp alatt Palinból hogy őneki, hogy jellegzetes indexes erőltetetten jópofáskodó humorral jöjjek, Palin yeti nagyásba növekedvés repülve a Csomo Anyácska adta neki a másikat.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.03. 02:58:41

@Levéltáros: Ha jól emlékszem, én a magyar médiavilág tótawé alakú rettenthetetlenjeinek legeslegrettenthetetlenebbjének, Erdélyi Zso9ltnak a halálhírére figyeltem föl. Namost eez a metszően szatírikus, vitriolosan humoros ember kb úgyb tűrii a véle való viccelődést, mint Büdösmackó pajtás barátunk. Hát még, ha másnak van igaza és nem neki. (-> adásgombliberalizmus) A magyar Médiaszabadság úttörője ERrdélyi Zsolt azonnal kivette adásból azt, aki:
-viccesebb volt nála
-vagy egyszerűen csak igaza volt, veleszemben
Egy iylen országban, ahol A Hogyishívják azt az Olivér, aki Friderikuszt meg Korda Györgyöt tudja utánoznui és ebből él, panaszkodik a kommentelőkre, mekkora trollok tudnak lenni, de előtte meg egy ismeretlen tökfilkós kis szinpadi humorosnak szánt jelenetében színészként játszotta el a dominaként NYuszó Muszó bácsin lovagló Gregor Bernadettet. (Ez ugyanis tipikus trolloskodás volt a humoros jelenet maáig ismeretlen alkotójától, aki nem, nem Fábry Sándor volt)

Frick László Emlékzenekar 2011.02.03. 03:05:02

@Levéltáros: Már az a magyaros finomság, hogy azzal akarták az ötlet importőrei élét vennio a nekrológblognak, hogy egy magyar(ul is ismert) mondással cégérezték, miszerint akinek a halálhírét KÖLTIK az hosszúéletű lesz.

Pedig még a Magyar GYermek line-t is megelőlegezte azn import nekrológblog.

Na, de hogy járt a magyar piacon a Volkswagen Beetle. Amit taplótahónak nézett mexikóiak tízerei gyártanak még odalent a csúnyavilágban, Pueblában. Annak a sok hűdefejlettautógyártásikultúrájú amerikainak.
Ha értesz, de mért is ne értenél.

A Volkswagen Beetle ugyanis egy testben egyesíti a német spórolomizmus eszményét a netokratív globális spekulánstőke bobo -izűálódásával. (teháthogy a legújabb világuralkodók slankok, testtömeghányadosuk a zöldsávnak inkább a sárgához (SOVÁNY!!) közeli mezejébe mutat és greenech villagei i bobo boltok (itt olyan turkabutikokra gondolok, ahol jelentős művészek túrják más jelentős művészek megúnt 1000 dolláros farmergatyáit és 8000 dolkláros nyúlt pulóvereit. A szintetikus lábszagot érlelt sajtok elrejtegetésével bizutoítják, különben meg lehetne uladni a parfőm és öblítőillatgőzben,...)

Frick László Emlékzenekar 2011.02.03. 03:07:36

Az ál-előtag címbe odaképezése a halálhírblogban olyan hatással jár a nekrológblogra, mint a képzetes amerikaifejlettdemokráciakép a mai Egyiptomban. Maghának a blognak is meg lehetne írni az álhalálhírét. (persze aztán minden mehetne tovább)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.03. 21:41:04

@Frick László Emlékzenekar:

palin, dalai láma, erdélyi zsolt, nacsa olivér, csupa csupa érdekes infó. rájöttem, hogy neked valamiféle kacsa magazinban is kellene posztolnod, egyfajta érett bulvárral, igazi szenzációkkal tudnád meghinteni a népet. csak azt nem tudom, honnan gyűjtöd be ezeket, nekem mind új volt.

Rosszindulatú Vászka 2011.02.03. 23:27:25

@Levéltáros: hehe, a Kacsa Magazinba senkisenem publikál, a szerbek lenullázták azt az igényes sajtóprgánumot egy rövid sorozattal.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.04. 10:03:33

@Rosszindulatú Vászka:

Akkor itt a piaci rés, lapot kéne csinálni. Frikk egyszemélyben az újságíró, te meg a terjesztésért felelős manager. Mackó meg legyen főszerkesztő és kasszás.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.05. 07:58:26

@Levéltáros: Mint a Magyar Gyermek Fan Klub tagja, módosítanék, a Kacsa magazinhoz túl sokat kell írni.

Legyen:
Popó Magazin. A Popóhoz konkrét élményem fűződik, a haverom húgának nagytotálban láttam a picsáját, a végbele rőzsája zirmaiban kakiszirmocskákkal, a sarkacskái frissen dörmicézve rózsásra. Ez az élmény meghatározó lett aztán életemben.

A Mi Popó Magazinunk olyan májerség lenne, hogy a fotosoppingolásban olyan nők natúráit tanulmányozhatnánk, akik a fácsén felülnézeti félporfil képecskéiket is szégyenlősen mutatnák meg.

Utána persze Wilhelym Friedemann művésznő fotosoplavórjába mártogatván streilizálnánk pörsenés és kakiszirom mentesre a képcsiket.

Tehát a szerkesztőség összetétele:
Uj Péter: Levéltáros Gedeon

Tóta Árpád: Frick László Zenekar

Bede Márton: BüdösCsacsi úr

Bogi, Livi, Tüni, Kisztike, Zsadon Béla:
Wilhelym Friedemann

Vagyis a pénz elosztása és a munkavégzés fordítottan arányosodna:
Neked, Gedeon semmit tetemesennagyonsokkurvapénzért + osztalék

Nekem se nagyon semmit - kurvasokpénz

BüdösCsacsinak 300ezer+ jutalék

Wilhelym Friedemannak még ráadásul ál payolablogokat is ingyen kéne írnia a tünciséges beállítódás kedvéért
nettó 180 zsebbe, + Minőségi Újságírás díj. + céges lap és palm topok meg topok.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.05. 15:09:35

@Frick László Emlékzenekar:

Tetszik a koncepció, a menedzsment megoldás kiváló, de Juci csak akkor kaphat Minőségi Úságírás díjat, ha nekem már meglesz a Pulitzer.

büdösmackó 2011.02.05. 15:16:12

@Levéltáros:
@Frick László Emlékzenekar:

hékás, álmodozás helyett inkább tessék termelni! üres a szerkimenü bazmeg!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.05. 15:36:27

@büdösmackó:

Alkotói válságban vagyok, a gazdasági elemzéseid elvették az életkedvemet. Eddig azt hittem, a gazdaság magától működik, most meg azt mondod, hogy pár ember kezében futnak össze a szálak, és manipulálnak minket. Én akarok lenni a manipulátor!

Frick László Emlékzenekar 2011.02.06. 10:45:08

@Levéltáros: Ingyenpornó, de ingyenbróker sincsen.
Tekints inkább az én egyszerű ötletemet:
Kínában teljes USA szintű szabadságjogokat AZONNAL!
Garantálom, Magyarországon mindenki kezében aztán, rá egy évre, nem szálak lesznek, hanem biciklikormány. Jó, hát az a 3000-4000 májer nem akadna föl az 1200 Ft-os benzináron.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.06. 10:52:09

@Levéltáros: Lebuktál: nem ismered a Magyar Gyermek című zseniálisan új periodikát. A Mi Popó-nk ennek lenne a pornóváltozata. ) Namost, Wilhelym Friedemann-nunk akármely picsaképet is sterilre lúgoz a fotosopjában, teljesen semlegesek leszünk, nem olyan bicegős, mint a Magyar Gyermek. Juci fotosopjában egy picsa nagytotálhoz még +6-os karika se kéne, a vizuáldolby-hatás olyat tenne az emberek lábaközivel, amiket csak a nagymamák ágya fölötti Jézuskás képeken nemlátunk a Jézi lábaközött. Ezt csak a Pink Floyd Animals című lemeze mai hifi sourrund rendszeren CD-ről (a CD 20-ik meghallgatása után, amikor kezdi úgy olvasni, mint egy magasfokú magyar értelmiseg: nagyátlósan) nyomhatná le...

Na? Magyar Popó Magazin? A lövellő spermát a gép képhibának minősíti és háttérmossa. Viszont a szájak rúzsvarait egyöntetűsítené , a csajokra nem kéne annyi , elég lenne zömében kirúzsozni a szájukat, a többit a géép hozzávakolja, na? Ugye, hogy ez Minőségi Újságírás Díj-ra érdemes tudá?

Frick László Emlékzenekar 2011.02.06. 10:55:33

@büdösmackó: Itt van ötletem, a Magyar Popó Magazin.
Az elavult eljárásokban Zdenka Podkapova pináján a kisajak ráncait simizik ki lazacszínűre, mi ennél eggyel továbbmennénk, nemhogy a pianszőrtüszük piros gyulladtkás fótjai egalizálódnának a lazacszínbe a bióosszantó becsillogásokkal együtt, hanem maga a punci is tök simi lenne, mint a belsőcomb.Ez neked nem termelés???
CSak ehhez kell egy gép, nekem nincsen.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.06. 11:03:28

@Levéltáros: Igen (a nacsaolivérkacsamagazinsávos leköpésedet törlöm itt le) , ezt már hallottam más jógyerkeketől, akik egyrészt tokkal vonóval az index eszmeiségét is szajkózzák, de ugyanazzal a szájukkal mondják, hogy próbájjá már leszakadni az indexről, mért nem nézel Disznóvery Csaneltot.

A minap egy könyvolvasó emberrel beszélgettem, azt mondta, tisztára hamvasiánus vagyok, a vén okkult trotty tizenegyedikkönyvei, mért nem inkább az élet érdekel, és olvasok inkább Jack Kerouac-ot vagy Joseph Hellert.

Néha az a gyanúm, hogy te az előzőéletedben a Népszabadság egyik vezető újságírója voltál (1999-ben).
Azért nem nézek Disznóvery Csaneltot, mert se csanelttepsim, se kábelem.

Az ilyenfajta fennköltség, amit te képviselsz mindig apróságokon bukik el. Ki írta meg Erdélyi Zsolt nekrológját, tán één??

Egyszer meg egy olyan fickótól kaptam meg a leosztásom a Jani házhozmeggyel kapcsolatban, aki együtt járt usziba Jánossal, aki akkoriban házhoz ment. (Az MTV Skoda Feliciájával)

Nem tudnék csudálkozni, ha Bagi Iván lenne a tennis-partnered :D

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.06. 12:44:17

@Frick László Emlékzenekar:

Hehe, Erdélyi Zsolt nekrológját nem én írtam, hanem egy másik nekrologista, mert többen is vagyunk ám.

A Magyar Gyermeket tényleg nem olvasom, valahogy egyáltalán nem érdekel, de rád nagy hatást tett, azt látom. A Magyar Popó Magazin jó ötlet, Vászka lehetne művészeti szakértő, érdeklik a gárdista pornós lányok.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.07. 06:11:31

@Levéltáros: Vászkára: Az úttörök mindig is tudták a kötelességüket, mert a Kiválló Úttörő címmel rendelkezők automatikusan már az 1. év szeptemberében KISZ-tagok lehettek Killián -próba nélkül. A hónajjtetkós lányának viszont hiába volt Kivállóúttőrő címe, 4 egész tanévnyi KISZ tagsága és 101%-os jó KISZ véleményezése a felvételi lapjához. A Popo Magazinban nem csak gárdista lányoknak nem látszanának a kis pénzkereső testrészeik, de pl Hernádi művésznőnek még a szája is lelúgozódna Wilhelym Friedemann fotosterilizálólavórjában.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.07. 06:16:12

@Levéltáros: A hivatkozásod a nekrológszotiban csak erősíti a gyanum, hogy a múlt század 90-es éveiból a 98-99-esekben , egy agyonüldözött és teljesenelnyomott sajtóorgánumaiban szocializálódtál. Dr Kovács ÉS főszerkesztő, amikor magasragú körökben panaszlották, hogy már mindenféle vidékiparasztok is publikálhatnak az orgánumában, arra hivatkozott, hogy nem ő az inkriminált rovat vezetője, a Visszhang rovatot meg mindig többen állították össze és akkor is mindig másik szerkesztőre utalhatott (vagy arra, hogy nem ő tette be azt a helyreigazítás kérő levelet, ő csak útánarúgott á kurzíve a csávónak)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.07. 10:03:51

@Frick László Emlékzenekar:

Na jól van dr. Watson, elárulom: Eötvös Pál vagyok, innentől tudod, hol szocializálódtam. De egyben az is kiderül, hogy nem elnyomott voltam, hanem elnyomó. Ahogy most is!

Frick László Emlékzenekar 2011.02.07. 12:13:30

@Levéltáros: ennyire hülye azért nem vagyok, te Eötvössel szemben humorosakat is szoktál írni, úgyhogy nem lehetsz más, mint Karczagi Lacika érettségi után.

Frick László Emlékzenekar 2011.02.07. 12:15:44

@Levéltáros: Tegnap mosogatás közben, amíg vártam a Clint hatást, eszembe jutott, hogy ehelyet a kacsamagazinozás (rég.m.:intympistáskodás) helyett a keresztrejtvényműveltségemmel kellett vóna baszogatnod, az övönalulabb lenne.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.07. 13:27:45

@Frick László Emlékzenekar:

A keresztrejtvény rólad soha nem jut eszembe, mert olyanok nem szoktak lenni, hogy vízszintes 34, 5000 betű. A te megfejtéseid kizárt dolog, hogy beférjenek pár kockába.
süti beállítások módosítása