Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Ötórai tea

2016.08.29. 19:02 havaz.petty.rianás

 fiveoclocktea.jpgA nők körmönfontak; soha nem azt akarják, amit mondanak, és soha nem azt mondják, amit akarnak. Történt, hogy Bedford hercegnője túlzottan hosszúnak találta az ebéd és a nyolc órakor foganatosított vacsora között eltelt időt, ennek következtében elrendelte a teaidőt, pontban öt órakor, aminek végső célja a szendvics- és süteményevés volt 

Az ötórai tea hamarosan az angol arisztokrácia bevett szokásává vált. Innen már nem kellett sok, hogy az 1800-as évek végére robbanásszerűen elterjedjen és nemzeti tradícióvá váljon.

Régen az ötórai tea teafű szakszerű leforrázásával történt, majd rövid  várakozás után egy kevés tej hozzáadásával tompították annak csersavas ízét. Ilyenkor el lehetett gondolokodni az aznap eseményein. Felettébb kellemes környezetben, erre a célra készített teáskészlet mellett, teáscsészével a kezünkben lehetett mérleget vonni a napi teendők után, valamint egy kicsit elidőzni a tej által okozott emulgációs felhő által kirajzolt érdekes, álomszerű térformákon.

Mára már ez a nyugodt, lélekemelő és összegző szokás, mely felkészített a vacsoráig elvégzendő feladatokra átalakult: az angolok gyorsan (természetesen cicás bögrébe, véletlenül sem teáskészletbe) forró vizet löttyintenek egy filteres teára és a tea kioldására nem várva, türelmetlenül agyoncsapják az oldatot a hideg tejjel.

A legalja bevándorló indiai és pakisztáni hordák egyenesen tejben főzik (!) a teát, az európából beáramlott olasz hordák pedig meghonosították a kapszulás tejes teát, ami valljuk be, kulturális bűntett.

Szörnyű látni az eredetileg kialakult finom, kulturált szertartás lassú de biztos erózióját. Lássuk be, mindent elrontott a bevándorlás!

 

132 komment

Címkék: nők bevándorlás barbár hagyomány muszlim indiai patkány vonóhorog emulzió korcsosulás tőgyváladék barkácslámpa

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr6011660292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

annamari4063 2016.08.29. 19:32:32

Az angolok szokásainak csorbulása miatt aggódjanak az angolok. Én inkább kicsiny nemzetünk tradícióinak elkorcsosulása miatt háborodom fel időnként! A múltkor például slambuc néven olvastam egy olyan receptet, aminek semmi köze nincs ahhoz az eredeti hortobágyi pásztorételhez, ami egyedüliként birtokolja joggal ezt az elnevezést. Slambucba paprika! Előre megpirítani a tésztát!!! Na ez a felháborító, nem az, hogy néhány dilis angol arra sem képes, hogy tisztességes módon elkortyoljon egy csésze teát! Egyébként tényleg minden miatt a bevándorlók a hibásak. Meg az angolok.

havaz.petty.rianás 2016.08.29. 23:00:43

@annamari4063: nahát, ez újdonság.... slambuc mint tradíció, Te sem leszel hülyébb, te komcsi.

Viszont ha annyira recceptek körül jár az agyad -gondolom százhúsz kilós és egyötven magas vagy-, te haspók, írj nyugodtan vendégposztot a kifőztembe.

A slambucba NEM rakunk paprikát, és nem pirítunk tésztát. Biztos migránsok vagy kommunisták főztek neked, de lehet, hogy kommunista migránsok!

Az angolok nem hibásak, jóval előbbre látnak, mint hinnéd: ki a fasznak kell egy olyan unió, amit egy rozzant ostoba keletnémet franciákkal karöltve 'irányít'!

Miféle retorika az, hogy mára már egy kibaszott döntésről sem tájékoztatnak a hírek, kizárólag arról, ki mit mondott. Ezek a senkiháziak a mi pénzünkön taliznak, dumcsiznak, és már el kellene fogadnunk, hogy semmiben nem állapodnak meg vagy döntenek!

Ha az EU egy cég volna, már réges-rg bedőlt volna a faszba ilyen idióta menedzsmenttel!

2016.08.30. 14:34:20

Mi köze az első mondatnak az összes többihez, és egyáltalán a poszthoz?!

havaz.petty.rianás 2016.08.30. 16:39:20

@little troll: basszus, te olyan hülye vagy, hogy az már bájos.
talizzunk, meghívhatsz egy hamburgerre!

annamari4063 2016.08.30. 18:13:12

@havaz.petty.rianás: Te drága, minden népnek vannak gasztronómiai szokásai, jellemző ételei, ami része kultúrájuknak, hagyományaiknak. Nyilván életedben nem mozdultál ki Büdösmucsajalsóról, hogy erről fogalmad sincs. De legalább valami gügye, számodra a műveltség alapját jelentő brazil szappanoperában megfigyelhetted volna, hogy nem pörköltet esznek meg zsíros kenyeret, amik neked a gasztronómiai változatosság netovábbját jelentik.

Szövegértelmezés: épp azt írtam, hogy felháborító, hogy miután paprikát tesznek az ételbe és előre megpirítják a tésztát, slambucnak nevezik.

Nemcsak hihetetlenül tájékozatlan vagy, de emberismereted is gyatra. 54 kg vagyok össz-vissz. Te viszont valóban visszataszító külsővel bírhatsz, hisz ilyen mértékű butaság nyilván kiül az arcodra.

Meglepő viszont, hogy jól értékeled Merkel asszony ámokfutását - biztosan vak tyúk is talál szemet alapon. De ebből is látszik, hogy nem vagy teljesen reménytelen eset. Vagy de.

Ha az angolok jól használták volna a befolyásukat, most nem egy ostoba keletnémet vezetné az EU-t, tehát hibásak.

havaz.petty.rianás 2016.08.30. 18:47:00

@annamari4063: sajnálattal kell közölnöm, hogy neked vannak súlyos szövegértési gondjaid, ugyanis:
-az étel nem hagyomány
-pontosan értettem a slambuc körüli problémádat és külsős posztra kértelek fel testvérblogunkba (melyet ostobaságodat látva visszavonok)
-tájékozottságom rendkívüli, lakhelyemet illetően is tévedsz, midnenben tévedsz, tudok pár módszert a gyors és fájdalommentes euthanáziára, gondolkodj rajta, jobb lenne mindenkinek ha visszatérnél a Teremtőhöz!

annamari4063 2016.08.30. 21:14:22

@havaz.petty.rianás: Fölösleges újra a leírnom, hogy a nemzeti tradícióknak szerves részét jelentik az adott nép gasztronómiai hagyományai (pl. az angoloknál a teázáshoz kapcsolódó szokások), úgysem érted.

Kár egy olyan bloggal dicsekedned, ahol évek óta nem írt posztot senki. Talán a szerzők követtek el eutanáziát szégyenükben(remélem nem, volt ott néhány remek, hagyományokra épülő, magyaros recept), onnan vannak ismereteid a kegyes halálról. Szerencsére az életem tartalmas és kiegyensúlyozott, nem foglalkoztatnak ilyen irányú gondolatok. Ha téged igen, érdemes lenne egy pszichológus segítségét kérned. Főzz egy jó slambucot, rögtön jobb lesz a kedved!

Páska Süme 2016.08.30. 21:17:11

A született arisztokraták (én is) tudják, hogy az ivásnak nincsenek kötött szabályai. Kivéve japánban, de ők kicsit furcsák valljuk be. De nekünk nem kell ilyen, én töményet is akkor iszok, mikor akarok, ritkán! Néha egy cigit is jólesik elszívni, de azért ne tegyük már ki magunk a komoly betegség kockázatának! Mértéktartás mindenben, vallja egy arisztokrata.

havaz.petty.rianás 2016.08.30. 22:42:39

@annamari4063: remélem tetteted, mennyire hülye vagy. mesélj még azokról az ételekről, amelywk tradíciók. úgy érzem, fogalmad sincs mi a tradíció

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2016.08.31. 10:43:31

Ez is csak egy hüje szokás, aminek itt az ideje, hogy elmúljon.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.08.31. 10:44:52

Teát a lárvaarcú homérok isznak; komoly megütközést kelt bennem, hogy Műhelyünkben ezt a multikultiskodó nyomingerséget valaki propagálni merészeli! Magyar ember kisüstit fogyaszt, és baszik a teáskészletekre meg az elálló kisujjra.
Gondolom, a szerző babaházat is berendezett, ami mellett hokkedlire kuporodva élénk társalgásba is bocsátkozik Lencsivel, Brumival és Bobóval a délutáni szeánszokon!

havaz.petty.rianás 2016.08.31. 17:06:23

@ripők: elhiszem, hogy felétek mindenre a kisüsti a megoldás, és tudom jól, hogy vidéken a mai napig azt hiszik, a pálinka élénkít. elárulom, hogy a pálinka nem élénkít, hanem tompít.

remélem segí1thettem!

annamari4063 2016.08.31. 17:38:31

@havaz.petty.rianás: Számomra nem kétséges, hogy tényleg butuska és tájékozatlan vagy, de remélhetőleg elnézi ezt neked a környezeted, és van képességednek megfelelő elfoglaltságod. Nem szégyen az ilyen állapot, biztosan megértő mosolygás kíséri a többi ember részérő esetlen megnyilvánulásaidat. Szélesítené viszont a látókörödet, ha felülnél egy vonatra (tudod, sihuhu),elrobognál két faluval odébb, és talán megfigyelhetnéd, hogy ott már másképp főzik a krumplilevest. Ha ez a tapasztalat beindítja az alig létező logikai képességeidet, esetleg következtetni tudsz arra, hogy a kontinens másik felén élő emberek hej de nagyon-nagyon másképp, más alapanyagokból készítik az ételeiket. Multikultúra ide-oda,a tradíciók alapjai azért megmaradtak. Kivéve az angoloknál, mint ezt kevéssé értékes posztotban prezentáltad a teaivással kapcsolatban.

havaz.petty.rianás 2016.08.31. 18:24:52

@annamari4063: először is, a személyeskedés soha nem lehet a tudományos vita folyománya. felhívom a figyelmedet az alapvetésekre, amelyet egy-egy tudományos igényű vita esetén be kell tartani!

másodszor is, utoljára mondom, szemantikai tévedésben vagy. amennyiben ezen kijelentésem magyarázatra szorul, úgy azonnal lefokozlak!

nem mondom, szükség van a magadféle idiótákra, de csak korlátozott mértékben!

a posztom rendkívül érdekes és értékes, és még mindig nem jöttél rá, miről is szól!

annamari4063 2016.08.31. 22:42:06

@havaz.petty.rianás: Nagyon örülök, hogy a személyeskedést negatív dolognak tartod! Már csak néhány (jó néhány) lépés választ el tőle, hogy el is kerüld az írásaidban. Ha ez a célod, én is erre biztatlak.

Nem vagy abban a helyzetben, hogy bármilyen irányban fokozz, minősíts engem; egyelőre én próbállak helyes irányba terelgetni téged az élet és a tudomány számodra bonyolultnak tűnő labirintusában.

A posztod pedig annyira egyszerű és hétköznapi, hogy egy kisiskolás is megérti, sőt képes lenne megírni. Ne képzeld magad Stephen Hawking jövendőbeli utódjának, legfeljebb külsőleg!

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2016.09.01. 09:12:02

@havaz.petty.rianás: Mi van húgom, nem dugtak meg jól az éjjel, hogy így szájalsz velem? Szerintem én nem adtam okot neked arra, hogy így beszélj velem.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.01. 10:27:07

Mi a gond azzal, hogy a nők nem azt mondják, amit gondolnak! Mivel nem gondolnak semmit, ha azt mondanák, folyton kussba lennének! Ami mondjuk nem lenne baj, csak hát ugye épp azért, mert még ERRE sem gondolnak, elég valószínűtlen!

A papagáj se azt mondja, amit gondol, hanem amit meg tud jegyezni a szavakból!

Aki meg offtopikol és teáról fecserészik, az egy kibaszott nő.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.01. 10:32:12

@havaz.petty.rianás: Az eunak sincs semmi más baja, csak mint Anginának: egy kibaszott nő ott a főnök!

havaz.petty.rianás 2016.09.01. 12:18:28

@csillagkúll: nem kell ok! szép napot neked is !

havaz.petty.rianás 2016.09.01. 12:21:25

@radairosseb: ahova nő teszi a lábát, az megsemmisül
lásd Dávid Ibolya, Selmeczi Gabriella, Hegedűs, stb.

elmeháborodottak mind!

havaz.petty.rianás 2016.09.01. 12:22:33

@radairosseb: szomorú, hogy a papagájokat egy szintre hozod a nőkkel, kifejezetten sértő azoknak az okos madaraknak!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.01. 12:26:35

@havaz.petty.rianás: Persze, okos madár, mi! Netán okos nők is vannak szerinted!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.01. 12:29:17

@havaz.petty.rianás: Kihagytad Gennydvai Ildikót! Mondjuk jobb lenne végleg elfelejteni a pofáját, az is igaz!

havaz.petty.rianás 2016.09.01. 12:36:02

@radairosseb: sorolhatnám még, de sem kedvem, sem idóm.
Megjegyzem az usában pl. úgy megy, hogy férfi utána színész utána idióta, aztán néger aztán pedig az alternatíva az egy elmebeteg és egy nő között adott. kurva beteg az USA, olyan mint a buta tibi az iskolában: nagydarab barom, akinek több az izma, mint az esze, de hát ezt tudjuk!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.01. 12:37:14

@havaz.petty.rianás: Na, az lesz majd a jó világ, ha a majom után egy nő lesz ott is a góré!

annamari4063 2016.09.01. 18:59:36

De aranyosak vagytok, ahogy itt próbáljátok eljátszani a vadmacsót! A nők csak a férfiak támogatásával kerülhetnek vezető pozícióba. Ugye, ugye! Talán hamarosan Magyarország is eljut odáig, hogy végre nő lesz az első számú vezetője!

Jose Grande 2016.09.02. 14:25:38

@annamari4063: Én transgender vezetőt akarok.

Jose Grande 2016.09.02. 15:51:34

@havaz.petty.rianás: Soros Gyurkát nőnek operálva az ország élére!

havaz.petty.rianás 2016.09.02. 16:23:53

@Jose Grande: na, ezen majdnem elnevettem magam. Igyekezz jobban!

annamari4063 2016.09.02. 19:00:49

@havaz.petty.rianás: Nem húzok, mert én nem unlak téged.

2016.09.02. 21:01:31

@havaz.petty.rianás: Mi ez, amit írtál?! "basszus, te olyan hülye vagy, hogy az már bájos. talizzunk, meghívhatsz egy hamburgerre!"

1) Ne káromkodj, mert primitívnek látszol.
2) Ha kommunikálni akarsz, ha egyáltalán akarsz - és nem csak magadnak írogatsz, de akkor meg minek osztod meg -, ne hülyézd le a másikat, mert azzal megsérted, és aztán már nem akar veled szóba állni. Ezen a "bájos" sem segít.
3) Talizzunk, ezek után? :D
4) Hamburgert? Nem, nem eszem ócska kaját. Az vagy, amit eszel. Junk food, junk man. :D

2016.09.02. 21:04:00

Amúgy nem válaszoltál a kérdésemre: Mi köze az első mondatnak az összes többihez, és egyáltalán a poszthoz?! Taníts, Mester! :D

2016.09.02. 21:05:53

Amúgy a Szorecs az ki? :D

little troll (törölt) 2016.09.02. 21:06:01

Amúgy a Szorecs az ki? :D

elbaszottangyal 2016.09.03. 00:43:42

Egyrészt gyenge kezdés- értsd :érdektelen téma- után erős visszaesés-értsd:banálisan kommersz konklúzió.

Másrészt a rianás meg az annamari vagy kikafaszomok, dugjanak már, mert kurvára béna és unalmas, ahogy álentellektüelszerűen nyálazgatják itt egymást.

havaz.petty.rianás 2016.09.03. 01:10:36

@elbaszottangyal: senki nem nyálaz senkit. ezt a blogot nem a szeretet hatja át.

a poszt zseniális, nem tehetünk róla, hogy te nem érted.

elbaszottangyal 2016.09.03. 01:55:33

@havaz.petty.rianás: Megint egy jellemző válasz. Nem volt itt szó soha a szeretetről, ti csak szimplán egymás zacsiját nyalogatjátok virtualice, épp ezért próbálja a tábeszes haverod is erőltetni a sajátját, mert más utat nem ismer. Megintcsak azt kell mondanom, hogy fordítva vagyon a dolog, te nem értesz engem- és ezért vagy ilyen bamba. Remélem annamri hamarost meglesz, mert tényleg kibaszottul unalmasok vagytok.
Csináljatok gyorsan megint egy blogtalit, mert a színvonal kritikus mélységekbe zuhant.
Mondom, dugjad a marit, hátha lesz már valami érdekes téma.

havaz.petty.rianás 2016.09.03. 02:37:46

@elbaszottangyal: nem csak buta vagy, hisztérikus is. nem kéne ennyit inni!

little troll (törölt) 2016.09.03. 08:06:44

little troll (törölt) 2016.09.03. 08:09:24

@havaz.petty.rianás: Akkor rákattintok arra, hogy nem követem a blogot. :D Sziasztok!

annamari4063 2016.09.03. 14:20:21

@elbaszottangyal: Számomra fura elképzelésed van a két nem kapcsolatáról, ha az itt lezajlott beszélgetést holmi virtuális násztáncnak értékeled. Én mindenesetre teljesen más stílusú kommunikációval szoktam találkozni romantikus célzatú közeledés esetén. Nagyon sajnálom, ha bejegyzéseimmel untatlak, mert én szívemen viselem felebarátaim lelki egészséget, és lehetőségeimhez mérten igyekszem színesíteni életüket. Talán írnod kellene egy felsorolást, milyen témák érdekelnek, s a kedvedért azokról társalognánk, a neked tetsző stílusban.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.04. 13:23:45

@havaz.petty.rianás: Úgyis visszajön, mindig visszajár, mint vadász az erdőbe.

@annamari4063: Az a baj, hogy te bármiről is írol, unalmas. A stylus maga az ember, illetve a te esetedben maga a nő.

annamari4063 2016.09.04. 15:07:10

@radairosseb: Miután mindig elolvasod, amit írok, biztosan nem találod unalmasnak. Csak nem akarod bevallani, mennyire tartalmasak és érdekfeszítőek kommentjeim, mert irigykedsz.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.04. 15:23:12

@annamari4063: Nem kell elolvasnom, amit írol ahhoz, hogy meg tudjam ítélni, hogy unalmas. Például most ezt a kómentodat se olvastam, és nem szoktam irigykedni, főleg nem terád!

havaz.petty.rianás 2016.09.04. 17:29:00

@radairosseb: pedig még pár éve ismerte a szabályokat. hiába no, a nők gyorsan felejtenek.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.04. 19:06:51

@havaz.petty.rianás: Az a baj, hogy feltételezed, hogy a nők emlékezni képesek egyáltalán. Mivel felejteni csak akkor tudnak, ha előtte emlékeztek. De a nők agya olyan, mint a szellőző a vécé falán: csak átmegy rajta minden. Nem tudnak felejteni, mert meg se jegyeznek soha semmit!

havaz.petty.rianás 2016.09.04. 19:47:19

@radairosseb: szerintem sok mindent megjegyeznek, régen is tudniuk kellett, melyik bogyó hol terem, melyik mérgező, melyik nem. viszont ez a kis troll vagy nagyon butuska, vagy éppen játszadozott itt. de értékelem a fegyelmezettségét, ahogy kitiltottam, eltűnt. más még szájalna, stb...

havaz.petty.rianás 2016.09.04. 19:48:39

@radairosseb: viszont értékelem, hogy van angóliában tejföl, egyből rakott krumplit készítettem!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.04. 19:53:46

@havaz.petty.rianás: A nők sose jegyzik meg, hogy melyik bogyó hol terem, csak azt tudják, hogy arra piros, arra bordó, arra rózsaszín, arra meg #FFC0CB (mert szemük az van hozzá). Egyszerű input-output masinák, gondolj csak a szülésre!

Nem tudom, Angelinában hol szereztél tejfölt, de van egy hármas listám, mivel kb. csak ennyi boltban lehet ott kapni. Szóval elő a farbával, hol jártál!

havaz.petty.rianás 2016.09.04. 20:36:41

@radairosseb: bármelyik nagyobb dep. storeban, keresd úgy, mint creme fraiche. kevés só kell bele, és egy kis víz vagy tej, de kiválló amúgy! nagyobb gond a füstőtkóbász.ll

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.04. 21:26:10

@havaz.petty.rianás: Itt írtad le magad, gecco. Mindenhol árulnak fémmentes facsavart, de attól az még nem lesz csavar.

Páska Süme 2016.09.05. 02:04:49

Most hány csomóval haladunk? Vagy visszafelé megy a hajó? Hát az nem jó!

annamari4063 2016.09.05. 21:05:01

@radairosseb: Na, azt elhiszem, hogy nem olvasod el a kommentjeimet, azért válaszolsz rájuk mindig olyan idétlen ostobaságokat. Viszont lásd be, hogy irigy vagy, leginkább az én szellemes, frappáns szófordulataimra, éles eszemre.

annamari4063 2016.09.05. 21:08:15

@havaz.petty.rianás: Szabályok: nem kérdezek (ugyan kitől és mit kérdeznék!), nem használok hangulatjeleket, nagyon okos dolgokat írok. Tudtommal nincs több szabály.

havaz.petty.rianás 2016.09.05. 21:22:28

@annamari4063: kérdőjel használata nélkül is lehet kérdéses dolgokat felemlíteni ugyebár! emotikon a buták eszköze. nomeg a buziké.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.05. 21:34:29

@annamari4063: Pannikám, édesanyád legnagyobb szégyene, ahhoz azért még valamit virítanod kéne, hogy itten bárki is irigykedni kezdjen rád. Elhiszem, hogy nagyobb a csöcsöd, mint az enyém, de ezen kívül nemigen tudsz semmit sem felmutatni. A csöcsöd meg nem érdekel.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.05. 21:36:43

@havaz.petty.rianás: Az emótikó nagyon hasznos komunikácinés eszköz. Én mindig alkalmazom, már persze amikor helyén való, mert nem fosztom meg magam holmi előítéletek miatt a kifejezőtartalom szempontjából korszakalkotó felfedezések adta előnyöktől!

Ezért is láthattatok az eddigi alig pár ezer kómentomban mintegy nulla emótikót!

annamari4063 2016.09.06. 19:15:19

@radairosseb: Virítok is, hiszen kreatív, nagy tudású, széles látókörű ember vagyok. Azt, hogy ezen tulajdonságaimat nem irigyled, abszolút megértem. Én sem vagyok kíváncsi a tested részleteire, tehát ezt a témát szerencsére nem kell tárgyalás alá vonnunk.

annamari4063 2016.09.06. 19:18:59

@havaz.petty.rianás: Örülök, hogy te is úgy látod, betartom a blog szabályait. Így nem kell nélkülöznötök iránymutató, inspiráló hozzászólásaimat.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.06. 19:21:36

@annamari4063: Az gyakran jó lehet, ha az ember jó véleménnyel van magáról, de az az egyik kivétel, amikor kibaszottul téved, mint te! Majd azt, hogy mekkora a kneativitásod, a tudásod meg a látóköröd széle, megítélem én, mint az erre leginkább hivatott itten! És most mondom, hogy szégyenletesen kicsi mind a három!

Aztat meg majd gondoljad meg, hogy hogyan kell valamit tárgyalás alá vonni, vagy hogy ez milyen nyelven van, mert hogy nem anyád nyelvén, az nekem nagyon gyanús.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.06. 19:22:02

@annamari4063: De, sajnos nélkülöznünk kell, legalábbis amíg nem állsz elő ilyennel!

annamari4063 2016.09.06. 20:26:43

@radairosseb: Azért nem ismered fel és nem irigyled ezen zseniális tulajdonságaimat, mert annyira távol állnak tőled, hogy a fogalom szintjén sem tudod értelmezni ezek mibenlétét. Nem haragszom rád ezért persze, elfogadom a kissé lassú észjárásodat, mert toleráns is vagyok.

Sajnos se a tudományos, se a hivatalos nyelvezetet nem tudod értelmezni. Ha van valaki, aki tőből csavarja ki a jobb sorsra érdemes magyar nyelvet, az történetesen te vagy. De ez engem nem zavar.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.06. 20:53:37

@annamari4063: Távol állnak tőlem hát, messze az Én szintem alatt! És bár a magyar nem az első, és nem is a második nyelvem, de még mindig jobban beszélem, mint te!

Páska Süme 2016.09.07. 00:20:22

@radairosseb: nincs kedvem kifejteni, de hülye vagy!

elbaszottangyal 2016.09.07. 01:41:43

@annamari4063: Bocs, tán Süménél, vagy Rdánál próbálkozz, ha leszbi vágyaid vannak. Sajnálom, hogy mellélőttél, Annamária.

elbaszottangyal 2016.09.07. 01:46:45

@havaz.petty.rianás: impotensés/vagy kisfarkú férfiak mindig a nők alkoholizmusával érvelnek.

havaz.petty.rianás 2016.09.07. 08:42:27

@elbaszottangyal: mindenképpen érdekes korrelációs feltevés, esetemben szigmán kívül vagyok, te pedig maradsz idegbeteg alkesz!

annamari4063 2016.09.07. 18:16:59

@radairosseb: Mindegy, milyen irányból, így is, úgy is szegényesen vagy ellátva a fent említett tulajdonságokból. Nem tudom, milyen szinten beszélsz magyarul, de írásban bűn rosszul fogalmazol, azt mindannyin tapasztaljuk.

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2016.09.07. 18:23:58

@annamari4063: Haha, te beszélel! Majd pont tőled fogadom el a kritikát, aki azt se tudja, mi az! Amúgy meg én nem ellátva vagyok a fent elmített tulajdonságokkal, hanem megtestesítem őket; mi több: archatípusukul szolgálok és védek!

annamari4063 2016.09.07. 18:32:12

@elbaszottangyal: Kedves vagy, hogy tanácsokat adsz a nemi életemet illetően. Értékelem az aggódásodat, de ilyen irányú igényeimet nem azt itt kommenteket írogatók által szoktam kielégíteni. Továbbá megnyugtatlak,a nőkkel való szexuális kapcsolat sem virtuális, sem kézzelfogható formában nem kelti fel az érdeklődésemet, tehát nem kell tartanod tőlem.

annamari4063 2016.09.07. 18:46:48

@radairosseb: Tudom, mi a kritika, hisz téged is kritizállak, természetesen segítő szándékkal. Bocs, de intellektuális tulajdonságok híján maximum némi túlsúlyt testesítesz meg.

elbaszottangyal 2016.09.09. 19:12:08

@annamari4063: Annamária, a nemi életed pont annyira irreleváns, mint a véleményed. A reakcióid ellenben tanulmányértékűek.

elbaszottangyal 2016.09.09. 19:17:21

@havaz.petty.rianás: Az átlagos, pszichés zavarokkal küzdő, alapjában impotens és/vagy kisfarkú pasas, aki belefut egy érvekkel rendelkező nőbe kijátssza ezt a kártyát. SZÁNALMAS..

annamari4063 2016.09.09. 20:19:38

@elbaszottangyal: A nemi életemet történetesen te hoztad szóba, de számomra megnyugtató dolog, hogy téged a továbbiakban ez a téma nem érdekel. Jó lenne, ha ez így maradna.
Mivel a véleményed a világ folyásáról az én mindennapjaimban rendkívül nagy jelentőséggel bír, most igen-igen elszomorított, hogy ez az érzés nem kölcsönös. Próbálom feldolgozni a csalódást, mielőtt kardomba dőlök. Talán sikerül. (És lőn.)
Ha úgy gondolod, hogy írásaim tanulmányozása az emberiség hasznára válik, ezennel felhatalmazlak, hogy megírd ezt a dolgozatot, ha már ennyire felvillanyozott a téma.

elbaszottangyal 2016.09.09. 20:51:52

@annamari4063: Válaszod villámszerű gyorsasága azt engedi feltételezni, hogy előző megnyikkanásodban nyomokban igaztalan állításokat lehet felfedezni- hiszen nem reagáltál volna Kósa Lajos balga bohémizmusával, ha nem vágna elevenedbe,-szóval Annamária, te engem nem hozol lázba, akárhogyan is kapálódzol és teszel ráutaló megjegyzéseket.
Felettébb sajnálatos, hogy csalódást okoztam, de az élet kegyetlen, a sors meg mostoha, ugyebár.

annamari4063 2016.09.09. 22:47:34

@elbaszottangyal: A gyorsaság annak köszönhető, hogy este ülök le dolgozni a gép elé, és pihenésképpen itt népnevelek, ami igazán tiszteletreméltó önzetlenség részemről. Miután tanulmányt akarsz írni a virtuális térben írt üzeneteimből, ezek szerint te érdeklődsz irántam, és nem fordítva. Igazából én jól ellenék enélkül a kiemelt figyelem nélkül, de még a számomra érdektelen, felejthető embereket is igyekszem nem megbántani.

elbaszottangyal 2016.09.09. 23:22:41

@annamari4063: Súlyosan félreértettél valamit, babám. Sajnálom, hogy a szövegértési hiátusod miatt kényszert érzel a válaszadásra, plusz még engem tüntetsz fel a kognitív megértési problémáidból kifolyólag, a vesződség okaként. Istenkém, szar ügy! Felnőtt korban a részképesség zavarok kezelése nagyon macerás már.Véleményed súlytalan, személyed pedig érdektelen, mint a csütörtöki kormányinfó. De azért népnevelj,aranyom, népnevelj! Ha tovább feszít valami, hogy írj, szívesen elolvasom, ellenben nem kéne tovább pentyegned, mert hiányzó képességeidet nem fogom tudni pótolni, akármennyire igyekszel is. Sajnálom.

Páska Süme 2016.09.10. 00:38:28

@elbaszottangyal: kibaszottul semmi sem derül ki abból, hogy mit pötyög be ide valaki. legfeljebb az hogy unatkozik. Hogy te is értsd, te egoista fasz: rád nézve is sértő lenne, ha valaki az ideizélt marhaságaid alapján megítélne, pláne "elemezne".

annamari4063 2016.09.10. 01:23:09

@elbaszottangyal: Jaj, drága, te vagy az a fejlesztő pedagógus, aki kiszabadult a tanári szobából, de már elfelejtette, hogyan kell felnőttekkel kommunikálni. Eszembe nem jutott volna hozzád szólni, ha nem említettél volna meg többször a kommentjeidben. Megmosolyogtató, ahogy igyekezted kiprovokálni, hogy figyeljek rád. Én pedig, látva az erőfeszítéseidet, nem akartam tovább növelni benned a frusztráció érzését, szóba elegyedtem veled. Nem bántam meg, hiszen az ember ahol tud, segít. Szemmel láthatóan az affektív készségeid zavarai befolyásolják a megismerési képességeidet, így igazán nem várható el tőled, hogy megfelelő beszélgetőpartner legyél. Csúnya dolog lenne részemről, ha kihasználnám hátrányos helyzetedet, és nem tolerálnám a rád jellemző éretlen, szociálisan visszamaradott viselkedést. Remélem, a környezetedben élő emberek ugyanígy tesznek, hiszen egy hosszabb rehabilitációs folyamat eredményeként idővel talán a problémáid kevésbé látványosan nyilvánulnak majd meg.

elbaszottangyal 2016.09.10. 01:25:10

@Páska Süme: Tényleg? Én vagyok az egoista? És az ideizélt marhaságaim?
Meg elemezne?
Te végiggondoltad, mielőtt leírtad, ezt a sértőnek szánt felhorgadást?
A legszebb, az egoista fasz.
Gratulálok, a hogy fantáziád egy ihletett pillanatában csak ennyit bírtál magadból kicsiszolni.
Köszike-ahogy a haverotok régen mondá-, megnevettettél.
Kibaszottul.

Páska Süme 2016.09.10. 01:30:56

@elbaszottangyal: Nem szántam sértőnek, csak felidegesítettél, és ezt az interneten csak így lehet kifejezni, te szerencsétlen barom.

elbaszottangyal 2016.09.10. 02:17:59

Mivel idegesítettelek fel?
Akarsz beszélni róla?
Tán az a legszarabb állapot,ugye, amikor magadnak is ellentmondasz és/vagy hazudsz- ezt mondjátok itt ti, a nagyfarkú okosok.

Páska Süme 2016.09.10. 02:29:41

@elbaszottangyal: most úgy csinálsz mintha te nem mondanál ellen magadnak, illetve maga a világ nem lenne ellentmondásos, pedig de. Ez is hazugság, szerintem. MEg még egy csomó minden amit csinálsz, de hagyjuk inkább.

elbaszottangyal 2016.09.10. 02:33:10

@annamari4063: Klaszzul összegugliztad ezt a kolosszális hülyeséghalmazt marcsa!
Affektív zavarok a te kis érzelmi világodban dúlhatnak-feltéve és megengedve-, hiszen egyszer említettelek, és azóta habzik a kicsinyke orcád, annak ellenére, hogy kinyilvánítottad, hogy nem vagyok számodra releváns.
Szóval azóta affektálsz, pedig lenne jobb dolgod is, igaz?
Mókás vagy, manci.

Páska Süme 2016.09.10. 02:34:33

@elbaszottangyal: sőt, gondolom nem mondok vele újat, hogy minden közlés ellentmondásos és félreérthető, PLÁNE a kibaszott interneten, és ahhoz, hogy mégis megértse az ember, annak olyan feltételei is vannak, amikre te általában szarni szoktál, nem mintha olyan bonyolult volna bárkinek is a mondandója stb.

elbaszottangyal 2016.09.10. 02:59:18

@Páska Süme: Hű. A fentiek egész őszinte soroknak tűnnek.( mondom, tűnnek, szóval nem fogadom el, hogy azok is) Engem nem kell meggyőzni arról, hogy
lehet(ne) normálisan kommunikálni.
Ti, a blog öreg, szőrös tökű harcosai bújtok el egy álságos szerep mögé, de ez már legyen a ti gondotok és az is, hogy ezt miért csináljátok és miért jó is ez nektek.
És tényleg hagyjuk is.
Az is megérne egy misét, hogy többeteket miért hozott ki a sodrából valaki, aki kitartóan ellentmondott...:)

elbaszottangyal 2016.09.10. 02:59:18

@Páska Süme: Hű. A fentiek egész őszinte soroknak tűnnek.( mondom, tűnnek, szóval nem fogadom el, hogy azok is) Engem nem kell meggyőzni arról, hogy
lehet(ne) normálisan kommunikálni.
Ti, a blog öreg, szőrös tökű harcosai bújtok el egy álságos szerep mögé, de ez már legyen a ti gondotok és az is, hogy ezt miért csináljátok és miért jó is ez nektek.
És tényleg hagyjuk is.
Az is megérne egy misét, hogy többeteket miért hozott ki a sodrából valaki, aki kitartóan ellentmondott...:)

Páska Süme 2016.09.10. 08:20:11

@elbaszottangyal: ja mert mindenki szerepet játszik kivéve téged, meg mindneki félrebeszél kivéve téged. Akkor ezen kívül mi a mondanivalód? Pl. pina meg fasz? Az meg engem nem érdekel, vagy lealábbis nem úgy és annyira ahogy előadod. Sőt, egy hősszerelmes kamasz, aki sose érinti meg az imádott nőt, ezerszer őszintébb mint te, aki mindig pinával meg fasszal jön. Ez is igazság, de mivel más mint a tiéd, leszarod és lehülyézel.

havaz.petty.rianás 2016.09.10. 08:34:43

@elbaszottangyal: amit eddigi földi pályafutásom alatt alaposan megtanultam, hogy az igazi elmebetegeket messziről el kell kerülni

az őrülteket viszont a keblemre ölelem

miheztartás végett, te nem vagy őrült, te egy elbaszott elmebeteg vagy

mondjuk korrekt módon ki is hírdetted!

péniszméretemről, -amelyről feltételezésed helytelen- le lehet lepattanni, akkor sem fogom a szádba tenni, bármennyire ácsingózol rá! esetleg anyádéba beteszem, hogy mégis legyen valamilyen rálátásod a dologra.

mesélj a gyógyszereidről, szeded őket rendesen, vagy büszke vagy rá,hogy márpedig te nem szeded őket, erre felelj!

havaz.petty.rianás 2016.09.10. 08:46:25

@elbaszottangyal: nem az a baj, hogy egy ócska hisztis ribanc vagy, az sem baj, hogy buta, volt itt mindkettő!

az a baj, hogy összeszemeteled a blogot kérdőjelekkel!

havaz.petty.rianás 2016.09.10. 08:52:03

@Páska Süme: megjegyzem, én nem játszok szerepet ezen a blogon. polgári nevem havaz rianás, a pettyet azért tettem oda mert még kettő van belőle a bal és jobb oldalán.

például rada tényleg egy nyóckeres homokos cigó, aki kábeleket lopkod és akadémikusokat húz fel a faszára, szánalmas egy szánalmas alak, és dragon anno pedig egy megtért sárkányként gépelte a posztjait

és sokat találkozunk, beszélgetünk, iszunk, mint a gödény és rendszeresen megverjük egymást. nyunyó kibaszott veszélyes, mert ha a földre kerül az ellenfél, nem áll meg, tapossa, öklözi, úgy kell leszedni a másikról, néha hárman sem bírunk vele

mesélhetnék még a valóságról, de ez a blog absztrakciós szinteken mozog, tehát eltérnénk a tematikától!

havaz.petty.rianás 2016.09.10. 08:56:27

@annamari4063: erről jut eszembe, annuska, képzeld,találtam egy egész jó könyvet, ajánlom figyelmedbe!

a történet rendkívül izgalmas, nem tudom, hogy tényleg ő írta -e a könyvet, de olyan dolgokat tárgyal a könyv, ami minden arra érdemes embert érdekelhet.

moly.hu/konyvek/martin-pistorius-nema-uvoltes

Páska Süme 2016.09.10. 09:14:11

@havaz.petty.rianás: ez a zene kibaszott szar, remélem nem egy elmebeteg írta.

annamari4063 2016.09.10. 21:11:46

@elbaszottangyal: Butuska, egy itteni hozzászólásba az ember nem fektet annyi energiát, hogy böngészőt bújjon, ide lazítani járunk. (Bár vannak itt tudományos kutatók is, akik a világ megváltását tűzték ki célul.)Ez a megállapítás persze azokra vonatozik, akik legalább egy átlagos műveltséggel bírnak, rád nyilvánvalóan nem, hisz magadból kiindulva írtad a feltételezésedet. Dicséret illet meg, hogy tudásod fehér foltjait még itt is próbálod ily módon megszüntetni. Bár a te esetedben nem a fehér folt, hanem a szita a megfelelő hasonlat.

Igazán szórakoztató vagy a kis hülyeségeiddel, mint egy harapós állatka, akinek elnézzük butaságait, hisz nem fogja fel a környező világot. (Tényleg ne írj kérdéseket, mert előbb-utóbb kitiltanak!)Hidd el, nagyon sok a segítőkész ember, aki nem fog bántani sem a tudatlanságodért, sem a nyilvánvaló pszichikai problémáidért! Én például haragszom most Pettyre, mert leribancozott téged, holott ő nem tudhatja, hogy az vagy-e, mert honnan tudná.

annamari4063 2016.09.10. 21:53:30

@havaz.petty.rianás: Kösz, láttam már, tervezem, hogy elolvasom. De ha bevallod, hogy ilyen műfajú könyvet veszel a kezedbe, szétrombolod az imázsodat!

havaz.petty.rianás 2016.09.10. 23:42:05

@annamari4063: ide mi kutatni járunk, tevékenységünk tudományos jellegű. hogy más miért jár ide, az az ő dolga, csak viselje a kritikát!

annamari4063 2016.09.11. 12:07:49

@havaz.petty.rianás: Számomra egyértelmű, hogy miért jártok ide. Csak szükség van rá időnként, hogy csapongó tudományos gondolataitokat valaki észszerű mederbe terelje, ami nekem lazításszámba megy.

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2016.10.04. 19:50:44

@havaz.petty.rianás:
Ott a pont pediglen.
Egyébként mi a faszomér teázol, mikor annyi pénzér, amit te keresel, más is ázhatna!
Biztosan buzi vagy.

elbaszottangyal 2016.10.05. 23:45:59

@annamari4063: Röhögnivalóan felesleges klavikoptatás háromszáz karakterben uszkve azért, hogy két hozzászólással később téged is lekurvázzanak. Biztos megéri..

zsoka4060 2016.10.08. 11:57:50

@elbaszottangyal: Aranyos vagy, hogy gondolsz a lelki egyensúlyomra és a szabadidőm helyes eltöltésére.

@havaz.petty.rianás: Na látod, vannak még önzetlen emberek a világon! Példát vehetnél erről a kedves Angyalkáról a mások iránti aggódás tekintetében!

annamari4063 2016.10.08. 12:16:23

Az internet csapdái!
@elbaszottangyal: Aranyos vagy, hogy gondolsz a lelki egyensúlyomra és a szabadidőm helyes eltöltésére.

@havaz.petty.rianás: Na látod, vannak még önzetlen emberek a világon! Példát vehetnél erről a kedves Angyalkáról a mások iránti aggódás tekintetében!

havaz.petty.rianás 2016.10.09. 08:15:33

@-bobolysza-: a tea felemeli a lelket. Te buta.

minket már nem érdekel az olvasottság. ha nem jött volna le, azért hallgattunk el, mert elegünk lett a sok főcímlapból!

havaz.petty.rianás 2016.10.09. 08:17:05

@annamari4063: értéktelen, értelmezhetetlen komment. inkább mosogass, vagy törődj a macskáddal!

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2016.10.10. 15:45:43

@havaz.petty.rianás: minden kiégett percemberke ezzel mosakodik!
Pedig a téma az utcán hever : migráncsok, népszavazás, meg a migráncsok is. Megint jönnek.
A migráncsok.
Főcímlap téma lehetne.

annamari4063 2016.10.10. 20:04:06

@havaz.petty.rianás: A kommentem természetesen választékosan megfogalmazott, világosan értelmezhető, és szilárd emberi értékeket tükröz, mint mindig. Mosogatni szoktam a felszólításod nélkül is. Neked is ajánlom ezt a foglalatosságot, hisz ily módon megszüntethetnéd a konyhád felől érkező furcsa szagok egy részét. Macskám viszont nincs.

annamari4063 2016.10.10. 20:08:12

@-bobolysza-: Fantáziát nélkülöző témák. Tehetséges ember mélyebbről merít.

havaz.petty.rianás 2016.10.11. 09:53:33

@-bobolysza-: Örülök, hogy vicces kedvedben vagy.
süti beállítások módosítása