Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Bíróság

2011.01.18. 07:17 Kadarka Jánoska

A bíróságokon dolgoznak a bírók, akik igazságot tesznek a kisebb-nagyobb peres ügyekben, vagy éppen elítélik azokat a gazembereket, akik valami rosszat csináltak. Régen nem voltak bírók, mert az uralkodó egymagában el tudott dönteni minden vitás ügyet. Mátyás király álruhában úgy helyre tett minden gazfickót, hogy ahhoz nemhogy bíró nem kellett, de a hóhér is elég volt.

 

 

 

 

8 komment

Címkék: divat életvezetés birodalom igazságbeszéd kiskirály zseniális poszt

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr882582105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.01.18. 11:38:36

mindenki rettegi az Igazságost, hogy nincs komment?

Stupidella 2011.01.18. 11:39:29

@A Hannibal Lektűr-attitűd: itt mindenkinek rossz élményei vannak a bíróságokkal kapcsolatban.

szanalmas 2011.01.18. 11:58:30

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

Radaira leszek kíváncsi, hogy mit mond, tudod van az a vicc, hogy:

Mit mondanak a cigánynak, ha öltönyben, nyakkendőben van?
-Vádlott, álljon fel!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.18. 16:56:51

@Stupidella:

Nekem jó élményeim vannak, egyszer voltam hamis tanú is, és megúsztam.

Rosszindulatú Vászka 2011.01.18. 18:18:30

- A szükség törvényt bont!
Mondta a bíró és kirohant a tárgyalóteremből.

Frick László Emlékzenekar 2011.01.25. 13:10:49

Annyit tennék hozzá, hogy ráadásul a kivégzéseknek kívánságműsor jellege is volt. A kivégzések abban is hasonlítottak a Való Világ 4-re, hoggy a nézők java nőnemű volt,. Általában pl a máglyahalál esetében állandó vita folyt a bíró, hóhér és a közönség között. A közönség szerint mindig túl nagy lánggal égett a tűz. (A bíró pl, ha a boszorkány fiatal volt és megdugta, hálából gyors, nagylánú tűzzel kedvezményezett a boszorkánynak, de az érettkorú nők átláttak a szitán és vízzel locsoltatták volna. A hóhér ott állt és vacillált, hogy most mi legyen. A bíró felesége hörögve követelte a lassú tüzet, nem volt mit tenni, úgyhogy akár órákon át lassútűzön úgy párolták a máglyahalálra itéltett, hogy már szépen beefsztekizálódott, kvül négerszínűen, de a belső részei még életképesen rózsálltak.

Frick László Emlékzenekar 2011.01.25. 13:15:12

A lefejezés lényegében kegyelembe számított, pallos esetében ráadásul azal a reménnyel, hogy csak három csapást kell kibirni. A 25 botutés viszont elég nagy kiB volt, mert elvileg nem súlyos büntetés volt, ám szakeszerű kivitelzését aligha élték túl.
Töbnyire pl a tömlöc helyett szivesen választották az elitéltek a lefejezést, mert a tömlöc nem börtön, hanem egy olyan üreg a várfal tömetében, ami üregből az előző foglyok ürülékét és holtttesténemk maradváényait sem távolították el s egy felső nyíláson eső formájában esett be a víz és ha dobtak le valami kaját. Sokan 5-7 évig is húzták a tömlöcben.

A börtönbüntetés viszont igen változatos volt, sokaknak csak éjszaka kelet bent aludni, mások elvoltak, mitn a befőtt, bejárt hozzájuk bárki, a foglár cselédje vitte a kaját és még jól meg is lehetett ráadásul fogdosni vagy hmmm-hmmni.