Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Segély

2010.09.07. 07:13 leginkább tejből

Mióta az ember társadalomban él, a társadalom tagjai kisegítik egymást a bajból. Eleinte az emberek közvetlenül a többiektől, leginkább vallási alapon kéregettek, szellemi vezetőikkel, a papokkal az élen.

Annak, aki adott, jó érzés volt adni, hiszen a cselekedet jótéteménynek számított; aki kapott, annak a segély Isten segítségeként volt betudható. Látható, hogy régen a segély intézménye mindenki számára jó és hasznos volt.
 

A közvetlen segítséget lassanként felváltotta az intézményesített és áttételes segítség, mára már aki segíteni akar, nem is tudja kinek adott, aki kap, nem tudja megköszönni, hogy kapott.

A vallási alapon adott segélyt hívtuk régen (kivéve persze a rabbinikus zsidóságot, mert ők mindenben különböznek) alamizsnának. A papok az alamizsna egy részét saját fenntartásukra, ruhára, borra, ételre és aranyos szőke mangaszemű kisfiúk nevelésére használták, a másik részét betegek és szegények megsegítésére fordították. Az alamizsna a zsidó és az iszlám vallás alapköve is, fontosságban rögtön az ima mellett szerepel. A dologtalan buddhista papok a mai napig is munka helyett agresszív buddhista tanoncokat zavarnak ki az utcára kéregetni, vallási köntösbe bújtatva azt!

A segély elszemélytelenedése és intézményesítése mára már a segély lényegének elvesztéséhez vezetett. Annak, akinek pénze van, kötelező segítenie másokon, és adománya sorsába nincs beleszólása!

Mára kialakultak olyan életformák, amelyek a segélyt mint járandóságot szemlélik, és az intézményesített segélyrendszert megélhetési forrásnak tekintik. A kötelező intézményi elvonás, és az átláthatatlan segélyezés, valamint a kialakult segélyváró életforma látványos terjedése komoly társadalmi feszültségekhez vezet.

Figyeljük meg kérem, hogy a segély mára a visszájára fordult, és globális méreteket öltött!

A nemzetközi segélyek nagy része tisztán politikai célokat szolgál. Szomorú tanúi lehettünk az évek óta előkészített török-izraeli konfliktus fortélyos beindításának, humanitárius segély álcával, és akkor még nem is beszéltük át az imperialista USA szemérmetlen nyomásgyakorlását a Hős és Dicső Észek Koreára!

A multinacionális cégek és a mesterségesen fenntartott gazdasági rendszerek, mint pl. az európai unió elmebeteg agrárrendszere az élelmiszer árakat csak úgy tudják magas áron tartani, ha megszabadulnak az amúgy politikai célokból támogatott termelők által előállított, leginkább tejből készített, teljesen fölösleges, több milliárd tonnás élelmiszerkészletektől.

Kimondhatjuk, hogy globális szintre helyezve a segély az imperialista karvalytőke félelmetes eszköze!

Egy jó példa erre a Marshall segély, melyből büszke Magyar Honunk nem kért! Nagyon helyesen tettük, meg is lehet kérem nézni, mi lett azokból az országokból, akik azt elfogadták!

56 komment

Címkék: traktor széklet emósok

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr112230369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.05. 11:03:47

Nem kéne Rada egyetlen bevételi forrását így ostorozni, ha megszüntetik, rászabadul a világra!

Frick László Emlékzenekar 2010.09.06. 01:42:48

Fölhívnám a figyelmet arra, hogy ma már a segélyt- dövel a végén írják és tájegységtől függően hosszú í-vel.

Segélynap: egyutcás teleplésen Somogyból Tolnán, Baranyán át Kukutyin puszta felé már nem érdemes kerülni, de mondjuk Vizsolyon át igen, az un segédnapon a ökórmányzat előtt tömeg, az utat elparkolják az autók, lest állnak a tisztviselőkre, majd az első magassarkúcipőcsattogásra kezdetét veszi a zirkus maximus. Panem et Danyont mit Zsírpörkölt und Banánt -hogy magyaross ddeákosssággal fejezzem ki magam!

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.09.07. 10:19:34

Ma hallottam a rádióban, hogy a lakhely nélkülieket büntetni fogja a kormány. ! - azóta nem találok szavakat...

szanalmas 2010.09.07. 10:51:48

@térfél:

Gondolom, a tévét is nézed, azért vagy ilyen hülye!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.07. 11:17:05

Leginkább tejből, ez most egy olyan poszt volt, ami miatt a lézeres célzófény a homlokodra ragad jóideig. Leleplezni, tényfeltárni veszélyes dolog, vigyázz magadra!

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2010.09.07. 11:45:58

ez egy önlelelplező fércmű melylyel a szerző azt akarj a tudomásunkra hozni hogy a segíj csak neki jár a többieknek meg dögöljenek meg az uram szerint az ilyeneket elkéne küldeni északi koreába hogy tanuljanak egy kis rendet amúgy meg a marsall segíjt a zsidó ántitálemtumú Rákosi idején utasították vissza aki a magyar nép ősi ellensége volt

Csatornás · http://hangzatos.bolg.hu 2010.09.07. 20:46:26

Figyu! Pont abba a hibába esel, mint a kommentezők többsége. Azaz, a folyamatokat Te sem, Ők sem képesek át-látni. A „…jó és hasznos volt ...”- ból - a második bekezdésben -, már is a „..nem is tudja kinek adott…” - nál tartunk. Ez így nem fog menni. Az emberek többsége a: … vetettem, kikelt, … a főztem, van kaja, … a dolgoztam, fizetést kapok … a jár nekem valami, de el akarják venni ... „igen bonyolult” összefüggéseket képesek csak megérteni.
Értem Én, hogy azt kívánod bemutatni, hogy a jóindulaton alapuló cselekedetekből hogy lesz intézményesített érdekvadászat - de a legtöbb esetben -, a szembesítések nem hoznak eredményt. Miért? Mert arra, amit egy fél/vagy egész életen keresztül hittél/tettél, nem mondhatod azt, hogy: „Bocs, hibáztam”, mert ezzel saját magadat tagadnád meg. Ilyet ne is várj senkitől, még akkor sem, ha a napnál is világosabb, hogy az illető elbaszta az életét. És ilyenkor történik az, hogy azon összefüggésrendszerek - amelyek valóban érdemesek az említésre -, részenként lesznek szétbombázva. Senkit sem fog érdekelni, hogy igaz-e a végkövetkeztetés = a szembesítés, csak az, hogy ne legyen igazad, csak az, hogy hiteltelenné tegyenek, csak az, hogy nehogymá be kelljen ismerni, hogy részesei/támogatói voltunk egy (valamikor hasznos), de mára már eltorzult helyzetnek. Ha ugyan ezt (megérthető) részenként mutatod be, akkor az olvasókat az ellentmondások (lépésenkénti) felismerése még fel is lelkesítheti, és támogatni fognak. Ebben az esetben már nem a világnézetükről, csak az általuk megérthető összefüggések elismeréséről lesz szó, és így már is nyertél. (szerintem)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.07. 20:54:45

@Csatornás:

Huh, részletes elemzés. Te hogy találtál ide egyébként? Statisztika miatt kérdem, meg át is akarom látni a folyamatokat.

szanalmas 2010.09.07. 20:55:22

@Csatornás:

Te filozófiát tanulsz ugye.

Csatornás · http://hangzatos.bolg.hu 2010.09.07. 21:05:38

@Levéltáros: ŐŐÖÖöö izé, asszem valahonnan kiléptem, ésakko jött valmi ajánló oldal, és ottan volt egy pár szó a bejegyzésedről, éshát így .... szóval nehari, csak véletlen tévedeltem ide, de ez egy válasz.

Csatornás · http://hangzatos.bolg.hu 2010.09.07. 21:06:56

@szanalmas: Nem, soha nem tanultam hasonlót, és nemis szádékszom...., amit írtam, az csak úgy eszembejutott.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.07. 21:20:35

@Csatornás:

Köszi, akkor a blogajánlóból. Jó tudni, hogy az Index még nem tiltott le minket, ugyanis élethalál harcot folytatunk velük. De ez titkos.

leginkább tejből 2010.09.07. 21:25:51

@Csatornás:

ne beszélj félre, te ótvar cigány! védenéd a mundér becsületét, de mi átlátunk rajtad, haha!

Csatornás · http://hangzatos.bolg.hu 2010.09.07. 22:09:56

@Levéltáros: Nos, naon örvendek, hogy statisztikailag képbe kerültél, deazé megmondhatnád aztis, hogy részletes elemzésemről mit gondolsz ... mert hát ugye a téma miatt volnák itt. Lécci!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.07. 22:16:52

@Csatornás:

Elég, ha annyit mondok, hogy Gøsta Esping-Andersen egyik legjobb tanítványa házi szerzőnknek, a jóléti állam és a szociális piacgazdaság nagy ismerőjének.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.07. 22:18:32

@Csatornás:

Az elemzésed teljesen gáz, nem akartalak ezzel terhelni. Alulbecsülöd az embereket, az iróniát figyelmen kívül hagyod és túl nagy jelentőséget tulajdonítasz a kérdésnek, nincs itt szó arról, hogy meg kellene tagadnia bárkinek is az előző életét.

A szerző hozzászólását meg nyugodtan hagyd figyelmen kívül. Aki olyan jó versfordítást csinált, mint te a honlapodon, az megérdemel egy kis tiszteletet, na.

Csatornás · http://hangzatos.bolg.hu 2010.09.07. 22:44:34

@Levéltáros: Kösz a tiszteletet a fordítás kapcsán, de má nemis tudom, hogy volt-e értelme elemeznem. "előző életről" beszélsz, mintha a reinkarnáció lenne a téma. Vagy nem érted, vagy nem tudod megfogalmazni azt, amit gondolsz, ... akár így van, akár úgy csalódtam.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.07. 23:00:38

@Csatornás:

Most komolyan, te mit elemeztél? Mert úgy néz ki, hogy a poszthoz neked sincs semmi közöd. Legjobb esetben is csak arra tudok tippelni, hogy szánalmas haszontalan életedre próbálsz önigazolást keresni. Jómagad pedig egy csalhatatlan orákulum köntösébe próbálsz tetszelegni, miközben egyértelműen csak egy mulatságos kis pojáca vagy.

leginkább tejből 2010.09.07. 23:00:59

@21méter:

te meg szart eszel ebédre salátaágyon! so was?!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.07. 23:06:59

@leginkább tejből:

Bazmeg, 21 másodperc alatt összehoztad a választ!:D

Csatornás · http://hangzatos.bolg.hu 2010.09.08. 20:44:05

@21méter: Most komolyan? Na legyen! …: Szóval kedves 21méter, Mi ismerjük egymást. Na-persze, ez túlzás, mert Én ismerlek, Te+ szoktál velem találkozni.
Tehát, aztat kérded, hogy:
- " te mit elemeztél?" = Nem értem miről vakerálsz, de beléd kötöttem, tehát védekezzél vazze, mert ebben úgy is lenyomlak.
- „A poszthoz neked nincs is semmi közöd.” = Tényleg! A jó kurva anyámat! Hogy a picsába nem vettem észre, hogy ugyan a szöveg ki van kitéve az internetra, de nemazé, hogy olvassam, vagy/hogy hozzája szóljak. Bocs!
- - „Csak arra tudol tippelni, hogy szánalmas haszontalan életemre próbálok önigazolást keresni?” Hiszen ismersz vazze! Én egy kissé (sokkal) jobban állok (mintTe), de nem eza lényeg… kettőnk közül Tevagyaz, aki inkább lealáz mindent, csakhogy a saját sikertelenséged kisebbnek tűnjön.
Ha nemis ennyire szembekaparósan, de elmondtam ezt neked is. Na jó, kissé körülírtam, de a lényeg ez volt. Nem emlékszel? Persze, hogy nem emlékszel, de nem is számítottam rá, de legközelebb biztos, hogy nem hívlak meg. Tudod mit! Kapd be!

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.09.08. 21:48:39

Húúúú, gyerünk kisfiúk, végre valami műsor!

Commandante Jayasuriya 2010.09.08. 21:52:37

@Csatornás:

Ha jól látom, te egy komoly regényíró vagy.
A "kapd be", és a "vazze" megnyilvánulásokkal manapság komoly sikereket lehet elérni.

De nem itt!

radairosseb · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.09.08. 22:54:36

Ez egy jó poszt, helyenként korrekt tudományos utalásokkal!

Commandante Jayasuriya 2010.09.08. 23:06:42

@radairosseb:

Na de most lebuktam!
Remélem azért nem árulsz el tezsvírem, hiszen te is a 13 évesnél fiatalabb lányokat kedveled.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.08. 23:14:36

@Csatornás:

Kukkot sem értek abból, amit beszélsz. Csak azt, hogy valószínűleg csöves vagy, és a segélyekből halmoztad fel a vagyonod.

Commandante Jayasuriya 2010.09.08. 23:27:22

@21méter:

Te is csak egy nyomoronc adóalany vagy!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.08. 23:29:09

@Commandante Jayasuriya:

Ha egy kicsit más szemüveggel nézed a világot, akkor rájöhetsz, ha jól körülnézel, akkor csak jogalanyokat és jogtárgyakat látsz magad körül.

Commandante Jayasuriya 2010.09.08. 23:33:04

@21méter:

Talán félreérthető voltam, de valami hasonlóra gondoltam.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.08. 23:36:58

@Commandante Jayasuriya:

És arra célzol, hogy az én pénzemből élősködnek a nemzet testén egyesek?

Csatornás · http://hangzatos.bolg.hu 2010.09.08. 23:40:06

@Commandante Jayasuriya:

Két szó, két egész szó, ... huszonegy mondatból és 170 szóból csak kettő talált el. Mert a szokatlan mondatok, az értelmetlenek tűnő összefüggések bosszantanak, ezért valódi válaszra képtelen vagy.
Így csak az irigy acsarkodás - a közönségnek tetsző -, jópofának tűnő kötekedő alázás megy.
Értem Én, erre van kereslet. Csakaztnemértem, hogyhaitt bárki is komolyan gondol valamit - márpedig ez nem viccoldalnak tűnik -, akkor az ilyen köcsögség hogy fér el itt?
Saját tányérotokba szartok, aztán vendégeket vártok? Aki egy kicsit is érdeklődne, az belekukkant a kommentekbe, és egy vaskos véleménnyel menekül jó messzire. Igen, tényleg így kell a jó gondolatoktól elriasztani mindenkit.

Commandante Jayasuriya 2010.09.08. 23:42:01

@21méter:

Ha te vagy a nemzet, akkor igen.
De hova a kibaszott büdös picsába költik az én pénzem...!?

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.08. 23:43:06

@Csatornás:

Az a tény, hogy terjengősen fejezed ki magad, még nem jelenti, hogy mondasz is valamit. Lehet, hogy én vagyok kissé nehézfejű, de nem igazán tudom kivenni a mondandód lényegét. Ha talán kissé rövidebb lenne, lehet, hogy nem zavarodnék annyira össze. Kérlek mondd úgy, mintha egy ötévesnek tennéd.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.08. 23:46:29

@Commandante Jayasuriya:

Gondolom van valami speckó kettős adózási egyezmény Ceylonnal, ami miatt itthon nem fizetsz be egy kanyi vasat sem. Így a válasz kézenfekvő: a pénzedből a szingaléz hadsereg fúvószenekarát finanszírozzák.

Commandante Jayasuriya 2010.09.08. 23:54:44

@Csatornás:

Hoppálá, álljunk már meg egy pillanatra...!

Vehetnék egy kis, nagy levegőt, mielőtt válaszolok neked...?

Mert amúgy nagyon nyakon öntöttél sértő szóáradatoddal, s igazán nagyon megbántottnak érzem magam, hogy nem figyeltél mondanivalóm lényegére, Barátom.
Nem két szó volt az, hanem három. Számolj utána, és ha ebben az egyszerű számtani kérdésben közös nevezőre jutunk, beszélhetünk a "lényegről" is.
Persze ha ezek ut

leginkább tejből 2010.09.09. 00:02:03

@Csatornás:

valld be, kezdetben a hörcsögötökre rejszoltál!

leginkább tejből 2010.09.09. 00:03:36

@21méter:

ötéves, bazdmeg? haha, már megint nagyravágsz, te kompót!

Commandante Jayasuriya 2010.09.09. 00:04:32

@21méter:

Nem szívesen vallok színt adózási ügyekben még a hatóságoknak sem, ezért most sem tehetek elveimmel ellenkezően.
De feltétlenül el kell mondanom neked, nagy rajongója vagyok az ázsiai fúvószenének. És az európainak is!

Csatornás · http://hangzatos.bolg.hu 2010.09.09. 00:08:25

@Commandante Jayasuriya: Vagy Te vagy komolytalan, vagy az, amit leírsz, nemtuom!

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.09. 00:12:45

@leginkább tejből:

Te vagy, aki gyümölcsöket beszélsz, dundika!

Commandante Jayasuriya 2010.09.09. 00:17:07

@Csatornás:

Ha szükségét érzed, és felkészültél rá, szívesen adok segítséget.
De neked kell eldöntened, mennyire vagy kész befogadni a "kigondoltam" érzést.

Commandante Jayasuriya 2010.09.09. 00:49:53

@Csatornás:

Sajnálom, hogy eltűntél!

Szívesen lettem volna a tanítód, s jó néven vettem volna, ha elhoztad volna közösségünkbe a te barátaidat is, hogy ők is megismerjék az igazi szeretetet, önmagukat, és materiális világunktól eltávolodó, valódi szellemük teljes megvilágosodását...!

LucecitaGonzales 2010.09.09. 10:47:18

@21méter: a napsütés, a béke és a szeretet jogtárgy? Körülnéztem magam körül, és úgy látom, ti nem veszitek észre az igazi szépséget az életben. Például most is van akár 50%-os akció a megdonáltszban.
A kanálisos úrban bezzeg van szociális érzékenység.

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.09. 10:55:51

@lucecitagonzales:

Ezek közül melyiket láthatod, kisanyám? Hogy ne is említsem a rosszemlékű békeszerződéseket.

LucecitaGonzales 2010.09.09. 12:47:01

@21méter: elbaszták a napomat közben, úgyhogy már én se semelyiket. Igényelni fogok lelki segélyt, remélem nem kell sokat sorban állni a hivatalban.

szanalmas 2010.09.09. 15:01:45

Kéne nyitnom egy lelki segély szolgálatot csak nőknek, fél óra segély, fél óra szex. (lehet több is persze)
De kurva jó ötlet!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.09. 21:23:44

@szanalmas:

Tényleg jó ötlet, de ki oldja meg azokat a lelki problémákat, amiket a veled való szex okoz? Kicsit gondolkozz már Csernus!

szanalmas 2010.09.09. 21:35:07

@Levéltáros:

Ilyen probléma nem lehet, mert eddig minden nő belehalt a szekszembe, a túlzott méretű endorfin felszabadulás volt az oka a boncolási jegyzőkönyvek alapján!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.09. 21:44:22

@szanalmas:

Nagyon csábító lehet egy nő számára ez az ajánlatod. Tolonganak már biztosan.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2010.09.09. 22:16:42

@szanalmas:
Ne hazudjál már, ez például nem igaz!
Hogy honnan tudom?! Hogy-hogy honnan?
Piréz még életben van, nem?!
süti beállítások módosítása