Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Kulcs Matolcsyhoz

2011.12.05. 07:07 Kadarka Jánoska

A Matolcsy-féle gazdaságpolitikát sokan próbálják megérteni, még többen magyarázni. Ellenzői szerint csupán ötletszerű intézkedések összefüggéstelen halmaza, támogatói pedig a világnak utat mutató, nem ortodox rendszerről beszélnek. Egyiküknek sincs igaza, mert mint annyiszor, a kulcs mélyebben, a tudatalattiban rejlik. Ahhoz, hogy megértsük Matolcsy gazdaságpolitikájának lényegét, a pszichológia területére kell merészkednünk.

Amikor 2010-ben Miniszter Úr elindította a gazdaságpolitikáját, nem illette azt senki szakmaiatlan jelzővel, nem volt benne semmi olyan lépés, ami szokatlan lett volna egy eladósodott országban, világgazdasági válság idején, új kormány színrelépésekor. Nem volt tervben akkor még a magánnyugdíjpénztárak államosítása, az EVA megszüntetése, agresszív különadók bevezetése. Csupán a szokásos dolgok, itt egy kis adóemelés, ott egy kis engedés, hogy annak kedvezzen, aki neki kedves.

Első lecke: a magánnyugdíjpénztárak államosítása.

Magyarország az Európai Unió tagja, követjük és tartani próbáljuk az EU államháztartási hiányról szóló előírásait (max. 3% GDP-arányos hiány). 2010 augusztusában volt egy lengyel-magyar kezdeményezés, hogy az államadósság szabályait módosítsa az EU. Összesen kilenc ország fogott össze azért, hogy az a sok pénz, ami az államháztartásból a magánynyugdíjpénztárakhoz kerül, ne legyen kiadásként elszámolva, maradjon az állami szektoron belül, azaz ne növelje az államháztartás hiányát, amire nagyon szigorú EU előírás van. Gyakorlatilag csak ez a fontos az Euró bevezetésére. EU beintett, mire Matolcsy vére fölgyűlt a fejében, és ordított egyet az irodájában: ha szarakodtok velünk, akkor államosítunk! Visszavágott azonnal, keményen, ahogy megszokta.

Második lecke: különadók.

Ahogyan a németek, belgák, szlovákok, lengyelek stb. bevezettek különadókat a legjövedelmezőbb iparágakra, úgy akarta Matolcsy is kérni a nagy profittal rendelkező ágazatok hozzájárulását a válság legyűrésére. Csak két évig, 2010-ben és 2011-ben kell fizetni a kibírható mértékű adót, szólt az első terv. A Bankszövetség keményen próbált tárgyalni, kivonulnak a magyar piacról a pénzintézetek, mondták, és Csányi is lebegtette, hogy Szlovákiába átteszi az OTP székhelyét. Nem kellett volna keménykedni, mert Matolcsy megint felszívta magát, és bejelentette: marad a különadó 2012-ben is, és több lesz már 2010-re is, mint ahogy eredetileg tervezte. Ismét visszavágott, keményebben, mint bárki gondolhatta volna.

Harmadik lecke: IMF.

2008-ban még kellett egy IMF megállapodás, pár hétre volt az ország a csődtől, de az Orbán kormány már kissé fellélegezhetett, így nem akartak pórázt magukra. Amikor az IMF tárgyalóküldöttség 2010-ben a lejáró megállapodás újrakötését szorgalmazta azzal, hogy szerintük Magyarország még nem érett a pénzpiacról való finanszírozásra, Matolcsynál elszakadt a cérna. Nem szolga vagyunk, hanem egy erős és független ország, ordította az irodájában, és meghirdette a pénzügyi szabadságharcot, a frontális támadást az IMF ellen. Visszavágott, mert az IMF megkérdőjelezte a teljesítményét.

Nem sorolom tovább, ebből is látható, hogy Matolcsy döntéseit eleinte a ráció mozgatja, majd ha ellenállásba ütközik, döntései már érzelmi síkon születnek. A brutális visszavágás kényszere gyerekkorából eredeztethető, de jelen dolgozatom nem foglalkozik a kancsalokkal szembeni iskolai erőszakkal, ezért csupán azt javaslom, hogy aki tudni akarja, merre halad a magyar gazdaságpolitika, az keresse azokat, akik Matolcsyval vitatkoznak: arra fogunk haladni, legyűrve mindent, ami ellenáll.

81 komment · 1 trackback

Címkék: munka gazdaság magyarország te hellókarácsony garantált minőségű legkiválóbb poszt a címke kizárólagos használója levéltáros az illegális címkehasználat büntetendő

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr703435231

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vezetni emberi dolog 2011.12.05. 14:44:44

Bárminek a vezetését bízzák is az emberre, vezetni mindig felelősséggel jár. Lássunk néhány példát!...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frick László Emlékzenekar 2011.12.05. 05:28:35

Ez a végső csapás. Ezt odateszi a sajtófeleős Matolcsy asztalára, összeroppan a csapás súlya alatt. Eddig nem ismertek föl még igazán, Gedeon, de ezek utám nyitva előtted az út még a Hírcsárdánál is fantasztikusabb vállalat révjeibe.

És fellélegezhetnek a Magyarországon a cigányokkal egy megítélés alá került bankok is végre. Ha a Mikulás megtojja az új gazdaságiminisztert, aki ugyanilyen rossz lehet csak, mjint matolcsy, csak új arc, több fér a pofájába bele, abba, akkor lehet, hogy megint hosszú boldog sorok keletkeznek az Auchan és a Tesco hitelpultjainál úgy, mint a szép időkbnen, amikor alkalmas minisztereink voltak, pl cuki büdzsétáskával, úgy 2005-2007 táján.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.05. 09:06:19

A posztot természetesen nem olvastam el, de a kép minősége mindenképp botrányos! Ennél szemcsésebb nem volt?!

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.05. 09:06:54

Az ilyen matolcsi féle beképzelt okos kis faszokat gyerekkorunkban régen a játszótéren derékig eltemettük a homokban, és elvittük a dömperét, amibe belelapátoltuk a lapátjával a kutyaszart, majd az orra elé toltuk.

Anno, mikor ez az őrült posztot kapott az előző figyenc érában, lendületben volt ojrópa, és ha egy majmot raktál volna a bársonyszékbe, akkor is fellendült volna ez a kis ország, ami valljuk be a világgazdaság statisztikai hibaértékeként szerepel fontosság szerint.

Most, mikor tényleg zseninek kell lenni ahhoz, hogy ezt a kis országot megfelelően el lehessen lavírozni a brutálisan fokozódó nemzetközi gazdasági helyzet viharos tengerén, szegény ostoba nagyképű gyuri megmutatta mit tud: nagyképűen kárt okozni.

A poszt pedig nem vicces, és szerintem gyuri ennyire már nem hülye, a háttérben Viktor idióta ideológiája húzódik, amit manapság kötelező kivitelezni.

Egyébként söprögethetne a háza tájékán a fidesz, mert gyuri pl. emeszempés.

Hát így jár, aki lepaktál egy komcsival!

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.05. 09:10:54

@Lady K Da Legend:

jól illik a poszthoz: így nem látszik mennyire kancsal.

egyébként ha van valami irritáló ebbe a fasziban, akkor az a beszédközbeni levegővételi technikája, nem a hülye szemei.

van olyan levegővétel, kicsit csücsörítettszájjal, erősen szívva, közben megnyújtott arccal, ami azt jelzi, hogy dekibaszottokosvagyokésfontos és most nyilatkozok de még akkoriskurvanagykúlvagyok, mikor levegőt veszek

mondanom sem kell, hogy legtöbben a buzeráns franciák vesznek így levegőt!

Nina Skye 2011.12.05. 09:12:28

Nekem tetszik a teglaszinu pulcsijaban, kellemes kulseju adoellenornek tunik.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.05. 09:23:26

@Nina Skye: hát nekem az okozna örömet, ha jegyellenőrként látnám a hármas metrón. odavaló.

Nina Skye 2011.12.05. 09:30:12

@-=büdösmackó=-: meg molesztalna az oreg holgyeket a majomja

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.12.05. 09:51:55

@-=büdösmackó=-:

Na kiderül itt minden, a hozzád hasonló agresszív kismajmok rontották el gyerekkorukban az országot. Hoffmann Rózsával teljesen egyetértek, amilyen ma az oktatás, olyan lesz a jövő. Na most a te múltad a kakis teherautóval mutatja, hogy a jelen milyen szaros. Te vagy az oka!

@Frick László Emlékzenekar:

Ha ez a végső csapás, akkor FLE maga a Nagy Reccs!

Frick László Emlékzenekar 2011.12.05. 09:59:03

@Levéltáros: Nem érdekes, nyomni kell. Különben a mai menü a Banánköztársaság. . Ez a Matolcsy Tajaróggy ez november 22-én volt a menő, amikor még nem voltk az index szerint egyáltalán külsőokai a válságnak. Állítólag szerdán az Alcsút Peron-ja lesz az aktuális csapásirány. (Még nem döntötték el, hogy az ötlettelen, de sunázhatóbb Selmeczi Gabriella lesz-e az Evita, ez olyan kézenfekvően hírszardaisztikus megoldáslenne, vagy az Orbánná nevére "alliteráló" Lévai Katalin/Lendvai Ildikó kettős (nyugger fórumozók ugyanis Orbánnéra gondolván ezek picsáját szokták emlegetni)

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.05. 09:59:33

@-=büdösmackó=-:
És rodin gondolkodóját is veri, ahogy nézem...

Frick László Emlékzenekar 2011.12.05. 10:01:07

@Lady K Da Legend: Ez egy fimnom oldalbökés lett volna a Frikk féle amatőrképalkotók eljárásaira, csak nem vagy elég kifinomult, hogy felfogd. Érted, Gedeon, mint a mai jóoldali internetes agitprop újságírás Rózsa Ference ilyenekre pazarolja el a tehetségét, mint te.

Frick László Emlékzenekar 2011.12.05. 10:02:04

@Nina Skye: Egy kis színeltolással lehetett volna MSZP-kontextualizálni.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.12.05. 11:42:28

@LadyCarambole:

Csak a vájtszeműek vehetik észre, hogy ez bizony nem egy mai kép Gyuriról, hanem 10 éves. Az utóbbi években kizárólag nyakkendős és öltönyös képet lehet róla találni. Igazság szerint általános iskolai tablóképet akartam róla, de azokat mind bezúzatta, amikor a régi iskoláját felégette. De így legalább látszik, hogy valamikor ő is a pulcsis laza vonalat vitte, ami bizony nem jobbos gyökerekre utal.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.12.05. 11:44:56

@Frick László Emlékzenekar:

Hajaj, tudom, hogy a Matolcsy vonalról lemaradtam, már nem központi téma, de beleraktam a hellókarácsony címkét! Az azért egy komoly hívószó az olvasóknak.

Nina Skye 2011.12.05. 12:07:21

@Frick László Emlékzenekar: arra asszocialtam eskuszom, de gondoltam a politikai vonal itt tul bonyolult az egyszeru agyaknak.

@Panther_V: hi.

@Levéltáros: en a Mikulast hianyolom, de szarjatok bele nyugodtan.

@LadyCarambole: latom a vödzsajnadat baszki!

Frick László Emlékzenekar 2011.12.05. 12:12:00

@Levéltáros: Az un csepegtetős tudatbemosásban [sokszor leírja az ember a felelős nevét és ezzel egyre több lujza olvassa, hogy ő a felelős] valakinek az utógondpozás nemhálás [hospice jellegű] MISSZIÓját is vállania kell. A halott kampányból is ki kell préselni az utolsó szuszt, mielőtt alákompposztáljuk a következőnek. Bízom abban, hogy Magyarországon is, mint minden rendes banánköztársaságban is, egy szappanoperahős lesz a köztársasági elnpkjelölt és a nép döntzhet a labdarúgóválogatott összeállításáról meg arról, hogy este hány óra után kell a kokainbárók meglátogatásában elfáradt gyermekeket kitessékelni a börtön pancsolómedencéiből [felnőtteknek hajnalig nyomják a szibntis mariachi-k)

Frick László Emlékzenekar 2011.12.05. 12:16:59

@Nina Skye: A politika vagy pl a vallás[talanság]i propaganda csak a Kigondoltam egyszerű mezeiparasztyajinak tilos, természetesen a mindenkinél valamicskével egyenlőbb Levéltáros úr, (akiről geci módon azt mertem terjeszteni, hogy Vezérlő Fő Hím Majom, pedig az) csak Levétáros úr szegheti meg a Kigondoltam legfőbb sohalenemfektetett szabályát, miszerint írása nem bármiről szól, hanem valamiről és méghozzá veretesen agitatív és népifelvilágosító [tótawériánus] tartalommal. Ugye az olyan köcsögök [fiatal hímek], aki ateista propagandát fejtettek ki, azok ki lettek tiltva, persze, mert hangsúlyosan jobbosok is voltak. De jóoldali, TASZista politikaimegfelelő propagandát, azt lehet nyomatni!

És most tapsoljunk is.

Nina Skye 2011.12.05. 12:31:41

@Frick László Emlékzenekar: Tapsolni csak a British American Tobacco szokasos evi naggyulesen szoktam a Sopianae elnevezesu dohanyaru eves eladasi ratajanak megnovekedesenek okan. politikai partoknak soha, mert meggyozodesem, hogy a szinfalak mogott ezek mind ugyanabbol a talbol esznek, csak leosztva, hogy "faszikam 4 evig te bohockodsz a fuggony elott, oszt majd megen en jovok....belegondolni is rossz baszki

Frick László Emlékzenekar 2011.12.05. 12:35:19

@Nina Skye: Természetesen minden politikus geci, elvileg ezért lett vona a Kigondoltam egyetlen kisemtűzött nemcélja küzül a legfontosabb az, hogy a Hírcsárda jellegű, az 1950-51-es év Ludas matyiját idéző style-t (Antitrúmanista Karikatúrák) és a direkt agitációt kerülni kéne. Mondjuk nem az én blogom, úgyhogy nem nekem lesz politikailag megfelelő a blogface-e.

Nina Skye 2011.12.05. 12:43:48

@Frick László Emlékzenekar: itt semmibe veszi ezeket a provokativ epitojellegu oktatocelu torekveseket, tartva a mai napig Szalacsi " thefuckedup" Annamarikatol.

kiraaaaa 2011.12.05. 17:04:16

Vajon kiről és mit tudhat ez a faszi, hogy nem rúgják picsán?

Parafon 2011.12.05. 19:24:23

In-dex cím-lap! In-dex cím-lap!!

Nina Skye 2011.12.05. 19:38:38

@Parafon: te meg mit ujjongol itten?!

Frick László Emlékzenekar 2011.12.06. 05:44:39

@Nina Skye: Pont az a baj, hogy ha egyenként megkérdezed, mindenki Szalacsit kajabál, oszt mégis olyan karsay dorci alakú édes kis Sweet Pony bokáz elő a végén flitteres popsival, már csak egy kutyusska hiányzik, mondjuk a spánielarcú Tamás Bence Gáspár

Frick László Emlékzenekar 2011.12.06. 05:46:02

@Parafon: Az lett volna, de Levéltáros nem tudja követni a napi APO leosztásokat. Tegnap nem a matolcsy basztatás volt a fő kiadott napicsapás.

Nina Skye 2011.12.06. 07:54:14

@Frick László Emlékzenekar: ez azert van, mert a Szalacsit is szeKSSZel tudjak csak eladni, es mi van ha kiderul, ha a csillamos valag is csak a rohadt keleseit akarja eltuntetni.

Frick László Emlékzenekar 2011.12.06. 08:51:05

@Nina Skye: Utoljára a Kacsa magazin férfiolvasó szegmenséből állt föl néhány vidéki parasztbácsinak a a konkrét fizikaifasza olyan "humorra" ami a Szalacsin megyen. Volt még egy seniorkori végelgyöngülése a műfajnak a Matula magazinban 1995. után, most pedig a negyedik levet a hírcsárdában próbálják meg lefőzni erről a döglött ágazatról.

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.06. 10:30:27

@Nina Skye:

Az a baj, hogy ezzel el is mondtál minden pozitívumot.
Régen minden jobbvót!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.06. 11:02:04

@pixelpiréz plüssvitéz:

Így van, annak idején a Kacsa magazin főszerkesztőjét a Nagy Bandó seprűnyéllel hagyta helyben. Most meg a leltárosnak legfeljebb csak egy gúnyolódó kommentet írunk, ha valami sületlenség jelenik meg a hírcsárdán.

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.06. 11:17:49

@21méter:

Nem is az a baj, hogy éppen egy bolsevista népiuralom útján ballagunk a homályzónába (hiszen bárki láthatja, hogy Csájnába, Rássiába, vagy akár Mivanmárban sokkal jobban élnek az emberek, mint a waspok, dzsúk és fapapucsok országában), de akkor már legalább egy Hofit termelnének ki maguknak ők is, ne pedig egy Sasjózsit!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.12.06. 11:24:42

@21méter:

Te valamit nagyon félreértesz ebből a kacsamagazinos sztoriból. Valójában én vagyok a szenvedő alanya a ti csúsztatásaitoknak, hazudozásaitoknak, úgyhogy kösz az ötletet, megyek is és elseprűzök mindenkit, természetesen Frikk bácsival kezdem, de te leszel a második.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.06. 11:27:05

@pixelpiréz plüssvitéz:

Pedig mindkettő dzsú, akárhogy is nézzük. Ilyen a szórakoztatóipar. De sajnos a marketing sem igazán javul, a legutolsó jó szlogen talán csak a Royal láda, Royal kaszni, Royal ágyban legjobb aludni volt!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.06. 11:30:04

@Levéltáros:

Azt játsszuk veled, mint a jó/rosszoldali médiákok a Matolcsyval, addig emlegetjük a nevedet mindenféle dehonesztáló kontextusban, míg mint valami önbeteljesítő jóslatként te magad nem változol át a hírcsárda főszerkesztő csótányának, csak úgy kafkaiasan.

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.06. 12:25:44

@21méter:

Így van. Pont ugyanezért mutogatunk neked nőket.

Frick László Emlékzenekar 2011.12.06. 12:26:42

@21méter: Ez a csepegtető technika lényege, és poömpásan működik, nem? És ha elkapnak, ,numm, mi van. legföljebb arra hivatkozom, hogy végülis a Nekrológ blog is álhírblog volt,. amíg gyávaságukban csupa nemekkel tönkre nem tették, pl NEMnemhaltmeg a Nekrológblog. De nehogy azt hidd, hogy Levéltáros lát valami összefüggést. Ő ugyan MÉG
nem a vízcsapból folyik, de így is sokallja. Ezért szeretném én megtenni... minek is.. minek is... mihez ért Levéltáros? Te tudsz valamit, amihez konkrétan ért? MEGVAN! HŰŰJJERÉKA! A Koigondoltam blogban a hatalom átvételéshez és határotzottan ütős politikai agitációspropaganda cikkek írásához Egyenlítő TV stílusban enyhédeden tartva az Őrüülünk, Vincent jókislányblog veretse stílusához ( csak a csajok nyelviereje frenetikusabb)

Frick László Emlékzenekar 2011.12.06. 12:29:33

@Nina Skye: Nem rossz. Végülis minden csárdában ez folyik, jobb, ha az ember messze kerüli a koönyhát és be se szagol. Főleg ha a konyhafőnök ajánlatáról van szó (a tegnapi húsmaradélol kikockázva és a tegnapi főőttkrumli is kockázva, a hús olaján megpiritva kissé Brassói aprópecsenye címén. De persze arra nincsen bátporságuk, hogy rendesen konyhai feketehulladékból dógozzanak, mit ahogy pl a kínai csípóóssavanyúédes leves készül.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.06. 12:46:59

@pixelpiréz plüssvitéz:

Attól, hogy hátrahúzod a lábad közé a pöcsöd, még nem leszel nő!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.06. 12:48:25

@Frick László Emlékzenekar:

Az az igazság, hogy azt sem tudom, hogy én magam mihez értek, úgyhogy ebből a pozícióból kiválóan meg tudok ítélni mindenkit.

Nina Skye 2011.12.06. 12:57:45

@pixelpiréz plüssvitéz: regebben mink is jobbak vótunk elvtars!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.12.06. 13:32:59

@Frick László Emlékzenekar:

Első csepp: Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond, Frikk bolond.

Frick László Emlékzenekar 2011.12.06. 13:42:51

@Levéltáros: Ezt tamtamozásnak nevezik. Néhány évtízez7redet tévedtél csak a kommunikációs technikában. Ma már a digitális korszakot éljük [a 2004-es t5anévnyitó óta ] A csepegtetéses propagandában SZTORI van és ráadásul minden nap másik. A Frikk bolond, az a fántássztikussan egyedi & eredeti konklúzió, ami a beszopatott újságolvasó lujza agyában keletkezik, te! Vagyis ez a sok Frikk bolond... ez van a te agyadban és összesen ennyire telik?

Köszönöm, jojszakát.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.06. 15:36:25

@pixelpiréz plüssvitéz:
Most miért árultad, el?! Eddig nem tudta, hogy azok nők!

@21méter:
Persze sejtettem, hogy csak magát próbálja megint helyzetbe hozni, hiába, amióta Nyunyó mégsem a rimbaud-i utat választotta, zord magány csak osztályrésze!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.12.06. 20:56:11

@Frick László Emlékzenekar:

Miért nem veszed észre, hogy folyamatosan kitérek az érdemi vita elől? Nem méltó a Kigondoltam szellemiségéhez, hogy Korunk Legnagyobb Bloggere, a blogolást művészi szintre emelő zseni, a Leghumorosabb Ember a Földön egy pojácával vitatkozik.

vargarockzsolt 2011.12.07. 18:49:23

Jó a sztorid, lélektanilag hiteles magyarázatnak tűnhet arra a sok baromságra, ami a gazdaságpolitikában az elmúlt időszakban történt, csak az az egy baj vele, hogy kihagytad az igazi főszereplőt. Mindez nem történhetett volna meg, ha Az Ember, Aki Még Sohasem Hazudott nem állna mögötte. Nem, kérem, ezek a lépések nem hirtelen felindulásból, hanem egy valóban igaznak hitt, ostoba koncepciónak megfelelően következnek egymás után; és ennek a koncepciónak az igazi atyja Matolcsy úr főnöke. Improvizálni részletkérdésekben lehet, de a lényegi döntések - ilyen a kapcsolat felvétel vagy megszakítás az IMF-fel, a különadó a multiknak, és a magánnyugdíjpéztári tőke elsíbolása - a miniszterelnök dönt.
Lehet, hogy a Kádár-rendszerben szocializálódtál, és beléd ivódott a Jó Király Gonosz Tanácsadók téveszméje? :)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.12.07. 21:13:15

@vargarockzsolt:

Nem hinném, hogy Viktor egy személyben felel mindenért. Vannak álmai, és vannak emberek, akik ezt kiszolgálják. Álom, hogy erős és független ország leszünk, ahol nem kell megszorítani, mert mi feltaláltuk a csodát. És pont volt egy kancsal miniszter, akinek erre volt módszere. Viktorral az a baj, hogy nem hiszi el, hogy a tévedés beismerése az nem gyengeség. Ha hatalomra kerülök, akkor csak azért fogadom fel tanácsadónak, hogy kitanítsam, tévedni lehet, ha előtte sok jót csinál az ember, ráadásul ez még a nőknek is tetszik. A Jó Király majd én leszek!

-Tom- 2011.12.07. 21:24:58

@Levéltáros: És az melyikőtök? Mert nem egyértelmű.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.12.07. 22:44:37

@tomsawyer:

Haha, ez benne a szép, ki hogy látja!

vargarockzsolt 2011.12.07. 23:04:13

@Levéltáros: Az Ember, Aki Még Sohasem Hazudott természetesen egy személyben felel mindenért, mint felelős miniszterelnök. Az elhibázott gazdaságpolitikánál sokkal súlyosabb bűnei is vannak, de azok hatása nem jelentkezik olyan gyorsan, mint a nem ortodox módszerek következtében fellépő gazdasági hitelvesztés.
Egyébként azt tanácsolom, ha király leszel, válassz jobb tanácsadókat! (Ez az első tanácsom.) :)

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.08. 09:33:06

@vargarockzsolt:

Magyarországon az állampolgárok az országgyűlési képviselőket választják. A miniszterelnököt a köztársasági elnök javaslatára a parlament választja meg, tehát a miniszterelnök a parlament felé tartozik felelősséggel.Így működik a képviseleti demokrácia.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.12.08. 09:41:50

@21méter:

Azért, mert több fogaskerék van a rendszerben, még gondolhatjuk úgy, hogy Viki nekünk riportol, nem? Én a szavazólapon rendszeresen szoktam is tanácsot adni minden eljövendő miniszterelnöknek, és ahogy figyelem a politika alakulását, eddig mindegyik megfogadta.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.08. 10:12:22

@Levéltáros:

Ez csak természetes, én csak formai felelősségről beszéltem. Papíron így van, de persze végső soron minden szál itt, a laboratóriumunkban fut össze. A gazdasági és pénzügyek szörcsihez, külügy a commandantéhoz, a kultusztárca frickhez, honvédelem dragonhoz, közlekedés pantherhez, bohócügy a pirézhez, Viki meg hozzám tartozik. Te meg hozod a fröccsöt mindenkinek. Hogy ripők, karambólé, kira, zsit és nina sky miért felel azt egyelőre én sem tudom, de biztos, hogy egyszer csak felelniük kell mindenért!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.08. 11:29:36

Na, a Fellegi már le is mondott!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.12.08. 12:28:05

@21méter:

Fellegi tárgyalgat egy picit az IMF-fel, aztán megy a MOL-hoz. Anyagi szempontból a legjobb döntése.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.12.08. 12:29:04

@21méter:

Jellemző, hogy nem tudod, a nők miért felelnek. Kéne már neked egy konkrét tapasztalat, mire is teremtette isten a nőket.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.12.08. 14:41:56

@21méter:

Igen, elég, interneten már találsz lányokat, értem.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.08. 15:29:22

@21méter:
Én természetesen az oktatásért felelek, de ha majd megfejellek, mindjárt eszedbe fog neked is jutni! Sámlit azért hozzál, picinyem!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.08. 15:30:34

De ha már lúd, akkor csapjuk hozzá a sportot is, mivel ahhoz is én értek itt a legjobban!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.08. 16:13:44

@LadyCarambole:

Remélem azt ugye tudod, hogy az oktatásügy az a kultuszbukszában van, úgyhogy ne csodálkozz, ha hó végén le kell adnod az alsószoknyád a frikknek! Biztos jól meggondoltad?

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.08. 16:44:21

@21méter:
Eh, már csak szagmintázik a vénkecske, meg aztán nem is muszáj az enyémet megkapnia, elég, ha csak azt hiszi.

Na jó, de mi van a sporttal?! Azért az már csak egyértelmű, hogy nincs nálam rátermettebb e téren!

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.08. 17:27:35

Bárhogy nézem... Matolcsi egy ócska buzeránsra hasonlít!

szanalmas 2011.12.08. 17:40:38

A faszomnak raksz be ilyen képeket bazmeg, a blogot gyerekek is olvassák, nekem meg hányingerem lett! Ezeket még a cápa is kiköpné!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.08. 18:28:33

@LadyCarambole:

Sportot a nyunyónak adnám, nálad már csak ő a nagyobb szakértő!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.08. 18:34:33

@21méter:
Meggyőztél, ő is biztosan helyén kezelné a magyar futball nevű paradoxont!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.08. 18:46:12

@LadyCarambole:

Talán ennél csak az osztrák foci szánalmasabb, az harmincas évekbeli Wundermannschaftjukkal.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.08. 18:59:40

@21méter:
Hogy is mondhatnék ellent, mikor szívemből szólsz?!

a szakértő válaszol 2011.12.08. 20:05:30

@21méter: @LadyCarambole: Az osztrák futball egykori csillaga, Ivica Vastic forog a sírjában, amennyiben már meghalt... titeket honnan szalajtottak??

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.12.08. 20:07:32

@a szakértő válaszol:

Te meg milyen szakértő vagy? Osztrák fociszakrtő? Sok munkád nem lehet!

a szakértő válaszol 2011.12.08. 20:13:18

@Levéltáros: Bármilyen témában képes vagyok érdemben hozzászólni. Sokrétű ismereteim, élettapasztalatom feljogosít erre. Egyébként tudsz róla, hogy egy döglött link tapadt a felhasználóneved mellé?

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.12.08. 20:29:57

@a szakértő válaszol:

Te aztán nagy szakértő vagy, még olvasni se tudsz. A Levéltár nem döglött, hanem teljes. Le van írva világosan, annyi levél elég mindenkinek, amennyi ott van.

a szakértő válaszol 2011.12.08. 20:37:05

Matolcsy György egy meg nem értett zseni. Sokan próbálják őt úgy beállítani, mint aki festett egekbe néz, de könyörgöm, melyikünk tudná jobban csinálni ilyen ellenszélben? Az alapkoncepció, (ti. jobbak vagyunk, mint a buzi Nyugat) alapvetően helyes. Kicsit csiszolunk rajta jövőre és a mostani károgók majd revidiálhatják álláspontjukat nézve a büszkén szárnyaló chartokat.

a szakértő válaszol 2011.12.08. 20:40:52

@Levéltáros: Még sok is. Szívet szorongató lehet a tudat, hogy az írástudatlan célközönség - feltételezhető - analfabetizmusa meggátolja, hogy az ott elhintett tudásanyag valaha is hasznosuljon.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.08. 21:26:31

@a szakértő válaszol:
Egen, pont klasszikus osztrák névnek hangzik, te kis nikkszédelgő!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.09. 10:49:57

@a szakértő válaszol:

Ó, hogy vágna partiba Toni Doppelpack Polster és Herbert Prohaska!

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2011.12.09. 14:31:30

@a szakértő válaszol:

A levegőben "büszkén szárnyaló chartokat" a Kossuth téren őgyelgők fogják látni, közvetlenül Gyuri betonbacsapódása előtti pillanatban.
süti beállítások módosítása