Kigondoltam

száz foooriiintnaaaak ötvenafele

Segédanyag

Részeredmények

  • csillagkúll: @dzsessz.szesz.zen: nem lennék a helyükben, amikor megtudják. (2023.09.04. 19:50) Jogvédő szervezetek
  • Kardos doktor: @dzsessz.szesz.zen: nyilván a libsi maszlagra van ráállva az agyad, azért nem fogod fel. (2023.08.08. 01:11) Az UBI margójára
  • dzsessz.szesz.zen: @ripők: rendkívül érdekes feltevés, de ezen a blogon a válaszok a fontosabbak! Mosási hőfok a mosá... (2023.07.27. 15:09) Bajersó
  • Páska Süme: reciprok hűböllér igazodópötty. (2023.02.07. 01:37) Mőőőőő!
  • dzsessz.szesz.zen: @Páska Süme: youtu.be/IqzMUn90tMg (2022.12.20. 10:58) A rendes december 3-i éves poszt
  • dzsessz.szesz.zen: nna... idővel a történelem bebizonyította, hogy aki rosszul múúnvalkol, azt kibasszák a pártból ma... (2022.08.23. 15:41) Moonwalk

Bambák

Legényvállalatunk

BOIL.gif

Lakshmi, az anyagias elefánt

2010.06.06. 07:00 Flat Eric / sta press (törölt)

***Címlaptündér, Petike, köszi a főcímlapot!***

A Dzsungel könyve helyett, mert az túl hosszú...

A bolygónkat benépesítő milliónyi állatfaj közül, az Elefánt(Elephas) az egyik legismertebb élőlény. Nem csak ismert, de annak ellenére hogy csak Afrikában(Loxodonta africana) és Ázsia(Elephas maximus) egyes résezein honos, hallatlanul népszerű mind a gyermekek, mind a felnőttek körében. A világvárosok nagy állatkertjeinek elefántkarámja előtt szinte állandóan nagy tömeg tolong, hogy közelről figyelhesse ezeket a hatalmas állatokat. A nagyhírű cirkuszok porondján állandó, kihagyhatatlan műsorszámként szerepeltetik az elefántok produkcióját. Kipling felejthetetlen regényében, Mauglinak és társainak a bölcs Háti, az elefánt osztott a bajban igazságot. Dumbó, Babar, -ki ne ismerné eme nagyszerű rajzfilmhősőket a gombamódra szaporodó mesecsatornák jóvoltából?

Az ázsiai ember életében roppant fontos szerepet tölt be az elefánt. A hindu vallás egyik fő istene, a megszámláhatatlanul sok közül, az elefántfejű Ganésha, aki Síva és Parvati gyermeke. Ő talán a legkedveltebb istenség India szerte, ami nem is csoda, hiszen a hiedelem szerint ő hozza a szerencsét, jólétet, és mindezek mellett még szép, jólelkű, bátor, és okos is. Ezért azután szinte mindenhol, lakásban, üzletben, benzinkúton, állomásfőnöki irodában, és a legváratlanabb helyeken kis házioltárakat állítanak Ganésha tiszteletére, hogy némileg befolyásolják kedvenc istenüket, a szerencse osztogatásában. A buddhisták körében, akik efféle isteneket nem tisztelve, Buddhát tartják tanítójuknak, szintén nagy tiszteletnek örvend az elefánt.

Mielőtt az a vád érne, hogy írásom csak egy szimplán hétköznapi, Ázsiáról szóló élménybeszámoló, ki kell ábrándítanom a kétkedőket. Szándékom kifejezetten az elefántok viselkedésének megfigyelésére, és leírására irányul.

Ázsiában járva a legváratlanabb helyzetekben találkozhat elefántokkal az utazó. Néha az amúgy sem túl széles úttestet elfoglalva, komótosan cammogva cipelik terhüket, néha az út mentén lévő folyóban fürdőznek kéjesen, és néha csak egyszerűen az út mellet ácsorognak egykedvűen az ormányosok. Olykor pirospozsgás arcú túristákat cipelnek a hátukon, akik ilyenkor tapasztalt vadásznak képzelik magukat, azt gondolván, hogy elefánthátról könnyen levadászhatnak akár egy termetes bengáli tigrist is. De találkozhatunk Sri Lankán, a Pinnewalán lévő őserdei "árvaházban", -ahol a sérült és a munkából kiöregedett elefántokat gondozzák-, a három lábon bicegővel, aki a hosszúra nyúlt polgárháború egyik vétlen "civil" áldozata.

Lakshmi, az anyagias elefánt, Hampi városában él, és dolgozik szorgalmasan nap, mint nap. Ő a Virupaksha templom áldást osztó elefántja. Az egykori Vijayanagara Birodalom fővárosának fő gopuramja előtti téren, minibanán árusok kínálják a túristáknak néhány rupia ellenében portékájukat, tudván hogy Lakshmi formás, ám méretes pocakja úgyis elnyeli a környék banánligeteinek bőséges termését. Őt akartam közelebbről tanulmányozni, ezért megtettem az ehhez szükséges előkészületeket. A banáncsokrok megvásárlása, és az egyébként nem túlzottan tetemes belépődíj leszurkolása után, beléptem a szentély udvarára. Arra gondoltam, hogy életemben először, igénybe veszem az elefánt által kínált szolgáltatást, hiszen jól jöhet még hazatértem után, a hideg télben némi áldás. Rozoga papucsomat jelképes összeg ellenében, a templom bejárata mellett, az erre a célra szolgáló megörzőben hagyva elindultam Lakshmi irodája felé. Azonban már az első lépés után világossá vált, hogy a hátralévő ötven méter megtétele jelentősebb erőfeszítéseket kíván, mert az udvar napsütéstől átforrósodott kövén mezitláb átkelni, a helyi fakíriparban dolgozó szakmunkásokat is megszégyenítő mutatvány. A Monty Python féle, Hülye Járások Minisztériumában valószínűleg bársonyszéket, de legalábbis igen magas pozíciót kínáltak volna fel rövidre sikerült, de annál látványosabbra koreografált produkcióm láttán.

Jócskán sajgó, és kellőképpen égő talpakkal, de végül eljutottam a templom egyik oszlopos része alatt kialakított árnyas helyiségbe. Itt már sokan vártak arra, hogy Lakshmi színe elé járulhassanak. Beálltam a sor végére, s amig türelmesen várakoztam, tanulmányozhattam hogyan zajlik le ez a különleges aktus. Az éppen sorra kerülő delikvens, először néhány banánnal próbálta elnyerni az áldásosztó kegyeit, legtöbb esetben sikertelenül. Lakshmi szép komótosan felette az előtte áldásra epekedő, de egyre jobban kétségbe eső teljes banánkészletét. Már-már úgy tűnt, itt bizony ma nem jut a jóból, de a pillanatnyi zavart láttán, közbelépett az elefánt, eddig a háttérben meghúzódó felügyelője, aki a világ minden részén jól ismert kéz és ujjmozdulattal jelzett, itt bizony ki kell nyitni a pénztárcát, ha nem akar a sorbanálló dolgavégezetlenül távozni.

 Egyszer csak azt vettem észre, hogy Lakshmi előtt állok. Felé nyújtottam a magammal cipelt banánköteget, amit azonnal le is nyelt. Több gyümölcs nem volt nálam, de én akkor már tudtam a dolgom, egy pénzérmét nyújtottam felé, amit ő az ormányával elegánsan elvett a kezemből, és a földön elhelyezett edénybe ejtette. És csak nem történt semmi említésre méltó dolog. Fizettem pénzt, áldás meg semmi?, -gondoltam magamban. Ő kissé félrehajtotta nagy fejét, kérdően rámnézett, lustán  legyezett néhányat méretes füleivel, mintegy jelezve, további  szponzorációra van szükség célom eléréséhez. Makacs ember vagyok, ha már ilyen messzire jöttem, csak nem fogok szégyenszemre áldatlanul hazatérni. Benyúltam a zsebembe, és elővettem egy 10 rúpiás bankjegyet. Ez a mozdulat megtette hatását, hirtelen felgyorsultak az események. Az elefánt elégedetten biccentett busa fejével, -nem állítom biztosan, de a szemében mintha a mohóság fénye csillant volna meg. Mindenesetre először a bankót helyezte biztonságba, majd egy hihetetelenül finom mozdulattal, szinte símogatva fejemre helyezte hatalmas ormányát. Néhány pillanatig a meglepetéstől földbegyökerezett lábbal álltam előtte, ezidő alatt Lakshmi elvégezte az áldást.

Másnap, napfelkelte után a folyónál jártam. Gondozója, szokásos reggeli fürdőjéhez kísérte az ormányost. Közvetlenül mellettem sétált le a vízhez vezető lépcsőn, úgy láttam kajánul vigyorogva nézett rám Lakshmi, az anyagias elefánt.

 

91 komment

Címkék: üzlet utazás vallás india szabadság állatvilág természetvédelem búcsúcédula helószőr sleeperbus

A bejegyzés trackback címe:

https://kigondoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr841919430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.06.06. 07:17:40

Nahát, hogy ezek az indiaiak mit meg nem tesznek a pénzért!

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.06. 07:34:50

@Csönd-Nesz-Rizs.®:

örülsz mi, hogy te lehettél az elsô, aki benyom ide valami hasonló okosat. Én még ennyit se voltam képes. Viszont jólesett olvasnom.

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.06.06. 07:55:09

@Panther_V:

igazán nem akarlak felzaklatni így kora reggel de : ANYÁD!

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.06. 07:59:19

@Csönd-Nesz-Rizs.®:

Köszönöm, hogy megemlékeztél róla nemrégiben hazafelé tartva vittem neki sört, hálás volt, s üdvözli édesanyád.

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.06.06. 08:30:58

@Csönd-Nesz-Rizs.®:
@Panther_V:

Látom sikerrel loptam be ma reggelre, a "Vidám Vasárnap" fennkölt hangulatát.

Énekeljünk valami szépet, és költözzön a szívünkbe béke testvéreim:

www.youtube.com/watch?v=XUIZgUq6LaI&feature=related

tasha 2010.06.06. 08:50:37

@Flat Eric / sta press: ne. Reggel ota rokazok. Az ital nem jo.

tasha 2010.06.06. 09:06:26

@Panther_V: nem kell birjam, hisz lany vagyok. Dögös este volt.

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.06.06. 09:07:38

@tasha:

Volt idő, amikor én is...
Mára már csak emlékké szelídült mindez, mert a rókák sem a régiek.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.06. 09:38:54

@www.Bisex.hu: A kurva anyád imakönyvében nem akarod reklámozni a túrósfaszú, gombáspinájú blogodat? Naponta három bevett orsóscigányfikázó blogot ajánl ki a címlaptündér, az neked nem elég a frottőrködéshez?

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.06.06. 09:40:13

@www.Bisex.hu:

a magadfajta seggfarkaló rohadékoknak remélem is, hogy csak trollok maradunk, nem is kívánjuk a társaságodat!

Frick László Emlékzenekar 2010.06.06. 09:40:50

Jönnek majd a tudományos hiányosságokat fitető trollok, ezért az ő kedvükért ideírom, mit is mondott, mit is? Brehm bácsi a trollokról:
Semmit nem tanulnak, de azt sose felejtik.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.06. 09:43:46

A troll [troll trollus] ellentetje az Elefánt, aki könnyen tanul és semmit nem felejt -írja Breh bácsi. Ezért egyugyanazon elefántcsordából kétszer ugyanazzal a trükkel nem lehet elefántot kifogni. Hátmég be!
Különösen a felnőtt nőielefántok a veszélyesek ilyenkor, csapdahelyzetben. Egy buta indiai elefántbefogó falu megint tűzzl akarta a csapda felé kergetni az elefántgulyát, ám az idősebb elefántnénik az orrmányukból vizet frecskelve beleoltottak a tűzfalba, és amíg az elefántfogók erre csörgették a diót, az elefántok libasorban amott kikapták a mogyorót és nem szaladtak még egyszer repetát kérni!

tasha 2010.06.06. 09:45:40

@Panther_V: alison moyetnek igenjo a tudeje.
www.youtube.com/watch?v=L9X_msJ-7OI&feature=youtube_gdata@www.Bisex.hu: megis mit hiszel a szolasszabadsag korat eljuk?

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.06. 09:46:12

@www.Bisex.hu:

Ha jól sejtem, te bírod a hája seggeket.
ôt keresd:

@Csönd-Nesz-Rizs.®:

Megadja aszámát is, s összehozhattok bármit. Nekem ezért mindössze egy 5 literes Unicum jár.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.06. 09:46:25

@tasha: Milyen ízű ma reggel a pudingocskád?
Nem igazán akartam most hozzádszólni, csak ürügy, hogy biseksztroll láthasson az ő undorítóan unalmas kattogástermelő vállalkozásánál jobbat és szebbet
pudingocska.com/

Frick László Emlékzenekar 2010.06.06. 09:48:34

@Csönd-Nesz-Rizs.®: Szolnokon, A Széchenyi ltp-n az Arany János HHH-kat felzárkóztató Kollégium mellet a kanyarban egy ezüst Peugeot-ban árultak pár éve bisex fiúk vágott zöldet, na, azok vegyék partiba a hátsó ülésre biszekszkomát (szoktak 55 -és a halál közti magányos vállalkozónóket is vállani, 50ért)

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.06.06. 09:49:51

@Frick László Emlékzenekar:

A helyszínen végrehajtott tudományos kutatómunka nehézségei közepette, mindenre sajnos nem terjedhetett ki a figyelmem, ezért megköszönöm eme fontos tudományos kiegészítésed.

tasha 2010.06.06. 09:53:08

@Frick László Emlékzenekar: finom, bar meg nem furodtem,kivaloan passzolna a turokremhez;)
@Panther_V: akkor en már 12 leszek, ha mutalnek akkor sanszos, amúgy lehet h felberlem a Terry B-t

ps: Laszlo,mi ez a radikalfeminista fos?

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.06. 09:55:28

@tasha:

Kicsim, a következô hétvégén kell bedobni magad, balcsin. Ez i jöhet:
www.youtube.com/watch?v=G7ls6yvcfTY

tasha 2010.06.06. 09:56:05

Baszdmeg ezen a bisex.hun meg helpdesk is one!

tasha 2010.06.06. 10:06:53

Szia Flat, baba az iromanyod.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.06. 10:09:16

@tasha:

Az tényleg kurva jó, de az enyémet is megdicsérhetnéd, b'r szr.

tasha 2010.06.06. 10:12:22

@Panther_V: rendben van. Amúgy megdicsertem.

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.06.06. 10:13:52

@tasha:

Szerénységem tiltja, hogy bármit is mondjak azon kívül, köszönöm...

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.06. 10:43:49

@tasha:

Ne offold szét a kollega írását, mutass rá.

tasha 2010.06.06. 10:50:07

@Panther_V: inkabb kimosom a hanyadekot a nyelvem alol, majd utana

Friedmann Juci 2010.06.06. 10:50:07

"Egy idő után kurva unalmas tud lenni az a sok repedtbőrű állat."

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.06. 10:52:20

@tasha:

Eztökari, ezolyn mint atúróaperemalól.

Friedmann Juci 2010.06.06. 10:54:57

@Panther_V: buktam. elő is veszem a faszom a paróka alól.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.06. 10:57:55

@kreatívszajha:

Hagyd a csudába. Mi sokszínû közöség vagyunk, akad aki így szeret ahogy vagy.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.06. 11:05:25

@kreatívszajha:

Berija mondta 1943-ban:

Ну, получить самую рукоятку

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.06. 11:09:48

@tasha:

Körözöttbe nem jó. A hagyma, s a fokhagyma sem tudja jóvá tenni. Esetleg a vad kakukkfû.

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2010.06.06. 11:39:33

jó hülye neve van szerencsétlen fáninak. és a név sokszor szerepet játszik a jellemfejlődésben ám.

Friedmann Juci 2010.06.06. 11:57:59

@periplaneta plumbum: bizonyára sokan inzultálták emiatt, akár egy nagybácsi is, ezért vigyorog olyan kajánul

tasha 2010.06.06. 12:52:25

@Panther_V: kiprobalom, megkostolod?

21méter · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.06. 13:11:05

A negyedik képen jobbra vagy balra állsz az elefánttól, fletó?

tasha 2010.06.06. 16:52:48

@"the dragon": te kis butus, nem zsido, hanem o a Pinokkio!

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.06.06. 17:22:18

@tasha:

Azok az emberek meg ott a Gepettó bácsi.

tasha 2010.06.06. 17:33:05

@Flat Eric / sta press: Ugy-ugy. megint megoldottunk egy miszteriat.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.06. 20:07:42

Annyira szeretnék cinikus lenni, de ilyen dolgokban nem bírok. Majd meséld el inkább, milyen volt...

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 05:32:21

A képeken látható elefántok orrmánya -és most se hülyéskedek! kb olyan, mint Mike Patton fasza
Kép egy belős "blog"-ból:
fucktothemusic.blog.hu/2010/06/03/hogy_nezhet_ki_mike_patton_fasza

tasha 2010.06.07. 07:46:48

@Frick László Emlékzenekar: Ez illuziorombolo volt. MP fasza eddig olyan volt , mint kisgyermeknek a Tecnics Lego .Almodoznilehetett rola, de amikor a kezedben van, csak forgatod.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 08:14:14

@tasha: És milyen szagú? Mert a nők szimatcentrikusok. Gondolom, a hatodik gonorrhea kúra után már mentholos.

tasha 2010.06.07. 08:23:33

@Frick László Emlékzenekar: Mivel nem manifesztalodott az alom ,ezert csak sejtesem lehet egy kis Aqua Di Gioval megpermetezett 8napos pallott turosrol.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2010.06.07. 08:59:40

az uram szerint a kisfarkú egyének járnak elefánttal

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2010.06.07. 10:42:00

@Flat Eric / sta press: azért jár ő AZ Osonyba mert az ott vásárolt óvszerből ingyen bevesznek méretre szabják

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 12:04:46

@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan:
Azért kattogtam ide, mert az oldaldobozból mazsolafalatolván azt hittem, hogy ingyen veszed be a kotont. Orális védekezés gyanánt.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2010.06.07. 13:28:39

@Frick László Emlékzenekar: te meg buzi-e vagy hogy a gumibarátoddal a farkadon oralizálsz szoppancccson téged le dragi és szörcsi keveréke a radai de ha ez nem elég nyunyókával is hálhatsz ha megengedi neki azorbán

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 13:56:31

@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan: Nekem Zsanett kell, mert kiedzette a csiklóját a rúdtánc.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2010.06.07. 14:23:54

@Frick László Emlékzenekar: csiklójában csuklóznál-e vagy csak emlékzenekarként csiklandoznál

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 14:41:20

@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan: Az edzettcsiklójúaknak már hüvelyi orgazmusuk van, ami sokkal korszerűbb, mondhatni org2 és nincsen az elején pisilhetnéke az ember lyányának tőle (vagy nem csikizi úgy)(nemmellesleg a hímvessző anatómiailag úgy van kialakítva, hogy pont ott [hol, hely pontos megadása a szerkesztőségben] ingerelje, de csak in tergo [hátúrú, te bival'] modózatban, azaz ősi bio módon, ahol kell, de mit beszélek én egy pasinak ilyen bonyolultakat???

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2010.06.08. 08:34:55

@Frick László Emlékzenekar: az uram is lativuszokban és egeket verő szavakban tud nyilatkozni arról amikor az identitás hüvelyi úton fogalmazódik meg.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.08. 09:48:38

Jogi Nyilatkozat: Kifelejtettem a
2010.06.06. 09:48:34 -kor kelt kommentemből azt a szociológiai pontosságú tényt, hogy az ezüst pözsós fickók pletykafalusi cigányok.
Rossz magatartásomért szégyellem magamat
aláírás:
Jónap Árkád basszus gitár

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.06.08. 10:05:45

@Frick László Emlékzenekar:

Ettől, az utolsó pillanatban megtett, fontos bejelentésedtől, remélhetőleg ismét erőre kapnak a megingott ámerikai, ázsiai, és ájrópai piacok.
A forintról is beleértve, mert a nyakban lógó fukszok árfolyama jócskán erősödött az eluralkodott bizonytalanság nyomán.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.08. 10:14:09

@Flat Eric / sta press: Ez egy másik törzs, itt nem lógnak kilás fukszok, az iparos meg kereskedő és kshatríja kaszt, ahol azok a láncok meg 52-es bicepszek dívnak. Ezt Sík Endrétől Dél-Keletre mindenki tudja a tudományoséleten kívül. Ezek rendes shúdrák, se fuksz, se kotta, nyígárak, a gyúrás izzaszt és fárasztó. Viszont a 45ezerért teljesszervíz unatkozó maszekbarnevál-HR-es vállalkozóasszonyoknak, az tény.

Commandante Jayasuriya 2012.02.20. 18:10:41

Asszem eljött itt az ideje, hogy ismét írjak nektek egy felvilágosító bejegyzést az elefántokról.
süti beállítások módosítása