Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Üzleti lehetőségek a globális felmelegedés kapcsán

2018.05.20. 18:35 Kadarka Jánoska

A világ számos tudományos műhelyében foglalkoznak a kollégák a globális felmelegedés feltérképezésével és a felmelegedés lehetséges hatásaival. Az üzleti élet prominensei ugyanakkor pénzt csinálnak a felmelegedésből. A régimódiak a felmelegedést tagadva próbálják kifacsarni az utolsó dollárokat a régi, környezetromboló üzletekből, a startup nemzedék meg új megoldásokkal készül a nagy változásra. De csak egy olyan műhelye van a világnak, ahol az üzleti szemlélet és a tudományos gondolkodás is olyan magas szinten van, hogy semmi máshoz nem fogható üzleti lehetőségek is feltárásra kerülnek.

Kartográfia.

Tudományos háttér

Azt sokan tudják, hogy a jég olvadása megemeli a tengerszintet. Elég sok szárazföld fog a tenger alá kerülni, például Hollandia és Banglades nagy része, ezek az országok igazán nagy bajba fognak kerülni. De hát mit gondoltak, amikor a tengerpartra költöztek. Felelőtlen népek, jobb is lesz, ha eltűnnek.

Aki látott már térképet, az tudja, hogy a tengerszint feletti magasság az egy fontos jelzőszám a térképeken. A Kékes 1024 méter, a Csomolungma 8848, hogy csak néhány jelentős hegycsúcsot említsek. De vajon mennyi lesz a magasságuk 2060 körül? Bizony, a Kékes 1023, a Mount Everest 8847 méter lesz a tengertől mérve, köszönhetően a globális felmelegedésnek és a jégsapkák olvadásának.

A jelenlegi földgömbök, az atlaszok és a térképek mind elavultak lesznek, ki kell cserélni őket. Ugyanúgy, mint amikor kiderült, hogy van egy olyan földrész, hogy Amerika. Senki nem árul már olyan térképet, amiről Amerika hiányzik. Eladhatatlan lenne, amióta Amerigo Vespucci berajzolta az új kontinenst a térképére. Akkor lecserélték az összes világtérképet, mert lett egy új földrész. Most le fogják cserélni az összes térképet, mert megváltozik mindennek a magassága.

149_uzleti_lehetosegek_a_globalis_felmelegedes_kapcsan_1.jpg

Ez a sok szám a térképen mind lecserélendő.

Akinek esze van, az a kartográfiába fektet. Ha van iparág, ahol fellendülés várható, akkor az a térképészet. Minden, ismétlem minden le lesz cserélve. De nem kell semmit innoválni és bevezetni, csak a számokat egyel csökkenteni. Zéró beruházás, maximális haszon. Na, ez az üzlet, nem rakéta, a stadion meg az elektromos autó.

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr2013989024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2018.05.21. 05:33:52

A szerző egy bolygógyilkos spekuláns! Az a sok új atlasz és térképtekercs az utolsó szeg volna az esőerdők koporsójában. Szerintem inkább mindenre rá kéne betonozni egy métert. Egyrészt így sosem lenne sáros az ember lábbelije, másrészt meg remekül lehetne majd lábtengózni.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2018.05.21. 15:17:09

Lássuk be, a globánis felmelegedés az evonúció szempontjából teljesen érthető, ahogyhiszena zemberiség továbblép a Római faj kiteljesedése felé, és megtalálja végre aszt a lyukat, amelyikbe spriccölnie felsőbbrendű.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2018.05.22. 16:49:58

@ripők:

A betonozás teljesen hülyeség. A világegyetem tele van kőbolygókkal, oda kell utaznia annak, aki betonbolygón akar élni, nem itt betonozgatni. Tengózni meg külön jól lehet, ha kisebb a gravitáció.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2018.05.22. 16:51:18

@radairosseb:

Már meg is van az első jelölt a kőbolygóra való telepítésre. Köszönjük a jelentkezésedet, lábtengózni szeretsz, remélem!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2018.05.23. 06:14:50

@Kadarka Jánoska: Egy gyors fejszámolást követően kimutatható, hogy az az egy méternyi rábetonozás cca. 46.748 négyzetkilométerrel növelné planétánk felszínét. Ez egy fél Magyarországnyi parcellázható terület. A napjainkban tapasztalható ingatlan-boom idején ez bizony tetemes summa. Nem is beszélve arról, hogy ezzel csökkenne túlnépesedő glóbuszunk átlagos népsűrűsége, a magadfajta kufárlelkületű nyerészkedők távolabb kerülnének a tisztességes emberektől!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2018.05.23. 06:18:06

@ripők: pontosabban a szárazföldi, lakható terület nőne ennyivel. Persze, te tartózkodhatnál a nyílt vízen is akár. Vagy benne!

zsoka4060 2018.05.24. 23:46:09

Brilliáns ötlet! Sőt, akár többször is meg lehet ismételni a térképek kiadását az egyre változó, újuló adatokkal, mivel a tengerszint emelkedése egy folyamat, aminek gyorsaságát, következményeinek súlyosságát a tudósok is csak találgatják.

Szépséghibája a dolognak, ha időközben a matematikusok esetleg felfedezik, hogyan lehet egy számból 1-et kivonni, és megoldják az x-1 egyenlet rejtélyét, csökkentheti az igényt az új térképek iránt.

Páska Süme 2018.05.26. 09:54:13

ezt ha híres költő, Ady Endre már régen megmondta

Új térképeken járok

Ne félj, térképem, rajtad a Holnap hõse,
Röhögjenek a részeg evezõsre.
Röpülj, térképem,
Ne félj, térképem: rajtad a Holnap hõse.
Szállani, szállani, szállani egyre,
Új, új Vizekre, nagy, szûzi Vizekre,
Röpülj, térképem,
Szállani, szállani, szállani egyre.

Új horizonok libegnek elébed,
Minden percben új, félelmes az Élet,
Röpülj, térképem,
Új horizonok libegnek elébed.

Nem kellenek a megálmodott álmok,
Új kínok, titkok, vágyak vizén járok,
Röpülj, térképem,
Nem kellenek a megálmodott álmok.

Én nem leszek a szürkék hegedõse,
Hajtson szentlélek vagy a korcsma gõze:
Röpülj, térképem,
Én nem leszek a szürkék hegedõse.

villám.ló.láng.nyelv 2018.06.02. 10:08:16

Fantasztikus ötlet! Műhelyünk újraéledt!!!
Javaslom, hogy amint 60 centit emelkedik a tenderszint, kereskítsük felfelé a számokat. Így nem kell annyit várni az évszázad bizniszére!

Tudóstárs, kérlek dolgozz ki megoldást a mélyföldekre is!

villám.ló.láng.nyelv 2018.06.02. 10:13:34

@Páska Süme:

Sárban, vérben születtem én,
Hol Ős Hősök bőre pörkölődött,
Vizzel fog telni most a föld,
Miért oly sok ember régen öldöklődött.

De mondom én, az idők változnak,
Ami régen tragédia volt, az most komikum,
Ami most komikum, majdan tragédia lesz.

Egy szónak is száz a vége, igyon vizet aki csak tud,
És lihegjen sokat,
Szaporodjon a sok ember, azzal is párát termel.

villám.ló.láng.nyelv 2018.06.02. 10:15:49

@ripők: épp a svédeknél töltöm a hasznos időm, na ott már elkezdték a dolgot. Kevés undorítóbb várost láttam, mint Stokholm, talán Ózd egy kicsit színesebb és hangulatosabb.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2018.06.04. 15:50:07

@villám.ló.láng.nyelv:

A svédek is így lehetnek veled, kevés undorítóbb embert láttak, mint te. Hogy egymásra találtatok.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2018.06.05. 14:04:53

ez úgfy baromság ahogy van, ki az az ódivatú köcsög állat aki a drága idejét térkép nézegetéssel egészíti ki, komoly embernek távolbalátó és mindent halló készüléke van, a dzsídípi korában, pediglen a gúglis alkalmazások átírásával lehetne nagy zsét robbantani, ahol mindent még alacsonyabb számmal kéne jelölni, hogy eladhatóvá váljanak a magasföldi házak és ingatlanok a pánik hatására. mert nyugodtan bevallhatjuk az emberek nagy része nem szeretne tengerbe fulladva megmurdelni.
süti beállítások módosítása