Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Alkohol

2014.09.08. 13:10 fogyasztói magastartás

Alkohol_bacchus.jpgAz elbutulásra az emberiségnek soha nem volt nagyobb igénye, mint a mai a időkben. A történelem során soha nem volt olyan nagy esély az emberiség műveltségi és kulturális szintjének emelkedésére mint nyugaton az 1945 utáni, a vasfüggönyön túl az 1990-es évek utáni időszakban. A lakosság meghatározó része nem tudott olvasni, a könyvnyomtatás technológiai csúcson járt, egyszerű, gyors és olcsó volt  az egyetemes emberi tudás, az elmúlt generációk  összegyűjtött emberi tapasztalatának és értékeinek közlése. Mára már kiderült, hogy az embereket olvasni tanítani nem érdemes, inkább választják az olcsó esti agyrágógumit, a valóságsót és a közbe kevert pulykafasírt/tampon/prosztata/hüvelygomba -reklámot, mint a csöndet, a lakás ajtajának reteszre zárását, egy bögre forró teát, egy jó könyvet és bekuckózást az ágyban, ahol aztán éjbe menően lehetett tobzódni a felgyülemlett élettapasztalatokban, gondolatokban.

Nem, nincs rá szükség. olvasni ott a fészbúk meg a Zindex, aztán mehet a jutyúb meg a tévé. Nem volt a tanulással és művelődéssel máskor sem máshogy, az emberiségnek nincs szüksége a szürkeállományra: már a Római császárság idején is megmondták: kenyeret és cirkuszt a népnek; a sok bölcsesség iránt csak egy igen szűk társadalmi réteg érdeklődött.

A butulást, a szellem leépítését az emberiség ősidőktől fogva mint igényt fogalmazza meg. Minden nagy civilizációnak megvolt a maga kábítószere. Ami az egyik korban vagy földrajzi egységben elfogadott tudatmódosító szer volt, az a másik korban vagy azonos időben de másik földrészen maga a bűn volt. Az európai kultúra elfogadott és legális butító szere az alkohol, poontosabban az etil-alkohol. A déli részeken az alkoholt leginkább szőlőből, míg az északi népek gabonából állítják elő: míg az angolok tobzódnak az árpapárlat állítólagos csodálatos, bársonyos nedűjében, attól várják a megváltó idegsejt-vesztést, a németek leginkább árpa vagy búzasörrel teszik magukat ostobává. Az ősmagyarok leginkább tejből készített harmmatgyenge tej-erjedménytől láttak gőzös jövőképeket és butultak el régen, mára már büszkén isszák a bort, főzik a gyümölcspálinkát vagy döntik le gégéjükön a sört.

A lényeg a könnyítő agyvesztés és a habkönnyű szórakozás, állati  énünk előhívása. Magyaroszágon az alkohol ivása a nemzeti lét alapja, a nemzet lelkének magja. Társadalmunk minden szegletében ott az alkohol: jelen van a múltunkban és a jövőnkben is. A vidéki magyarország jelképe a kocsma, amely egyben a falu kulturális központja is. A sarki boltban vásárolt reggeli kisüsti vagy az ezerszer megénekelt, rejtelmes és megmagyarázhatatlan hungarikum, a kevert vagy hubi, vagy a magyar lélek italala az unicum csonthártyánkig belénk van égve.

Ezt  akarja most a jelen regnáló rendszer elvenni tőlünk, a bármikor és bárhol könnyen és olcsón elérhető alkohol általi agyvesztés biztonságot adó érzését, amely a társadalom összes olsztályának közös nevezője ! 

Tiltakozzon kicsi és nagy! A Kigondoltam csapata meghírdeti a Maligán-menetet: találkozzunk a Hósök terén, szeptember 13-án (eső esetén majd egy  napos szombaton) ! 

9 komment

Címkék: traktor hólánc webkettő seggbe rúglak egykettő illiberalizmus teknőspáncél párnahuzat leginkább tejb[l

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr86680199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.09.09. 06:38:48

Tabudöntögető gondolatébresztés, csak gratulálni tudok!
Mindazonáltal meg kell jegyeznem, hogy - habár cipőt a cipőboltból - a könnyen hozzáférhető gátlásoldók nélkül Nemzetünk lélekszáma szignifikánsan alacsonyabb lenne, ami állítólag káros dolog.

fogyasztói magastartás 2014.09.09. 14:11:09

@ripők: tudom, kibaszott jó lett ez a poszt, nagyszerű vagyok!

Hoppá, micsoda nemzetbővítő ötlet! Viszont a gátlásoldó sok szép ostoba magyart eredményez, viszont az igaz magyar szittya lélek és nem illuminált állapotban fogantatik!

A Mester és Margaritából a Mester 2014.09.09. 19:50:10

Ósdi kommunista trükk, hogy szembeállítod az alkoholt a gondolkodással, te ebugatta desznaj! Ha tudnád, hogy mennyi világmegváltó gondolatom támadt már alkoholmámorba! (Melyet a jellemzően fiatal hölgyekből álló közönségem tátott szájjal hallgatott... majd valami egész mást csináltak a tátott szájukkal, ha érted, hogy mondom!)

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2014.09.10. 13:15:35

az uram szerint az üdítő italok a kulturáltság mérföld kövei, aki csak a butulást és a függőségeket látja meg bennük az szikkadjon ki, és csak tátcsa a száját

szanalmas 2014.09.12. 13:58:02

Zseniális poszt, újabb bizonyíték arra, hogy a tuggyukkik mindent el akarnak venni az emberektől!

Most akkor holnap blogtali, vagy csak lejmolsz, mert buktál a tőzsdén... Kurva anyád!

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.09.12. 23:06:03

Ritka szar poszt, a szerző valószínúleg nem nyelte be a napi adagját. Én azt mondom, igya meg az egyhavit egy nap alatt, és mindekinek jobb lesz.

fogyasztói magastartás 2014.09.15. 00:17:23

@Kadarka Jánoska: azt a hülye fejed azt! Eltiporlak, te kukac!
süti beállítások módosítása