Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

A halogatás

2012.01.03. 18:20 ripők

   "Hamar munka sosem jó!" - tartja a közismerten tohonya mediterránok népi bölcsessége, ugyanakkor: "Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!" - rivallják az örök elégedetlenkedők, a hamari hűbelebalázsok. Műhelyünk nem titkolt célja, hogy segítsünk a manapság ezer csatornán keresztül egyedüli üdvőzítő útként lefestett tanácsok, tippek, trükkök és praktikák kesze-kusza labirintusában eligazodni kívánó, információéhes felebarátainknak, hogy megleljék a helyes ösvényt. 
   Helyezzük hát górcső alá eme igen komplex attitűdöt. Vegyünk egy mély lélegzetet és... node álljunk csak meg egy pillanatra!
   Gondolom, most olvasók százezrei csapnak a homlokukra, hisz miről is van itt szó: Életünk során mindannyian farkasszemet néztünk már kellemetlen, nehézkes, aprólékos vagy épp túl könnyű feladatokkal, teendőkkel. A mindannyiunk egyik vállán ott csücsülő, láblógázó Pató Pál ilyenkor türelemre int, hisz alapos megfontolás tárgyává illenők tenni minden cselekedetünket; erkölcsi, etikai, jogi, hasznossági megfontolások garmadája tolul ilyenkor figyelmünk homlokterébe. Másik vállunk szeleburdi lakója viszont sürgető sivalkodással figyelmeztet a körmünkre égni készülő gyertya egyre közelítő lángjára.
   Még mielőtt nekifognánk a téma alapos boncolgatásának, vessük méla tekintetünket szemhéjunk belső felületére.
Kis történelmi kitekintésként utazzunk vissza képzeletben az ősi Kínába, ahol megalkották a cselekvés nélküli cselekvés, a vej vu vej fogalmát. Nos, a fokhagymafaló sárgáknak felettébb könnyű dolga volt; ha valamit nem tettek meg időben, megtette helyettük valaki más - hisz töméntelen emberanyag burjánzott nagy, püffedt csomókban - így találták fel a puskaport is teszemazt. 
   Átlavírozva a Földközi-tenger térségébe azt tapasztalhatjuk, hogy az itteni népek kényelmesen, stresszmentesen élték hétköznapjaikat, hisz a mezőgazdasági munkálatok elhalasztása, a függőágyban történő seggvakarás nem okozott nagyobb gondokat, éhínséget az eltelt évszázadok alatt sem. 
   Egy villanásnyit ugorva az időben, mit látunk manapság: A nyugati gondolkodás sarokköve, hogy a pillanatnyi örömöket sutba dobva, céltudatosságot és tervezést vigyünk a hétköznapokba, tartsuk a határidőket, precízek és proaktívak legyünk. (Érdekes megfigyelni, hogy az úgymond "tevékeny" kultúrákban mennyire igyekeznek időben kitolni a halogatás megkezdésének pillanatát...)
   A továbbra is sötétben tapogatózó olvasóink kedvéért ehelyütt is közkinccsé teszem az általános műveltség szerves részét képező képletet:
 
U=(ExV)/(DxP) *
 
ahol:
U= a cselekvés hasznossága, a motiváció
E= a remélt eredmény
V= az érték
D= az eredményig illetőleg a retorzióig eltelt idő
P= az eredményhez illetőleg a retorzióhoz fűződő személyes viszonyulás
 
(*Steel, ripők és tsai)
 
Szumma szummárum: 
 
 

folyt. köv., majd ha rászánom magam...

9 komment

Címkék: traktor állatvilág rpg büdös arabok halogatás törülköző huncutság zsidóbűnözés chaplin ánusz bogáncs ripők ószeres beférkőzők könyvtároslány dörmice fostosság sápkóros faridegzsába

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr873517127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2012.01.03. 20:39:57

Rpg címkét nem értem, az valami hiba miatt kerülhetett a poszthoz, teszem azt nem érlelted magadban elég ideig, mondjuk még egy évig. Elkapkodtad ezt a posztolást, te hamaripalkó!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.01.03. 21:15:44

@Levéltáros: Lassú vagy papa! Az előtted kommentelő 42 kommentelőt simán kimoderáltam, mire észbe kaptál...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2012.01.03. 21:41:57

@ripők:

Moderálással ne viccelődj, mert visszahullik rád! Ki vagy moderálva egy hétre.

Commandante Jayasuriya 2012.01.04. 03:37:34

Te Ripők!
Ha neked nem jutott eszedbe semmi, hogy be tudd fejezni a posztot, nekem vajon mi juthatna eszembe a már ismert dolgokon kívül...

Frick László Emlékzenekar 2012.01.04. 04:03:43

Én azért bízom az európainemcselekvés jövőjében, a sok büdösparasztot már sikerült redukálni a képletből, még a kizsákmányoló kapitalistákat kell melléjük küldeni és szemlélődhetünk, amíg ki nem nem halunk.

Frick László Emlékzenekar 2012.01.04. 04:07:23

sajnos a csirketollporból készült kávétejszín gyártásáról nem sikerült videót telálnom, a mesterséges méz már uncsi, de ez viszont fasza:

www.youtube.com/watch?v=T55tz4qwFMo

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.01.04. 08:33:38

@Commandante Jayasuriya: A meghökkentő végkövetkeztetés természetesen fejben megvan, de csak majd holnap fejtem ki. Vagy holnapután.

@Frick László Emlékzenekar: Azok a dolgok, amelyek nem oldódnak meg önmaguktól egy bizonyos időn belül, feltehetőleg megoldhatatlanok. Nagyképűség volna azt gondolni, hogy céltudatos cselekedeteinkkel a kívánt irányba terelgethetjük az ég alattit, inkább az elvárásainkkal kellene kezdeni valamit. Nem is várom el, hogy egyetérts.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2012.01.04. 14:06:20

micsoda képlet! micsoda dinamizmus!

hajrá Magyarország!

fokhagymából csakis magas szárazanyagtartalmú makói!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.01.14. 00:47:29

@-=büdösmackó=-: Na erre azért később még visszatérünk.
süti beállítások módosítása